Onsdag

Wednesday, 01 December, 16:48

Nyheter om Onsdag

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 nov 21 kl. 13:08

167 koronapasientar på sjukehus

Onsdag var 167 koronasmitta pasientar innlagde på sjukehus i Noreg. Det er ein auke på fire pasientar frå dagen før. 17 av pasientane får respiratorbehandling, og 37 ligg på intensivavdeling.

NRK - 03 nov 21 kl. 12:42

Vurderer smittetiltak i Elverum

Kommuneledelsen i Elverum vurderer tiltak mot økende smitte i kommunen. Onsdag var 51 personer i kommunen registrert smittet. Smittetrenden i Elverum har vært stigende over tid, med utbrudd på barneskoler, sykehjem og sykehuset, skriver Østlendingen.

NRK - 08 nov 21 kl. 19:45

Varsler slått ned av maskert mann

En 28 år gammel kvinne som har varslet om seksuell trakassering i fiskerinæringen, ble natt til Onsdag slått ned av en maskert mann i Bodø. Ania Nikolaisen (28), som i oktober sto fram i Fiskeribladet med sine opplevelser, ble natt til Onsdag slått ned av en maskert mann, skriver TV 2. Nikolaisen sier hun er rystet over hendelsen der hun endte opp med et blått og hovent øye.

NRK - 06 nov 21 kl. 11:29

Mann død etter traktorulykke

Mannen i 70-årene, som Onsdag var utsatt for en traktorulykke i Ulnes i Valdres, har dødd av skadene, skriver Avisa Valdres. Politiet har i samråd med familien til den omkomne valgt å gå ut med opplysninger om dødsfallet, skriver avisa. – Det var ingen landbruksulykke.

NRK - 04 nov 21 kl. 07:24

356 smittede i Oslo

Det er registrert 356 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 38 flere enn Onsdag, og 162 flere enn samme dag forrige uke. De siste 14 dagene er det registrert 3.

NRK - 03 nov 21 kl. 13:48

Nødgodkjenner indisk koronavaksine

Verdens helseorganisasjon (WHO) ga Onsdag en nødgodkjenning til den indiske koronavaksinen Covaxin, som allerede brukes bredt i landet. Det uttalte FN Onsdag. Covaxin er dermed den åttende vaksinen mot covid-19 som får godkjenning fra WHO..

NRK - 20 okt 21 kl. 20:29

Har tatt prøver av siktede

Det er foretatt blod- og urinprøve av Espen Andersen Bråthen, som er siktet for å ha drept fem personer i Kongsberg Onsdag i forrige uke. Det opplyser politiinspektør Per Thomas Omholt til Dagbladet Onsdag. – Når det gjelder bruk av narkotika, annen rus eller dopingmidler, så har vi foretatt blod- og urinprøve for å finne ut av det.

NRK - 01 nov 21 kl. 11:20

Varsler kontraterrorøvelse

Politiet i Nordland, Troms og Finnmark holder sin årlige kontraterrorøvelse tirsdag og Onsdag denne uken. – Øvelsen vil foregå flere steder i Nordland politidistrikt, og man vil kunne se uniformert politi og militære som er bevæpnet i områdene der det øves, sier øvingsleder Jan Eirik Holen Holen i Nordland politidistrikt i en pressemelding. Bare i Nordland politidistrikt er rundt 200 personer involvert i øvelsen.

NRK - 27 okt 21 kl. 13:18

101 koronasmittede pasienter innlagt

Onsdag var 101 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er fem pasienter færre enn dagen før. 16 av pasientene får respiratorbehandling, og 30 ligger på intensivavdeling.

NRK - 27 okt 21 kl. 10:56

Alle Irans bensinstasjoner slått ut

Et hackerangrep førte tirsdag til at alle Irans 4300 bensinstasjoner var ute av drift. Problemene vedvarer Onsdag. Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for angrepet, men det ligner på et angrep i sommer som rettet seg mot Irans jernbane, ifølge lederen for landets cyberspace-råd, Abolhassan Firouzabadi.

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:14

Stengte moske etter angrepet på Kongsberg

Torsdag ble det kjent at 37-åringen som er siktet for fem drap på Kongsberg, har konvertert til islam. Han har selv valgt å bli muslim. Da dette ble kjent Onsdag kveld, bestemte Kongsbergs eneste moske å stenge torsdag.

NRK - 05 nov 21 kl. 16:25

Island innfører restriksjonar igjen

Island innfører frå og med laurdag påbod om munnbind dersom ein ikkje kan halde minst 1,5 meters avstand til andre, melder islandske styresmakter. I tillegg blir det frå Onsdag ikkje lov med arrangement med fleire enn 500 til stades. Restaurantar som serverer alkohol må stenge klokka 23, to timar tidlegare enn i dag.

NRK - 05 nov 21 kl. 01:46

Arbeidstilsynet truer med bøter

Utdanningsetaten i Oslo kommune må sikre ansatte i Oslo-skolen mot vold og trusler på arbeidsplassen innen 15. mars 2022, ellers blir det dagbøter. Arbeidstilsynet vil gi etaten 20.

NRK - 04 nov 21 kl. 16:37

Varslar pressekonferanse i Tromsø

Tromsø varslar pressekonferanse om koronasituasjonen fredag klokka 14. Smittetrykket er for tida høgt i kommunen. Onsdag blei det registrert 94 nye registrerte koronatilfelle.

NRK - 04 nov 21 kl. 11:47

Leger vil fjerne fraværsgrensen

Allmennlegeforeningen krever at regjeringa fjerner fraværsgrensen for elever på videregående skole straks. Fraværsgrensen ble innført igjen 11. oktober, etter å ha blitt fjernet i fjor på grunn av pandemien.

NRK - 04 nov 21 kl. 10:00

Styringsrenta uendra på 0,25 %

Norges Banks komité for pengepolitikk og finansiell stabilitet har besluttet å holde styringsrenta uendra på 0,25 prosent. Det opplyser Norges Bank i en pressemelding Onsdag. Økonomene venter at renten vil bli hevet med 0,25 prosentpoeng i desember til 0,5.

NRK - 04 nov 21 kl. 09:35

140 smitta i Trondheim

Etter at byen nådde ny smittetopp Onsdag, er smittetala litt lågare i dag. Torsdag er det registrert 140 nye smitta i Trondheim. 80 er menn og 60 er kvinner..

NRK - 04 nov 21 kl. 07:54

Filippinane opphevar portforbod

Etter over eit og eit halvt år med portforbod på kveldstid i Manila blir dette oppheva, blant anna for at butikkane skal kunna utvida opningstidene sine til førjulshandelen. Portforbodet blei innført i mars 2020 som ein del av fleire koronarestriksjonar. Det vara då i ni timar, men har sidan blitt korta ned fleire gonger.

NRK - 04 nov 21 kl. 06:47

Tiltale utvida mot journalist

Den amerikanske journalisten Danny Fenster, som i mai blei pågripen i Myanmar, blir nekta kausjon. Samstundes er tiltalen mot han utvida, opplyser advokaten hans. Fenster blei pågripen då han skulle gå om bord på eit fly til Kuala Lumpur i slutten av mai.

NRK - 04 nov 21 kl. 02:02

Forplikter seg til å fase ut kull

Mer enn 40 land forplikter seg til å fase ut kullkraft og ikke bygge eller investere i nye kullkraftverk. Flere store kullavhengige økonomier, som USA, Kina, Australia og India er ikke med på uttalelsen, som kom Onsdag kveld fra klimakonferansen i Glasgow. 18 av landene forplikter seg imidlertid for første gang.

NRK - 04 nov 21 kl. 00:18

1514 nye koronasmittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 1.514 koronasmittede i Norge. Det er 334 flere enn samme dag i forrige uke, ifølge NTB.

NRK - 03 nov 21 kl. 22:59

Løslater britisk tråler

Den britiske tråleren som ble tatt i arrest av Frankrike under den pågående fiskerfeiden med Storbritannia, er sluppet fri av franske myndigheter. Den skotskregistrerte båten Cornelis – Gert Jan forlot Le Havre Onsdag kveld etter å ha blitt holdt der siden forrige uke. (NTB).

Aftenposten - 03 nov 21 kl. 22:59

Danmark: Politisk toppdrama om slettede SMSer og millioner av døde mink

Den danske statsministeren Mette Frederiksen innkalte Onsdag til pressekonferanse etter press rundt SMS-sletting..

NRK - 03 nov 21 kl. 21:17

Atomsamtaler i Wien fortsetter

Iran, Kina, Russland, Frankrike Storbritannia og Tyskland er blitt enige om en dato for å gjennopta atomsamtalene i Wien. Partene skal møtes i den østerikske hovedstaden mandag 29. november, opplyser EUs utenrikstjeneste EEAS i en pressemelding Onsdag.

NRK - 03 nov 21 kl. 20:27

Vaksinering av barn startet i USA

USA har nå begynt med vaksinering av barn etter at Den amerikanske smittevernetaten CDC natt til Onsdag norsk tid godkjente koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle. Godkjenningen baner vei for at 28 millioner amerikanske barn i aldersgruppen kan bli vaksinert..

NRK - 03 nov 21 kl. 19:52

Politiker testet positivt for korona

Los Angeles' borgermester Eric Garcetti har testet positivt for covid-19 på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow. Garcetti testet positivt Onsdag. – Han føler seg bra og er isolert på hotellrommet sitt.

NRK - 03 nov 21 kl. 18:28

Nær 300 migranter reddet

I alt 292 mennesker ble reddet fra småbåter i Den engelske kanal tirsdag denne uken, ifølge franske myndigheter. Flere skip fra den franske marinen, kystvakten og tollmyndighetene, samt et marinehelikopter, deltok i redningsaksjonene, opplyser franske sjøfartsmyndigheter Onsdag. Migrantene ble ført til havnene i Calais og Dunkerque, hvor de ble tatt hånd om av hjelpearbeidere.

VG - 03 nov 21 kl. 17:37

Nasjonale helsemyndigheter kobles på «ubehagelig høy» smitte i Trondheim

På et krisemøte i Trondheim Onsdag ettermiddag stilte kriseledelsen seg bak anbefalingen om munnbind i kommunen. I løpet av de neste dagene skal de sammen med nasjonale helsemyndigheter vurdere ytterligere tiltak..

NRK - 03 nov 21 kl. 17:41

Norges sjefforhandler: – Mange utfordringer

Henrik-Hallgrim Eriksen, leder av Norges gruppe klimaforhandlere under årets klimatoppmøte i Glasgow, sier til NRK Onsdag at han sitter igjen med en «blandet følelse» etter de innledende forhandlingene. – Det er tidlig i forhandlingene, så det er vanskelig å se hvor det går og utfordringene er mange. Stemningen er ganske god blant landene og en klar vilje til å jobbe og finne løsninger, sier han.

NRK - 03 nov 21 kl. 17:25

Ingen nye smitteverntiltak i Trondheim

Trondheim kommune innfører ikke nye tiltak etter krisemøtet Onsdag. Kommunen ser på smittetallene i kommunen som «ubehagelig høye», men mener situasjonen er langt mindre dramatisk enn den var da færre var vaksinert..

Aftenposten - 03 nov 21 kl. 17:08

Kraftselskap snur etter kundestorm

Onsdag var Agva Kraft kalt inn på teppet hos Forbrukertilsynet, etter å ha kastet ut flere kunder av gunstige….

NRK - 03 nov 21 kl. 17:12

Stoltenberg advarer mot Kina

Nordiske og vestlige verdier er truet etter hvert som Kina får mer makt, advarer Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. – Det er noe vi ikke har opplevd på mange hundre år, at den sterkeste, største makten i verden ikke tror på våre verdier. Og det er den verden vi beveger oss mot etter hvert som Kina vokser fram, sa Stoltenberg da han talte til Nordisk råd i København Onsdag.

VG - 03 nov 21 kl. 16:54

Utfordret Danmarks statsminister – krever tilbake trommen til øksedrept sjaman

TROMSØ/GARDERMOEN/KØBENHAVN (VG) Sametinget kjemper for å få tilbake eierskapet til en samisk tromme som ble beslaglagt av danskene i 1692. Onsdag fikk Danmarks statsminister spørsmål om saken..

NRK - 03 nov 21 kl. 16:14

Supporter fengsles for rasisme

En engelsk fotballfan er dømt til ti uker i fengsel for rasistiske tilrop etter EM-finalen i sommer. Han lot det gå utover engelske spillere i sosiale medier. Den 52 år gamle engelskmannen hånet Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka i en Facebook-video.

E24 - 03 nov 21 kl. 15:57

Agva Kraft snur etter kundestorm: Lar kunder beholde gunstige fastprisavtaler

Onsdag var Agva Kraft kalt inn på teppet hos Forbrukertilsynet, etter å ha kastet ut flere kunder av gunstige fastprisavtaler. Nå snur selskapet..

NRK - 03 nov 21 kl. 14:36

Russisk bevegelse langs Ukraina-grensa

USA opplyser Onsdag at de observerer en militær opptrapping og bevegelse hos Russland langs landets grense til Ukraina, melder Reuters. Den amerikanske forsvarssjefen Mark Milley sier likevel det ikke er noe som er «åpenlyst aggressivt». – Vi har sett det før.

NRK - 03 nov 21 kl. 14:16

SUS øker beredskap til grønt

Den økende koronasmitten i området og en økning i innlagte barn med RS-virus gjør at Stavanger universitetssjukehus øker beredskapsnivået til grønt. Siden høstferien i uke 41 har det nesten vært en dobling i antall smittede i befolkningen. Onsdag er fire covid-pasienter innlagt på SUS, men med økende smitte er de forberedt på at flere vil bli innlagt i tiden fremover.

NRK - 03 nov 21 kl. 13:33

Breili: – Ufattelig tomhet

Arkitekt Rune Breili sa i retten Onsdag at han opplevde det som forferdelig at han ble dømt for grov korrupsjon i Vestfold tingrett. – Da jeg hørte; dømt til åtte måneder fengsel, tenkte jeg at grunnen gikk bort under meg. Nå må jeg i fengsel, og jeg sitter igjen på bar bakke.

VG - 03 nov 21 kl. 13:15

Smittespredningen: Ap-topper i Trøndelag krever umiddelbar pause i fraværsgrensen

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Trøndelag krever at regjeringen umiddelbart innfører en pause i praktiseringen av fraværsgrensen i videregående. Tidligere Onsdag krevde Trondheims-ordfører Rita Ottervik (Ap) det samme..

VG - 03 nov 21 kl. 13:15

Smittespredningen: Ap-topper i Trøndelag krever umiddelbar pause for fraværsgrensen

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Trøndelag krever at regjeringen umiddelbart innfører en pause i praktiseringen av fraværsgrensen i videregående. Tidligere Onsdag krevde Trondheims-ordfører Rita Ottervik (Ap) det samme..

Klartale - 03 nov 21 kl. 13:04

Ber om at fraværsgrensa blir satt på pause

Onsdag er det krisemøte i Trondheim. Det skjer etter at svært mange er smittet med korona den siste tiden..

NRK - 03 nov 21 kl. 12:22

Stor smitte blant uvaksinerte

Den tyske helseministeren Jens Spahn sa Onsdag at det er svært høy smitte blant uvaksinerte i landet. Over 20.000 mennesker er registrert smittet det siste døgnet, og 194 personer døde.

NRK - 03 nov 21 kl. 12:22

Stor smitte blant uvaksinerte i Tyskland

Den tyske helseministeren Jens Spahn sa Onsdag at det er svært høy smitte blant uvaksinerte i landet. Over 20.000 mennesker er registrert smittet det siste døgnet, og 194 personer døde.

Dagbladet - 03 nov 21 kl. 12:07

Kaller inn til krisemøte: - Alvorlig

Kommuneledelsen kaller inn til ekstraordinært krisemøte Onsdag ettermiddag på grunn av den galopperende coronasmitten i Trondheim..

Aftenposten - 03 nov 21 kl. 12:14

Liadal ble spurt om private reiser: – Man er stortingsrepresentant hele tiden

Onsdag fortsatte forklaringen til tidligere stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt