Nordmenn

Sunday, 26 March, 17:58

Nyheter om Nordmenn

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 16 feb 23 kl. 07:00

De fleste kundene her er Nordmenn

Hyller på hyller med smågodt. Paller med pepsi max. Ost i store pakker.

Klartale - 24 feb 23 kl. 09:05

Nordmenn handlet for 10,4 milliarder kroner i Sverige i fjor

Hver tredje måned lager Statistisk sentralbyrå (SSB) en oversikt over hvor mye Nordmenn handler på svensk side av grensa. I 2022 brukte vi til sammen 10,4 milliarder kroner i Sverige mens vi var på tur uten overnatting i landet. Dette blir ofte kalt harry-handel eller svenske-handel.

NRK - 20 mar 23 kl. 08:49

Fire av ti blir hjemme i påsken

Det er litt flere som velger hjemmepåske, enn det er som skal på hyttetur i år. Flere bosatt i byer og med høy inntekt skal reise bort. 43 prosent, anslagsvis 1,8 millioner Nordmenn, sier de skal være hjemme i påsken, mens 36 prosent, eller 1,5 millioner Nordmenn, skal på hytta.

Klartale - 14 feb 23 kl. 15:35

Nordmenn tror fortsatt på tøffere tider framover

Nordmenn betaler mer for mat, mer for strøm og lån har blitt dyrere. Det har ført til at mange har måttet bruke opp sparepengene sine for å gå livet til å gå opp. Nå er det noen som ser litt lysere på framtiden.

Klartale - 12 feb 23 kl. 06:00

Slik skal Nordmenn bruke vinterferien

Mange Nordmenn er lei vinter. Både sol og bading frister oss mest på vinterferiereiser. Gran Canaria, Tenerife og Bangkok er høyt oppe på ønskelista til Nordmenn.

Klartale - 09 feb 23 kl. 08:47

Nordmenn drar til Sverige for å kjøpe mat

Flere store butikker i Sverige kan juble. De får besøk av mange Nordmenn for tiden.1.

Klartale - 12 mar 23 kl. 07:00

Så mye pantet Nordmenn i 2022

Nordmenn pantet 921 millioner bokser i 2022. I tillegg til 601 millioner flasker. Til sammen pantet Nordmenn 1,5 milliarder bokser og flasker.

Klartale - 06 feb 23 kl. 06:15

Flere unge er stolte av å være samer

Flere Nordmenn jobber med å gjøre seg klare for en sommer med festivaler. Det gjør også Ane Margrethe Ugelvik. Hun er leder for festivalen Márkomeannu.

NRK - 10 timer siden

1 av 3 Nordmenn planlegger påskeferie

34 prosent av Nordmenn planlegger å ha påskeferie i år, det viser en spørreundersøkelse Virke. 8 av 10 som skal ha påskeferie skal tilbringe den i Norge, de fleste på hytta. – Skidestinasjonene i Innlandet, Viken og Vestfold og Telemark er klare for storinnrykk fra neste uke.

NRK - 10 timer siden

1 av 3 Nordmenn planlegger å reise bort på påskeferie

34 prosent av Nordmenn planlegger å ha reise bort på påskeferie i år, det viser en spørreundersøkelse Virke. 8 av 10, som ikke skal være hjemme, skal likevel ha påskeferie i Norge, de fleste på hytta. – Skidestinasjonene i Innlandet, Viken og Vestfold og Telemark er klare for storinnrykk fra neste uke.

NRK - Igår: 09:38

Nordmenn kjøpte mindre frukt og grønt i fjor

Analysesjef Tore Angelsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) la i torsdag fram ferske tall på frukt og grøntvolum og verditall for frukt- og grøntomsetningen i Norge i 2022. – Totalt sett ser vi en nedgang i volum fra 2021 til 2022 av frisk frukt, bær og grønnsaker på 3,4 prosent per innbygger, sier Angelsen. Nordmenn velger oftere vekk frukt og grønt når økonomien blir stram.

NRK - 08 mar 23 kl. 20:50

Forsikringsselskap advarer reiselystne Nordmenn

Reiseaktiviteten er nær samme nivå som før pandemien. Forsikringsselskap frykter at Nordmenn skal stå uten avbestillingsdekning inn mot påske- og sommerferien. Etter tre år med pandemi og krig viser skadestatistikken at reiseaktiviteten er på full fart oppover igjen.

NRK - 20 feb 23 kl. 04:15

En av tre Nordmenn tror Ukraina vinner krigen

Nordmenn er ikke overbevist om at Ukraina vil gå seirende ut av krigen mot Russland. Samtidig er det nesten ingen som tror på russisk seier. På spørsmål om hvilket land som til syvende og sist vinner krigen, svarer 35 prosent Ukraina.

NRK - 20 feb 23 kl. 03:33

Fire av fem Nordmenn frykter russisk sabotasje i Norge

En fersk meningsmåling viser at mange Nordmenn er redde for at russerne vil utføre sabotasje her i Norge. Det er By- og regionforskningsinstituttet NIBR ved universitetet OsloMet som har sett nærmere på Nordmenns sabotasjefrykt. – Frykten fordeler seg jevnt utover hele landet, sier forsker Arne Aasland til Vårt Land.

Klartale - I førrgår: 16:00

Svensker handler billigere mat i Norge

Prisene på matvarer har gått opp i Sverige. Mer enn de har i Norge. Det kan være positivt for norsk handel, skriver AffiliJet i en pressemelding.

Klartale - 07 mar 23 kl. 10:38

Nordmenn svindlet for 344 millioner

Mange Nordmenn bruker forsikrings-selskap. I tilfelle det skjer en ulykke, eller noen stjeler. Men mange prøver å svindle forsikrings-selskapene for penger.

NRK - 07 mar 23 kl. 01:10

Tre Nordmenn med i koronasøksmål i Østerrike

Tre Nordmenn krever til sammen rundt 1,2 millioner kroner i et massesøksmål mot myndighetene i Østerrike og Tyrol etter koronautbruddet i Ischgl i 2020. Opprinnelig var 42 Nordmenn med blant de over 5.000 i massesøksmålet, men mange har trukket seg eller er «sjekket ut av saken», skriver Aftenposten.

Aftenposten - 18 mar 23 kl. 22:05

Spår bølge av mellomrike Nordmenn til Sveits

Den neste bølgen med Nordmenn som drar til Sveits, blir ikke blant de superrike som i fjor, men de i sjiktet under..

E24 - 18 mar 23 kl. 22:05

Spår bølge av mellomrike Nordmenn til Sveits

Den neste bølgen med Nordmenn som drar til Sveits, blir ikke blant de superrike som i fjor, men de i sjiktet under. Det spår sveitsisk skatteekspert som aldri har opplevd en slik pågang før..

Klartale - 01 mar 23 kl. 13:08

Nordmenn sparte mindre

Gjennom korona-pandemien sparte Nordmenn mye penger. Men på slutten av 2022 ble det spart mye mindre. Det viser tall fra Nasjonal-regnskap, inntekts- og kapital-regnskapet.

Klartale - 11 feb 23 kl. 06:00

De lar seg lokke av billigere mat i Sverige

Norske biler står tett i tett ved Charlottenberg kjøpesenter i Sverige. Inne på Hypermat dytter flere Nordmenn handlevognen foran seg. Fylt med brus, ost og kjøtt.

Klartale - 08 feb 23 kl. 10:58

Mangler svar fra Nordmenn etter jordskjelvet

Utenriks-departementet (UD) jobber med å finne ut om det er noen Nordmenn som er savnet etter jordskjelvet.Mathias Rongved sier det er en mindre gruppe med Nordmenn de mangler svar fra. Rongved jobber for UD.

Klartale - 24 feb 23 kl. 06:30

Krigen påvirker deg og meg

For ett år siden angrep Russland naboen Ukraina. I vår egen verdensdel Europa.Kjører du bil fra Oslo S til Kyiv i Ukraina, tar det bare 27 timer.

Klartale - 23 feb 23 kl. 09:33

Flere Nordmenn kan få problemer med å betale gjeld

Varer og tjenester koster mer og mer. Og noen bruker kredittkort og forbruks-lån for å betale. For vi skylder mer penger til de som tilbyr slike løsninger.

NRK - 6 timer siden

MDGs landsstyre sier ja til norsk EU-medlemskap – vil ha ny EU-debatt nå

Landsstyret til MDG har med stort flertall innstilt på at Norge bør “gå inn for nye forhandlinger med EU med sikte på norsk EU-medlemskap, der avtalen må godkjennes av folkeavstemning”. Spørsmålet blir endelig avgjort på MDGs Landsmøte 12-14 mai. Det skriver partiet i en pressemelding.

NRK - 09 mar 23 kl. 11:16

Nordmenn pantet over 1,5 milliarder bokser og flasker i 2022

Nordmenn pantet over 1,5 milliarder bokser og flasker i 2022. Det ble pantet 921 millioner bokser og 601 millioner flasker med pantemerke. Obs Lillestrøm tok imot mest pant – over 8,5 millioner bokser og flasker.

E24 - Igår: 13:34

Oda fortsatte veksten i fjor – sender stikk til Meny

Nordmenn handlet Oda-varer for 2,7 milliarder kroner i fjor. Samtidig bidro utfordrerens lavprissatsing til et underskudd på 350 millioner..

NRK - I førrgår: 11:36

FrP: Uaktuelt å gi Sametinget forslagsrett på Stortinget

- For FrP er forslaget om forslagsrett på Stortinget totalt uaktuelt, sier Helge Andre Njåstad, stortingsrepresentant for FrP. Det er Miljøpartiet de grønne, MDG som ønsker at Sametinget skal få en permanent forslagsrett på Stortinget. - Stortinget representerer alle innbyggerne og det blir helt feil å gi ulike Nordmenn ulike rettigheter basert på etnisk opprinnelse.

E24 - I førrgår: 07:04

Svak krone gir dyrere ferie for Nordmenn: – Men det er deilig å være dansk i Norge!

GARDERMOEN (VG) Kronekursen er historisk lav. Det betyr at ferien kan bli langt dyrere enn mange hadde tenkt seg..

VG - I førrgår: 22:53

Svak krone gir dyrere ferie for Nordmenn: – Men det er deilig å være dansk i Norge!

GARDERMOEN (VG) Kronekursen er historisk lav. Det betyr at ferien kan bli langt dyrere enn mange hadde tenkt seg..

NRK - 01 feb 23 kl. 12:58

BankAxept: Markant økning i dagligvarehandelen før varslet prishopp

Tirsdag handlet Nordmenn 31 prosent mer enn det som er gjennomsnittlig transaksjonsvolum de resterende tirsdagene i år. Det viser tall fra BankAxept, som NTB har fått tilgang til. – Det var en markant økning i handel av dagligvarer mandag og tirsdag.

VG - 21 mar 23 kl. 12:01

Ingen brunfarge er verdt å få kreft for

Virksomheter som tilbyr solarium skal ha et system for alderskontroll, men det er tydelig at det ikke fungerer optimalt. Når det er sagt må vi ta debatten om hvorfor Nordmenn på død og liv vil og «må» være så brune?.

NRK - 21 mar 23 kl. 08:32

Skal lagre pasientdata i amerikansk sky

Pasientdataene til Helse Sørøst - altså data fra halvparten av alle Nordmenn - skal bli lagret i en amerikanskeid sky-løsning. EU-reglene sier at opplysningene må beskyttes slik at de ikke kan utleveres til land utenfor Europa. Datatilsynet håper en avtale mellom EU og USA er på plass i løpet av høsten, men det er høyst uklart om de klarer å få det til..

Dagbladet - 20 mar 23 kl. 11:10

- Svelger de som er redde

Ukrainske Olena Bilozerska har kjempet mot russerne i over ni år, og har følgende råd til Nordmenn: - Forbered dere på krig, men ikke vær redde. Russland svelger de som er redde, sier hun..

NRK - 03 mar 23 kl. 08:25

To Nordmenn pågrepet i Polen etter voldshendelse i Sandefjord

To Nordmenn er pågrepet i Polen etter at en mann i 30-årene ble utsatt for vold i Sandefjord i forrige uke. Til sammen fire personer er pågrepet i saken, skriver Sandefjords Blad. En mann i 20-årene ble først pågrepet av politiet like etter voldshendelsen.

Aftenposten - 18 mar 23 kl. 20:58

Annonserer for sveitsiske luksusleiligheter på Finn: – Sånn var det ikke for to år siden

Eiendomsselskapet Andermatt Swiss Alps merker større og større interesse fra Nordmenn..

E24 - 18 mar 23 kl. 20:58

Annonserer for sveitsiske luksusleiligheter på Finn: – Sånn var det ikke for to år siden

Eiendomsselskapet Andermatt Swiss Alps merker større og større interesse fra Nordmenn..

Nyhetspressen - 02 mar 23 kl. 10:33

I 2023 er det viktigere enn noensinne å sammenligne renter og lånevilkår

Stigende renter og høy inflasjon har preget nyhetene i lang tid, og det ser ut til at Norges Bank vil presentere flere rentehøyninger i løpet av 2023. Det påvirker de aller fleste Nordmenn, med stadig høyere rentekostnader fra både boliglån, billån, studielån og eventuelle forbrukslån og andre kreditter. Å sammenligne rentenivå, gebyrer og vilkår har aldri vært viktigere.

Klartale - 02 mar 23 kl. 08:22

Rike Nordmenn har tatt med seg 43 milliarder til Sveits

49 Nordmenn har flyttet til Sveits. De har bidratt med mye skatt i Norge. Rundt én milliard kroner hvert år.

E24 - 18 mar 23 kl. 16:58

DNB: Rekordhøy pengebruk på reiseliv i februar

En historisk svak krone og en mer usikker økonomi har ikke satt stopper for Nordmenns ferieplaner. Ifølge DNB brukte Nordmenn nesten 5 milliarder på reiseliv i februar..

NRK - 01 mar 23 kl. 08:47

Kredinor venter økning i inkassosaker

Nordmenn sparer mindre og dagens statistikk fra SSB gjør et av Norges største inkassoselskap, Kredinor, bekymret. Spareraten har falt betydelig i løpet av kort tid, og har ikke vært lavere siden 1999. Kredinor venter en økning av inkassosaker i tiden fremover.

E24 - 15 mar 23 kl. 12:33

Historisk svak krone: – Dårlig stemning og frykt vil vedvare

Uro i aksjemarkedet kan være dårlig nytt for Nordmenn som vil ha billig ferie, ifølge Olav Chen. Men det er ikke det du bør være mest bekymret for, mener han..

Aftenposten - 15 mar 23 kl. 12:34

Historisk svak krone: – Dårlig stemning og frykt vil vedvare

Uro i aksjemarkedet kan være dårlig nytt for Nordmenn som vil ha billig ferie, ifølge Olav Chen..

Aftenposten - 14 mar 23 kl. 20:03

Stortinget sier ja til masseovervåking av Nordmenn i regi av PST⁠:- Et skritt i retning av en politistat

Stortinget sier ja til masseovervåking i regi av PST.

Aftenposten - 14 mar 23 kl. 18:16

Staten innfører mer overvåking av Nordmenn. Apple lar deg sikre data så godt at ikke engang de kan åpne dem.

Apple lar deg nå sikre data så godt at ikke engang de kan åpne dem. Det kan heller ikke du, om du mister nøkkelen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com