Nord-Norgebane

Lørdag, 19 Juni, 09:15

Nyheter om Nord-Norgebane

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 05:48

Nord-Korea klar for samtale med USA

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier landet må forberede seg på «både dialog og konfrontasjon» med USA og president Joe Biden, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA. På et allmøte i sentralkomiteen i det nordkoreanske kommunistpartiet la Kim fram sin strategi i møte med Washington og «politikken til den nye amerikanske administrasjonen»..

VG - I førrgår: 09:57

Kim erkjenner at matsituasjonen i Nord-Korea er «anstrengt»

Nord-Koreas leder Kim Jong-un erkjenner at matsituasjonen i landet er anstrengt, melder statlige medier. Hundretusenvis døde av sult i landet på 90-tallet..

Klartale - I førrgår: 09:27

Nord-Korea mangler mat

FN tror at omtrent 10,6 millioner mennesker i Nord-Korea trenger hjelp..

Aftenposten - 16 juni 21 kl. 07:44

Kim erkjenner at matsituasjonen i Nord-Korea er «anstrengt»

Nord-Koreas leder Kim Jong-un erkjenner at matsituasjonen i landet er anstrengt, melder statlige medier..

Aftenposten - 16 juni 21 kl. 07:44

Uriks spesial: Kim erkjenner at matsituasjonen i Nord-Korea er «anstrengt»

Nord-Koreas leder Kim Jong-un erkjenner at matsituasjonen i landet er anstrengt..

NRK - 15 juni 21 kl. 11:36

Krever offentlig drift

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i Troms og Finnmark krever at staten tar over driften av ambulanseflytjenestene i Nord-Norge etter funn i ny rapport. Rapporten fra Helsetilsynet ble offentliggjort mandag og konkluderer med at ambulanseflytjenestene i Nord-Norge er uforsvarlige..

E24 - 14 juni 21 kl. 17:37

Widerøe og Danish Air Transport skal drifte flyruter i vest og nord i sommer

Samferdselsdepartementet har tildelt minimumstilbudet på flere flyruter i vest og nord til Widerøe og Danish Air Transport (DAT). Slik sikres driften gjennom sommeren..

VG - 14 juni 21 kl. 16:18

Helsetilsynet med knusende dom: – Uforsvarlige ambulanseflytjenester i nord

Ambulanseflytjenestene i Nord-Norge er uforsvarlige, skriver Helsetilsynet i en ny rapport..

NRK - 12 mai 21 kl. 20:39

Tapper Nord-Norge for vaksinedoser

Ingen kommuner i hele Nord-Norge er oppført på listen over de som får fler, eller likt antall, vaksinedoser. Det kan tyde på at alle i Nord-Norge får 35 prosent færre vaksinedoser framover. Tromsøs ordfører Gunnar Wilhelmsen beskriver det som historieløst, ut fra de store utbruddene byen har hatt.

NRK - 06 juni 21 kl. 10:51

Ni nye smittet på Nord-Jæren

Det er registrert ni nye covid-19-tilfeller i kommunene på Nord-Jæren det siste døgnet. Flest tilfeller er det registrert i Sola kommune..

NRK - 11 mai 21 kl. 05:56

Nord-Korea: – Ingen smittetilfeller

Nord-Korea har opplyst Verdens helseorganisasjon at det ikke er avdekket et eneste tilfelle av covid-19 blant 25.986 testede i april. I sin ukerapport gjengir WHO at smittetestene i Nord-Korea også omfatter 751 personer som mellom 23.

NRK - 15 minutter siden

47 smittetilfeller på Nord-Jæren

Det er rapportert om 26 nye smittetilfeller i Stavanger det siste døgnet. Alle tilfellene knyttes til tre utesteder i byen. Helsesjef Runar Johannessen ber ifølge Stavanger Aftenblad alle som var gjester på Beverly Hills Fun Pub og Stavanger Sportscafé i tidsrommet 5.

NRK - 05 juni 21 kl. 23:43

Minst 138 drept i Burkina Faso

Minst 138 mennesker, de fleste sivile, ble natt til lørdag drept i de mest dødbringende angrepene i Burkina Faso siden 2015. Det antas at militante islamister står bak massakrene nord i landet. Utover dagen lørdag steg dødstallet etter hvert som sårede døde av skadene, og nye lik ble funnet.

NRK - 10 timer siden

Kjørte i fjellveggen på Dyrøya

En mann i 60-årene er fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø etter å ha kjørt av veien og inn i en fjellvegg på Dyrøya i Troms. Politiet fikk melding om ulykken i 20-tiden fredag kveld. Mannens tilstand er ikke kjent, men han var ved bevissthet da han ble fløyet til UNN..

VG - 05 juni 21 kl. 20:33

Planlegger å bryte med partilinjen: Skal stemme for jernbane i nord

Høyres toppkandidat i Troms gir en tydelig lovnad til velgerne: Han skal stemme for bygging av bane i nord – uansett hvor mye partiet hans måtte være imot forslaget..

NRK - 05 juni 21 kl. 14:57

Tre drept i tyrkisk droneangrep

Tre sivile er drept i et tyrkisk droneangrep mot en flyktningleir i Nord-Irak, ifølge Rashid Galali, som sitter i den kurdiske selvstyreforsamlingen nord i Irak. Han sier angrepet var rettet mot en barnehage nær en skole.Tyrkias president lovet nylig å rydde opp i området..

NRK - 22 timer siden

Beholder strengere smitteverntiltak

Nord Jæren følger ikke resten av landet om det åpnes for trinn tre i gjenåpningsplanen senere i dag. Det skriver Stavanger Aftenblad..

NRK - 05 juni 21 kl. 08:19

Frykter Finland stenger grensen

Ordfører I Storfjord i Nord-Troms, Geir Varvik, er bekymra for at Finland igjen kan komme til å stenge grensa på grunn av de nye koronautbruddene i Troms og Finnmark. Det vil få store konsekvenser for turistnæringa i nord, frykter han han. Han sier Finland vurderer å åpne grensene 15, juni, men nå frykter han at de vil utsette det til midten av juli..

VG - Igår: 16:51

Ukraina vant fartsfylt oppgjør – to nye straffebom i EM

(Ukraina - Nord-Makedonia 2–1) Det vil seg ikke for straffeskytterne i årets mesterskap. Ukrainas sprudlende førsteomgang var imidlertid nok til å sende dem nærmere åttedelsfinalen..

Aftenposten - Igår: 16:51

Ukraina vant fartsfylt oppgjør – to nye straffebom i EM

(Ukraina - Nord-Makedonia 2–1) Det vil seg ikke for straffeskytterne i årets mesterskap..

NRK - Igår: 09:20

Går sammen om havvind

Energiselskapene Shell, BKK og Lyse går sammen for å bygge ut havvind i Norge. De vil søke konsesjoner for begge feltene myndighetene har åpnet for utbygging. De to feltene er Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord, skriver selskapene i en pressemelding..

NRK - I førrgår: 08:30

27 smittet på Nord-Jæren

I Stavanger er 16 personer koronasmittet siste døgn. Bare en har usikker smittekilde. 15 av de smittede er i 20 årene, en er i 40 årene.

Dagbladet - I førrgår: 18:08

Overraskende funn i Italia

Et «mini-Pompeii» er funnet begravet under en gammel kino i nord-Italia. Eksperter sier bygningen kan dateres tilbake til det andre århundre..

NRK - I førrgår: 16:16

Delta-varianten påvist i nord

Den mer smittsomme Delta-varianten av koronaviruset er for første gang påvist i Troms og Finnmark. Det kommer frem i Folkehelseinstituttets ferske ukesrapport, skriver Nordlys. Det er ikke oppgitt hvor den smittede er fra.

VG - 03 juni 21 kl. 13:52

Fisk splitter Sp før landsmøtet: Lokaltopp vurderer å melde seg ut

Et forslag på Senterpartiets landsmøte kan føre til en brutal kvotekamp mellom Møre-trålerne og kystflåten i nord. – Jeg mistenker at møringene står bak, raser lokal Senterparti-profil i nord..

NRK - I førrgår: 10:34

Amerikanere kan reise til EU

EUs medlemsland er enige om å lette på koronarestriksjonene for reisende fra åtte land og områder. USA er blant dem. I tillegg blir Albania, Nord-Makedonia, Serbia, Libanon, Taiwan, Macau og Hongkong unntatt reiseforbudet..

NRK - I førrgår: 10:26

Vurderer nye tiltak i Stavanger

Smitteutviklingen på Nord-Jæren, med 45 nye smittede i dag, har ført til at Stavanger kommune nå vurderer å sette inn nye strengere smitteverntiltak. Det bekrefter beredskapssjef Torstein Nielsen i Stavanger Aftenblad. – Vi ser dessverre at mange opplever gjenåpningen som en beskjed om at ting er normalt, og at smittevernrådene ikke lenger er nødvendige, sier helsesjef Runar Johannessen til avisa..

NRK - 16 juni 21 kl. 07:30

Kim erkjenner matmangel

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at landets økonomi er bedre, men at pandemien og fjorårets kraftige tyfoner har ført til en «anstrengt» matforsyning. Det melder nordkoreanske medier. Kunngjøringen kom etter at Kim ledet et møte for sentralkomitéen i det regjerende partiet.

NRK - 02 juni 21 kl. 18:29

Åpner grensen for finner i nord

Smittesituasjonen i Lappland i Nord-Finland er nå så god at Norge åpner grenseovergangen ved Neiden i Sør-Varanger kommune. Reisende fra området er ikke underlagt karanteneplikt, opplyser Justis- og beredskapsdepartementet. Trolig åpner grenseovergangen fredag..

NRK - 15 juni 21 kl. 16:38

Stanser leting etter turgåer

Politiet har avsluttet letingen etter savnede Emil Magnus Edvardsson (29), som ble meldt savnet etter en kveldstur i fjellet Gråhøi i Vågå 1. juni. – Politiet kan gå over til å lete etter en antatt omkommet person etter medisinske vurderinger, sier Jørn Morten Sletta, leder for poltiiets seksjon for orden og forebygging i Nord-Gudbrandsdal..

NRK - 02 juni 21 kl. 12:23

63 koronainnlagt i dag

Onsdag var 63 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på to pasienter fra dagen før. 16 av pasientene får respiratorbehandling, og 27 ligger på intensivavdeling.

NRK - 15 juni 21 kl. 14:00

Varsler opptrapping av streiken

Norsk Sykepleierforbund varsler ytterligere uttak i streiken i sykehussektoren. Fra mandag 21. juni vil til sammen 863 helsepersonell være i streik.

VG - 14 juni 21 kl. 16:38

Vått i nord og hett i sør: Slik blir været denne uka

Denne uken synker temperaturene, og det blir regn i store deler av landet, men på Sør- og Østlandet trenger man ikke pakke vekk solkremen helt ennå..

Aftenposten - 14 juni 21 kl. 15:08

Beklager omstridt målfeiring: – Jeg er ikke rasist og kommer aldri til å bli rasist

Østerrikes Marko Arnautović (32) lot følelsene få fritt utløp og kom med en tirade etter 3–1-målet mot Nord-Makedonia..

VG - 14 juni 21 kl. 15:08

Beklager omstridt målfeiring: – Jeg er ikke rasist og kommer aldri til å bli rasist

Østerrikes Marko Arnautović (32) lot følelsene få fritt utløp og kom med en tirade etter 3–1-målet mot Nord-Makedonia. Det vakte sterke reaksjoner på sosiale medier..

E24 - 14 juni 21 kl. 07:06

Prestisjeprosjekt til Stavanger: - Viktig at vi lykkes

Northern Lights ønsker å bli en av Nord-Europas største aktører på karbonfangst og lagring. I august flytter de inn i Stavanger: - Vi kan være en foregangsfigur, sier direktør.

VG - 13 juni 21 kl. 23:53

Solberg til NATO-toppmøtet med ny Russland-avtale om å unngå militære sammenstøt

BRUSSEL (VG) Statsminister Erna Solberg (H) kommer til NATO-toppmøtet i Brussel mandag med en helt ny avtale mellom Russland og Norge. De to landene er enige om å redusere faren for misforståelser og sammenstøt i nord ytterligere..

NRK - 18 mai 21 kl. 18:09

Reagerer på vaksinetildeling

Ordførerne på Nord-Jæren ber statsministeren om å se på Nord-Jæren som en felles region i forbindelse med tildeling av vaksiner. FHI har bestemt at 24 kommuner på Østlandet bør få flere vaksiner. Dette vil i så fall gå på bekostning av kommunene på Nord-Jæren..

NRK - 13 juni 21 kl. 20:36

Flommen avtar i nord

Søndag kveld meldes det om at vannføringen ventes å avta i de fleste elver i Troms og Finnmark i løpet av kvelden. Regnet har nemlig stoppet i fylket. Det ventes også lite nedbør i dagene fremover og lavere temperatur..

Aftenposten - 13 juni 21 kl. 19:52

Innbytterne sikret seieren for Østerrike etter forsvarsblemme

(Østerrike - Nord-Makedonia 3–1) Østerrike gjorde det vanskelig for seg selv med en ordentlig forsvarsblemme i….

VG - 13 juni 21 kl. 19:52

Innbytterne sikret seieren for Østerrike etter forsvarsblemme

(Østerrike - Nord-Makedonia 3–1) Østerrike gjorde det vanskelig for seg selv med en ordentlig forsvarsblemme i EM-åpningen, men to innbytterscoringer gjorde at de slapp med skrekken..

Dagbladet - 12 juni 21 kl. 04:35

Kalles en «grusom kreftsvulst»

Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, beskriver den sør-koreanske K-popmusikken som en «grusom kreftsvulst»..

VG - 12 juni 21 kl. 01:43

Kim Jong-un kaller K-pop en «grusom kreft»

Ifølge New York Times kaller Nord-Koreas leder K-pop en «grusom kreft» i sin pågående kulturkrig mot påvirkning fra omverdenen..

Dagbladet - 29 mai 21 kl. 19:09

Over 18 grader forskjell!

Det er knallvær over store deler av Sør-Norge, og det er stor forskjell i gradene fra sør til nord. Men til uka vil endelig også Nord-Norge få sin del av kaka..

NRK - 16 mai 21 kl. 15:32

Forlenger tiltak i Nord-Østerdalen

Det alvorlige smitteutbruddet i Nord-Østerdalen er ikke over. Kommuner i Nord-Østerdal har vedtatt eller kommer til å vedta lokale forskrifter om smitteverntiltak, som varer gjennom pinsehelga. Fram til søndag formiddag var det påvist 65 smittetilfeller av korona i regionen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt