Nord-Kypros

Tuesday, 16 July, 17:19

Nyheter om Nord-Kypros

Klartale - 11 jul 24 kl. 16:00

Sporene etter Hitlers frykt

Rusten piggtråd i naturen. Det var et helt naturlig syn for alle som vokste opp i Finnmark på 1990-tallet. Den hadde ligget der i flere tiår – som et gufs fra en vond fortid.

NRK - I førrgår: 11:07

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 18 jun 24 kl. 09:47

Putin på vei til Nord-Koreea

Russlands president Vladimir Putin er på vei til Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, der han skal ha møter med landets ledere. På vei til Nord-Korea mellomlandet Putin i Jakutsk, øst i Russland. Samme dag som besøket finner sted, hyller Putin Nord-Korea for den solide støtten til Russlands krigføring i Ukraina samme dag som han skal besøke landet.

NRK - 02 jul 24 kl. 09:03

Juni langt varmere enn normalt i nord

Juni ble en av de varmeste i Nord-Norge ifølge tall fra Meteorologisk institutt. For landet som helhet var juni 1,4 grader varmere enn normalen, men det var i stor grad Nord-Norge som dro opp gjennomsnittet. – Flere værstasjoner Nord-Norge hadde avvik mellom 4 og 5 grader over normalen, forteller klimaforsker Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt..

NRK - 13 jul 24 kl. 16:16

Erdogan: Tyrkia vil trekke seg ut av Nord-Irak

– Vi vil snart avslutte operasjon «Claw Lock» i Nord-Irak, sa president Erdogan på det nasjonale forsvarsuniversitetets avgangsseremoni. Tyrkiske styrker har utført militære operasjoner mot PKK i Nord-Irak siden 2019..

NRK - 13 jul 24 kl. 16:16

Erdogan: Tyrkia vil trekke seg ut av Nord-Irak og Syria

– Vi vil snart avslutte operasjon «Claw Lock» i Nord-Irak, sa president Erdogan på det nasjonale forsvarsuniversitetets avgangsseremoni. Erdogan sier også at tyrkiske styrker snart skal avslutte oppdraget ved landets sørlige grense til Syria. Han presiserer imidlertid ikke en klar tidslinje for når dette skal skje.

NRK - 26 jun 24 kl. 08:28

Russland gjenåpner direkte togforbindelse til Nord-Korea

Fra juli kan russere ta direktetog til Nord-Korea, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax. Togforbindelsen gjenåpnes etter en fire år lang pause. Togruten ble innstilt i forbindelse med koronapandemien.

NRK - 22 jun 24 kl. 01:36

FN-sjefen sier Russland må følge sanksjoner mot Nord-Korea

Russland må rette seg etter FN-sanksjonene mot Nord-Korea, sier FNs generalsekretær etter at landene inngikk tettere samarbeid, blant annet om militær støtte. – Det foreligger sanksjoner godkjent av Sikkerhetsrådet som gjelder Nord-Korea. Ethvert forhold andre land – inkludert Russland – har med Nord-Korea må være helt i tråd med disse sanksjonene, sier generalsekretær António Guterres.

NRK - 03 jul 24 kl. 12:35

Meteorologene: Best å være Nord-Norge de neste dagene

Ifølge Yr.no vil temperaturen ligge på mellom 15 og 21 grader i Nord-Norge torsdag og fredag. – Nord-Norge er den beste landsdelen å være i de neste to dagene om du søker etter norsk sommervarme, skriver Yr.

NRK - 02 jul 24 kl. 14:46

Mann siktet for drap i Nord-Odal, vil ikke forklare seg til politiet

Mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap i Nord-Odal i mars, vil ikke forklare seg til politiet. Han varetektsfengsles i fire nye uker. Det ble klart i Romerike og Glåmdal tingrett mandag, skriver Glåmdalen.

Aftenposten - 20 jun 24 kl. 14:50

Etablerer militær transportkorridor i nord

Den nye transportkorridoren skal gå gjennom Nord-Norge, Nord-Sverige og Nord-Finland..

NRK - 20 jun 24 kl. 13:11

Sør-Korea vurderer å sende våpen til Ukraina

Sør-Korea vil revurdere sitt standpunkt om ikke å eksportere våpen direkte til Ukraina, opplyser landets nasjonale sikkerhetsrådgiver, Chang Ho-jin. Beskjeden kommer dagen etter at Russland og Nord-Korea inngikk en militær samarbeidsavtale i forbindelse med at president Vladimir Putin besøkte Pyongyang. De to landene er blant annet enige om å bistå hverandre hvis de blir angrepet.

VG - 13 jul 24 kl. 16:40

Erdogan sier Tyrkia skal avslutte militæroperasjoner i Nord-Irak og Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia snart skal avslutte militæroperasjonen mot PKK i Nord-Irak, samt ved den tyrkiske grensen til Syria..

NRK - 01 jul 24 kl. 23:13

Ofre for Hamas-angrepet 7. oktober saksøker Iran, Syria og Nord-Korea

Over 100 ofre for Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober saksøker Iran, Syria og Nord-Korea. De anklager landene for å støtte Hamas.

NRK - 13 jul 24 kl. 06:04

Nord-Korea hardt ut mot Nato

USA og Nato utgjør en trussel mot verdensfreden, uttaler regimet. Landet kommer med kraftig kritikk mot slutterklæringen fra Nato-toppmøtet i Washington. – Washington-toppmøtets erklæring, som ble kokt i hop og lagt fram 10.

NRK - 12 jul 24 kl. 20:17

Israel varsler gjenåpning av grenseovergang nord i Gaza

Israel sier de vil ta grep for å øke strømmen av nødhjelp til Gaza, blant annet ved å åpne en viktig grenseovergang nord i det krigsherjede territoriet. Planene ble lagt fram av staben til statsminister Benjamin Netanyahu fredag. Bare noen timer tidligere ga USAs president Joe Biden beskjed om at fortsatt amerikansk støtte til krigen mot Hamas var avhengig av at Israel gjorde mer for å beskytte sivile og bistandsarbeidere.

Klartale - 19 jun 24 kl. 08:38

Putin er i Nord-Korea

– Vi setter pris på støtten. Det sa Vladimir Putin til Kim Jong-un. Russlands president er i Nord-Korea.

NRK - 18 jun 24 kl. 09:47

Sky News: Putin har landet i Nord-Korea

Russlands president Vladimir Putin har ankommet Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, der han skal ha møter med landets ledere. Det skriver Sky News i en melding på X. Samme dag som besøket finner sted, hyller Putin Nord-Korea for den solide støtten til Russlands krigføring i Ukraina samme dag som han skal besøke landet.

NRK - 29 jun 24 kl. 23:47

Nord-Korea fordømmer militærøvelse i Østkinahavet

Nord-Korea vil beskytte regional fred på aggressivt og overveldende vis, uttaler landets myndigheter etter at en stor militærøvelse i Sør-Kinahavet er avholdt. USA, Sør-Korea og Japan har avholdt øvelsen «Freedom Edge» fra torsdag til lørdag. Øvelsen var første i sitt slag.

VG - 10 jul 24 kl. 10:44

Bil krasjet i City Nord: – Store skader på bygning

En personbil har kjørt inn i City Nord i Bodø..

Klartale - 26 jun 24 kl. 15:30

Varsler torden og lyn

Etter sol og høye temperaturer på Østlandet snur været. Det skjer fra torsdag.– Natt til fredag vil regnbygene rocke.

NRK - 25 jun 24 kl. 07:21

Hevder Nord-Korea har sendt 350 nye søppelballonger

Sydkoreanske medier skriver at det har vært et nytt angrep med ballonger følt med søppel fra Nord-Korea. Nyhetsbyrået Yonhap hevder Nord-Korea i denne omgang har sendt opp rundt 350 mallomger fylt med søppel, hvorav flere titalls krasjet i Sør-Korea..

NRK - 2 timer siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 4 timer siden

Oljetanker kantret utenfor Oman –16 personer sanvet

Et mannskap på 16 personer er savnet etter at en oljetanker på 117 meter kantret utenfor kysten av Oman tirsdag, melder den maritime sikkerhetstjenesten. Skipet er identifisert som Prestige Falcon. Det er registrert på øygruppa Komorene nord for Madagaskar på Afrikas østkyst.

NRK - 11 timer siden

Nordkoreansk diplomat i Cuba hoppet av til Sør-Korea

En høyt plassert nordkoreansk diplomat stasjonert på Cuba hoppet av til Sør-Korea i november, skriver den sørkoreanske avisen Chosun Ilbo. Ri Il-kyu var politisk ansvarlig ved Nord-Koreas ambassade i Havanna siden 2019. Hovedoppgaven hans var å hindre at Sør-Korea og Cuba opprettet diplomatiske forbindelser, skriver avisen.

VG - 15 timer siden

Flygeleder-digitalisering utsatt til 2028

Avinors digitaliseringsprosjekt utvides og tar lengre tid. Nå strykes innflyvning og Nord-Norge fra de opprinnelige planene..

NRK - 22 timer siden

DSB øker beredskapen for skogbrann i Nord-Norge

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har besluttet å sette ekstra skogbrannhelikopter i Tromsø fra tirsdag til torsdag. Statens skogbrannhelikopter er normalt i beredskap fra 15. april og til 15.

VG - 23 timer siden

Trafikkulykke i Trøndelag: – Fremstår alvorlig

En crossykkel har kjørt av veien og havnet i grøften nord i Trøndelag. Politiet er på stedet, og ambulanse er på vei, skriver politiet 17.44 på X..

Klartale - 10 jun 24 kl. 10:33

Nord-Korea har sendt ballonger med søppel

Nord-Korea har sendt rundt 310 ballonger lastet med søppel. De har sendt ballongene over grensen og inn i Sør-Korea. Den siste lasten med ballonger ble sendt sent søndag.

NRK - 03 jul 24 kl. 16:45

Bombeeksplosjonen i Nord-Pakistan dreper fem, inkludert tidligere senator

En bombeeksplosjon inn Nord-Pakistan drepte onsdag fem mennesker, inkludert en tidligere senator. Det melder Reuters som siterer lokalt politi. Senatoren var på valgkamp i Bajur-stammen distriktet langs den afghanske grensen da kjøretøyet hans ble truffet av en fjernstyrt bombe, sa polititjenestemann Bakht Munir.

NRK - Igår: 06:40

Frontkollisjon i Troms

Det har vært en trafikkulykke på E8 like ved Asko Nord i Troms. Politiet beskriver det som en front mot front-ulykke mellom personbil og vogntog. Det er en person i personbilen, som skal være fastklemt.

NRK - 21 jun 24 kl. 20:01

USA fordømmer samarbeid mellom Russland og Nord-Korea

I ein samtale med den sørkoreanske utanriksministeren, fordømmer den amerikanske utanriksministeren Antony Blinken avtala mellom Putin og Jong Un, skriv Reuters. Det var tidlegare denne veka at Nord-Koreas leiar Kim Jong-un og Russlands president Vladimir Putin signerte ein omfattande partnaravtale. Det skjedde då Putin var på besøk i Nord-Korea.

NRK - Igår: 01:04

Politiet prøvde å stanse bil med spikermatte på E6

Politiet brukte spikermatte på E6 ved Hvam, retning Oslo, sent søndag. En sivil politibil ble forbikjørt i høy hastighet litt lenger nord på E6. Bilen ville ikke stanse tross gjentatte forsøk med blålys, sier operasjonsleder Pål Bjelland i Øst politidistrikt.

Klartale - 02 jul 24 kl. 13:17

Juni var kaldere enn mai mange steder

I Sør-Norge var juni kaldere enn mai mange steder. Men i Nord-Norge ble måneden en av de varmeste på lenge flere steder. Det skriver Meteorologisk institutt i en pressemelding.

NRK - 02 jul 24 kl. 13:05

Minst 27 mennesker har mistet livet på religiøst møte i Nord-India, ifølge myndighetene

Minst 27 mennesker er blitt klemt til døde på et religiøst arrangement nord i India, opplyser myndighetene. Arrangementet skal ha funnet sted tirsdag i delstaten Uttar Pradesh..

NRK - 02 jul 24 kl. 13:05

Frykter 60 mennesker kan ha mistet livet på religiøst møte i Nord-India

Minst 27 mennesker er blitt klemt til døde på et religiøst arrangement nord i India, opplyser myndighetene. Reuters skriver at så mange som 60 mennesker kan ha mistet livet, ifølge politiet. – Vi har mottatt 27 døde så langt, og de kommer fortsatt flere døde, sier lege Ram Mohan Tiwari til AFP.

NRK - 02 jul 24 kl. 11:31

Drapet i Nord-Odal: Fengsles i fire nye uker

Mannen som er siktet for å ha drept eller medvirket til drapet på Bård André Spildrejorde i Nord-Odal i mars i år, er varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud. Det opplyser politiadvokat Christine Lundstein til NRK. Politiet ba om at mannen skulle bli varetektsfengslet i åtte uker.

NRK - 02 jul 24 kl. 09:03

Juni blei ein kaldare månad enn mai fleire stadar

Meteorologane har lagt ut si oppsummering av vêret i juni. I Nord-Noreg var juni blant dei varmaste. Fleire stadar i Sør-Noreg var juni kaldare enn mai.

VG - 20 jun 24 kl. 14:49

Norge, Sverige og Finland enige om å etablere militær transportkorridor

Den nye transportkorridoren skal gå gjennom Nord-Norge, Nord-Sverige og Nord-Finland..

Aftenposten - I førrgår: 20:32

Norge skal kjøpe enorme droner. General vil heller ha mindre droner som tåler krig.

Stortinget og regjeringen vil ha langtrekkende droner. De skal overvåke havområdene i nord. Basen skal ligge på Andøya..

VG - 02 jul 24 kl. 00:24

Nord-Korea testet ny rakett

Nord-Korea skal mandag ha testet en ny taktisk, ballistisk rakett som er i stand til å bære et krigshode på 4,5 tonn..

NRK - 02 jul 24 kl. 00:20

Nord-Korea hevder å ha testet ny taktisk rakett med

Nord-Korea hevder at de testet en ny taktisk ballistisk rakett mandag som skal være i stand til å bære et stort krigshode på 4,5 tonn. Det melder det statlige nyhetsbyrået KCNA, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 16 maj 24 kl. 08:01

Svært lite vann i magasinene i nord

En tørr og kald vinter har ført til at det nå er svært lite vann i magasinene i nord. Vannstanden er på 20,5 prosent. Så lavt har det ikke vært på rundt 30 år.

NRK - 13 jul 24 kl. 13:52

Minst 10 skal være drept i Gaza by

Ifølge palestinske helsemyndigheter på Gazastripen er minst 10 palestinere drept etter det som skal være et israelsk angrep mot Gaza by nord i Gaza. Det skriver Reuters..

NRK - 13 jul 24 kl. 13:52

Minst 17 skal være drept i Gaza by

Ifølge palestinske helsemyndigheter på Gazastripen er minst 17 palestinere drept etter det som skal være et israelsk angrep mot Gaza by nord i Gaza. Det skriver Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com