Organisasjoner

Thursday, 09 February, 03:00

Nyheter om Organisasjoner

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 14 okt 22 kl. 06:00

Skeive muslimer er redd for å miste organisasjonen sin

Salam Norge er en organisasjon for skeive muslimer. De har brukt å få en del støtte fra staten. Men under årets statsbudsjett har de fått mindre.

Klartale - 28 nov 22 kl. 11:00

Trenger penger og frivillige før jul

– Det er en dobling i køen sammenlignet med i fjor. Det forteller mange av organisasjonene som henter hos oss, sier Christiano Aubert. Han er styremedlem hos Matsentralen.

NRK - I førrgår: 07:42

Sivilforsvarsgruppe erklærer krisetilstand

Sivilforsvarsgruppa De hvite hjelmene erklærer krisetilstand etter jordskjelvet som rammet nordvest-Syria natt til mandag. De hvite hjelmene, som er en opposisjonell sivilforsvarsgruppe, ber om at alle myndigheter og humanitære Organisasjoner i Syria samler seg for å yte hjelp til de rammede. De ber også om umiddelbar bistand fra internasjonale humanitære Organisasjoner og verdenssamfunnet..

NRK - 30 dec 22 kl. 16:18

Huitfeldt i møter om Afghanistan

Taliban må få samme beskjed fra alle som bistår Afghanistan, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt: – Vi kan ikke yte hjelp uten kvinnelige medarbeidere. Huitfeldt (Ap) hadde fredag møter med en rekke norske Organisasjoner som jobber i Afghanistan. Hun møtte også forskere og fagfolk for å få en oppdatering om situasjonen.

Klartale - 29 dec 22 kl. 06:30

Verden fordømmer Taliban

Afghanistan er et herjet land. I lang tid har utenlandske soldater vært til stede. I fjor dro de.

NRK - 27 dec 22 kl. 14:43

FN ber Taliban umiddelbart oppheve begrensninger for kvinner

Lederen for FNs menneskerettighetsorganisasjon ber Taliban straks omgjøre beslutningen om å nekte kvinner adgang til universiteter og Organisasjoner. FNs høykommissær for flyktninger, Volker Türk, sa tirsdag at beslutningen om å nekte kvinner i å arbeide for ikke-statlige Organisasjoner kan få «fryktelige følger». I forrige uke innførte Taliban et forbud mot kvinnelige studenter, lørdag ble dette fulgt opp med et vedtak om å forby kvinner å jobbe for internasjonale hjelpeOrganisasjoner.

Klartale - 11 timer siden

Slik skal myndighetene gi god informasjon til alle

– Vi så under pandemien at myndighetene hadde utfordringer med å nå ut til alle. Blant annet grupper i innvandrer-befolkningen, sier Libe Rieber-Mohn til Klar Tale. Hun er direktør i Integrerings- og mangfolds-direktoratet (IMDi).

Klartale - 03 jan 23 kl. 07:00

Taliban vil straffe enda hardere

Taliban styrer Afghanistan. De var tidligere sett på som en opprørs-gruppe. Etter at de tok makta har det blitt mye strengere regler for å leve.

Klartale - Igår: 15:20

Hva slags innsamlinger kan du stole på?

Det har vært jordskjelv i Tyrkia og Syria. Folk har begynt å samle inn penger for å hjelpe til. Og mange gjør det gjennom nettsiden Spleis.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 03 feb 23 kl. 10:22

Antallet bosettere øker på Vestbredden

Antallet bosettere på Vestbredden har nå passert en halv million, viser offisielle israelske tall. De siste fem årene har antallet økt med nesten 16 prosent. Antallet bosettere økte i fjor med 2,5 prosent til 502.

NRK - 02 feb 23 kl. 13:03

Sverige skjerper terrorlovgivningen

Regjeringen i Sverige vil kriminalisere deltakelse i terrorOrganisasjoner. Kurdiske PKK er en slik organisasjon, sier justisminister Gunnar Strömmer. Tyrkia har stilt en rekke krav til Sverige for å slippe landet inn i Nato, blant annet at den svenske regjeringen slår hardt ned på medlemmer av Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) og utleverer dem.

Klartale - 22 nov 22 kl. 09:07

Flere Organisasjoner får mer støtte før jul

Flere Organisasjoner skal få mer støtte av regjeringen før jul. Pengene blir brukt til alternative julefeiringer, sosiale aktiviteter eller annen hjelp folk trenger før jul. – Med disse pengene kan organisasjonene nå ut til flere som ønsker hjelp.

NRK - 27 dec 22 kl. 17:03

Taliban åpner for kvinnelige hjelpearbeidere

Taliban sier de vil la kvinner jobbe i hjelpeOrganisasjoner dersom de bærer hijab. Løftet om å åpne for enkelte kvinnelige ansatte kom fra Talibans økonomiminister Qari Din Mohammed Hanif under et møte med den fungerende lederen for FN i Afghanistan, Ramiz Alakbarov mandag. Den tyske kringkasteren ARD og nyhetsbyrået DPA har fått tilgang til et referat fra møtet der Hanif sier at Taliban er villige til å la kvinner jobbe for FN og hjelpeOrganisasjoner, vel å merke dersom de følger kleskoden og bærer hijab.

NRK - 31 jan 23 kl. 09:39

Fare for streik i barne- og ungdomsvernetjenesten

Onsdag ved midnatt går fristen ut for å bli enige i meklingen mellom NHO og fagforbundene for ansatte i barne- og ungdomsvernetjenesten. Partene begynte meklingen tirsdag og forhandlingene omfatter ansatte i private bedrifter som yter sosiale tjenester til blant annet virksomheter innenfor barnevern, rus og psykisk helse. Arbeidstakernes Organisasjoner, Parat og Delta, krever likeverdige lønns- og arbeidsvilkår som ansatte med tilsvarende oppgaver og utdanning i offentlig sektor..

NRK - 30 jan 23 kl. 15:15

Forening skal granskes på nytt

Lotteri- og stiftelsestilsynet har varslet at de vil undersøke hvordan Foreningen for barnepalliasjon (FFB) har brukt statsstøtten de har fått på rundt en halv million kroner. Det skriver Fædrelandsvennen. – Vi hadde Foreningen for barnepalliasjon på lista over Organisasjoner vi vurderte å kontrollere.

NRK - 19 nov 22 kl. 17:31

Flere Organisasjoner får ekstra millionstøtte før jul, melder TV 2

Ni Organisasjoner som hjelper folk i en vanskelig situasjon, får til sammen 20 millioner kroner av regjeringen før jul. Frivillige Organisasjoner som arrangerer alternative julefeiringer, sosiale aktiviteter, eller gir julehjelp i form av matkasser og gaver til sårbare grupper får nå 20 millioner kroner av regjeringen, skriver TV 2. – Med disse pengene kan organisasjonene nå ut til flere som ønsker hjelp, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap).

NRK - 24 dec 22 kl. 14:59

Taliban nekter kvinnelige bistandsarbeidere å jobbe

Taliban gir alle ikke-statlige Organisasjoner ordre om ikke å la kvinnelig ansatte komme på jobb. Beskjeden gjelder både utenlandske og afghanske Organisasjoner, kommer det fram i et offisielt brev fra Afghanistans næringsdepartement. En talsmann for departementet bekrefter brevet og sier kvinner inntil videre ikke får lov til å jobbe fordi enkelte av dem ikke skal ha kledd seg i henhold til Talibans tolkning av klesreglementet for kvinner.

Klartale - 23 dec 22 kl. 11:30

– Ber folk stille opp

Alternativ Jul arrangeres av frivillige hvert år. De får ingen form for støtte fra staten. Og de holder julefeiring for dem som trenger det.

Klartale - 26 jan 23 kl. 11:16

Så mye mer penger kan du tjene i 2023

Mat, drivstoff, strøm og huslån. Alt er blitt dyrere. 1.

NRK - 25 jan 23 kl. 17:19

Regjeringen ber om innspill til havplaner

Tre departementet er involvert i arbeidet med å lage nye næringsplaner for norske havområder. De ber nå om innspill. Aktører, blant annet næringsOrganisasjoner, miljøOrganisasjoner og relevante kunnskapsmiljøer, er invitert til innspillsmøter, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet.

Klartale - 24 jan 23 kl. 14:45

Dette er Nato-konflikten

Sverige og Finland vil bli en del av forsvars-samarbeidet Nato. Tyrkia har stilt krav til Sverige, som Sverige ikke ønsker å godta. Det fører til at Tyrkia sier nei til at Sverige og Finland skal bli en del av samarbeidet.

NRK - 23 jan 23 kl. 17:10

198 personer meldte seg ut av partiet Rødt

I forrige uke fikk partiet Rødt 198 utmeldinger og 66 innmeldinger. – 45 av de utmeldte oppga politisk uenighet som grunn. Vi har også nylig sendt ut kontingentkrav, og da er det naturlig at Organisasjoner opplever en viss avskalling, opplyser partisekretær Benedikte Pryneid Hansen i en e-post til NRK.

NRK - 17 dec 22 kl. 17:50

MiljøOrganisasjoner fornøyd med Norges nye bidrag til naturen

Flere miljøOrganisasjoner synes Norges kunngjøring om at Norge gir 120 millioner kroner til prosjekter som skal starte gjennomføringen av en ny naturavtale er flott. Verdens naturfond (WWF) sier at det norske bidraget er flott. – Det er viktig at arbeidet med å få på plass nasjonale tiltaksplaner i utviklingsland kommer i gang så raskt som mulig etter at naturavtalen er inngått her i Montreal, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond til NTB.

NRK - 19 jan 23 kl. 10:20

– Svært uheldig

Helseminister Ingvild Kjerkol mener det som kommer fram i granskingsrapporten av hvordan Foreningen for barnepalliasjon (FFB) har brukt 90 offentlige millioner, er svært uheldig. – Jeg forventer at Organisasjoner som mottar tilskudd fra staten bruker midlene i tråd med formålet og regelverket, sier hun til NRK..

Klartale - 16 jan 23 kl. 09:03

Wagner-leder kom til Finnmark og søkte asyl

Wagner-gruppen er russisk. De kjemper i krigen i Ukraina. Nå har en tidligere leder søkt asyl i Norge.

VG - 15 jan 23 kl. 08:50

Omorganisering – en norsk kjærlighetshistorie

Alt omorganiseres i dette landet: Bedrifter, fylker, direktorater, kommuner og ideelle Organisasjoner. Jeg vet ikke om Den norske kirke også omorganiserer seg, men det hadde ikke overrasket meg..

NRK - 15 jan 23 kl. 00:12

Taliban vil ikke snu om kvinners rettigheter

FNs sikkerhetsråd har bedt Taliban-regjeringen om å reverse alle undertrykkende tiltak mot kvinner og jenter i Afghanistan. Men gruppen nekter å snu. Taliban sier at de ikke kan tillate handlinger som bryter med den islamske sharialoven.

NRK - 12 jan 23 kl. 04:14

700.000 kunne fått hjelp i Afghanistan

De nye kvinneundertrykkende lovene i Afghanistan gjør at Det norske flyktningrådet har måttet innstille hjelpearbeidet. Det fører til at 700.000 mennesker som skulle hatt hjelp, ikke får det, sier Jan Egeland i Flyktningrådet til SVT.

NRK - 12 jan 23 kl. 04:14

– 700.000 kunne fått hjelp i Afghanistan

De nye kvinneundertrykkende lovene i Afghanistan gjør at Det norske flyktningrådet har måttet innstille hjelpearbeidet. Det fører til at 700.000 mennesker som skulle hatt hjelp, ikke får det, sier Jan Egeland i Flyktningrådet til SVT.

Dagbladet - 12 jan 23 kl. 00:19

- Løftene er brutt

Går alt som Jan Egeland ønsker, møter han Taliban-topper i Kandahar i løpet av nærmeste dager. Kravet er at afghanske kvinner igjen skal få jobbe i internasjonale Organisasjoner..

NRK - 08 jan 23 kl. 10:04

Vurderer obligatorisk småbåtregister

Regjeringen vil utrede om det skal bli obligatorisk å registrere småbåter. Det finnes anslagsvis en million fritidsbåter i Norge. Etter dagens regelverk skal båter med største lengde 15 meter eller mer registreres i Sjøfartsdirektoratets skipsregister.

NRK - 06 jan 23 kl. 21:08

Ni ulver felt i grenserevirer

Fredag ble ytterligere to ulver i grenserevirer på svensk side skutt. Dermed er det samlede tallet som er felt i grenserevirer oppe i ni. På svensk side av grensen ble det fredag skutt ytterligere to ulver i revirer som deles mellom Norge og Sverige.

NRK - 02 dec 22 kl. 05:29

Ukraina stopper russisk-tilknyttede kirker

Ukraina skal legge begrensninger på virksomheten til religiøse Organisasjoner med tilknytning til Russland, sier president Volodymyr Zelenskyj. I sin daglige kveldstale torsdag sa Zelenskyj at det er sendt et forslag til nasjonalforsamlingen om å forby virksomheten til slike religiøse Organisasjoner. Han sa også at etterretningen bør trappe opp arbeidet med å avdekke og stanse russisk infiltrering i religiøse rom i Ukraina.

Klartale - 06 jan 23 kl. 06:21

Mener ny lov vil gjøre at flere drukner

Konflikt og nød sender migranter ut på en farlig reise. Flere skip redder mennesker på Middelhavet. En ny lov i Italia begrenser skipenes frihet.

Klartale - 29 nov 22 kl. 10:41

Regjeringen sier nei til økt trygd til de sliter mest

Marte Mjøs Persen er arbeids-minister. Hun vet at mange har det tøft for tiden. Likevel sier hun og regjeringen nei til å gi mer støtte til de som sliter mest.

NRK - 28 nov 22 kl. 01:15

Regjeringen sier nei til økt trygd til de fattigste før jul

Arbeidsminister Marte Mjøs Persen erkjenner at det er en krevende tid for mange i Norge nå, og det rammer dem som har minst hardest. Men det er ikke aktuelt å øke trygden. – Vår viktigste oppgave er å sørge for at folk har jobb og økonomi til å komme seg gjennom krisen, og at forskjellene ikke øker.

E24 - 02 jan 23 kl. 12:39

Europeiske Organisasjoner protesterer mot norsk grunnrenteskatt

To europeiske oppdrettsOrganisasjoner har meldt seg på i høringsrunden om grunnrenteskatten i havbruket. De protesterer mot regjeringens planer..

NRK - 01 jan 23 kl. 20:29

FN-topp møtte Taliban

En av FNs toppdiplomater i Afghanistan har møtt Talibans visestatsminister for å diskutere forbudet mot at kvinner skal få jobbe. Potzel Markus, nestlederen i FN i Afghanistan, møtte Abdul Salam Hanafi i hovedstaden Kabul. – Å forby kvinner å arbeide i Organisasjoner og nekte jenter og kvinner utdanning, rammer millioner av mennesker i Afghanistan og hindrer leveransen av livsviktig hjelp til afghanske menn, kvinner og barn, sier FN.

NRK - 19 okt 22 kl. 08:30

Ny søknadsrunde i strømstøtteordningen

I dag, 19. oktober åpner søknadsskjemaet for strømstøtteordningen for frivillig sektor for perioden juli til september. – Regjeringen er kjent med at flere frivillige Organisasjoner har problemer med å legge ut for store strømregninger i påvente av støtte fra ordningen.

NRK - 29 dec 22 kl. 11:41

Ulvesaken opp for Høyesterett i april

Den ankede ulvesaken kommer opp for Høyesterett fra 25. april. Denne saken er nært knyttet til den midlertidige utsettelsen av ulvefellingen fra nyttår.

NRK - 29 dec 22 kl. 03:29

Ber Taliban fjerne kvinneforbud

Norge, USA, Storbritannia, EU og andre land oppfordrer Taliban til å fjerne forbudet mot kvinnelige bistandsarbeidere. – Talibans uforsvarlige og farlige ordre om å hindre kvinnelige ansatte i nasjonale og internasjonale Organisasjoner fra å arbeide, setter livene i fare for millioner av afghanere som er avhengige av humanitær hjelp for å kunne overleve, står det i uttalelsen. Oppfordringen om å reversere forbudet er underskrevet av utenriksministrene fra Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Nederland, Italia, Sveits, Storbritannia, USA, Canada, Australia og Japan, samt EU.

Klartale - 28 dec 22 kl. 11:52

Tingretten redder ulvene

Ulver skulle etter planen dø. De lever i ulvesonen. Jakta skulle starte 1.

Klartale - 21 nov 22 kl. 11:00

Dette ble landene enige om på møtet om klima

Hvert år møtes landene som har signert klima-konvensjonen. Verdens-organisasjonen FN leder møtet. I år het møtet COP27 og ble arrangert i Egypt.

NRK - 25 dec 22 kl. 12:41

Frivillige Organisasjoner stopper arbeid i Afghanistan

Redd Barna, Flyktninghjelpen og CARE stanser hjelpearbeid i Afghanistan etter Talibans kvinnenekt, melder NTB..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com