Oslo Pride

Monday, 06 February, 03:39

Nyheter om Oslo Pride

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 19 jun 22 kl. 06:00

Krever sin rett ved å vise kjærlighet

Juni blir ofte kalt for pride-måneden. Det arrangeres Pride i byer rundt om i Norge. Mange heiser regnbueflaggene.

Klartale - 22 jun 22 kl. 07:00

Stolt og skeiv

Julia Beatrice Reksten sitter på en regnbue-benk utenfor Nationaltheatret i Oslo. Regnbue-benken er der fordi det er Pride-måned. Pride-måned er en internasjonal markering.

NRK - 25 jun 22 kl. 12:05

Oslo Pride og Fri oppfordrer til å markere kjærligheten over hele Norge

Oslo Pride og Foreningen FRI oppfordrer hele Norge til å markere Pride i alle landets nabolag, hjem og grender, det skriver de i en pressemelding. – Vi kan fortsatt være stolte og synlige, la oss bare være det i nabolagene med familie, venner og nære, sier leder i Foreningen FRI Inge Alexander Gjestvang Årets pride-parade var ventet å bli en etterlengtet feiring av kjærlighet og mangfold i Oslos gater. På grunn skytingen i Oslo natt til lørdag ble alle arrangementer i regi av Oslo Pride avlyst etter anbefaling fra Oslo politi.

Klartale - 10 sep 22 kl. 06:00

Inviterer alle til å gå i regnbuetog lørdag

– Det er hektiske dager, kan Rohan Sandemo Fernando bekrefte. På bare 14 dager har Oslo Pride kastet seg rundt. De arrangerer en ny pride-parade.

Klartale - 24 jun 22 kl. 10:33

Mange tror årets feiring vil bli tidenes største

Oslos gater fylles igjen med festglade folk, regnbueflagg og fargerike flåter.– Etter to år med pandemi har det gått opp for mange hvor viktig det er for dem å feire Pride. Det er fantastisk å være tilbake til normale tilstander.

Klartale - 25 jun 22 kl. 15:47

Gikk i spontant Pride-tog i Oslo

To mennesker er drept. 21 mennesker er skadd. Angrepet i Oslo berører alle i hele byen.

Klartale - 10 aug 22 kl. 08:48

Usikkert om det blir Pride-parade i Oslo i år

25. juni ble to personer drept og flere skadet. Oslo Pride ble avlyst.

Klartale - 25 jun 22 kl. 07:38

To drept i angrep på pub for homofile og utested i Oslo

Minst 19 mennesker ble skadd og måtte få hjelp av helsetjenesten etter angrepet. Minst åtte av dem er sendt til sykehus, og flere av dem skal være skutt. Politiet sier lørdag morgen at det er uklart om angrepet er terror.

Klartale - 25 jun 22 kl. 07:38

Minst to personer drept i angrep på pub for homofile og utested i Oslo

Minst 19 mennesker ble skadd og måtte få hjelp av helsetjenesten etter angrepet. Minst åtte av dem er sendt til sykehus, og flere av dem skal være skutt. Politiet sier lørdag morgen at det er uklart om angrepet er terror.

Klartale - 13 jan 23 kl. 09:41

PST fikk tips før skytingen i Oslo i fjor sommer

Ifølge avisa VG skal Etterretnings-tjenesten ha fått vite om planene seks dager før en mann skjøt mot utesteder i Oslo. To personer ble drept. 24 andre ble skadd.

NRK - 26 jan 23 kl. 15:10

Oslo Pride flyttast til Kontraskjæret

Det opplyser Oslo Pride i ei pressemelding. Dei siste åra har festivalen vore i Spikersuppa, men grunna aukande pågang av publikum har dei no valt å flytte. Oslo Pride 2023 varar frå 23.

Klartale - 30 dec 22 kl. 06:00

Disse sakene preget Norge i 2022

Januar:1. januar: En 28 år gammel mann blir drept med kniv i Haugesund. To menn tidlig i 20-årene blir siktet i saken.

Klartale - 27 jun 22 kl. 08:43

Inviterer til stor skeiv markering på Rådhusplassen

Pride-paraden ble avlyst lørdag. Usikkerheten var for stor. Politiet ga råd om å stanse den.

Klartale - 25 jun 22 kl. 08:54

Det blir ingen Pride-parade i 2022

Valget om å avlyse paraden er etter råd og klar anbefaling fra politiet. Det skriver Oslo Pride i en pressemelding til nyhetsbyrået NTB.– Oslo Pride ber derfor alle som har planer om å delta på eller se parade om å ikke møte.

NRK - 12 aug 22 kl. 13:54

Haugsevje går av som leder for Oslo Pride

Inger Kristin Haugsevje går av som leder for Oslo Pride. Haugsevje, som har sittet i styret i Oslo Pride siden 2014, sier til Fri Oslo og Viken at hun nå skal bruke tiden på sin egen bedrift – og dermed ikke har mulighet til å bruke like mye tid på et verv som krever enda mer enn før etter en krevende sommer med terror i Oslo. Hun er sikker på at eier Fri Oslo og Viken finner en god løsning for å føre Oslo Pride videre.

Klartale - 15 sep 22 kl. 06:30

Derfor valgte Serbia å forby marsj under Europride

– Serbisk politi har i dag forbudt Europride-marsjen i år. Det skrev arrangøren Belgrade Pride på sosiale medier tirsdag. Europride er den største festivalen for skeive i Europa.

NRK - 19 jan 23 kl. 11:45

PST-sjefen sier de skal snu hver stein

PST-sjef Beate Gangås har i dag møtt lederen for Oslo Pride. Gangås var politimester i Oslo politidistrikt da angrepet skjedde. Hun sier det er for tidlig å si om PST kunne gjort noe annerledes.

NRK - 02 sep 22 kl. 12:05

Stor politiinnsats skal trygge Oslo Pride

Politi og arrangør samarbeider med Oslo kommune om sikkerheten rundt Oslo Pride neste helg. Det blir både sivilt og uniformert politi i gatene. Pridetoget i Oslo ble i sommer avlyst etter skytingen i Oslo sentrum natt til 25.

NRK - 10 aug 22 kl. 06:20

Uklart om det blir Pride-parade

Det er fremdeles uklart om det vil bli arrangert Pride-parade i Oslo i høst. Etter angrepet mot flere utesteder 25. juni, kvelden før paraden skulle gå, ble arrangementet utsatt.

NRK - 25 jun 22 kl. 08:34

Pride-paraden i Oslo avlyses etter råd fra politiet

Oslo Pride avlyser etter «tydelige råd og anbefalinger» fra politiet. De anmoder alle om å ikke møte til Pride-markering, og alle arrangementer i tilknytning til Pride avlyses. Det opplyser Oslo Pride i en pressemelding.

NRK - 25 jun 22 kl. 04:07

Pride-ledelsen har satt krisestab

Pride-ledelsen har satt kristestab etter nattens skyting i Oslo sentrum. Det bekrefter pressesjef Rohan Sandemo Fernando i Pride til NRK. – Våre tanker går til de pårørende og de skadde.

NRK - 19 jan 23 kl. 07:11

PST møter det skeive miljøet i Oslo

Etter at det ble kjent at PST visste om mulige planer om et terrorangrep i Skandinavia i sommer, har tilliten til PST har vært svekket i det skeive miljøet. Nå har PST-sjef Beate Gangås invitert Oslo Pride til et møte torsdag for å gjenreise tilliten, melder NTB. Bjørke ber også organisasjonen om ærlige svar på hva PST ser de burde gjort annerledes i forkant av skytingen natt til 25.

NRK - 27 jun 22 kl. 16:14

Støre sier han er lei seg for at Oslo Pride markering må avlyses

Statsminister Jonas Gahr Støre sier han er lei seg for at pride-markering i Oslo må avlyses, melder NTB. NRK har ikke fått bekreftelse fra Oslo Pride-arrangøren selv. – Politiet har i dag vært i dialog med arrangøren av markeringen på Rådhusplassen i Oslo og anbefaler at arrangementet utsettes, sier politimester i Oslo, Beate Gangås.

Aftenposten - 19 jan 23 kl. 12:17

PST: Skeive er trygge i Norge

Torsdag morgen møtte lederen for Oslo Pride sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST)..

VG - 19 jan 23 kl. 11:49

Møtte PST: – Starten på et arbeid

– Vi var opptatt i møtet av å si at det er vanskelig for det skeive miljøet å forstå at man har mottatt informasjon om en mulig terrorhendelse i forkant av et gigaarrangement. Vi håper PST forstår den frustrasjonen, sier leder Dan Børke i Oslo Pride..

Klartale - 10 sep 22 kl. 17:10

Slik ble regnbuetoget

Lørdag ble alle invitert til å være med på regnbuetoget i Oslo. Paraden skulle egentlig gått 25. juni.

NRK - 12 aug 22 kl. 14:33

Politiet gir grønt lys for Oslo Pride i høst

Politiet i Oslo mener det vil være mulig å arrangere Pride i hovedstaden i høst. Det opplyser stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt til ifølge Aftenposten. Pride-paraden 26.

VG - 17 dec 22 kl. 08:03

Oslo Pride: Den ukjente historien

NRK - 02 sep 22 kl. 18:55

Støre deltar i Oslo Pride

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal gå i regnbuetoget under Oslo Pride 10. september. – Jeg har tenkt å gå i det toget, opplyser Støre til VG fredag.

NRK - 25 jun 22 kl. 14:03

Spontant Pride-tog i Oslo

Lørdag har flere tusen folk samlet seg i Oslos gater for å gå ruta til den avlyste Pride-paraden. Paraden ble lørdag avlyst etter at en mann i natt skjøt flere personer utenfor to utesteder i Oslo. To personer er døde, og flere skadd.

Aftenposten - 27 jun 22 kl. 19:23

Oslo Pride: Ingen pride-parade i Oslo før tidligst etter sommerferien

Lederen for Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje, sier at de ikke vil arrangere pride-parade i Oslo denne sommeren..

NRK - 27 jun 22 kl. 19:10

Oslo Pride: Ser fram til å arrangere ny markering

Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride, sier de er leie seg for at de nok en gang må avlyse en pride-markering. – Vi forstår at folk nå er frustrerte, og likevel ønsker å samles, men vi kan ikke avholde et arrangement når politiet anbefaler å avlyse. Haugsevje sier de ser fram til å arrangere en ny markering i framtiden.

NRK - 25 jun 22 kl. 16:22

Inviterer til digital Pride-feiring på Minecraft

Skogliv inviterer hele Norge til digital Pride-feiring i dataspillet Minecraft, opplyser Tarjei Mo Batalden i en pressemelding. – Etter nattens grusomme handlinger ønsker vi å la alle feire pride over hele landet, i tråd med Oslo Pride og politiets anbefalinger. Derfor åpner vi søndag for digital feiring i Minecraft-versjonen av Oslo, pyntet til pridefest.

NRK - 27 jun 22 kl. 07:28

– Pride er politisk, også i 2022

Det som har gjort mest inntrykk denne helgen er solidaritets- og samholdsfølelsen. Det sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride. – Det er det pride-bevegelsen handler om: at vi skal stå sammen og at man samles om viktige budskap.

Klartale - 02 sep 22 kl. 13:01

Politiet skal trygge Oslo Pride

Pridetoget skulle gått i Oslo i juni. Det ble avlyst etter skytingen i sentrum. Nå har arrangementet blitt flyttet til lørdag 10.

NRK - 07 sep 22 kl. 15:04

Nektes å bruke uniform under pridemarkeringen i Oslo

Den forhøyede trusselberedskapen gjør at politiet ikke får bruke uniformer under lørdagens regnbuetog i Oslo. – Det er fortsatt forhøyet trusselberedskap i Norge, og Nasjonal ledergruppe har diskutert gjennomføring av slike arrangementer. Det må gjøres risikovurderinger i forkant av arrangementet.

E24 - 25 jun 22 kl. 08:43

Pride-paraden avlyses

Etter råd og tydelig anbefaling fra politiet avlyses Pride-paraden, Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride..

NRK - 10 sep 22 kl. 19:08

Over 72.000 mennesker deltok i regnbuetoget

Over 72.000 mennesker deltok i regnbuetoget i Oslo i dag, skriver Oslo Pride i en pressemelding. – I dag har vi vist at kjærligheten vinner, forteller leder i Oslo Pride Dan Bjørke..

Klartale - 14 okt 22 kl. 06:00

Skeive muslimer er redd for å miste organisasjonen sin

Salam Norge er en organisasjon for skeive muslimer. De har brukt å få en del støtte fra staten. Men under årets statsbudsjett har de fått mindre.

Klartale - 07 sep 22 kl. 16:30

Gata er malt i regnbuens farger

To personer ble skutt og drept 25. juni. Det skjedde i Rosenkrantz’ gate i Oslo.

NRK - 26 aug 22 kl. 09:03

Oslo Pride inviterer til solidaritetsmarkering

Lørdag 10. september vil det gå et regnbuetog gjennom Oslos gater som ender opp i en solidaritetsmarkering på Kontraskjæret. – Vi inviterer alle som ønsker å vise at kjærligheten vinner, at mangfoldet er en rikdom, sier ny leder i Oslo Pride, Dan Bjørke.

Klartale - 30 jun 22 kl. 14:50

Politiet mener det er klokt å vente med pridearrangementer

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) hevet trusselnivået til nivå fem etter lørdag. Årsaken var masseskytingen i Oslo sentrum. Der to personer ble drept og 21 skadd.

NRK - 06 okt 22 kl. 11:30

15 millioner til skeive organisasjoner

Forslaget om 15 millioner kroner til LHBT+-organisasjoner er nærmere en dobling fra 2022, melder regjeringen. Blant annet får Oslo Pride et doblet tilskudd, fra én til to millioner kroner. – Angrepet som skjedde i Oslo 25.

NRK - 01 jul 22 kl. 17:13

Oslo Pride takker for støtten

Oslo Pride har mottatt støtteerklæringer fra inn- og utland i løpet av den siste uken etter masseskytingen natt til lørdag . – I løpet av de siste dagene har vi fått mye støtte. Det setter vi enormt pris på.

Klartale - 25 jun 22 kl. 16:10

To menn ble drept i skytingen i Oslo

Skytingen skjedde rett over klokken 01 natt til lørdag. Utenfor puben Per på hjørnet og homsebaren London Pub ble to personer skutt og drept.De drepte er to menn.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com