Nord-Norgebanen

Tirsdag, 15 Juni, 20:08

Nyheter om Nord-Norgebanen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 8 timer siden

Krever offentlig drift

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i Troms og Finnmark krever at staten tar over driften av ambulanseflytjenestene i Nord-Norge etter funn i ny rapport. Rapporten fra Helsetilsynet ble offentliggjort mandag og konkluderer med at ambulanseflytjenestene i Nord-Norge er uforsvarlige..

E24 - Igår: 17:37

Widerøe og Danish Air Transport skal drifte flyruter i vest og nord i sommer

Samferdselsdepartementet har tildelt minimumstilbudet på flere flyruter i vest og nord til Widerøe og Danish Air Transport (DAT). Slik sikres driften gjennom sommeren..

VG - Igår: 16:18

Helsetilsynet med knusende dom: – Uforsvarlige ambulanseflytjenester i nord

Ambulanseflytjenestene i Nord-Norge er uforsvarlige, skriver Helsetilsynet i en ny rapport..

NRK - 12 mai 21 kl. 20:39

Tapper Nord-Norge for vaksinedoser

Ingen kommuner i hele Nord-Norge er oppført på listen over de som får fler, eller likt antall, vaksinedoser. Det kan tyde på at alle i Nord-Norge får 35 prosent færre vaksinedoser framover. Tromsøs ordfører Gunnar Wilhelmsen beskriver det som historieløst, ut fra de store utbruddene byen har hatt.

NRK - 06 juni 21 kl. 10:51

Ni nye smittet på Nord-Jæren

Det er registrert ni nye covid-19-tilfeller i kommunene på Nord-Jæren det siste døgnet. Flest tilfeller er det registrert i Sola kommune..

NRK - 11 mai 21 kl. 05:56

Nord-Korea: – Ingen smittetilfeller

Nord-Korea har opplyst Verdens helseorganisasjon at det ikke er avdekket et eneste tilfelle av covid-19 blant 25.986 testede i april. I sin ukerapport gjengir WHO at smittetestene i Nord-Korea også omfatter 751 personer som mellom 23.

NRK - 05 juni 21 kl. 23:43

Minst 138 drept i Burkina Faso

Minst 138 mennesker, de fleste sivile, ble natt til lørdag drept i de mest dødbringende angrepene i Burkina Faso siden 2015. Det antas at militante islamister står bak massakrene nord i landet. Utover dagen lørdag steg dødstallet etter hvert som sårede døde av skadene, og nye lik ble funnet.

VG - 05 juni 21 kl. 20:33

Planlegger å bryte med partilinjen: Skal stemme for jernbane i nord

Høyres toppkandidat i Troms gir en tydelig lovnad til velgerne: Han skal stemme for bygging av bane i nord – uansett hvor mye partiet hans måtte være imot forslaget..

NRK - 05 juni 21 kl. 14:57

Tre drept i tyrkisk droneangrep

Tre sivile er drept i et tyrkisk droneangrep mot en flyktningleir i Nord-Irak, ifølge Rashid Galali, som sitter i den kurdiske selvstyreforsamlingen nord i Irak. Han sier angrepet var rettet mot en barnehage nær en skole.Tyrkias president lovet nylig å rydde opp i området..

NRK - 05 juni 21 kl. 08:19

Frykter Finland stenger grensen

Ordfører I Storfjord i Nord-Troms, Geir Varvik, er bekymra for at Finland igjen kan komme til å stenge grensa på grunn av de nye koronautbruddene i Troms og Finnmark. Det vil få store konsekvenser for turistnæringa i nord, frykter han han. Han sier Finland vurderer å åpne grensene 15, juni, men nå frykter han at de vil utsette det til midten av juli..

