Onsdag

Monday, 06 February, 04:17

Nyheter om Onsdag

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 14:23

Dagbladet: Handelen stupte etter prisøkningen

Onsdag kom det lenge varslede prishoppet i dagligvarebutikkene her til lands. Det endte med en nedgang på 20 prosent i handelen. Nordmenn handlet Onsdag for 180 millioner kroner mindre enn dagen før, viser tall Dagbladet Børsen har fått fra BankAxept.

Klartale - 04 jan 23 kl. 16:00

Mer snø og vind i vente

Onsdag regner og snør det mye på både Østlandet og Sørlandet. Politiet har bedt folk om å la bilen stå parkert om det finnes andre alternativer for å komme seg fram.Det er meldt at det skal snø mye resten av Onsdag og natt til torsdag.

NRK - 26 jan 23 kl. 10:19

Voldsepisoder på skole i Sarpsborg

Onsdag var det flere voldsepisoder ved en ungdomsskole i Sarpsborg, der blant annet en lærer var involvert. Sju elever er bortvist fra skolen etter hendelsen. Hendelsene skal ha funnet sted i skoletiden Onsdag.

NRK - 26 jan 23 kl. 10:19

Sarpsborg: ungdomsskole stengt etter voldshendelse

Politiet bekrefter at det Onsdag var en voldshendelse på Tindlund ungdomsskole i Sarpsborg. En person ble sendt til legevakt med skader. Hendelsene skal ha funnet sted i skoletiden Onsdag.

Klartale - 24 jan 23 kl. 13:00

Norge møter tøff motstand

Norge har gjort det bra hittil i verdens-mesterskapet (VM) i håndball. En av de store stjernene er Torbjørn Bergerud.Han har vist at han er veldig god.

NRK - I førrgår: 16:05

Kunnskapsminister Tonje Brenna innlagt på sykehus

Kunnskapsminister Tonje Brenna er innlagt på sykehus, det skriver hun på Facebook. – Siden Onsdag har jeg vært innlagt på Ahus. Unnskyld til alle jeg ikke fikk møtt, og som jeg hadde avtalt besøk og møter med.

Klartale - 02 feb 23 kl. 08:58

Ingen skal måtte sulte i Norge

Folk har visst det en stund. Nå blir det også dyrere å kjøpe mat. Jada, det er visst sånn det pleier å være.

Dagbladet - 01 feb 23 kl. 22:47

Videoer viser basketak - avhøres Onsdag

Lørdag døde en mann i 30-åra i Ålesund. Videoer viser at mannen var i et basketak med to politibetjenter før dødsfallet. Disse er nå mistenkt i saken, og avhøres Onsdag..

NRK - 01 feb 23 kl. 21:58

Tyre Nichols stedt til hvile Onsdag

Familie, venner, pårørende etter andre politivold-ofre og visepresident Kamala Harris deltok alle i begravelsen til Tyre Nichols i Memphis Onsdag. Borgerrettsforkjemperen Al Sharpton leste minneord ved kisten til 29-åringen. Presten som forrettet begravelsen i Mississippi Boulevard Christian Church i Memphis, omtalte Nichols som «en god person, en vakker sjel, sønn, far, bror, venn og menneske» som ble revet bort for tidlig.

NRK - 01 feb 23 kl. 19:05

FBI fant ingen dokumenter i Bidens fritidsbolig

FBI-agenter fant ingen graderte dokumenter da de Onsdag ransaket president Joe Bidens fritidsbolig ved Rehoboth Beach i Delaware. Ransakingen startet Onsdag morgen og kommer etter tidligere funn av graderte dokumenter ved Bidens privatbolig i Wilmington i Delaware og på et kontor Biden har disponert ved en tankesmie i Washington. NBC News skrev tidligere på dagen at det heller ikke ble funnet graderte dokumenter i en tidligere leteaksjon i fritidsboligen..

NRK - 01 feb 23 kl. 12:31

Største streik på 12 år i Storbritannia

En halv million britiske lærere, statsansatte, lokførere og forelesere gikk ut i storstreik Onsdag. Det er landets største streikedag siden 2011. Massestreiken stengte skoler, stanset de fleste togene og militæret ble satt i beredskap for å bistå grensekontrollen.

VG - 01 feb 23 kl. 11:11

Tottenham-sjefen må ta pause – opereres Onsdag

Tottenham-manager Antonio Conte må ta en pause fra trenergjerningen etter at han nylig ble rammet av sterke magesmerter. Onsdag skal han opereres..

VG - 01 feb 23 kl. 11:11

Tottenham-sjefen må ta pause – opereres Onsdag

Tottenham-manager Antonio Conte må ta en pause fra trenergjerningen etter at han nylig ble rammet av sterke magesmerter. Onsdag skal han opereres..

NRK - 26 jan 23 kl. 11:23

Verktøy for over 10.000 kroner stjålet fra byggeplass

Onsdag fikk politiet melding om det var gjort innbrudd på en byggeplass i Vestvågøy kommune. – Innbruddet har trolig skjedd natt til Onsdag i et bolighus som var under oppsetting i Sennesvik. Det er borttatt en god del verktøy.

NRK - 26 jan 23 kl. 10:26

Russland: - En direkte innblanding i konflikten

Russland anser avgjørelsen om å sende stridsvogner til Ukraina som en direkte innblanding i krigen, sier Kreml-talsperson Dmitrij Peskov. – Europeiske land og USA gir stadig uttalelser om at det å sende ulike typer våpen, inkludert stridsvogner, på ingen måte betyr at de er innblandet i fiendtligheter, sier Peskov torsdag. – Dette er vi sterkt uenige i.

NRK - 26 jan 23 kl. 08:18

Forsvarsministeren avviser at Norge er mer utsatt

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram avviser at nye leveranser av stridsvogner til Ukraina gjør at Norge og Nato trekkes dypere inn i krigen, – Nei, jeg mener ikke det. Vi er ikke en parti konflikten, men det er helt opplagt ifølge folkeretten at Ukraina har rett til å forsvare seg, og har rett til å få hjelp i sin forsvarskamp. Det er der Norge stiller opp i et bredt partnerskap mellom svært mange land i den vestlige verden, sa forsvarsministeren til NRKs Politisk kvarter i dag.

NRK - 25 jan 23 kl. 16:44

Streik ga stans i flytrafikken til og fra Berlin

Ansatte på den internasjonale flyplassen i Berlin streiket Onsdag, noe som resulterte i mange innstilte flyavganger og ankomster. Terminalbygningen på flyplassen var nærmest folketom Onsdag, og organiserte i fagforbundet Vendi hadde tatt oppstilling utenfor. Rundt 300 flygninger var enten innstilt, utsatt eller omdirigert til andre tyske flyplasser..

NRK - 25 jan 23 kl. 13:14

Nordlandsbanen stengt på tre steder på grunn av snøskred

To nye skred har gått over Nordlandsbanen. Også tidligere Onsdag gikk et skred over toglinjen. De to nye snøskredene har gått på strekningene mellom Bjerka og Mo i Rana og mellom Dunderland og Bolna, skriver Bane Nor.

NRK - 25 jan 23 kl. 12:07

Tanzania: Opposisjonsleder tilbake etter fem år i eksil

Den tanzanianske opposisjonslederen Tundu Lissu returnerte til hjemlandet Onsdag etter om lag fem år i eksil, opplyser partiet hans. Lissu ble skutt 16 ganger i 2017 og har tilbrakt de fleste årene siden i Belgia. Onsdag ankom han hjemlandet til jubel og glede fra sine støttespillere, ifølge en AFP-korrespondent.

NRK - 14 timer siden

Kjent irakisk miljøaktivist bortført av væpna menn

Væpna menn har bortført den kjente irakiske miljøaktivisten Jassim al-Assadi som kjemper for de bevaringsverdige sumpområder sør i landet. Sumpområdene i Mesopotamia, som ligger mellom de to store elvene Eufrat og Tigris sør i Irak, står på Unescos verdensarvliste. 65 år gamle Assadi leder miljøorganisasjonen Nature Iraq og har ofte opptrådt i irakiske og internasjonale medier for å advare om hvilke trusler området er utsatt for.

NRK - 25 jan 23 kl. 09:38

Lasteskip sank mellom Japan og Sør-Korea – 14 plukket opp av havet

Åtte personer er savnet fra et lasteskip som sank i havet mellom Sør-Korea og Japan. 14 er funnet av redningsmannskaper, hvorav de fleste skal være bevisstløse. Sørkoreansk kystvakt bistår japansk kystvakt i redningsaksjonen.

NRK - 25 jan 23 kl. 08:47

Dovrebanen fortsatt stengt - lastebil ødela strømledning

Dovrebanen er fortsatt stengt mellom Oppdal og Berkåk i Trøndelag etter at en lastebil kjørte av E6 og rev med seg kjøreledningen til toget tirsdag ettermiddag. – Det jobbes for fullt. Dette er en ganske uvanlig hendelse, sier pressevakt Olav Nordli i Bane Nor til Adresseavisen Onsdag morgen.

NRK - 22 timer siden

Iransk filmskaper løslatt mot kausjon

Den iranske filmregissøren Jafar Panahi ble fredag løslatt mot kausjon etter at han begynte en sultestreik i protest mot at han satt fengslet, sier en rettighetsgruppe. Panahi ble pågrepet i juli for å sone en dom på seks års fengsel fra 2010. Han var dømt for å drive «propaganda mot systemet», men i oktober satte høyesterett dommen til side og beordret ny rettsbehandling.

NRK - 25 jan 23 kl. 02:23

Pågrepet etter bilbrann i Oslo

En mann er pågrepet av politiet etter at en personbil ble ødelagt i en brann på Grünerløkka i Oslo natt til Onsdag. Bilen sto parkert i Heimdalsgata. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 1.

NRK - 24 jan 23 kl. 21:23

De siktede etter skytingen ved Nationaltheatret skal møte i rettsmøte om utlevering i Milano Onsdag

Onsdag skal de to personene som er siktet etter skyteepisoden ved Nationaltheatret møte i retten i Milano. Tema er utlevering. Det sier den ene siktede mannens forsvarer, Ole Petter Drevland, til NTB tirsdag kveld.

NRK - I førrgår: 00:44

Unntakstilstand i Chile – flere døde i skogbranner

Chile har erklært unntakstilstand i flere regioner sør og sentalt i landet etter en hetebølge har ført til flere,alvorlige skogbranner. Så langt har sju menensker mistet livet, ifølge myndightene. Flere enn 100 hjem er rammet og 29.

Klartale - 21 dec 22 kl. 10:44

Onsdag er årets mørkeste dag

– Vil du ha en pepperkake?Folk fra Røde Kors forsøkte å gjøre dagen din litt bedre. Ved Nationaltheatret i Oslo fikk travle mennesker noe varmt i koppen.

Klartale - I førrgår: 08:34

Rema 1000 og Coop Extra gjør maten billigere

Flere kjeder kjemper om å være billigst i Norge. 1. februar endret butikkene prisen på mat.

E24 - 02 feb 23 kl. 19:54

Tek-festen bremser før resultatslipp

Tek-aksjene hadde rakettfart lenge på Wall Street, men like før resultatslipp får investorene kalde føtter. Facebook-eier Meta, som la frem resultat Onsdag, bykser over 20 prosent..

NRK - 11 jan 23 kl. 14:56

USA: Flytrafikken går som normalt

Flytrafikken i USA er nå gjenopptatt, melder det amerikanske luftfartsverket. En datafeil i det såkalte Notam-systemet førte Onsdag til at ingen fly fikk ta av i USA. Nettstedet FlightAware skriver at det er totalt 655 innstilte fly og 3.

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 18:57

Justisministeren lastet ned Tiktok. Hvorfor er det blitt så mye bråkk og får det noen konsekvenser?

Onsdag bekreftet Emilie Enger Mehl for første gang at hun har hatt Tiktok på tjenestetelefonen..

NRK - 02 feb 23 kl. 17:06

Ung mann varetektsfengslet i fire uker etter drapsforsøk i Oslo

En 19 år gammel mann ble torsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til 20. januar. Mannen ble først pågrepet tirsdag denne uken, da politibetjenter observerte han i sentrum av Oslo.

NRK - 02 feb 23 kl. 14:44

Politiet løslater mann siktet for grov vold med døden til følge

Onsdag løslot politiet i Finnmark mannen som er siktet for grov vold med døden til følge. Det melder politiet i en pressemelding. – Mistanken om at den avdøde skal ha blitt utsatt for vold og at dette kan ha forårsaket døden, er ikke lengre til stede og etterforskningen vil avsluttes, skriver politiet i pressemeldingen..

NRK - 02 feb 23 kl. 13:43

Mener Pirelli Benestad er uegnet

Statens helsetilsyn mener Esben Esther Pirelli Benestad er uegnet til å utøve sitt yrke forsvarlig på grunn av «vesentlig mangel på faglig innsikt», «uforsvarlig virksomhet» og «vesentlig pliktbrudd». Det kommer fram i helsetilsynets vedtak om tilbakekalling av Benestads autorisasjon som lege. Statens helsetilsyn viser til tre tilsynssaker oversendt fra Statsforvalteren i Agder.

VG - 02 feb 23 kl. 12:25

Listhaug vil kalle Mehl inn på teppet etter TikTok-bråk

Onsdag innrømmet justisministeren at hun hadde den omstridte appen på tjenestemobilen. Nå kaller Frp-leder Sylvi Listhaug henne inn på teppet..

NRK - 02 feb 23 kl. 10:41

Støre: Trapper opp støtten til Ukraina

Norge skal bidra med langvarig økonomisk støtte til Ukraina, og dette vil innebære en midlertidig økning i oljepengebruken, sa statsminister Jonas Gahr Støre i en redegjørelse for Stortinget torsdag. – Det mener vi er forsvarlig i en skjerpet sikkerhetspolitisk situasjon. Det er i vår nasjonale interesse at Ukraina ikke taper krigen, og vi er i en situasjon hvor vi har handlingsrom grunnet ekstraordinære inntekter fra petroleumssektoren, sa Støre (Ap) da han redegjorde for Stortinget om situasjonen rundt krigen i Ukraina.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:20

Havarikommisjonen undersøker ambulanse-utforkjøring ved Holmestrand

Statens havarikommisjon har iverksatt sikkerhetsundersøkelse av ulykken hvor en ambulanse havnet på taket ved Holmestrand. Ulykken skjedde Onsdag 18. januar i nærheten av Holmestrand.

NRK - 02 feb 23 kl. 08:43

Selvmordsbomber i Pakistan brukte politiuniform

Mannen som sto bak selvmordsangrepet i en moské i Peshawar der 101 mennesker ble drept, skal ha vært iført politiuniform og hjelm, ifølge pakistansk politi. – De som var på jobb, sjekket ham ikke fordi han brukte politiuniform. Det var en sikkerhetssvikt, sier Moazzam Jah Ansar, som leder politiet i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, der Peshawar ligger.

NRK - 02 feb 23 kl. 06:46

Marin til Sverige med Nato på agendaen

Finlands statsminister Sanna Marin reiser torsdag til Sverige for å møte statsminister Ulf Kristersson. Møtet vil dreie seg mest om landenes Nato-søknader. Det er første gang siden Kristersson ble statsminister i høst at han tar imot en regjeringssjef på statsbesøk.

Klartale - 02 feb 23 kl. 06:30

Land i Afrika vil få slutt på aids blant barn innen 2030

Hvert femte minutt dør det et barn som følge av sykdommen aids, ifølge UNAIDS. De jobber med kampen mot sykdommen i verdens-organisasjonen FN. I fjor laget UNAIDS målet om at ingen barn skal måtte leve med aids i 2030.

NRK - 02 feb 23 kl. 04:16

Korrupsjonsjakt i Ukraina

Ukrainske myndigheter raidet flere adresser i landet på Onsdag i en pågående kamp mot korrupsjon. – Vi utfører en oppgave vi har fått av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og tilfører den indre fienden et hardt slag, sa Vasyl Maliuk, lederen for Ukrainas sikkerhetstjeneste SBU. Raidene var rettet mot maktpersoner som milliardæren Igor Kolomoisky og tidligere innenriksminister Arsen Avakov.

NRK - 02 feb 23 kl. 03:57

USA henrettet mann dømt for politidrap

En 43 år gammel mann dømt for å ha skutt og drept en politibetjent i den amerikanske byen Dallas for 16 år siden, er henrettet i delstaten Texas. Wesley Ruiz ble henrettet med en giftsprøyte Onsdag kveld, lokal tid, med den drepte politibetjenten Mark Nix sin familie til stede. – Jeg ønsker å beklage til Mark og Nix-familien for å ha tatt ham fra dere.

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 00:13

Norsk sølv i kombinert lagkonkurranse i junior-VM

Norge måtte nøye seg med sølv i kombinert lagkonkurranse i junior-VM i Canada Onsdag..

VG - 02 feb 23 kl. 00:13

Norsk sølv i kombinert lagkonkurranse i junior-VM

Norge måtte nøye seg med sølv i kombinert lagkonkurranse i junior-VM i Canada Onsdag. Tristan Sommerfeldt avgjorde for Tyskland med en langspurt..

NRK - 01 feb 23 kl. 23:24

Kongressen i Peru vil ikke framskynde valget

De folkevalgte i Perus kongress har stemt ned et forslag om å framskynde valget i landet til 2023, slik president Dina Boluarte har bedt om. Kongressen stemte Onsdag over om valget skulle flyttes fra mai 2024 til desember 2023 i et forsøk på å roe ned de omfattende demonstrasjonene i landet. Tidligere forsøk på å få til det samme har også endt med å bli nedstemt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com