Nord-Kypros

Wednesday, 27 September, 18:33

Nyheter om Nord-Kypros

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - Igår: 13:30

Sør-Korea hadde sin første militærparade på 10 år

6.700 soldater marsjerte gjennom Seouls gater. Seoul er hovedstaden i Sør-Korea.

NRK - 15 sep 23 kl. 07:56

USA og Sør-Korea mener russisk våpensamarbeid med Nord-Korea er brudd på sanksjoner

USA og Sør-Korea mener at et russisk militært samarbeid med Nord-Korea om våpen er et alvorlig brudd på FN-sanksjonene mot Nord-Korea. Amerikanske og sørkoreanske diplomater og forsvarstopper advarer Russland og oppfordrer landet til å vise ansvar som fast medlem av FNs sikkerhetsråd. Besøket til Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Russland de siste dagene har i stor grad vært fokusert på våpen og militært samarbeid.

NRK - Igår: 18:26

Nord-Korea til FN: – På randen av atomkrig

Nord-Koreas FN-utsending sa til FNs generalforsamling tirsdag at Koreahalvøya er på randen av atomkrig – Den militære sikkerhetssituasjonen i og rundt den koreanske halvøya har blitt drevet nærmere randen av en atomkrig, sa Nord-Koreas FN-ambassadør, Kim Song, til generalforsamlingen. Han la ansvaret for dette på det han omtalte som «USAs fiendtlighet» og Sør-Korea. Han sa videre at Nord-Korea ikke har noe annet valg å aksellere opprustingen av forsvaret..

NRK - Igår: 18:26

Nord-Korea til FN: – På terskelen til atomkrig

Nord-Koreas FN-utsending sa til FNs generalforsamling tirsdag at Koreahalvøya er på terskelen til atomkrig – Den militære sikkerhetssituasjonen i og rundt den koreanske halvøya har blitt drevet nærmere randen av en atomkrig, sa Nord-Koreas FN-ambassadør, Kim Song, til generalforsamlingen. Han mente at USA og Sør-Korea har skapt en farlig situasjon og sa videre at Nord-Korea ikke har noe annet valg å akselerere opprustingen av forsvaret. FNs generalsekretær António Guterres sa tirsdag at verden er på vei inn i et nytt atomvåpenkappløp.

NRK - 24 sep 23 kl. 12:39

Statsministeren: Kamper pågår i Nord-Kosovo

Det pågår kamper mellom bevæpnede menn og politistyrker i Nord-Kosovo. – Angrep mot politiet pågår, sa Kurti på en pressekonferanse litt før klokken 13, ifølge nyhetsbyrået AFP. Han sier at rundt 30 væpnede menn er omringet av politiet.

NRK - 6 timer siden

Amerikansk soldat utvist fra Nord-Korea

Den amerikanske soldaten Travis King, som i juli tok seg inn i Nord-Korea, blir nå utvist fra Nord-Korea. Det melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA..

NRK - Igår: 10:10

Kina: – Vi har ikke fått beskjed om at Nord-Korea har åpnet grensen

Kinesisk rikskringkasting (CCTV) meldte mandag at Nord-Korea igjen har åpnet grensen for utlendinger, og at alle besøkende må gjennom en to dager lang karantene ved ankomst. – Kina har ikke fått noe varsel via diplomatiske kanaler om at grensen er gjenåpnet, sier en talsperson for kinesisk UD tirsdag. Nord-Korea har svært strenge innreiseregler, og under koronapandemien ble grensen nærmest helt stengt.

Klartale - Igår: 06:00

Ett år siden gassrørene ble ødelagt

Det er ett år siden Nord Stream 1 og Nord Stream 2 ble ødelagt. Gassrørene lå i Østersjøen. Sjøen er utenfor Sverige og Danmark.

NRK - 14 sep 23 kl. 01:24

Putin aksepterer invitasjon til Nord-Korea

President i Nord-Korea, Kim Jong-un, ankom tirsdag Russland for et besøk. I den anledning har han invitert president i landet, Vladimir Putin, på besøk til Nord-Korea. Putin har akseptert invitasjonen, melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 13 sep 23 kl. 16:13

Interfax: Lavrov til Nord-Korea i oktober

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov reiser i oktober til Nord-Korea, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax. Også det russiske nyhetsbyrået Ria melder at Russlands og Nord-Koreas utenriksministre skal møtes i løpet av nær framtid. Det isolerte landets leder Kim Jong-un har vært på besøk i Russland og møtte president Vladimir Putin på rombasen Vostotsjnyj 8000 kilometer øst for Moskva.

Klartale - 13 sep 23 kl. 13:15

Kim Jong-un er på besøk hos Vladimir Putin

Kim Jong-un er Nord-Koreas leder. Nå er han å besøker Russland og president Vladimir Putin.Begge lederne sier de støtter hverandre.

NRK - 13 sep 23 kl. 12:47

Putin: Mulighet for militærteknisk samarbeid med Nord-Korea

Russlands president, Vladimir Putin sa. etter møtet med Nord-Koreas president Kim Jong-un, at Russland vil overholde internasjonale forpliktelser, men at det er muligheter for militærteknisk samarbeid med Nord-Korea innenfor de internasjonale rammene. Han sa at samtalen med Kim dreide seg om landbruksspørsmål.

NRK - 13 sep 23 kl. 05:53

Kim og Putin møtes på oppskytingsbase onsdag

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skryter av det viktige samarbeidet med Russland. Onsdag møter han president Vladimir Putin. Putin og Kim skal onsdag holde samtaler på en russisk oppskytingsbase for satellitter og romfartøyer helt øst i landet – Vostotsjnyj kosmodrom, melder statlig russisk TV.

NRK - 30 aug 23 kl. 17:49

USA: Russland ber Nord-Korea om ammunisjon

Ny etterretning viser at Russlands president Vladimir Putin brevveksler med Nord-Koreas leder Kim Jong-un om kjøp av ammunisjon, ifølge USA. Temaet i brevvekslingen skal være et russisk ønske om å kjøpe ammunisjon og annet krigsmateriell fra Nord-Korea til bruk i krigføringen i Ukraina, opplyser en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby. Dette var også tema da Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu nylig besøkte Nord-Korea, ifølge ham.

NRK - 09 sep 23 kl. 09:53

Putin ønsker tettare band til Nord-Korea

Russlands president Vladimir Putin seier dei ønsker å styrke banda med Nord-Korea «på alle frontar», melder Reuters. Utsegna kom i samband med 75-årsdagen for Nord-Koreas grunnlegging laurdag. Nord-Korea er eit av dei mest isolerte landa i verda, og er underlagt omfattande sanksjonar på grunn av atomvåpenprogrammet..

NRK - 19 sep 23 kl. 10:11

Nord-Trøndelag rammet av Telenor-problemer

Mange kunder i store deler av Nord-Trøndelag mangler Telenordekning, skriver Trønder-Avisa. Grong og Snåsa skal være hardest rammet. – Vi kan bare beklage konsekvensen dette har for kundene.

NRK - 05 sep 23 kl. 20:21

USA advarer på nytt Nord-Korea mot å forsyne Russland med våpen

USA har ennå ikke registrert store forsendelser av ammunisjon fra Nord-Korea til Russland, sier president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan. Russland ønsker ifølge amerikansk etterretning å kjøpe ammunisjon og annet krigsmateriell fra Nord-Korea til bruk i krigen i Ukraina. Dette skal ha vært tema da forsvarsminister Sergej Sjojgu nylig besøkte Pyongyang.

NRK - 17 sep 23 kl. 09:52

Russiske medier: Kim er på veg hjem

Det pansrede toget med Nord-Koreas leder Kim Jong-un forlot søndag en stasjon øst i Russland og er på vei til Nord-Korea, melder russiske medier. Avstanden mellom Artjom i Russland og grensen til Nord-Korea er over 20 mil. (NTB).

NRK - 24 aug 23 kl. 00:20

Nord-Korea sier satellittoppskyting mislyktes

Nord-Korea sier landets andre forsøk på å skyte opp en spionsatellitt mislyktes torsdag. De vil prøve igjen i oktober. Japanske myndigheter meldte torsdag at Nord-Korea tilsynelatende hadde skutt opp en ballistisk rakett.

Klartale - 3 timer siden

Nå snur årstiden – høstferien kan bringe årets første snø

Starten av høstferien byr nemlig på det som bli årets siste varme helg. Det sier Meteorologisk institutt. – Helgen er en flott mulighet til å komme seg ut å nyte de siste varme temperaturene, sier Eldbjørg Moxnes til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 6 timer siden

Amerikansk soldat utvises fra Nord-Korea

Den amerikanske soldaten Travis King, som i juli tok seg inn i Nord-Korea, skal nå utvises fra landet. Det melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Den 23 år gamle amerikanske soldaten, som skulle sendes hjem etter to måneders fengsel i Seoul i Sør-Korea på grunn av en overgrepsanklage, bykset over grensen under en guidet tur i juli.

NRK - 18 timer siden

Mann skutt nord for Stockholm

En mann ble sent tirsdag kveld skutt utenfor en bolig i Åkerberga nord for Stockholm. Mannen er sendt til sykehus med alvorlige skader, skriver Expressen. Politiet fikk melding om saken klokka 22.

NRK - 13 sep 23 kl. 21:01

USA truer Russland og Nord-Korea med flere sanksjoner

Det amerikanske utenriksdepartementet ser med bekymring på samarbeid mellom Russland og Nord-Korea og sier de ikke vil nøle med å innføre flere sanksjoner. – Når man ser det som later til å være økt samarbeid og trolig militær utveksling, er det ganske bekymringsfullt og potensielt i strid med flere FN-resolusjoner, sier UD-talsperson Matthew Miller. Biden-administrasjonen advarer de to landene mot å inngå noen nye våpenavtaler.

NRK - I førrgår: 11:27

Norge donerer militære kjøretøyer til Nord-Makedonia

Norge donerer 76 militære kjøretøyer til Nord-Makedonia, melder TV 2. Leveransen består av 40 lastebiler og 36 feltvogner.

NRK - 13 sep 23 kl. 08:02

Nord-Korea prøveskjøt raketter

Nord-Korea prøveskjøt onsdag to raketter som landet utenfor østkysten av landet, ifølge Japan og Sør-Korea. Ifølge forsvarsledelsen i Sør-Korea dreide det seg om to kortdistanseraketter, men det er uklart hvor langt fra kysten de landet. FN-resolusjoner forbyr Nord-Korea å teste ballistiske raketter, som også kan utstyres med atomstridshode.

Aftenposten - 13 sep 23 kl. 07:48

Putin møtte Nord-Koreas diktator: Skal hjelpe Nord-Korea med å bygge satellitter

Russland vil hjelpe Nord-Korea med å bygge satellitter, bekreftet president Vladimir Putin da han møtte Kim….

NRK - 24 sep 23 kl. 18:27

Fire drept i kampene i Kosovo

Fire personer er drept, deriblant én politibetjent, i kampene mellom væpnede menn og politi nord i Kosovo søndag, ifølge politiet. Politiet i Kosovo sier at tre av de rundt 30 væpnede mennene mistet livet i søndagens kamper i Bajske, ikke langt fra grensen til Serbia. Munker og pilegrimer ble sperret inne i det serbisk-ortodokse klosteret på stedet mens kampene pågikk.

NRK - 24 sep 23 kl. 14:55

Kosovo: Politiet skal ha skutt en bevæpnet mann

Politiet skal ha skutt og drept en bevæpnet mann, ifølge Reuters. Søndag pågår trefninger mellom bevæpnede menn og myndighetene i Nord-Kosovo, ifølge statsminister Albin Kurti. Søndag morgen ble en politimann ble drept og en annen såret i et væpnet angrep på en patrulje nord i Kosovo, ifølge kosovarske myndigheter..

NRK - 30 aug 23 kl. 17:50

Japan: Nord-Korea har prøveskutt to raketter

Nord-Korea har prøveskutt to ballistiske raketter som begge har landet i Japanhavet, melder japansk TV. De første meldingene fra både japanske og sørkoreanske myndigheter gikk ut på at en rakett var skutt opp. Kort tid etter meldte den japanske TV-stasjonen Fuji TV at Nord-Korea hadde skutt opp to raketter, og at begge falt ned i Japanhavet utenfor Japans eksklusive økonomiske sone.

NRK - 17 aug 23 kl. 21:06

Nord-Korea hevdes å planlegge oppskytinger når USA øver i området

Nord-Korea planlegger blant annet et nytt forsøk på å sende opp en spionsatellitt, samtidig som USA skal øve i området, hevder Sør-Korea. Etterretningstjenesten i Sør-Korea (NIS) ga torsdag i en brifing bak lukkede dører til landets folkevalgte. Her ble det også hevdet at Nord-Korea kommer til å gjøre testoppskytinger av langdistanseraketter en gang i månedsskiftet.

NRK - 22 sep 23 kl. 12:59

Makspris på 33,5 øre per kWh for strøm lørdag

Lørdag blir det høyest strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokken 7 og 8 på morgenen vil strømprisen der ligge på 33,5 øre per kilowattime (kWh). I Sørøst- og Vest-Norge blir prisen 3,07 øre per kWh på sitt høyeste, og i Midt- og Nord-Norge blir den 7,8 øre, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

NRK - 29 aug 23 kl. 05:19

Kim Jong-un vil styrke marinen

USA, Sør-Korea og Japan gjennomførte felles øvelser utenfor Koreahalvøya tirsdag. Nord-Korea vil styrke marinen og anklager landene for å øke risikoen for atomkrig. De tre allierte landene øvde i internasjonalt farvann utenfor den sørkoreanske øya Jeju.

NRK - 08 sep 23 kl. 15:21

Mindre skatt i Finnmark

Folk i Finnmark og Nord Troms får økt det personrettet skattefradraget med 10.000 kroner. Fra før av får folk bosatt lengst nord i landet et skattefradrag på 20.

Klartale - 20 sep 23 kl. 15:30

Vått vær for de fleste

– Sør-Norge får det veldig vått. Det sier Tone Christin Thaule til nyhetsbyrået NTB. Hun jobber for Meteorologisk institutt.

NRK - 19 sep 23 kl. 21:40

Stor politiaksjon etter alvorlig hendelse nord for Stockholm

Politiet i Sverige er på jakt etter flere mistenkte gjerningspersoner etter en alvorlig hendelse i Sollentuna nord for Stockholm. Politiet ønsker ikke å fortelle hva som har skjedd, men omtaler det som et grovt lovbrudd. TV4 hevder å ha opplysninger om at det er knivstikking.

NRK - 19 sep 23 kl. 12:55

Telenor har fiksa feil med mobilnettet

Folk nord i Trøndelag er i ferd med å få tilbake mobilnettet. En gravemaskinfører som jobba på jernbanen i Sparbu i Steinkjer gravde i dag tidlig over kabelen som sikrer mobildekninga i nord. I tillegg hadde en fiberkabel i Osenfjorden røket for noen dager siden som gjorde at nettet gikk ned.

NRK - 07 sep 23 kl. 10:39

Kina vil styrke forholdet til Nord-Korea

– Med innsats fra begge parter håper vi at besøket kan bli en full suksess og fremme fordypning og utvikling av forholdet mellom Kina og Den demokratiske republikken Nord-Korea, sier en talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet. Kinas visestatsminister Liu Guozhong skal etter planen besøke Nord-Korea denne uken. (NTB).

NRK - 19 sep 23 kl. 10:11

Nord-Trøndelag rammet av Telenorproblemer

Mange kunder i store deler av Nord-Trøndelag mangler Telenordekning, skriver Trønder-Avisa. – Vi kan bare beklage konsekvensen dette har for kundene. Nå har vi fokus på å finne feilen og rette den, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge i en uttalelse, ifølge Trønder-Avisa..

NRK - 18 sep 23 kl. 19:48

Huitfeldt om Barentsrådet: Ikke naturlig med samarbeid med Russland

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) tar nyheten om at Russland trekker seg fra Barentsrådet til etterretning. Hun sier det uansett ikke har vært kontakt med Russland gjennom Barentsrådet det siste året. – Det har ikke vært naturlig å ha aktiviteter med Russland etter at de angrep Ukraina, sier Huitfeldt.

NRK - 18 sep 23 kl. 09:12

Kim Jong-un takker for russisk gjestfrihet

Nord-Koreas president takker Vladimir Putin hjertelig etter besøket i Russland, melder nordkoreanske medier. Søndag dro Kim Jong-un hjem etter nær en uke i landet. Observatører mener at Russland ønsker å skaffe seg tilgang til nordkoreanske artillerigranater og annet utstyr til bruk i krigen i Ukraina.

VG - 17 sep 23 kl. 09:52

Russiske medier: Kim Jong-un har startet hjemturen til Nord-Korea

Det pansrede toget med Kim Jong-un forlot søndag en stasjon øst i Russland og er på vei til Nord-Korea, melder russiske medier..

NRK - 17 sep 23 kl. 02:54

Russland og Nord-Korea diskuterer felles militærøvelser

Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu har diskutert muligheten for felles militærøvelser. Det opplyser Sjojgu til russiske medier. Han var lørdag på en forsvarsbase ved Vladivostok sammen med Kim.

NRK - 16 sep 23 kl. 08:16

Kim møter Russlands forsvarsminister

Nord-Koreas leder Kim Jong-Un ankom Vladivostok lørdag. Der møtte han Russlands forsvarsminister Sergei Shoigu. Kim fikk sett det hypersoniske Kinzhal missilet, som gjentatte ganger er brukt i Ukraina.

NRK - 3 timer siden

AP: Soldaten Travis King skal være i amerikanske hender

To amerikanske myndighetskilder opplyser til nyhetsbyrået AP at soldaten Travis King, som krysset grensen til Nord-Korea i juli, nå er i amerikansk varetekt. King skal ha blitt overlevert til amerikanske myndigheter i Kina. Tidligere onsdag meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at King skulle utvises fra landet.

Aftenposten - 6 timer siden

Anbefaler å skrote forlengelse av Nord-Norgebanen

Jernbanedirektoratet anbefaler ikke å gå videre med planene om å bygge ut Nordlandsbanen til Tromsø og Harstad..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com