Ordfører

Sunday, 14 August, 12:05

Nyheter om Ordfører

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 21 jun 22 kl. 15:01

Byen kan bli Russlands neste mål

Folk i byen Slavjansk i Ukraina bygger nødlagre og tilfluktsrom i kjellere. Slavjansk ligger omtrent 80 kilometer øst for Sievjerodonetsk. Der har det rast harde kamper i over en måned.

NRK - 10 aug 22 kl. 03:50

Ordførere mot elektrifisering av sokkelen

Olje- og energiminister Terje Lien Aasland, får motstand fra sine egne om elektrifisering av sokkelen. Aasland slo i Dagens Næringsliv tirsdag fast at elektrifiseringen av norsk sokkel skal gjennomføres. Det mener Ap-Ordførerne i både Sandnes, Farsund, Sunndal og Høyanger er en dårlig ide, skriver Klassekampen.

NRK - 04 jul 22 kl. 09:43

Tidligere Nittedal-Ordfører frifunnet i lagmannsretten

Den tidligere Nittedal-Ordføreren Hilde Thorkildsen (Ap) er frifunnet for grov korrupsjon i lagmannsretten. Det bekrefter hennes advokat til Romerikes Blad. Dermed kom lagmannsretten fram til samme kjennelse som tingretten, opplyser advokat Thomas Skjelbred til avisa.

VG - 02 aug 22 kl. 22:55

Ap-Ordførere i møte med Støre om strømkrisen: – Ønsket tydeligere svar

Arbeiderpartiet holdt digitalt Ordførermøte tirsdag kveld, der mange hadde mye på hjertet. – Skulle helst hatt tydeligere svar, sier Ordfører..

NRK - 11 maj 22 kl. 12:08

Stjørdal-Ordfører ber om å få gå av

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, har bedt om å få gå av som Ordfører. Samtidig ber han også om å få fritak fra flere av sine andre verv. Årsaken er han skal bli far igjen.

VG - Igår: 14:29

Stavanger-Ordføreren om strømprisene: – Dypt urettferdig

Mens strømprisene i Sør-Norge er rekordhøye, er prisene i Nord-Norge og Trøndelag historisk lave. Slik bør det ikke være, mener Stavanger-Ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap)..

Klartale - 02 aug 22 kl. 10:28

To drept på Otta: – Nå må vi stå sammen

Folk på Otta føler på en tomhet. De føler avmakt, tror Ordføreren. Kirken holder gudstjeneste tirsdag kveld.

VG - I førrgår: 19:49

Nesna-Ordføreren jubler til tross for få studenter: – Alternativet er ingen

Studiestedet på Nesna er symbolpolitikk, mener Høyre, som vil revurdere satsingen. Ordfører Hanne Davidsen (Ap) mener de blir hengt ut. – Vi duger liksom ikke..

VG - 01 aug 22 kl. 11:11

Frikjent for korrupsjon – vender tilbake som Ordfører

Hilde Thorkildsen (Ap) har besluttet å fortsette som Ordfører i Nittedal kommune..

VG - 31 jul 22 kl. 11:42

Eks-Ordfører om diplomat-utspill: – Gavepakke til russisk etterretning

Norsk diplomat sa hun «hatet russere» til ansatte på et hotell i Murmansk. Tidligere Ordfører kaller utsagnet umodent og urutinert, på veldig dårlig tidspunkt..

VG - 29 jun 22 kl. 21:30

Eksminister kjemper om å bli Ordfører – i Bodø!

Odd Emil Ingebrigtsen var egentlig helt ferdig i politikken, og hadde forsonet seg med tanken på at han aldri ble Bodø-Ordfører. Så ble han minister. Og nå vil han gjøre et nytt forsøk på å oppfylle Ordfører-drømmen..

NRK - 29 jun 22 kl. 04:41

Kyivs Ordfører ber Nato om hjelp

Kyivs Ordfører oppfordrer Nato-lederne som nå er samlet til toppmøte i Madrid, om å gi Ukraina det som trengs for å stanse krigen. Flere land kan komme til å bli neste offer hvis Russland ikke blir stanset, heter det i en advarsel fra Kyivs Ordfører Vitalij Klitsjko. – Våkne opp, folkens.

NRK - 06 jul 22 kl. 10:17

Fabian Stang sier ja til bystyre-comeback i Oslo

Fabian Stang sier ja til å stå på liste for Oslo Høyre under valget neste års kommunevalg, men ønsker ikke å sette seg i Ordførerstolen igjen. 66-åringen har offisielt takket ja til nok en gang å stå på liste for Høyre under valget, sammen med over 120 andre Høyre-politikere, skriver Avisa Oslo. Fabian Stang har 20 års fartstid som bystyrerepresentant i Oslo, åtte av disse som Oslos Ordfører.

NRK - 26 jun 22 kl. 12:58

Ordfører etter dødsulykke: – Forferdelig trist

To 19-åringer omkom i MC-ulykke i Rogaland natt til søndag. Ulykken skjedde på RV450 mellom Oltedal og Dirdal. – Det er forferdelig trist, og vi tenker på de pårørende.

NRK - 25 jun 22 kl. 15:50

Raymond Johansen: – En mørk dag

– I dag er en mørk dag. Det skulle være en festdag. Har i stedet blitt en dag for sorg, sinne og fortvilelse.

NRK - 29 maj 22 kl. 08:42

MDG-politikere kjemper om Ordførervervet i Oslo

Etter åtte år er det på tide at MDG overtar Ordførervervet i Oslo fra SV, mener MDGs Rauand Ismail og Tom Kristian Berger. Begge melder seg til jobben. – Jeg er så glad i byen min at jeg kunne tenke meg å være Ordfører, hvis partiet mitt og velgerne vil det, sier Ismail til Aftenposten.

NRK - 25 jun 22 kl. 16:56

Ordfører: Hele Sievjerodonetsk er falt til russerne

Russiske invasjonsstyrker okkuperer nå hele Sievjerodonetsk ved frontlinjen i Øst-Ukraina, opplyser Ordføreren i byen. – Byen er nå under full russisk okkupasjon, sier Sievjerodonetsks Ordfører Oleksandr Strjuk ifølge nyhetsbyrået Reuters. – De forsøker å opprette sin egen orden, og så vidt jeg vet har de utnevnt en slags kommandant, sier Strjuk til nasjonalt fjernsyn lørdag.

NRK - 23 maj 22 kl. 20:53

Forsvarsministeren betaler tilbake lønn

I 2018 og 2019 fikk forsvarsminister Bjørn Arild Gram rundt 70.000 kroner for å være stortingsvara samtidig som han fikk Ordførerlønn. Nå betaler han tilbake.

Klartale - 11 maj 22 kl. 16:30

Oslos Ordfører lover oss en skikkelig 17. mai-feiring

– Ah, jeg elsker 17. mai, sier Marianne Borgen til Klar Tale.Hun er kanskje et av byens mest kjente ansikter.

NRK - 04 jul 22 kl. 09:35

Thorkildsen frifunnet for grov korrupsjon

Nittedals tidligere Ordfører, Hilde Thorkildsen, er i Eidsivating lagmannsrett frifunnet for grov korrupsjon, melder Romerikes Blad. Thorkildsen har vært tiltalt i forbindelse med en utbyggingssak i kommunen. Hun har vært suspendert fra stillingen som Ordfører, men har ikke gjort seg opp en mening om hun vil tilbake til jobben.

NRK - 18 timer siden

50.000 på pride-parade i Praha

50.000 gikk i lørdagens i pride-parade i Tsjekkias hovedstad Praha. Landet har en mer liberal holdning til skeiv kjærlighet enn andre østeuropeiske land.

VG - Igår: 05:55

Ap-topper ut mot partifelle: – Hun terger på seg hele Nord-Norge

Stavanger Ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) vil jevne ut strømprisene i landet – hun kan se langt etter støtte fra partikollegaer i nord..

NRK - 11 jul 22 kl. 11:46

Økokrim anker ikke frikjennelsen av tidligere Nittedal-Ordfører

Det skriver Romerikes Blad. Nittedals tidligere Ordfører, Hilde Thorkildsen, ble i Eidsivating lagmannsrett nylig frifunnet for grov korrupsjon. – Påtalemyndigheten har gjort en grundig vurdering av dommen og har kommet til at den ikke vil bli anket, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim til avisen..

NRK - 11 jul 22 kl. 11:46

Økokrim anker ikke frifinnelsen av tidligere Nittedal-Ordfører

Det skriver Romerikes Blad. Nittedals tidligere Ordfører, Hilde Thorkildsen, ble i Eidsivating lagmannsrett nylig frifunnet for grov korrupsjon. – Påtalemyndigheten har gjort en grundig vurdering av dommen og har kommet til at den ikke vil bli anket, uttaler førstestatsadvokat Trude Stanghelle i en pressemelding.

NRK - 11 aug 22 kl. 09:51

Skogbrann raser på gresk ferieøy

Store brannmannskaper er satt inn for å bekjempe en skogbrann som raser på den greske ferieøya Thasos. Store deler av Thasos er dekket av skog som er knusktørr etter flere måneder med hete og tørke. Hundrevis av brannmannskaper, støttet av tolv brannfly og helikoptre, kjempet torsdag mot flammene.

Dagbladet - 10 aug 22 kl. 13:47

- Gjør vondt å se på

Ordfører Bengt Halvard Odden i Hjartdal kommune er kritisk til at vannmagasinene tappes så lavt, og bekymret for hva konsekvensene for fisk og annet liv vil være..

NRK - 28 jun 22 kl. 13:36

Ordfører i Kherson kidnappet

Ordføren Igor Kolykhajev i den russisk-okkuperte byen Kherson sør i Ukraina er bortført. Det skriver hans rådgiver Galina Ljasjevskaja på Facebook. Kolykhajev har mottsatt seg den russiske okkupasjonen, men har blitt i hjembyen selv om han måtte forlate Ordførerkontoret 26.

VG - 31 jul 22 kl. 11:42

Eks-Ordfører om diplomat-video: – Umodent og urutinert

Norsk diplomat sa hun «hatet russere» til ansatte på et hotell i Murmansk. Tidligere Sør-VarangerOrdfører mener hele saken er en gavepakke til russisk etterretning..

NRK - 08 jun 22 kl. 16:43

Trekker seg som Ordfører

Ordfører i Nordkapp kommune, Jan Olsen, trekker seg som Ordfører i kommunen, og ber også om fritak fra alle politiske verv. Han oppgir sin arbeidssituasjon som helseskadelig. Han sier at det i lengden er vanskelig å forsvare seg mot gjentakende usakligheter, usannheter og mistenkeliggjøring, samt å håndtere provokasjoner.

NRK - 30 jun 22 kl. 02:37

Lokale Sp-topper i Rogaland føler seg sviktet – melder seg ut

Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) sa nei til omkamp for gamle Forsand kommune. Nå melder tidligere Ordfører og varaOrdfører seg ut av partiet. – Vi finner ikke ord for hvor skuffet vi er over avgjørelsen i denne saken fra vårt eget parti i regjering, skriver Tore Hans Mikkelson og Ingeborg Løyning Søyland i utmeldingen sin, skriver Stavanger Aftenblad.

NRK - 08 aug 22 kl. 21:19

Giuliani møter ikke for storjury tirsdag

Rudy Giuliani møter ikke for storjuryen som gransker om tidligere president Donald Trump på ulovlig vis forsøkte å påvirke valgresultatet i delstaten Georgia. En dommer påla i forrige måned Giuliani, som er Trumps advokat og tidligere Ordfører i New York, å møte for en storjury i Atlanta tirsdag. Det kommer ikke til å skje.

Klartale - 16 maj 22 kl. 10:55

Norges Ordførere ønsker en inkluderende 17. mai-feiring

Skolebarna i første til tredje klasse skal få gå i skoletog. Det blir første gang for dem. – Nå har koronaen tatt en ny vending.

E24 - 17 jul 22 kl. 07:46

Ordførerens selskap tjente 110 mill. kroner i fjor

Tromsø-Ordfører Gunnar Wilhelmsens heleide selskap hadde et veldig godt 2021. I løpet av våren har selskapet blitt en del av en ny nordnorsk satsing på næringseiendom..

NRK - 02 jun 22 kl. 11:36

Romerike-Ordførere: – Viken kan ikke gi etter for Oslo

Ordførerne i fem romerikskomuner gir klar beskjed: Viken må ikke gi etter for Oslos krav om Fornebubanen. Til Aftenposten sier Ordførerne at de frykter kutt i prosjekter på Romerike, særlig Romeriksbanen, om Viken tvinges til å øke sitt bidrag. Lillestrøms Ordfører Jørgen Vik (Ap) reagerer på det han mener en omkamp fra Oslo.

NRK - 05 jul 22 kl. 14:26

Ukraina: Massive angrep mot Slavjansk

Byen Slavjansk i Donetsk i Øst-Ukraina er utsatt for massiv bombing tirsdag, sier byens Ordfører. – Slavjansk! Massiv bombing av byen.

VG - 04 aug 22 kl. 21:34

Dødsulykkene i Gudbrandsdalen: – Elva er alltid sterkere enn deg

LOM/SEL/OSLO (VG) To personer har denne uken mistet livet etter vannsport i Gudbrandsdalen. Det er voldsomme naturkrefter i området, ifølge Ordfører..

VG - 04 aug 22 kl. 21:34

Dødsulykkene i Gudbrandsdalen: – Elven er alltid sterkere enn deg

LOM/SEL/OSLO (VG) To personer har denne uken mistet livet etter vannsport i Gudbrandsdalen. Det er voldsomme naturkrefter i området, ifølge Ordfører..

Klartale - 03 jul 22 kl. 20:01

Én person pågrepet etter skyting på kjøpesenter i København

Skytingen skjedde på kjøpesenteret Field’s. Det ligger på Amager i København, sier politiet. En person er pågrepet.

NRK - 03 jul 22 kl. 19:40

Københavns Ordfører: Vi vet ikke hvor mange som er såret eller døde, men det er veldig alvorlig

– Forferdelige meldinger om skytinga i Fields. Vi vet enda ikke med sikkerhet hvor mange som er såret eller døde, men det er veldig alvorlig, skriver Ordfører i København, Sophie H. Andersen på Twitter..

NRK - 11 jun 22 kl. 13:15

Ap-ledere i storbyer støtter Kristiansand-Ordfører

Det skriver Fædrelandsvennen. Tirsdag ble det kjent at regjeringa vil la Søgne og Songdalen få holde folkeavstemning om kommuneoppløsning, mot bystyrets vilje. Jan Oddvar Skisland har ikke gitt opp håpet om å få statsminister Støre til å snu.

Klartale - 02 jul 22 kl. 07:00

Oslos Ordfører om masseskytingen

Forrige helg ble to personer drept i Oslo. 21 andre ble skadd. – Det som har skjedd preger hele byen.

NRK - 28 jun 22 kl. 23:43

Minst 14 migranter døde i båtbrann i Senegal

Minst 14 migranter døde i en brann som oppsto i en båt sør i Senegal, ifølge en lokal Ordfører og helsepersonell på stedet. – Vi har klart å finne 14 døde, sier David Diatta, Ordfører i kystbyen Kafountine i Casamance, sør i Senegal. – Dødstallene vil trolig stige, legger han til.

Klartale - 20 jul 22 kl. 08:39

Heten fører til mange branner i Storbritannia

Det er for første gang målt over 40 grader varmt i Storbritannia. Det skjedde tirsdag på flyplassen Heathrow ved byen London. Byen er også hovedstaden i landet.

NRK - 19 jul 22 kl. 17:49

Krevende situasjon for Londons brannvesen

Den ekstreme heten i Storbritannia fører til mange branner. Londons Ordfører Sadiq Khan sa tirsdag at det har vært en stor økning i tallet branner, noe som setter brannmannskapene «under et voldsomt press». (NTB).

NRK - 25 jun 22 kl. 15:20

Pressetreff i Oslo Rådhus

Byrådsleder Raymond Johansen, Ordfører Marianne Borgen og politimester i Oslo politidistrikt Beate Gangås møter pressen i forbindelse med skyting natt til lørdag. Det skjer lørdag klokken 15.45.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com