Opposisjonen

Wednesday, 17 August, 03:34

Nyheter om Opposisjonen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 aug 22 kl. 16:46

Begge sider erklærer valgseier i Senegal

Kort tid etter at president Macky Sall erklærte valgseier mandag, gikk den senegalesiske Opposisjonen ut og sa at den hadde vunnet et flertall. Dermed er det begge sider som hevder de vant valget. – Vi har vunnet 30 av 46 departement.

VG - Igår: 14:40

Opposisjonen misfornøyd: Åpner for hastemøte på Stortinget

Opposisjonen møter regjeringens tidsplan for strømkrisen med hoderysting. Nå åpner også Høyre for at Stortinget blir kalt sammen til et ekstraordinært møte..

VG - Igår: 14:40

Opposisjonen misfornøyd: Ligger an til hastemøte på Stortinget

Opposisjonen møter regjeringens tidsplan for strømkrisen med hoderysting. Nå ligger det an til at Stortinget blir kalt sammen til et ekstraordinært møte..

E24 - 04 aug 22 kl. 06:27

Opposisjonen vil instruere en handlingslammet regjering til å ta grep i strømkrisen

Opposisjonen mener regjeringen gjør for lite for hindre økte strømpriser og tømte vannmagasin. Nå vil de samle Stortinget for å finne løsninger på strømkrisen..

NRK - 01 aug 22 kl. 05:56

Valg til nasjonalforsamling i Senegal

Velgere i Senegal gikk til urnene søndag for å velge ny nasjonalforsamling. Valget er en test for Opposisjonen. Opposisjonen har stor interesse av å redusere regjeringspartiets innflytelse før presidentvalget i 2024, fordi det er frykt for at president Macky Sall vil prøve å stille til en tredje presidentperiode.

NRK - 23 jul 22 kl. 12:27

Thailands statsminister overlevde fjerde mistillitsforslag på to år

Thailands statsminister Prayut Chan-o-cha overlevde nok et mistillitsforslag i nasjonalforsamlingen lørdag. Opposisjonen anklager han for økonomisk vanstyre. Statsministeren og ti av hans regjeringsmedlemmer anklages for økonomisk vanstyre og manglende evne til å forhindre korrupsjon.

NRK - 13 timer siden

Trolig folkeavstemning i Sveits om kampflykjøp

Opposisjonen i Sveits har samlet nok underskrifter til at det må holdes folkeavstemning over hvilken type kampfly landet skal kjøpe inn. Den venstreorientert Stop-F-35-alliansen overleverte tirsdag over 100.000 underskrifter, og i henhold til landets demokratiske system må det da holdes folkeavstemning.

VG - Igår: 19:44

Protester etter omstridt valgresultat i Kenya

Det er brutt ut protester flere steder i Kenya etter at William Ruto ble utropt som vinner av presidentvalget. Opposisjonen sier det har foregått valgfusk..

E24 - Igår: 15:51

Opposisjonen åpner for hastemøte på Stortinget

Etter at regjeringen presenterte sin tidsplan for arbeidet med strømstøttepakker er både Høyre og SV klare for å kalle inn til ekstraordinære møter på Stortinget..

VG - 12 aug 22 kl. 16:36

Opposisjonen om fastlegeutvalg: – Dette har vi ikke tid til

Regjeringen har svart på fastlegekrisen ved å sette ned et utvalg som skal se på ordningen. Opposisjonspartiene Høyre og Venstre mener tempoet ikke står i stil til regjeringens lovnader..

E24 - 08 aug 22 kl. 21:11

Energiministeren svarer på kritikken: Ber kommunene bygge mer vindkraft

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) avfeier strøm-kritikken fra Opposisjonen. Han vil heller fokusere på utbygging av ny energi..

VG - 08 aug 22 kl. 20:46

Energiministeren svarer på kritikken: Ber kommunene bygge mer vindkraft

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) avfeier strøm-kritikken fra Opposisjonen. Han vil heller fokusere på utbygging av ny energi..

NRK - 04 aug 22 kl. 23:29

Radiokanaler stengt i Nicaragua

President Daniel Ortega og regjeringen i Nicaragua har den siste uka stengt sju radiokanaler eid av den katolske kirken i landet. To andre medier nord i landet, der Opposisjonen mot Ortega og Sandinistpartiet tradisjonelt har vært stor, er også stengt. I byen Matagalpa omringet politiet torsdag boligen og kontoret til biskop Rolando Álvarez, som har markert seg som en skarp kritiker av regjeringen i landet.

Klartale - 04 aug 22 kl. 08:31

Nå skal hun og andre presse regjeringen til å gjøre noe med strømkrisa

Strømmen er dyr i store deler av Norge. Det er lite vann i magasinene. Krigen i Ukraina gjør energien dyr.

NRK - 03 aug 22 kl. 12:54

Finland har beslaglagt utstyr til militært bruk på grensa til Russland

Tollvesenet i Finland har oppdaga og stansa fleire reisande som fraktar dronar og anna sanksjonert utstyr over grensa til Russland, melder AFP. Blant 2500 kontroller mellom 22. og 27.

NRK - 02 aug 22 kl. 03:09

Kjent journalist fengslet i Guatemala

En kjent guatemalansk journalist er fengslet for hvitvasking av penger, noe Opposisjonen kaller utpressing. Sivilkledde etterforskere og tungt væpnet politi pågrep José Rubén Zamora Marroquín fredag, samme dag som kontorene til avisen hans, El Periódico, ble ransaket. Men fengslingsmøtet mandag ble utsatt fordi saksdokumentene ikke var å oppdrive.

NRK - 30 jul 22 kl. 19:41

Sju fanger løslatt i Egypt

Sju fanger er lørdag løslatt i Egypt, blant dem en journalist og en forsker som var fengslet for angivelig terrorvirksomhet. Løslatelsen ses som et forsøk fra landets regjering på å strekke ut en hånd til Opposisjonen..

NRK - 29 jul 22 kl. 20:57

Svensk UD vil kalle inn Russlands ambassadør på teppet

Russlands ambassadør skrev at en tidligere svensk soldat som ble drept i kamp i Ukraina, «fikk som han fortjente». Nå kalles han inn på teppet i Sverige. Uttalelsen har vekket politiske reaksjoner i Sverige, og Opposisjonen har krevet en reaksjon.

VG - 23 jul 22 kl. 19:09

Putins hodepine: Om Navalnyj dør, blir han en martyr

I disse dager er det 550 dager siden Aleksej Navalnyj ble puttet i fengsel - og Vladimir Putin satte alt inn på å knuse Opposisjonen..

NRK - 18 jul 22 kl. 18:48

Skal stemme over mistillitsforslag mot Boris Johnson

Parlamentsmedlemmer skal stemme over et mistillitsforslag mot Storbritannias statsminister Boris Johnson mandag, melder Sky News. Det er opposisjonspartiet Labour som har tatt til orde for et mistillitsforslag mot Johnson. De mener han må gå av som statsminister umiddelbart, og ikke når en ny partileder for De konservative er på plass i september.

Aftenposten - 15 jun 22 kl. 20:14

Slik endret Opposisjonen Oslo-budsjettet: Gratis kollektiv for barn, mer til terapibad og toaletter

Opposisjonen boltret seg da Oslos reviderte budsjett ble vedtatt onsdag. Byrådet sto uten flertall..

NRK - 12 jun 22 kl. 06:05

Venezuelas opposisjonsleder angrepet

Lederen for Opposisjonen i Venezuela, Juan Guaidó, ble lørdag angrepet av folk som ifølge hans medarbeidere kom fra regjeringspartiet til Nicolás Maduro. Et bilde som fulgte med opplysningene fra Opposisjonen, viser at Guaidó ble holdt tilbake mens folk samlet seg rundt ham, og at noen river av ham skjorta..

NRK - 12 jul 22 kl. 08:39

Vil fremme mistillit mot regjeringen

Opposisjonen av Arbeiderpartiet i Storbritannia er ventet å fremsette avstemmning over mistillitforslag mot regjeringen tirsdag, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 10 jun 22 kl. 09:30

Finland vil styrke grensen mot Russland

Finland vil forsterke grensen mot Russland. Både regjeringen og Opposisjonen er enige om at det er nødvendig, men er uenige om hvor langt man skal gå. I dag markeres den finske grensen stort sett kun med skilt og ingen fysiske hindre.

NRK - 10 jul 22 kl. 16:40

Starter arbeidet med en ny regjering på Sri Lanka

Opposisjonspartiene på Sri Lanka møtes søndag for å stable en ny regjering på beina. Samtidig er presidentpalasset fremdeles okkupert av demonstranter. Sri Lanka har behov for en ny regjering etter at både president Gotabaya Rajapaksa og statsminister Ranil Wickremesinghe varslet sin avgang lørdag.

VG - 03 jun 22 kl. 09:24

LO-Opposisjonen tapte alle kraft-slag

LO-kongressens flertall slapp ikke igjennom noen av kravene fra den interne kraft-Opposisjonen, om endringer i norsk energipolitikk..

NRK - 03 jul 22 kl. 09:04

Kinas utenriksminister er på besøk i Myanmar

Kinas utenriksminister Wang Yi kom søndag på sitt første besøk til Myanmar siden de militære tok makten i et kupp i fjor. Wang skal sammen med utenriksministrene fra Myanmar, Laos, Thailand, Kambodsja og Vietnam delta på et møte i det kinesisk-ledede samarbeidsrådet for Lankang-Mekong i byen Bagan. Myanmars militærregime sier at møtet og de utenlandske ministrenes besøk er en anerkjennelse av regimets legitimitet, mens Opposisjonen mener møtet er i strid med fredsbestrebelsene til ASEAN.

NRK - 22 jun 22 kl. 20:48

Macron vil samarbeide tverrpolitisk

Den franske presidenten Emmanuel Macron vil ha tverrpolitisk samarbeid. – Jeg er overbevist om at vi er nødt til å gå på tvers av partilinjer, sa Macron i kveld. Han holdt sin første tale siden nederlaget i valget på ny nasjonalforsamling.

NRK - 22 jun 22 kl. 12:16

Dropper obligatorisk refleksjon ved abort

Nederlands folkevalgte godkjente tirsdag en lov som fjerner en obligatorisk refleksjon på fem dager før man tar abort. – Å fjerne perioden med obligatorisk refleksjon støtter opp om kvinners autonomi og rett til selvbestemmelse, heter det i en uttalelse fra det nederlandske senatet i forbindelse med vedtaket. Endringen ble vedtatt av et stort flertall i underhuset og tirsdag sluttet senatorene fra regjeringskoalisjonen og Opposisjonen opp om vedtaket.

NRK - 18 maj 22 kl. 11:28

Armenia: Flere hundre anholdt under demonstrasjoner

Politiet i Armenia anholdt onsdag nærmere 300 demonstranter idet opposisjonstilhengere fortsatte sine demonstrasjoner mot regjeringen i hovedstaden Jerevan. I en uttalelse sier politiet at 277 personer var blitt «anholdt i en kort periode.» Demonstrantene skal ha forsøkt å sperre flere titalls gater i hovedstaden og stanset trafikken på T-banen.

NRK - 15 jun 22 kl. 16:35

Kan ta med barn gratis på bussen hver dag

Rødt har fått med seg Opposisjonen i Oslo bystyre på å utvide familierabatten på kollektivtransporten til å gjelde på hverdager, skriver Avisa Oslo. Det betyr i praksis at en voksen kan ta med seg inntil fire barn under 18 år gratis på kollektivtransport hele uka. Nå gjelder det kun i helgene.

NRK - 14 jun 22 kl. 13:02

EMD: Russisk agentlov i strid med menneskerettighetene

En russisk lov fra 2012 om «utenlandske agenter», er i strid med menneskerettighetene, fastslår Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Den kontroversielle loven lar myndighetene slå ned på organisasjoner, medier og andre som regnes som «utenlandske agenter». Loven ble utvidet i 2020 og har blitt brukt av president Vladimir Putin til å hindre Opposisjonen og tvangsoppløse titalls grupper.

NRK - 13 maj 22 kl. 13:42

Senterpartiet overraska over utspel frå opposisjonspartia

Også Senterpartiet har vore med på forhandlingane på Stortinget. Dei seier det blei jobba mot ein frist på onsdag, men blei overraska då dei leste i media at dei andre partia var blitt einige utan Senterpartiet. Leiaren for næringskomiteen, Willfred Nordlund (Sp), seier regjeringspartia er klare til å gå lenger det Opposisjonen gjer i sine forslag.

E24 - 09 jun 22 kl. 18:16

Avviser havvind-kritikk: – Overhodet ingen krig i regjeringen

Opposisjonen lurer på om Norges havvind skal kobles til Europa eller ikke, etter ulike utspill fra Ap og Sp. I stortingsdebatten torsdag avviste Sp at de har utløst borgerkrig i regjeringen..

NRK - 07 jun 22 kl. 13:06

Ikke mistillit i Sverige

Justisminister Morgan Johansson blir sittende etter at mistillitsforslaget mot ham akkurat ikke fikk flertall i Riksdagen. Med det slipper regjeringen å gå av. Den uavhengige riksdagsrepresentanten Amineh Kakabaveh avsto fra å stemme for mistillit mot Johansson.

NRK - 02 jun 22 kl. 16:48

Stortinget ber om hastetiltak mot passkrisen

Stortingets justiskomité har i dag formelt levert inn sin innstilling om at regjeringen må komme med strakstiltak for å redusere passkøene. Innstillingen ble vedtatt mot et mindretall bestående av stortingsrepresentantene fra regjeringspartiene Sp og Ap forrige uke. Opposisjonen mener regjeringen ikke har gjort nok for å hindre passkrisen.

NRK - 31 maj 22 kl. 14:30

Sverige forbyr utvinning av olje, kull og gass

Den svenske Riksdagen har besluttet å forby utvinning av olje, kull og naturgass i Sverige. Loven endres slik at det ikke lenger kan gis tillatelse til gruvedrift eller utvinning av kull og råolje. Vedtaket er nærmest symbolsk ettersom det knapt finnes noen virksomhet knyttet til disse råvarene i Sverige.

Klartale - 31 maj 22 kl. 13:10

Passrot begrenser friheten vår

Nordmenn gråter i fortvilelse. Folk kan reise igjen etter pandemien. Men etter to år er en halv million uten gyldig pass.

NRK - 30 maj 22 kl. 05:44

Tyskland skal bruke 100 milliarder euro på forsvaret

Regjeringen og Opposisjonen i Tyskland har blitt enige om å bruke 100 milliarder euro på å fornye landets forsvar. Bakteppet er Russlands krigføring i Ukraina. Summen tilsvarer drøyt 1.

NRK - 24 maj 22 kl. 05:56

Hizbollah kan miste grepet i Libanon

Hizbollah tapte sitt flertall i Libanons nasjonalforsamling ved valget nylig, og nå samler Opposisjonen seg for å svekke bevegelsens innflytelse. Et kristent parti med nære bånd til Saudi-Arabia fikk 18 mandater i den nye, sterkt splittede nasjonalsamlingen, og beiler nå til andre partier for å samle motstand mot Hizbollahs dominerende posisjon i Libanons politikk. Leder Samir Gaegea i partiet Libanesiske styrker håper å lage en allianse med andre tradisjonelle maktgrupperinger som er imot Hizbollah, inkludert det kristne Kataeb-partiet og Det progressive sosialistpartiet til druserlederen Walid Jumblatt, melder NTB..

NRK - 21 maj 22 kl. 15:01

Maktskifte i Australia etter ni år med konservativt styre

Australia får med Anthony Albanese sin første sosialdemokratiske statsminister på ni år. Han har lovet å trappe opp klimakampen, men ikke å stenge kullgruvene. – Det australske folk har stemt for endring.

E24 - 20 maj 22 kl. 08:41

Borten Moe får kritikk for dobbeltrolle i vindkraftsak

Ola Borten Moe (Sp) går imot stenging av to vindkraftparker. Et oljeselskap han eier vil ha strøm fra de samme parkene. Nå får han kritikk fra Opposisjonen..

NRK - 20 maj 22 kl. 08:39

Borten Moe får kritikk for dobbeltrolle i vindkraftsak

Ola Borten Moe (Sp) går imot stenging av to vindkraftparker. Et oljeselskap han eier vil ha strøm fra de samme parkene. Nå får han kritikk fra Opposisjonen.

Aftenposten - 19 maj 22 kl. 15:02

USA forsøker å forstå blandede signaler fra Tyrkia om Nato-utvidelse

USA sliter med å tyde signalene fra Tyrkia om hvor reell Opposisjonen mot finsk og svensk Nato-medlemskap faktisk….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com