Organisasjoner

Sunday, 24 October, 10:35

Nyheter om Organisasjoner

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 okt 21 kl. 19:52

WHO og Taliban enige om vaksinering

Verdens helseorganisasjon (WHO) og Taliban er enige om en landsomfattende kampanje for å vaksinere barn under fem år mot polio i Afghanistan. I de siste tre årene har Taliban nektet FN-Organisasjoner å drive vaksinering i frykt for spionasje. Dermed har 3,3 millioner barn ikke blitt vaksinert.

NRK - 06 okt 21 kl. 22:12

Mange Organisasjoner får midler

Idrettsklubben Start er den organisasjonen på Sørlandet som har fått mest utbetalt fra grasrotandelen til Norsk Tipping. Hittil i år har Start fått 490.000 kroner.

VG - 06 okt 21 kl. 06:46

Støre og Vedum med momsgave til over 20.000 Organisasjoner

Arbeiderpartiet og Senterpartiet er enige om å gi full momskompensasjon til frivilligheten. Dermed blir det mer penger i kassen til over 20.000 Organisasjoner..

VG - 06 okt 21 kl. 06:46

Støre og Vedum med momsgave til over 20.000 Organisasjoner

Arbeiderpartiet og Senterpartiet er enige om å gi full momskompensasjon til frivilligheten. Dermed blir det mer penger i kassen til over 20.000 Organisasjoner..

VG - Igår: 20:00

Israel forbyr seks palestinske menneskeretts-Organisasjoner

Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrorOrganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene..

NRK - I førrgår: 16:05

Kidnappingsrekord på Haiti

I fjor var det snaut 800 kidnappinger på Haiti. Innen 16. oktober var det registrert 782 kidnappinger på øya.

NRK - 20 okt 21 kl. 18:30

Enger Mehl gir bort honorar

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) er en av deltakerne i neste sesong av «Kompani Lauritzen». Men hun ønsket ikke betaling fra TV 2. – Jeg har ikke mottatt vederlag for deltakelsen i «Kompani Lauritzen», og har bedt TV 2 om å sørge for at mitt honorar doneres til frivillige Organisasjoner, sier Enger Mehl til VG.

NRK - 20 okt 21 kl. 14:41

Nalvanyj får EU-pris

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen. Det melder NTB/AFP. Sakharov-prisen er EU-parlamentets gjeveste pris og har gått til en rekke menneskerettighetsforkjempere siden 1988.

NRK - 15 okt 21 kl. 04:17

FN advarer om vold i Colombia

FNs sikkerhetsråd sier at sikkerhetssituasjonen i Colombia er en klar trussel mot fredsavtalen fra 2016. FN-utsendingen til Colombia, Carlos Ruiz Massieu, ber regjeringen gi beskyttelse til geriljasoldater som overgir seg, slik avtalen sier. Han viser til at 296 av dem er drept av gjenger og kriminelle Organisasjoner.

NRK - 12 okt 21 kl. 18:35

Blir nektet å demonstrere

Cubanske myndigheter avslo tirsdag en forespørsel fra opposisjonen som ønsket å avholde en større demonstrasjon 15. november. – Gruppene som organiserer demonstrasjonen, og deres representanter, hvorav noen har forbindelser til subversive Organisasjoner og grupper med økonomisk støtte fra USA, har et klart mål om å fremme endringer i det cubanske politiske systemet, står det i en offisiell uttalelse..

Klartale - 11 okt 21 kl. 09:38

Brølte for psykisk helse

Søndag var Verdensdagen for psykisk helse. Verdens-organisasjonen FN markerer dagen i hele verden hvert år. I år var temaet livet under og etter en pandemi.

NRK - 10 okt 21 kl. 19:23

Klimademonstrasjon i Brussel

Flere tusen demonstranter samlet seg i gatene i Brussel søndag med krav om handling på klimatoppmøtet som starter i Glasgow i oktober. Rundt 80 Organisasjoner deltok i demonstrasjonen, som tok sikte på å bli den største av sitt slag i Brussel siden koronapandemien startet..

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

Disse fikk Nobels fredspris

AVIS: Komiteen kalte Dmitrij Muratovs avis for «den mest selvstendige i Russland i dag».Maria Ressa og Dmitrij Muratov får årets Nobels fredspris. Den får de «for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland». Leder av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, kunngjorde prisen.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

De vant Nobels fredspris

AVIS: Komiteen kalte Dmitrij Muratovs avis for «den mest selvstendige i Russland i dag».Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratoy får Nobels fredspris for i år. De vinner for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland.Berit Reiss-Andersen kunngjorde prisen fredag.

Klartale - 08 okt 21 kl. 06:00

Hvem vinner fredsprisen?

Klokka 11 får vi svaret. Da blir det kjent hvem som vinner Nobels fredspris for i år.Nobels fredspris ble delt ut for første gang i 1901.

NRK - 06 okt 21 kl. 17:39

Etterforskes for bestikkelser

Østerriksk politi aksjonerte onsdag mot regjeringspartiet ÖVP og statsminister Sebastian Kurz, som mistenkes for bestikkelser, melder NTB. Ifølge østerrikske medier dreier saken seg om mulig korrupsjon i forbindelse med publisering av annonser og meningsmålinger i en avis. Mistanken går ut på at landets finansdepartement skal ha rykket inn annonser i avisen i bytte mot positiv omtale av Kurz og det konservative partiet ÖVP.

NRK - 03 okt 21 kl. 13:13

Milliard-erstatning til urfolksbarn

Den føderale domstolen i Canada dømte denne uka kanadiske myndigheter til å betale erstatninger på opptil 270.000 kroner til pårørende og barn i urfolksnasjoner som tidligere satt under offentlig omsorg på kanadiske internater. Det er fortsatt uklart hvor mange som anses som berørte: Urfolkenes egne Organisasjoner har beregnet at så mange som over 50.

NRK - 03 okt 21 kl. 04:35

Hviterussisk forfatterlag stengt

Høyesterett i Hviterussland har stengt forfatterforeningen UBW. Den norske Forfatterforening er rystet.over de gjentatte angrepene på ytringsfriheten i Hviterussland, sier leder i Forfatterforening, Heidi Marie Kriznik.

NRK - 02 okt 21 kl. 14:54

Rolig under Sian-demonstrasjon

Politiet i Oslo var godt forberedt i forkant av en planlagt Sian-demonstrasjon i Oslo lørdag ettermiddag. De opplyser at den gikk rolig for seg. – Det har vært veldig rolig, bekrefter innsatsleder Steinar Bjerke i Oslo politidistrikt overfor NTB.

NRK - 01 okt 21 kl. 22:29

Leteaksjon i Namsskogan

Det er satt i gang en redningsaksjon i Namsskogan etter at en mann har gått seg vill i Børgefjell, melder politiet i Trøndelag. Det skal være snakk om en jeger, opplyser operasjonsleder. Frivillige Organisasjoner er også varslet for å hjelpe til..

Klartale - 29 sep 21 kl. 15:10

Frykt for at folk får færre og færre menneske-rettigheter

Flere Organisasjoner er redde for hva som kan skje i Afghanistan. De sier at menneske-rettighetene er truet etter at Taliban tok makten i landet..

E24 - 27 sep 21 kl. 18:17

Telenors Myanmar-salg: – Begår brudd på etiske og bærekraftige retningslinjer

474 sivilrettslige Organisasjoner har klaget inn Telenors salg av virksomheten i Myanmar. Klagen er nå vurdert som berettiget av OECD, hvor Norge er et av 38 medlemsland..

NRK - 27 sep 21 kl. 17:15

MiljøOrganisasjoner med krav

Seks miljø- og solidaritetsOrganisasjoner har samlet seg om tre felles krav til de rødgrønne partiene, som nå sonderer på Hurdalsjøen Hotell, skriver NTB. De tre kravene er som følger: * Norge må slutte å lete etter mer olje og gass. * Naturen må vernes.

VG - 27 sep 21 kl. 17:01

Telenors aksjesalg: – Begår brudd på etiske og bærekraftige retningslinjer

474 sivilrettslige Organisasjoner har innklaget Telenors salg av virksomheten i Myanmar. Klagen er nå vurdert som berettiget av OECD, Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling hvor Norge er et av 38 medlemsland..

NRK - 27 sep 21 kl. 11:19

OECD vurderer klage på Telenor-salg

OECD skal vurdere Telenors planer om å selge sitt datterselskap i Myanmar til et libanesisk firma. Klagen er sendt inn av blant andre 474 myanmarske Organisasjoner. Forum for utvikling og miljø (ForUM), et nettverk av over 50 norske klima-, miljø- og utviklingsOrganisasjoner, støtter klagen.

NRK - 17 aug 21 kl. 12:38

Røde Kors etterlyser støtte

Generalsekretær Bernt Apeland i Røde Kors ber norske myndigheter umiddelbart øke støtten til Organisasjoner som opererer i Afghanistan. Flere humanitære Organisasjoner har suspendert sitt arbeid i Afghanistan på grunn av den usikre politiske og militære situasjonen. Både Flyktninghjelpen og Røde Kors har imidlertid valgt å bli.

NRK - 20 sep 21 kl. 22:07

Søreide glad for at USA åpner opp

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier det betyr mye for norske borgere med bånd til USA at landet i november åpner opp for innreise igjen. USA varslet mandag at det 18 måneder lange innreiseforbudet lempes på fra november, og at tilreisende som er fullvaksinert da vil slippe inn. – Det er positivt at USA opphever innreiserestriksjonene for fullvaksinerte.

NRK - 13 sep 21 kl. 19:23

Pumper ut valgkampstoff valgdagen

Det har vært en uskreven regel om at partier og Organisasjoner ikke skal drive valgkamp etter at valglokalene har åpnet på selve valgdagen. På sosiale medier, derimot, kan det virke som den uskrevne regelen om valgfred ikke gjelder..

NRK - 11 sep 21 kl. 21:11

Demonstrerte mot bilutstilling

Tusener av mennesker demonstrerte lørdag mot bilutstillingen IAA Mobility i München. Protesten var arrangert av Greenpeace og flere andre tyske miljøOrganisasjoner som krever at myndighetene stanser sin «bildominerte samferdselspolitikk» og heller satser på fotgjengere, syklister og kollektivtransport. 25.

NRK - 11 sep 21 kl. 21:11

Demonstrerte mot tysk bilutstilling

Tusener av mennesker demonstrerte lørdag mot bilutstillingen IAA Mobility i München. Protesten var arrangert av Greenpeace og flere andre tyske miljøOrganisasjoner som krever at myndighetene stanser sin «bildominerte samferdselspolitikk» og heller satser på fotgjengere, syklister og kollektivtransport. 25.

NRK - 07 sep 21 kl. 19:33

Texas-guvernør signerte valglov

Den republikanske guvernøren i Texas, Greg Abbott, signerte tirsdag den omstridte valgloven som innebærer en rekke begrensninger på mulighetene til å stemme i delstaten. Det kuttes i tiden man kan stemme på søndager, og partiske valgobservatører gis mer makt. I tillegg fjernes flere måter man tidligere har kunnet stemme på.

NRK - 04 sep 21 kl. 20:56

Demonstrerte mot ytre høyre

Tusenvis av mennesker marsjerte gjennom Berlins gater lørdag for å vise sin motstand mot høyreekstremisme i Tyskland. Ifølge politiet deltok om lag 10.000 mennesker i demonstrasjonen, mens arrangøren hevder over 30.

Aftenposten - 03 sep 21 kl. 23:12

Lite koronasnusk blant frivillige. – De har vært ansvarlige

Milliardbeløp i koronastøtte er delt ut til frivillige Organisasjoner..

E24 - 03 sep 21 kl. 23:12

Lite koronasnusk blant frivillige. – De har vært ansvarlige

Milliardbeløp i koronastøtte er delt ut til frivillige Organisasjoner. Kontroller har avdekket færre uberettigede krav enn i næringslivet..

NRK - 03 sep 21 kl. 03:28

FN gjenopptar Afghanistan-flyginger

FN har gjenopptatt humanitære flyginger til den nordlige og sørlige delen av Afghanistan etter at Taliban tok makten i landet, opplyser en FN-talsmann. FNs humanitære luftfartstjeneste gjør det mulig for 160 humanitære Organisasjoner å fortsette arbeidet sitt i landet..

VG - 27 aug 21 kl. 15:23

Derfor er IS og Taliban fiender

De blir begge sett på som militante, islamistiske Organisasjoner som ikke går av veien for å ta liv i sitt syns tjeneste. Likevel er de bitre fiender, og IS’ terrorangrep i Kabul torsdag kan fort bare være starten, mener eksperter..

NRK - 26 aug 21 kl. 15:01

Advarer mot økt menneskehandel

Redd Barna advarer om at det er en høy risiko for at barn kan bli ofre for menneskehandel etter jordskjelvet i Haiti. 30 prosent av barnehjemmene sør i landet har fått skader som har ført til at barn lever på gata, skriver Redd Barna i en pressemelding. – Vi er bekymret for den økte risikoen for at sårbare barn fra Haiti vil bli ulovlig adoptert.

NRK - 25 aug 21 kl. 19:35

Vil bruke gamle Svinesundsbrua

I et brev til statsministeren foreslår Organisasjoner at personbiler kan bruke den gamle Svinesundsbrua, mens nyttetrafikk og pendlere kan bruke den nye..

E24 - 18 jul 21 kl. 19:08

Veldedige Organisasjoner sitter på store pengebinger: Handikapforbundet mener pengeinnsamling koster mer enn det smaker

Ideelle Organisasjoner har store pengebinger og samler inn flere hundre millioner i året. Handikapforbundet mener innsamling koster mer enn det smaker..

NRK - 24 aug 21 kl. 07:28

Vil ha bunadbruk på UNESCO-lista

Bunadbruk kan komme på UNESCO-liste. Fem Organisasjoner jobber for å nominere bunadbruk i Norge til Unesco sin liste over verneverdig immateriell kulturarv. I høst skal det arrangeres møter over hele landet, og startskuddet er i Bø, skriver Bø blad..

NRK - 20 aug 21 kl. 13:31

Tyskland gir 100 millioner euro

Tyskland gir 100 millioner euro i nødhjelp til Organisasjoner som hjelper afghanske flyktninger i nabolandene, opplyser den tyske finansministeren. Olaf Scholz sier til nyhetsbyrået DPA at bidraget på drøyt en milliard kroner «er det første skritt og viser at vi føler ansvar og omsorg». Det er ventet at det Tyskland vil følge opp med mer bistand, skriver NTB.

E24 - 20 aug 21 kl. 10:05

Vil at Oljefondet skal sette mål om nullutslipp

Et utvalg ønsker å sette et et langsiktig mål for nullutslipp i selskapene hvor Oljefondet er eier, noe Stortinget og flere Organisasjoner har etterlyst..

NRK - 20 aug 21 kl. 05:36

Ulovlig gullgraving skader miljøet

Ulovlig utgraving av gull fra elver i Colombia skader sårbar natur og fører til mer vold og kriminalitet, advarer FN. Over 520 kvadratkilometer jord i naturreservater er påført skader etter gullgraving bare i 2020. Utvinningen av gull fra sedimenter i bunnen av elver og andre vannveier fører til at vannet blir forurenset av kvikksølv og andre giftige stoffer.

NRK - 20 aug 21 kl. 03:23

Flere fly med evakuerte til Danmark

Torsdag kveld landet dagens andre fly med evakuerte fra Afghanistan i København, melder NTB. Et tredje er på vei, går det fram av FlightRadar24. Om bord i det første flyet var det 84 evakuerte.

NRK - 19 aug 21 kl. 15:18

Ber Apple droppe telefon-overvåking

Mer enn 90 politiske Organisasjoner og rettighetsgrupper rundt om i verden publiserte et åpent brev torsdag der de oppfordrer Apple til å droppe planene om å skanne barns meldinger for nakenhet og telefonene til voksne for bilder av misbruk av barn. «Selv om disse egenskapene er ment å beskytte barn og redusere spredningen av seksuelt misbruk av barn, er vi bekymret for at de vil bli brukt til å sensurere beskyttet tale, true personvernet og sikkerheten til mennesker rundt om i verden og få katastrofale konsekvenser for mange barn» skriver gruppene i brevet, ifølge Reuters. En talsmann for Apple sier selskapet har behandlet personvern- og sikkerhetshensyn, og den komplekse skanneprogramvaren skal motstå forsøk på å undergrave den..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt