Overgrepsbilder

Tuesday, 16 July, 11:01

Nyheter om Overgrepsbilder

NRK - 11 maj 24 kl. 03:21

Mann tatt med flere tusen bilder av overgrep mot barn etter tips fra Telenor

Et nytt samarbeid mellom Kripos og Telenor gjorde at politiet fant flere tusen Overgrepsbilder hos en mann i 50-årene bosatt på Romerike Mannen ble pågrepet for tre uker siden etter at politiet hadde mottatt et tips fra Telenor, skriver Romerikes Blad. – Tipset gikk ut på at en bruker hadde lagret nærmere 3300 bilder og videoer som seksualiserer barn og viser seksuelle overgrep mot barn på Telenor sin skylagringstjeneste «Min Sky», sier politiadvokat Jeanette Svendsen til avisen. Det er et av de første tipsene Øst politidistrikt har mottatt etter at Kripos og Telenor i fjor høst inngikk et samarbeid.

NRK - 22 feb 24 kl. 10:57

SV vil gjøre det straffbart å dele Overgrepsbilder av dyr

Det er et hull i dagens lovverk når det gjelder deling av Overgrepsbilder av dyr, mener SV, som nå vil fremme forslag for å ulovliggjøre slik deling. – Vi som samfunn må si tydelig ifra at dette er uakseptabelt. Dette er et åpenbart hull i lovverket som må tettes, sier SVs Andreas Sjalg Unneland, som sitter i justiskomiteen på Stortinget.

NRK - 13 feb 24 kl. 16:21

Noah anmelder nettverk som deler Overgrepsbilder av dyr

Dyrevernsorganisasjonen Noah anmelder et norsk nettverk på et nettsted med folk som har seksuell interesse for dyr. Det skjer etter at avisa Nidaros skrev at rundt 260 personer er aktive i den norske gruppa. Ifølge Nidaros finnes det store mengder Overgrepsbilder og video på dette forumet.

NRK - 13 mar 24 kl. 22:00

Lastet ned overgespsbilder - må i fengsel

En mann i 40-årene fra Porsgrunn er i Telemark tingrett dømt til åtte måneder i fengsel, etter at han ble kjent skyldig i å ha lastet ned en mengde Overgrepsbilder av barn. Mannen skal ha lastet ned minst 6500 bilder, og flere videoer. De viser barn som blir utsatt for grove seksuelle overgrep av voksne, barn som utfører seksuelle handlinger med seg selv eller andre barn, og barn i andre seksuelle situasjoner.

Aftenposten - 13 feb 24 kl. 10:08

Lukket rett når Overgrepsbilder vises: – Det er en svart dag

Retten valgte å lukke dørene før politiets presentasjon av bildene..

NRK - 20 dec 23 kl. 11:36

Hadde tusenvis av Overgrepsbilder og -videoer

En mann i 30-årene i Tromsø er tiltalt for å ha hatt flere tusen videoer og bilder på mobiltelefonene sine som viser overgrep mot mindreårige. Han er også tiltalt for å ha bestilt fire sexdukker fra Kina. Dukkene var fremstilt som barn.

NRK - 20 nov 23 kl. 07:21

Siktet for å ha delt Overgrepsbilder

En mann i 30-åra fra Hadeland er varetektsfengslet for å ha delt Overgrepsbilder av barn. Mannen ble pågrepet for en måned siden og har sittet fire uker i varetekt med brev- og besøksforbud, to av dem i isolasjon. Alvoret i saken, og fare for bevisforspillelse gjør at mannen fortsatt er varetektsfengslet, sier politiadvokat Tore Martin Søbak Gundersen til avisa Hadeland.

NRK - 22 sep 23 kl. 14:18

Stort funn av overgrepsmateriale hos voldtektssiktet ungdomsleder

Politiet har funnet i underkant av 40.000 Overgrepsbilder og -videoer på digitale enheter som tilhører en overgrepssiktet ungdomsleder i 30-årene fra Moss. Det kommer frem i en kjennelse fra Søndre Østfold tingrett.

NRK - 21 jul 23 kl. 21:57

Svenske dømt for forsøk på å lage Overgrepsbilder med KI

En mann i Sverige er dømt for å ha forsøkt å fremstille kunstige Overgrepsbilder av barn ved hjelp av kunstig intelligens (KI). Mannen, som er i 40-årene, ga KI-programmet instrukser om hva han ønsket å se. Bildene programmet leverte, var så klumpete og så tydelig fremstilt av et dataprogram at mannen bare dømmes for forsøk på fremstilling av overgrepsmateriale.

NRK - 05 jul 23 kl. 15:51

Politiet får kritikk for lang tid i arresten

Politiet i Trondheim får kritikk av tingretten etter at en sikta måtte sitte i arresten i nesten tre døgn før han ble framstilt for fengsling. «Helt uakseptabelt», skriver dommeren i fengslingskjennelsen onsdag. Mannen i 40-åra ble pågrepet søndag kveld sikta for mulig deling av Overgrepsbilder.

NRK - 12 jun 23 kl. 08:14

I retten for samleier med mindreårige

En ung mann er tiltalt for samleier med fire mindreårige jenter i Trondheim. Mannen, som er tidlig i tjueåra, er også tiltalt for seksuelle handlinger med to andre mindreårige og for Overgrepsbilder. Jentene kom i kontakt med tiltalte via snapchat, og de fleste var 15 år.

NRK - 12 jun 23 kl. 08:14

I retten for seksuelle handlinger med mindreårige

En ung mann er tiltalt for seksuelle handlinger med fire mindreårige jenter i Trondheim. Mannen, som er tidlig i tjueåra, er også tiltalt for seksuelle handlinger med to andre mindreårige og for Overgrepsbilder. Jentene kom i kontakt med tiltalte via snapchat, og de fleste var 15 år.

NRK - 12 jun 23 kl. 08:14

I retten for seksuell omgang med mindreårige

En ung mann er tiltalt for seksuell omgang med fire mindreårige jenter i Trondheim. Mannen, som er tidlig i tjueåra, er også tiltalt for seksuelle handlinger med to andre mindreårige og for Overgrepsbilder. Jentene kom i kontakt med tiltalte via snapchat, og de fleste var 15 år.

Aftenposten - 07 maj 23 kl. 19:42

Delte Overgrepsbilder på Facebook. Fikk ni måneders fengsel etter at Kripos fikk et tips fra USA.

Da politiet tok seg inn i en bolig på Sørlandet, fant de grovt overgrepsmateriale..

NRK - 27 mar 23 kl. 20:50

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av Overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 24 mar 23 kl. 09:59

Fengsel for overgrepsmateriale

En mann fra Stjørdalsregionen er for fjerde gang dømt for nedlasting og oppbevaring av store mengder Overgrepsbilder og videoer. Det tar 15 døgn å spille av videofilmene, går det fram av dommen fra Trøndelag tingrett. Tiltalte i 30-årene delte også flere av videoene via en app.

NRK - 08 mar 23 kl. 07:23

Hadde 70 timer film med overgrep mot barn

En 50 år gammel mann fra Porsgrunn er dømt til seks måneders fengsel etter at han ble tatt med store mengder overgrepsmateriale. 50-åringen hadde over 70 timer med film av det som retten beskriver som «meget grove overgrep av barn helt ned i 2 års alder». I tillegg fant politiet over 1.

NRK - 10 dec 22 kl. 10:09

Fengsel for Overgrepsbilder

En mann i 50-årene fra Selbu i Trøndelag er dømt til sju måneder i fengsel. I løpet av et år lastet han ned og delte 1973 Overgrepsbilder og videoer med en spilletid på over sju timer. Mannen tilstod forholdene i retten..

NRK - 10 dec 22 kl. 10:14

Hadde 35.000 Overgrepsbilder

En mann i begynnelsen av 50-årene er dømt til et år og en måned i fengsel for Overgrepsbilder og -videoer. Mannen i Trondheim tilsto i retten å ha oppbevart over 35.000 bilder og drøye 4200 videoer som viser overgrep mot barn ned i fire års alder.

NRK - 10 dec 22 kl. 10:14

Mann dømt til fengsel – hadde 35.000 Overgrepsbilder

En mann i begynnelsen av 50-årene er dømt til et år og en måned i fengsel for Overgrepsbilder og -videoer. Mannen i Trondheim tilsto i retten å ha oppbevart over 35.000 bilder og drøye 4200 videoer som viser overgrep mot barn ned i fire års alderen..

NRK - 14 dec 22 kl. 22:38

Sverige: Over 60 mistenkes for å ha hatt Overgrepsbilder

Drøyt 60 svensker er pågrepet i en rekke politiaksjoner i Sverige i høst, mistenkt for å ha hatt overgrepsmateriale. Politiet gjennomførte flere aksjoner i høst i Västmanland, Gävleborgs län og Uppsala län. 72 personer er blitt avhørt, og 62 av disse ble satt i varetekt.

NRK - 27 sep 22 kl. 11:51

Siktet for å ha betalt for Overgrepsbilder av barn

En mann i 30-årene ble mandag pågrepet i Bergen, siktet for befatning med Overgrepsbilder av rundt 20 barn samt seksuelt krenkende atferd. Mannen blir framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett tirsdag. Han er foreløpig ikke avhørt, men politiet vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker begrunnet fare for bevisforspillelse, skriver Bergens Tidende.

NRK - 08 nov 22 kl. 07:26

Tiltalt for seksuell omgang med over 40 barn

I dag starter rettsaken mot en 30-år gammel mann i Oslo tingrett som er tiltalt for seksuell omgang med over 40 barn via internett. Ifølge tiltalten filmet han overgrepene der han fikk flere av barna til å ha seksuell omgang med hverandre. Politiet fant nær 30.

NRK - 02 nov 22 kl. 10:28

Dømt for Overgrepsbilder av barn

En mann i 30-åra fra Nord-Østerdal er dømt til fengsel i 45 dager, for å ha tatt bilder som viser seksuelle overgrep mot barn og for å ha skaffet seg bilder som viser seksualiserte barn på nettet. Han får i tillegg inndratt tre mobiltelefoner. Politiet fant 78 bilder hos mannen.

NRK - 10 sep 22 kl. 05:52

Kirkeansatt i Nordland dømt for Overgrepsbilder

En kirkeansatt mann fra Salten-distriktet er dømt til sju måneder i fengsel for oppbevaring og nedlastning av store mengder Overgrepsbilder. Ifølge dommen hadde mannen til sammen 10.151 bilder og 38 filmer med barn i seksuell positur og barn i seksuell aktivitet med seg selv eller andre barn.

NRK - 14 sep 22 kl. 07:42

Dømt for besittelse og deling av Overgrepsbilder

En mann fra Lister er i Agder tingrett dømt til syv måneders fengsel for besittelse og deling av bilder som viser overgrep av små barn. Det skriver Avisen Agder. Mannen hadde over 60 bilder og fire videoer, og skal ha sendt deler av dette til barn helt ned i niårsalderen.

NRK - 22 aug 22 kl. 11:11

Kulturprofil dømt til fengsel

En mann i 70-årene er dømt til ett års fengsel for seksuell omgang med en 14 år gammel jente. Tre av månedene er gjort betinget. Han er også dømt for å ha oppbevart Overgrepsbilder, for seksuelt krenkende adferd og for flere tilfeller av sexkjøp.

NRK - 11 maj 22 kl. 13:54

EU med nye regler for å bekjempe Overgrepsbilder av barn

EU foreslår nye regler som skal tvinge nettleverandører til å oppdage, rapportere og fjerne Overgrepsbilder av barn. Det skal etter planen også opprettes et senter i Haag for å jobbe med dette, i samarbeid med Europol. – I dag mislykkes vi med å beskytte barn, advarer EUs innenrikskommissær Ylva Johansson.

VG - 03 aug 22 kl. 11:17

Nordmann arrestert i Kroatia

En norsk statsborger er arrestert i Kroatia, bekrefter utenriksdepartementet (UD). Mannen skal ha vært i besittelse av Overgrepsbilder av barn, ifølge lokale medier..

Dagbladet - 08 maj 22 kl. 13:08

Fant Overgrepsbilder på telefonen

Den barnevoldtektstiltalte Troms-mannen er tidligere straffet for trakasserende meldinger og Overgrepsbilder av barn..

NRK - 09 jun 22 kl. 00:29

Kirkeleder dømt for overgrep mot barn

Lederen for en meksikansk frikirke er dømt til 16 år og 8 måneder i fengsel for seksuelle overgrep mot barn, melder Reuters. Dommen falt i en rettssal i Los Angeles. Kirkelederen som navngis som Naason Joaquin Garcia, tilhører et evangelisk kirkesamfunn som kaller seg La Luz del Mundo (Verdens lys) med hovedkvarter i Guadalajara.

NRK - 07 jun 22 kl. 08:20

Påstått leder av overgrepsnettverk pågrepet

Mexicansk politi har pågrepet en nederlender som anklages for å lede et internasjonalt nettverk som driver med menneskehandel og Overgrepsbilder av barn. Pågripelsen skjedde i Mexico etter en bred etterforskning der politiet samarbeidet med den frivillige organisasjonen Operation Underground Railroad (OUR), som jobber mot seksuelle overgrep mot barn. (NTB).

NRK - 24 feb 22 kl. 03:16

Siktet for bestilling av Overgrepsbilder

En mann i 20-årene er varetektsfengslet i Trondheim, siktet for å ha betalt mindreårige jenter for å få seksualiserte bilder og videoer. Politiadvokat Kjersti Hegerberg i Trøndelag politidistrikt fikk medhold i sin påstand om fire ukers varetekt for mannen, skriver Adresseavisen. Hun sier mannen har hatt kontakt med flere jenter under 18 år på nett, trolig via sosiale medier.

NRK - 15 feb 22 kl. 14:13

Tiltalt for overgrep mot samboerens datter

En 65 år gammel mann fra Stavanger må i april møte Sør-Rogaland tingrett tiltalt for seksuelle overgrep mot samboerens datter. Påtalemyndigheten mener mannen flere ganger over en toårsperiode forgrep seg seksuelt på sin tidligere samboers datter. Fornærmede var 15 år gammel da overgrepene skal ha startet, skriver Stavanger Aftenblad.

Aftenposten - 07 aug 21 kl. 18:26

Apple skal skanne mobiler for Overgrepsbilder: – Kan komme til Norge om kort tid

Teknologiselskapet Apple lanserer nytt system som skal kunne identifisere Overgrepsbilder..

NRK - 05 aug 21 kl. 22:44

Apple vil avsløre Overgrepsbilder

Apple vil skanne amerikanske iPhoner for å kunne bli varslet om overgrepsmateriale. Meldingsappen på iPhonen skal bruke en innebygd maskin som skal kunne varsle selskapet om Overgrepsbilder, men uten at privat kommunikasjon blir avslørt, opplyser Apple. Flere forskerne nyhetsbyrået AP har snakket med, frykter imidlertid at myndighetene kan bruke verktøyet til andre formål, som å gå etter dissidenter eller demonstranter..

NRK - 23 jul 21 kl. 22:38

Overgrepsnettverk avslørt

Tysk politi har identifisert over 1600 mistenkte som skal ha delt og mottatt Overgrepsbilder av barn. Eksperter har i fem måneder overvåket meldingstjenesten som ble benyttet og på den måten identifisert mistenkte både i Tyskland og i Sveits, Østerrike, Frankrike og USA..

NRK - 21 jul 21 kl. 20:55

Barnehageansatt dømt til fengsel

En barnehageansatt mann i 20-årene i Rogaland er dømt til elleve måneder i fengsel for å ha deltatt i et nettverk for deling av Overgrepsbilder. Da mannen ble pågrepet 11. mars hadde han deltatt i nettverket i ti år, skriver Stavanger Aftenblad..

NRK - 31 maj 21 kl. 06:47

Dømt for nesten 900 Overgrepsbilder

Småbarnsfaren er i Vestfold tingrett dømt til sju måneders fengsel for å ha lastet ned overgrepsbildene av barn. Han hevdet han ble tvunget til å laste ned bildene. Bildene skulle plantes på datamaskinen til en millionær som skulle presses for penger, ifølge mannen..

NRK - 03 maj 21 kl. 09:50

Enorm barnepornoring avslørt

Tysk politi har avslørt et av verdens største nettverk som har spredd Overgrepsbilder av barn via det mørke nettet, melder AFP. Om lag 400.000 mennesker skal være innblandet, og fire personer er så langt pågrepet i aksjoner siden midten av april..

NRK - 19 apr 21 kl. 11:12

Lærer dømt for å ha Overgrepsbilder

En tidligere lærer er dømt til fengsel i ett år og tre måneder for nedlasting av 120.000 bilder av seksuelle overgrep mot barn. Grunnskolelæreren arbeidet ved en skole i Telemark i årene nedlastingen skjedde, skriver Varden.

NRK - 12 apr 21 kl. 08:57

Dom overgrep hunder  

En mann i 30-åra fra Østlandet er dømt til fem måneders fengsel for seksuell omgang med tre hunder. i perioden 2012 til 2020. Tiltalte er også dømt for oppbevaring av Overgrepsbilder mot barn..

NRK - 02 feb 21 kl. 14:21

Eks-ordfører med Overgrepsbilder

En tidligere ordfører i Telemark er tiltalt for å ha lasta ned nesten 5.000 Overgrepsbilder og videoer av barn. Dette skal ha skjedd mellom 2009 og 2020.

NRK - 12 nov 20 kl. 15:37

Tillitsvalgt tiltalt i overgrepssak

En tidligere tillitsvalgt i LO, som har bolig i Vestoppland, er tiltalt for å ha oppbevart nesten 3000 Overgrepsbilder av barn. Dette skal ha skjedd i 2014, melder Oppland Arbeiderblad. Han er også tiltalt for å ha produsert Overgrepsbilder..

NRK - 17 dec 20 kl. 06:46

Mann dømt til fengsel

En mann i 60-årene er i Bergen tingrett dømt til fire måneders fengsel etter å ha levert inn en mobiltelefon med Overgrepsbilder til en butikk. Ifølge Bergensavisen trodde mannen at det var virus på telefonen. Da han skulle hente den ble han pågrepet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com