Onsdag

Saturday, 26 November, 23:43

Nyheter om Onsdag

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 16 nov 22 kl. 13:11

Tror raketten som traff Polen var en ulykke

To personer døde etter at en rakett traff en landsby i Polen. Det skjedde tirsdag. Samme kveld hintet Andrzej Duda om at raketten kunne være fra Russland.

NRK - 16 nov 22 kl. 17:46

Varmere på Svalbard enn i Oslo Onsdag morgen

Onsdag morgen klokka 9 ble det målt 3,9 grader på Svalbard Lufthavn og 2,5 grader på Blindern i Oslo. Klimaforsker ved Meteorologisk institutt Hans Olav Hygen sier til Svalbardposten at det var enda varmere på Svalbard natt til Onsdag. Mellom klokken tre og fire ble det målt 4,8 varmegrader.

NRK - 02 nov 22 kl. 08:47

Sør-Korea: Nord-Korea skjøt opp ytterligere fire missiler Onsdag

Sørkoreanske myndigheter sier Nord-Korea har skutt opp ytterligere fire ballistiske missiler Onsdag morgen. Japans kystvakt meldte også Onsdag morgen, norsk tid, at Nord-Korea kunne ha skutt opp en ny ballistisk missil. Japansk TV melder at raketten ser ut til å han landet utenfor Japan.

NRK - I førrgår: 04:29

Bolsonaros forsøk på å skrote stemmer avvist

Lederen for Brasils øverste valgmyndighet avviste Onsdag forespørselen fra president Jair Bolsonaro og hans parti om å annullere et stort antall stemmer. Valdemar Costa, som leder Bolsonaros parti, sa Onsdag at partiets gjennomgang har avdekket at alle maskiner som er produsert før 2020, nesten 280.000 – eller 59 prosent av maskinene som ble brukt i andre valgrunde – manglet ID-numre i de interne loggene.

NRK - I førrgår: 00:21

Kosovo og Serbia vil trappe ned bilskiltkonflikten

Kosovo og Serbia ble Onsdag enige om tiltak for å unngå at den opphetede konflikten mellom landene om bilskilt eskalerer, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. – Veldig fornøyd med å kunne kunngjøre at sjefforhandlerne fra Kosovo og Serbia i EU-regi har blitt enige om tiltak for å unngå ytterligere eskalering, tvitret Borrell Onsdag. De to landene skal nå jobbe med et EU-forslag om hvordan forholdet mellom landene kan normaliseres, ifølge Borrell.

NRK - 23 nov 22 kl. 23:35

Flere skolebarn forsøkt lokket inn i biler i Bærum

På under en uke har tre barneskoleelever i Bærum blitt forsøkt lokket inn i biler av fremmede menn. Rektor på Jar skoler skriver Onsdag til foresatte ved barneskolen om to ulike tilfeller der elever på Jar skole har blitt kontaktet av fremmede fra biler, skriver Budstikka. Det siste tilfellet skjedde Onsdag morgen da en bil stanset ved ei jente på vei til skolen.

NRK - 23 nov 22 kl. 22:21

Zelenskyj i FNs sikkerhetsråd

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj snakker Onsdag kveld til det hasteinnkalte møtet i FNs sikkerhetsråd. Zelenskyj mener at de russiske angrepene som rammer ukrainsk sivil infrastruktur er en åpenbar forbrytelse mot menneskeheten. Russiske angrep lammet Onsdag store deler av kraftforsyningen i Ukraina.

E24 - 23 nov 22 kl. 08:25

Oslo Børs stiger Onsdag

Tirsdagens oppgang på Oslo Børs fortsetter Onsdag morgen. Klokken ti er hovedindeksen opp mer enn 1 prosent..

NRK - 09 nov 22 kl. 19:20

Feil ved svensk atomkraftverk rettet

Sveriges største atomreaktor Oskarshamn 3 fikk Onsdag turbinstopp og ble koblet fra strømnettet. Turbinen stanset klokka 10.43 Onsdag formiddag, ifølge Expressen.

NRK - 08 nov 22 kl. 11:30

Drapssiktet nordmann i fengslingsmøte i København Onsdag

Fengslingsmøtet for nordmannen som er siktet for drap på ekskjæresten i Polen og for kidnapping av datteren, blir avholdt Onsdag. Tirsdag opplyser København-politiet til Bergensavisen (BA) at fengslingsmøtet, hvor grunnlaget for utleveringen skal vurderes, blir avholdt Onsdag. Det varsles at møtet trolig vil skje bak lukkede dører.

NRK - 16 nov 22 kl. 19:31

USA støtter Polens vurdering av rakettnedslag

USA støtter Warszawas vurdering av at raketten som landet i Polen, ble avfyrt av ukrainske styrker, men sier Russland har skylden. – Vi har ikke sett noen ting som står i strid med president Andrzej Dudas foreløpige vurdering av at denne eksplosjonen mest sannsynlig var et resultat av en ukrainsk luftforsvarsrakett, sier Det hvite hus i en uttalelse Onsdag kveld norsk tid. – Det er klart at den parten som til sjuende og siste er ansvarlig for denne tragiske hendelsen, er Russland, som avfyrte et stort antall raketter mot Ukraina, heter det videre.

NRK - 16 nov 22 kl. 18:20

Danske journalister i protestaksjon

Flere store danske aviser kutter i antall ansatte. Det gjelder både Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten. Ekstra Bladets redaksjon la ned arbeidet Onsdag etter at avisens ledelse luftet sine planer om å fjerne 15 stillinger.

NRK - 16 nov 22 kl. 17:02

Russland kaller inn den polske ambassadøren

Russlands utenriksdepartement kaller den polske ambassadøren inn på teppet etter at Polen sa at raketten som krevde to menneskeliv, trolig kom fra Ukraina. Det opplyser det russiske utenriksdepartementets talsperson Maria Zakharova Onsdag. Ukraina har anklaget Russland for å ha avfyrt raketten, men Polens president sa Onsdag at det sannsynligvis var en russiskprodusert luftvernrakett skutt opp av ukrainske styrker.

NRK - 16 nov 22 kl. 15:29

Første FN-kolonne med nødhjelp har nådd Tigray

FNs første lastebilkolonne med mat og nødhjelpsutstyr har nådd fram til den konfliktrammede regionen Tigray, nord i Etiopia, opplyser FNs matvareprogram Onsdag. Gjenopprettingen av bistandsleveranser til Tigray var en sentral del av fredsavtalen mellom etiopiske myndigheter og Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF), som ble undertegnet i begynnelsen av november. FNs leveranse kommer dagen etter at Røde Kors' (ICRC) første leveranser med nødhjelp nådde Tigray.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:01

Sverige trapper opp Ukraina-støtten

Den svenske regjeringen har Onsdag lagt fram det de kaller sin største støttepakke til Ukraina hittil. En militær og humanitær vinterpakke, sier statsministeren. Pakken består blant annet av et luftvernsystem verdt over 3 milliarder svenske kroner.

NRK - 16 nov 22 kl. 09:37

Nato og G7 lover full støtte til etterforskning i Polen

Nato og G7-landene lover full støtte til Polens etterforskning av eksplosjonen som Onsdag rammet en polsk landsby ved den ukrainske grensen. I en felles uttalelse tidlig Onsdag morgen unngår lederne å bruke ordene angrep og rakett. – Vi diskuterte eksplosjonen som fant sted i den østlige delen av Polen i nærheten av grensen til Ukraina.

NRK - 16 nov 22 kl. 07:37

Søk etter savnet fisker fortsetter Onsdag morgen

Letemannskaper søker fortsatt Onsdag morgen etter savnet fisker nord for Bjørnøya i Barentshavet..

Dagbladet - 16 nov 22 kl. 03:52

Kilder: Rakett i Polen trolig skutt opp av Ukraina

Joe Biden sier natt til Onsdag rakettens bane tyder på at den ikke kom fra Russland. Onsdag morgen kommer det oppsiktsvekkende opplysninger om at raketten trolig ble skutt opp av Ukraina..

NRK - 15 nov 22 kl. 23:48

Nato-ambassadører skal diskutere Polen

Nato-landenes ambassadører samles Onsdag for å diskutere situasjonen i Polen etter mulige russiske missilnedslag, oppgir diplomatikilder til Reuters. Polske myndigheter vurderer å utløse artikkel 4 i Nato-traktaten, som slår fast at «partene vil rådslå med hverandre når som helst en av dem mener at noen parts territoriale ukrenkelighet, politiske uavhengighet eller sikkerhet er truet.» Diplomatkilder sier til nyhetsbyrået Reuters at ambassadører for Nato-landene skal treffes Onsdag for å diskutere situasjonen.

Aftenposten - 3 timer siden

Støttegruppen for Giske med 61 nye medlemmer lørdag

Nær 200 personer har meldt seg inn i Støttegruppen for Trond Giske etter medlemsmøtet i Nidaros Onsdag kveld..

Dagbladet - 5 timer siden

- Verre for hver time

Legen Borys Todurov sto midt i en hjerteoperasjon da russiske missiler haglet over den ukrainske hovedstaden Onsdag. Så ble det stummende mørkt..

NRK - 15 nov 22 kl. 11:16

Danskene uffer seg over norsk bjelleklang i EM

De danske spillerne irriterer seg kraftig over den norske håndballfansens bruk av kubjeller under EM-kampene. Stine Skogrand håper på mer lyd Onsdag. Før den skandinaviske duellen Onsdag kveld er Norge allerede klar for semifinale, mens Danmark er avhengig av ett poeng.

NRK - 11 timer siden

130.000 fortsatt uten strøm i Kyiv

Rundt 130.000 av de 3 millioner innbyggerne i Ukrainas hovedstad er fortsatt uten strøm etter russiske rakettangrep mot infrastruktur og strømforsyning. Tallet kommer fra militæradministrasjonen i Kyiv, som lørdag sier at reparasjonsarbeidet skal være fullført i løpet av det nærmeste døgnet.

NRK - 15 timer siden

FN-eksperter: Talibans behandling av kvinner kan være forbrytelse mot menneskeheten

Taliban må etterforskes og straffeforfølges for sin behandling av kvinner og jenter i Afghanistan, mener FN-oppnevnte eksperter. Beskyldningene om mulige forbrytelser mot menneskeheten avvises kontant av Taliban-regjeringen i Kabul. Taliban har bekreftet at tre kvinner var blant dem som ble pisket foran hundrevis av tilskuere på et stadion Onsdag.

NRK - Igår: 22:30

Zelenskyj:– Over 6 millioner husholdninger er uten strøm

Over 6 millioner husstander er fremdeles uten strøm i Ukraina, to dager etter russiske angrep mot infrastrukturen. – Nå i kveld fortsetter strømbruddene i de fleste fylker, og i Kyiv. Totalt rammes over 6 millioner abonnenter, sa Zelenskyj i sin daglige tale fredag.

NRK - Igår: 17:16

Norse Atlantic stupte på flat Oslo Børs

I løpet av uken har Oslo Børs steget over 3 prosent. På ukens siste dag steg hovedindeksen med marginale 0,09 prosent, til 1.215,51 poeng.

NRK - Igår: 16:54

Aftenposten: – Stortingsrepresentanter vil klage på pendlerboligsmell

Flere stortingsrepresentanter har hyret inn advokat for å klage på pendlerboligsmell, skriver Aftenposten. Skatteadvokat Hanne Skaarberg Holen i EY bekrefter at hun har klaget på skattevedtak i pendlerboligsaker for flere stortingspolitikere. Både Statsministerens kontor (SMK) og Stortinget godtar Skatteetatens millionkrav om økt skatt og straffeskatt i pendlerboligsaken.

Klartale - Igår: 14:00

Fem personer tatt i narkotikasak

Øst politidistrikt gjennomførte en aksjon sammen på Onsdag. De var på jakt etter et kriminelt nettverk i østlandsområdet. Det opplyser de om i en pressemelding.

NRK - Igår: 13:47

Fem pågrepet i grov narkotikasak

Politiet pågrep Onsdag 23. november fem personer og ransaket flere adresser på Romerike, i Son og i Halden. Det opplyser Øst politidistrikt i en pressemelding.

Klartale - Igår: 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

NRK - I førrgår: 19:58

Åtte drept i tyrkiske luftangrep mot Al-Hol-leiren

Tyrkia fortsetter luftangrepene mot kurdiske styrker i Nord-Syria. Åtte mennesker mistet livet i den beryktede Al-Hol-leiren, ifølge kurdiske styrker. – Åtte av våre krigere som hadde ansvar for å beskytte leiren, er drept i tyrkiske luftangrep, heter det i en uttalelse fra den kurdiske SDF-styrken torsdag.

NRK - I førrgår: 14:04

Mann pågrepet etter apotekran i Stange

En mann ble pågrepet av politiet Onsdag ettermiddag i forbindelse med ranet av Apotek 1 i Stange sentrum tirsdag. Politiet har ransaket boligen hans, og opplyser at de har gjort funn som styrker mistanken mot ham. Mannen er siktet for grovt ran.

Klartale - I førrgår: 10:39

Nekter å forklare seg til politiet

Tirsdag ble en mann funnet i en taxi utenfor Ikea på Furuset i Oslo. Han var skutt. Politiet har lett etter det de mener er en eller flere gjerningsmenn, men uten å finne noen.

Klartale - I førrgår: 10:26

Slik skal landslaget i langrenn unngå korona

Ragnhild Haga, Sindre Bjørnestad Skar og Marte Skaanes. Det er funnet spor av smitte med korona hos alle tre. Ingen av de får være med når landslaget reiser til byen Ruka i Finland denne helgen.

Klartale - I førrgår: 10:25

Mener at Norge gir for dårlig hjelp til dem med lite penger

Jonas Gahr Støre får beskjed om å skjerpe seg. Norge må gi mer penger til fattige nå. – Vi får nok sende nok et brev til den mannen.

NRK - I førrgår: 10:07

Ukraina: Atomkraftverk koblet til strømnettet igjen

Tre ukrainske atomkraftverk, som ble koblet fra strømnettet etter de russiske rakettangrepene Onsdag, er nå koblet på nettet igjen. Det melder AFP..

NRK - I førrgår: 09:45

67 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 67 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge Onsdag. Totalt er det registrert 467 nye asylsøkere den siste uken. (NTB).

NRK - I førrgår: 07:45

70 prosent fremdeles uten strøm i Kyiv

Iføge ordføreren i Kyiv, Vitalij Klitsjko, er fremdeles 70 prosent i byen uten strøm på grunn av de russiske angrepene Onsdag. Det skriver han på Facebook. Det har blitt jobbet med hele natten for å gjenopprette tilgang til vann og strøm.

NRK - I førrgår: 03:24

Tre tenåringer og en voksen skutt ved et kjøpesenter i USA

Fire personer, deriblant tre tenåringer, ble skutt Onsdag kveld i et kjøpesenter ved Temple Hills i delstaten Maryland i USA. Minst en person skal ha skutt mot personene fra et kjøretøy opplyser politiet til Washington Post. Ofrene ikke ha fått livstruende skader..

NRK - I førrgår: 03:16

Ny koronatopp i Kina

Det ble registrert 31.454 nye smittetilfeller i Kina Onsdag, siterer AFP landets helsemyndigheter på. Det er en ny toppnotering.

VG - I førrgår: 02:45

Voldelige opptøyer ved verdens største iPhone-fabrikk

Coronarestriksjonene skaper økende misnøye i Kina. Onsdag barket fabrikkarbeidere med politiet i industribyen Zhengzhou..

NRK - I førrgår: 00:54

Bil kjørte inn i strømstolpe ved Bærum

En bil med to personer kjørte inn i en strømstolpe på Gamle Jarenvei Onsdag kveld. Det er ikke meldt om personskade som følge av hendelsen. Politiet har etterforsket saken og beslaglagt førerkortet til bilisten, tvitrer politiet i Oslo..

NRK - I førrgår: 00:14

Boligbrann i Fredrikstad slukket

Nødetatene rykket ut etter melding om boligbrann i Fredrikstad Onsdag kveld. Ingen personer ble skadet. Brannen er slukket av brannvesenet, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - I førrgår: 23:54

35 personer pågrepet for menneskesmugling i Portugal

Portugisiske myndigheter har pågrepet 35 personer sør i landet for menneskesmugling, hvitvasking av penger og forfalskning av dokumenter, skriver NTB. – De mistenkte er en del av et kriminelt nettverk dedikert til utnyttelse av migrantarbeidere, hvorav de fleste har blitt lokket fra sine hjemland for å jobbe på gårder i Alentojo-regionen, sa en talsmann for politiet Onsdag.

Dagbladet - 23 nov 22 kl. 22:32

Zelenskyj med bønn i hastemøte

Ukrainas president kom med bønn om mer våpenstøtte etter en rekke russiske angrep mot sivile mål i landet Onsdag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com