Palestinsk

Friday, 30 September, 21:34

Nyheter om Palestinsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 02 jun 22 kl. 17:01

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater

En Palestinsk tenåring er skutt og drept av israelske soldater. Det melder AFP. Det er den fjerde palestineren som blir drept av israelske soldater på to dager.

NRK - 01 sep 22 kl. 21:35

To palestinere drept på Vestbredden

To palestinere er skutt og drept på den okkuperte Vestbredden. Begge skal ha blitt drept av væpnede palestinere. 25 år gamle Samer Khaled ble ifølge Palestinske myndigheter skutt og drept under en krangel med væpnede palestinere i flyktningleiren Balata utenfor Nablus.

NRK - 19 aug 22 kl. 11:00

Palestinsk mann drepen av israelske styrker på Vestbredden

Ein Palestinsk mann (58) blei fredag drepen av israelske stykrar under ei tokt nord i den okkuperte Vestbredden, ifølge det Palestinske helsedepartementet. Det melder AFP. Israel har gjennomført militæroperasjoner nesten kvar dag i det okkuperte Palestinske området etter ei rekke angrep mot sivile i Israel denne våren..

NRK - 18 aug 22 kl. 07:41

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater på Vestbredden

En Palestinsk tenåring er drept av israelske soldater ved Nablus på den okkuperte Vestbredden, opplyser Palestinske helsearbeidere. 35 andre palestinere ble såret da soldatene støtte sammen med Palestinske demonstranter natt til torsdag. Det er ikke klart hva som utløste volden, og det israelske militæret har foreløpig ikke kommentert opplysningene.

NRK - 25 sep 22 kl. 09:23

Palestiner drept av israelske soldater

En Palestinsk mann ble søndag skutt og drept av israelske soldater ved Nablus på den okkuperte Vestbredden, opplyser Palestinske myndigheter. Den israelske hæren oppgir at soldater skjøt mot «mistenkelige bevæpnede» personer som kom kjørende i en bil og på en motorsykkel. Nablus-området har de siste månedene vært preget av nesten daglige israelske militæroperasjoner, der soldater kommer for å pågripe mistenkte palestinere.

NRK - 02 jul 22 kl. 22:31

USA har fått kulen som drepte Palestinsk journalist

Palestinske myndigheter har gitt kulen som drepte Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh, til amerikanske kriminalteknikere, opplyser Palestinsk riksadvokat. Abu Akleh, som hadde både Palestinsk og amerikansk statsborgerskap, ble skutt i hodet under en israelsk militæraksjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden 11. mai.

NRK - 29 jul 22 kl. 13:35

Palestinsk tenåring skoten av israelske styrkar

Ein Palestinsk tenåring blei drepen i samanstøyt med israelske styrker i den okkuperte Vestbredden, skriv AFP, som siterer Palestinske helsemyndigheiter. Den 16 år gamle guten døydde av «kritiske sår påført av kuler i brystet», seier dei i eit utsegn. Hendinga skal ha skjedd ved byen Ramallah.

NRK - 05 sep 22 kl. 18:11

FN fordømmer henrettelser på Gazastripen

FN fordømmer Hamas' henrettelse av fem palestinere på Gazastripen i helgen. – Et grovt brudd på Palestinsk lov, sier organisasjonen. Fem palestinere, blant dem to menn som var dømt til døden for å ha samarbeidet med med Israel, ble søndag henrettet av Hamas, som styrer Gazastripen.

NRK - 02 sep 22 kl. 17:08

Palestiner skutt og drept av israelske styrker på Vestbredden

En Palestinsk mann er skutt og drept av israelske styrker etter at en israelsk soldat ble knivstukket nær Hebron på den okkuperte Vestbredden. Det bekrefter den israelske hæren og Palestinske helsemyndigheter. Den israelske hæren sier at en angriper væpnet med kniv kom til et kontrollpunkt og knivstakk en soldat, før en annen soldat skjøt og drepte den Palestinske mannen.

NRK - 30 aug 22 kl. 08:59

Israel dømde Palestinsk hjelpearbeidar og Gaza-sjef til 12 års fengsel

Ein israelsk rett dømde tysdag den Palestinske hjelpearbeidaren og tidlegare Gaza-sjef for den amerikanske hjelpeorganisasjonen World Vision, Mohammed al-Halabi, til 12 år i fengsel for å ha støtta den Palestinske, politiske gruppa Hamas med millionar av dollar, melder AFP. Al-Halabi har allereie vore fengsla i seks år. Organisasjonen World Vision skriv på sine eigne nettsider at dei er skuffa over dommen, som dei meiner bygg på feil bevis og fakta.

NRK - 22 aug 22 kl. 02:00

Israel har stevnet Palestinsk menneskerettsleder

Lederen av den Palestinske menneskerettighetsgruppen Al-Haq, Shawan Jabarin, sier han har blitt beordret til å møte i avhør av israelske myndigheter, men sier han nekter å møte, skriver NTB. Den angivelige ordren kommer etter en bredt kritisert aksjon. Israelske soldater slo til mot seks Palestinske organisasjoner i Ramallah på den okkuperte Vestbredden, sprengte dører, gjennomsøkte kontorer og forseglet deretter dørene.

NRK - 19 aug 22 kl. 10:29

Berlin-politiet etterforsker Abbas' holocaust-uttalelse

Uttalelsen til den Palestinske presidenten Mahmoud Abbas om at Israel har begått «50 holocauster» mot palestinerne, blir etterforsket av politiet i Berlin. Abbas kom med uttalelsen da han tirsdag denne uka var på besøk i Tyskland og holdt en pressekonferanse med statsminister Olaf Scholz. Abbas har siden sagt at han ble misforstått, men uten at det har stilnet kritikken.

VG - 03 jul 22 kl. 01:48

USA har fått kulen som drepte Palestinsk journalist

Palestinske myndigheter har gitt kulen som drepte Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh, til amerikanske kriminalteknikere, opplyser Palestinsk riksadvokat..

NRK - 06 aug 22 kl. 23:28

USA: Israel har rett til å forsvare seg

USA oppfordrer alle sider i den Palestinsk-israelske konflikten til å besinne seg og unngå videre eskalering. Samtidig sier USA at de støtter Israels rett til å forsvare seg. Det siste døgnet er det skutt mer enn 200 raketter fra Gazastripen mot Israel.

NRK - 25 jun 22 kl. 10:00

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater

En Palestinsk 16-åring ble fredag kveld skutt og drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, ifølge Palestinske kilder. Mohammad Hamad befant seg på en vei som leder til den ulovlige israelske bosettingen Ofra da han ble skutt, opplyser en talsmann for lokale Palestinske myndigheter. Han døde natt til lørdag av skadene.

NRK - 19 jun 22 kl. 11:14

AFP: Palestinsk person drept av israelske styrker

En Palestinsk person er skutt og drept av israelske styrker, melder AFP, og siterer Palestinske myndigheter..

NRK - 19 jun 22 kl. 11:14

AFP: Palestinsk mann drept av israelske styrker

En Palestinsk person er skutt og drept av israelske styrker nær en sikkerhetsbarriere på Vestbredden, melder AFP, og siterer Palestinske myndigheter. Mannen var fra Nablus. Israels hær sier til AFP at de undersøker hendelsen..

NRK - 15 jun 22 kl. 19:53

Palestinsk hjelpearbeider kjent skyldig i terrorisme

En Palestinsk hjelpearbeider som har ledet den kristne hjelpeorganisasjonen World Vision på Gazastripen, er kjent skyldig i terrorisme. Mohammed al-Halabi ble pågrepet av israelske myndigheter sommeren 2016 og har sittet fengslet siden. I kjennelsen som kom onsdag, ble han kjent skyldig i å ha underslått millioner av dollar til Hamas, den Palestinske, islamistiske gruppen som har makten på Gazastripen.

NRK - 30 apr 22 kl. 06:32

To drept på Vestbredden

En israelsk vakt og en Palestinsk mann ble fredag drept i separate hendelser på den okkuperte Vestbredden. Israeleren sto vakt på en jødisk bosetting da han ble skutt fra en passerende bil. Noen timer ble en Palestinsk mann i 20-åra skutt og drept av israelske styrker i landsbyen Azzun.

NRK - 02 jun 22 kl. 07:50

Palestiner skal være drept i flyktningleir på Vestbredden

En Palestinsk mann skal være drept i uroligheter i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden, opplyser Palestinske myndigheter. Palestinske helsemyndigheter opplyser at mannen ble drept av den israelske hæren i et sammenstøt i flyktningleiren Dheisheh utenfor Betlehem. Den israelske hæren har ikke kommentert dødsfallet.

NRK - 13 jul 22 kl. 14:39

Blinken inviterer familien til drept Al Jazeera-journalist til USA

USAs utenriksminister Antony Blinken har invitert familien til den drepte Palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh til Washington D.C for et møte. Familien skal få muligheten til å sette seg ned og snakke med utenriksministeren direkte, opplyser sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Biden-administrasjonen onsdag.

NRK - 01 jun 22 kl. 08:35

Palestinsk kvinne med kniv skutt og drept på Vestbredden

En Palestinsk kvinne som ifølge den israelske hæren gikk mot en israelsk soldat med en kniv, skal ha blitt skutt og drept i al-Aroub på Vestbredden. Palestinske helsemyndigheter har bekreftet at kvinnen er død. De opplyser at kvinnen døde som følge av et skudd mot overkroppen, det melder AFP.

NRK - 27 maj 22 kl. 20:16

Palestinsk tenåring drept på Vestbredden

En Palestinsk tenåring er drept av den israelske hæren på Vestbredden, melder AFP..

NRK - 25 maj 22 kl. 06:47

Palestinsk tenåring drept på Vestbredden

En Palestinsk tenåring er drept av den israelske hæren i et sammenstøt på Vestbredden, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 06 jul 22 kl. 09:02

Palestiner drept i israelsk raid på Vestbredden

En Palestinsk mann ble onsdag drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, melder AFP. 20 år gamle Rafiq Riyad Ghannem ble drept av israelsk militære, ifølge en uttalelse fra det Palestinske helsedepartementet. Drapet skal ha skjedd under en israelsk millitæroperasjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden onsdag.

VG - 24 jun 22 kl. 12:08

FN: Al Jazeera-journalist ble drept av israelsk skudd

Kulen som drepte den Palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh i Jenin, ble avfyrt av israelske styrker, konkluderer FNs menneskerettskontor (OHCHR)..

NRK - 24 jun 22 kl. 11:48

FN: Palestinsk journalist drept av Israel

Kulen som drepte palentinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt israelske styrker. Det FN slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. Akleh jobbet for Al Jazeera og ble drept da hun rapporterte fra Vestbredden i mai..

NRK - 24 jun 22 kl. 11:48

FN: Palestinsk journalist ble drept av Israel

Kulen som drepte den Palestinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt av israelske styrker. Det slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. FNs menneskerettighetskontor har gjennomført en gransking av drapet.

NRK - 12 maj 22 kl. 21:01

Flere tusen hyllet drept Palestinsk journalist

Tusenvis av palestinere med president Mahmoud Abbas i spissen tok torsdag farvel med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh i Ramallah. Akleh ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en Palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag. Andre journalister som var til stede, inkludert en som ble såret, sier de israelske soldatene åpnet ild mot dem, til tross for at de bar vester og hjelmer merket med «PRESS»..

NRK - 11 maj 22 kl. 16:45

EU krever uavhengig etterforskning av journalist-drap på Vestbredden

EU fordømmer drapet på den Palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh på den okkuperte Vestbredden. USA og EU ber om gransking. EUs utenrikskontor krever i en uttalelse en uavhengig gransking av omstendighetene rundt drapet.

NRK - 26 maj 22 kl. 18:58

– Drept med overlegg

Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av israelske styrker. Den Palestinske riksadvokaten Akram Al-Khateeb kunngjorde resultatet av granskingen på en pressekonferanse i Ramallah torsdag. Israel vil trolig avvise påstanden som grunnløs.

NRK - 13 apr 22 kl. 22:03

Palestinsk tenåring drept

Israelske soldater skal ha skutt og drept en Palestinsk tenåring på den okkuperte Vestbredden onsdag, ifølge det Palestinske helsedepartementet. Det israelske forsvaret (IDF) sier soldatene skjøt en mistenkt som kastet en molotovcocktail mot dem. (NTB).

NRK - 10 apr 22 kl. 18:14

Palestiner skutt og drept i Hebron

En Palestinsk kvinne ble skutt og drept da hun knivstakk en soldat som ble lettere såret i Hebron på den okkuperte Vestbredden, ifølge israelsk politi. – Krigeren ble lettere såret, sier politiet og legger til at den Palestinske kvinnen er «nøytralisert». En talsperson bekrefter overfor AFP at den påståtte gjerningspersonen «ikke er i live».

NRK - 10 apr 22 kl. 12:56

Palestinsk kvinne drept av israelske soldater

En Palestinsk kvinne er skutt og drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, opplyser Palestinske myndigheter. Kvinnen ble skutt i nærheten av Gush Etzion Hun ble brakt til sykehus, men livet sto ikke til å redde, melder Palestinske medier. (NTB).

NRK - 22 maj 22 kl. 06:06

56 palestinere og 18 israelere drept

56 palestinere er drept på Vestbredden så langt i år, opplyser Palestinske helsemyndigheter. 18 av dem var fra byen Jenin. På israelsk siden er minst 18 drept i angrep på Palestinsk område siden mars, ifølge en oversikt fra CNN.

NRK - 21 maj 22 kl. 05:40

Tenåring drept på Vestbredden

En Palestinsk tenåringsgutt ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker lørdag morgen på den okkuperte Vestbredden, melder AFP. Palestinske helsemyndigheter opplyser at en 17-åring ble drept, og at en 18-åring er kritisk skadet i byen Jenin nord på Vestbredden..

NRK - 13 maj 22 kl. 20:26

EU og USA kritiserer Israel for vold under begravelse

Kisten med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh holdt på å falle i bakken da israelsk opprørspoliti gikk til aksjon mot begravelsesfølget fredag. EU kritiserer de israelske sikkerhetsstyrkenes maktbruk. – Forferdet over volden ved St.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

15 land ber Israel om å ikke bygge på Vestbredden

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbredden. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:05

Israelsk opprørspoliti aksjonerte da kisten med drept journalist ble båret ut

Israelsk opprørspoliti stormet St. Joseph-sykehuset i okkuperte Øst-Jerusalem da kisten med Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble båret ut. En stor menneskemengde hadde samlet seg utenfor sykehuset for å ta farvel med Akleh, som ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en Palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.

NRK - 13 maj 22 kl. 13:15

Israels militære: Finner ikke ut hvem som skjøt Al Jazeera-journalist

Det israelske militæret sier de ikke har greid å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som drepte Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh. I en uttalelse fredag viser militæret til sine innledende undersøkelser av saken. – Konklusjonen i den foreløpige rapporten er at det ikke er mulig å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som traff og drepte reporteren, heter det i uttalelsen.

NRK - 13 maj 22 kl. 09:51

Palestiner såret i sammenstøt med israelske styrker

Én palestiner er fraktet til sykehus med skuddskader etter sammenstøt med israelske styrker i byen Jenin på Vestbredden. Det skjedde under en militæroperasjon fredag, opplyser en fotograf fra nyhetsbyrået AFP samt det Palestinske nyhetsbyrået Wafa. Israelske styrker skal ha skutt granater mot boligen til en person som betegnes som en mistenkt i en flyktningleir i byen.

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:49

Al Jazeera-journalist drept av israelske soldater

Shireen Abu Akleh ble drept av israelske soldater. Hun var journalist for den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. Det skjedde på den okkuperte Vestbredden, opplyser Palestinske myndigheter om.

NRK - 30 apr 22 kl. 02:16

Sikkerhetsvakt drept på Vestbredden

En israelsk sikkerhetsvakt ble fredag skutt og drept i et angrep mot den israelsk bosettingen Ariel på den okkuperte Vestbredden, ifølge nødetater og den israelske hæren. To menn flyktet fra stedet, og politiet leter etter dem i området rundt Nablus, skriver avisa Haaretz. Islamistgruppa Hamas, som kontrollerer Gazastripen, hyller angrepet som «en heroisk operasjon», skriver NTB.

NRK - 22 apr 22 kl. 06:52

Nye sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen

Fredag morgen var det nye sammenstøt mellom israelsk politi og Palestinske demonstranter ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, melder nyhetsbyrået AFP. Palestinsk ungdom skal ha kastet stein mot politiet, ifølge en AFP-fotograf på stedet. Den siste tiden har det vært mye uro i området i Øst-Jerusalem, som er hellig både for jøder og muslimer.

NRK - 06 mar 22 kl. 22:30

Palestinsk mann drept av soldater

Israelske soldater skal ha drept en Palestinsk mann på den okkuperte Vestbredden ved Abu Dis, øst for Jerusalem, etter at han kastet molotovcocktailer mot en militærpost opplyser hæren. Israelske soldater handlet for å stanse angrepet ved å skyte mot den mistenkte, skriver nyhetsbyrået AFP..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com