Norske

Wednesday, 20 October, 19:17

Nyheter om Norske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 okt 21 kl. 17:31

Flertall for sikring av lønn

Støre-regjeringen vil innføre krav om Norske lønns- og arbeidsvilkår for sjøfolk. De får støtte fra SV og Rødt og har dermed flertallet i ryggen. Det er i sin helt ferske regjeringsplattform at Ap og Sp kommer med følgende løfte: «Det skal innføres krav om Norske lønns- og arbeidsvilkår i Norske farvann og på norsk sokkel, herunder offshoreflåten», skriver NTB..

Klartale - 14 okt 21 kl. 16:00

Flere land åpner for Norske turister

I halvannet år har det nærmest vært umulig å reise ut av landet for en deilig ferie i by eller på strand. Men nå åpner verden igjen. Torsdag kunne turister kjenne sand under føttene og sol i fjeset på øya Bali.

Klartale - 13 okt 21 kl. 08:53

Norske bedrifter fikk milliarder i korona-støtte

Norske myndigheter bidro med mye penger til næringslivet som følge av korona-viruset.Norske bedrifter fikk tilsammen utbetalt 12,8 milliarder kroner i korona-støtte. Det viser tall kanalen P4 har hentet ut.

NRK - I førrgår: 18:14

Sier ja til VAR i Eliteserien

De Norske toppfotballklubbene har sagt ja til å innføre Video Assistant Referee (VAR) i Eliteserien om to år. Det ble bestemt på et møte mellom styrelederne i Norske toppklubber mandag, melder VG. Lillestrøm var den eneste klubben som tok til orde for å ikke innføre VAR under dagens møte ifølge avisen..

NRK - 14 okt 21 kl. 22:42

Det svenske kongehuset kondolerer

Det svenske kongehuset kondolerer til kong Harald og det Norske folk etter angrepet på Kongsberg onsdag. Kongehuset har sendt et kondolansebrev til kong Harald, opplyser det svenske kongehuset på sine nettsider. – Dronningen og jeg vil utdype vår dypeste medfølelse i anledning det forferdelige angrepet i Kongsberg.

NRK - 14 okt 21 kl. 16:04

Opphever munnbindkrav på fly

Widerøe opphever krav om munnbind på flyvninger innenlands og internt i Skandinavia, skriver de selv i en pressemelding. – Selskapet har fulgt Norske helsemyndigheters smittevernveileder for luftfart gjennom hele pandemien. Den Norske smittevernveilederen krever ikke lengre at passasjerer innenlands benytter munnbind, dermed faller dette kravet bort om bord på Widerøes flyginger, skriver flyselskapet..

E24 - 13 okt 21 kl. 21:52

Fikk mer vann i Norske magasiner i forrige uke

Norske vannkraftmagasiner fortsatte å fylles i forrige uke. Fyllingsgraden steg med 1,6 prosentpoeng til 66,4 prosent, ifølge NVE..

NRK - 13 okt 21 kl. 13:11

Avlyser «Snøsøstera»

Det Norske Teatret avlyser barneforestillingen «Snøsøstera» på grunn av den landsomfattende streiken blant teaterarbeidere og orkesteransatte. Forestillingen bygger på boksuksessen til Maja Lunde og Lisa Aisato og skulle hatt urpremiere 23. oktober.

NRK - 13 okt 21 kl. 10:18

To nye positive koronatester

Ytterligere to spillere på det Norske håndballandslaget for kvinner er bekreftet smittet av korona. Det opplyser landslagslege Nils Ivar Leraand til VG. – De to PCR-testene vi ventet på i går, var også positive.

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

Aftenposten - 5 minutter siden

En oppvisning i effektiv katastrofefilm

Tidenes beste Norske oljefilm er på vei til kinosalene. Nordsjøen holder pusten for deg i 105 minutter..

NRK - 2 timer siden

Svært lav vannstand

Norges vassdrags- og energidirektorat publiserte i dag vannmagasinstatistikken for uke 41. Den viser at fyllingsgraden i Norske vannmagasiner er på 67,5 prosent. Fyllingsgraden har ikke vært så lav siden 2006.

Klartale - 12 okt 21 kl. 08:59

Fortsatt med i kampen om VM

Mandag kveld var Ullevaal Stadion full. For første gang på to år fikk det Norske herre-landslaget i fotball oppleve jubel fra 28.000 tilskuere på hjemmebane.

NRK - 6 timer siden

118 koronapasientar på sjukehus

Onsdag var det 118 pasientar smitta av korona på Norske sjukehus. Det er 17 fleire enn dagen før, viser tal frå Helsedirektoratet. 16 av pasientane får respiratorbehandling, og 29 ligg på intensivavdeling.

Dagbladet - 8 timer siden

Tar Norge med storm

Filmen «Verdens verste menneske» hylles av anmelderne, og har muligheten til å bli årets mest sette Norske kinofilm..

NRK - 10 timer siden

Færre i fengsel under pandemien

Gjennom pandemien sat det færre menneske i Norske fengsel. Tidlegare lauslatingar, smitteverntiltak og stengde landegrenser bidrog til nedgangen, viser tal frå SSB. I snitt sat det dagleg 3030 personar i fengsel i Noreg i fjor, som er ein nedgang på 8,5 prosent frå året før.

VG - 12 timer siden

Norsk regissør med film om mannen som skjulte Saddam Hussein

Kun CIA og nær familie har sett ansiktet til Alaa Namuq, mannen som skjulte Iraks diktator Saddam Hussein i et hull i bakken i hele åtte måneder. Nå avsløres Namuqs ansikt for resten av verden – av den Norske regissøren Halkawt Mustafa..

NRK - 20 timer siden

Filmkritikerprisen 2021 utdelt

Filmkritikerprisen 2021 for fjorårets beste Norske langfilm går til «Kunstneren og tyven», regissert av Benjamin Ree. Prisen ble overrakt vinneren under Norsk filmkritikerlags årsmøte. Vinenren er kåret etter avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer..

VG - 22 timer siden

«Kunstneren og Tyven» viner Filmkritikerprisen

Filmkritikerprisen for fjorårets beste Norske langfilm går til Benjamin Rees «Kunstneren og Tyven.».

VG - 22 timer siden

«Kunstneren og Tyven» vinner Filmkritikerprisen

Filmkritikerprisen for fjorårets beste Norske langfilm går til Benjamin Rees «Kunstneren og Tyven.».

Dagbladet - 23 timer siden

Kritisk for årets juleforestillinger

Det Norske Teatret måtte avlyse «Snøsøstera», og nå spøker det for Nationaltheatrets «En julenattsdrøm»..

VG - Igår: 12:51

Norges ukjente rolle i Taliban-forhandlingene

Høsten 2019 skulle avgjørende forhandlinger mellom regjeringen i Afghanistan og Taliban holdes i Norge. Norske diplomater spilte en langt viktigere rolle enn det UD tidligere har vedgått..

VG - Igår: 11:56

Magnus Carlsen kan sette ny penge-rekord: 11,7 mill.

Magnus Carlsen (30) skal før jul spille sin femte VM-match. Om han vinner, blir det ny penge-rekord for det Norske sjakkgeniet..

NRK - Igår: 03:24

Sparte millioner på ny pensjon

Tre av landets største kulturinstitusjoner har spart 140 millioner på et midlertidig bytte av pensjonsordning. I fjor brukte Operaen, Det Norske teatret og Nationateatret 73 millioner kroner på pensjon, mot 213 millioner kroner i 2015, skriver Klassekampen. Høye pensjonskostnader var årsaken til at flere kulturscener var i økonomisk krise i 2015.

NRK - Igår: 00:24

Norges ambassadør innkalt i Ankara

Tyrkia ber ambassadører fra Norge og ni andre land forklare seg etter at de krevde at den fengslede regimekritikeren Osman Kavala blir løslatt. Flere ambassader i Tyrkia, blant dem den Norske, gikk mandag ut med en uttalelse der de krever at Kavala blir løslatt, skriver den regimevennlige avisa Daily Sabah. Kavala, som er forretningsmann, ble fengslet for fire år siden, for sin påståtte rolle i demonstrasjonene og opprøre i Gezi-parken i 2013.

NRK - Igår: 00:14

Støre og Eide til klimatoppmøtet

Den nye klima- og miljøministeren Espen Barth Eide skal lede den Norske delegasjonen til klimatoppmøtet i Glasgow i Skottland om to uker. Statsminister Jonas Gahr Støre skal også delta under åpningen, i likhet med rundt 100 stats- og regjeringssjefer..

Aftenposten - Igår: 20:00

Tanken er til å forstå, men heldigvis tapte hun slaget

Nå er Norske idrettsledere forpliktet. Det kan få betydning for utøvere fra hele verden..

Aftenposten - I førrgår: 16:09

Norsk Toppfotball sa ja til VAR i Eliteserien

Mandagens møte blant styrelederne i Norske toppklubber levner ingen tvil: Det blir Video Assistant Referee (VAR) i….

VG - I førrgår: 16:08

Norsk Toppfotball sa ja til VAR i Eliteserien

Mandagens møte blant styrelederne i Norske toppklubber levner ingen tvil: Det blir Video Assistant Referee (VAR) i Eliteserien om to år..

Aftenposten - I førrgår: 16:09

Sier ja til VAR i Eliteserien

Mandagens møte blant styrelederne i Norske toppklubber levner ingen tvil: Det blir Video Assistant Referee (VAR) i….

VG - I førrgår: 16:08

Norsk Toppfotball sa ja til VAR i Eliteserien: – Ingen lang og stor diskusjon

Mandagens møte blant styrelederne i Norske toppklubber levner ingen tvil: Det blir Video Assistant Referee (VAR) i Eliteserien om to år..

VG - I førrgår: 11:51

Urett mot urfolket

En over 300 år gammel samisk tromme, som ble konfiskert av danskene i 1692, har sitt rettmessige hjem på den Norske urbefolkningens museum i Vest-Finnmark..

NRK - I førrgår: 11:30

Striden kring prestar fortsett

Biskopane skal denne veka samlast til bispemøte kor tema blir at enkelte mannlege prestar framleis nektar å samarbeida med kvinnelege kollegaer. Olav Fykse Tveit i Den Norske kyrkje seier at formålet med møtet er å klargjera kva reglar som gjeld..

Aftenposten - I førrgår: 08:41

Da de i år endelig fikk oppreisning, var ingen lenger i live: – En skamplett i norsk krigshistorie

Halvparten av de Norske partisanene som drev motstandskamp mot tyskerne i Troms og Finnmark, døde..

NRK - I førrgår: 20:04

IS-kvinne angrer og vil hjem

Aisha Shazadi Kausar, som dro til Syria for å slutte seg til IS, ber igjen Norske myndigheter om å hente henne tilbake. Hun håper nå på hjelp fra den nye regjeringen. – Nå vil en langt mer moderat versjon av meg vende hjem, sier Aisha Shazadi Kausar til NRK..

VG - 17 okt 21 kl. 17:55

Bloomberg: «Squid Game» verdt 7,5 milliarder for Netflix

Det amerikanske finansmediet melder at strømmetjenesten selv vurderer verdien av høstens suksess-serie til 7,5 milliarder Norske kroner..

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 13:58

Fagermo må vurdere å justere kursen: – Greier ikke det med Norske spillere

VALLE (VG) Ingen i Eliteserien har vært mer glad i «kortreist» enn Dag-Eilev Fagermo (54) det siste tiåret..

VG - 17 okt 21 kl. 13:58

Fagermo må vurdere å justere kursen: – Greier ikke det med Norske spillere

VALLE (VG) Ingen i Eliteserien har vært mer glad i «kortreist» enn Dag-Eilev Fagermo (54) det siste tiåret. Han innser at han trolig må innføre en mer liberal politikk for å vinne seriegull med Vålerenga..

VG - 17 okt 21 kl. 10:29

– Andréa vil bli dypt savnet av sin Norske og tyske familie

Svartmetallmusikeren Andréa Meyer (52) er blant de drepte i Kongsberg- tragedien. Hun etterlater seg en datter i dyp sorg..

NRK - 17 okt 21 kl. 10:08

Simulert høyde skal rapporteres

Norske toppidrettsutøvere som ønsker å benytte simulert høydetrening, må melde det inn til Antidoping Norge. Dette selv om simulert høyde ikke står på WADAs forbudsliste. Det besluttet det ekstraordinære Idrettstinget søndag, melder VG.

VG - 17 okt 21 kl. 09:54

Bruk av høydehus skal meldes til Antidoping Norge

Norske toppidrettsutøvere som vil bruke høydehus, må melde fra til Antidoping Norge om dette - selv om det ikke står på WADAs forbudsliste..

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 09:55

Bruk av høydehus skal meldes til Antidoping Norge

Norske toppidrettsutøvere som vil bruke høydehus, må melde fra til Antidoping Norge om dette - selv om det ikke står….

Aftenposten - 16 okt 21 kl. 20:57

Foreldre deler barnebilder med emojis over ansiktet: – Jeg er opptatt av at hun skal få skape sin egen identitet

75 prosent av Norske foreldre har delt bilder eller filmer av barna sine på nett..

E24 - 16 okt 21 kl. 20:47

Kan gulrotplukking bli ein draumeferie? Ja, meiner desse

Over 500 Norske gardar har noko å tilby turistar. No går jærske bønder saman for å styrka Jæren som turistdestinasjon..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt