Palestinere

Wednesday, 01 December, 16:19

Nyheter om Palestinere

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 26 sep 21 kl. 08:16

Palestinere drept på Vestbredden

Ifølge det palestinske helsedepartementet ble en palestiner søndag truffet av israelsk skuddregn i nærheten av byen Jenin på den okkuperte Vestbredden. Han døde av skadene etter å ha ankommet sykehus, skriver nyhetsbyrået AFP. Senere ble meldingen fra det palestinske helsedepartementet oppdatert om at minst fire Palestinere er drept i razziaer på den okkuperte Vestbredden..

NRK - 16 aug 21 kl. 09:31

Fire Palestinere drept

Fire Palestinere er drept i en skuddveksling med israelske soldater i Jenin på Vestbredden, opplyser palestinske tjenestemenn. Sammenstøtet skjedde sent søndag kveld i forbindelse med at israelske soldater gikk til aksjon for å pågripe flere Palestinere nord på den israelskokkuperte Vestbredden, ifølge NTB..

NRK - 27 okt 21 kl. 18:14

Godkjenner nye bosetterboliger

Israel har endelig godkjent 3 130 nye bosetterboliger på den okkuperte Vestbredden. Det melder NTB. I tillegg skal man diskuttere om man skal godkjenne ytterligere 1 000 nye boliger for Palestinere på Vestbredden i slutten av uken.

NRK - 28 aug 21 kl. 10:54

Palestinsk tolvåring død

En tolv år gammel palestinsk gutt er død, en uke etter at han ble skutt da israelske soldater åpnet ild mot demonstranter på Gazastripen. Han er det andre dødsofferet etter sammenstøtene ved grensen mellom Israel og Gazastripen forrige lørdag. Ytterligere 39 Palestinere og en israelsk politibetjent ble såret.

NRK - 22 aug 21 kl. 00:11

25 skadd i uro ved grensa til Gaza

En 13-åring og 23 andre Palestinere, samt en israelsk politimann er skutt og såret i uro ved grensa til Gazastripen, ifølge palestinske og israelske kilder. Flere hundre Palestinere deltok lørdag deltok i en demonstrasjon arrangert av Hamas, som styrer Gazastripen, mot Israels blokade..

NRK - 08 sep 21 kl. 23:51

Jakter på rømlinger fra fengsel

Den israelske hæren sendte onsdag forsterkninger inn på Vestbredden i jakten på seks Palestinere som har vært på rømmen fra et høysikkerhetsfengsel i tre døgn. Fem av de seks er medlemmer av Islamsk hellig krig, mens den sjette tilhører Fatah. De seks stakk av fra høysikkerhetsfengselet Gilboa mandag via et hull som de hadde gravd ut under en vask i en fengselscelle, angivelig ved å ha brukt en skje..

NRK - 06 sep 21 kl. 08:32

Rømte fra israelsk fengsel

Seks Palestinere skal ha rømt fra fra et israelsk høysikkerhetsfengsel. Det melder flere nyhetsbyråer..

NRK - 27 jul 21 kl. 17:10

Human Right Watch ut mot Israel

Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) mener både Israel og Hamas trolig begikk krigsforbrytelser under den elleve dager lange krigen i mai i år. Ifølge HRW var tre av de israelske angrepene, hvor 62 sivile Palestinere mistet livet, ikke rettet mot noen tydelige militære mål i nærheten. HRW mener også at andre israelske angrep under konflikten «trolig var ulovlige».

NRK - 16 jun 21 kl. 00:25

Palestinere arrestert i Jerusalem

Tusenvis av jødiske høyrenasjonalister marsjerte gjennom Jerusalems okkuperte gamleby tirsdag. 17 Palestinere er pågrepet etter sammenstøt med politiet. De jødiske høyrenasjonalistene, de fleste unge menn med det blåhvite israelske flagget, danset og sang religiøse sanger til høy musikk.

NRK - 30 aug 21 kl. 17:10

Midtøsten: Gantz møtte Abbas

Israels forsvarsminister Benny Gantz møtte søndag kveld Palestinas president Mahmoud Abbas. Det er første gang på flere år at partene møtes på så høyt nivå. En kilde i kontoret til statsminister Naftali Bennett insisterer imidlertid på at regjeringen ikke har noen umiddelbare planer om å gjenoppta fredsprosessen.

NRK - 30 aug 21 kl. 15:54

Israelsk grensepolitimann død

En israelsk grensevakt, som ble skutt i hodet på kloss hold under en voldelig demonstrasjon på grensen mellom Gaza og Israel i forrige uke, døde mandag. Den 21 år gamle grensevakten ble skutt i hodet under en demonstrasjon Hamas arrangerte ved grensen mellom Israel og Gaza 21. august.

NRK - 26 aug 21 kl. 11:41

Letter på tiltak rundt Gaza

Israel skal lette på tiltakene rundt Gazastripen og åpne for at flere varer kan fraktes inn i den avsperrede palestinske enklaven, skriver NTB. Kunngjøringen kom etter at flere hundre Palestinere onsdag demonstrerte ved grensa med krav om lettelser i blokaden. Lettelsene fra torsdag innebærer åpning for at flere nye biler, varer og utstyr til sivile prosjekter kan importeres til Gaza, og at flere palestinske forretningsfolk får tillatelse til å reise til Israel..

NRK - 16 aug 21 kl. 13:37

Rakett skutt fra Gaza mot Israel

Militante Palestinere har skutt en rakett fra Gaza mot Sør-Israel, opplyser det israelske forsvaret. Raketten ble stoppet av Israels rakettforsvarssystem. Ifølge forsvaret gikk rakettalarmen i byen Sderot sør i landet.

NRK - 12 aug 21 kl. 10:25

HRW: – Begikk krigsforbrytelser

Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch. Menneskerettighetsorganisasjonen har analysert angrepene som kom fra Gaza under den elleve dager lange krigen i mai, som kostet tolv sivile og en soldat livet i Israel. HRW ber videre om at Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som fra før gransker anklager om israelske krigsforbrytelser, både gransker «de ulovlige palestinske rakettangrepene mot Israel, og de ulovlige israelske angrepene mot Gaza».

NRK - 29 jul 21 kl. 19:29

Palestiner drept på Vestbredden

En 20 år gammel palestinsk mann ble skutt og drept av israelske soldater torsdag, melder AFP som siterer palestinske helsemyndigheter. 20-åringen ble skutt da det brøt ut voldelige opptøyer mellom Palestinere og israelske soldater etter begravelsen til en 12 år gammel gutt ved byen Beit Ummar i Vestbredden. 12-åringen døde etter å ha blitt skutt av israelske soldater onsdag..

NRK - 18 jun 21 kl. 16:58

10 Palestinere arrestert

Fredag ble 10 Palestinere arrestert i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Det melder nyhetsbyrået AFP. En reporter fra byrået sa omtrent 1000 personer samlet seg ved moskeen etter fredagsbønnen.

NRK - 26 jul 21 kl. 14:31

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 02 jun 21 kl. 19:39

Stort behov for helsehjelp

Nesten 200.000 Palestinere trenger helsehjelp i kjølvannet av konflikten mellom Israel og Hamas, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Tallet omfatter også Palestinere på den okkuperte Vestbredden, ifølge WHO.

NRK - 06 jul 21 kl. 19:28

Israel opphever kontroversiell lov

Israel opphever lov en kontroversiell lov som nekter palestienere familiegjenforening. Landets folkevalgte sa nei til et forslag fra regjeringen om å forlenge loven fra 2003, som nekter Palestinere statsborgerskap og oppholdstillatelse, selv når de er gift med israelere. Loven, som kritikere har kalt rasisitsk, har blitt fornyet hvert år siden den ble vedtatt..

NRK - 27 maj 21 kl. 15:52

FN ber om bistand til Palestinere

FN ba torsdag om drøyt 790 millioner kroner i bistand til Palestinere i Gaza, på Vestbredden og øst i Jerusalem. Det skriver Jerusalem Post..

NRK - 21 maj 21 kl. 18:01

WHO: 258 Palestinere drept

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er 258 Palestinere drept i konflikten med Israel siden 7. mai. 69 av de drepte var barn.

Dagbladet - 28 jun 21 kl. 08:57

Nå slåss palestinerne mot hverandre

Dødsfallet til en palestinsk aktivist har skapt raseri hos Palestinere flest. Nå krever de at president Mahmoud Abbas og hans regime går av..

NRK - 19 maj 21 kl. 07:17

FN avslører enorme Gaza-lidelser

En fersk kriserapport fra FNs kontor for koordinering av humanitær innsats i de palestinske områdene tegner et bekmørkt bilde av folkets skjebne. Siden 10. mai er 213 Palestinere drept.

NRK - 18 maj 21 kl. 13:02

Over 52.000 hjemløse Palestinere

Israelske luftangrep har ødelagt rundt 450 bygninger i Gaza den siste uken. Det har gjort 52.000 Palestinere hjemløse.

NRK - 18 maj 21 kl. 11:16

Palestinere streiker mot Israel

Palestinere i Gaza, på Vestbredden og i Israel har stengt utdanningsinstitusjoner, butikker og kafeer og annen økonomisk aktivitet i protest mot Israels bombeangrep mot Gaza-stripen. Det melder Al Jazeera..

NRK - 16 maj 21 kl. 21:36

260 Palestinere evakuert til Egypt

Over 260 sårede Palestinere ble søndag evakuert fra Gazastripen til Egypt, der de skal få behandling. Det opplyser kilder i helsevesenet og grensemyndighetene. Tre kolonner med totalt 263 sårede passerte grenseovergangen Rafah og inn i Sinai nord i Egypt..

Aftenposten - 15 maj 21 kl. 07:28

Minst sju Palestinere drept i nye angrep. FN ber om umiddelbar våpenhvile mellom Israel og palestinerne.

Minst syv Palestinere er drept i nye luftangrep lørdag..

NRK - 14 maj 21 kl. 20:43

122 Palestinere drept

Helsedepartementet i Gaza skriver i en pressemelding at 122 Palestinere har så langt bekreftet drept, inkludert 31 barn og 20 kvinner. 900 er såret, inkludert 254 barn og 168 kvinner. Av disse er det 33 kritiske og 218 moderate skader..

NRK - 14 maj 21 kl. 20:23

FN: 10.000 Palestinere har flyktet

FN anslår at 10.000 Palestinere har måttet forlate hjemmene sine Gaza. De skjuler seg på skolar, moskeer og andre steder med begrenset tilgang til vann, mat og helsetjenester skriver de videre..

NRK - 14 maj 21 kl. 19:10

10 Palestinere drept på Vestbredden

Tallet på Palestinere som er drept på Vestbredden har økt til 10, ifølge helsemyndighetene i Palestina. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 23 jun 21 kl. 09:22

Katastrofemåling for Abbas

Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research, som NTB omtaler. Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste krigen mellom Israel og Hamas.

NRK - 14 maj 21 kl. 16:06

Palestinere drept på Vestbredden

Fire Palestinere skal være drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina..

NRK - 14 maj 21 kl. 16:06

4 Palestinere drept på Vestbredden

Fire Palestinere skal være drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina. 150 skal være skadet.

NRK - 14 maj 21 kl. 16:06

6 Palestinere drept på Vestbredden

Seks Palestinere skal være skutt og drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina. 150 skal være skadet.

NRK - 13 maj 21 kl. 21:30

Over 100 drept i angrep i Gaza

103 Palestinere er drept de israelske angrepene mot Gazastripen, blant dem 27 barn og elleve kvinner. Det opplyser det Hamas-kontrollerte helsedepartementet i Gaza by. 580 Palestinere er såret i angrepene, der Israel benytter kampfly og droner og angriper med stridsvogngranater.

NRK - 12 maj 21 kl. 12:02

To drept på Vestbredden

To Palestinere er drept i to separate hendelser på Vestbredden onsdag, melder NTB. En 16 år gammel palestiner ble drept i sammenstøt med israelske militære i Aqaba, ifølge palestinske myndigheter. Bare noen få timer tidligere ble en annen mann skutt og drept sør på Vestbredden.

NRK - 11 maj 21 kl. 06:52

Flere raketter fra Gaza

Flere raketter ble skutt fra Gaza og inn over Jerusalem tirsdag morgen, etter ti timer med angrep mot byen. Tirsdag morgen ble det meldt at minst 22 personer var drept i sammenstøtene mellom Palestinere og israelere, ni av dem barn. Flere enn 700 Palestinere ble såret i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker i Jerusalem og over hele Vestbredden.

NRK - 10 maj 21 kl. 20:22

334 Palestinere skadet

Den palestinske hjelpeorganisasjonen Røde Halvmåne opplyser at 334 Palestinere er skadet i kamper med israelsk politi i områdene rundt Tempelhøyden i Jerusalem. 258 av disse er sendt til sykehus, opplyser avisa Times of Israel, som siterer hjelpeorganisasjonen..

Dagbladet - 10 maj 21 kl. 09:23

Jerusalem: Over 300 Palestinere skadd

Tåregass, steinkasting og sammenstøt i hjertet av Jerusalem. Over 300 Palestinere skadd..

Aftenposten - 17 jun 21 kl. 20:00

– Vi fremstilles som trangsynte terrorister, sier eiendomskongen. Nå vil han knuse fordommene. Med et ellevilt byggeprosjekt.

Unge Palestinere gjør opprør både mot Israel og egne ledere. Mannen bak det største byggeprosjektet i landets historie….

Aftenposten - 08 maj 21 kl. 22:14

Nye voldelige sammenstøt mellom Palestinere og israelsk politi

Titusenvis av Palestinere strømmet lørdag til al-Aqsa moskeen i Jerusalem for å be under ramadan..

NRK - 07 maj 21 kl. 23:17

53 skadd i sammenstøt i Jerusalem

Ifølge palestinsk Røde Halvmåne ble minst 53 mennesker skadd i sammenstøtene ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem fredag. TV-bilder viser at bråket startet da politiet rykket inn under kveldsbønnen. Israelsk politi opplyser at de måtte bruke makt for å bryte opp grupper som kastet gjenstander mot politiet.

NRK - 07 maj 21 kl. 11:42

To Palestinere drept på Vestbredden

To Palestinere ble drept og en tredje ble skadd da de åpnet ild mot en israelsk grensestasjon nær Jenin på den okkuperte Vestbredden. Voldsepisoden skjer samtidig som situasjonen rundt Øst-Jerusalem er mer anspent enn på lenge, melder NTB..

NRK - 16 jun 21 kl. 03:17

Israel: Angrepene var mot Hamas-mål

Israel har i natt gjennomført nye luftangrep mot Gaza by, bekrefter det israelske forsvaret. Israel sier at angrepene var rettet mot Hamas-mål. Angrepet var svar på at brannballonger ble sendt fra Gazastripen inn i det sørlige Israel.

Aftenposten - 16 jun 21 kl. 00:42

Israel angrep Gaza etter at ballonger startet 20 branner

Israelske kampfly har angrepet mål i Gaza etter at Palestinere sendte opp brannballonger..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt