Og Polen

Monday, 04 March, 22:02

Nyheter om Og Polen

NRK - 15 jan 24 kl. 19:30

Norge videre til hovedrunden – Færøyene tapte mot Polen

Det ble en jevn kamp mellom Polen og Færøyene i gruppespillskampen i EM i Berlin mandag kveld. Færøyene rystet Norge lørdag kveld og var avhengige av å slå Polen for å ha sjans til å ta seg videre i mesterskapet. Polen hadde tapt alle sine EM-kamper, og spilte kun for æren.

NRK - 12 feb 24 kl. 11:35

Polen, Tyskland og Frankrike lanserer anti-desinformasjonskampanje

Lederne for Polen, Tyskland og Frankrike møtes i Paris for å lansere en felles kampanje mot russisk desinformasjon, samt diskutere europeisk sikkerhet. Nyvalgte Donald Tusk fra Polen skal mandag møte Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Olaf Scholz. I tillegg skal utenriksministrene fra landene samles for å diskutere nylige russiske destabiliseringsforsøk.

NRK - 29 feb 24 kl. 15:30

Polen får tilgang til fryste EU-milliarder

EU-kommisjonen godkjente torsdag formelt at Polen får tilgang til 137 milliarder euro i fryste EU-midler. EU-midlene til Polen ble i sin tid fryst fordi den forrige polske regjeringen gjorde endringer som EU mente undergravde rettsvesenets uavhengighet. Summen på 137 milliarder euro tilsvarer over 1500 milliarder kroner, skriver NTB..

NRK - 26 feb 24 kl. 00:24

Sabotasje mot ukrainsk korntog i Polen

Ukjente gjerningsmenn kom seg på et godstog i Polen og tømte ukrainsk korn fra åtte vogner utover skinnegangen, opplyser politiet til polske medier. En talsperson fra politiet sier til nyhetsbyrået PAP de fant korn på skinnegangen ved landsbyen Kotomierz, men det er ikke klart nøyaktig hvor sabotasjen har skjedd. Bakgrunnen for sabotasjen antas å være polske bønders protest mot import av billige landbruksvarer fra Ukraina.

NRK - 15 dec 23 kl. 13:51

Polen får fem milliarder euro i julegave av EU

EU har besluttet å overføre fem milliarder euro til Polen i løpet av de neste dagene, opplyser landets ferske statsminister Donald Tusk. Pengene er ment for å hjelpe Polen med grønn omstilling og styrke rettsvesenet. Midlene har blitt holdt tilbake i lengre tid fordi EU mente Polen under den forrige regjeringen beveget seg i en autoritær retning.

NRK - 28 feb 24 kl. 19:04

Ukraina: Uaktuelt å stenge grensen til Polen

Visestatsministeren i Ukraina avviser uttalelsene fra Polen om at de forhandler om en grensestegning mellom de to landene. – Vi kommer ikke til å stenge grensen, sa Oleksandr Kubrakov onsdag, som siteres av Reuters. Polens statsminister Donald Tusk sa onsdag at regjeringen vurderer en «midlertidig» stengning av grensen til Ukraina for varer.

NRK - 28 feb 24 kl. 16:03

Polen vurderer midlertidig grensestengning til Ukraina

Den polske statsministeren Donald Tusk sa onsdag at regjeringen vurderer en «midlertidig» stengning av grensen til Ukraina for varer. – Vi snakker med den ukrainske siden om en midlertidig stengning av grensen og en generell stans i handelen, sa Tusk til reportere. – Denne løsningen vil være smertefull for begge land, la han til.

Klartale - 09 okt 23 kl. 06:00

Polske velgere må ta et viktig valg

Partiet Lov og rettferdighet (PiS) styrer i Polen. Det har de gjort siden 2015. De ligger an til å kunne vinne igjen.

Klartale - 24 feb 24 kl. 16:00

– Jeg trodde at jeg ville få jobb snart

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 20 feb 24 kl. 15:31

Polen kaller russisk ambassadør inn på teppet om Navalnyj-dødsfall

Polske myndigheter melder tirsdag at de har kalt inn den russiske ambassadøren inn til et møtet om dødsfallet til Aleksej Navalnyj, melder Reuters. Polen føyer seg dermed inn i rekken av europeiske land som har gjort det samme, inkludert Norge..

NRK - 20 feb 24 kl. 03:07

Zelenskyj: Polsk grenseblokade er tegn på sviktende solidaritet

Den flere uker lange grenseblokaden i regi av polske lastebilsjåfører og bønder, viser at solidariteten med Ukraina svekkes, sier president Volodymyr Zelenskyj. Polske bønder har i flere uker blokkert ukrainsk varetransport i protest mot det de kaller urettferdig konkurranse. Striden har lagt bånd på forholdet mellom de to nabolandene, selv om Polen har vært blant Ukrainas sterkeste støttespillere siden Russlands invasjon av Ukraina i februar 2022.

Dagbladet - 15 feb 24 kl. 09:28

Polen sender opp jagerfly

Polen sendte torsdag opp jagerfly på grunn av «langvarig russisk aktivitet»..

NRK - 16 jan 24 kl. 17:18

Polen vil setje sluttdato for kol

Den nye regjeringa i Polen vil sette ein sluttdato for kolindustrien av omsyn til miljøet. – Berre med ein sluttdato kan vi planlegge, og berre med ein sluttdato kan industri og folk planlegge, sa Urszula Zielienska i Brussel måndag. Kol står for om lag 70 prosent av straumproduksjonen i Polen.

Klartale - 09 feb 24 kl. 09:16

Vladimir Putin har blitt intervjuet av en amerikansk journalist

Tucker Carlson er fra USA. Han er tidligere journalist for Fox News. Tirsdag intervjuet han Russlands president.

NRK - 9 timer siden

Værballong falt ned i Polen

Polsk politi sier det var en værballong som falt ned på et jorde nord i landet. Den polske avisen Fakt skrev mandag at en «militær gjenstand» falt ned på polsk territorium. Ifølge politiet er det imidlertid snakk om en værballong.

Klartale - I førrgår: 06:00

Hvorfor protesterer bønder?

Bønder demonstrerer flere steder i Europa. Lørdag skal bønder kjøre traktorene sine i Førde. Det ligger i Vestland fylke.

VG - 01 mar 24 kl. 16:54

Polen: Bil kjørte inn i folkemasse – flere alvorlig skadet

Tre barn skal være blant de skadede..

VG - 01 mar 24 kl. 16:54

Polen: Bil kjørte inn i folkemasse – flere alvorlig skadet

Tre barn skal være blant de skadede..

NRK - 01 mar 24 kl. 16:23

17 skadet etter at bil kjørte inn i folkemengde i Polen

En bil skal ha kjørt inn i en folkemengde på Rodła-plassen i den polske byen Szczecin og skadet 17 mennesker, flere av dem barn. Det melder AFP. To personer er kritisk skadet, skriver polske medier.

NRK - 01 mar 24 kl. 16:23

Minst 17 skadet etter at bil kjørte inn i folkemengde i Polen

En bil skal ha kjørt inn i en folkemengde på Rodła-plassen i den polske byen Szczecin og skadet minst 17 mennesker, flere av dem barn. Det melder AFP. Gjerningsmannen er pågrepet.

NRK - 29 feb 24 kl. 13:45

Frankrike vil grunnlovsfeste retten til abort

Frankrike ligger an til å slå fast abort som en konstitusjonell rettighet i grunnloven, skriver BBC. Onsdag kveld stemte senatet for forslaget, med 267 stemmer for og 50 stemmer mor. Forslaget ble tidligere i januar også godkjent i nasjonalforsamlingen.

NRK - 28 feb 24 kl. 14:42

Polens statsminister skal møte misfornøyde bønder

Polens statsminister Donald Tusk skal møte lederne for bøndene som demonstrerer i landet, sier han. De protesterer blant annet mot økte kostnader som ikke blir kompensert av EU, strengere klimakrav, økt byråkrati og konkurranse fra billige ukrainske og tyrkiske landbruksprodukter. Møtet finner sted torsdag, ifølge Tusk.

Klartale - 28 feb 24 kl. 11:22

– Det er ingen planer om å sende soldater

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han sa tirsdag at han ikke ville utelukke å sende soldater til Ukraina. Han sa at han ville gjøre alt han kan for å hindre at Russland vinner krigen.

NRK - 28 feb 24 kl. 08:59

Kina gjør nytt forsøk på forhandlinger mellom Russland og Ukraina

Kina vil gjøre et nytt forsøk på å få en slutt på krigen i Ukraina. Det opplyser en talsmann for utenriksdepartementet i Beijing skriver NTB. Kinas spesialutsending for eurasiske spørsmål, Li Hui, reiser 2.

NRK - 25 feb 24 kl. 15:13

Sier korn fra Ukraina er destruert

Ukrainas visestatsminister sier at 160 tonn med ukrainsk korn er blitt ødelagt i Polen. Polske bønder har protesert fordi de blir utkonkurrert av billige importvarer fra Ukraina.

Aftenposten - 22 feb 24 kl. 22:53

Molde videre i Conference League etter storseier i Polen

(Legia Warszawa-Molde 0–3, 2–6 sammenlagt) Molde er klar for 8-delsfinale i Conference Leauge etter å ha utklasset Legia….

NRK - 21 feb 24 kl. 16:08

Zelenskyj ber om hastemøte om grensekonflikt

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj ber om hastemøte med EU og den polske regjeringen for å finne en løsning på konflikten på grensen mellom Polen og Ukraina. Polske bønder har i flere uker sperret flere veier ut av Ukraina fordi de vil hindre import av billige ukrainske landbruksvarer..

NRK - 21 feb 24 kl. 14:11

Polen mener demonstrerende bønder er utsatt for russisk påvirkning

Polske bønder demonstrerer mot billige importvarer fra Ukraina, skriver NTB. Det polske utenriksdepartementet slår alarm etter at flere brukte Russland-vennlige slagord og bannere. De mener at bøndene er utsatt for en russisk påvirkningsoperasjon..

Klartale - 21 feb 24 kl. 08:50

Nå er vi over 5,5 millioner i Norge

Vi ble 61.219 flere personer i løpet av 2023. Mange av disse var ukrainske flyktninger.

NRK - 22 jan 24 kl. 13:13

Polen sier de er klare for felles våpenproduksjon med Ukraina

Polen og Ukraina er i ferd med å avslutte samtaler om investeringer i felles våpenproduksjon. Det opplyser Polens nye statsminister, Donald Tusk, ifølge Reuters. Tusk sa også at de to landene har et felles syn på problemene ved grensen mellom de to landene, der blokader har hindret transport av en rekke varer..

NRK - 16 feb 24 kl. 16:16

182 personer tvangsutsendt fra Norge i januar

Politiet sendte ut 182 personer med tvang fra Norge i januar. En av tre var straffet en eller flere ganger her i landet. Blant de 182 personene var 56 nasjonaliteter representert, og de ble sendt til 48 ulike land over hele verden.

NRK - 14 feb 24 kl. 15:39

Tyskland planlegger grensekontroll

Tysklands regjering sier den trolig vil forlenge kontrollen langs landets grense mot øst og utvide den til å gjelde hele grensen under sommerens fotball-EM. Grensekontrollen mot Polen og Tsjekkia ble innført i september i fjor for å begrense migrasjonen. Det har vært kontroller ved grensen mot Østerrike siden migrasjonskrisen i 2025.

VG - 15 jan 24 kl. 19:29

Norge videre i EM etter polsk hjelp

BERLIN (VG) (Færøyene-Polen 32–28) Norge er videre i EM etter Færøyenes tap mot Polen. Mandag kveld spiller det norske mannskapet for best mulig utgangspunkt i hovedrunden..

Aftenposten - 15 jan 24 kl. 19:29

Norge videre i EM etter polsk hjelp

BERLIN (VG) (Færøyene-Polen 28–32) Norge er videre i EM etter Færøyenes tap mot Polen..

Klartale - 12 feb 24 kl. 16:20

Flere reagerer på det Trump sa om Nato

Nato er et samarbeid om forsvar i Vesten. Norge, USA og flere land i Europa er med. Ett punkt i samarbeidet er spesielt viktig.

NRK - 09 feb 24 kl. 12:28

Polske bønder demonstrerer mot ukrainsk import

Bøndene protesterer mot at ukrainerne får selge varene sine i EUs åpne marked. De mener det oversvømmer det polske markedet og fører til at polske bønder får mindre betalt for varene sine. – Vi har ikke annet valg, sier en av organisatorene for fredagens protest.

VG - 11 jan 24 kl. 21:57

Norsk storseier i EM-premieren

BERLIN (VG) (Norge-Polen 32–21) Etter tre umiddelbare baklengsmål tok Norge både kommandoen og poengene i EM-åpningen mot Polen..

NRK - 08 feb 24 kl. 13:15

Spanske bønder forstyrrer trafikken i EU-protest

Spanske bønder trappet torsdag opp demonstrasjonen mot EUs landbrukspolitikk. De kjørte traktorene sine gjennom gatene og forstyrret trafikken i flere byer. Demonstrasjonen i Spania startet tirsdag etter at bønder i flere andre EU-land har demonstrert mot unionens landbrukspolitikk.

NRK - 13 dec 23 kl. 18:51

Raftopris-vinner blir Polens justisminister

Juristen og ombudsmannen Adam Bodnar, som i 2018 ble tildelt Raftoprisen for å ha kjempet for menneskerettigheter i Polen, blir landets nye justisminister. Bodnar er utnevnt som en av statsrådene i Donald Tusks nye regjering. Den tiltrer etter at nasjonalkonservative Lov- og rettferdighetspartiet (PiS) har styrt siden 2015.

NRK - 15 okt 23 kl. 14:57

Valg i Polen: Lang kø utenfor ambassaden i Oslo

Det er svært lang kø utenfor Polens ambassade i Oslo før landets valg på ny nasjonalforsamling. Valglokalene i Polen har søndag åpnet i det som beskrives som et avgjørende valg for landets demokrati. Valglokalene åpnet klokken 7 og stenger 21.

Klartale - 02 feb 24 kl. 12:31

Flere arbeidsledige innvandrere

76 700 personer var uten jobb i januar i år. Halvparten av de uten jobb har bakgrunn fra et annet land. Det viser statistikk fra Nav.

VG - 31 jan 24 kl. 16:28

Her er danskekongen på sin første utenlandstur

Kong Frederik har innledet sin første utenlandstur som dansk monark i Polen..

NRK - 03 jan 24 kl. 08:15

Polen ber Vesten gi langdistansemissiler til Ukraina

Polen ber Vesten om å skjerpe sanksjonene mot Russland etter Russlands siste angrep på Ukraina. De ber også om at Vesten gir Ukraina langdistansemissiler, melder Reuters. Polens utspill kommer etter at ukrainske myndigheter meldte om rundt 100 sårede og fire drepte personer etter et stort droneangrep fra Russland tirsdag.

Klartale - 30 jan 24 kl. 12:45

Norge er fortsatt blant verdens minst korrupte land

Korrupsjon er et stort problem i mange land. Det er å bestikke eller ta imot bestikkelser. Enten i form av penger, tjenester eller gaver.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com