Norsk Romsenter

Tuesday, 16 July, 18:32

Nyheter om Norsk Romsenter

NRK - 27 okt 23 kl. 11:56

Norske rombedrifter omsetter for milliarder

Den norske romsektoren består av 138 ulike aktører og utgjør omtrent 2700 arbeidsplasser i Norge. Dette viser en undersøkelse gjort av Norsk Romsenter, med bistand fra Oslo Economics. Ifølge Norsk Romsenter omsetter den norske romsektoren for 11,7 milliarder årlig, – 2700 ansatte i en høyteknologisk bransje er merkbart i et lite land som Norge, sier seniorrådgiver ved Norsk Romsenter, Mari Eldholm.

Klartale - 16 jan 24 kl. 18:00

– Vi kan glede oss til mye nordlys

Nordlyset har fascinert mennesker i alle år. I dag synes de fleste det er vakkert. Folk reiser fra hele verden for å få et glimt av det spesielle fenomenet.

Klartale - 19 mar 24 kl. 13:05

Mulighet for nordlys på onsdag

Onsdag er det vårjevndøgn. Det er døgnet hvor dag og natt er like lange. Forholdene blir perfekte for nordlys.

NRK - 04 dec 23 kl. 14:38

Kraftig nordlys i vente over hele landet

I tiden fremover er det ventet å se mer nordlys, og i kveld er det ventet nordlys over hele landet. – Det er som oftest best forhold i de nordligste deler av landet. Der ser man oftest det kraftigste utbruddene og man ser oftere nordlyset rett over hodet.

NRK - 15 apr 23 kl. 10:19

Vellykket oppskytning av norsk satellitt

Den norske satellitten NorSat-TD ble skutt opp fra en base i California lørdag, melder Norsk Romsenter. Oppskytningen skjedde uten problemer. NortSat skal teste et nytt fremdriftsystem for satellitter, drevet av elektresitet og jod.

Dagbladet - 25 mar 23 kl. 07:44

- Heldigvis kommer den til å bomme

Denne helga vil en asteroide stor nok til å utslette en hel by, suse mellom jorda og månens bane. - Ikke ofte vi ser så store asteroider passere, sier fagdirektør i Norsk Romsenter..

Klartale - 28 feb 23 kl. 08:49

Her fikk Sør-Norge se nordlys

Mandag kveld og natt til tirsdag var det stor aktivitet av nordlys i hele Norge. Nordlyset kunne ses på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet. Enkelte steder er himmelfenomenet sterkere enn vanlig.

NRK - 03 nov 22 kl. 18:56

«Koronahull» på sola skaper enormt nordlys

De neste tre årene vil nordlyset øke i intensitet, ifølge solekspert Pål Brekke. Koronahull er mørke områder i solas varme atmosfære. Her «spruter» solvinden ut med dobbelt så stor hastighet som fra resten av solskiva, og når slike hull roterer inn mot senter av sola «sikter» hullet mot oss.

Klartale - 13 jul 22 kl. 11:12

Her blir det skapt en stjerne

På bildet over kan vi se stjerner bli «født». Forskere kaller det vi ser på bildet for «kosmiske klipper». Det er en tidlig fase av at en stjerne blir født.

Klartale - 13 jul 22 kl. 11:12

Her blir det skapt stjerner

På bildet over kan vi se stjerner bli «født». Forskere kaller det vi ser på bildet for «kosmiske klipper». Det er en tidlig fase av at en stjerne blir født.

NRK - 11 mar 22 kl. 14:05

Russland truer med å forlate amerikansk astronaut i verdensrommet

Krigen i Ukraina truer samarbeide på den internasjonale romstasjonen (ISS). Da president Joe Biden kom med sanksjoner mot Russland 24. februar, var dette også sanksjoner mot romindustrien i landet.

NRK - 23 jun 21 kl. 12:57

Mange vil ha astronaut-jobb

Over 22.000 mennesker har søkt om å få bli astronaut hos ESA, den Europeiske romfartsorganisasjonen. 313 nordmenn har søkt.

VG - 16 jul 20 kl. 22:41

Nye og unike bilder av solen

Romsonden Solar Orbiter har tatt de nærmeste bildene av atmosfæren til solen noen gang. Norsk Romsenter sier at bildene kan løse en flere tiår gammel gåte..

NRK - 07 jul 20 kl. 14:30

Ny leder av Framsenteret

Bo Andersen er oppnevnt som leder av Framsenteret nye styringsgruppe. Han er tidligere administrerende direktør i Norsk Romsenter. Framsenteret har base i Tromsø og driver med klima- og miljøforskning i nordområdene..

P4 - 13 apr 20 kl. 17:11

Liten aktivitet av nordlys

Nordlysaktiviteten denne sesongen har vært lavere enn på mange år. Solforsker Pål Brekke ved Norsk Romsenter sier til NRK at sola nå er inne i en lengre periode med få solstormer, noe man trenger for å se de sterke fargespillene. Dermed kommer nordlysaktiviteten til å være lav også de neste sesongene, ifølge forskeren..

NRK - 13 apr 20 kl. 10:50

Lavest nordlysaktivitet på lenge

Ekspert tror elleve år lang syklus vil gjøre nordlyset ekstra eksklusivt i tida som kommer. – Denne sesongen har vært svakere enn de foregående, sier solforsker Pål Brekke ved Norsk Romsenter til NRK..

P4 - 29 jan 20 kl. 21:51

Satellitter kan kollidere

To gamle satellitter kan kollidere over Pittsburgh i USA i natt norsk tid. De to satelittene er på kollisjonskurs i stor fart og kan ikke manøvreres. Et sammenstøt kan skape 290 000 biter med romsøppel som er minst én centimeter bred – størrelsen som ekspertene regner som farlig, forteller avdelingsdirektør Terje Wahl ved Norsk Romsenter til TV2.

NRK - 01 apr 18 kl. 19:43

Kinesisk romstasjon styrter i natt

Den 8,5 tonn tunge kinesiske romstasjonen Tiangong-1 styrter mot jorden i natt, mellom klokken 03 og 04 norsk tid. Trolig blir det en sverm av stjerneskudd når den brenner opp i atmosfæren, tror Pål Brekke ved Norsk Romsenter..

NRK - 31 mar 18 kl. 10:36

Kan sjå romstasjon

Laurdag kveld klokka 21.05 og 22.41 kan ein sjå Den Internasjonale Romstasjonen på himmelen over Sørlandet.

E24 - 11 feb 18 kl. 15:57

Nær avtale med fransk rombyrå: Norsk teknologi kan bli sentral i nytt romkappløp

Det franske rombyrået CNES er i samtaler med statseide Nammo og Norsk Romsenter om grønn motorteknologi til den gjenbrukbare testraketten Callisto. En avtale er like rundt hjørnet. .

NRK - 06 feb 18 kl. 22:46

– Et nytt skritt for romfarten

Den vellykkede oppskytingen av verdens største rakett, Falcon Heavy, er nytt skritt for fremtidig romfart, sier Bo Andersen, direktør i Norsk Romsenter til NRK..

P4 - 28 nov 17 kl. 15:28

Norsk satelitt forsvunnet

En norsk satellitt som ble skutt med en russisk rakett i dag tidlig, er forsvunnet. Selve oppskytingen av satellitten gikk etter planen, men senere har noe gått galt, opplyser Norsk Romsenter. Planen var at satellitten skulle holde øye med skipstrafikken i Norge, men nå tyder mye på at innretningen har endt i feil bane..

NRK - 28 nov 17 kl. 13:08

Norsk satellitt forsvunnet

En norsk satellitt som ble skutt med en russisk rakett i dag tidlig, er forsvunnet. Selve oppskytingen av satellitten gikk etter planen, men senere har noe gått galt, sier prosjektleder Jon Harr ved Norsk Romsenter..

NRK - 06 okt 16 kl. 20:32

- Slår beina under norsk romsatsing

Norsk Romsenter er sjokkerte over regjeringens statsbudsjett for 2017. Selv om det ved første øyekast ser ut som om satsingen på norsk romforskning øker, mener Norsk Romsenter at det i realiteten er en nedbygging av hele satsingsområdet..

NRK - 24 dec 14 kl. 09:18

NASA-sonde skal fotografere Pluto

NASA-sonden New Horizons skal til sommeren gi oss de første nærbildene av dvergkloden Pluto. – Det blir første gang vi får nærkontakt med en så fjern planet, sier seniorrådgiver Pål Brekke ved Norsk Romsenter..

NRK - 23 okt 14 kl. 05:53

Droppar samarbeid om miljøovervaking

Noreg trekkjer seg frå det største europeiske samarbeidet om miljøovervaking. – Dette er flaut, seier sjefen for Norsk Romsenter..

Aftenposten - 06 okt 14 kl. 13:59

Den internasjonale romstasjonen er verdig Nobels fredspris

Den internasjonale romstasjonen er det beste eksemplet på at vedvarende fredelig sameksistens er mulig, skriver Bo Andersen, Norsk Romsenter..

P4 - 16 dec 13 kl. 10:36

Stavanger kan få romfartsleir

I en pressemelding skriver UiS at Norge har søkt om å få arrangere International Space Universitys sommerskole, Space Studies Program, i 2016. Det skriver aftenbladet i dag. Universitetet i Stavanger (UiS) er vertskap, med Norsk Romsenter, Innovasjonsnettverket Space & Energy og Prekubator TTO som medarrangører.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com