Nord

Monday, 26 September, 18:06

Nyheter om Nord

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 09 sep 22 kl. 09:39

Nord-Korea har laget nye lover om atomvåpen

Den nye loven ble vedtatt torsdag. Det sa Kim da han holdt en tale til nasjonal-forsamlingen i Nord-Korea. Det skal ha skjedd fredag, melder statlige medier.

Klartale - 22 sep 22 kl. 08:38

Nord-Korea sier de ikke har solgt våpen til Russland

– Vi har aldri solgt våpen eller ammunisjon til Russland før. Og vi har heller ingen planer om å begynne med det. Det sier Nord-Korea i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Gasslekkasje nær Nord Stream 2

Det er observert en gasslekkasje sørøst for den danske øya Bornholm i Østersjøen. Lekkasjen er påvist der gassrørledningen Nord Stream 2 går. Mandag ble det meldt om et plutselig fall i trykket i gassrørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen.

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:44

Nord-Korea sier de har vunnet over korona

Kim Jong-un sier at ingen har blitt smittet av korona de siste to ukene. Det sa han til folk som jobber med helse torsdag. Kim er leder for Nord-Korea.

NRK - 26 aug 22 kl. 08:16

Utsolgt for strømkapasitet i Nord-Norge

Det er ikke lenger mulig å reservere kapasitet i strømnettet i Nord-Norge i årene framover. Før nye næringer kan gjøre det, må kapasiteten bygges ut. Statnett varsler at strømkapasiteten i Nord-Norge i løpet av få år vil bli fylt opp.

NRK - Igår: 00:29

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

NRK - 17 aug 22 kl. 07:09

Ukrainske separatister beiler til Nord-Korea

Lederen for de russiskvennlige separatistene i Øst-Ukraina ønsker arbeidskraft fra Nord-Korea til gjenoppbyggingen etter krigen. Lederen for den såkalte folkerepublikken Donetsk, Denis Pusjilin, har sendt et budskap til Nord-Koreas leder Kim Jong-il der han ber om samarbeid. Det har vært tegn den siste tiden på at Nord-Korea har planer om å sende arbeidere til gjenoppbyggingsprosjekter i russisk-okkuperte deler av Ukraina.

NRK - 22 sep 22 kl. 03:54

Nord-Korea avviser våpeneksport til Russland

Nord-Korea avviser at de har eksportert våpen til Russland. – Vi har aldri eksportert våpen eller ammunisjon til Russland før, og vi har heller ingen planer om å begynne med det, sier en talsperson for utstyrsavdelingen i den Nordkoreanske forsvarsdepartementet i en uttalelse som landets statlige nyhetsbyrå KCNA har publisert torsdag. Uttalelsen kom etter at USA tidligere påsto at Russland kjøpte artilleriskyts og raketter fra Nord-Korea.

Klartale - 09 sep 22 kl. 09:45

Dronning Elizabeths død ble markert verden over

Dronning Elizabeth av Storbritannia døde fredelig torsdag. Hun ble 96 år gammel. Hun har sittet 70 år ved tronen.

NRK - 21 sep 22 kl. 21:24

Mer innfører prisdifferanse på lading

Mer Norge innfører prisdifferensiering for lading i Nord og i sør. Fra 22 september innfører Mer Norge prisdifferensiering i offentlig ladenettverk i Nord og i sør. Prisdifferensieringen innebærer at prisene på lading i Nord vil justeres ned i forhold til nåværende pris på lading mens prisene på lading i sør økes noe.

NRK - 21 sep 22 kl. 09:16

Fortsatt systemfeil i Helse Nord

Det er oppdaget at systemfeilen, som har forekommet i Helse Nord og Helse Vest, fortsatt skjer i Helse Nord. Det forteller produsenten til NRK. Det er til nå oppdaget 74 tilfeller over en to ukers periode.

NRK - 08 sep 22 kl. 04:01

Sør-Korea ber om møte om familiegjenforeninger

Sør-Korea har foreslått et møte med Nord-Korea i håp om å gjenoppta gjenforeningen av familier som er separert på hver sin side av grensa. Spenningen mellom naboene har vært spent i lang tid på grunn av Nord-Koreas atomprogram og Sør-Koreas tette bånd til USA, som Pyongyang ser som sin erkefiende. Det er uklart om Nord-Korea vil si ja til forespørselen.

NRK - 15 sep 22 kl. 12:23

Må bli beder satsing for unge

Næringslivet i Nord skriker etter næringskraft, og den usikkerheten man kjente på under pandemien er borte, sier leder for Kunnskapsbanken, Jeanette Gundersen. Men de unge sliter fortsatt med å se mulighetene i Nord, mener Gundersen. Hun mener vi må bli flinkere til å lyse ut stillingene og synliggjøre de mulighetene som er i Nord-Norge for de unge..

Klartale - 01 jul 22 kl. 09:29

Nord-Korea mener korona kan ha blitt sendt inn i landet med ballonger

Folk i Nord-Korea kan ha tatt på ballonger med smitte, ifølge myndighetene i landet. Det skal ha ført til at folk ble syke med korona.Nord-Korea har stengt grensa siden korona begynte å spre seg over hele verden.

NRK - Igår: 02:50

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen Nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - Igår: 00:29

Sør-Korea hevder Nord-Korea har avfyrt ballistisk missil

Nord-Korea avfyrte en uspesifisert ballistisk missil mot østkysten søndag, opplyser Sør-Koreas stabssjefer. Oppskytingen fant sted da et amerikansk hangarskip ankom Sør-Korea for å delta i fellesøvelser med sørkoreanske styrker. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 12 sep 22 kl. 07:11

Krever full stans i Nord-Norges største samferdselsprosjekt

En etter en trakk potensielle utbyggere seg. Nå skal Statens vegvesen kun forhandle med én aktør om byggingen av Nord-Norges største samferdselsprosjekt. Hålogalandsveien er det største veiprosjektet i Nord-Norge på flere tiår.

NRK - 22 sep 22 kl. 10:35

Flertall av katolikker i Nord-Irland

Det er nå flere katolikker enn protestanter i Nord-Irland. Det viser en fersk folketelling, skriver AFP..

Klartale - 08 jul 22 kl. 08:58

– Møtte verdens to beste spisser

Torsdag var det klart for Norges første kamp under europa-mesterskapet (EM) i fotball for kvinner. Der møtte de Nord-Irland. Norge skåret fire mål, mens Nord-Irland skåret ett.

Klartale - 05 maj 22 kl. 06:00

Vil velgerne straffe Boris Johnson?

Britene skal torsdag velge hvem som skal få styre sine byer og kommuner. Men det er også mer enn et vanlig lokalvalg. Det vil også gi svar på hvor mange som støtter Boris Johnson etter to år med Brexit, korona og det som blir kalt «party gate» .

NRK - 21 sep 22 kl. 14:23

NVE: Lavere strømpriser og import til det Sør-Norge

Kraftproduksjonen i Sør-Norge er fortsatt svært lav for årstida, ifølge NVE. Det meldes om lavere strømpriser og vedvarende nettoimport til det sørlige Norge. Ukeprisen i det sørlige Norge i forrige uke var 325 øre per kilowattime (kWh).

NRK - 21 sep 22 kl. 13:14

Fortsatt rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene i Øst- og Sørvest-Norge

Fyllingsgraden i Øst- og Sørvest-Norge var i uke 37 på sitt laveste de siste 20 årene. Nivået totalt i Norge økte 0,7 prosentpoeng fra uken før. I Øst- og Sørvest-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene.

NRK - 29 maj 22 kl. 09:15

Uenighet om strømstrategien i Nord-Norge

Kraftprodusentene i Nord-Norge er uenige i om det bør bygges ny produksjon og om nettkoblingen mellom Nord-Norge og Sør-Norge skal forbedres. Et kraftoverskudd i Nord-Norge gjør at regionen i dag har rimelig strøm. Og få kabler mellom Nord-Norge og Sør-Norge fører til stor prisforskjell på strøm i landet, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 19 sep 22 kl. 08:05

En skadd etter elgpåkjørsel

En person er skadd etter å ha kjørt på tre elger på fylkesvei 120, Nord for Krokstad i Gjerdrum. Det skriver politiet på Twitter. Bilen kolliderte i autovernet da tre elger krysset Nannestadvegen Nord for Kokstad like etter klokken 6 mandag morgen.

NRK - 17 sep 22 kl. 13:12

Strømprisene faller søndag

Strømprisene faller på søndag, viser strømbørsen Nord Pools tall for morgendagen. Prisene faller i alle de fem prisområdene. * I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge blir snittprisen 1,14 kroner per kWh søndag, 1,47 kroner lavere enn lørdagens, med en makspris på 3,62 kroner.

NRK - 17 sep 22 kl. 13:12

Strømprisene faller søndag – laveste siden juli

Strømprisene faller betraktelig på søndag, viser strømbørsen Nord Pools tall for morgendagen. Prisene faller i alle de fem prisområdene. I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge mer enn halvveres strømprisen fra lørdag til søndag.

NRK - 03 sep 22 kl. 12:58

Simens Energy: Nord Stream 1 kan framleis operera

Det russiske gasselskapet Gazprom sa laurdag at selskapet Simens Energy var med på å reparera skadane på røyrleidningen Nord Stream 1, som leverer gass til Europa, melder Reuters. Ifølge selskapet skadane på leidningen ikkje er så alvorlege at Gazprom er nøydde til å stoppa gassleveransen. Simens Energy seier også at dei ikkje har blitt spurt om å utføra reparasjonar på leidningen, skriv Reuters.

NRK - 03 sep 22 kl. 12:58

Simens Energy: Nord Stream 1 kan framleis senda gass til Europa

Det statlege, russiske gasselskapet Gazprom sa laurdag at selskapet Simens Energy var med på å reparera skadane på røyrleidningen Nord Stream 1, som leverer gass til Europa, melder Reuters. Simens Energy seier også at dei ikkje har blitt spurt om å utføra reparasjonar på leidningen, skriv Reuters. I går sa Gazprom at dei blei nøydde til å stoppa gassleveransen gjennom røyrleidningen Nord Stream 1 på grunn av oljelekkasje under ein rutinesjekk.

NRK - 16 sep 22 kl. 04:46

Hus overtent i Nord-Odal

Det brenner i et hus på Sagstua i Nord-Odal. Nødetatene er på stedet og brannvesenet er i gang med slukningsarbeidet. Politiet opplyser at de er i kontakt med en beboer som er registrert på adressen.

NRK - 16 sep 22 kl. 00:58

Russland: Rørledning skal erstatte Nord Stream 2

En russisk rørledning til Kina vil ifølge Russland erstatte rørledningen Nord Stream 2, som skulle frakte gass til Europa, men som har blitt skrotet på grunn av Ukraina-krigen. Det sa Russlands energiminister Aleksandr Novak i et intervju med den russiske TV-kanalen Rossija-1 torsdag. Tidligere på dagen, på sidelinjen av møtet mellom de russiske og kinesiske presidentene i Usbekistan, sa han at Russland og Kina snart vil undertegne en avtale om leveranse av 50 milliarder kubikkmeter gass i året via en framtidig rørledning i Sibir.

NRK - 02 sep 22 kl. 13:00

Makspris på 5,31 kroner per kWh for strøm lørdag

Lørdag blir det høyest strømpriser i Sørvest-, Vest- og og Sørøst-Norge. Mellom klokken 19 og 20 vil strømprisen ligge på 5,31 kroner per kilowattime (kWh). Det viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

Klartale - 23 maj 22 kl. 07:00

Fikk flere jobbmuligheter etter en sommer i Nord

Kampanjen heter 1000 jobber. Målet er at arbeidsgivere i Nord-Norge skal vise mulighetene som finnes i Nord. Kampanjen er laget av Sparebank 1 Nord-Norge.

NRK - 01 sep 22 kl. 14:50

Sør-Norge: Makspris 5,83 kroner fredag

Fredag blir det høyest strømpriser i Sørvest-, Vest- og og Sørøst-Norge. Mellom klokken 8 og 9 på morgenen vil strømprisen der ligge på 5,83 kroner per kilowattime (kWh). Det viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

NRK - 01 sep 22 kl. 14:44

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 13,9 øre

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 13,9 øre per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 14 øre. Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Fredagens snittpris per kWh er 7,1 øre lavere enn torsdag og 33,5 øre lavere enn samme dag året før.

NRK - 10 timer siden

Drivstoff før strømstøtte

Folk i distriktene er mer opptatt av å få kuttet drivstoffprisene enn de er opptatt av strømstøtte. Det viser en undersøkelse gjort av NAF. – I mange distriktskommuner, spesielt i Nord- og Midt-Norge der strømprisen har vært lavere, gjør skyhøye drivstoffpriser et større innhogg i økonomien enn det strømmen har gjort til nå.

NRK - 19 aug 22 kl. 04:26

Nord-Korea latterliggjør sørkoreansk nedrustningsforslag

Nord-Korea avviser Sør-Koreas tilbud om økonomisk bistand i bytte mot atomnedrustning. Tilbudet er «absurd», heter det fra Kim Jong-uns søster Kim Yo Jong. Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol, som ble innvalgt i mai, sa onsdag at regjeringen er villig til å hjelpe nabolandet så lenge Nord-Korea viser at de er villige til å ruste ned.

Klartale - 31 aug 22 kl. 08:33

Sender ingen gass til Europa på minst tre dager

Onsdag er det full stans i rørene mellom Russland og Europa. Rørledningen Nord Stream 1 må bli vedlikeholdt, sier Gazprom. Det er energiselskapet til den russiske staten.

NRK - Igår: 13:50

Tyskland får gass fra De forente arabiske emirater

Tyskland og De forente arabiske emirater har kommet frem til en avtale om gassleveranser, melder AFP. Tysklands statsminister Olaf Scholz er denne helgen i Midtøsten, og målet har vært å sikre avtaler om gassforsyning. Russland har ikke levert gass via Nord Stream 1 siden slutten av august.

Klartale - 12 sep 22 kl. 08:55

Her har Ukraina har tatt tilbake makta

Hæren i Ukraina sier de har tatt tilbake makta fra i et stort område. Det er på 3.000 kvadratkilometer.

NRK - 12 sep 22 kl. 06:25

Rekordhøy strømpris i Nord

I dag er det ventet ny prisrekord på strøm i Nord-Norge. Prisen vil være høyest mellom klokka ni og ti, og vil da ligge på 458,53 øre per kilowattime. Det viser tall fra strømbørsen NordPool.

NRK - I førrgår: 13:36

Russland erstattar logistikkgeneral i militæret

Dei russiske styresmaktene har sparka generalen som stod for logistikken i militæret, melder forsvarsdepartementet i landet laurdag. – Forsvarsgeneral Dmitrij Bulgakov har blitt avløyst frå posten sin som viseforsvarsminister, seier det russiske forsvarsdepartementet i meldingsappen Telegram. Vidare skriv det at generaloberst Mikhail Mizintsev skal ta over posten.

NRK - I førrgår: 13:36

Russland erstattar logistikk-general i militæret

Dei russiske styresmaktene har sparka generalen som stod for logistikken i militæret, melder forsvarsdepartementet i landet laurdag. – Forsvarsgeneral Dmitrij Bulgakov har blitt avløyst frå posten sin som viseforsvarsminister, seier det russiske forsvarsdepartementet i meldingsappen Telegram. Vidare skriv det at generaloberst Mikhail Mizintsev skal ta over posten.

NRK - I førrgår: 13:12

Har pågrepet 739 demonstranter i iransk provins

Iran har pågrepet 739 demonstranter, inkludert 60 kvinner, i Guilan-provinsen Nord i landet, melder lokalt politi, ifølge AFP. Det er politisjefen i provinsen, General Azizollah Maleki, som opplyser dette til nyhetsbyrået Tasnim. Tidligere i dag meldte iranske medier at minst 35 mennesker har blitt drept etter en uke med protester i Iran.

NRK - 11 sep 22 kl. 14:16

Charles proklamert som konge i Skottland, Wales og Nord-Irland

Den offisielle kunngjøringen om at Charles III nå er britenes konge, ble søndag lest opp i Skottland, Wales og Nord-Irland. I Belfast ble det ringt med kirkeklokker før opplesningen. Deretter ble det skutt salutt, og et militærorkester spilte den britiske nasjonalsangen – som nå heter «God Save the King».

VG - 23 sep 22 kl. 00:02

Meldinger om kraftig smell i Stochkolm - evakuerer

Politiet er på plass med store ressurser i Huvudsta i Solna kommune Nord for Stockholm..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com