Nordlandsbanen

Tuesday, 20 February, 22:25

Nyheter om Nordlandsbanen

NRK - 31 jan 24 kl. 17:35

Nå er Norge delt i to – E6 over Saltfjellet og Nordlandsbanen stengt

E6 over Saltfjellet i Nordland er stengt på grunn av uvær. Dermed er det ingen mulighet til å komme seg verken nordover eller sørover uten å reise ut av landet. – Det betyr at Norge er delt i to.

VG - 09 jan 24 kl. 19:09

Nordlandsbanen stengt på grunn av ras

Nordlandsbanen mellom Bjerka og Mo i Rana er stengt som følge av snøskred tirsdag kveld. Ifølge politiet vil togene stå i rundt tre timer..

NRK - 15 feb 24 kl. 16:17

Skal bruke 700 millioner på Nordlandsbanen

Den norske jernbanen sliter med stort vedlikeholdsetterslep. Bane Nor forteller at de skal bruke flere milliarder på oppgraderinger i 2024. Totalt vil det i 2024 bli brukt åtte milliarder kroner på vedlikehold og fornying av jernbanen i løpet av året.

NRK - 10 feb 24 kl. 07:42

Togstans nord for Mo i Rana

Nordlandsbanen er stengt mellom Skonseng og Dunderland på grunn av en feil på sporet. Ifølge Bane Nor vil det ta tid å rette feilen. Bane Nord meldte om saken klokka 7.

Aftenposten - 27 sep 23 kl. 12:30

Anbefaler å skrote forlengelse av Nord-Norgebanen

Jernbanedirektoratet anbefaler ikke å gå videre med planene om å bygge ut Nordlandsbanen til Tromsø og Harstad..

E24 - 27 sep 23 kl. 12:30

Utredning: Full utbygging av Nord-Norgebanen vil koste 281 milliarder

Jernbanedirektoratet anbefaler ikke å gå videre med planene om å bygge ut Nordlandsbanen til Tromsø og Harstad..

NRK - 26 sep 23 kl. 09:43

Utslippsfri maritim transport får Enova-støtte på 709 millioner kroner

For å styrke bruken av nullutslippsteknologi på sjøen gir Enova 709 millioner kroner i støtte til en rekke fartøy og ladeløsninger. Fartøyene som får støtte, varierer fra fullelektrisk hurtiggående personbåt for oppdrettsnæringen til konteinerskip drevet av ammoniakk og videre til det som trolig er verdens første skip for karbonfangst og lagring. Administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova sier at de vil ha en raskere innfasing av nullutslippsteknologi i maritim transport.

NRK - 29 maj 23 kl. 08:48

Nordlandsbanen stengt etter ras

Nordlandsbanen mellom Trofors og Mosjøen er stengt på grunn av ras, opplyser Bane Nor. Nordlandsbanen som kjører mellom Trondheim og Bodø påvirkes av raset. Det skal komme en ny oppdatering fra Bane Nor klokken 16.

NRK - 10 jun 23 kl. 06:02

Nordlandsbanen er stengt

Nordlandsbanen er stengt mellom Fauske og Oteråga. Årsaken er et kjøretøy som sperrer sporet. Vi avklarer situasjonen, men dette vil ta tid, skriver Bane Nor på sine nettsider.

NRK - 10 jun 23 kl. 06:02

Gravemaskin har veltet over Nordlandsbanen

Nordlandsbanen er stengt mellom Fauske og Oteråga. Grunnen er at en stor gravemaskin på rundt 20 tonn har veltet over sporet. En underentreprenør driver arbeid der, og Bane Nor fikk melding om hendelsen klokka 04:40.

NRK - 06 jun 23 kl. 06:38

Nordlandsbanen fortsatt stengt

Nordlandsbanen er fortsatt stengt ved Steinkjer Stasjon etter at et tog i går spora av i forbindelse med et sporskifte. Bane Nor skriver på sine nettsider at de jobber med å fjerne toget, men at de ikke vet hvor lang tid det vil ta. Det kommer ei ny oppdatering om situasjonen kommer klokken 9.

NRK - 30 maj 23 kl. 05:50

Nordlandsbanen fremdeles stengt

Strekningen mellom Trofors og Mosjøen på Nordlandsbanen er fremdeles stengt etter raset som gikk søndags morgen. Det opplyser Bane Nor på sine nettsider. Det meldes ikke om mulig tidspunkt for gjenåpning.

NRK - 30 maj 23 kl. 05:50

Nordlandsbanen åpnet etter ras

Strekningen mellom Trofors og Mosjøen på Nordlandsbanen er åpnet etter at det gikk ras søndags morgen Det opplyser Bane Nor på sine nettsider. Man må regne med forsinkelser og innstillinger, meldes det. Raset var omtrent ti meter bredt og skyldes store mengder regn.

NRK - 30 maj 23 kl. 01:00

Nordlandsbanen stengt også natt til tirsdag

Et ras gjør at Nordlandsbanen er stengt for togtrafikk mellom Trofors og Mosjøen. Bane Nor varsler en oppdatering om situasjonen klokka 5. (NTB).

NRK - 20 jun 23 kl. 17:30

Trasevalg for Nord-Norgebanen legges frem i august

Både en konsekvensutredning (KVU) for vei- og transportsystemet i Nord-Norge, og en KVU for Nord-Norgebanen skal være på plass i løpet av sommeren. Det melder regjeringen i Distriktsmeldingen som ble presentert mandag. «Regjeringen har også bett Jernbanedirektoratet om å gjennomføre en KVU om Nord-Norgebanen.

NRK - 01 feb 23 kl. 06:26

Nordlandsbanen mellom Dunderland og Røkland er stengt

Onsdag morgen er Nordlandsbanen mellom Dunderland og Røkland stengt. Årsaken er at et tog sperrer sporet. Bane Nor skriver i en trafikkmelding at de jobber med å fjerne toget, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.

NRK - 26 mar 23 kl. 07:02

Nordlandsbanen stengt på grunn av avsporing

Nordlandsbanen er søndag morgen stengt ved Hell stasjon i Stjørdal på grunn av en avsporing på stasjonen. Avsporingen på stasjonen skjedde klokken 3 natt til søndag og berører også trafikken på Meråkerbanen. Det er ikke avklart hvor langt tid det vil ta før trafikken kan gå som normalt igjen.

NRK - 25 jan 23 kl. 13:14

Nordlandsbanen stengt på tre steder på grunn av snøskred

To nye skred har gått over Nordlandsbanen. Også tidligere onsdag gikk et skred over toglinjen. De to nye snøskredene har gått på strekningene mellom Bjerka og Mo i Rana og mellom Dunderland og Bolna, skriver Bane Nor.

NRK - 25 jan 23 kl. 09:41

Ny del av Nordlandsbanen stengt

En ny del av Nordlandsbanen har måttet stenge på grunn av snøskred. Nå er det strekningen mellom Bjerka og Mo i Rana som er rammet, melder Bane Nor. Tidligere på morgenen ble det meldt at strekningen mellom Fauske og Oteråga også er stengt, og at det vil ta tid å få åpnet strekningen igjen..

NRK - 15 jan 23 kl. 11:07

Tog sperrer sporet på Nordlandsbanen

Et tog sperrer sporet på Nordlandsbanen, og dermed oppstår det forsinkelser – Det er forsinkelser på grunn av et tog som sperrer sporet mellom Stjørdal og Skatval. Vi jobber med å fjerne toget, opplyser Bane Nor. Alle tog på strekningen Trondheim S – Bodø er berørt.

NRK - 15 feb 23 kl. 21:33

Lokomotivmangel fører til innstillinger på Nordlandsbanen

På grunn av lokomotivmangel innstilles flere dagtogavganger på strekningen mellom Bodø og Trondheim, skriver SJ Nord på sine nettsider. Meldingen gjelder fra 15. februar til 3.

NRK - 03 feb 23 kl. 20:45

Over 20 sørpeskred på én uke i Nordland

Den siste uka i januar ble det rapportert over 20 sørpeskred i Nordland. Mediene får skryt for å ha videreformidlet farevarsler. Blant annet gikk tre av skredene over riksvei 80 mellom Fauske og Bodø, og de rammet også Nordlandsbanen.

NRK - 26 jan 23 kl. 12:08

Nordlandsbanen åpnet for trafikk igjen

Strekningen mellom Mosjøen og Bodø har vært strengt på grunn av ekstreme værforhold, men er nå åpnet igjen. Passasjerer må likevel fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, melder Bane Nor..

NRK - 26 jan 23 kl. 12:15

Nordlandsbanen delvis åpnet igjen

Strekningen mellom Mosjøen og Fauske har vært strengt på grunn av ekstreme værforhold, men er nå åpnet igjen. Passasjerer må likevel fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, melder Bane Nor. Strekningen er fortsatt stengt mellom Fauske og Bodø inntil videre..

NRK - 25 jan 23 kl. 14:42

Riksvei 80 vil være stengt fram til torsdag

Riksvei 80 mellom Bodø og Fauske vil ikke åpne før tidligst torsdag ettermiddag. På grunn av dårlig vær har det ikke vært mulig å fly over skredområdet med helikopter eller drone i dag, melder Statens vegvesen. – Sikkerhet kommer først, både for Statens vegvesen og for de vi er avhengige av for å komme oss opp i lufta.

NRK - 07 jan 23 kl. 11:22

Togforsinkelser i sør og nord

Det er forsinkelser i togtrafikken både sør og nord i landet lørdag, melder Bane Nor. På Nordlandsbanen var det problemer ved Leangen stasjon og Hell stasjon lørdag formiddag. Begge steder har det oppstått problem med sporveksel.

NRK - 11 jul 22 kl. 13:51

Alle nattog på Nordlandsbanen innstilles i én måned

Fra 14. august til 19. september blir alle nattog på Nordlandsbanen innstilt.

NRK - 21 sep 22 kl. 06:28

Signalproblemer på Nordlandsbanen i Trøndelag

Natt til onsdag har det oppstått signalfeil på Nordlandsbanen mellom Levanger og Bergsgrav. Dette fører til forsinkelser og innstillinger som berører både SJ Nords lokaltog mellom Trondheim og Støren og regiontogene mellom Trondheim og Steinkjer og Bodø. Bane Nor varsler en ny oppdatering klokken 9..

NRK - 27 okt 22 kl. 19:46

Nordlandsbanen er nå åpnet igjen

Togstrekningen mellom Skatval og Åsen er nå åpnet for trafikk igjen etter at et tømmertog fikk problemer med lokomotivet tidligere i ettermiddag. Banenor melder at du fortsatt må regne med forsinkelser og innstillinger..

NRK - 25 sep 22 kl. 04:44

All togtrafikk i Norge er stanset.

Stansen skyldes en feil på Bane Nors kommunikasjonssystem. – Arbeid på en sentral på Bane Nors operasjonssenter har gått galt, sier pressevakt Dag Svinsås til NTB litt etter klokka 4 natt til søndag. Bane Nor jobber på spreng med å rette opp feilen, sier han, men vet ikke hvor lang tid det tar før feilen er utbedret.

NRK - 25 sep 22 kl. 04:44

Full stans i togtrafikken

All togtrafikk i Norge er stanset natt til søndag. Stansen skyldes en feil på Bane Nors kommunikasjonssystem. – Arbeid på en sentral på Bane Nors operasjonssenter har gått galt, sier pressevakt Dag Svinsås til NTB litt etter klokka 4 natt til søndag.

NRK - 20 jul 22 kl. 11:16

Nattoget på Nordlandsbanen står fast i Trøndelag

Nattoget nordover på Nordlandsbanen har siden tretiden i natt stått stille ved Lassemoen stasjon i Trøndelag. Passasjerene venter fortsatt på transport videre. Passasjerene har måttet vente inne i over sju timer, skriver Helgelendingen.

NRK - 01 jul 22 kl. 19:28

Nordlandsbanen er stengt fredag

Nordlandsbanen er framleis stengt mellom Ranheim og Vikhammer etter at eit tog spora av. Bane Nor har tilkalla spesialhjelp frå Oslo for å hjelpe til. Banen blir framleis halden stengd fredag kveld.

NRK - 01 jul 22 kl. 06:43

Nordlandsbanen stengt

Nordlandsbanen er stengt mellom Ranheim og Vikhammer på gunn av avsporing, skriver Bane NOR på Twitter..

NRK - 06 aug 22 kl. 15:18

En person omkommet

En person er bekreftet omkommet etter togpåkjørsel, melder politiet i Nordland på Twitter. Politiet gjør etterforsking på stedet for å finne årsaken til ulykken. Lørdag ettermiddag ble Nordlandsbanen stengt mellom Fauske og Bodø etter påkjørselen.

NRK - 06 aug 22 kl. 15:18

Person omkom etter togpåkjørsel i Bodø

En person er bekreftet omkommet etter togpåkjørsel, melder politiet i Nordland på Twitter. Politiet gjør etterforsking på stedet for å finne årsaken til ulykken. Lørdag ettermiddag ble Nordlandsbanen stengt mellom Fauske og Bodø etter påkjørselen.

NRK - 01 jul 22 kl. 08:02

Forsinkelser etter avsporing – mane tusen berørt

Nordlandsbanen er stengt mellom Ranheim og Vikhammer på gunn av avsporing. Det er blitt satt opp buss mellom Stjørdal og Trondheim. Mange bruker strekningen.

NRK - 01 jul 22 kl. 08:02

Forsinkelser etter avsporing – mange tusen berørt

Nordlandsbanen er stengt mellom Ranheim og Vikhammer på gunn av avsporing. Det er blitt satt opp buss mellom Stjørdal og Trondheim. Mange bruker strekningen.

NRK - 19 apr 22 kl. 21:38

Skal gjøre Nordlandsbanen mer miljøvennlig

Regjeringen setter nå i gang med en utredning for å se hvordan de kan gjøre jernbanenettet mer miljøvennlig. En av strekningene som i dag ikke er elektrifiserte er Nordlandsbanen. Utredningen skal være ferdig i midten av 2023..

NRK - 09 sep 21 kl. 22:14

Flere tog på Nordlandsbanen

Fra 12. desember øker antallet togavganger på Nordlandsbanen. For SJ Norge betyr det en ekstra avgang Mosjøen–Bodø på Nordlandsbanen og på Saltenpendelen.

NRK - 10 sep 21 kl. 21:56

Positive til Nord-Norge-banen

Under kveldens partilederdebatt ble jernbane i Nord-Norge et tema. Erna Solberg sa regjeringen har igangsatt en konsekvensutredning for samferdselsbehovene i Nord-Norge i tiden fremover. Rapporten skal være ferdig i starten av 2023.

NRK - 09 sep 21 kl. 13:04

Flere togavganger

Fra 12. desember øker antallet togavganger på både Dovrebanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen, Rørosbanen og Meråkerbanen. Det opplyser SJ Norge i ei pressemelding.

NRK - 13 maj 21 kl. 14:05

Dyredødsfall per togstrekninger

Gjøvikbanen hadde det høyeste antallet ihjelkjørte dyr per kilometer med togstrekning i vinter. 134 dyr døde på den 124 kilometer lange strekningen. Det gir 1,08 døde dyr per kilometer.

NRK - 19 apr 21 kl. 09:48

AP vil satse på Nord-Norgebanen

Arbeiderpartiet vil realisere Nord-Norgebanen og fremmer forslag i Stortinget om å få banen inn i Nasjonal transportplan. Partiet vil forlenge Nordlandsbanen fra Fauske til Tromsø, og bygge dobbeltspor på Ofotbanen fra Narvik til Sverige..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com