Nytt

Wednesday, 06 December, 09:21

Nyheter om Nytt

Klartale - 11 okt 23 kl. 13:15

– Det er vanskelig å lære seg et Nytt språk som voksen

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 27 nov 23 kl. 10:47

Folk i Moss må stemme på Nytt

I høst var det lokalvalg. Folk stemte i kommuner og fylker. Men i Moss er det omvalg i dag.

NRK - 23 nov 23 kl. 14:18

Hundre fuskesaker kan bli behandlet på Nytt

Fem rettssaker kan påvirke hvor mange studenter som vil få sine fuskesaker behandlet på Nytt. Kunnskapsdepartementet har gitt beskjed om at Felles klagenemnd må behandle noen fusksaker på Nytt. Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch sier at de har hatt en foreløpig gjennomgang, og at opp mot hundre saker kan bli gjenopptatt.

NRK - I førrgår: 11:57

To drept i jordskjelv, Nytt etterskjelv registrert

Det har vært et Nytt jordskjelv, denne gang med styrke 6,4, på Filippinene, skriver Reuters. Mellom 6,0 og 6,9 blir regnet som «kraftig». Minst to mennesker ble drept og flere ble skadet etter at et jordskjelv med styrke 7,6 rammet den sørlige delen av øygruppen sent lørdag.

Klartale - 08 nov 23 kl. 06:30

– Nå føler jeg meg helt alene

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 01 dec 23 kl. 20:40

Utforrennet i Beaver Creek avlyst – stoppet av snøfall

Kraftig snøfall var grunnen til at mennenes verdenscuputfor i Beaver Creek fredag ikke kunne gjennomføres. Snøvær natt til fredag ga arrangøren store utfordring med preparering av løypa. Rennstart ble først utsatt fra 18.

NRK - 01 dec 23 kl. 14:17

Nytt klimafond lansert på toppmøte

Et Nytt klimafond med over 320 milliarder kroner i verdier er lansert på Cop 28 av vertsnasjonen De forente arabiske emirater. Landets president, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, presenterte nyheten fredag. Håpet er at fondet vil gi støtet til flere tusen milliarder kroner i investeringer i klimatiltak innen 2030.

NRK - 01 dec 23 kl. 13:57

Politiet må se på drapssak på Nytt

Førstestatsadvokat Hilde Stoltenberg har bedt politiet å gjøre en ny gjennomgang av drapet på Ole Aamodt. Det bekrefter hun overfor NRK fredag ettermiddag. I 2012 ble Webjørn Jensen dømt til 12 års fengsel for drapet på Aamodt.

Aftenposten - 30 nov 23 kl. 16:01

Den skjulte Ukraina-krigen kan ha fått et Nytt offer: – Hun var målet

På fronten dør soldatene. Men den skjulte krigen kan nå ha krevd et Nytt offer..

NRK - 30 nov 23 kl. 12:39

Nytt bilde av Prins Sverre Magnus

I samband med Prins Sverre Magnus’ 18 årsdag, har Kongehuset publisert eit Nytt bilde av den prinsen. Myndigheitsdagen vert markert den 1. desember, og Kongehuset inviterer til offisiell lunsj på Slottet.

NRK - 30 nov 23 kl. 09:01

Nytt budsjettmøte på Statsministerens kontor

SV og regjeringspartia møtest til Nytt forhandlingsmøte i dag om statsbudsjettet på statsministerens kontor. NRK får stadfesta at forhandlingane startar i dag klokka 9. NTB melder at avstanden mellom partane framleis skal vera stor..

VG - 24 nov 23 kl. 16:21

Mer dårlig Nytt for Støre og Ap: Tilliten til økonomien stuper

Ap forklarer valgnederlaget med lav økonomisk tillit. Fredag kom nye tall som er svært dårlig Nytt for statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre..

Klartale - 3 timer siden

De 28 viktige dagene

Mensen har vært tabu å snakke om. Også i moderne tider. Nå skjer det heldigvis en endring.

Aftenposten - 13 timer siden

Her er bildet som viser godt Kolstad-Nytt

Dagen før storkampen er Magnus Abelvik Rød mer enn klar for å møte sin gamle rival..

NRK - 16 timer siden

Nytt vedtak skal sikre kjønnsbalanse i styrer

Flertallet i Stortingets næringskomité har blitt enige om at mellomstore og store selskaper skal ha minst 40 prosent kjønnsbalanse i styret. De siste 20 årene har kvinneandelen i norske styrer i private selskaper gått fra 15 prosent til 20 prosent. – Det går altfor sakte, så her trengs det kraftigere lut, sier Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson, Anniken Huitfeldt, i en pressemelding.

NRK - 17 timer siden

Nye spørsmål til Vestre om habilitet

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har i dag sendt et Nytt brev med spørsmål til næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre. Vestre opplyste selv tidligere i høst at vennen Hege Sandvik av administrasjonen var blitt utnevnt til ulike lederstillinger i departementet - mens han selv var statsråd. – Komiteen har hatt behov for å sende noen oppklarende spørsmål til Vestre om hans habilitetssak.

NRK - 19 timer siden

Energiministeren om havbunnsmineraler: – Mener det er forsvarlig

Regjeringa, sammen med Høyre og Frp, har blitt enige om å lete etter havbunnsmineraler på deler av norsk sokkel. Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier han er glad for at de nå har kommet til enighet. – Vi skal gjøre dette forsiktig, vi skal gjøre det steg for steg.

VG - 21 timer siden

NRK om TV 2: – Litt overrasket

Harald Eias NRK-figur «Oslolosen» blir sentral i et Nytt TV2-konsept. – Litt overrasket, sier NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen..

VG - 22 timer siden

Nytt norsk matte-sjokk: Aldri prestert dårligere

Norske 15-åringer havner i bakleksa i matematikk sammenlignet med elever fra andre land. Det viser den ferske PISA-undersøkelsen..

NRK - Igår: 22:15

Coop tilbakekaller fiberskorper

Coop tilbakekaller fiberskorper 400 g med best før dato 12.11.2024.

VG - Igår: 13:06

Tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard varsler ny begjæring til Gjenopptagelsekommisjonen

Tidligere ordfører i Vågå, Rune Øygard, som er dømt for overgrep, får ikke saken gjenopptatt. Han varsler at han på Nytt vil be om at saken blir gjenopptatt..

Dagbladet - I førrgår: 09:16

Elleve døde etter vulkanutbrudd

Tolv personer er fortsatt ikke gjort rede for etter vulkanutbruddet i Indonesia søndag. Leteaksjonen er midlertidig innstilt etter Nytt utbrudd..

E24 - I førrgår: 06:04

Evergrande-aksjen bykser etter utsatt skjebnedato

Det kriserammede eiendomsselskapet har på Nytt fått utsatt et rettsmøte om avvikling..

NRK - 21 nov 23 kl. 20:21

Tidligere «Bamsegutt»-advokat: – vil intervjues på Nytt

Erling Kjærmann var advokat for Jan Egil Granfoss fra 2003 til 2013. Han sier dette til NRK: – Dersom NRK republiserer «Ingen elsker Bamsegutt», så krever jeg å bli intervjuet på Nytt av Tore Strømøy fordi det er tilført ny informasjon i dette sakskomplekset som jeg ikke var kjent med det fulle omfanget av, da jeg ble intervjuet på høsten i fjor. – Jeg står for det jeg har sagt i serien, men jeg ser det som påkrevet å komme med tilføyelser utover det jeg sier i programmet som nå er tatt av, sier Kjærmann..

NRK - I førrgår: 21:04

Nytt jordskjelv i Filippinane

Eit jordskjelv med styrke 6, 3 og eit djupn på ti kilometer råka Filippinane, melder Reuters. Jordskjelvet råka Mindanao, den nest største øya på Filippane. Det same skjedde laurdag, men då hadde skjelvet ein styrke på 7, 5.

NRK - I førrgår: 21:04

Nytt jordskjelv på Filippinane

Eit jordskjelv med styrke 6, 8 og eit djupn på ti kilometer råka Filippinane, melder Reuters. Jordskjelvet råka Mindanao, den nest største øya på Filippane. Det same skjedde i går, men då hadde skjelvet ein styrke på 7, 5.

NRK - I førrgår: 17:31

24 norske i ferd med å forlate Gaza i dag

24 personer med norsk tilknytning er i ferd med å forlate Gaza nå. Det opplyser Utenriksdepartementet til NRK søndag ettermiddag. – Vi har i dag fått bekreftet at 24 personer på vår liste er i ferd med å forlate Gaza og at de er på vei inn i Egypt.

VG - I førrgår: 16:18

Nytt Beaver Creek-renn avlyst

Alpinherrene må igjen vente på å starte fartssesongen. Søndag ble renn nummer tre i Beaver Creek, denne gang super-G, avlyst grunnet dystre værutsikter..

NRK - I førrgår: 14:38

Illeluktende fly måtte snu

Et Norwegian på vei til Alta fra Gardermoen måtte snu på grunn av vond lukt i kabinen, skriver Kronstadposten. – Det var rett og slett rester etter treff med en fugl som har skjedd i går. Da er rutinen at da inspiserer vi og vasker motoren for å få det rent.

VG - I førrgår: 10:30

Nytt kanonhopp av suverene Riiber – jakter dobbeltseier på Lillehammer

Jarl Magnus Riiber er oppskriftsmessig i førersetet etter storbakkehoppingen i kombinertrennet i verdenscupen på Lillehammer..

NRK - I førrgår: 10:23

Nytt tollsystem for potet gir dyrere pris på import-potet

Av budsjettforliket kommer det frem at Stortinget ber regjeringen om å gå fra krone- til prosenttoll på potet, herunder hel potet, potetflak og potetgranulat fra 1. januar 2024. Nationen skrev for to dager siden at et slikt grep vil gi et prishopp på 64 prosent på importerte poteter.

NRK - I førrgår: 10:22

Høgskolen i Innlandet annullerte eksamen – cirka 140 kandidater ramma

Om lag 140 studenter må belage seg på å ta eksamen på Nytt. Fredag 1. desember skulle studentene ved Handelshøgskolen Innlandet – fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, ha eksamen i emnet «Forvaltningsrett».

NRK - 20 nov 23 kl. 18:57

NRK vil gjøre flere endringer i «Ingen elsker Bamsegutt»

– Hele konteksten og debatten rundt serien er en annen nå enn da den ble publisert først i forrige uke, sier etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk, i DagsNytt 18 på NRK mandag. Søndag ble det kjent at NRK midlertidig trekker dokumentaren etter at det kom frem at hovedpersonen Jan Egil Granfoss ble dømt i en sedelighetssak i 1991. Denne dommen var utelatt i serien fra NRK.

Aftenposten - 20 nov 23 kl. 14:55

Nytt møte tirsdag: Slik har RBK jobbet i trenerjakten

Tirsdag ettermiddag møtes RBK-styret på Nytt for å diskutere hvem som skal bli hovedtrener..

NRK - 02 dec 23 kl. 15:27

Kongen åpnet det nye skimuseet i Holmenkollen

Kong Harald deltok på den høytidelige åpningen av det nye skimuseet i Holmenkollen lørdag. Skiforeningen har oppgradert skimuseet for 90 millioner kroner og fra og med søndag er museet åpent for alle. Skimuseet, som i år fyller 100 år, har fått et helt Nytt inngangsparti tegnet av Snøhetta.

VG - 02 dec 23 kl. 11:47

Riiber mot ny verdenscupseier – Nytt drømmehopp på Lillehammer

Jarl Magnus Riiber går først ut i langrennet og har nesten ett minutt ned til nærmeste utfordrer etter hoppdelen i kombinertverdenscupen på Lillehammer lørdag..

Dagbladet - 02 dec 23 kl. 09:08

Vekker oppsikt: - For stor

Forskere klør seg i hodet etter Nytt planetfunn, det kommer fram i en ny studie..

Aftenposten - 02 dec 23 kl. 08:06

Ser du hva dette er? For fem millioner kroner kan man få et Nytt blikk på småkrypene.

Ser du hva dette er? (Nei, dette er ikke en humrende fyr med digre hodetelefoner.).

Aftenposten - 02 dec 23 kl. 08:00

Tenåringer som «vaper» – bør vi bekymre oss? – Et Nytt og komplekst bilde, mener forsker.

«Vaping» har økt betydelig blant de unge den aller siste tiden. Men hva vet man egentlig om konsekvensene?.

VG - 02 dec 23 kl. 02:01

Putin med Nytt dekret: – Tvangssendt til hæren

Unge russiske menn blir bortført fra gatene og tvunget inn i hæren, samtidig som Vladimir Putin signerer et dekret om å øke antall soldater med 170.000..

Aftenposten - 01 dec 23 kl. 14:56

Rosenborg-spillerne tar lønnskutt

Fredag var det Nytt allmøte i Rosenborg om nedskjæringene. Nå tar spillerne et frivillig lønnskutt..

Klartale - 01 dec 23 kl. 11:30

Mange er bekymret for om de klarer å betale regningene sine

Folk sliter med økonomien for tiden. Varer og tjenester blir dyrere. Det blir også folks lån.

NRK - 01 dec 23 kl. 10:02

Kong Charles ber om at COP28 blir et vendepunkt

Kong Charles holdt tale under åpningsseremonien til årets klimatoppmøte i Dubai. Kongen har engasjert seg stort i arbeidet mot klimaendringene og i 2015 var han på plass på COP21. Da ble Parisavtalen signert og optimismen var stor forteller kongen.

NRK - 01 dec 23 kl. 09:52

EU åtvarar mot mineral på havbotnen

Nytt EU-direktiv åtvarar mot å vinne ut mineral på havbotnen. Det kan leggje i kjelkar i vegen for planane til Ap-Sp-regjeringa om å opne opp store område i Barentshavet og Grønlandshavet for gruvedrift, skriv NTB. Venstre, Raudt, SV, MDG og KrF har kritisert stortingsmeldinga, som no er til behandling.

Aftenposten - 01 dec 23 kl. 08:23

– Dette vil gi folk et helt Nytt syn på Holmlia

Her kan du lage podkast, reparere sykkel, spille Playstation eller teater med proft utstyr..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com