Offensiv

Monday, 20 September, 00:10

Nyheter om Offensiv

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 01 sep 21 kl. 09:00

Offensiv Ruud før US Open: Vil ha revansj

Denne uken startet Grand Slam-turneringen US Open. I kremen av det beste tennisverden har å by på finner vi en revansjelysten nordmann høyere seedet enn noen gang tidligere..

Aftenposten - 01 sep 21 kl. 09:01

Offensiv Ruud før US Open: Vil ha revansj

Denne uken startet Grand Slam-turneringen US Open. I kremen av det beste tennisverden har å by på finner vi en….

VG - 01 sep 21 kl. 09:00

Offensiv Ruud før US Open: - Ønsker å revansjere meg

Denne uken startet Grand Slam-turneringen US Open. I kremen av det beste tennisverden har å by på finner vi en revansjelysten nordmann høyere seedet enn noen gang tidligere..

Aftenposten - 01 sep 21 kl. 09:01

Offensiv Ruud før US Open: - Ønsker å revansjere meg

Denne uken startet Grand Slam-turneringen US Open. I kremen av det beste tennisverden har å by på finner vi en….

VG - 19 jul 21 kl. 22:51

Diplomater krever slutt på Taliban-Offensiv

En rekke lands ambassader i Afghanistan krever at Taliban straks avslutter sin Offensiv og vender tilbake til forhandlingsbordet. Norge har ikke signert..

NRK - 19 jul 21 kl. 08:52

Krever slutt på Taliban-Offensiv

En rekke lands ambassader i Afghanistan krever at Taliban straks avslutter sin Offensiv og vender tilbake til forhandlingsbordet. I en felles uttalelse, undertegnet blant andre av USAs og EUs ambassader i Kabul, vises det til at Talibans militærOffensiv strider mot tidligere kunngjøringer om at de ønsker en forhandlingsløsning..

Aftenposten - 25 aug 21 kl. 18:47

TIL 2020-børsen: «Alltid en trussel på Offensiv dødball, og skaffet straffesparket»

Slik vurderte vi TIL 2020-spillernes innsats i cupkampen mot Stabæk..

NRK - 21 aug 21 kl. 07:00

Taliban vil legge fram regjeringspl

Den militante islamistbevegelsen Taliban planlegger å legge fram regjeringsplaner innen noen uker, opplyser en talsmann til Reuters. Bevegelsen innledet en Offensiv etter at USA og Nato begynte å trekke seg ut av Afghanistan etter å ha vært der i 20 år. Forrige helg falt hovedstaden Kabul.

NRK - 20 aug 21 kl. 15:29

Britisk utenriksminister kritiseres

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab vil ikke trekke seg etter at han unnlot å ringe for å hjelpe afghanske tolker. Talibans Offensiv gjorde det umulig, hevder han. Dominic Raab var på ferie på Kreta da staben hans anbefalte ham å ringe sin afghanske kollega og be om hjelp til å evakuere tolker som har jobbet for britiske styrker.

NRK - 20 aug 21 kl. 03:25

FN-sjef ber om våpenhvile i Etiopia

FNs generalsekretær António Guterres ber begge parter i konflikten i Etiopia om å bli enig om en umiddelbar våpenhvile. – De humanitære forholdene er som fra helvete, sa Guterres i New York torsdag da han ba partene om garantier for tilgang for humanitær hjelp. – Det er på tide at alle parter erkjenner at det ikke fins noen militær løsning, og at det er avgjørende å bevare Etiopias enhet og stabilitet, noe som er avgjørende for regionen, sa han.

VG - 16 aug 21 kl. 22:23

Biden om Taliban-Offensiv: Eskalerte raskere enn forventet

USAs president Joe Biden sa mandag at situasjonen i Afghanistan utviklet seg raskere enn forventet og at nasjonsbygging aldri var USAs mål..

NRK - 15 aug 21 kl. 13:45

Søreide er bekymret

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at hun er bekymret for situasjonen i Afghanistan og at Norge har fokus på sikkerheten til ambassadeansatte. – Situasjonen i Afghanistan er svært krevende og uoversiktlig. Vi har nå fullt fokus på sikkerheten til våre ansatte, våre lokalt ansatte afghanere og deres familier.

Aftenposten - 14 aug 21 kl. 10:37

Talibans lynraske Offensiv fortsetter. Nærmer seg Kabul.

Taliban er nå 11 kilometer unna hovedstaden Kabul, ifølge lokale myndigheter..

Aftenposten - 13 aug 21 kl. 06:45

Talibans lynOffensiv fortsetter

Talibans Offensiv raser nådeløst videre. Opprørerne har det siste døgnet inntatt en rekke storbyer i Afghanistan, senest….

NRK - 12 aug 21 kl. 18:40

70.000 barn har flyktet til Kabul

Tusenvis av afghanske barn bor på gata i Kabul etter å ha flyktet til hovedstaden fra Talibans Offensiv, ifølge Redd Barna. Organisasjonen anslår at det er 72.000 barn blant de mange internt fordrevne som har ankommet Kabul de siste dagene.

VG - 08 aug 21 kl. 22:38

Mugg-kamp på krigsskip: Har byttet over 200 madrasser siste året

BERGEN (VG): Fregatten har byttet madrasser, boret hull i sengerammene, fjernet flammelaken og meldt om plaget personell. Nå kjører de ny 600-timers Offensiv i kampen mot muggen..

NRK - 06 aug 21 kl. 16:40

FN: Krigen i Afghanistan dødeligere

FN sier krigen i Afghanistan har nådd et mer dødelig og mer destruktivt nivå, melder Reuters. Over 1000 sivile har blitt drept den siste måneden i Talibans Offensiv mot afghanske myndigheter, fortalte FNs spesialutsending Deborah Lyons til Sikkerhetsrådet på fredag. – En part som er dedikert til å forhandle seg fram til en løsning ville ikke ha risikert så mange sivile liv, fordi den ville forstått at det blir vanskeligere å komme til enighet jo flere som dør, sa Lyons til Sikkerhetsrådet ifølge Reuters..

NRK - 06 aug 21 kl. 13:10

78 krigere drept i Nigeria

Nigerianske styrker har drept 78 krigere under trefninger i den nordvestlige delstaten Zamfara, opplyser landets luftforsvar. Tungt bevæpnede kriminelle, lokalt kalt banditter, har i årsvis herjet rundt i nordvest og i det siste trappet opp angrep mot skoler, der hundrevis av elever er blitt kidnappet. Dette har utløst en Offensiv fra landets militære myndigheter som blant annet har satt inn kampfly og helikoptre..

Aftenposten - 02 aug 21 kl. 20:00

Offensiv kunnskapspolitikk er blant Aps viktigste satsinger for det neste tiåret

Ap går til valg på mer penger, forutsigbarhet og tillit til studenter og ansatte i høyere utdanning..

NRK - 26 jul 21 kl. 08:25

Frykter gedigne tap av sivile

FN frykter at tallet på døde sivile i Afghanistan vil bli uten sidestykke dersom ikke Taliban-Offensiven over hele landet blir stanset. Volden har økt siden begynnelsen av mai da opprørerne giret opp sin Offensiv i tråd med at tilbaketrekkingen av styrker fra USA og Nato startet. I en rapport fra FN-kontoret UNAMA i Kabul mandag heter det at tapene i første halvdel av 2021 trolig er de høyeste siden kontoret begynte med sine rapporter for 10 år siden.

NRK - 26 jul 21 kl. 08:25

Frykter gedigne tap av sivile liv

FN frykter at tallet på døde sivile i Afghanistan vil bli uten sidestykke dersom ikke Taliban-Offensiven over hele landet blir stanset. Kvinner og barn utgjør halvparten av de sivile ofrene. Volden har økt siden i starten av mai da opprørerne giret opp sin Offensiv i tråd med at tilbaketrekkingen av styrker fra USA og Nato startet.

NRK - 23 jul 21 kl. 19:59

Vil ta imot afghanske flyktninger

Tadsjikistan er klare til å ta imot 100.000 flyktninger fra Afghanistan, der Taliban har tatt over provins etter provins, opplyser myndighetene. Talibans Offensiv i Afghanistan etter Natos tilbaketrekking er ventet å sende mange afghanere på flukt..

VG - 22 jul 21 kl. 22:32

USA med nye flyangrep mot Taliban

USA gjennomførte nylig flyangrep mot Taliban-stillinger for å hjelpe regjeringsstyrkene med å drive tilbake en Offensiv, opplyser Pentagon..

NRK - 16 jul 21 kl. 07:47

Prøver å gjenerobre grenseovergang

Afghanske regjeringsstyrker har innledet en Offensiv for å gjenerobre Spin Boldak-grenseovergangen mot Pakistan, som Taliban tok kontroll over onsdag. – Afghanske styrker kjemper mot Taliban, som har søkt tilflukt i private hjem, sier en talsmann for politiet i Kandahar-provinsen, Jamal Nasir, ifølge NTB..

NRK - 11 jul 21 kl. 14:12

Har installert antimissil-system

Med USA og flere alliertes styrker på vei ut av landet og stadige Offensiver fra Taliban, har Afghanistan installert et antimissil-system på flyplassen i Kabul. – Systemet har vist seg å være nyttig rundt om i verden når det gjelder å stanse raketter og missiler, heter det i en uttalelse fra landets innenriksdepartement søndag. Talibans krigere fortsetter sin voldsomme Offensiv over store deler av landet.

NRK - 05 jul 21 kl. 16:39

16 soldater drept av Taliban

16 afghanske regjeringssoldater er drept i et Taliban-angrep mot en militærbase i Herat-provinsen, ifølge lokale myndigheter. Siden USA og Natos styrker begynte tilbaketrekkingen fra Afghanistan, har Taliban satt i gang en stor Offensiv. I løpet av helgen har de inntatt minst 28 nye distrikter i åtte provinser, ifølge myndighetene..

VG - 03 jul 21 kl. 13:19

Danmarks duracellkanin: Mæhle knuser store stjerner på statistikkene

Du finner Joakim Mæhle (24) oftere rundt motstanders 16-meter enn sin egen. Fra sin backposisjon er han et av Danmarks viktigste angrepsvåpen. Han er EMs mest Offensive forsvarsspiller, og faktisk så Offensiv at han overgår flere angrepsstjerner..

Aftenposten - 01 jul 21 kl. 12:24

RBK-juvelen Julie Blakstad vil ha ny rolle på landslaget

Hun er blitt en drivende Offensiv kraft med målteft for Rosenborg. På landslaget må kometen Julie Blakstad (19) spille….

VG - 01 jul 21 kl. 12:24

RBK-juvelen Julie Blakstad vil ha ny rolle på landslaget

Hun er blitt en drivende Offensiv kraft med målteft for Rosenborg. På landslaget må kometen Julie Blakstad (19) spille back..

NRK - 22 jun 21 kl. 06:56

Taliban-Offensiv i Faryab-provinsen

Taliban rykker frem i Faryab-provinsen i Afghanistan, der Norge lenge hadde ansvar for sikkerheten. Nylig ble provinshovedstaden Maimana beleiret. Siden 1.

Aftenposten - 22 jun 21 kl. 05:50

Voldsom Taliban-Offensiv i tidligere «norsk» provins

Taliban rykker raskt fremover i Faryab-provinsen i Afghanistan, der Norge lenge hadde ansvar for sikkerheten..

E24 - 21 jun 21 kl. 09:55

Karlsen på topp gjør Norwegian klart for nye finansielle slag

Når Norwegian forfremmer sin fremste finansielle krigsmann, er selskapet rustet for både Offensiv og defensiv finansiell krig..

Dagbladet - 17 jun 21 kl. 15:43

Offensiv, men krøkkete forsvarstale

Marte Michelet slår tilbake i sitt detaljerte tilsvar til motboka..

VG - 15 jun 21 kl. 19:25

Lille Sandefjord skal «styre og dominere»: – Kan ikke leve på det andre gir deg av brødsmuler

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord-Molde 1–3) Sandefjord er Eliteseriens mini, men skal «styre og dominere kampene med stor ballbesittelse og Offensiv fotball»..

NRK - 24 apr 21 kl. 21:21

Offensiv mot kurdisk milits

Tyrkia her sett i gang med ein ny Offensiv mot den kurdiske militsen PKK i nordlege Irak, ifølgje statleg TV. Angrepa rettar seg mot det som skal vera PKK-mål i grensebyen Hakkari, ifølgje kanalen TRT..

NRK - 23 maj 21 kl. 08:03

Houthi-leiar trugar med opptrapping

USA innførte torsdag sanksjonar mot to leiarar i Houthi-militsen i Jemen som leia ein Offensiv for å ta Marib-regionen. Den amerikanske spesialutsendingen i Jemen etterlyste også ei nedtrapping og pressa på for ei våpenkvile. Ein leiar for militsen avviser sanksjonane, og truga med nye angrep mot land som angrip dei..

NRK - 09 apr 21 kl. 16:01

Ukraina planlegger ikke Offensiv

Det ukrainske forsvaret sier det ikke planlegger noen Offensiv mot de russiskvennlige separatistene øst i landet. – Å bruke makt for å frigjøre midlertidig okkuperte territorier vil føre til at mange sivile blir drept og til store tap for militæret, noe som er uakseptabelt for Ukraina, sier Ruslans Khomchak, som er sjef for generalstaben i det ukrainske forsvaret..

Dagbladet - 16 maj 21 kl. 02:24

Israel varsler fortsatt Offensiv - Hamas truer tilbake

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at Offensiven mot militante palestinere på Gazastripen kommer til å fortsette så lenge det trengs. - Motstanden vil øke, svarer Hamas-leder Ismail Haniyeh..

NRK - 16 maj 21 kl. 01:41

Netanyahu varsler fortsatt Offensiv

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at Offensiven mot militante palestinere på Gazastripen kommer til å fortsette så lenge det trengs. Netanyahu kom med budskapet i en advarsel til Hamas' ledere da han var på besøk i forsvarsdepartementet i Tel Aviv lørdag kveld. – Dere kan ikke skjule dere.

VG - 16 maj 21 kl. 00:23

Israel varsler fortsatt Offensiv i Gaza - Hamas sier motstanden vil øke

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at Offensiven mot militante palestinere på Gazastripen kommer til å fortsette så lenge det trengs. Hamas svarer at de er klare til å ta i bruk sterkere skyts mot Israel..

NRK - 15 maj 21 kl. 23:54

Hamas-leder varsler økt Offensiv

Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh sier at militante palestinske grupper på Gazastripen står klare til å ta i bruk sterkere skyts mot Israel. – Sionist-fienden angrep Gaza, ødela høyhus og utførte massakre i den tro at dette ville få militante grupper til å trekke seg tilbake. Men ettersom de israelske angrepene eskalerer, kommer motstanden til å øke sin styrke til et høyere nivå, sa Haniyeh i en tale foran noen hundre frammøtte i Qatar lørdag kveld.

NRK - 26 apr 21 kl. 22:48

Offensiv mot global korrupsjon

Storbritannia innfører sanksjoner mot 22 navngitte personer fra blant annet Russland, Sør-Afrika og Sudan, i henhold til en ny strategi mot global korrupsjon. Blant de identifiserte er 14 personer som skal ha stukket unna verdier tilsvarende 230 millioner dollar..

NRK - 25 apr 21 kl. 03:34

Innstilt på våpenhvile i Tsjad

Opprørerne som iverksatte en større Offensiv i det nordlige Tsjad for to uker siden og anklages for å ha drept presidenten, sier de er innstilt på våpenhvile. Men at det må respekteres av begge parter..

NRK - 20 apr 21 kl. 19:01

Opprører i Tsjad lover Offensiv

En opprørsgruppe i Tsjad sier de vil fortsette Offensiven de startet forrige uke, og at de vil sette kursen mot hovedstaden N'Djamena. Hæren i Tsjad opplyste tirsdag at president Idriss Déby døde av skader han fikk etter kamper ved fronten..

Aftenposten - 14 apr 21 kl. 08:23

Han fikk ID-kort på et språk han ikke forstår. «Dette er et folkemord.»

Vold og matmangel preger de som har flyktet fra Tigray-provinsen etter Etiopias militære Offensiv..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt