Også

Søndag, 13 Juni, 10:50

Nyheter om Også

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 juni 21 kl. 08:36

Biden på Europa-turné

Onsdag reiser Biden på sin fyrste utanlandstur som president. Turen startar med G7-toppmøtet i St. Ives.

NRK - I førrgår: 04:40

Russebråk flere steder i landet

Øst politidistrikt opplyser at de er blitt nedringt av personer som er plaget av støy fra russ, særlig i Follo-regionen. Også sør i landet har politiet bedt russen dempe seg. I Kristiansand kom det melding om at russen spilte høy musikk ved Sørlandsparken.

NRK - I førrgår: 17:39

Advarer mot å legge ut koronapass

Datatilsynet advarer sterkt mot på legge ut bilder av koronapasset på eksempelvis sosiale medier, fordi informasjonen kan misbrukes og gjøre det mulig å produsere falske koronabevis, ifølge Flysmart24. – Et koronasertifikat vil i mange tilfeller kunne inneholde helseopplysninger, for eksempel om gjennomgått koronasykdom, sier juridisk seniorrådgiver Susanne Lie i Datatilsynet til nettstedet. På en pressekonferanse advarte Også helseminister Bent Høie (H) mot det samme.

NRK - 09 juni 21 kl. 11:11

– Ikke fang rumpetroll

Sopp truer amfibiene, og for å unngå at den spres må du nå ha spesiell tillatelse for å fange rumpetroll. Amfibiene er Også sårbare av andre årsaker. – Det kan være spennende å følge utviklingen fra rumpetroll til frosk, men dessverre står det ikke så bra til med amfibiene våre.

NRK - 06 juni 21 kl. 00:15

Rundt 3000 personer samlet i Oslo

3000 personer skal være samlet på St. Hanshaugen i Oslo natt til søndag. Tidligere meldte politiet at det var rundt 2000 tilstede i parken, og at det var mange klager på høy musikk.

NRK - 05 juni 21 kl. 11:23

Taliban erobrer nye distrikter

Taliban har erobret ytterligere tre distrikter i tre forskjellige afghanske provinser. Fredag tok Taliban kontroll over Shenkai-distriktet i Zabul-provinsen sør i Afghanistan. Samme dag tok de Også kontroll over Gizab-distriktet i Uruzgan-provinsen.

NRK - 05 juni 21 kl. 10:10

Vil innføre gratis ferje-ordning

Sp har på landsmøtet vedtatt sin ferjepolitikk. Partiet vil innføre en ordning med gratis ferge og hurtigbåt for samfunn uten veiforbindelse til fastlandet og vurdere å gjøre alle fergesamband med under 100 000 passasjerer årlig gratis. De vil Også halvere ferge- og hurtigbåtprisene, etter et bunnfradrag, for alle fergesamband med 100 000 eller flere passasjerer årlig.

NRK - 05 juni 21 kl. 09:34

Sp vil endre elbilfordeler

Senterpartiet har på landsmøtet i dag vedtatt sin klimapolitikk for biler. De vedtok at de vil bidra til at alle nye personbiler og lette varebiler som selges i 2025 skal være nullutslippsbiler (el, hydrogen og biogass) De vil Også arbeide for at alle nye tyngre varebiler, 75 % av nye langdistansebusser og 50 % av nye lastebiler skal være nullutslippskjøretøy i 2030. I tillegg vil de ha en nasjonal plan for ladestasjoner og fyllestasjoner for hydrogen og biogass.

NRK - 05 juni 21 kl. 03:27

Tidligere presidentfrue dømt

Kona til El Salvadors tidligere president Tony Saca er dømt til ti års fengsel for korrupsjon og hvitvasking. Ana Ligia de Saca må Også tilbakebetale over 17 millioner dollar til statskassen. Hun fikk samme dom som sin bror Oscar Edgardo Sol Mixco, som tidligere i år Også ble funnet skyldig i korrupsjon.

NRK - 05 juni 21 kl. 00:24

Taliban erobret to nye distrikter

Taliban har erobret ytterligere to distrikter i to forskjellige afghanske provinser. Taliban tok fredag kontroll over Shenkai-distriktet i Zabul-provinsen sør i Afghanistan etter en uke med harde kamper og beleiring, ifølge to lokale rådsmedlemmer. Taliban-krigerne inntok distriktet etter at de klarte å kutte alle forsyningsrutene.

NRK - 04 juni 21 kl. 13:09

Bergen vil vaksinere i helgene

På grunn av større leveranser med vaksiner vil Bergen vaksinere Også i helgene, sier helsebyråd Beate Husa. Til nå har vaksineringen i all hovedsak skjedd på onsdager og torsdager. Nyheten om at Pfizer-vaksinen kan oppbevares lenger i vanlig kjøleskap gjør Også dette mulig..

NRK - 5 minutter siden

Håpefull Putin foran Biden-møte

Russlands president Vladimir Putin skal møte USAs president Joe Biden førstkommende onsdag. Putin sier at målet er å gjenoppbygge landenes forhold, samt å «etablere direkte dialog». Han håper Også å skape «funksjonelle mekanismer i områder som representerer felles interesser».

NRK - 03 juni 21 kl. 16:48

Samiske synspunkter skal høres

Med 71 mot 14 stemmer vedtok Stortinget en endring i Sameloven som skal sikre at samiske synspunkter blir hørt Også i lokalpolitikken. Myndighetenes konsultasjonsplikt blir nå lovfestet, og den skal gjelde både for både stat, fylkeskommuner og kommuner. – Konsultasjoner handler om at myndighetene plikter å ta oss med tidlig inn i beslutningsprosesser, hvor målet er å oppnå enighet om en sak, sier sametingspresident Aili Keskitalo (NSR).

Aftenposten - 1 time siden

Vil du gjøre vann og sjø til ditt nye treningssenter? Disse fem tingene bør du huske på.

Å svømme utendørs har flere fordeler, men det er Også ting man bør huske på..

NRK - 03 juni 21 kl. 08:23

Korona ga mindre kjønnssykdommer

Færre nordmenn pådro seg klamydia, gonoré og hiv i 2020 enn året før. Hovedårsaken er at koronatiltakene førte til mindre reisevirksomhet i fjor. I 2020 ble det meldt inn 1045 gonorétilfeller i Norge mot 1704 tilfeller i 2019.

NRK - 15 timer siden

Brasiliansk mafiaboss drept

En av Brasils mest ettersøkte kriminelle er drept i en politiaksjon i Rio de Janeiro, melder brasilianske medier. Wellington da Silva Braga, Også kalt «Ecko» sin gjeng kontrollerer store deler av den vestlige delen av Rio og regionen Baixada Fluminense..

NRK - 17 timer siden

Lange køer i grensekontroll

Ett døgn etter at grensene åpnet for at fullvaksinerte kan handle i Sverige, sliter politiet med å ta unna køen i grensekontrollen. Grensepolitiet er nødt til å hjelpe folk med å fylle ut skjemaer: – De vet ikke hva innreiseregistrering er, sier politiet. Fredag kveld var det ifølge politiet opp mot tre timers venting, og Også lørdag har folk ventet en time på å komme gjennom kontrollen..

NRK - 19 timer siden

Moskva med arbeidsfri uke

Moskvas ordfører innfører en arbeidsfri uke for byens innbyggere neste uke i et forsøk på å bremse spredingen av koronasmitte. Også flere andre tiltak skal iverksettes for å hindre spredningen i den russiske hovedstaden, som for tiden opplever det største smittetrykket på seks måneder..

VG - 20 timer siden

Danskene drømmer om noe stort: – Vi føler med Åge

KØBENHAVN (VG) Klokken 18 smeller det i Parken i København. Kaptein Simon Kjær lover at Danmark Også spiller for Åge Hareide..

NRK - 20 timer siden

Danmark sender kampfly

To F-16 kampfly er sendt til Bornholm dagen etter at russiske jagerfly ved to anledninger krenket dansk luftrom i området. Det er sagt at kampflyene skal håndheve dansk suverenitet i området, men forsvaret sier Også at det er alminnelig prosedyre å anvende andre flyplasser enn den i Skrydstrup..

E24 - Igår: 08:19

Sparkepiken

Voi-sjef Christina Moe Gjerde (30) er mer enn mikrotransportens talsperson. Hun er Også en som elsker Star Wars, har talt foran Bill Clinton, kan alt om MGP og knuser bløte guttehjerter..

NRK - 02 juni 21 kl. 14:30

Krever at andre tar DNA-prøven

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen motsetter seg at Agder-politiet skal ta DNA-prøve av ham, melder VG. Onsdag ba Oslo-politiet om at det tas en ny DNA-prøve av Kristiansen i forbindelse med den pågående etterforskningen av ham. Oslo-politiet har Også bedt om at Agder-politiet tar prøven, men det ønsker ikke Kristiansen.

VG - Igår: 21:21

NATO-sjefen foran toppmøtet: Vil ruste ned cybervåpen

NATO-sjef Jens Stoltenberg ser for seg at fremtidens nedrustningsavtaler Også må begrense cybervåpen og våpen som styres av kunstig intelligens. Men NATO sliter med å få både Kina og Russland til forhandlingsbordet..

Klartale - Igår: 16:00

Svenskene savner norske turister

Snart åpner grensene til Sverige. Og det er flere enn oss som er glad for det. Også svenskene gleder seg til å få besøk av nordmenn igjen..

VG - Igår: 15:49

Jødiske høyrenasjonalister får marsjere i Øst-Jerusalem

Høyrenasjonalistiske jøder har fått politiets tillatelse til å holde en omstridt marsj som Også vil gå innom det muslimske kvarteret i Jerusalems gamleby..

NRK - Igår: 15:41

Får marsjere i Øst-Jerusalem

Høyrenasjonalistiske jøder har fått politiets tillatelse til å holde en omstridt marsj som Også vil gå innom det muslimske kvarteret i Jerusalems gamleby. Marsjen finner sted tirsdag. USA frykter at neste ukes marsj skal få konflikten til å blusse opp igjen..

Klartale - Igår: 15:00

Åpningen kan skape kaos

Fredag åpner regjeringen for at politiet skal kontrollere korona-sertifikat på grensen. Er du fullvaksinert slipper du Også innreise-karantene..

NRK - Igår: 14:20

Mener drapssiktet er tilregnelig

Politiet mener mannen som har erkjent drapet på Hellerud denne uka, er tilregnelig. Han er Også siktet for et drapsforsøk på E6, men det nekter han straffskyld for, og forklarer at han forsøkte å ta sitt eget liv da han krasjet inn i en motgående personbil. Politiadvokat Børge Enoksen sier til NRK at de fortsatt venter på den psykiatriske undersøkelsen av mannen, men at de mener han kan straffes..

NRK - Igår: 14:18

Helse Vest ut av beredskap

Helse vest følger Helse sør-øst og går ut av beredskap for første gang siden mars 2020. Det regionale helseforetaket har vært i beredskap siden 12. mars i fjor.

NRK - Igår: 14:06

Handlingsplan for ungdomskriminelle

Regjeringen presenterer i dag en handlingsplan for å forebygge rekruttering av barn og unge til kriminalitet. Både barnevern og helsetjenesten skal styrkes. Barn og unge med atferdsvansker, psykiske plager og aggressiv atferd, og som har utført kriminalitet skal følges bedre opp.

NRK - Igår: 14:06

Handlingsplan mot ungdomskrim

Regjeringen presenterer i dag en handlingsplan for å forebygge rekruttering av barn og unge til kriminalitet. Både barnevern og helsetjenesten skal styrkes. Barn og unge med atferdsvansker, psykiske plager og aggressiv atferd, og som har utført kriminalitet skal følges bedre opp.

NRK - Igår: 12:57

27 bedrifter får 283 millioner

27 bedrifter får støtte på til sammen 283 millioner kroner til innovasjonsprosjekter gjennom Forskningsrådet. Mest får Genetic Analysis og Thelper med 16 millioner kroner hver. Også Norsk Hydro, Telia og Jotun er blant dem som mottar midler..

E24 - Igår: 12:33

Industri Energi varsler at 605 kan tas ut streik

Forbundslederen sier at de Også er klare til å trappe opp streiken dersom det er nødvendig..

Dagbladet - Igår: 11:54

Drapssiktets mor avslørt på video

13 år gamle Tristyn Bailey ble drept med over hundre knivstikk. Nå er moren til den drapssiktede 14-åringen Også siktet..

NRK - Igår: 11:42

– Vaksinen mindre effektiv

En ny rapport fra Public Health England viser at deltavarianten, som kom fra India, er 60 prosent mer smittsom enn alfavarianten, som oppsto i Storbritannia. Det skriver Sky News. Det britiske folkehelseforetaket sier Også at vaksinene er mindre effektive mot deltavarianten av koronaviruset..

NRK - Igår: 11:09

Svenskene holder vaksinetakten oppe

Deb svenske vaksineutrullingen går bra i alle regioner, sier kommune- og regionforeningen SKR. De satser på samme vaksinasjonstempo i sommer, skriver nyhetsbyrået TT, ifølge NTB. – Ut fra Folkhälsomyndighetens prognoser for leveranser ser det ut til at vi kan holde dagens takt Også i sommer, sier Marie Morell, som leder SKRs helsedelegasjon..

VG - Igår: 10:54

Uno-X søker om WorldTour-lisens: – En drøm som har modnet over tid

Det norske sykkellaget Uno-X vil søke til UCI om å få WorldTour-lisens til 2023-sesongen. Laget håper Også på invitasjon til Tour de France i 2022..

NRK - I førrgår: 07:25

Tiltalt for grovt bedrageri

En mann i 30-årene fra Øvre Romrerike skal ha brukt identiteten til 17 andre personer for å kunne få koronakompenasjon, skriver Romerikes Blad. Han fikk feilaktig utbetalt nesten 800.000 kroner fra Nav.

NRK - I førrgår: 06:56

Redd for Janssen-dødsfall

FHI-direktør Camilla Stoltenberg frykter dødsfall som følge av at Janssen-vaksinen tas i bruk i Norge, men sier at den Også kan være mindre farlig enn fryktet. Til VG sier Stoltenberg at det er unikt i norsk sammenheng å tillate en vaksine man kan dø av..

VG - I førrgår: 06:55

Erna Solberg: – Hjertet sier Spania, hodet sier Tyskland

Også Norges statsminister kaster seg ut i å tippe sommerens EM-resultater, men vil ikke regne seg selv som favoritt..

Aftenposten - I førrgår: 06:55

– Hjertet sier Spania, hodet sier Tyskland

Også Norges statsminister kaster seg ut i å tippe sommerens EM-resultater, men vil ikke regne seg selv som favoritt..

E24 - I førrgår: 06:41

Facebook og Amazon lar ansatte fortsette med hjemmekontor

Facebook tilbyr sine fulltidsansatte å jobbe hjemmefra, noe Også Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal gjøre. Amazon gir sine ansatte tilsvarende tilbud..

E24 - I førrgår: 06:40

Tusener permitteres i British Airways

British Airways permitterer tusener av ansatte, Også på ledernivå, som følge av forsinkelser i folks reiseplaner etter nedstengningen i Storbritannia..

NRK - I førrgår: 06:26

Facebook lar ansatte jobbe hjemme

Facebook tilbyr sine fulltidsansatte å jobbe hjemmefra, noe Også Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal gjøre. Zuckerberg skriver i et notat at han skal lede an med å jobbe fra sitt eget hjemmekontor i minst seks måneder, melder RTT News/dpa-AFX..

NRK - I førrgår: 06:11

Flyselskap permitterer tusener

British Airways permitterer tusener av ansatte, Også på ledernivå, som følge av forsinkelser i folks reiseplaner etter nedstengningen i Storbritannia. Flyselskapet bekreftet torsdag at ansatte som var satt inn i aktivt arbeid igjen etter at regjeringen i London satte 17. mai som oppstartsdato for internasjonale reiser, nå blir permittert igjen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt