Odinga

Monday, 11 December, 00:48

Nyheter om Odinga

NRK - 12 jul 23 kl. 17:12

Seks drept av politi under protester i Kenya

Seks mennesker som deltok i protester mot stigende levekostnader i Kenya, ble drept av politiet, ifølge politiet selv. Demonstrasjonene fant sted på flere forskjellige steder i landet, blant annet i Kitengela i nærheten av Nairobi, der flere titalls mennesker brente bildekk og ødela deler av påkjøringsrampen til en ny motorvei. Polititjenestemannen hevder at de som ble skutt, var folk som plyndret butikker.

NRK - 08 jul 23 kl. 14:55

To døde etter protester i Kenya

To personer har så langt mistet livet etter at opposisjonsleder Raila Odinga ba folk protestere mot skatteøkninger i Kenya, opplyser en sykehussjef. Fredag skjøt politiet tåregass mot bilkolonnen til Odinga. Lignende metode ble brukt mot demonstranter i byene Mombasa og Kisumu.

NRK - 02 apr 23 kl. 22:05

Opposisjonsleder avlyser demonstrasjoner i Kenya

Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga har avblåst demonstrasjonene mot regjeringen og vil gå i dialog. For to uker siden oppfordret Odinga sine tilhengere til å gå ut i gatene hver mandag og torsdag for å demonstrere. Mange fulgte oppfordringen om å demonstrere mot de høye levekostnadene i Kenya, og mot utfallet av fjorårets valg som Odinga mente var manipulert.

Klartale - 27 mar 23 kl. 14:00

Demonstrerer i gatene på grunn av høye priser

Folk i Kenya protesterte forrige uke. Det ble voldelige mellom demonstrantene og politiet. En student døde.

NRK - 27 mar 23 kl. 13:33

Politiet brukte tåregass mot demonstranter i Kenya

Nye demonstrasjoner fant sted i Kenya mandag, til tross for at politiet har nedlagt forbud mot protestene. Politiet brukte tåregass mot folkemengdene. Det var sammenstøt mellom politiet og demonstrantene blant annet i Kibera og Mathare, to av hovedstaden Nairobis fattigste områder.

NRK - 27 mar 23 kl. 05:41

Nye demonstrasjoner ventes i Kenya

Kenya forbereder seg på en ny runde med demonstrasjoner mot myndighetene i landet, til tross for at politiet har nedlagt forbud mot protestene. Opposisjonsleder Raila Odinga har oppfordret folk til å gå ut i gatene hver mandag og torsdag for å demonstrere mot de høye levekostnadene i Kenya. For en uke siden endte demonstrasjonene med voldelige sammenstøt med politiet.

NRK - 20 mar 23 kl. 20:58

Student drept da politiet skjøt mot demonstranter i Kenya

En student ble drept da politiet åpnet ild under voldelige sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti vest i Kenya, ifølge politiet. Demonstranter kastet stein under hendelsene i Maseno, og seks betjener ble såret, opplyser politiet mandag kveld. Det fikk sikkerhetsstyrkene til å skyte med skarpt, noe som førte til at tredjeårsstudenten William Mayange ble truffet av et nakkeskudd.

NRK - 05 sep 22 kl. 16:14

Odinga godtar at han tapte presidentvalget i Kenya

Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga godtar høyesteretts kjennelse om at han tapte presidentvalget i forrige måned. Høyesterett avviste mandag forsøkene på å etterprøve resultatet av presidentvalget og opprettholder valgseieren til visepresident William Ruto..

NRK - 05 sep 22 kl. 12:34

Kenyansk høgsterett godkjenner valresultatet

Kenyansk høgsterett slo i dag fast at valtapar Raila Odinga ikkje har klart å leggje fram tilstrekkeleg bevis til å kunne slå fast at resultatet frå presidentvalet 9. august er ugyldig. Dermed er resultatet godkjent, og det er heilt sikkert at William Ruto blir landets neste president.

NRK - 22 aug 22 kl. 10:21

Kenya: Odinga godtar ikke valgresultatet

Raila Odinga, som tapte valget i Kenya, har sendt en begjæring til landets høyeste rett, der han utfordrer resultatet av valget 9. august. Det opplyser advokaten hans mandag.

NRK - 16 aug 22 kl. 15:01

Kenya: Odinga kaller valgresultatet en parodi

Raila Odinga, som ifølge Kenyas valgkommisjon har tapt presidentvalget, vil ikke godta resultatet og kaller det en parodi. – Det vi så mandag var en parodi og en grov ignorering av Kenyas grunnlov, sa Odinga på en pressekonferanse tirsdag..

NRK - 15 aug 22 kl. 17:06

William Ruto er valgvinner i Kenya

William Ruto vant det kenyanske presidentvalget mandag. Ruto fikk 50,49 prosent av stemmene, mens motkandidaten Raila Odinga fikk 48,8 prosent av stemmene. Odinga bestrider resultatet, da han mener at det har vært valgfusk..

NRK - 15 aug 22 kl. 16:28

Valgresultatet i Kenya dras ut

Valgkampteamet til Raila Odinga mener at det har skjedd omfattende valgfusk ved det kenyanske valget som pågår i disse dager. – Et resultat som ikke er mulig å verifisere, er ikke verifisert, sier Saitabao Ole Kanchory til Citizen TV. Han leder Odingas parti Azima.

NRK - 10 aug 22 kl. 07:21

Tett presidentval i Kenya

Foreløpige resultat frå presidentvalet i Kenya viser at det er svært tett mellom dei to største kandidatane, visepresident William Ruto og Raila Odinga, melder Reuters. Begge har ei oppslutning på rett over 49 prosent kvar. Vinnarkandidaten treng minst 50 prosent av stemmene.

Klartale - 09 aug 22 kl. 10:34

Håper på et fredelig valg

Raila Odinga leder på meningsmålingene. Han var i eksil i Norge noen måneder i 1991. Odinga har vært en av Kenyas ledende politikere i mange år.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:53

Spent i Kenya før presidentvalg

Presidentvalget i Kenya 9. august blir en viktig test på demokratiet i landet. Når Uhuru Kenyatta forlater presidentvervet etter to perioder, er det frykt for uroligheter og usikkert om det blir en fredelig maktoverføring.

NRK - 22 apr 22 kl. 13:54

Kenyas tidligere president Mwai Kibaki er død

Mwai Kibaki, som var president i Kenya fra 2002 til 2013, er død, 90 år gammel, opplyser nåværende president Uhuru Kenyatta. – Mwai Kibaki vil for alltid bli husket som en gentleman i kenyansk politikk, en strålende debattant som styrte utviklingen i landet, sier Kenyatta. Opposisjonen med Raila Odinga i spissen protesterte mot valgresultatet da Kibaki ble gjenvalgt for en andre periode i 2007.

NRK - 12 mar 22 kl. 13:43

Kenyas president støtter tidligere erkerival i valget

Kenyas president Uhuru Kenyatta ga lørdag sin støtte til sin tidligere erkerival Raila Odinga i det kommende presidentvalget i august. – Vi har valgt Raila Odinga uten noen opposisjon til å bli den femte presidenten av Kenya, sa Kenyatta til en jublende folkemengde på flere tusen i hovedstaden Nairobi. Odinga var statsminister i landet fra 2008 til 2013.

NRK - 05 feb 18 kl. 17:21

Kenyanske TV-stasjoner gjenåpnet

To kenyanske TV-stasjoner er i drift igjen etter å ha vært stengt for å ha vist en symbolsk seremoni der opposisjonsleder Raila Odinga tas i ed som «folkets president». FN og USA har kritisert kenyanske myndigheter for å stenge kanalene..

NRK - 01 feb 18 kl. 22:28

Kenyansk politiker forræderi-siktet

I Kenya er politikeren og advokaten TJ Kajwang siktet for forræderi. Han risikerer livsvarig fengsel hvis han blir funnet skyldig. Kajwang er medlem av nasjonalforsamlingen og deltok i seremonien hvor opposisjonsleder Raila Odinga ble tatt i ed..

Dagbladet - 30 jan 18 kl. 20:59

Kaos i Kenya: Her hopper han av bussen i fart

Raila Odinga har ikke vunnet noe valg. Likevel har han erklært seg selv som det kenyanske folkets leder..

NRK - 30 jan 18 kl. 12:57

Tåregass mot Odina-tilhengere

Kenyansk politi har avfyrt tåregass mot tusenvis av opposisjonstilhengere som er samlet i Uhuru-parken i Nairobi for å bivåne en symbolsk innsettelse av Raila Odinga. Odinga hevder presidentvalget ble stjålet fra ham..

NRK - 28 nov 17 kl. 13:38

Opplevde Kenya-dramaet på nært hold

I Nairobi har det vært voldelige sammenstøt i forbindelse med at Uhuru Kenyatta ble tatt i ed som president. Afrikakorrespondent Sverre Tom Radøy ble vitne til grov vold da opposisjonsleder Raila Odinga skulle ha et folkemøte et annet sted i byen..

NRK - 28 nov 17 kl. 13:26

Odinga hevder han skal tas i ed

I Kenya sier opposisjonsleder Raila Odinga at han skal tas i ed som president om to uker, ifølge Reuters. Det skjer samme dag som Uhuru Kenyatta ble tatt i ed, etter et omstridt valg tidligere i høst..

NRK - 19 nov 17 kl. 15:49

Odinga ber om internasjonal hjelp

Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga ba i dag verdenssamfunnet gripe inn i krisen i landet. Ifølge Odinga er 31 mennesker drept av politiet i løpet av helgen. Det var flere opptøyer i Kenya etter nyvalget i oktober.

Aftenposten - 17 nov 17 kl. 19:10

Fem drept under demonstrasjon i Kenya

Minst fem mennesker er drept i sammenstøt mellom politi og tilhengere av opposisjonslederen Raila Odinga i Kenya. .

NRK - 29 okt 17 kl. 11:02

Vil ha nyvalg i Kenya

Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga kaller presidentvalget torsdag for en farse og krever nyvalg innen 90 dager. Odinga viser til den lave valgdeltakelsen og anklager president Uhuru Kenyatta for å ødelegge landets styringsorganer, skriver AP..

VG - 26 okt 17 kl. 11:45

Presidentvalget i Kenya: – Rolig nå, men det kan eksplodere

Situasjonen i Kenya er uhyre spent etter at valglokalene åpnet i morges. Tilhengere av opposisjonslederen Raila Odinga forsøker flere steder å forhindre folk i å stemme..

NRK - 26 okt 17 kl. 08:41

Kenya: Sammenstøt ved valglokaler

Det er sammenstøt mellom politi og opposisjon flere steder i Nairobi og vest i Kenya, melder AFP. Demonstrantene forsøkte å blokkere innganger til valglokaler, da deres leder Raila Odinga maner til boikott av valget. Tåregass er brukt, melder Reuters..

Aftenposten - 26 okt 17 kl. 06:06

Håndgemeng da valglokaler i Kenya åpnet

Valglokalene er åpnet for nok et presidentvalg i et splittet Kenya. Men opposisjonsleder Raila Odinga oppfordrer sine tilhengere til å boikotte valget..

Aftenposten - 26 okt 17 kl. 06:06

Sammenstøt med politiet da valglokaler i Kenya åpnet

Valglokalene er åpnet for nok et presidentvalg i et splittet Kenya. Men opposisjonsleder Raila Odinga oppfordrer sine tilhengere til å boikotte valget..

Aftenposten - 26 okt 17 kl. 06:06

Valglokalene åpnet i et splittet Kenya

Valglokalene er åpnet for et presidentvalg i Kenya som er preget av etter at opposisjonsleder Raila Odinga oppfordret sine tilhengere til å boikotte valget..

NRK - 25 okt 17 kl. 19:03

Kenyas president ber om fred

Kenyas president Uhuru Kenyatta ber alle avstå fra vold under morgendagens presidentvalg. – La oss sikre velgerne en fredelig utøvelse av stemmeretten, sa han i en TV-tale. Kenyatta er sikker på å vinne fordi Raila Odinga boikotter valget..

NRK - 25 okt 17 kl. 16:17

Ber folk boikotte valg

Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga ber sine tilhengere om å boikotte presidentvalget i landet. I en direktesendt tale ber han også tilhengerne overbevise andre om at de heller ikke bør stemme..

Aftenposten - 25 okt 17 kl. 06:21

Kenyansk nyvalg trues av masseprotester og boikott

Torsdag forsøker Kenya på ny å velge president. Men opposisjonens frontfigur Raila Odinga nekter å delta, og en av lederne i den omstridte valgkommisjonen har flyktet til utlandet..

NRK - 11 okt 17 kl. 14:46

Tåregass mot opposisjons-tilhengere

Politiet i Kenyas hovedstad Nairobi brukte i dag tåregass mot tilhengere av opposisjonsleder Raila Odinga. Odinga har trukket seg fra presidentvalget fordi han mener valgprosedyrene ikke er nok endret etter at Høyesterett annulerte valget i august..

NRK - 11 okt 17 kl. 11:07

Krever valgreformer i Kenya

Tusenvis av kenyanere som støtter opposisjonsleder Raila Odinga, demonstrerte onsdag vest i landet med krav om reformer før presidentvalget holdes om igjen. Også i hovedstaden Nairobi begynte folk å samle seg til en protestmarsj..

NRK - 10 okt 17 kl. 16:14

Odinga trekker seg fra valget

Den kenyanske opposisjonslederen Raila Odinga trekker seg fra presidentvalget. Kenyas høyesterett opphevet i forrige måned det omstridte gjenvalget av president Uhuru Kenyatta og beordret at valget skulle holdes på nytt. Det blir altså uten Odinga..

NRK - 04 sep 17 kl. 18:40

Kenya holder nyvalg i neste måned

Kenya skal holde nytt valg 17. oktober, kunngjør landets valgkommisjon. Beslutningen kommer etter at høyesterett annullerte sommerens valgresultat.

VG - 01 sep 17 kl. 15:23

Presidentvalget i Kenya må holdes på nytt

Det omstridte gjenvalget av Kenyas president Uhuru Kenyatta er opphevet av landets høyesterett. – En historisk dag, sier opposisjonsleder Raila Odinga..

NRK - 01 sep 17 kl. 14:52

Odinga: En historisk dag

Det omstridte gjenvalget av Kenyas president Uhuru Kenyatta er opphevet av landets høyesterett. – En historisk dag, sier opposisjonsleder Raila Odinga. Begrunnelsen for at resultatet annulleres, er uregelmessigheter i gjennomføringen av valget..

NRK - 01 sep 17 kl. 11:24

Presidentvalg i Kenya kjent ugyldig

Høyesterett i Kenya har bestemt at presidentvalget som nettopp ble avviklet, må holdes på nytt. Valget ble vunnet av president Uhuru Kenyatta. Opposisjonsleder Raila Odinga mener at det elektroniske valgsystemet ble hacket og manipulert..

NRK - 16 aug 17 kl. 16:25

Klager valgresultat til høyesterett

Opposisjonsleder Raila Odinga varsler at opposisjonen vil klage valgresultatet inn for høyesterett, og fortsette med sivil ulydighet. Odinga har hevdet at valgresultatet er hacket og manipulert, men valgkommisjonen sier hackerforsøket var mislykket..

NRK - 12 aug 17 kl. 08:55

To skutt og drept i Kenya

To personer drept i Kenya, bekrefter politiet til AFP. Det er voldelige opptøyer i flere områder etter presidentvalget tidligere denne uka. Opposisjonsleder Raila Odinga mener valgresultatet er manipulert..

NRK - 11 aug 17 kl. 23:23

Kenyatta maner til ro i Kenya

Uhuru Kenyatta ber folket avstå fra vold etter at han ble gjenvalgt som Kenyas president. Det er voldelige opptøyer i flere områder der opposisjonens kandidat Raila Odinga har mange støttespillere..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com