Nord-Kypros

Saturday, 15 June, 04:15

Nyheter om Nord-Kypros

Klartale - 10 jun 24 kl. 10:33

Nord-Korea har sendt ballonger med søppel

Nord-Korea har sendt rundt 310 ballonger lastet med søppel. De har sendt ballongene over grensen og inn i Sør-Korea. Den siste lasten med ballonger ble sendt sent søndag.

NRK - 16 maj 24 kl. 08:01

Svært lite vann i magasinene i nord

En tørr og kald vinter har ført til at det nå er svært lite vann i magasinene i nord. Vannstanden er på 20,5 prosent. Så lavt har det ikke vært på rundt 30 år.

NRK - 27 maj 24 kl. 04:38

Nord-Korea: Vil skyte opp satellitt innen 3. juni

Japan har blitt informert om at Nord-Korea planlegger å skyte opp en satellitt en gang før 3. juni i år. Det antas å være landets andre spionsatellitt.

NRK - 23 timer siden

Sør-Korea og USA i hastemøte før mulig Putin-besøk til Nord-Korea

Sør-Korea og USA har holdt et hastemøte via telefon etter meldinger om et mulig kommende besøk av Russlands president Vladimir Putin til Nord-Korea. Sør-Koreas viseutenriksminister Kim Hong-kyun har i en telefonsamtale med sin amerikanske motpart Kurt Campbell sagt at Putins besøk ikke må resultere i økt militært samarbeid mellom Nord-Korea og Russland, og at det i så fall ville vært brudd på resolusjonene fra FNs sikkerhetsråd. Det fremgår av en uttalelse som det sørkoreanske utenriksdepartementet sendte ut fredag.

NRK - 10 jun 24 kl. 15:32

Hizbollah: Hevder de har angrepet israelsk grensepost med «droneskvadron»

Den libanesiske militante gruppen Hizbollah hevder å ha angrepet en israelsk grensepost i Golan med en «droneskvadron», melder Reuters. I en uttalelse hevder gruppen å ha skadet israelske soldater. Ifølge den israelske flyalarm-appen Tzofar har det gått flere flyalarmer både nord og sør i Golan de siste to timene.

NRK - 09 jun 24 kl. 06:07

Sør-Korea aktiverer propaganda-høyttalere mot Nord-Korea

Sør-Korea vil søndag aktivere sine propaganda-høyttalere på grensa til Nord-Korea, som en reaksjon på at Nord-Korea har sendt ballonger med søppel over grensa til sør, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 08 jun 24 kl. 20:51

Nord-Korea sender ny ladning søppelballonger

Nord-Korea har igjen begynt å sende ballonger fylt med søppel over grensa mot sør, ifølge en uttalelse fra det sørkoreanske militæret. Det har vært flere runder med slike sendinger de siste ukene, og innbyggerne i grenseområdene har etter hvert blitt vant til å få tekstmeldinger som ber dem om å la ballongene ligge og melde dem inn til myndighetene. Nord-Korea lovet å stanse sendingene sist søndag, men tok dem opp igjen få dager etter.

NRK - 05 jun 24 kl. 10:34

Netanyahu sier Israel er forberedt på kraftig aksjon i nord-Gaza

Israels statsminister Benjamin Netanyahu turnerte landets nordlige grense mot Libanon onsdag, og sa at Israel var forberedt på en sterk aksjon nord i Gaza, melder Reuters. FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) sa søndag at samtlige av deres 36 mottak i Rafah er tomme på grunn av Israels pågående militæroperasjon i nord..

NRK - 05 jun 24 kl. 10:34

Netanyahu sier Israel er forberedt på intens operasjon ved Libanon

Israels statsminister Benjamin Netanyahu turnerte landets nordlige grense mot Libanon onsdag, og sa at Israel var forberedt på en «intens operasjon» langs grensen i nord, melder Reuters. – Vi er forberedt på en veldig intens operasjon i nord. På en eller annen måte vil vi gjenopprette sikkerheten mot nord, sa Netanyahu under besøket i grenseområdet, hvor israelske tropper har utvekslet nesten daglig skudd med Hizbollah-krigere..

NRK - 04 jun 24 kl. 08:52

Sør-Korea gjenopptar militær aktivitet langs grensa

Sør-Korea gjenopptar militær aktivitet langs grensa til Nord-Korea, opplyser forsvarsledelsen i landet tirsdag. Mandag opplyste Sør-Korea at de skroter en militæravtale med Nord-Korea fra 2018, som skulle redusere spenningen mellom de to landene. Dette åpner for å avholde militærøvelser nær grensa, opplyser Sør-Koreas nasjonale sikkerhetsråd.

NRK - 02 jun 24 kl. 15:42

Nord Korea vil slutte å sende søppelballonger til sør

Nord-Korea sa søndag at de ville slutte å sende søppelfylte ballonger over grensen til sør. – Vi vil midlertidig stanse handlingen med å spre avfall over grensen, sa det offisielle koreanske nyhetsbyrået. – Dette er fordi vår handling er et grundig mottiltak.

Dagbladet - I førrgår: 18:10

Avslører Nord-Koreas Putin-grep

Satelittbilder avslører at det varslede møtet mellom Vladimir Putin og Kim Jong-un i Nord-Korea kan være nært forestående..

NRK - I førrgår: 08:26

Holder pressekonferanse om kriminelle nettverk i Nord-Norge

Troms politidistrikt skal ha en pressekonferanse om det de mener er en «bekymringsfull økning og trussel fra svenske kriminelle nettverk i Nord-Norge», skriver de selv i en pressemelding onsdag morgen. Problemet skal være spesielt stort i Troms..

NRK - I førrgår: 08:26

Politiet i Nord-Norge: Økt trussel fra svenske kriminelle nettverk

Troms politidistrikt skal ha en pressekonferanse om det de mener er en «bekymringsfull økning og trussel fra svenske kriminelle nettverk i Nord-Norge», skriver de selv i en pressemelding onsdag morgen. Problemet skal være spesielt stort i Troms. Pressekonferansen starter klokka 11.

NRK - 11 jun 24 kl. 20:04

Frykta at seglbåt hadde gått ned - HRS antar feilobservasjon

Like over klokka 20:00 tysdag kveld melde 110-sentralen Vest på X at ein seilbåt muligens hadde gått ned i Kvernafjorden i Alver kommune, nord for Bergen. Båten skal ha havarert nord for Bergen, melde dei. Klokka 20:05 seier HRS Sør-Noreg til NRK at dei antar at det er snakk om feilobservasjon.

NRK - 11 jun 24 kl. 04:15

Sør-Korea skjøt varselskudd mot nord – hevder nordkoreanske soldater krenket grensen

Nordkoreanske soldater krenket grensen mot Sør-Korea tidligere denne uken, og sørkoreanske styrker svarte med å skyte varselskudd, ifølge nyhetsbyrået Yonhap. Ifølge Sør-Korea tok nordkoreanske soldater seg i en kort periode over den tungt bevoktede grensen før de trakk seg tilbake til nordsiden av grensen. Sørkoreanske soldater svarte med å skyte varselskudd, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået tirsdag, som siterer Sør-Koreas generalstab.

NRK - 29 maj 24 kl. 23:31

Nord-Korea skal ha skutt opp ballistisk rakett

Nord-Korea skal har skutt opp en ballistisk rakett, Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap som viser til landets militære. Også den japanske regjeringen sier dette. Ifølge den japanske kystvakten skal raketten allerede ha falt ned.

NRK - 29 maj 24 kl. 23:31

Uklart om Nord-Korea har skutt opp ballistisk rakett

Nord-Korea skal har skutt opp en ballistisk rakett, Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap som viser til landets militære. Også den japanske regjeringen sier dette. Senere melder sørkoreanske myndigheter at det kan dreie seg om rundt ti kortdistanseraketter isteden.

Dagbladet - 10 jun 24 kl. 07:48

Avis: Putin skal besøke Nord-Korea

President Vladimir Putin skal på reise til Nord-Korea og Vietnam, ifølge den russiske næringslivsavisa Vedomosti..

NRK - 10 jun 24 kl. 07:21

Reuters: Putin skal besøke Nord-Korea og Vietnam

Nyhetsbyrået Reuters siterer den russiske avisa Vedomosti på at Russlands president Vladimir Putin skal besøke Nord-Korea og Vietnam i løpet av de neste ukene..

Klartale - 29 maj 24 kl. 14:05

Meteorologen spår sommerhelg

Denne uka har blitt preget av mye regn, torden og lyn. Til helgen kommer sommeren tilbake. I hvert fall for Sør-Norge.

Klartale - 29 maj 24 kl. 13:41

Nord-Korea anklages for å sende ballonger med bæsj

Flere ballonger har blitt sendt til Sør-Korea. De skal ha inneholdt både dyrebæsj og søppel. Det skriver nyhetsbyrået Yonhap.

NRK - 10 jun 24 kl. 05:03

Nord-Korea har sendt over 300 søppelfylte ballonger mot Sør-Korea

Nord-Korea har sendt rundt 310 ballonger lastet med søppel over grensen og inn i Sør-Korea, ifølge den sørkoreanske generalstaben. – Den siste lasten med søppelfylte ballonger ble sendt sent søndag. De inneholdt papir- og plastavfall.

NRK - 29 maj 24 kl. 07:53

Nord-Korea sender ballonger med avføring over grensen til Sør-Korea

Nord-Korea har nylig utført en provoserende handling ved å sende ballonger fylt med søppel og avføring over grensen til Sør-Korea, skriver The Guardian. Ballongene inneholdt alt fra plastflasker, batterier og skodeler til gjødsel og avføring. Sør-Korea har advart innbyggerne langs grensen om å holde seg unna ballongene, da de utgjør en trussel mot folks sikkerhet.

VG - 08 jun 24 kl. 20:48

Nord-Korea sender ny ladning søppelballonger

Nord-Korea har igjen begynt å sende ballonger fylt med søppel over grensa mot sør, ifølge en uttalelse fra det sørkoreanske militæret..

NRK - 27 maj 24 kl. 12:16

Nord-Korea ut mot atomnedrustning

Nord-Korea kaller enigheten mellom Kina, Japan og Sør-Korea om atomnedrustning på Korea-halvøya for en grov politisk provokasjon og en krenkelse av Nord-Koreas konstitusjonelle status som en atomvåpenstat, melder statlige nordkoreanske medier, ifølge AFP..

NRK - 13 maj 24 kl. 09:00

Regjeringen med 250 millioner til helsevesen i Nord-Norge

Nå lover regjeringen 250 millioner kroner ekstra til Helse Nord. Pengene er satt av i revidert budsjett, som legges fram tirsdag. – Velferdsstaten skal være vår aller beste helseforsikring, og da må folk uansett om det er i by eller bygd, nord eller sør eller øst eller vest være trygge på at helsetjenestene våre er gode.

Klartale - 05 jun 24 kl. 14:59

Ingen sommervarme denne uken eller neste

– Vi legger bak oss en ekstremt varm mai måned. Juni starter ikke på samme måte. Det sier Charalampos Sarchosidis.

NRK - 24 maj 24 kl. 04:57

Fotballtrener døde av lynnedslag i Frankrike

En fotballtrener døde og tre personer ble skadet da lynet slo ned på fotballstadion i Courrières nord i Frankrike. Politiet opplyser at treneren fikk hjertestans da lynet slo ned mens det lokale fotballaget trente ved 20-tiden torsdag kveld, skriver regionavisen La Voix du Nord. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, men forgjeves.

NRK - 12 timer siden

Redningsaksjon på Senja

En mannlig turgåer skadet seg på fjellet Hesten på Senja. Hovedredningssentralen har sendt ut helikopter for å bistå mannen. – Han har ramlet og slått seg i hodet.

NRK - 17 timer siden

Sykeusene klarte ikke ventetidskrav fra regjeringen

Gjennomsnittlig ventetid var i fjor 73 dager, ifølge tall fra Helsedirektoratet. Det er 6,2 dager mer enn året før, skriver Altinget. Størst økning hadde Helse Midt-Norge, hvor den gjennomsnittlige ventetiden gikk opp med ti dager.

NRK - 17 timer siden

Folk i nord er mest redde for krig i Norge

Innbyggerne i de tre nordligste fylkene er mer redd for krig sammenlignet med resten av Norge. Minst bekymret er innbyggerne i hovedstaden. I Nordland, Troms og Finnmark er 43,2 prosent redd for krig, i motsetning til Østlandet, der andelen er 26,6 prosent, skriver Forsvarets forum.

NRK - 17 timer siden

Folk i nord er mest redd for krig i Norge

Innbyggerne i de tre nordligste fylkene er mer redd for krig sammenlignet med resten av Norge, skriver Forsvarets forum. Minst bekymret er innbyggerne i hovedstaden. Det er InFact som har gjennomført meningsmålingen..

Klartale - 16 apr 24 kl. 16:30

– Det er nesten ingen hus som står igjen

Lyden av raketter, skudd fra maskingevær og skrik. Det er noe palestinerne har måttet bli vant til. Israel sitt angrep fortsetter.

NRK - Igår: 21:36

Pågrepet i retten – tiltalt for medvirkning til grov narkokriminalitet

Tidligere i vår møtte en mann i 30-årene opp som vitne i en rettsak i Nord-Troms tingrett. Der snakket han seg selv inn i saken. Etter å ha hørt hans forklaring, ble han umiddelbart pågrepet av politiet.

NRK - Igår: 15:23

Bil henger over autovern i Trøndelag

Nødetatene rykker ut til en bil som har kjørt ut av veien i Snåsa i Nord-trøndelag. Bilen skal ifølge innringer henge over et autovern, men de som har vært inne i bilen skal ha kommet seg ut. Det skriver politiet på X..

NRK - Igår: 14:32

IDF: Hizbollah skal ha skote prosjektilar mot Israel

Det israelske millitæret (IDF) skriv på X at Hizbollah skal ha skote rundt 40 prosjektilar mot Nord-Israel. Fleire av prosjektilane vart avskorne, men nokre av dei traff bakken og skapte brannar i området, skriv dei. Også på onsdag skal den libanesiske gruppa ha skote fleire rakettar mot Israel, få timar etter at Hizbollah-leiaren Taleb Abdallah vart drepen..

NRK - Igår: 14:32

Hizbollah skal ha skote prosjektilar mot Israel

Det israelske millitæret (IDF) skriv på X at Hizbollah skal ha skote rundt 40 prosjektilar mot Nord-Israel. Fleire av prosjektilane vart avskorne, men nokre av dei traff bakken og skapte brannar i området, skriv dei. Hizbollah stadfestar at dei sendte ut rakettar og droner mot seks millitære mål i Israel, skriv Reuters.

NRK - Igår: 13:44

Tre biler har kollidert på E18 i Larvik – regn med lang kø

Nødetatene rykker ut til E18 ved Bommestad i Larvik. Tre biler har kollidert, opplyser politiet. Trafikken kommer seg foreløpig sakte forbi i norgående retning, men Vegtrafikksentralen sør melder om at folk må regne med stopp i trafikken og lang kø.

NRK - Igår: 13:44

Fire biler har kollidert på E18 i Larvik – regn med lang kø

Nødetatene rykker ut til E18 ved Bommestad i Larvik. Fire biler har kollidert. Politiet opplyste først om at tre biler var involvert, men det viser seg å være fire biler.

NRK - Igår: 04:39

Tusenvis av døde fisk i delvis uttørket innsjø i Mexico

Tusenvis av fisk døde da en innsjø nord i Mexico tørket inn. Området har den siste tiden vært preget av hetebølge. Død fisk begynte å samle seg på den uttørkede bunnen av innsjøen for en uke siden.

Klartale - I førrgår: 16:00

Finn fram paraplyen

Mai var god og varm. Men nå har sommeren tatt en «pause». Framover skal det regne.

Klartale - I førrgår: 15:05

Stort angrep mot Israel

Rundt 160 raketter ble avfyrt mot Israel. Det sier militæret. Rakettene kom fra Libanon.

NRK - I førrgår: 14:43

Siktet etter å kastet gjenstander mot Farage

En 28 år gammel mann er siktet for truende atferd etter at den britiske politikeren Nigel Farage fikk gjenstander kastet mot seg. Hendelse skjedde i byen Barnsley i Nord-England tirsdag. Den siktede mannen er nå løslatt mot kausjon og må møte i retten 26.

NRK - 20 maj 24 kl. 05:42

Advarer om glatte veier i nord

Statens Vegvesen advarer mandag morgen om glatte veier i nord. – Våren er satt på pause og vi kan igjen melde om svært mange glatte veier i Nordland, Troms og Finnmark. Sko kjøretøyet etter forholdene og kjør forsiktig, skriver Vegtrafikksentralen region nord i en melding på X..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com