VG - 03 juni 21 kl. 13:52

Fisk splitter Sp før landsmøtet: Lokaltopp vurderer å melde seg ut

Et forslag på Senterpartiets landsmøte kan føre til en brutal kvotekamp mellom Møre-trålerne og kystflåten i nord. – Jeg mistenker at møringene står bak, raser lokal Senterparti-profil i nord..

NRK - 02 juni 21 kl. 18:29

Åpner grensen for finner i nord

Smittesituasjonen i Lappland i Nord-Finland er nå så god at Norge åpner grenseovergangen ved Neiden i Sør-Varanger kommune. Reisende fra området er ikke underlagt karanteneplikt, opplyser Justis- og beredskapsdepartementet. Trolig åpner grenseovergangen fredag..

NRK - 3 timer siden

Stanser leting etter turgåer

Politiet har avsluttet letingen etter savnede Emil Magnus Edvardsson (29), som ble meldt savnet etter en kveldstur i fjellet Gråhøi i Vågå 1. juni. – Politiet kan gå over til å lete etter en antatt omkommet person etter medisinske vurderinger, sier Jørn Morten Sletta, leder for poltiiets seksjon for orden og forebygging i Nord-Gudbrandsdal..

NRK - 02 juni 21 kl. 12:23

63 koronainnlagt i dag

Onsdag var 63 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på to pasienter fra dagen før. 16 av pasientene får respiratorbehandling, og 27 ligger på intensivavdeling.

NRK - 6 timer siden

Varsler opptrapping av streiken

Norsk Sykepleierforbund varsler ytterligere uttak i streiken i sykehussektoren. Fra mandag 21. juni vil til sammen 863 helsepersonell være i streik.

VG - Igår: 16:38

Vått i nord og hett i sør: Slik blir været denne uka

Denne uken synker temperaturene, og det blir regn i store deler av landet, men på Sør- og Østlandet trenger man ikke pakke vekk solkremen helt ennå..

Aftenposten - Igår: 15:08

Beklager omstridt målfeiring: – Jeg er ikke rasist og kommer aldri til å bli rasist

Østerrikes Marko Arnautović (32) lot følelsene få fritt utløp og kom med en tirade etter 3–1-målet mot Nord-Makedonia..

VG - Igår: 15:08

Beklager omstridt målfeiring: – Jeg er ikke rasist og kommer aldri til å bli rasist

Østerrikes Marko Arnautović (32) lot følelsene få fritt utløp og kom med en tirade etter 3–1-målet mot Nord-Makedonia. Det vakte sterke reaksjoner på sosiale medier..

E24 - Igår: 07:06

Prestisjeprosjekt til Stavanger: - Viktig at vi lykkes

Northern Lights ønsker å bli en av Nord-Europas største aktører på karbonfangst og lagring. I august flytter de inn i Stavanger: - Vi kan være en foregangsfigur, sier direktør.

VG - Igår: 23:53

Solberg til NATO-toppmøtet med ny Russland-avtale om å unngå militære sammenstøt

BRUSSEL (VG) Statsminister Erna Solberg (H) kommer til NATO-toppmøtet i Brussel mandag med en helt ny avtale mellom Russland og Norge. De to landene er enige om å redusere faren for misforståelser og sammenstøt i nord ytterligere..

NRK - 18 mai 21 kl. 18:09

Reagerer på vaksinetildeling

Ordførerne på Nord-Jæren ber statsministeren om å se på Nord-Jæren som en felles region i forbindelse med tildeling av vaksiner. FHI har bestemt at 24 kommuner på Østlandet bør få flere vaksiner. Dette vil i så fall gå på bekostning av kommunene på Nord-Jæren..

NRK - Igår: 20:36

Flommen avtar i nord

Søndag kveld meldes det om at vannføringen ventes å avta i de fleste elver i Troms og Finnmark i løpet av kvelden. Regnet har nemlig stoppet i fylket. Det ventes også lite nedbør i dagene fremover og lavere temperatur..

Aftenposten - I førrgår: 19:52

Innbytterne sikret seieren for Østerrike etter forsvarsblemme

(Østerrike - Nord-Makedonia 3–1) Østerrike gjorde det vanskelig for seg selv med en ordentlig forsvarsblemme i….

VG - I førrgår: 19:52

Innbytterne sikret seieren for Østerrike etter forsvarsblemme

(Østerrike - Nord-Makedonia 3–1) Østerrike gjorde det vanskelig for seg selv med en ordentlig forsvarsblemme i EM-åpningen, men to innbytterscoringer gjorde at de slapp med skrekken..

Dagbladet - 12 juni 21 kl. 04:35

Kalles en «grusom kreftsvulst»

Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, beskriver den sør-koreanske K-popmusikken som en «grusom kreftsvulst»..

VG - 12 juni 21 kl. 01:43

Kim Jong-un kaller K-pop en «grusom kreft»

Ifølge New York Times kaller Nord-Koreas leder K-pop en «grusom kreft» i sin pågående kulturkrig mot påvirkning fra omverdenen..

Dagbladet - 29 mai 21 kl. 19:09

Over 18 grader forskjell!

Det er knallvær over store deler av Sør-Norge, og det er stor forskjell i gradene fra sør til nord. Men til uka vil endelig også Nord-Norge få sin del av kaka..

NRK - 16 mai 21 kl. 15:32

Forlenger tiltak i Nord-Østerdalen

Det alvorlige smitteutbruddet i Nord-Østerdalen er ikke over. Kommuner i Nord-Østerdal har vedtatt eller kommer til å vedta lokale forskrifter om smitteverntiltak, som varer gjennom pinsehelga. Fram til søndag formiddag var det påvist 65 smittetilfeller av korona i regionen.

NRK - 29 mai 21 kl. 16:08

Påstår barn meldte seg frivillig

I Nord-Korea skal mer enn 700 skolebarn ha meldt seg frivillig til å jobbe i gruver og på gårder i landet, skriver BBC. Det var det statseide nyhetsbyrået KCNA som først meldte om saken. Menneskerettighetsgrupper har lenge anklaget Nord-Korea for barnearbeid, noe den totalitære staten selv benekter..

NRK - 11 juni 21 kl. 13:04

Får fengsel for dyremishandling

En bonde fra Målselv er i Nord-Troms og Senja tingrett dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for grov dyremishandling, skriver Nordlys. I fjor høst ble det oppdaga 84 døde sauer i fjøset. I retten erkjente han straffskyld for det dårlige dyreholdet..

NRK - 11 juni 21 kl. 01:51

Koronasmitte på cruiseskip

To passasjerer på et av de første cruiseskipene som har fått tillatelse til å seile igjen i Nord-Amerika, har testet positivt for koronavirus. De to er isolert på en lugar. Rederiet Royal Caribbean opplyser at alle passasjerene og hele mannskapet var vaksinert på forhånd..

NRK - 11 juni 21 kl. 01:14

Ti drept i angrep i Burkina Faso

Minst ti angripere ble drept og tre soldater såret i et overfallsangrep mot en patrulje nord i Burkina Faso, ifølge en kilde i landets sikkerhetsstyrke. Tre soldater i gruppen ble såret i torsdagens angrep. De minst ti angriperne som ble drept, omtales som terrorister av kilden..

Klartale - 10 juni 21 kl. 13:22

Norske IS-kvinner blir utvist fra Syria

Flere IS-kvinner fra Norge vil bli utvist fra Syria. Det sier kurdiske myndigheter nord i landet..

VG - 10 juni 21 kl. 09:28

Solen ble delvis «borte» torsdag

Torsdag ble inntil halve solen formørket her i Norge. Jo lenger nord du befant deg, jo bedre kunne du se dette astronomiske fenomenet..

NRK - 09 juni 21 kl. 17:54

Syria vil utvise svenske IS-kvinner

Kurdiske myndigheter nord i Syria har besluttet å utvise svenske kvinner som anklages for å ha bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS. Svenske myndigheter er orientert om beslutningen og har fått beskjed om at kvinnene vil bli utvist i løpet av høsten, ifølge SVT..

NRK - 09 juni 21 kl. 13:03

Trapper opp streiken 15. juni

I dag ble Spekter meldt om at Unio trapper opp streiken ved sykehusene med en fase 3, fra tirsdag 15. juni. Det er Unio-medlemmer som jobber med utrullingen av helseplattformen i Helse Møre og Romsdal og Helse Nord-Trøndelag som nå slutter seg til de 607 som allerede er i streik – 300 nye går ut i streik i morgen torsdag.

NRK - 27 mai 21 kl. 04:38

Vogntogfører døde i møteulykke

Den ene av førerne i møteulykken på riksveg 4 i Nittedal nord for Oslo, er død, bekrefter Øst politidistrikt. To vogntog kolliderte like etter klokka 3 nord for Hagantunnelen. Den andre føreren er betegnet som kritisk skadd.

NRK - 08 juni 21 kl. 14:48

Advarer mot «pølsekrig» med EU

EU advarer britene mot å utsette innføringen av kontroll med kjøtt som sendes til Nord-Irland. Avisen Daily Telegraph skriver at dersom nordirske butikker ikke får selge kjøtt fra resten av Storbritannia, kan det gå mot «pølsekrig» med EU. – Dersom Storbritannia igjen handler på egen hånd i de kommende ukene, vil ikke EU nøle med å reagere resolutt for å sikre at Storbritannia oppfyller sine folkerettslige forpliktelser, sier visepresident Maros Sefcovic i EU-kommisjonen..

VG - 07 juni 21 kl. 14:21

Fyll fyr i pensjonskrangel mellom LO og regjeringen

Leder Mette Nord i LOs største forbund, Fagforbundet, sier brannfolk, sykepleiere og andre grupper kan bli rammet av et stortingsvedtak mandag. - Det er løgn og ren bløff, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

VG - 07 juni 21 kl. 14:21

Full fyr i pensjonskrangel mellom LO og regjeringen

Leder Mette Nord i LOs største forbund, Fagforbundet, sier brannfolk, sykepleiere og andre grupper kan bli rammet av et stortingsvedtak mandag. - Det er løgn og ren bløff, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

VG - 07 juni 21 kl. 13:04

Den siste reisen

Fra strendene i Nord-Frankrike til Karmøy er det nesten 1000 kilometer over havet. Den reisen har lille Artin (1) gjort helt alene..

NRK - 07 juni 21 kl. 13:13

11,6 milliarder mer til atomvåpen

En ny rapport viser at de ni landene med atomvåpen har økt pengebruken på feltet med 11,6 milliarder i 2020, målt opp mot 2019. Dette på tross av pandemi og økonomiske krisetider. Til sammen tilsvarer dette at atommaktene brukte over 1,1 millioner kroner i minuttet på våpnene sine.

NRK - 07 juni 21 kl. 11:35

Forbyr utenlandsk påvirkning

Nord-Korea har innført en omfattende ny lov som skal hindre enhver form for utenlandsk påvirkning. Besittelse av utenlandsk film og klær blir straffet hardt. Personer som blir oppdaget med store mengder mediemateriale fra Sør-Korea, USA eller Japan, risikerer dødsstraff.

Aftenposten - 06 juni 21 kl. 16:13

Spenningen i Burkina Faso øker etter blodig angrep

Helgens massakre på sivile i en by nord i Burkina Faso kan føre til store strømmer av internflyktninger og økt….

NRK - 06 juni 21 kl. 15:57

Dødstallet stiger i Burkina Faso

Dødstallet etter angrepet i Burkina Faso stiger. Ifølge AFP ble 160 drept i massakren natt til lørdag. Det antas at militante islamister står bak massakren nord i landet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt