Onsdag

Sunday, 03 March, 20:07

Nyheter om Onsdag

NRK - 10 timer siden

Drosjesjåfør tiltalt for å ha voldtatt passasjer i Oslo

Onsdag må en mannlig drosjesjåfør møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha voldtatt en kvinnelig passasjer. Hendelsen skjedde natt til fredag 8. juli i 2022.

NRK - I førrgår: 08:24

Forsvaret ikke lenger delaktig i søk av helikopter

– Kystvakten har ikke lenger bistandsanmodning fra politiet, og er derfor ikke lenger i aksjon i søket etter vrakrester fra helikopteret som styrtet utenfor Sotra Onsdag kveld, sier Jonny Karlsen. Karlsen er talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter og bekrefter at Kystvakten med skipet KV Sortland har vært delaktig i søket etter helikopteret siden havariet Onsdag kveld. – Hva vi eventuelt har vært med å finne, kan jeg ikke uttale meg om.

NRK - 29 feb 24 kl. 09:21

Tre personer døde i togulykke

Tre personer ble Onsdag kveld påkjørt av et godstog ved Örebro, skriver svensk politi i en pressemelding. Politiet omtalte dem som «svært alvorlig skadet» Onsdag, men opplyser torsdag at de tre personene omkom som følge av kollisjonen. Til SVT sier svenske Trafikverket at de tre hadde gått av et persontog for så å krysse sporet – og at de dermed ikke så godstoget.

NRK - 29 feb 24 kl. 06:41

Helikopterulykken: –  Det har foregått søk i natt

Stabssjef i Vest politidistrikt, Gustav Landro, bekrefter til NRK torsdag morgen at det gjennom natten har vært foretatt søk etter helikopteret som havarerte utenfor Øygarden Onsdag kveld. – Det har foregått søk etter vrakrester i natt, men hvordan det har gått jeg ikke si noe om akkurat nå, sier Landro til NRK. Klokken 23.

NRK - 28 feb 24 kl. 21:10

Biden friskmeldt etter årlig legesjekk

USAs president Joe Biden sier han er like frisk som i fjor etter at han gjennomgikk sin årlige legesjekk på et militærsykehus i Maryland Onsdag. Etter sjekken i fjor ble den 81 år gamle presidenten erklært frisk og godt forberedt til tjeneste, og Onsdag sa han at resultatet av årets sjekk ikke skiller seg fra fjorårets..

NRK - 28 feb 24 kl. 19:04

Ukraina: Uaktuelt å stenge grensen til Polen

Visestatsministeren i Ukraina avviser uttalelsene fra Polen om at de forhandler om en grensestegning mellom de to landene. – Vi kommer ikke til å stenge grensen, sa Oleksandr Kubrakov Onsdag, som siteres av Reuters. Polens statsminister Donald Tusk sa Onsdag at regjeringen vurderer en «midlertidig» stengning av grensen til Ukraina for varer.

Klartale - 28 feb 24 kl. 10:01

Hva vil komiteen si om habilitet?

Sakene rundt habilitet har påvirket norsk politikk lenge. Flere ministere har måttet slutte. Onsdag skal de få svar på hva som skjer videre.

NRK - 26 feb 24 kl. 16:27

Dansk politi varsler ny opprydding i Christiania

Onsdag morgen rykker Københavns politi inn på hovedgaten i Christiania for å rydde vekk cannabisbodene, skriver NTB. De siste månedene har politiet flere ganger varslet slike oppryddinger av boder som selger cannabis i Pusher Street. Det skjer som et ledd i en større plan om å få bukt med cannabishandelen i Christiana.

NRK - 26 feb 24 kl. 13:15

Kontrollkomiteen holder pressekonferanse om habilitetssakene Onsdag

Instillingen i habilitetsakene bli offentliggjort Onsdag. Den har komiteen jobbet med siden juli i fjor. Stortingets kontroll- og konstitusjonskomiteen har nå konludert i habilitetsakene til Erna Solberg, Anette Trettebergstuen, Ola Borten Moe, og Anniken Huitfeldt.

NRK - 14 feb 24 kl. 06:13

Riksvei 13 over Vikafjellet stengt etter snøras

Riksvei 13 Vikafjellet er Onsdag morgen stengt inntil videre etter at det har gått et snøskred. Vegtrafikksentralen vest meldte først om kolonnekjøring på grunn av uvær klokken 3 natt til Onsdag, men skriver på X/Twitter i 6-tiden at strekningen nå er stengt på grunn av snøskred. Det skal tas en ny vurdering ved 12-tiden Onsdag formiddag.

VG - 4 timer siden

Kona takker for støtten

Den amerikanske komikeren Richard Lewis døde natt til Onsdag. Nå takker kona Joyce for støtte og oppmerksomhet..

NRK - 10 timer siden

Havarikommisjonen får ekspertise fra USA for helikopterhavariet

– Helikopteret som havarerte utenfor Sotra Onsdag, er amerikanskprodusert. Dermed er to personer nå på vei fra Sikorsky i USA, for å bistå i etterforskningen av havariet. Det opplyser avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen til NRK.

NRK - 22 feb 24 kl. 01:09

Gartneri, bolighus og brannbil i Ballangen ødelagt i brann

Ingen er kommet til skade, men et 3000 kvadratmeter stort gartneri i Ballangen, vel to mil sør for Narvik, brant ned til grunnen Onsdag kveld. I tillegg ble en brannbil og et bolighus ødelagt i brannen. – Brannen spredte seg voldsomt raskt, og denne brannbilen var parkert for nært.

NRK - 23 timer siden

Tusenvis demonstrerte i Jerusalem for løslatelse av israelske gisler

Lørdag nådde opp mot 15-20.000 mennesker Jerusalem, etter å ha marsjert mot hovedstaden i fire dager. Demonstrantene krever at gislene som ble tatt av Hamas 7.

NRK - Igår: 18:47

Helikopterstyrten: Ein ytterlegare person skriven ut frå sjukehuset

Av dei fem mennene som har vore innlagde på Haukeland sjukehus i Bergen etter helikopterstyrten vest for Øygarden på Onsdag, har ein person til blitt skriven ut frå sjukehuset. Det stadfestar arbeidsgivaren hans, Bristow Noreg, til NRK laurdag kveld. – Eg er takksam for at vi per no har tre kollegaar som er skrivne ut frå Haukeland, skriv administrerande direktør Heidi Wulff Heimark i ei tekstmelding.

NRK - 21 feb 24 kl. 09:45

Landingstrøbbel på Torp

Tåka skaper landingstrøbbel på Torp flyplass, skriver Sandefjords Blad. Avisa fikk Onsdag morgen tips om et Wizz Air-fly som har hatt problemer med å lande pågrunn av tåka. Flyet skulle egentlig landet 08.

VG - Igår: 16:16

Ulykkeshelikopterets ferdsskriver sendes til England

Ferdsskriveren fra helikopteret som havarerte i sjøen vest for Bergen Onsdag, skal sendes til et laboratorium i England..

NRK - 21 feb 24 kl. 05:37

Biljakt i Bærum natt til Onsdag

Natt til Onsdag jaktet politiet en bil ved E18 i Bærum. – Slik det fremkommer nå var bilen stjålet, sier operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen. I kort tid fulgte politiet etter den stjålne bilen mens føreren nektet å stoppe.

NRK - Igår: 13:58

Havarikommisjonen starter arbeidet lørdag

Havarikommisjonen starter lørdag arbeidet med å undersøke vraket av helikopteret som styrtet i sjøen utenfor Sotra på Onsdag. Vraket ble hevet lørdag morgen, og er fraktet til Sjøforsvarets base i Bergen. En person omkom i helikopterstyrten..

NRK - 21 feb 24 kl. 03:47

Angrepet lasteskip har nådd kai i Jemen

Tørrlastskipet Sea Champion, som mandag ble utsatt for rakettangrep fra houthiene i Jemen, har nådd kai i havnebyen Aden. Det amerikanskeide bulkskipet, som seiler under gresk flagg, ankom havnen i Aden tirsdag, opplyste shipping- og militærkilder natt til Onsdag. Den amerikanske sentralkommandoen (CENTCOM) uttalte natt til Onsdag at houthiene hadde skutt to raketter mot Sea Champion.

NRK - Igår: 10:09

Politiet er på Haakonsvern

Politiet er nå på plass med krimteknikere på Haakonsvern for å undersøke vraket etter helikopterstyrten utenfor Sotra Onsdag. Det opplyser kommunikasjonssjef i Vest politiditrikst, Arne Lutro til NRK. – Politiets krimteknikere er nå på plass for å gjøre innledende etterforskning, sier Lutro..

VG - I førrgår: 16:17

NRK: Kvinne døde etter trafikkulykke i Atlanterhavstunnelen Onsdag

Ulykken ble beskrevet som alvorlig av politiet..

NRK - I førrgår: 16:04

Stadfesta omkomen etter tunnelkollisjon

Politiet stadfestar no at ei kvinne omkom i kollisjonen i Atlanterhavstunnelen Onsdag. Nina Aakre Blaasvær i politiet seier at det er for tidleg å seie noko om årsaka til ulykka og at det gjenstår fleire vitneavhøyr. – Det blei gjort eit omfattande arbeid på staden av Statens vegvesen og kriminalteknikarar frå politiet.

NRK - I førrgår: 15:28

Kontoret til Tsjads største opposisjonsparti revet

Kontoret til Tsjads største opposisjonsparti, Socialist Party Without Borders, ble fredag jevnet med jorda. Det melder AFP. Rivingen skjer etter drapet på opposisjonslederen Yaya Dillo Djerou Onsdag.

NRK - I førrgår: 15:03

Politiet har mottatt foreløpig obduksjonsrapport

Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport etter at en kvinne døde i helikopterforliset Onsdag kveld. Det opplyser politiet til NRK fredag. – Vi fikk den nå nettopp, for omtrent én time siden.

NRK - I førrgår: 12:42

Håper å heve helikopter-vraket i løpet av helgen

Havarikommisjonen har leid inn skipet Normand Ocean for å både å lete etter helikopteret og få hevet det i løpet av helgen. Det sier leder for Statens havarikommisjon luftfart Kåre Halvorsen. Havarikommisjonen sender med tre ansatte med skipet.

Aftenposten - I førrgår: 11:41

Hvorfor styrtet helikopteret utenfor Sotra? Her er ekspertenes teorier

Været var neppe årsaken til helikopterstyrten utenfor Sotra Onsdag kveld, mener eksperter..

Aftenposten - I førrgår: 11:29

Reidun (61) omkom i helikopterstyrten

Politiet går nå ut med navnet på kvinnen som omkom i helikopterulykken utenfor Sotra Onsdag kveld..

Aftenposten - I førrgår: 11:29

Reidun Hestetun (61) fra Bergen omkom i helikopterstyrten

Politiet går nå ut med navnet på kvinnen som omkom i helikopterulykken utenfor Sotra Onsdag kveld..

NRK - I førrgår: 11:23

Har leid inn offshoreskip for å søke etter vrakrester

Havarikommisjonen har leid inn et offshoreskip for å fortsette søk og deretter heving av vrakrester etter helikopterstyrten vest for Sotra Onsdag. Det skriver Havarikommisjonen på sine nettsider. – Skipet vil i løpet av 1.

Dagbladet - I førrgår: 10:50

Reidun (61) omkom etter helikopterulykken

Det var Reidun Hestetun (61) som omkom i helikopterulykken utenfor Sotra Onsdag kveld..

VG - I førrgår: 10:53

De første bildene av vrakrestene etter helikopter-ulykken

Det er så langt funnet en dør, litt av et rotorblad og to peilesendere etter helikopterulykken Onsdag..

NRK - I førrgår: 10:49

Equinor gjenopptar helikopterflyvninger

Equinor gjenopptar helikopterflyvninger på norsk sokkel fredag. Det bekrefter informasjonsdirektør i selskapet, Sissel Rinde. Mer info kommer i en pressemelding, skriver Rinde.

NRK - I førrgår: 10:47

Reidun Hestetun (61) omkom i ulykken

Det var Reidun Hestetun (61) som omkom i helikopterulykken Onsdag. – Den omkomne var sykepleier som har vært ansatt hos oss i flere tiår. Vi har mistet en veldig respektert og kjær kollega som var utrolig dedikert i arbeidet sitt for å ivareta andre sin sikkerhet, sa Equinor-sjef Anders Opedal i går..

NRK - I førrgår: 10:02

Helikoptertrafikken startar opp att

Equinor har varsla Avinor om at helikoptertrafikken til og frå Nordsjøen startar opp att frå klokka 10 fredag. Det opplyser lufthamnsjef Siv Merete Stadheim i Florø til NRK. – For Florø sin del betyr det at første helikopter går klokka 11, seier ho.

NRK - I førrgår: 09:16

Equinor kjem med ny status om helikoptertrafikken i føremiddag

All helikoptertrafikk til og fra Nordsjøen er innstilt til klokken 10 i formiddag. Nå melder Equinor at de kommer med ny oppdatering i løpet av formiddagen. Innstillingen skyldes at et mye brukt helikopter i Nordsjøtrafikken, Sikorsky S-92, havarerte Onsdag kveld, under et øvelsesoppdrag..

NRK - I førrgår: 08:41

TV2: En helikopterdør og et rotorblad funnet

Politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at det er funnet vrakrester etter helikopterulykken utenfor Bergen Onsdag kveld..

NRK - I førrgår: 08:41

Helikopterstyrten: Ikke lenger kritisk skadet

Personen som ble meldt kritisk skadet etter helikopterstyrten utenfor Sotra Onsdag, har forbedret helsetilstand melder Haukeland universitetssykehus. Helsetilstanden er nedjustert til alvorlig. De øvrige fire personene som ble skadet i helikopterstyrten har status som: - To er stabile.

NRK - I førrgår: 08:41

TV 2: En helikopterdør og et rotorblad funnet

Politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at det er funnet vrakrester etter helikopterulykken utenfor Bergen Onsdag kveld. – En helikopterdør og et rotorblad fra helikopteret er funnet, sier Ritland til TV 2..

NRK - I førrgår: 08:46

Tonje Brenna innrømmer feil

Brenna skriver i et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen at hun burde gitt mer informasjon om de interne prosessene i departementet. Det skriver TV 2. «...

NRK - I førrgår: 07:26

Omkom etter ulykke i Eidsfoss

En kvinne døde etter trafikkulykken Onsdag morgen i Eidsfoss i Holmestrand kommune. Det bekrefter operasjonsleder Tommy Eriksen hos politiet til Drammens Tidende. Han sier de pårørende er varslet.

NRK - I førrgår: 07:19

Navalnyj begraves i Moskva i dag

Torsdag skal Aleksej Navalnyj begraves i en kirke i Moskva.klokken 12. Det er lagt grundige planer for hvordan dette skal skje, men foreløpig har ikke familien fått leie en likbil som skal frakte opposisjonspolitikeren.

NRK - I førrgår: 02:07

USA skal ha skutt ned seks missiler i Rødehavet

Det amerikanske forsvaret melder natt til Onsdag at de har skutt ned seks kryssermissiler og en drone i Rødehavet. Missilene skal ifølge dem ha utgjort en trussel mot skip i området. Det skriver Reuters.

Aftenposten - I førrgår: 22:25

Klopp går ut mot fansen: – Ganske sint

Jürgen Klopp var i perlehumør etter at Liverpool vant FA-cupkampen mot Southampton på Onsdag, men ropene mot spilleren….

VG - I førrgår: 22:25

Klopp går ut mot fansen: – Ganske sint

Jürgen Klopp var i perlehumør etter at Liverpool vant FA-cupkampen mot Southampton på Onsdag, men ropene mot spilleren med måltørke irriterte ham..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com