Oktober

Monday, 27 June, 07:36

Nyheter om Oktober

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 15:38

Birgitte Tengs-rettssak i Oktober

Rettssaken mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995, er forhåndsberammet til 31. Oktober i Haugaland og Sunnhordland tingrett. Rettssaken vil foregå i Haugesund tinghus.

NRK - 22 jun 22 kl. 10:02

Danske medier: Alle over 50 blir tilbudt fjerde vaksinedose

Alle dansker over 50 år blir tilbudt en fjerde dose med koronavaksine fra 1. Oktober, erfarer nyhetsbyrået Ritzau og en rekke andre danske medier. Sykehjemsbeboere skal ifølge mediene bli tilbudt en fjerde dose før 1.

NRK - 22 jun 22 kl. 10:02

Alle dansker over 50 blir tilbudt fjerde vaksinedose

Alle dansker over 50 år blir tilbudt en fjerde dose med koronavaksine fra 1. Oktober, sier den danske regjeringen. Sykehjemsbeboere skal ifølge en rekke danske medier bli tilbudt en fjerde dose før 1.

NRK - 15 jun 22 kl. 15:11

Carew-sak for retten i Oktober

Oslo tingrett har sett av ni dagar til rettssaka mot den tidlegare fotballstjerna John Carew, melder VG. Han er tiltalt for skattesvik. Carew risikerer vilkårslaus fengselsstraff i saka som skal opp for tingretten 18.

Klartale - 18 maj 22 kl. 07:00

Rettssaken etter Kongsberg-drapene begynner i dag

Onsdag 18. mai begynner rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. Han er tiltalt i det som blir kalt Kongsberg-drapene.

NRK - 09 jun 22 kl. 11:43

Mann siktet i Mortensrud-drapet løslatt

Mannen som er siktet for medvirkning til drapet på Hamse Hashi Adan ved Mortensrud 7.Oktober 2021, ble i går løslatt fra varetektsfengsel etter å ha sittet fengslet siden 22.Oktober i fjor.

NRK - 45 minutter siden

Overskrider utslippskvoten

Norge ligger an til å overskride utslippskvoten for 2021. Ifølge foreløpige beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) lå utslippene av klimagasser i såkalt ikke-kvotepliktig sektor i Norge på om lag 25.370.

NRK - I førrgår: 15:20

Rettssaken mot Tengs-siktede forhåndsberammet 31. Oktober

Rettssaken finner sted i Haugaland og Sunnhordland tingrett. Det melder NTB..

Klartale - I førrgår: 12:42

Forsvarer sier at Bråthen har akseptert dommen

38 år gamle Espen Andersen Bråthen er dømt for til tvungent psykisk helsevern. Det ble bestemt fredag. Han er dømt i det som blir kalt Kongsberg-drapene.

NRK - I førrgår: 12:22

Forsvarer: Bråthen har akseptert dommen

Espen Andersen Bråthen hadde fredag tatt stilling til dommen om overføring til tvungent psykisk helsevern. Forsvareren sier han ikke vil anke. Det er advokat Elling Dahl, som var medforsvarer under rettssaken mot Bråthen i Buskerud tingrett i mai, som fredag kommenterte dommen.

Klartale - I førrgår: 09:51

Dømt til tvungent psykisk helsevern etter Kongsberg-drapene

Buskerud tingrett konkluderte med at Espen Andersen Bråthen var utilregnelig da drepte fem mennesker. Han er dømt i det som blir kalt Kongsberg-drapene. Det skjedde 13.

NRK - I førrgår: 09:32

Aftenposten: Espen Andersen Bråthen dømt til tvungent psykisk helsevern

Espen Andersen Bråthen (38) er dømt til tvungent psykisk helsevern i Buskerud tingrett. Det melder Aftenposten. Under rettsaken mente påtalemyndigheten at Bråthen er strafferettslig utilregnelig.

NRK - I førrgår: 09:32

Espen Andersen Bråthen dømt til behandling på sykehus

Espen Andersen Bråthen (38) er dømt til tvungent psykisk helsevern i Buskerud tingrett. Under rettsaken mente påtalemyndigheten at Bråthen er strafferettslig utilregnelig. Fem mennesker ble drept på Kongsberg i Oktober 2021.

NRK - 24 jun 22 kl. 04:48

Klar ledelse for Lula over Bolsonaro

Tidligere president i Brasil Lula da Silva holder fortsatt en klar ledelse over president Jair Bolsonaro og kan bli valgt i første valgomgang i Oktober. 47 prosent av dem som ble spurt av målingsinstituttet Datafolha, svarer at de vil stemme på Lula, mens Bolsonaro bare får 28 prosent. Ledelsen på 19 prosentpoeng er bare ørlite mindre enn ledelsen på 21 poeng måneden før, da Lula fikk 48 og Bolsonaro 27 prosent.

NRK - 23 jun 22 kl. 17:00

Helseforetakene må avklare behandlingstilbudet til transpersoner

Helsetilbudet til transpersoner har vært mangelfullt over tid, slår Helsedepartementet fast. Nå må helseforetakene avklare hva som skal være innholdet i det regionale behandlingstilbudet innen 1. Oktober, skriver NTB.

NRK - 29 maj 22 kl. 20:40

Unntakstilstanden oppheves i Sudan

Sudans militærleder Abdel Fattah al-Burhan opphever unntakstilstanden i landet, melder Reuters. Tidligere i dag skrev byrået at al-Burhan vurderte å oppheve unntakstilstanden, og frigjøre alle som er blitt arrestert under nødlovene som ble innført når han innførte unntakstilstand i Oktober ifjor. Unntakstilstanden ble innført etter at al-Burhan gjennomførte militærkupp i landet 25.

NRK - 20 jun 22 kl. 18:13

Vil oppløse regjeringen i Israel

Lederne for koalisjonsregjeringen i Israel går inn for å oppløse regjeringen, melder Reuters. Statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid kom med den felles uttalelsen mandag. De ønsker å gjennomføre et nytt valg, som forventes å bli holdt i Oktober, skriver Times of Israel.

NRK - 17 jun 22 kl. 08:49

FHI: Dødeleg bakterieutbrot er over

Utbrotet av pseudomonas-bakterien, som har føt til minst åtte dødsfall på norske sjukehus, er over, skriv FHI. Utbrotet ramma 40 sjukehus og førte til over 380 smittetilfelle frå Oktober 2021 til mai 2022. Sjølv om utbrotet er over, ventar FHI at det vil dukke opp fleire smittetilfelle, fordi sjukdom kan oppstå fleire månader etter smitte..

NRK - 15 jun 22 kl. 13:38

Henlegger etterforskningen av dødsfallet til kunstner Lars Vilks

Den svenske Muhammed-tegneren Lars Vilks og to livvakter døde da en sivil politibil kolliderte med en lastebil på en motorvei i Sverige 3. Oktober i fjor. Nå konkluderer svensk politi med at det var en ulykke, skriver Aftonbladet.

Klartale - 14 jun 22 kl. 12:53

For få ressurser til politiet var avgjørende for at Kongsberg-angrepet ikke ble stanset før

Onsdag 18. mai startet rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. Han er tiltalt for det som blir kalt Kongsberg-drapene.

NRK - 14 jun 22 kl. 12:01

Kongsbergdrapene: Kunne vært stanset tidligere

Mannen som drepte flere personer på Kongsberg i Oktober i fjor, kunne ha vært stanset tidligere, dersom det hadde vært flere politifolk tilgjengelig. Det er konklusjonen i en rapport fra Politihøgskolen om Kongsberg-drapene. Fem mennesker ble drept på Kongsberg den dagen, og Espen Andersen Bråthen har sagt seg skyldig i drapene.

Aftenposten - 10 jun 22 kl. 20:06

De vraket Norges passleverandør. Nå er de sommerens pass-vinner.

Mens Norge og andre land sliter med leveransen av pass, byttet Danmark leverandør i Oktober..

NRK - 09 jun 22 kl. 12:55

Frankrike etterforsker mulig dekkoperasjon på atomkraftverk

Franske myndigheter etterforsker påstander om at ansatte ved et eldre kjernekraftverk sørvest i landet dekket over flere alvorlige feil. En ingeniør ved Tricastin-kraftverket varslet politiet i Oktober 2021 om at kjernekraftverket ikke hadde fortalt sikkerhetstilsynet ASN om hendelsene, eller forsøkt å tone dem kraftig ned. Blant annet skal det ha dreid seg om et uforklarlig tilfelle av overspenning ved en av reaktorene i 2017, og oversvømmelser på kraftverket året etter.

NRK - 09 jun 22 kl. 10:13

Blur-gitaristen skriver selvbiografi

Graham Coxon, gitarist i det britiske bandet Blur, skriver sine memoarer. Det melder NME. Selvbiografien har fått tittelen «Verse, Chorus, Monster!

NRK - 08 jun 22 kl. 13:47

To unge menn dømt etter at bestekompisen døde

Med brennevin i kroppen bestemte tre venner i 20-årene seg for å kjøre en tur med en gammel minibuss. Etter bare noen hundre meter mistet de kontroll over bussen, som havnet på taket. Henrik Taraldlien (21) ble drept i ulykken som skjedde i Tokke natt til lørdag 31.

NRK - 08 jun 22 kl. 11:12

Ber retten endre tiltale i Kongsberg-saken

Bistandsadvokat Haakon Fredrik Borgen startet prosedyren sin onsdag med å be tingretten endre tiltalen om grove trusler til drapsforsøk for fire av sine åtte klienter etter angrepene i Kongsberg i Oktober i fjor. – Det er i loven tatt høyde for at det kan ha blitt begått feil da tiltalen ble tatt ut. Det er en sikkerhetsventil, og det ligger ikke noe kritikk mot påtalemyndigheten i det – ting kan ha endret seg underveis i saken, sa Borgen.

NRK - 08 jun 22 kl. 08:40

Tilstår å ha ledet kvinnelige IS-soldater

En kvinne fra Kansas i USA tilstår å ha ledet en bataljon med IS-kvinner i Syria. Hun tilstår også å ha planlagt angrep i USA, skriver BBC. Bataljonen hun ledet i Raqqa het Khatiba Nusaybah, og besto av kun kvinner.

NRK - 07 jun 22 kl. 18:45

Politidirektoratet: Politiet mangler en visjon

«Politiet må samle seg om en overordnet visjon for arbeidet sitt», mener Politidirektoratet, som opplyser at en visjon skal være klar til høsten. – Visjonen skal være noe som binder oss sammen, motiverer oss for å løse samfunnsoppdraget, og bidrar til følelsen av å være del av noe som er større enn oss selv, sier seksjonsleder Jørn Presterudstuen til Politiforum. Presterudstuen som er politiinspektør og leder PSTs avdelingskontor i Innlandet politidistrikt, skal lede arbeidet med forslaget til den nye visjonen.

NRK - 07 jun 22 kl. 09:32

Sluttprosedyrer i Kongsberg-saken

– Vi har å gjøre med en syk person uten skyldevne. Det sa aktor Andreas Christiansen under sin prosedyre i rettssaken mot massedrapsmannen Espen Andersen Bråthen i dag. Christiansen beskrev handlingene i Kongsberg 13.

NRK - 05 jun 22 kl. 18:07

Tre kinesiske romfarere framme ved romstasjon

Tre kinesiske astronauter ankom landets nye romstasjon Tiangong søndag, sju timer etter oppskyting i Gobi-ørkenen. De tre såkalte taikonautene skal tilbringe de neste seks månedene i verdensrommet, der de skal ferdigstille Tiangong. Dette er det tredje mannskapet Kina har sendt til den sentrale modulen i romstasjonen.

NRK - 05 jun 22 kl. 13:32

Må i retten etter truende handlinger

En mann i 50-årene ble 30. januar pågrepet på Notodden av politiet etter å ha oppført seg truende mot en kvinne. Nå må han svare for seg i retten.

NRK - 05 jun 22 kl. 13:30

Løkke Rasmussen valgt til leder for nytt parti

Danmarks tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er formelt valgt som leder for sitt nye parti Moderaterne. Det skjedde på partiets første årsmøte søndag. I sin innsettelsestale lovet han å føre en politikk som verken er rød eller blå, og som tar høyde for nyansene.

NRK - 04 jun 22 kl. 17:34

Fikk opphold til tross for nederlag i Høyesterett

Etter fire år i kirkeasyl i Hønefoss, endelig asylavslag og tap i Høyesterett fikk en afghansk familie fredag fem års oppholdstillatelse i Norge. Det er Ringerikes Blad som lørdag melder dette. Familien har ifølge avisa bodd i Flora siden Oktober i fjor, mens de i mars 2018 søkte asyl i Hønefoss kirke.

NRK - 02 jun 22 kl. 15:33

Sakkyndige om Bråthen: Han har paranoid schizofreni

Torsdag avga de sakkyndige sin erklæring. De mener at Bråthen har diagnosen paranoid schizofreni og at han hadde tilstanden på handlingstiden. De sakkyndige sa også at de mener tiltalte vil utgjøre en voldsrisiko i fremtiden dersom han ikke får behandling.

NRK - 02 jun 22 kl. 11:54

Skal ha snakket i telefonen da den ene ble angrepet

Andréa Meyer og Hanne Englund, som begge ble drept i Kongsberg 13. Oktober i fjor, hadde en telefonsamtale sammen i samme periode som Englund ble drept. Det sa etterforskningsleder Jarl Ausland under rettssaken mot Espen Andersen Bråthen torsdag.

VG - 02 jun 22 kl. 11:54

Politiet: To av de Kongsberg-drepte kan ha snakket på telefonen under angrepet

Andréa Meyer og Hanne Englund, som begge ble drept i Kongsberg 13. Oktober i fjor, hadde en telefonsamtale sammen i samme periode som Englund ble drept..

NRK - 01 jun 22 kl. 13:02

Wille blir ny landslagstrener for Norge

Jonas Wille erstatter Christian Berge og blir ny landslagstrener for Norges håndballherrer. Christian Berge sa opp jobben i februar, for å ta over klubben Kolstad. Wille har vært assistent på landslaget siden Oktober 2021, og har også trent klubben Kristianstad i Sverige..

NRK - 31 maj 22 kl. 16:37

Ordfører: 24 sivile drept i angrep Kamerun

Væpnede menn har drept 24 sivile i et angrep i den engelsktalende delen av Kamerun, ifølge lokale myndigheter. 60 skal være såret. Ordfører Ekwalle Martin sier til nyhetsbyrået AFP tirsdag at angrepet fant sted søndag i landsbyen Obonyi II i den sørvestlige regionen, nær grensa til Nigeria.

NRK - 31 maj 22 kl. 10:06

Drapstiltalt vurderte å angripe skole

Drapstiltalte Espen Andersen Bråthen fortalte i retten i dag at han vurderte å gjennomføre et angrep på Universitetet i Sørøst- Norge i Kongsberg. Bråthen fortalte at han søkte på internett for å finne ut når skolen hadde høstferie, men at han aldri fant noe svar. Bråthen er tiltalt for fem drap, 11 drapsforsøk og 13 tilfeller av grove trusler i Kongsberg 13 Oktober i fjor..

NRK - 30 maj 22 kl. 06:36

Reineier må møte på nytt i retten

Mannen som fikk mildere straff for fyllekjøring fordi han var reineier, må gjennom en ny rettssak. Politiet anket saken, og lagmannsretten har bestemt at den skal behandles på nytt i Oktober. Det vakte oppsikt da Indre og Østre Finnmark tingrett brukte urfolksretten som argument i saken.

NRK - 29 maj 22 kl. 13:48

Demonstranter drept i Sudan

To demonstranter er drept av sikkerhetsstyrkene i Khartoum, og FNs spesialutsending fordømmer militærregimets maktbruk. Hundrevis av demokratiforkjempere demonstrerte lørdag i Sudans hovedstad, i protest mot militærkuppet i Oktober og militærjuntaen som styrer landet. Demonstrantene ble møtt med store sikkerhetsstyrker som brukte tåregass og skjøt med skarpt.

NRK - 28 maj 22 kl. 08:27

Lørdag tjener strømkunder i Sør-Norge penger på strømmen

Statens strømstøtte får uvanlige utslag lørdag. Kraftig prisfall gjør at kunder i Sør-Norge med markedspris, tjener penger på strømmen fram til klokken 17. Det viser et regnestykke investeringsdirektør Robert Næss i Nordea har gjort, skriver E24.

Klartale - 25 maj 22 kl. 14:44

Naboen til Bråthens første offer hadde låst døren

Angers er kjent som kirkemusiker. Han er også kantor i Kongsberg domkirke. Onsdag forklarte han seg om det som skjedde på Kongsberg 13.

Klartale - 25 maj 22 kl. 09:55

Miljøaktivistene ble sponset av familie-bedriften til statsråd

Politikere måtte gå ut fra Stortingssalen under protest forrige uke. En gruppe aktivister ropte til politikerne under spørretimen. De limte seg fast og krevde at det ble gjort mer for å redde klimaet på jorda.

NRK - 25 maj 22 kl. 08:46

Avisa Oslo: Drapsdømte Makaveli Lindén besluttet utlevert til Belgia

Vilkårene for å utlevere drapsdømte Makaveli Lindén (23) til Belgia er oppfylt. Det har Oslo tingrett besluttet. Kjennelsen fra tingretten kom mandag denne uken, skriver Avisa Oslo.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com