Nord-J��ren

Tuesday, 07 December, 22:27

Nyheter om Nord-J��ren

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 okt 21 kl. 04:44

FN kritiserte Nord-Koreas rakettest

FNs sikkerhetsråd kom ikke med noen felles uttalelse etter et hastemøte om Nord-Korea siste rakettest i et lukket møte i natt, men flere av medlemslandene kritiserer landet etter oppskytingen av et nytt missil fra en ubåt tirsdag. Norges FN-delegasjon har fordømt rakettesten. Frankrike, Irland og Estland kom og med fordømmelser: – Oppskytingen er del av et mønster med provokasjoner, heter det i en felles kommentar fra de tre landene.

NRK - 13 okt 21 kl. 20:04

EU tilbyr å lempe på grensekontroll

EU-kommisjonen tilbyr seg å redusere tollkontrollen og papirarbeidet for britiske produkt til Nord-Irland i håp om å dempe brexitstriden med Storbritannia. – Eg har lytta til og diskutert med dei nord-irske interessentane. Dagens forslag er det genuine svaret vårt på deira bekymringar, sa EU-kommisjonens visepresident og brexit-utsending Maros Sefcovic onsdag kveld.

NRK - 07 nov 21 kl. 23:13

Satte fyr på buss i Nord-Irland

I Nord-Irland har protestantisk ungdom som protesterer mot at Brexit-avtalen skapt barrierer til resten av Storbritannia, søndag kveld satt fyr på en buss i forstaden Newtownabbey, vest for Belfast. Passasjerene skal ha blitt beordret ut før det ble satt fyr på bussen. Ingen personer er skadd.

NRK - 01 okt 21 kl. 00:29

Nord-Korea testet luftvernmissil

Nord-Korea har testet et nyutviklet luftvernmissil, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA. Tidligere i uka hevdet Nord-Korea at de har testet en hypersonisk rakett. Nord-Korea mener det er ikke er i strid med de internasjonale sanksjonene mot landets atomprogram.

NRK - 07 nov 21 kl. 22:25

Buss kapret i Nord-Irland

Politiet i Nord-Irland melder at en buss er kapret like utenfor Belfast, skriver Reuters. Alle passasjerene skal ha blitt beordret til å forlate bussen før den ble kapret av fire menn, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 05 nov 21 kl. 13:15

173 koronasmittede på sykehus

Fredag var 173 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på to pasienter fra dagen før. 18 av pasientene får respiratorbehandling, og 42 ligger på intensivavdeling.

NRK - 05 nov 21 kl. 11:55

Vil utdanne flere leger i Nord-Norge

Regjeringen bevilger mer penger til Universitetet i Tromsø (UiT) for å utdanne flere leger. Hvor mye penger det er snakk om opplyses ikke, men pengene skal gå til flere studieplasser i medisin ved universitetet. Pengene vil gi 15 flere medisinstudenter fra neste studieopptak.

NRK - 03 nov 21 kl. 13:08

167 koronapasientar på sjukehus

Onsdag var 167 koronasmitta pasientar innlagde på sjukehus i Noreg. Det er ein auke på fire pasientar frå dagen før. 17 av pasientane får respiratorbehandling, og 37 ligg på intensivavdeling.

NRK - 21 okt 21 kl. 08:15

Nord-Korea: – Ikkje retta mot USA

Nord-Koreas utanriksdepartement seier at den siste missiltesten ikkje var retta mot USA. Ein talsmann for departementet kritiserer reaksjonen til tryggingsrådet i FN og USA etter testen. – Å kritisere Nord-Korea for å utvikle og teste same våpensystem som USA har eller er i ferd med å utvikle, er eit klart uttrykk for dobbeltmoral, sa talsmannen..

NRK - 03 nov 21 kl. 05:19

Russland og Kina vil fjerne sanksjoner

Russland og Kina vil be FNs sikkerhetsråd om å droppe sanksjoner mot Nord-Korea, går det fram av et utkast nyhetsbyråene AP og DPA har sett. De to landene vil «bedre livskvaliteten til befolkningen i Nord-Korea» ved å fjerne sanksjoner på landbruksprodukter, sjømat, tekstiler og oljeprodukter, heter det i utkastet, som også tar til orde for å skrote et forbud mot at nordkoreanere får jobbe utenlands. (NTB).

NRK - 21 okt 21 kl. 01:14

Nord-Korea i hastemøte i FN

FNs sikkerhetsråd sitter i hastemøte for å diskutere Nord-Korea etter landets oppskyting av en ny type rakett fra en ubåt tirsdag. Norges FN-delegasjon har fordømt oppskytingen. – Landets kjernefysiske og rakettrelaterte aktiviteter utgjør en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet.

NRK - 10 sep 21 kl. 21:56

Positive til Nord-Norge-banen

Under kveldens partilederdebatt ble jernbane i Nord-Norge et tema. Erna Solberg sa regjeringen har igangsatt en konsekvensutredning for samferdselsbehovene i Nord-Norge i tiden fremover. Rapporten skal være ferdig i starten av 2023.

NRK - 19 okt 21 kl. 13:45

USA fordømmer Nord-Korea rakett

Nord-Korea har prøve skote minst ein ballistisk rakett som landa i havet aust for den koreanske halvøya, ifølgje Sør-Korea og Japan. USA fordømmer prøveoppskytinga og ber Nord-Korea «avstå frå ytterlegare destabiliserande handlingar»..

NRK - 19 okt 21 kl. 04:52

Ny missil frå Nord-Korea

Sør-Koreas forsvar varsler at Nord-Korea har avfyrt et ballistisk missil i havet tirsdag morgen. Raketten ble avfyrt fra marinebasen Sinpo og landet i Japanhavet. Oppskytningen skjer mens etterretningstopper fra USA, Sør-Korea og Japan samles for å diskutere den spente situasjonen mellom nord og sør, blant annet i lys av en rekke prøveoppskytninger de siste ukene..

NRK - 19 okt 21 kl. 04:52

Ny missiltest frå Nord-Korea

Sør-Koreas forsvar varsler at Nord-Korea har avfyrt nok et ballistisk missil tirsdag morgen. Raketten ble avfyrt fra marinebasen Sinpo og landet i Japanhavet. Oppskytningen skjer mens etterretningstopper fra USA, Sør-Korea og Japan samles for å diskutere den spente situasjonen mellom nord og sør, blant annet i lys av en rekke prøveoppskytninger de siste ukene..

NRK - 01 nov 21 kl. 02:13

Nord-Makedonias statsminister avgår

Nord-Makedonias statsminister Zoran Zaev opplyser at han går av etter at partiet hans gjorde det dårlig i lokalvalget i helgen. Zaev ble valgt til statsminister i 2017 etter ti år med en høyreorientert regjering under Nikola Gruevski. (NTB).

NRK - 30 okt 21 kl. 21:42

Britisk tråler arrestert

En britisk tråler ble denne uken tatt i arrest i Frankrike. Tråleren fisket utenfor kysten av Frankrike da den onsdag ble pågrepet av den franske kystvakten og satt i arrest i havnen Le Havre, nord i landet. Britiske myndigheter kalte fredag inn den franske ambassadøren Catherine Colonna og ba om en forklaring.

NRK - 04 okt 21 kl. 16:57

Nord Stream satt i drift

Gassrørledningen «Nord Stream» mellom Russland og Tyskland er satt i drift, opplyser russiske Gazprom. «Nord Stream» går fra Russland, via Østersjøen, til Tyskland. USA har jevnlig kritisert prosjektet og hevdet at Europa blir for avhengig av Russland.

VG - 28 okt 21 kl. 17:29

Tromsø-ordfører krever egen utredning på Nord-Norgebanen: – For dårlig

Ap-ordfører Gunnar Wilhelmsen gir klar beskjed om at utredningen av Nord-Norgebanen ikke kan bakes inn i noe annet..

NRK - 28 okt 21 kl. 08:55

Lange køer inn mot Oslo

Torsdag morgen er det meldt inn lange køer fra de store innfartsveiene til Oslo. Både fra vest på E 18 retning Oslo, og fra sør-øst på E6 retning Oslo. I tillegg var det lange køer fra nord retning Oslo på E6.

NRK - 27 okt 21 kl. 13:18

101 koronasmittede pasienter innlagt

Onsdag var 101 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er fem pasienter færre enn dagen før. 16 av pasientene får respiratorbehandling, og 30 ligger på intensivavdeling.

NRK - 27 okt 21 kl. 05:26

Ingen avgjørelse før i 2025

Først i Nasjonal transportplan i 2025 vil regjeringen gi et svar om Nord-Norgebanen faktisk blir bygget, ifølge samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap). Regjeringspartiene Ap og Sp har gitt et løfte om å utrede Nord-Norgebanen fram til Tromsø og har som mål at den skal realiseres. Men overfor VG understreker Nygård at både utredningen og svaret på om den bygges vil ta tid å komme fram til.

VG - 27 okt 21 kl. 03:22

Vil ikke svare om bygging av Nord-Norgebanen før 2025

Den nye regjeringen vil som kjent utrede Nord-Norgebanen. Om de faktisk vil bygge den, vil de først svare på i 2025, understreker samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap)..

NRK - 08 nov 21 kl. 22:46

Reiselivet frykter nye koronatiltak

Reiselivet i Nord-Norge frykter at nye koronatiltak skal ødelegge julebordsesongen. Det ligger an til at tromsø denne uka vil innføre råd om munnbind, avstand og bordservering..

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 22:16

Tigray-opprørere: Hæren angriper på alle fronter

Den etiopiske hæren har startet koordinerte bakkeoffensiver på alle fronter mot styrker fra Tigray nord i Etiopia..

Dagbladet - 08 nov 21 kl. 16:19

Saksøker Van Morrison etter corona-uttalelser

Nord Irlands helseminister saksøker Morrison etter at artisten sa at han var «farlig» på scenen..

NRK - 11 okt 21 kl. 21:33

Tigray-opprørere: Hæren angriper

Den etiopiske hæren har startet koordinerte bakkeoffensiver på alle fronter mot styrker fra Tigray-regionen, ifølge Tigrayfolkets frigjøringshær (TPLF). Offensiven omfatter også naboregionen Amhara nord i Etiopia. Blokaden av kommunikasjonslinjene ut fra Tigray gjør det umulig å få bekreftet opplysningene fra uavhengig hold, melder NTB..

Klartale - 13 okt 21 kl. 17:00

Nå nærmer vinteren seg

Pernille Borander jobber ved Meteorologisk institutt. Hun sier vi bør forberede oss på kaldere vær i dagene fremover.– I Nord-Norge begynner det å bli ordentlig kaldt.

VG - 08 nov 21 kl. 09:04

Katastrofe truer Afrikas horn

Borgerkrigen nord i Etiopia holder på å utvikle seg til en humanitær katastrofe som truer med å destabilisere hele regionen..

NRK - 07 nov 21 kl. 16:05

Helikopter til Vomtinden etter fall

Redningshelikopter og luftambulanse er på vei til Vomtinden i Narvik etter et fall i bratt terreng, melder Hovedredningssentralen i Nord-Norge. Fjellet Vomtinden rager 1494 meter over havet..

NRK - 07 nov 21 kl. 16:05

Falt på Vomtinden - til sykehus

Redningshelikopter og luftambulanse dro til Vomtinden i Narvik etter at en person har falt i bratt terreng. Klokken 16:25 melder HRS om at mannen er lokalisert, ivaretatt og fraktet til sykehus med luftambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent.

Aftenposten - 25 okt 21 kl. 05:30

Aftenposten mener: På tide å forhandle med Nord-Korea

Det er ikke noe nytt at Nord-Korea prøveskyter missiler. Men jo bedre teknologi, desto farligere uhell kan skje..

NRK - 12 okt 21 kl. 01:45

Nord-Korea skylder på USA

Nord-Koreas leder Kim Jong-un legger skylden på USA for spenningsnivået på Koreahalvøya. – USA er hovedårsaken til ustabilitet, sa Kim i en tale på en forsvarsmesse i Nord-Korea, ifølge landets offisielle nyhetsbyrå KCNA tirsdag. Det er ingen grunn til å tro at USA ikke er fiendtlig innstilt, til tross for at Washington hevder noe annet, uttalte han..

NRK - 06 nov 21 kl. 09:49

Vil ha grenserestriksjoner

Statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker, vil ha strengere grensekontroll i forbindelse med økt koronasmitte i Nord-Norge. Vik Aspaker sier at dette er noe de har diskutert med nasjonale myndigheter..

Dagbladet - 06 nov 21 kl. 08:25

Nesten skogbrann: Tråkket i bæsj

Alt gikk ikke etter planen da Thomas Numme måtte på do under 71 grader nord..

NRK - 24 okt 21 kl. 03:26

Nord-Irland-samtalar held fram

Samtalene mellom Storbritannia og EU for å løse brexitproblemene rundt Nord-Irland, fortsetter i London tirsdag. Samtalene de siste dagene har vært konstruktive, men det er fortsatt betydelig avstand, opplyste den britiske regjeringen lørdag..

VG - 05 nov 21 kl. 16:05

Møter helseministeren om smittesituasjonen i nord: – Bør se på regionale tiltak

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vil i dag snakke med ordførere i kommunene som har høyest smittetrykk: – Vi bør se på regionale tiltak, hvis smitten øker, sier Alta-ordføreren..

NRK - 05 nov 21 kl. 11:27

Utdanner flere leger nordpå

Det opprettes 15 ekstra studieplasser ved medisinstudiet på UiT. Det sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe på en pressekonferanse ved UiT fredag. – Å styrke utdanningskapasiteten vil på sikt gi større tilgjengelighet for helsepersonell i Nord-Norge, sier ministeren.

NRK - 05 nov 21 kl. 11:27

Vil utdanne flere leger nordpå

Det opprettes 15 ekstra studieplasser ved medisinstudiet på UiT. Det sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe på en pressekonferanse ved UiT fredag. – Det er behov for flere leger i Nord-Norge, og dette vil sikre gode tjenester nær folk, sier ministeren.

VG - 05 nov 21 kl. 10:24

Frykter befolkningsdød i nord: – En sikkerhetspolitisk trussel

MAJORSTUEN (VG) Karl Eirik Schjøtt-Pedersen frykter at Øst-Finnmark kan tømmes fullstendig for folk de neste 80 årene - og etterlyser radikale grep..

NRK - 05 nov 21 kl. 07:16

Smog stenger veier i Beijing

Veier og lekeplasser ble stengt i Beijing fredag på grunn av tett smog som følge av økt kullproduksjon. Over store deler av Nord-Kina var sikten fredag under 200 meter. Dermed ble skolegårder og uteaktiviteter stopper i hovedstadens skoler.

E24 - 05 nov 21 kl. 07:06

Aker Offshore Wind, Ocean Winds og Statkraft går sammen om havvind i Nordsjøen

De tre selskapene vil legge inn anbud for utvikling av en havvindpark i området Utsira Nord..

E24 - 05 nov 21 kl. 07:06

Aker Offshore Wind i nytt havvind-samarbeid

De tre selskapene vil legge inn anbud for utvikling av en havvindpark i området Utsira Nord..

E24 - 05 nov 21 kl. 07:06

Nytt Aker-samarbeid om havvind i Nordsjøen

Aker Offshore Wind, Ocean Winds og Statkraft vil legge inn anbud for utvikling av en havvindpark i området Utsira Nord..

NRK - 04 nov 21 kl. 15:16

Møter USAs forsvarsminister

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) reiser 16. november til USA for å møte sin amerikanske kollega Lloyd Austin. De to skal diskutere det bilaterale forsvarssamarbeidet mellom Norge og USA.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt