Oppheve

Thursday, 18 August, 06:15

Nyheter om Oppheve

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 24 jun 22 kl. 12:52

Tyskland åpner for annonsering for abort

Tysklands folkevalgte har med stort flertall Opphevet en lov som forbød annonsering for abort. Konservative CDU og det ytterliggående høyrepartiet AfD stemte imot forslaget om å Oppheve paragraf 219a i den tyske grunnloven, som forbød all annonsering for abort. Forbudet bidro til at leger følte at de ikke kunne informere pasienter tilstrekkelig om abort, uten fare for søksmål.

NRK - 02 jun 22 kl. 09:31

USA: Høyrisikabelt å Oppheve blokaden i Svartehavet

Ethvert forsøk på å Oppheve den russiske blokaden av den ukrainske havnebyen Odesa ville være høyrisikabelt, sier USAs forsvarssjef general Mark Milley. Milley viser til at Russland har blokkert shippingruter i Svartehavet med marinestyrker og miner. Det fører til frykt for en global matkrise siden flere titalls skip ligger fast i Odesa og ikke kommer ut med korn til verdensmarkedet.

NRK - 07 jul 22 kl. 19:05

Politikere nekter å heve taushetsplikt om skattevarsel

Ingen av politikerne som har fått skattevarsel for pendlerbolig, har sagt ja til at taushetsplikten kan Oppheves. Til sammen 45 politikere fra Stortinget og regjeringsapparatet har fått varsel. På initiativ fra Aftenposten har Stortinget og Statsministerens kontor kontaktet dem alle for å spørre om de vil Oppheve taushetsplikten slik at velgerne kan få vite hvem det gjelder.

Aftenposten - 07 jul 22 kl. 18:28

Skatteetaten har sendt 45 varsler til politikere om pendlerbolig-baksmell. Alle nekter velgerne innsyn.

Stortinget og SMK har spurt alle som har fått skattevarsel om å Oppheve taushetsplikten. Ingen har svart ja..

NRK - 10 maj 22 kl. 19:51

Musk vil Oppheve Twitter-forbudet mot Trump

Elon Musk sier han vil Oppheve Twitter-forbudet mot Donald Trump. Det melder AFP. Milliardæren kjøpte nylig Twitter for rundt 400 milliarder kroner.

NRK - 24 jun 22 kl. 19:49

Huitfeldt oppgitt over USAs høyesterettsavgjørelse

Norges utenriksminister, Anniken Huitfeldt, er oppgitt den amerikanske høyesterettens avgjørelse om å Oppheve Roe mot Wade-dommen. – Beslutningen i USAs høyesterett er et alvorlig tilbakeslag. Jeg er oppgitt over at tilgangen til selvbestemt abort i flere amerikanske delstater blir svekket, skriver hun på Twitter.

NRK - 24 jun 22 kl. 17:06

Reagerer på abortavgjørelse: – Et angrep på grunnleggende friheter

USAs tidligere president Barack Obama reagerer på høyesteretts avgjørelse om å Oppheve Roe mot Wade-dommen, og med det fjerne den føderale retten til selvbestemt abort. – Et angrep på grunnleggende friheter, skriver Obama på Twitter. Nancy Pelosi, lederen av Representantenes hus, sier det er ondskapsfullt av USAs høyesterett å sette den føderale abortretten til side.

NRK - 24 jun 22 kl. 16:42

Støre: - Alvorlig tilbakeskritt for kvinners rettigheter

I snart 50 år har amerikanske kvinner hatt rett til selvbestemt abort. Denne retten har vært sikret gjennom en høyesterettsdom kalt Roe mot Wade fra 1973. Nå har et flertall i Høyesterett bestemt seg for å Oppheve dommen.

NRK - 24 jun 22 kl. 16:16

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

I snart 50 år har amerikanske kvinner hatt rett til selvbestemt abort. Denne retten har vært sikret gjennom en høyesterettsdom kalt Roe mot Wade fra 1973. Nå har et flertall i Høyesterett bestemt seg for å Oppheve dommen.

NRK - 10 jun 22 kl. 15:57

AP: USA Opphever krav om koronatest før avreise fra utlandet

President Joe Biden kommer fra søndag til å Oppheve kravet om at internasjonale besøkende tar koronatest før avreise med fly til USA, melder AP. En ikke navngitt amerikansk tjenestemann i Biden-administrasjonen opplyser til nyhetsbyrået at påbudet om koronatest utløper søndag. Det amerikanske smittevernsenteret CDC skal ha konkludert med at kravet ikke lenger er nødvendig.

NRK - 01 jun 22 kl. 22:25

Danskene sier ja til EUs forsvarssamarbeid

Danmark har stemt ja til å bli med i EUs forsvarssamarbeid. – Jeg er glad, og jeg er stolt på vegne av Danmark, sier statsminister Mette Frederiksen. 96 prosent av stemmene er nå telt opp, og resultatene tyder på at 66 prosent har stemt for å Oppheve forsvarssamarbeidet..

NRK - 29 maj 22 kl. 23:04

Unntakstilstanden i Sudan Oppheves

Unntakstilstanden som ble innført etter militærkuppet i Sudan i fjor høst, er Opphevet. Hærsjefen, general Abdel Fattah al-Burhan utstedte søndag et dekret om å Oppheve unntakstilstanden, melder Suverenitetsrådet som styrer landet. Beslutningen ble fattet etter et møte der ledende offiserer anbefalte Opphevelse av unntakstilstanden og løslatelse av folk som var pågrepet i henhold til den, melder AFP/NTB..

NRK - 29 maj 22 kl. 20:40

Unntakstilstanden Oppheves i Sudan

Sudans militærleder Abdel Fattah al-Burhan Opphever unntakstilstanden i landet, melder Reuters. Tidligere i dag skrev byrået at al-Burhan vurderte å Oppheve unntakstilstanden, og frigjøre alle som er blitt arrestert under nødlovene som ble innført når han innførte unntakstilstand i oktober ifjor. Unntakstilstanden ble innført etter at al-Burhan gjennomførte militærkupp i landet 25.

NRK - 01 apr 22 kl. 20:59

USA skal Oppheve koronatiltaket som avviser migranter

USA skal Oppheve en folkehelseordre fra koronapandemien som førte til at titusener av migranter ved grensa ble avvist. Minister for intern sikkerhet, Alejandro Mayorkas, kunngjorde fredag ​​på bestemmelsen fra smittevernbyrået CDC blir Opphevet 23. mai.

NRK - 15 maj 22 kl. 20:14

Iran vurderer eksport av gass til Europa

Iran vurderer muligheten for å eksportere naturgass til Europa etter at Russlands invasjon av Ukraina har ført til rekordhøye gasspriser. Selv om naturgassreservene i Iran er blant verdens største, er landet hardt rammet av sanksjonene som ble gjeninnført da USA trakk seg fra atomavtalen mellom Iran og verdens stormakter. Inntil sanksjonene Oppheves, hindres Iran i å selge gass til Europa.

NRK - 15 maj 22 kl. 13:59

Tyrkia med krav til Sverige og Finland

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu har kommet med positive signaler overfor Sverige og Finland, men legger til noen krav Tyrkia vil stille. Han sier landene må stoppe å støtte terrorisme, noe de to landene nekter for at de gjør. Han sier også at de må gi sikkerhetsgarantier og Oppheve et eksportforbud mot landet..

Klartale - 06 maj 22 kl. 11:03

Mener tilgang til trygge aborter redder liv

Kvinner har hatt rett til selvbestemt abort i USA i nesten 50 år. Nå kan den retten trues, ifølge et lekket notat. Tedros Adhanom Ghebreyesus sier at tilgang til trygge aborter redder liv.

NRK - 02 maj 22 kl. 14:13

Utval foreslår endringar for pendlarbustad

Pendlarbustad-rapport klar mandag: Utvalet vil framleis at det skal vere eit krav om avstand mellom Stortinget og heimen, men vil vurdere utforminga av dagens 40km-grense. Dei vil også vurdere om ein skal Oppheve tilknytinga til folkeregistrert adresse. Utvalet vil redusere utbetalinga av feriepengar til stortingsrepresentantar og vil vurdere om det er enkelte fleire kostnader representantane skal dekke sjølv..

NRK - 02 maj 22 kl. 14:13

Utval føreslår endringar for pendlarbustad og feriepengar

Eit utval nedsett av Stortinget la måndag fram sine funn. Utvalet vil framleis at det skal vere eit krav om avstand mellom Stortinget og heimen, men vil vurdere utforminga av dagens 40km-grense. Dei vil også vurdere om ein skal Oppheve tilknytinga til folkeregistrert adresse.

Aftenposten - 02 maj 22 kl. 07:17

Dødt løp mellom norske kommuner om å Oppheve domstolsreformen

Mange distriktskommuner støtter justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) og regjeringens ønske om å reversere….

NRK - 01 apr 22 kl. 15:14

Ferdselsforbudet i Beiarn Oppheves

Politiet vil i løpet av helgen Oppheve ferdselsforbudet som gjelder for ulykkesåstedet og området rundt i Gråttådalen i Beiarn kommune, skriver politiet i en pressemelding. Overflyvingsforbudet Oppheves med umiddelbar virkning. De tidligere forbudene erstattes av mindre område på ca 100 meter ganger 300 meter som avsperres fysisk med politiets sperrebånd..

NRK - 23 mar 22 kl. 18:10

Pandemilova til Sverige blir oppheva 1. april

Sveriges nasjonalforsamling har vedteke å Oppheve pandemilova og lova om mellombelse smitteverntiltak frå 1. april. Frå same dag skal covid-19 ikkje lenger reknast som allmennfarleg og samfunnskritisk sjukdom.

NRK - 20 mar 22 kl. 03:37

Telegram får en ny sjanse i Brasil

Høyesterettsdommeren som blokkerte den populære meldingstjenesten Telegram i Brasil torsdag på grunn av desinformasjon, har gitt selskapet 24 timer til å gjøre endringer som kan Oppheve blokkeringen. Den brasilianske regjeringen anket kjennelsen som president Jair Bolsonaro kalte uakseptabel og noe som setter brasilianernes frihet i fare. Dommeren krever at Telegram skal gjøre flere tiltak, blant dem bekjempe desinformasjon.

VG - 07 mar 22 kl. 18:54

Vil ha ny kommunegrense - uten samiske bygder

HAMARØY (VG) Regjeringens invitasjon om å Oppheve kommunesammenslåingen har splittet Hamarøy kommune – og rystet deler av det samiske miljøet..

NRK - 16 feb 22 kl. 17:31

Tyskland Opphever flere koronatiltak

Tyskland begynner gjenåpningen av landet og planlegger å Oppheve de fleste koronatiltakene innen 20. mars, ifølge AFP. Statsminister Olaf Scholz snakket onsdag med regionale ledere og konstaterte at det nå ser ut til at smittestoppen har passert.

NRK - 11 feb 22 kl. 12:27

Nederland vil fjerne de fleste tiltakene

Regjeringen i Nederland planlegger å Oppheve de fleste koronatiltakene fredag 18. februar, opplyser helseminister Ernst Kuipers. Idrettsarenaer, teatre, kinoer og restauranter skal alle få åpne for besøkende igjen, skriver Kuipers i et brev til nasjonalforsamlingen.

NRK - 08 feb 22 kl. 17:08

Hareide får kritikk frå Stortinget

Tidlegare samferdselsminister Knut Arild Hareide slepp riksrett, men får kritikk av Stortingets kontrollkomite. Bakgrunnen er at Hareide ikkje gjennomførte Stortingets vedtak frå 27. mai i fjor om å Oppheve kravet om helseattest for eldre bilførarar..

NRK - 07 feb 22 kl. 13:29

Vil vurdere om tiltak kan fjernes

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier regjeringen allerede i løpet av uka vil vurdere om koronatiltak kan fjernes. Helsedirektoratet og Folkehelsemyndighetene skal nå gi råd til regjeringen om veien videre, opplyser statsministeren. – De har i oppdrag å vurdere dette løpende.

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 22:13

- Ville Oppheve eksens forbannelse

En mann i USA saksøker en selverklært synsk kvinne etter at hun lovet å Oppheve ekskjærestens forbannelse..

NRK - 29 sep 21 kl. 21:22

Lørenskog Opphever koronaforskrift

ørenskog kommune har vedtatt å Oppheve den lokale koronaforskriften. Nå er det kun to kommuner som har lokale koronatiltak. Etter at Norge ble gjenåpnet er det slutt på nasjonale tiltak.

NRK - 05 nov 21 kl. 09:08

Nye fraværsregler til høsten

Regjeringen besluttet torsdag å innføre unntak fra fraværsreglene ut skoleåret. I regjeringsplattformen sier regjeringen at den vil ha et mindre rigid og byråkratisk fraværsreglement enn dagens system. – Beslutningen om å Oppheve forskriften midlertidig sier bare noe om dagens situasjon, sier utdanningsminister Tonje Brenna.

NRK - 03 nov 21 kl. 21:37

Ber om sivilregjering i Sudan

Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater har sluttet seg til oppfordringene om umiddelbar gjenoppretting av en sivilledet regjering i Sudan. I en felles uttalelse fra de to nasjonene, pluss USA og Storbritannia, oppfordres også militæret til å løslate de arresterte i forbindelse med maktovertakelsen samt å Oppheve unntakstilstanden som 25. oktober ble innført over hele landet.

NRK - 25 okt 21 kl. 21:30

USA Opphever reiserestriksjoner

President Joe Biden har underskrevet et dekret om å Oppheve innreiserestriksjoner for reisende fra 33 land, opplyser Det hvite hus. Opphevelsen av reiserestriksjonene omfatter land som Kina, India og det meste av Europa og vil gjelde fra 8. november.

VG - 05 okt 21 kl. 07:31

Hareide nekter å Oppheve krav om helseattest for eldre sjåfører: – Opp til den nye regjeringen

I februar vedtok Stortinget å fjerne kravet om helseattest for eldre sjåfører. Samferdselsminister Knut Arild Hareide akter ikke å følge vedtaket..

VG - 05 okt 21 kl. 07:31

Nekter å Oppheve krav om helseattest for eldre sjåfører: – Opp til den nye regjeringen

I februar vedtok Stortinget å fjerne kravet om helseattest for eldre sjåfører. Samferdselsminister Knut Arild Hareide akter ikke å følge vedtaket..

NRK - 02 okt 21 kl. 08:57

Overtale andre til å vaksinere seg

Sveitsarane kan få gåve for å oppmuntre vener, slektningar og kollegaer til å vaksinere seg mot korona, ifølgje eit nytt lovforslag. Dei som overtalar andre til å vaksinere seg kan få kupongar til ein verdi av 50 franc, rundt 90 norske kroner, til bruk i restaurantar eller kino, seier helseminister Alain Berset. Ordninga skal fungere ved at dei som får vaksinepass, registrerer personen som overtalte dei.

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 19:57

Når du våkner fredag, vil Oslo ha 8000 tilgjengelige elsparkesykler. Når du går fra jobb, kan byen ha over 20.000.

Natt til fredag trer Oslos nye elsparkesykkel-forskrift i kraft. På ettermiddagen kan Oslo tingrett Oppheve den..

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagsbøter fra Polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot Polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til Polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og Oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom Polen og EU, skriver NTB..

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagbøter fra Polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot Polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til Polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og Oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom Polen og EU, skriver NTB..

NRK - 27 aug 21 kl. 12:11

UD forlenger globalt reiseråd

Utenriksdepartementet forlenger reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Det opplyser UD i en pressemelding torsdag. – Vi er fortsatt ikke i en normalsituasjon.

NRK - 13 aug 21 kl. 08:49

Partier lover CO₂-rabatt på bygda

I klimameldingen har regjeringen sagt at CO₂-avgiften skal mer enn tredobles fram til 2030 for å få ned klimagassutslippene. Når CO₂-avgiften øker, blir det dyrere med drivstoff. Den effekten foreslår nå regjeringen å nulle ut for bilister i distriktene - med mål om at det ikke skal bli dyrere for pendlere og folk som kjører bil på bygda.

NRK - 05 aug 21 kl. 15:40

Mistenkte løslates etter skyting

Tre tenåringer ble pågrepet etter en skyteepisode i Kristianstad i Sverige tirsdag, mistenkt for drapsforsøk. Aktor har nå besluttet å Oppheve arrestasjonene til alle tre, skriver SVT. Tre mennesker, to menn og en kvinne, ble alvorlig skadet i skyteepisoden..

NRK - 18 jun 21 kl. 12:36

Vil Oppheve UDs reiseråd

FHI og Helsedirektoratet vil Oppheve UDs reiseråd for EØS, Schengen og Storbritannia, skriver NTB fredag. Dette er det regjeringen som bestemmer..

NRK - 03 aug 21 kl. 15:18

Skottland åpner opp

Skottland skal Oppheve mesteparten av de gjenværende koronarestriksjonene mandag neste uke. Det sier førsteminister Nicola Sturgeon, ifølge Sky News..

NRK - 16 jul 21 kl. 18:20

Opphever reiseråd til ni land

Etter en vurdering gjort av Folkehelseinstituttet (FHI), har regjeringen fredag bestemt seg for å Oppheve reiserådene for Albania, Aserbajdsjan, Bosnia-Hercegovina, Canada, Kosovo, Moldova, Montenegro, Qatar og Serbia, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. Selv om reiserådene for disse ni landene Oppheves, vil det kunne være karantenekrav ved innreise til Norge, skriver UD og viser til innreiseregler fra Folkehelseinstituttet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com