Ordførere

Friday, 24 March, 10:01

Nyheter om Ordførere

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 mar 23 kl. 12:46

Ap-Ordførere ber statsministeren stanse oppsplitting av Kristiansand

Ap-Ordførere anklager regjeringen for «alvorlig tillitsbrudd» og ber statsministeren stanse oppsplitting av Kristiansand, melder Aftenposten. – Nå er nok nok. KS og KS' storbynettverk anbefaler på det sterkeste at regjeringen ikke nok en gang overprøver lokalt fattede vedtak, skriver storbynettverket i en uttalelse.

VG - 17 mar 23 kl. 09:39

Vedum forteller personlig historie til landsmøtet

TRONDHEIM (VG) Senterpartiet møter kystopprør, dårlige meningsmålinger og frykt for å tape haugevis av Ordførere på landsmøtets første dag. Klokken 9.30 taler Vedum til landsmøtet..

NRK - 28 sep 22 kl. 10:17

Ordførere i regjeringspartiene møter Støre og Vedum

Flere Ordførere er innkalt til et møte med regjeringen, men har ikke fått vite hva møtet skal handler seg om. Ordførerne møtte Jonas Gahr Støre onsdag klokken 10, melder Stavanger Aftenblad. Det dreier seg om et møte mellom Aps ordførernettverk og partiledelsen, bekrefter Statsministerens kontor overfor NTB.

Klartale - 17 feb 23 kl. 06:30

Fortsatt etnisk uro i Kosovo etter 15 år som egen stat

På starten av 1990-tallet var de fleste av landene på Balkan-halvøya en del av landet Jugoslavia. Men etter flere kriger ble det delt i stadig flere deler, blant annet Serbia. 17.

Aftenposten - 03 mar 23 kl. 11:24

Ap-Ordførere fra storbyene hardt ut mot egen regjering: – Alvorlig tillitsbrudd

Ap-toppene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Kristiansand ber statsministeren bruke makten mot Sp og….

E24 - 23 feb 23 kl. 17:00

Ståle Kyllingstad om atomkraftutredning: – Kunnskap er alltid rett

En rekke partier, Ordførere og næringslivstopper har tilsynelatende støtte blant folk flest når de åpner døren på gløtt for kjernekraft..

NRK - 25 jan 23 kl. 23:10

Eksplosjoner hørt i Kherson, Dnipro og Zaporizjzja

Flyalarmene gikk i flere regioner i sør og øst i Ukraina onsdag kveld, ifølge Ordførere i Mykolajiv og Kharkiv. Ukrainske journalister har rapportert om eksplosjoner i Kherson, Dnipro og Zaporizjzja, skriver nettavisen The Kyiv Independent. Det er ikke klart hva som er årsaken til eksplosjonene, og om infrastruktur er truffet..

E24 - 23 jan 23 kl. 13:09

Kraftig nordnorsk motstand mot Equinors Melkøya-planer

Ordførere i Nord-Norges seks største kommuner frykter at elektrifisering av Melkøya vil gå på bekostning av næringsutvikling og arbeidsplasser i regionen. Deler av opposisjonen ber regjeringen lytte til kritikken..

Aftenposten - 23 jan 23 kl. 13:09

Kraftig nordnorsk motstand mot Equinors Melkøya-planer

Ordførere i Nord-Norges seks største kommuner frykter at elektrifisering av Melkøya vil gå på bekostning av….

Aftenposten - 20 jan 23 kl. 08:49

Ordførere, lakseoppdrettere, NHO, folk, milliardærer, opposisjonen, regjeringen. Alle syter!

Her er en slags tale om rikets tilstand av akutt, omseggripende syting..

Aftenposten - 16 nov 22 kl. 16:38

Frustrerte Sp- og Ap-Ordførere: Denne Sp-Ordføreren kutter i formuesskatten

SANDE (Aftenposten): Regjeringens skattepolitikk frustrerer Senterparti-Ordførere langs kysten..

Klartale - 11 jan 23 kl. 10:56

Tore Tvedt er tiltalt for rasisme igjen

Tvedt skal i mars 2021 ha sendt en e-post til 228 mottakere. Den var merket «Til Ordførere og andre i landets kommuner», ifølge tiltalen. Det skriver avisa Dagbladet.

NRK - 11 jan 23 kl. 10:13

Tore Tvedt tiltalt for rasisme

Tore Tvedt, kjent som leder i den høyreekstreme gruppa Vigrid, er igjen tiltalt for rasisme. Ifølge tiltalen skal Tvedt i mars 2021 sendte epost til 228 mottakere. Eposten var merket «Til Ordførere og andre i landets kommuner».

NRK - 08 nov 22 kl. 11:50

Ordførere i nord vil ha kraftsatsing

Ordførerne i Alta, Tromsø, Harstad, Narvik, Bodø og Rana mener Nord-Norge bør iverksette kraftutbygging på 30 TWh fram mot 2035. Det skriver de i en pressemelding. De mener landsdelen er, og bør være, en sentral aktør i både norsk og europeisk energisammenheng.

VG - 22 nov 22 kl. 15:21

Ordførere om Ap-krisen: – Trenger kraftfulle tiltak

Etter nok en krisemåling etterlyser flere Ap-Ordførere tydeligere kommunikasjon. De sier det er vanskelig å forsvare en mangel på tiltak mot de som har minst..

Klartale - 02 jan 23 kl. 06:10

Erna Solberg har planen klar for 2023

Erna Solberg var Norges statsminister fra 2013 til 2021. I 2021 overtok Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet. Nå er Solberg klar igjen.

VG - 11 nov 22 kl. 18:12

Ap-ordfører om Støres Giske-angrep: - Med på splittelsen i partiet

Rendalen-ordfører Linda Døsen Stubsveen (Ap) sier hun er «drit lei» av konfliktene i partiet. Andre Ap-Ordførere VG har snakket med sier at en ny runde med internt bråk er det siste partiet trenger..

VG - 16 dec 22 kl. 08:00

Flyalarmen går i Ukraina - igjen

KYIV/OSLO (VG) Fredag morgen går flyalarmen flere steder i Ukraina. Ordførere ber folk søke tilflukt..

NRK - 11 dec 22 kl. 08:33

I dag åpner Follobanen – nå halveres reisetiden mellom Oslo og Ski

Fra og med i dag kan reisende glede seg over kortere reisetid mellom Oslo og Ski. Den nye dobbeltsporede ekspresslinjen halverer reisetiden fra 22 til elleve minutter, og knytter bo- og arbeidsområder tettere sammen. Reisetiden blir også kortere mellom Østfoldbyene og hovedstaden.

VG - 28 okt 22 kl. 09:17

Ordføreropprør mot egen regjering: – Ekstremt provoserende

Støre-regjeringen sender regningen for utbygging av omsorgsboliger for utviklingshemmede og eldre til kommunene. Det finner ikke regjeringspartienes egne Ordførere seg i. – Kjenner jeg blir forbanna, tordner Drammen-Ordføreren..

NRK - 07 dec 22 kl. 07:41

Nato-medlemskap viktig for transportplan

Sverige og Finlands Nato-medlemskap kan få innvirkningen på samferdselen i Troms og Finnmark. Det var et av temaene da samferdselsministeren møtte Ordførere og fylkesråd i Kirkenes i går. – Nordområdenes strategiske betydning er viktig når vi nå skal lage en ny transportplan.

NRK - 28 sep 22 kl. 10:17

Rogalands-Ordførere kalt inn til hastemøte med regjeringen

Flere Rogalands-Ordførere er innkalt til et møte med regjeringen, men har ikke fått vite hva møtet skal handler seg om. Ordførerne skal møte Jonas Gahr Støre onsdag klokken 10, melder Stavanger Aftenblad..

VG - 29 nov 22 kl. 18:00

Enighet om budsjettet: Regjeringen snur om kutt i omsorgsboliger

Etter flere dager med forhandlinger er SV enig med regjeringspartiene Ap og Sp. Regjerignen snur om omsorgsbolig-kutt etter kraftig kritikk fra egne Ordførere..

NRK - 26 sep 22 kl. 06:24

Sp-Ordførere om lakseskatt

Oppdrettsnæringen og Sp-Ordførere ber regjeringen avvise ryktene om at en ny skatt for laksenæringen kommer. Ordføreren i Salangen kommune mener en såkalt lakseskatt ville være et «ran» av kystsamfunnene..

E24 - 24 okt 22 kl. 12:43

Fra kraftverket til fabrikken er det én kilometer. På veien øker strømprisen mer enn tretti ganger.

Flere Ordførere vil gi kommunen, innbyggerne og næringslivet billigere strøm. – Kraftselskapene er offentlig eid. Det er vi som bestemmer hva vi vil gjøre med kraften, sier Ordføreren i Øygarden..

NRK - 11 nov 22 kl. 20:10

Vil distansere seg fra Ap-ledelsen

Lokale Ap-politikere vil forsøke å distansere seg fra den sentrale ledelsen i partiet. Det sier UiA-professor. Arbeiderpartiet har rekordlav oppslutning og i dag har statsministeren innkalt Ordførere til krisemøte..

NRK - 28 sep 22 kl. 10:47

Ap-Ordførere i møte etter skatteforslag

Landets ArbeiderpartiOrdførere sitter i formiddag i møte etter at regjeringen vil øke skattene fra vind-, laks- og vannkraftnæringen. Det kan ramme mange kommuner hardt. Jan Gaute Bjerke er ordfører i kraftkommunen Nore og Uvdal.

VG - 31 okt 22 kl. 07:45

Eksplosjoner i flere ukrainske byer

Mandag morgen melder flere Ordførere i Ukriana om eksplosjoner i hovedstaden Kyiv og flere andre ukrainske byer. Kritisk infrastruktur skal være rammet..

NRK - 07 aug 22 kl. 09:59

SP-Ordførere vil ha makspris på strøm

Til sammen 136 Ordførere fra Senterpartiet landet rundt ber nå sitt eget parti å gå inn for makspris på strøm. Det går fram i en uttalelse fra Sps nasjonale ordførerforum, som fredag hadde møte om energikrisen. I dag kompenserer staten 80 til 90 prosent av kostnadene over 70 øre per kilowattime.

E24 - 30 okt 22 kl. 11:01

Ber Ordførere i kystkommuner «puste med magen»

Summen av laksetillatelser som er gitt bort gratis av staten, viser at grunnrenteskatt burde vært på plass for lenge siden, mener leder av finanskomiteen på Stortinget..

Aftenposten - 30 okt 22 kl. 11:01

Ber Ordførere i kystkommuner «puste med magen»

Summen av laksetillatelser som er gitt bort gratis av staten, viser at grunnrenteskatt burde vært på plass for lenge….

Aftenposten - 24 okt 22 kl. 12:43

Industrien sliter med å få tak i fastprisavtaler på strøm. Hjelpen kan komme fra uventet hold.

Flere Ordførere vil gi kommunen, innbyggerne og næringslivet billigere strøm. – Kraftselskapene er offentlig eid..

NRK - 27 sep 22 kl. 05:48

Kritisk til ny skatt

Ryktene om at regjering vil innføre en ny skatt for oppdrettsselskapene får både Ordførere og sjømatnæringen til å reagere. Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge mener oppdrettsnæringen allerede er uforholdsmessig hardt beskattet. Han tror en ny skatt kan føre til negative konsekvenser for enkelte bedrifter som bidrar til å utvikle ny teknologi..

NRK - 10 aug 22 kl. 03:50

Ordførere mot elektrifisering av sokkelen

Olje- og energiminister Terje Lien Aasland, får motstand fra sine egne om elektrifisering av sokkelen. Aasland slo i Dagens Næringsliv tirsdag fast at elektrifiseringen av norsk sokkel skal gjennomføres. Det mener Ap-ordførerne i både Sandnes, Farsund, Sunndal og Høyanger er en dårlig ide, skriver Klassekampen.

VG - 19 sep 22 kl. 05:06

Arbeiderparti-Ordførere i «hemmelig» brev om strømkrisen til Støre-regjeringen: – Uholdbar situasjon

STAVANGER (VG) Rogalandskommuner kan få rekordstort utbytte fra kraftselskapet Lyse. Nå frykter de at regjeringen skal ta mer av pengene..

Aftenposten - 06 aug 22 kl. 13:50

Sps Ordførere ber eget parti gå inn for makspris på strøm. Vil presse Ap hardt.

Senterpartiets Ordførere ber partiet kjempe for å innføre en makspris på strøm..

VG - 27 aug 22 kl. 21:08

Ap-ordfører om Aaslands vindkraftpress: – Vi synes vi har ofret nok

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har bedt kommunene bygge mer vindkraft for å få løst strømkrisen. Men Ordførere fra hans eget parti sier de får for lite betalt til å vurdere det..

VG - 02 aug 22 kl. 14:06

Ap-Ordførere i strømkrise forventer svar i kveld

Ordførere fra Arbeiderpartiet i Sør-Vest forventer å få svar om strømkrisen på et møte med partiledelsen i kveld. Bedrifter kan flagge ut til regioner med lavere strømpris, frykter fylkesleder i Rogaland Ap..

VG - 02 aug 22 kl. 22:55

Ap-Ordførere i møte med Støre om strømkrisen: – Ønsket tydeligere svar

Arbeiderpartiet holdt digitalt ordførermøte tirsdag kveld, der mange hadde mye på hjertet. – Skulle helst hatt tydeligere svar, sier ordfører..

NRK - 19 aug 22 kl. 04:25

To av tre mener regjeringen har håndtert strømkrisen dårlig

I en måling i Klassekampen svarer to av tre at de synes regjeringen har håndtert strømkrisen svært dårlig eller nokså dårlig. Målingen, som er gjennomført av Sentio for Klassekampen, viser at 44 prosent av de spurte mener regjeringen har håndtert den høye strømprisen svært dårlig, mens 22 prosent av de spurte svarer at håndteringen har vært nokså dårlig. Klassekampen har kontaktet alle Aps Ordførere i Agder og Rogaland om undersøkelsen.

E24 - 10 aug 22 kl. 06:22

Ap-Ordførere kritiske til å elektrifisere sokkelen

Olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap) får motstand fra sine egne om elektrifisering av sokkelen. – Symbolpolitikk, sier Ordføreren i Sandnes..

NRK - 03 aug 22 kl. 00:15

Lien: Strømsituasjonen er krevende

Olje- og energiminister Terje Lien Aasland sier etter møtet med Ap-ordførerne tirsdag kveld, at de høye strømprisene er krevende for mange. – Situasjonen nå er svært krevende for mange, både folk og bedrifter. Det tar regjeringen på alvor.

NRK - 19 aug 22 kl. 20:45

Raymond Johansen møtte Zelenskyj i Kyiv

Raymond Johansen og flere andre Ordførere fra Europeiske storbyer møtte i dag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv, det skriver borgermesteren i Helsingfors på Twitter..

NRK - 10 aug 22 kl. 09:21

Politi rykket inn i presidentpalasset i Peru

Politiet rykket tirsdag inn i presidentpalasset i Peru, men lyktes ikke med å pågripe president Pedro Castillos korrupsjonsanklagede svigerinne. Yenifer Paredes mistenkes for korrupsjon og hvitvasking og bor i presidentpalasset sammen med familien. Tirsdagens husransakelse pågikk i fire timer, men var resultatløs.

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 07:40

Ap-Ordførere kritiske til å elektrifisere sokkelen

Olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap) får motstand fra sine egne om elektrifisering av sokkelen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com