Nord-Norgebane

Mandag, 02 August, 20:13

Nyheter om Nord-Norgebane

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 juli 21 kl. 04:28

Ber EU bevokte Nord-Europas kyst

Frankrikes innenriksminister har bedt EUs grensemyndighet Frontex ikke glemme å passe på kysten i nord i kampen mot ulovlig innvandring. – Jeg har selv kontaktet Frontex, som for det meste tar seg av Sør-Europa, og bedt dem ta tak i Nord-Europa også, særlig kysten ved Nord-Pas-de-Calais, sier Gérald Darmanin da han besøkte Calais. Havnebyen er utgangspunkt for mange migranter som ønsker å krysse Den engelske kanalen og ta seg til Storbritannia..

NRK - 08 juli 21 kl. 13:52

Varsler nytt Nord-Irland-forslag

Storbritannia sier de vil verne om sitt territorium og varsler et nytt forslag til EU om å løse floken rundt Nord-Irland før parlamentet tar ferie 22. juli. Britisk-tro protestanter i Nord-Irland føler at deler av brexitavtalen er et svik fordi EU fortsatt regulerer nordirsk handel og skaper et skille mellom Nord-Irland og Storbritannia.

NRK - I førrgår: 14:40

Telias 4G-nett nede i Nord-Norge

Telia har tekniske problemer ved en basestasjon, noe som gjør at selskapets 4G-nett er nede i store deler av Nord-Norge, nord for Lofoten. I Finnmark er hele 4G-nettet nede. Enkelte områder i Troms er ikke rammet, ifølge en driftsmelding fra Telia..

NRK - 27 juli 21 kl. 05:38

Kontakt mellom Nord- og Sør-Korea

Leiarane i Nord-Korea og Sør-Korea er samde om å ta opp att den direkte kommunikasjonen og å forbetre banda mellom landa. Nord-Korea kutta alle kommunikasjonskanalar med Sør-Korea i juni i fjor og sprengde også eit kontor for samarbeid med Sør-Korea. Bakgrunnen var at sørkoreanske aktivistar sende løpesetlar med kritikk av den nordkoreanske leiinga over grensa med ballongar.

NRK - 29 juli 21 kl. 05:21

Jordskred og flom i Nord-Italia

Kraftig regnvær førte til jordskred og oversvømmelser i fler regioner i Nord-Italia. Bilder fra området viser at flomvannet har ført med seg trær, steiner og gjørme som omslutter biler og trenger seg inn i hus. I regionen Lombardia er det erklært unntakstilstand i flere provinser, inkludert Varese, Como og Lecco..

NRK - 25 juli 21 kl. 17:45

Ni døde i skred nord i India

Ni personer omkom da en steinblokk raste ned over kjøretøyene deres i Nord-India, melder nyhetsbyrået ANI. Ytterligere fire personer ble skadd i ulykken i den fjellkledde delstaten Himachal Pradesh. Ifølge lokale medier var det turister fra hovedstaden New Delhi som omkom.

Aftenposten - 25 juli 21 kl. 11:38

Vedum med frontalangrep på Ap i Nord-Norge

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener Ap har bommet i nord. Nå varsler han beinharde forhandlinger hvis de to partiene….

NRK - 11 juli 21 kl. 02:55

Nord-Korea og Kina utdyper pakt

Kina og Nord-Korea vil fortsette og utdype vennskaps- og samarbeidspakten mellom de to landene i en tid der de møtes med «utenlandsk fiendtlighet». Det sier Nord-Koreas leder Kim Jong-un, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA. I en hilsen tilbake sier KInas president Xi Jinping at samarbeidet mellom de to landene skal tas til et nytt stadium..

NRK - 09 juli 21 kl. 08:15

17 nye smittede på Nord-Jæren

Fredag melder kommunene på Nord-Jæren om 17 nye smittetilfeller. Det er en person mindre enn på torsdag. I går ble det kjent at smitteverntiltakene på Nord-Jæren vil fortsette frem til og med søndag 18.

NRK - 21 juli 21 kl. 17:33

Avviser krav om brexit-omkamp

Storbritannias regjering krever at EU reforhandler handelsreglene for Nord-Irland etter brexit, men opphever ikke dagens ordning. EU-kommisjonen sier derimot i en kort kommentar at det er uaktuelt å reforhandle handelsregimet for Nord-Irland..

VG - 21 juli 21 kl. 13:34

Store værkontraster fra nord til sør: Neste uke kan det snu

Landet er delt i to når det gjelder været. Nord-Norge kan vente seg dårlig vær resten av uken, mens Sør-Norge får «sydenvarme». Neste uke kan det imidlertid snu, ifølge metereologene..

NRK - 20 juli 21 kl. 21:17

Skal ha landet omstridt avtale

Biden-administrasjonen har inngått et foreløpig avtale med Tyskland om Nord Stream 2, som skal forsyne Europa med russisk gass via Tyskland, ifølge AP. Kongresskilder som har blitt orientert om avtalen, sier til nyhetsbyrået AP tirsdag at avtalen vil tillate at Nord Stream 2-rørledningen blir fullført, uten at verken Tyskland eller Russland rammes av nye amerikanske sanksjoner. Rørledningen har møtt heftig motstand av blant andre Ukraina og Polen, så vel som både republikanere og demokrater i Kongressen.

NRK - 1 time siden

Turfølge hentet av luftambulanse

Et turfølge ble i ettermiddag hentet ned fra fjellet litt nord for Lutvatnet på Senja med luftambulanse. Ingen av dem var skadd, men de ba om bistand da deler av følget ikke kom seg ned fra fjellet på egen hånd. Det opplyser politiet på Twitter..

VG - 11 timer siden

Kulturarv på lat

Immateriell kulturarv på museum framstår gjerne som overflatisk formidling av eldre handverksteknikkar og kulturelle uttrykksformer. Det er ikkje tilfelle på Skålbergsetra i Austvatn i Nord-Odal..

Dagbladet - 06 juli 21 kl. 23:06

Hetebølge i Finnmark vekker oppsikt

Så høy temperatur som mandagens 34,3 grader i Banak i Porsanger har aldri vært registrert så langt nord i Norge - kanskje ikke engang så langt nord i Europa. Nå linkes heten til katastrofe-varmen i Nord-Amerika..

Dagbladet - Igår: 17:51

- Tar livet av laksen

Hetebølgen ved stillehavskysten i Nord-Amerika har krevd mange menneskeliv. Nå er det laksen som står i fare. En video viser rødlaksen med store sår og hvit sopp, en konsekvens av det varme vannet..

Dagbladet - Igår: 17:51

- Tar livet av laksen

Hetebølgen ved stillehavskysten i Nord-Amerika har krevd mange menneskeliv. Nå er det laksen som står i fare. En video viser rødlaksen med store sår og hvit sopp, en konsekvens av det varme vannet..

VG - Igår: 11:36

Høyst levende nordområdepolitikk

VG publiserte 26. juli et omfattende intervju med ordføreren i Tana, Arbeiderpartiets tidligere nestleder, Helga Pedersen. Der presenterer Pedersen en kritikk av regjeringens nordområdepolitikk; en forutsigbar kritikk som kommer på autopilot fra Arbeiderpartiets representanter i nord – uavhengig av hva som faktisk skjer i virkelighetens verden..

NRK - I førrgår: 17:27

Telias nett i Nord-Norge er tilbake

– Feilen som forårsaket problemer med 4G-nettet vårt i Troms og Finnmark, samt nordre del av Nordland, er nå løst. Alle våre tjenester fungerer som normalt igjen, sier Daniel Barhom, kommunikasjonsrådgiver i Telia, til NRK. Teleselskapet beklager for ulempene dette medførte sine bruker..

NRK - I førrgår: 02:32

Person skutt og drept i Luleå

En person er funnet død med skuddskader i Lulepå i Nord-Sverige, melder SVT. Politiet undersøker nå meldingen om skytingen og har startet drapsetterforskning..

NRK - 30 juli 21 kl. 17:32

Tyskland: «århundrets regnvær»

Ekstremregnet som rammet Tyskland i midten av juli hadde historiske proporsjoner, og vil bli omtalt som «århundrets regnvær» i historiebøker, sier det tyske meteorologiske instituttet DWD. 13. og 14.

E24 - 29 juli 21 kl. 20:49

Flex LNG-sjefen: Ser gradvis normalisering av gassprisene i 2022

Administrerende direktør i Flex LNG, Øystein Kalleklev, tror de høye gassprisene kan komme til å vedvare frem til Nord Stream 2-rørledningen er i drift.

NRK - 29 juli 21 kl. 15:53

Oppjusterer dødstall etter flom

Minst 150 mennesker har mistet livet i flom i et fjellområde nord i Afghanistan som kontrolleres av Taliban, melder NTB. Kraftig regnvær onsdag kveld forårsaket styrtfloden, opplyser Talibans talsmann Zabihullah Mujahed..

VG - 29 juli 21 kl. 13:26

Hamilton om Ungarns homolov: – Uakseptabelt og feigt

Bilsportens superstjerne Lewis Hamilton (36) tar et oppsiktsvekkende oppgjør med det ungarske forslaget til en ny anti-homofililov foran Formel 1- runden på Hungaroring nord for Budapest kommende helg..

NRK - 29 juli 21 kl. 12:55

Flere døde etter flom i Afghanistan

Minst 40 er døde og minst 150 er savnet etter kraftig flom nord i Afghanistan, melder AFP. Flommen har herjet i et område nordøst for hovedstaden Kabul, opplyser en tjenestemann til nyhetsbyrået. En redningsaksjon er i gang for å finne de savnede menneskene etter det kraftige regnværet..

NRK - 29 juli 21 kl. 07:20

Stålsetter seg for hetebølge

Myndighetene i flere land i sørøstlige deler av Europa har sendt ut farevarsel før en ventet hetebølge treffer området torsdag. Temperaturene kan komme opp i 43 grader i innlandet. Høye temperaturer er ventet i helgen i Nord-Makedonia og nabolandene Albania, Bulgaria, og Hellas, så vel som i Romania og Serbia..

NRK - 16 juli 21 kl. 04:23

Tyskland og USA støtter Ukraina

USAs president Joe Biden advarer Russland om å bruke landets energiforsyning som «våpen» for å presse naboland, som for eksempel Ukraina. Biden uttrykte sitt syn på den mye omtalte rørledningen Nord Stream 2, som skal forsyne Europa med russisk gass via Tyskland, da den tyske statsministeren gjestet Washington. USA og Tyskland har blitt enige om å støtte Ukraina i landets reformarbeid og dets suverenitet og territoriale integritet, sa Biden på en felles pressekonferanse med Angela Merkel.

NRK - 15 juli 21 kl. 16:00

Kongefamilien på ferie i Nord-Norge

Kongefamilien har de siste dagene vært på tur med kongeskipet i Nord-Norge og Lofoten. Torsdag gikk flere kongelige i land i Bodø. I forrige uke lå kongeskipet Norge i Tromsø i flere dager, og både kongefamilien og kronprinsfamilien ble observert da de gikk om bord på skipet, ifølge Nordlys..

NRK - 15 juli 21 kl. 12:13

18 koronapasienter innlagt

Torsdag var 18 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Ikke siden september i fjor har så få personer vært innlagt. Tallet er en nedgang på to pasienter fra dagen før.

NRK - 28 juli 21 kl. 11:56

Kvinne død etter fall

En kvinne er død etter en fallulykke i Ibestad kommune i Sør-Troms. Det bekrefter Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Pårørende er informert.

VG - 28 juli 21 kl. 08:53

– Vi kan forvente mer lyn i dagene som kommer

Tordenvær og regnskyll truer fortsatt på Østlandet og i Rogaland onsdag, men i Nord-Norge blir det sydentemperaturer, ifølge Meteorologisk institutt..

VG - 28 juli 21 kl. 00:57

Smitteutbruddet i Vesterålen: – En del har blitt provosert over tiltakene

Utbruddet som har herjet i Vesterålen de siste dagene nærmer seg 100 smittetilfeller. Kommunene i nord har måttet stramme inn, mens store deler av landet åpner opp. Det har skapt reaksjoner..

VG - 27 juli 21 kl. 19:37

Tropevarme i nord og høljevær i sør: – Godt å lette hodet etter noen uker med lavtrykk

RØRVIKSTRANDA (VG) Meteorologisk institutt har utsendt farevarsel for styrtregn og lyn flere steder i landet tirsdag ettermiddag. I Lofoten peker derimot gradestokken på over 20 varmegrader..

NRK - 27 juli 21 kl. 11:25

Ferge har gått på grunn i Nordland

Bilferga Vardehorn på sambandet Drag Kjøpsvik har gått på grunn ved fergeleiet på Drag. Det bekrefter administrerende direktør i Torghatten Nord, Torkild Torkildsen. – Vi jobber med å få båten av grunn og få passasjerer og biler i land, sier han til NRK..

NRK - 27 juli 21 kl. 08:10

14 nye smittede på Nord-Jæren

Stavanger melder om ti nye smittetilfeller i kommunen siste døgn. Det er flest smittede i aldersgruppen 20-29 år. I Sandnes er det registrert tre nye smittetilfeller.

Dagbladet - 25 juli 21 kl. 22:30

Ny hetebølge: - Finnes bare én løsning

Høye temperaturer og kraftig tørke preger store deler av Nord-Amerika..

VG - 25 juli 21 kl. 17:36

Nå ryker finværet: - Man bør passe på

Etter flere uker med sol og varme må en nå forberede seg på plutselige værendringer. Men nord i landet vil det til uka bli varmere..

Aftenposten - 25 juli 21 kl. 16:54

Fanget gjedde med bare hendene i Akerselva

Søndag ettermiddag fanget Even Nord Rydningen en 4 kg tung gjedde i Nydalen..

NRK - 25 juli 21 kl. 16:52

Torevêret bevegar seg nordaustover

– Det er fjellområda sør i Trøndelag og nord i Innlandet som får det verste torevêret no, seier Martin Granerød. Han er vakthavande meteorolog ved Meteorologisk institutt. Vêret beveger nordaustover og det ser ut som om det vil halde seg søraust for Trondheim.

NRK - 25 juli 21 kl. 14:05

Farevarsel flere steder i landet

Det er lyn-aktivitet nord i Innlandet, i indre strøk av Sogn og Fjordane, i Møre og Romsdal og i indre strøk av Trøndelag, melder Meteorologisk institutt. Mandag ettermiddag og kveld vil det være fare for mye lyn og torden på Helgeland og Saltfjellet. Østafjells ventes det styrtregn fra mandag ettermiddag.

NRK - 24 juli 21 kl. 19:49

Seks soldatar drepne av IS-styrkar

Minst seks kamerunske soldatar er drepne og fire skada etter eit angrep frå IS-styrkar nord i landet, ifølge CRTV. Ifølge myndigheitene i landet er det jamn stigning i angrep frå IS etter at Boko Haram-leiaren vart drepen i juni. IS prøver å ta over område som Boko Haram tidlegare hadde..

NRK - 24 juli 21 kl. 10:05

Fare for lyn på søndag

Søndag ettermiddag og kveld er det fare for mye lyn og torden i forbindelse med regnbyger nord i Innlandet, indre strøk av Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og indre strøk sør i Trøndelag, melder Yr..

Aftenposten - 24 juli 21 kl. 09:00

Husker du «Himmelblå»? Fansen strømmer fortsatt til fiskeværet i nord.

Tretten år etter at den populære serien Himmelblå ble spilt inn på Ylvingen, er det fortsatt TV-effekten som drar….

NRK - 11 juli 21 kl. 08:48

17 nye smittede på Nord-Jæren

Det er registrert 11 nye smittetilfeller i Sandnes, fire nye i Stavanger og to smittetilfeller i Randaberg siste døgn. Torsdag ble de lokale smitteverntiltakene for de fire kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg på Nord-Jæren forlenget til 18. juli.

NRK - 23 juli 21 kl. 23:27

Søket i ruinene formelt avsluttet

Brannmannskaper har formelt avsluttet søket etter døde i boligblokken som kollapset nord for Miami Beach for en måned siden. 97 mennesker mistet livet og en uidentifisert person er fortsatt savnet etter at deler av Champlain Towers South raste sammen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt