Oppskytning

Tuesday, 16 July, 17:32

Nyheter om Oppskytning

NRK - 12 jul 24 kl. 17:54

SpaceX-rakett feilet – påvirker norsk satellittoppskyting

En SpaceX-rakett opplevde problemer etter oppskyting fra Vandenberg Space Force Base i California i går. På grunn av dette blir alle framtidige Oppskytninger utsatt, inkludert en planlagt Oppskytning av to norske kommunikasjonssatellitter. Satellittene skal etter planen henge over arktis for å tilby bredbånd og satellittkommunikasjon i området for skipsfart..

VG - 27 maj 24 kl. 17:13

Sør-Korea: Vrakdeler funnet i havet etter nordkoreansk rakettOppskytning

Sør-Korea sier de har funnet vrakrester i havet etter Nord-Koreas rakett-Oppskytning mandag..

NRK - 21 mar 24 kl. 16:59

Russisk romfartsorganisasjon stanset Oppskytning sekunder før avgang

Den russiske romfartsorganisasjonen Roskosmos stanset Oppskytningen av tre astronauter til Den internasjonale romstasjonen 20 sekunder før de skulle ta av. Oppskytningen ble avbrutt av et automatisk sikkerhetssystem klokken 13.21 lokal tid.

NRK - 23 nov 23 kl. 20:17

Norge fordømmer nordkoreansk satellittoppskyting

Norge fordømmer Nord-Koreas satellittoppskyting. Utenriksministeren sier oppskytingen bryter flere resolusjoner fra Sikkerhetsrådet. FN-resolusjoner forbyr Nord-Korea å teste langrekkende ballistiske raketter.

NRK - 30 jan 24 kl. 08:52

Vil forby fyrverkeri i Bergen sentrum

Byrådet i Bergen vil forby privat oppskyting av fyrverkeri i sentrale deler av byen. I dag er det lov å skyte opp fyrverkeri mellom klokken 18-02 på nyttårsaften, men vil byrådet endre. Byrådet forsvarer forbudet med mange uønskede hendelser på nyttårsaften 2023, der mange drev ulovlig og «uvettig» Oppskytning av fyrverkeri.

NRK - 08 jan 24 kl. 09:30

Vellykket oppskyting av amerikansk månesonde

En romsonde som skal forsøke å lande på månen, har blitt skutt opp fra Florida. Det er det første amerikanske romfartøyet på vei til månen på over 50 år. Det private selskapet Astrobotic Technology har produsert sonden Peregrine, som bæres av raketten Vulcan, produsert av United Launch Alliance.

VG - 19 dec 23 kl. 22:02

Norge fordømmer nordkoreansk missilOppskytning

– Norge fordømmer på det sterkeste Nord-Koreas Oppskytning av et interkontinentalt ballistisk missil mandag 18. desember..

NRK - 19 dec 23 kl. 21:36

Norge fordømmer missil-oppskyting

– Norge fordømmer på det sterkeste Nord-Koreas Oppskytning av et interkontinentalt ballistisk missil mandag 18. desember. Oppskytinger som benytter ballistisk missilteknologi er i strid med Sikkerhetsrådets resolusjoner, sier utenriksminister Espen Bart Eide i en pressemelding.

NRK - 07 aug 23 kl. 14:27

Russland skal skyte opp månelandingsfartøy

Det skal skje fredag 11. august, ifølge nyhetsbyrået AFP. Mandag sa Russland at de planlegger å skyte opp et månelandingsfartøy etter flere forsinkelser.

NRK - 01 jun 23 kl. 06:30

Nord-Korea lover ny overvåkingssatellitt

Onsdag gikk det galt da Nord-Korea skulle skyte opp en ny overvåkingssatellitt. Den havnet i havet utenfor vestkysten i Sør-Korea. Nå lover Kim Yo Jong, søster til Nord-Koreas leder Kim Jong Un, at de snart vil prøve på nytt.

NRK - 20 apr 23 kl. 15:34

SpaceX Oppskytning i gang

Elon Musks selskap SpaceX gjør et nytt Oppskytningsforsøk torsdag etter et mislykket forsøkt for to dager siden..

NRK - 15 apr 23 kl. 10:19

Vellykket Oppskytning av norsk satellitt

Den norske satellitten NorSat-TD ble skutt opp fra en base i California lørdag, melder Norsk Romsenter. Oppskytningen skjedde uten problemer. NortSat skal teste et nytt fremdriftsystem for satellitter, drevet av elektresitet og jod.

VG - 30 dec 22 kl. 08:05

MDG vil gjøre fyrverkeriforbudet nasjonalt: – Vi mener at tiden er overmoden

I Oslo har MDG-byråden forbudt fyrverkeri i bykjernen. Men partiet vil gå enda lengre: De vil forby all privat Oppskytning av fyrverkeri i hele Norge..

VG - 13 aug 22 kl. 03:39

Lysfenomen observert i Norge på langs – skyldes trolig rom-Oppskytning

Flere steder i landet har det natt til lørdag blitt observert et spektakulært lysfenomen. Det skyldes trolig en romOppskytning i USA..

VG - 13 aug 22 kl. 03:39

Lysfenomen observert fra nord til sør – skyldes trolig rom-Oppskytning

Flere steder i landet har det natt til lørdag blitt observert et spektakulært lysfenomen. Det skyldes trolig en romOppskytning i USA..

NRK - 05 mar 22 kl. 02:33

Japan protesterer på nordkoreansk Oppskytning

Nord-Korea skjøt natt til lørdag et uidentifisert prosjektil ut mot havet øst for Korea-halvøya, melder Reuters. Prosjektilet skal ha falt i havet utenfor Japans havområder, sier Japans forsvarsminister Nobuo Kishi. Han sier at landet har protestert på Oppskytningen gjennom diplomatiske kanaler.

NRK - 15 okt 21 kl. 20:07

Vellykket kinesisk Oppskytning

Kinesiske astronauter har gjennomført en vellykket Oppskytning til den kinesiske romstasjonen Tiangong. Dette er Kinas andre bemannede romferd. Raketten ble skutt opp fra et oppskytingsfelt i Gobiørkenen natt til lørdag lokal tid.

NRK - 16 okt 21 kl. 01:43

Vellykket kinesisk tilkoling

Tre kinesiske astronauter gjennomførte lørdag en vellykket Oppskytning til den kinesiske romstasjonen Tiangong. Raketten Shenzhou-13 med de tre romfarerne – to menn og en kvinne, ble skutt opp fra et oppskytingsfelt i Gobiørkenen natt til lørdag lokal tid, og rundt seks og en halv time senere koblet den seg til romstasjonen..

Aftenposten - 20 jul 21 kl. 15:25

Vellykket rakett-Oppskytning for Amazons Jeff Bezos

Milliardær og Amazon-eier Jeff Bezos ble tirsdag skutt opp i verdensrommet med sin egen rakett New Shepard..

E24 - 16 nov 20 kl. 06:41

Vellykket Oppskytning for SpaceX

Fire astronauter ble søndag skutt opp i SpaceX-romkapselen fra Kennedy Space Center med kurs mot Den internasjonale romstasjonen (ISS)..

Aftenposten - 16 nov 20 kl. 05:49

Vellykket Oppskytning for SpaceX

Fire astronauter ble søndag skutt opp i SpaceX-romkapselen fra Kennedy Space Center med kurs mot Den internasjonale romstasjonen (ISS)..

NRK - 06 jul 20 kl. 16:11

Israelsk spionsatelitt i bane

Israel annonserte mandat at en vellykket Oppskytning av spionsatelitten "Ofek 16". Satelitten skal overvåke aktivitet ved iranske atomanlegg. Israels utenriksminister hintet i en tale at de var involvert i søndagens brann ved et iransk atomkraftverk..

NRK - 31 maj 20 kl. 19:24

Astronauter ombord i romstasjon

Astronatuene Bob Behnken og Doug Hurley, som ble skutt opp med SpaceX-raketten lørdag kveld, gikk søndag kvelden ombord i Den internasjonale romstasjonen ISS. Det tok omlag 22 timer fra Oppskytning til astronautene var ombord på ISS..

Aftenposten - 21 maj 20 kl. 09:00

Regjeringen vil gi 365 millioner til Andøya Spaceport

Med hele Stortinget i ryggen vil næringsminister Iselin Nybø prøve å tjene penger på å skyte opp satellitter fra Andøya i Nordland. – Første Oppskytning vil kunne finne sted i 2021 og basen vil være fullt operativ fra 2025..

E24 - 21 maj 20 kl. 09:00

Regjeringen vil gi 365 millioner til Andøya Spaceport

Med hele Stortinget i ryggen vil næringsminister Iselin Nybø prøve å tjene penger på å skyte opp satellitter fra Andøya i Nordland. – Første Oppskytning vil kunne finne sted i 2021 og basen vil være fullt operativ fra 2025..

NRK - 24 aug 19 kl. 10:12

Iran med missil-test

General Hossein Salami i den iranske revolusjonsgarden bekrefter at Iran har hatt en suksessfull test-Oppskytning av en ny missil fredag. Det skriver nyhetsbyrået AP..

NRK - 01 aug 19 kl. 06:17

Ber om støtte til Oppskytning

Romfartssenteret på Andøya har bedt Næringsdepartementet om opp mot 1,3 milliarder kroner for å sende opp satellitter. Regjeringa har bedt om utredning for å se om det er forretningsmessig lønnsomt å gjennomføre prosjektet, som kommer til nyttår..

P4 - 30 jul 19 kl. 05:21

Aps partisekretær fraråder lokalt samarbeid med Demokratene

Partisekretær i Arbeiderpartiet Kjersti Stenseng fraråder sine lokale ledere å samarbeide med Demokratene. Hun sier et slikt samarbeid ikke er naturlig, etter at Kristiansand Ap vil kapre ordførersetet etter valget og åpner for samarbeid med Demokratene. Demokratene fikk på en måling i mai 7,6 prosents Oppskytning i Kristiansand og er et vippeparti mellom blokkene..

P4 - 25 jul 19 kl. 15:38

Bekymret for Nord-Korea Oppskytning

- Rakettene Nord-Korea nå har sendt opp bør skape bekymring. Det sier Asia-forsker Stein Tønnesson. Nord Korea sendte opp to nye missiler sent igår kveld norsk tid og Tønesson sier dette er farligere missiler enn han har sett tidligere.

Hegnar.no - 04 maj 19 kl. 18:19

Vellykket SpaceX-Oppskytning

En Falcon-rakett med en Dragon-kapsel fra SpaceX om bord er nå på vei mot Den internasjonale romstasjonen (ISS)..

NRK - 04 maj 19 kl. 10:43

Vellykket SpaceX-Oppskytning

En Falcon-rakett med den nye SpaceX-kapselen Crew Dragon om bord er nå på vei mot Den internasjonale romstasjonen (ISS)..

NRK - 01 mar 19 kl. 16:40

Vil sende flere til verdensrommet

USA planlegger nye bemannede romferder for første gang siden 2011. Space X tester sitt nye fartøy lørdag, og en bemannet ferd kan skje allerede i juli. NASA sier helgens Oppskytning gjøres for å høste erfaringer i forkant av en bemannet tur..

NRK - 03 dec 18 kl. 12:48

Vellykket Oppskytning

Tre romfarere er skutt opp i en Soyuz-rakett fra Kasakhstan: En russer, en amerikaner og en kanadier. Reisen vil ta over seks måneder og målet er Den internasjonale romstasjonen..

Klartale - 10 aug 18 kl. 14:01

Følg med på himmelen lørdag

Lørdag skjer det mye spennende på himmelen. Det blir Oppskytning av sonde, solformørkelse og meteor-sverm..

VG - 30 mar 18 kl. 09:54

Russland planlegger rakett-Oppskytning i svenskkontrollert luftrom

Russland har varslet at de allerede i begynnelsen av april vil holde en militærøvelse med rakett-Oppskytninger i Østersjøen, mellom Sverige og Polen..

P4 - 22 feb 18 kl. 21:48

Så mystisk lys over Nord-Norge: – Trolig Oppskytning fra SpaceX

Flere i Nord-Norge har meldt fra om et meget spesielt lys på himmelen i kveld. Norsk meteornettverk er ikke helt sikre, men tror det kan være snakk om en rakett som selskapet SpaceX sendte opp i dag, melder NRK. Raketten kom nemlig nordfra, over Kirkenes og beveget seg mot Lofoten.

NRK - 06 feb 18 kl. 18:44

SpaceX utsetter Oppskytning

Testoppskytingen av Falcon Heavy er utsatt på grunn av værforhold, skriver selskapet SpaceX på twitter. Kjemperaketten skulle skytes opp i dag kl 19.30 norsk tid, men skal nå testes nærmere kl 21.

Dagbladet - 23 dec 17 kl. 23:54

Hundrevis av amerikanere trodde dette var en UFO

Romfartsforetaket SpaceX Oppskytning av årets siste romrakett skapte full forvirring blant innbyggerne i California..

Dagbladet - 28 nov 17 kl. 19:29

USA om Kims missil:- Kunne truffet hvor som helst i verden

Donald J. Trump og forsvarsminister James Mathis adresserte Nord-Korea i etterkant av ny Oppskytning..

Dagbladet - 28 nov 17 kl. 19:29

USA etter Kims rekordOppskytning:- Kan true hele verden

Donald J. Trump og forsvarsminister James Mathis adresserte Nord-Korea i etterkant av ny Oppskytning..

NRK - 06 sep 17 kl. 23:11

Feiret vellykket Oppskytning

Innbyggerne i Pyongyang feiret det regimet kaller en vellykket Oppskytning. Det melder det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA, skriver Reuters..

NRK - 04 sep 17 kl. 08:35

-Nord-Korea forbereder Oppskytning

Nord-Korea forbereder Oppskytning av interkontinental missil ifølge den sørkoreanske hæren. Det melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 04 sep 17 kl. 08:35

– Nord-Korea forbereder Oppskytning

Nord-Korea forbereder Oppskytning av interkontinental missil ifølge den sørkoreanske hæren. Det melder nyhetsbyrået AP..

P4 - 27 aug 17 kl. 17:09

- Nord-Korea provoserer

USAs utenriksminister Rex Tillerson sier i dag at Nord-Koreas Oppskytning av tre ballistiske missiler denne uken var en provoserende handling. Tillerson sier samtidig at USA skal opprettholde et fredelig press mot Nord-Korea, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 27 aug 17 kl. 16:29

Tillerson: – Nord-Korea provoserer

USAs utenriksminister Rex Tillerson sier søndag at Nord-Koreas Oppskytning av tre ballistiske missiler denne uken var «en provoserende handling». Tillerson sier samtidig at USA skal opprettholde et fredelig press mot Nord-Korea, melder Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com