Norske

Tuesday, 21 September, 10:38

Nyheter om Norske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 1 time siden

Mange heildigitale abonnement

Opplaga for Norske medium steig med 0,5 prosent i første halvår i år. Over halvparten av avisabonnementa er no heildigitale, viser nye tal frå Mediebedriftenes Landsforening, MBL. – Det viser at Norske aviser er i front både når det gjeld digital journalistikk og digital medieutvikling, seier administrerande direktør i MBL, Randi S.

NRK - 12 timer siden

Søreide glad for at USA åpner opp

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier det betyr mye for Norske borgere med bånd til USA at landet i november åpner opp for innreise igjen. USA varslet mandag at det 18 måneder lange innreiseforbudet lempes på fra november, og at tilreisende som er fullvaksinert da vil slippe inn. – Det er positivt at USA opphever innreiserestriksjonene for fullvaksinerte.

NRK - 16 sep 21 kl. 21:12

Norsk havørn til Irland og Spania

21 Norske havørnunger ble tidlig i sommer fløyet til Irland, mens 9 ble fløyet til Spania. Målet er å gjenetablere arten i Europa. Ungene som ble fløyet til Irland ble satt ut i midten av august, og de 9 som skal etablere seg i Spania slippes fri i oktober.

NRK - 16 sep 21 kl. 13:40

ECDC: Viken fylke mørkerødt

Det europeiske smittevernbyrået ECDC har oppdatert det ukentlige smittekartet for Europa. I Norge skifter Vestland farge fra rødt til oransje, mens Viken går fra rødt til mørkerødt. Ellers i Europa går Latvia fra oransje til rødt, mens Island går fra rødt til oransje.

NRK - 16 sep 21 kl. 11:54

Norske sanitetsbidraget får medalje

På fredag tar det Norske sanitetsbidraget i mot sin tredje kontingent medalje for innsatsen i Afghanistan, skriv forsvaret. 66 personar vil få Forsvarets operasjonsmedalje på Akershus festning. Noreg stilte med eit sanitetsbidrag som drifta sjukehuset ved den internasjonale lufthamna i Kabul frå mars 2020 til august 2021..

NRK - 28 aug 21 kl. 10:15

Amerikaner mottok St. Olavsmedalje

Brian W. Edwards reddet Norske soldater fra en svært farlig situasjon nær Kabul i 2019. Nå er han første utlending som mottar St.

NRK - 2 timer siden

Vil blokkere gamblingsider

Regjeringa foreslår å blokkere nettsidene til utanlandske spelselskap. – Desse selskapa gjer det dei kan for å omgå norsk lov. Med blokkering skal vi klare å kneble dei, seier kulturminister Abid Raja (V) til E24.

NRK - 5 timer siden

Sp vil kutte norsk krafteksport

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft til det europeiske kontinentet for å sikre lavere strømpris her hjemme, melder Dagens Næringsliv. Det ligger an til rekordhøye strømpriser i Norge til vinteren. Forklaringen er tørt vær, lite vann i Norske magasiner, og en høy gass- og CO2-pris i Europa.

E24 - 14 timer siden

Regjeringen vil blokkere nettsider: – Dette er spikeren i kisten

Nettsidene til utenlandske spillselskaper skal blokkeres, foreslår regjerigen. Formålet er å hindre Norske kunder tilgang til spillene de tilbyr..

VG - 12 sep 21 kl. 11:01

Norske spesialsoldater hentet ut «våpenbrødre» fra Kabul

Etter at byen falt til Taliban, kjørte Norske spesialsoldater inn i Kabul og hentet ut soldater fra den afghanske CRU 222-enheten..

NRK - 12 sep 21 kl. 09:22

Ingen internasjonale observatører

Det vil ikke være internasjonale valgobservatører til stede under stortingsvalget i år. Det bekrefter Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Årsaken er koronapandemien, opplyser Den Norske Helsingforskomiteen og Flyktninghjelpen, som begge har vært vertskap for internasjonale valgobservatører tidligere.

E24 - 20 timer siden

Bare ett menneske vet hvordan dette ender

Evergrande-krisen drar med seg verdens børser. Dessverre kan selv ikke Norske småsparere ta for gitt at dette ender bra..

NRK - 21 timer siden

Meir kvelds- og nattarbeid

Fleire nordmenn jobbar meir kveld og natt no enn for seks år sidan, viser arbeidslivsbarometeret frå YS, skriv FriFagbevegelse. I 2015 jobba 52 prosent av Norske arbeidstakarar kveld. I 2021 har dette stige til 58 prosent.

NRK - 21 timer siden

Vi jobbar meir ulempe

Fleire nordmenn jobbar meir kveld, helg og natt no enn for seks år sidan, viser arbeidslivsbarometeret frå YS, skriv FriFagbevegelse. I 2015 jobba 52 prosent av Norske arbeidstakarar kveld. I 2021 har dette stige til 58 prosent.

NRK - 26 aug 21 kl. 18:56

UD: Kan ikke hjelpe Norske ut

Norske myndigheter kan ikke lenger hjelpe nordmenn ut av Afghanistan via flyplassen i Kabul etter torsdagens angrep. Det opplyser Utenriksdepartementet til NRK torsdag. Det Norske utenriksdepartementet oppfordrer de som har meldt seg som berettiget for evakuering å finne et tryggere sted, med mindre de får en annen beskjed i direkte kontakt med Norske myndigheter..

NRK - Igår: 10:22

St. Olavs Orden til Halvdan

Hans Majestet Kongen har utnevnt visesanger og låtskriver Halvdan Sivertsen (71) til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden, melder kongehuset i en pressemelding. – Halvdan Johannes Falck Sivertsen mottar utmerkelsen for hans fremragende innsats som visekunstner, heter det i meldingen..

E24 - Igår: 08:34

Markant nedgang på Oslo Børs

Pilene peker nedover for den Norske børsen mandag..

NRK - Igår: 08:25

Reknar med at barn blir sjuke

Norske sjukehus legg planar for at det kan bli fleire innlagde småbarn i haust og vinter. Smitteverntiltak under pandemien har gjort at mange barn under eitt år har vore lite utsett for vanlege virus. Fleire barn enn vanleg kan difor trenge behandling på sjukehus for luftvegssjukdommar som ikkje skuldast koronavirus..

NRK - Igår: 07:52

Skuldar sportskjede for plagiat

Skoprodusenten Timbaland skuldar den Norske Sport Outlet for å selje kopiar av skoa deira. Dei hevdar at sportskjeda sel kopiar av minst fem ulike Timbaland-produkt, skriv Dagens Næringsliv. Sport Outlet avviser skuldingane.

NRK - Igår: 07:30

Lågare straumeksport

Noreg har eksportert mindre straum så langt i år enn gjennomsnittet for dei siste ti åra. Eksporten fall også kraftig i august på grunn av mindre vatn i magasina. Ifølge NVE er Norske vassmagasin 65 prosent fulle.

E24 - Igår: 06:14

Saksøkes av Timberland for skoplagiat

Den amerikanske skogiganten Timberland anklager Norske Sport Outlet for systematisk salg av sko som ligner veldig på deres egne..

VG - 11 sep 21 kl. 23:32

Tidligere ansatt for Norske styrker i Afghanistan: – Vi er dødsdømte

Fra en kjeller i Kabul forteller mannen i 30-årene om en desperat kamp for å komme seg ut av landet. Han sier han føler seg forrådt av Norske myndigheter..

E24 - Igår: 18:27

Stjerneøkonom advarer politikerne mot å holde skattene nede i Norge

Den franske økonomen Thomas Piketty advarer Norske politikerne mot å holde skattene nede for å sikre norsk konkurransekraft..

E24 - Igår: 12:08

Oljefondet stemte mot gjenvalg av styreleder i EQT før omstridt milliardsalg

Styret i EQT besluttet nylig et enormt aksjesalg, som har vekket reaksjoner. I sommer stemte det Norske Oljefondet mot gjenvalg av styrelederen..

Dagbladet - Igår: 11:39

Samantha Fox: - Ville kledd av meg igjen

Samantha Fox (55) gir sin Norske kjæreste Linda Olsen æren for at hun kom seg gjennom sorgen. Nå har forloveden også hjulpet henne til norsk filmrolle..

NRK - I førrgår: 09:44

Helsetilsynet: Feil i vurderinger

De siste månedene har VG gransket 11 alvorlige hendelser om feilbehandling ved Norske sykehus som ble varslet til Statens helsetilsyn i årene 2017 til 2020. Avisa skriver at de har fått fullt innsyn i pasientjournalene gjennom pasientenes pårørende, og har sammenlignet dem med andre sykehusdokumenter. Der fant de at Helsetilsynets vurdering i disse sakene til sammen inneholder over 60 feil og mangler.

Aftenposten - I førrgår: 09:00

Hvorfor har disse to svenskene så mange Norske fans? Podkast-suksessen ligger i detaljene.

ANBEFALINGEN: Du kommer nok til å bli hektet om du bare gir én av de 101 episodene sjansen..

VG - I førrgår: 23:22

Rettssaken mot dødsdømt nordmann i Somaliland utsatt på nytt

Rettssaken mot Norske Saad Jider Hayd, som to ganger er dømt til døden i Somaliland, ble lørdag på nytt utsatt. Denne gang på ubestemt tid..

NRK - 10 sep 21 kl. 14:52

Pareto må betale millionerstatning

Lagmannsretten har bestemt at meglerhuset Pareto må betale 7,5 millioner kroner i erstatning til britiske Investec Bank. Meglerhuset skal ha holdt tilbake informasjon i forbindelse med et lån. Investec Bank utbetalte i juli 2015 et lån på 38 millioner amerikanske dollar, som den gang tilsvarte rundt 300 millioner Norske kroner, til seks nyetablerte, Norske aksjeselskap.

NRK - I førrgår: 19:34

Rettssak utsett to dagar på rad

Rettssaka til den Norske statsborgaren Saad Jirde Hayd (55) har blitt usett to gongar på to dagar. Høgsterett i Somaliland skulle laurdag behandle dødsdommen mot Hayd. No er den utsett til søndag.

E24 - I førrgår: 18:17

Dette kostet valget for seks kommuner

Norske kommuner har millionutgifter knyttet til valgavviklingen, og pandemien har gjort regningen større enn vanlig..

E24 - I førrgår: 14:17

Rådyr gass gir rekordinntekter: – Tror de vil kunne gå høyere

Høy gasspris drar opp strømprisen og gir Yara en milliardregning, mens Norske eksportinntekter aldri har vært høyere. – Helt klart bra for Equinor, sier finansdirektør Ulrica Fearn..

E24 - 10 sep 21 kl. 06:23

Norske kommuner bruker stadig mer på private helsetjenester

Norske kommuners innkjøp av private tjenester i helse og omsorg har økt fra 12 til 20 milliarder kroner de siste fem årene..

Aftenposten - 18 sep 21 kl. 09:00

Den Norske europamesteren slet med alkohol og depresjon. Et spesielt møte ble redningen.

Bagasjen han fikk med hjemmefra, ble tung å bære for bryteren Felix Baldauf..

NRK - 18 sep 21 kl. 05:49

Digitale tilsynssaker

På grunn av koronapandemien har Arbeidstilsynet nedprioritert tilsyn som ikke handler om smittevern. 46 prosent av tilsynene er gjort digitalt. Siden november i fjor har regjeringens bestilling til Arbeidstilsynet vært å kontrollere smittevern på Norske arbeidsplasser, skriver Klassekampen.

NRK - 09 sep 21 kl. 13:23

UD: Vet ikke det er nordmenn ombord

De 200 utenlandske statsborgerne som har fått lov til å forlate Afghanistan, er nå på vei ombord i et chartret fly. NRK har spurt Utenriksdepartementet om det er Norske borgere blant dem som får reise, og vi har fått følgende svar: «Vi har ikke mottatt melding om eventuelle Norske borgere om bord på flyet»..

NRK - 17 sep 21 kl. 17:55

VGTV tapte rettssaken mot Nent

VGTVs bruk av klipp fra Nents sportssendinger ikke er lovlig, konkluderer Oslo tingrett. VGTV må blant annet betale 1,5 millioner kroner i sakskostnader. I tillegg må VG betale vederlag og erstatning for tilgjengeliggjøring for deler av Nents sendinger, skriver Medier24.

VG - 17 sep 21 kl. 17:02

Ukens låter: Sam Smith, A1 og The War On Drugs

… samt en nydelig coverversjon signert det Norske landslaget i americana: Et utvalg av ukens viktigste låter er herved anmeldt..

NRK - 17 sep 21 kl. 14:52

Russland om valget

Russiske myndigheter sier de har notert seg at representanter for Det Norske Arbeiderparti har tatt til orde for å forbedre forholdet til Russland. Pressetalskvinne Maria Zakharova sier i en kommentar til valgresultatet, at det nå vil vise seg hvordan den nye regjeringskoalisjonen vil forholde seg til Russland. – Det er viktig ikke bare å se hva som blir sagt, men hva som blir gjort sier Zakharova, i den første offisielle russiske kommentaren til at sentrum-venstresiden med Arbeiderpartiet i spissen etter alt å dømme nå overtar makten i Norge.

NRK - 16 sep 21 kl. 22:49

Ny leder for Videnskaps-Akademi

Lise Øvreås ble torsdag valgt som ny leder av Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA) etter Hans Petter Graver. Hun er valgt for perioden 2022–2024. Øvreås er professor i geomikrobiologi ved Universitetet i Bergen (UiB) og direktør for UiBs senter for bærekraftig hav, Ocean Sustainability Bergen..

VG - 16 sep 21 kl. 16:08

Dopingutestengt rival lover Jakob Ingebrigtsen gullkamp: – Jeg er i fantastisk form

KRISTIANSAND (VG) Han har slått Jakob Ingebrigtsen (20) flere ganger og har en personlig rekord like bak den Norske OL-mesteren. Neste sesong lover den utestengte kenyanske stjernen Elijah Manangoi (28) nordmannen hard kamp om VM-gullet..

NRK - 16 sep 21 kl. 12:31

Valdirektoratet vart «lurt»

Valdirektoratet vart «lurt» av gamle og nye kommunenummer under sametingsvalet. Det var årsaka til at Norske Samers Riksforbund sitt valresultat har vist ein tilbakegang på om lag sju prosent..

NRK - 08 sep 21 kl. 06:26

Teaterstreiken trappes opp i dag

Det er streik i opera, teatersektoren og orkestrene. I dag trappes streiken opp. Da vil antall kulturansatte som streiker gå fra 220 til 435 over hele landet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt