Palestinsk

Wednesday, 22 March, 14:46

Nyheter om Palestinsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 timer siden

Israel har omgjort en beslutning om å ikke bosette i fire okkuperte områder

De fire bosettingene ble avviklet av daværende statsminister Ariel Sharon i 2005. Tirsdag ble det vedtatt å omgjøre beslutningen. Det kan åpne opp for at de fire bosettingene igjen vil bli befolket.

NRK - 09 mar 23 kl. 10:58

Minst tre palestinere drept samme dag som Austin besøker Israel

Tre palestinere er drept i et israelsk militærraid på den okkuperte Vestbredden. Drapene skjer samme dag som USAs forsvarsminister er på besøk i Israel. Alle tre satt i samme bil da de ble skutt og drept av israelske soldater i Jaba torsdag morgen.

Dagbladet - 05 mar 23 kl. 01:08

- Helt klart en eskalering

Væpnede unge gjenger skaper står i frontlinjen i et nytt Palestinsk opprør mot Israel..

NRK - 22 feb 23 kl. 20:57

FN-sjefen: – Israels bygging av bosetninger i Palestinske områder må stanse

FNs generalsekretær António Guterres ber innstendig Israel stanse all bygging av bosetninger på okkupert Palestinsk jord. – Hver eneste ny bosetning er enda en veisperring på veien til fred, sa Guterres på et møte i FNs sikkerhetsråd onsdag. Møtet ble holdt i komiteen for det Palestinske folkets rettigheter.

NRK - 22 feb 23 kl. 15:02

Israelske soldater drepte ti palestinere i Nablus

Ti palestinere ble drept og over 100 ble såret da israelske soldater onsdag rykket inn i Nablus på den okkuperte Vestbredden, der de møtte væpnet motstand. Blant de drepte er en 72 år gammel mann og en 14 år gammel gutt, opplyser Palestinsk helsepersonell. Talsmenn for den israelske hæren sier at soldatene jaktet på to militante palestinere som var mistenkt for tidligere angrep.

NRK - 22 feb 23 kl. 12:34

Tre palestinere drept av israelske soldater

Israelske soldater rykket onsdag nok en gang inn i Nablus på den okkuperte Vestbredden, der de møtte væpnet motstand. Minst tre palestinere er drept. Det Palestinske helsedepartementet opplyste først at to personer var skutt og drept og minst 24 sendt til sykehus med skuddskader eller etter å ha pustet inn tåregass.

NRK - 20 feb 23 kl. 23:04

Palestinsk 16-åring døde

En Palestinsk 16-åring som ble skutt i hodet av israelske soldater for to uker siden, døde mandag av skadene, opplyser det Palestinske helsedepartementet. Montaser Mohammad Theeb Shawa ble skutt av israelske soldater som rykket inn i Nablus på den okkuperte Vestbredden 8. februar.

NRK - 15 feb 23 kl. 23:25

Reuters: Sikkerhetsrådet vurderer å be Israel stanse bosettinger

FNs sikkerhetsråd vurderer en uttalelse der Israel bes om å umiddelbart stanse bosetteraktivitet på okkupert Palestinsk territorium, ifølge Reuters. I utkastet som nyhetsbyrået har sett, bes Israel om å «umiddelbart fullstendig opphøre all bosetteraktivitet på okkupert Palestinsk territorium». De 15 medlemslandene vil trolig stemme over uttalelsen mandag, skriver Reuters.

NRK - 14 feb 23 kl. 12:10

Palestinsk 17-åring drept på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en Palestinsk 17-åring i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden. Ifølge det Palestinske nyhetsbyrået Wafa ble Mahmoud Al-Aydi skutt i hodet da de israelske soldatene rykket i al-Fara-leiren nordøst for Nablus natt til tirsdag. Soldatene åpnet ild da de møtte motstand.

NRK - 12 feb 23 kl. 17:55

Palestinsk gutt drept på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en 14 år gammel Palestinsk gutt i Jenin på den okkuperte Vestbredden, ifølge Palestinske helsemyndigheter. 14-åringen mistet livet etter å ha blitt skutt av israelske styrker under et raid i byen søndag, ifølge de Palestinske helsemyndighetene. Ifølge helsemyndighetene ble to palestinere såret i raidet, i tillegg til gutten som mistet livet.

NRK - 07 feb 23 kl. 09:14

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater

n Palestinsk 17-åring ble skutt og drept da israelske soldater tirsdag rykket inn i Nablus på den okkuperte Vestbredden, ifølge Palestinske myndigheter. – 17 år gamle Hamza Amjad al-Ashqar ble drept av en kule i ansiktet, ifølge Palestinas helsedepartement. Den israelske hærledelsen har ikke kommentert hendelsen, men sier at de undersøker saken.

NRK - 16 jan 23 kl. 15:57

Palestinsk 14-åring skutt og drept på Vestbredden

En 14 år gammel Palestinsk gutt døde etter å ha blitt skutt i hodet da israelske soldater gikk inn i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden mandag. Palestinske helsemyndigheter sier Omar Khumpur ble truffet av en israelsk kule i en militæraksjon mot flyktningleiren Dheisha tidlig mandag morgen. De israelske styrkene svarte med skarpe skudd da de ble møtt med steiner og molotovcocktails i flyktningleiren, som ligger i nærheten av Betlehem.

NRK - 15 jan 23 kl. 15:39

Palestiner drept av israelske soldate

En Palestinsk mann ble søndag skutt og drept av israelske soldater ved byen Silwad på den okkuperte Vestbredden, melder Palestinske helsemyndigheter. Palestinske myndigheter kaller hendelsen en ren henrettelse, mens den israelske hæren sier at 45 år gamle Ahmad Kahla ble drept i et voldelig sammenstøt ved en veisperring. Hæren sier at soldatene åpnet ild da mannen forsøkte å gripe tak i en av soldatenes våpen.

NRK - 12 jan 23 kl. 09:46

Nok en palestiner skutt og drept på Vestbredden

Israelske styrker skjøt og drepte en palestiner i Qalandia-leiren på den okkuperte Vestbredden torsdag, ifølge det Palestinske helsedepartementet. Dette er det tredje drapet på et døgn på Vestbredden. Onsdag skjøt en sivilist en Palestinsk mann som hadde knivstukket en israeler, hevdet den israelske hæren.

NRK - 29 dec 22 kl. 05:13

Huitfeldt kritiserer Israels nye regjering

Utenriksminister Anniken Huitfeldt retter kraftig kritikk mot Israels nye regjering og fastslår at Norge ikke aksepterer de ulovlige bosetningene. – Dersom den innkommende regjeringen i Israel går inn for ytterligere utvidelser av bosetningene, innebærer det nye skritt i retning av en situasjon på bakken der det i praksis er én stat, og manglende selvbestemmelse, demokrati og rettigheter for palestinerne, sier Huitfeldt (Ap) i en epost til NTB. Huitfeldt mener at Benjamin Netanyahus plan om å utvide bosetningene undergraver muligheten for en tostatsløsning og er et hinder for fred.

NRK - 22 dec 22 kl. 05:46

Palestiner drept i skuddveksling med israelske soldater

En ung Palestinsk mann er drept og fem såret i et sammenstøt på den okkuperte Vestbredden tidlig torsdag morgen, opplyser Palestinsk helsepersonell. Den 23 år gamle mannen døde av skadene han ble påført da det oppsto skuddveksling mellom militante palestinere og israelske soldater som kom til Nablus for å eskortere en gruppe jøder til bønn ved patriarken Josefs grav i byen. Rundt 150 palestinere og 31 israelere er drept i sammenstøt mellom israelere og palestinere på Vestbredden og i Øst-Jerusalem hittil i år, melder NTB..

NRK - 18 dec 22 kl. 08:12

Israel har deportert Palestinsk advokat til Frankrike

Den fransk-Palestinske advokaten og aktivisten Salah Hamouri ble søndag morgen satt på et fly og deportert til Frankrike av israelske myndigheter. Hamouri (37) har sittet fengslet siden mars uten å ha blitt siktet for noe. I en uttalelse søndag morgen opplyser innenriksdepartementet at han er deportert til Frankrike etter at oppholdstillatelsen hans er trukket tilbake.

NRK - 12 dec 22 kl. 04:34

16-årig palestiner drept på Vestbredden

Ei 16 år gammel Palestinsk jente ble drept av israelske styrker i en militæroperasjon i byen Jenin på Vestbredden natt til mandag, ifølge et Palestinsk sykehus. Jenta skal ha blitt funnet død på et tak etter at israelske sikkerhetsstyrker hadde trukket seg tilbake fra byen, skriver det offisielle Palestinske nyhetsbyrået. Den israelske hæren sa i en uttalelse at de er informert om dødsfallet og at det er startet etterforskning.

NRK - 07 dec 22 kl. 21:37

Palestiner skutt og drept på Vestbreddem

Israelske soldater har skutt og drept en Palestinsk mann på den okkuperte Vestbredden etter at han skal ha skutt mot dem, opplyser hæren. Den israelske hæren sier den 32 år gamle mannen kjørte bil forbi en militærpost i nærheten av bosettingen Ofra og skjøt mot den. Soldatene fulgte etter bilen og skjøt mannen da han kom ut og skjøt mot dem, heter det i uttalelsen.

NRK - 06 dec 22 kl. 09:23

Al Jazeera sender saken om drept journalist til ICC

Medienettverket Al Jazeera sier at de i dag vil sende over saken om den drepte journalisten Shireen Abu Akleh til Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Det skriver de på Twitter. Den Palestinsk-amerikanske journalisten ble skutt og drept da hun dekket en israelsk militæroperasjon på den okkuperte Vestbredden i mai.

NRK - 06 dec 22 kl. 09:23

Al Jazeera klager inn saken om drept journalist til ICC

Medienettverket Al Jazeera sier at de i dag vil klage inn Israel for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for drapet på journalisten Shireen Abu Akleh til. Det skriver de i en pressemelding. Den Palestinsk-amerikanske journalisten ble skutt og drept da hun dekket en israelsk militæroperasjon på den okkuperte Vestbredden i mai.

Aftenposten - 01 dec 22 kl. 23:45

EU finansierer ulovlig Palestinsk boligbygging

Område C på Vestbredden skal ifølge Oslo-avtalen være under eksklusiv israelsk kontroll..

NRK - 23 nov 22 kl. 07:27

Jerusalem: Minst 15 skal være såret i to bombeangrep

Israelske myndigheter melder om to bombeangrep i Jerusalem. Minst 15 personer er såret, to av dem alvorlig, ifølge myndighetene. En av eksplosjonene fant sted i nærheten av et busstopp i utkanten av Jerusalem, og politiet mistenker at det er et Palestinsk angrep.

NRK - 23 nov 22 kl. 05:14

Palestinsk 16-åring skal være drept av israelske sikkerhetsstyrker

Israelske sikkerhetsstyrker drepte en Palestinsk 16-åring tidlig onsdag under et raid på den okkuperte Vestbredden, ifølge det Palestinske helsedepartementet. Departementet sier at 16 år gamle Ahmed Shehada døde etter å ha blitt skutt i brystet. Fire andre palestinere ble såret i raidet i byen Nablus, en av dem alvorlig, heter det videre, melder NTB..

NRK - 16 nov 22 kl. 17:31

Israel utplasserer fjernstyrte robotvåpen på Vestbredden

Israel har installert robotvåpen som kan skyte mot Palestinske demonstranter to steder på den okkuperte Vestbredden Våpnene, som er plassert over en overfylt Palestinsk flyktningleir og i en by på Vestbredden, bruker kunstig intelligens for å spore mål. Israel sier at teknologien redder liv – både israelske og Palestinske. Men kritikere ser enda et skritt mot en dystopisk virkelighet der Israel finjusterer sin okkupasjon av palestinerne.

NRK - 02 nov 22 kl. 10:51

Palestiner drept ved israelsk veisperring

En Palestinsk 54-åring er skutt og drept etter at han skal ha kjørt rett inn en israelsk veisperring mellom den okkuperte Vestbredden og Israel. Ifølge den israelske hæren ble en israelsk soldat alvorlig såret da han ble truffet av varebilen mannen kjørte. Hendelsen fant sted ved Maccabim-sperringen ved grensemuren utenfor den israelske byen Modiin.

NRK - 01 nov 22 kl. 20:13

Stort oppmøte i israelsk valg

Valgdeltakelsen i Israel ser ut til å bli den høyeste på over 20 år. Det har vært bekymring for at israelerne er lei av valg og politisk ustabilitet og dermed ville droppe å avgi stemme i tirsdagens valg til nasjonalforsamlingen Knesset. Men tirsdag ettermiddag hadde 57,7 prosent av velgerne avgitt stemme, og dermed er valgdeltakelsen den høyeste siden 1999.

NRK - 29 okt 22 kl. 23:51

Palestiner drept etter å ha skutt israelere

En Palestinsk mann skjøt og drepte en israeler og såret fire andre i Hebron på den okkuperte Vestbredden lørdag. Han ble selv skutt og drept av en vakt. Skytingen skjer bare noen dager før Israel tirsdag avholder sitt femte valg på mindre enn fire år.

Klartale - 28 okt 22 kl. 06:30

Derfor blir det aldri fred i Midtøsten

– Konflikten er like uløst som alltid, sier Hilde Henriksen Waage til Klar Tale. Hun snakker om Israel og palestinerne og deres dårlige forhold. Israel har drept 100 palestinere hittil i 2022.

NRK - 25 okt 22 kl. 08:37

Amnesty ber straffedomstolen granske Gaza

Amnesty International vil at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) skal granske mulige krigsforbrytelser begått av begge parter under Gaza-krigen i august. 31 sivile var blant de 49 palestinerne som ble drept på Gazastripen i løpet av de tre dagene med kamper, skriver Amnesty i en ny rapport. I rapporten sier Amnesty at de har samlet inn og analysert nye opplysninger om ulovlige angrep, inkludert krigsforbrytelser, begått både av israelske militære og væpnede Palestinske grupper.

NRK - 24 okt 22 kl. 12:13

Bosetter blir Israels neste forsvarssjef

For første gang blir en jødisk bosetter på den okkuperte Vestbredden sjef for generalstaben i det israelske militæret. Generalmajor Herzi Halevi ble godkjent søndag, og han ventes å starte sine tre år som forsvarssjef 17. januar.

NRK - 21 okt 22 kl. 08:12

Palestiner drept i sammenstøt med den israelske hæren

Natt til fredag ble en 19 år gammel Palestinsk mann drept i et sammenstøt med den israelske hæren i den okkuperte byen Jenin på Vestbredden, ifølge nyhetsbyrået AFP. Ifølge den israelske hæren hadde mistenkte personer slengt eksplosiver og skutt mot sikkerhetsstyrkene, som svarte med å skyte tilbake. Spenningene og volden i den israelsk-Palestinske konflikten har økt de siste månedene.

NRK - 18 okt 22 kl. 02:41

Australia trekker Jerusalem-anerkjennelse

Australia reverserer sin anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge den nye australske regjeringen bør spørsmålet bli en del av fredssamtaler mellom israel og Palestina. Australias utenriksminister Penny Wong sier at Australias standpunkt er at konflikten bør få en tostatsløsning der Israel og en fremtidig Palestinsk stat kan eksistere side om side i fred og sikkerhet innen internasjonalt anerkjente grenser..

Aftenposten - 14 okt 22 kl. 17:51

Israelske soldater drepte Palestinsk lege under raid på Vestbredden

To palestinere er skutt og drept i et israelsk raid mot flyktningleiren Jenin på den okkuperte Vestbredden..

NRK - 14 okt 22 kl. 06:35

Palestinere sier jødiske bosettere angrep by

En gruppe jødiske bosettere herjet ifølge Palestinske rapporter en Palestinsk landsby på den okkuperte Vestbredden torsdag. Ifølge Ghassan Daghlas, en Palestinsk tjenestemann som følger med på bosettervirksomhet i området, dukket 70 bosettere fra bosetningen Yitzhar uten varsel opp i Hawara i utkanten av Nablus. Han sier at de slo palestinere, ødela butikker og biler og satte fyr på en park.

NRK - 14 okt 22 kl. 01:40

Fatah og Hamas undertegner avtale om valg

Representanter for de Palestinske grupperingene Fatah og Hamas har undertegnet en forsoningsavtale som kan bane vei for valg neste år. Avtalen ble signert i Algerie av lederen for Fatah-delegasjonen til samtalene, Azzam al-Ahmed, og Hamas-leder Ismail Haniyeh. Fatah-leder Mahmoud Abbas, som har vært Palestinsk president siden 2005, var imidlertid ikke til stede.

NRK - 14 okt 22 kl. 01:40

Fatah og Hamas undertegnet avtale om valg

Representanter for de Palestinske grupperingene Fatah og Hamas har undertegnet en forsoningsavtale som skal bane vei for valg neste år. Det er Algerie som har meglet frem avtalen, og den ble også signert der. Ifølge avtalen skal det holdes valg på president og Palestinsk lovgivende forsamling innen oktober neste år.

NRK - 09 okt 22 kl. 01:47

Israelsk soldat skutt og drept i Jerusalem

En 19 år gammel kvinnelig israelsk soldat er drept og tre andre såret i et skyteangrep i Jerusalem. En Palestinsk mann er pågrepet, opplyser israelsk politi. Angrepet skjedde lørdag kveld ved en sperring nær flyktningleiren Shuafat i Øst-Jerusalem.

NRK - 25 sep 22 kl. 09:23

Palestiner drept av israelske soldater

En Palestinsk mann ble søndag skutt og drept av israelske soldater ved Nablus på den okkuperte Vestbredden, opplyser Palestinske myndigheter. Den israelske hæren oppgir at soldater skjøt mot «mistenkelige bevæpnede» personer som kom kjørende i en bil og på en motorsykkel. Nablus-området har de siste månedene vært preget av nesten daglige israelske militæroperasjoner, der soldater kommer for å pågripe mistenkte palestinere.

NRK - 05 sep 22 kl. 18:11

FN fordømmer henrettelser på Gazastripen

FN fordømmer Hamas' henrettelse av fem palestinere på Gazastripen i helgen. – Et grovt brudd på Palestinsk lov, sier organisasjonen. Fem palestinere, blant dem to menn som var dømt til døden for å ha samarbeidet med med Israel, ble søndag henrettet av Hamas, som styrer Gazastripen.

NRK - 02 sep 22 kl. 17:08

Palestiner skutt og drept av israelske styrker på Vestbredden

En Palestinsk mann er skutt og drept av israelske styrker etter at en israelsk soldat ble knivstukket nær Hebron på den okkuperte Vestbredden. Det bekrefter den israelske hæren og Palestinske helsemyndigheter. Den israelske hæren sier at en angriper væpnet med kniv kom til et kontrollpunkt og knivstakk en soldat, før en annen soldat skjøt og drepte den Palestinske mannen.

NRK - 01 sep 22 kl. 21:35

To palestinere drept på Vestbredden

To palestinere er skutt og drept på den okkuperte Vestbredden. Begge skal ha blitt drept av væpnede palestinere. 25 år gamle Samer Khaled ble ifølge Palestinske myndigheter skutt og drept under en krangel med væpnede palestinere i flyktningleiren Balata utenfor Nablus.

NRK - 30 aug 22 kl. 08:59

Israel dømde Palestinsk hjelpearbeidar og Gaza-sjef til 12 års fengsel

Ein israelsk rett dømde tysdag den Palestinske hjelpearbeidaren og tidlegare Gaza-sjef for den amerikanske hjelpeorganisasjonen World Vision, Mohammed al-Halabi, til 12 år i fengsel for å ha støtta den Palestinske, politiske gruppa Hamas med millionar av dollar, melder AFP. Al-Halabi har allereie vore fengsla i seks år. Organisasjonen World Vision skriv på sine eigne nettsider at dei er skuffa over dommen, som dei meiner bygg på feil bevis og fakta.

NRK - 22 aug 22 kl. 02:00

Israel har stevnet Palestinsk menneskerettsleder

Lederen av den Palestinske menneskerettighetsgruppen Al-Haq, Shawan Jabarin, sier han har blitt beordret til å møte i avhør av israelske myndigheter, men sier han nekter å møte, skriver NTB. Den angivelige ordren kommer etter en bredt kritisert aksjon. Israelske soldater slo til mot seks Palestinske organisasjoner i Ramallah på den okkuperte Vestbredden, sprengte dører, gjennomsøkte kontorer og forseglet deretter dørene.

NRK - 19 aug 22 kl. 11:00

Palestinsk mann drepen av israelske styrker på Vestbredden

Ein Palestinsk mann (58) blei fredag drepen av israelske stykrar under ei tokt nord i den okkuperte Vestbredden, ifølge det Palestinske helsedepartementet. Det melder AFP. Israel har gjennomført militæroperasjoner nesten kvar dag i det okkuperte Palestinske området etter ei rekke angrep mot sivile i Israel denne våren..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com