Nord Stream

Monday, 15 July, 16:32

Nyheter om Nord Stream

NRK - 26 feb 24 kl. 10:03

Dansk politi: Stopper etterforskinga av Nord Stream

Københavns politi og PET har ikkje grunnlag for å halde fram etterforskinga, skriv dei i ei pressemelding. 26. september 2022 blei det registrert rystingar ved gassrøyrleidningane Nord Stream 2 og Nord Stream 1 søraust for Bornholm.

NRK - 06 feb 24 kl. 11:06

Russland: Har ikke fått innsyn i Nord Stream-etterforskningen

Russland har gjentatte ganger har bedt om detaljer i etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen, uten å få det. Det sier Kremls talsperson Dmitry Peskov tirsdag, ifølge Reuters. Over ett år har gått siden sabotasjen mot gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 mellom Russland og Tyskland.

NRK - 05 feb 24 kl. 13:50

Svenske myndigheter varsler Nord Stream-avgjørelse denne uken

I løpet av de neste dagene kommer svenskene med en avgjørelse i etterforskningen av sabotasjen mot Nord Stream-rørledningene. – Jeg kan ikke si om det blir i morgen eller onsdag eller torsdag, men en avgjørelse er på vei, sier etterforskningsleder Mats Ljungqvist til Expressen. Over ett år har gått siden sabotasjen mot gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 mellom Russland og Tyskland.

NRK - 26 feb 24 kl. 11:06

Russland: Absurd at Danmark stopper Nord Stream-etterforskningen

Kreml-talsperson Dmitry Peskov kritiserte mandag Danmark for å stoppe etterforskning av sabotasje av Nord Stream-gassrørene som kobler Russland og Tyskland. – Situasjonen er nær absurd. På den ene siden erkjenner de at det fant sted en bevisst sabotasje, men på den andre siden beveger de seg ikke fremover, sa Peskov til journalister, som siteres av nyhetsbyrået AFP..

NRK - 04 jan 24 kl. 14:21

Nord Stream-utslipp økte Danmarks klimaavtrykk

Utslippene etter sabotasjen av gassrørledningen Nord Stream utgjorde 18 prosent av Danmarks klimautslipp i 2022, skriver danske Klimamonitor. Beregningene er gjort av universitetet i Aarhus. Utslippene kan resultere i at Danmark ikke lykkes med å overholde forpliktelsene overfor EU om utslippsreduksjon, dersom de regnes med.

VG - 10 apr 24 kl. 10:08

Et sterkere vern mot trusler

Eksplosjonene ved gassrørledningene Nord Stream i Østersjøen i september 2022 avslørte en alvorlig sårbarhet. Kritisk viktig infrastruktur må sikres bedre mot fremmede makter og aktører som vil skade oss..

Aftenposten - 07 feb 24 kl. 10:05

Sverige avslutter Nord Stream-etterforskning

Svenske myndigheter avslutter etterforskningen av eksplosjonene i gassrør­ledningen Nord Stream 2..

E24 - 07 feb 24 kl. 10:05

Sverige avslutter Nord Stream-etterforskning

Svenske myndigheter avslutter etterforskningen av eksplosjonene i gassrør­ledningen Nord Stream 2..

NRK - 07 feb 24 kl. 10:00

Svensk Nord Stream-etterforskning legges ned

Granskingen av Nord Stream-sabotasjen legges ned, skriver svensk påtalemyndighet i en pressemelding. Det melder flere svenske medier, blant andre SVT. Svensk sikkerhetspoliti har i drøyt 16 måneder etterforsket saken om grov sabotasje mot gassledningene i Østersjøen.

VG - 07 feb 24 kl. 10:01

Sverige avslutter Nord Stream-etterforskning

Svenske myndigheter avslutter etterforskningen av eksplosjonene i gassrør­ledningen Nord Stream 2..

VG - 06 feb 24 kl. 12:20

Tyske medier: Svensk Nord Stream-etterforskning avsluttes

Svensk påtalemyndighet varsler en Nord Stream-avgjørelse onsdag etter nesten halvannet års etterforskning av sabotasjen mot de to gassrør­ledningene..

Klartale - 27 sep 22 kl. 11:12

Mistenker at noen har ødelagt gassrørledninger

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark. Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

NRK - 11 okt 23 kl. 12:31

Russland: – Skader på gassrørledning i Finskebukta er urovekkende

Russland beskriver skadene på en gassrørledning mellom Finland og Estland som urovekkende og sier at fjorårets angrep på Nord Stream skapte farlig presedens. – Jeg har ikke teknisk informasjon, jeg vet ikke om våre spesialtjenester har slik informasjon, men det er selvfølgelig ganske urovekkende nyheter, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov onsdag. Han trekker også inn angrepet på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen i september i fjor.

Aftenposten - 26 feb 24 kl. 11:13

Spor pekte mot Ukraina. Nå har både Sverige og Danmark stanset etterforskningen av gassrør-eksplosjonene

Dansk politi stanser sin etterforskning av Nord Stream-sabotasjen, melder danske myndigheter..

VG - 26 feb 24 kl. 10:02

Dansk politi stopper Nord Stream-etterforskning

De mener det ikke er grunnlag for videre etterforskning..

Klartale - 26 sep 23 kl. 06:00

Ett år siden gassrørene ble ødelagt

Det er ett år siden Nord Stream 1 og Nord Stream 2 ble ødelagt. Gassrørene lå i Østersjøen. Sjøen er utenfor Sverige og Danmark.

Klartale - 09 feb 24 kl. 09:16

Vladimir Putin har blitt intervjuet av en amerikansk journalist

Tucker Carlson er fra USA. Han er tidligere journalist for Fox News. Tirsdag intervjuet han Russlands president.

NRK - 11 nov 23 kl. 19:09

Washington Post: Ukrainsk offiser koordinerte Nord-Stream angrepet

En offiser i det ukrainske militæret spilte en sentral rolle i bombingen av gassrørledningen Nord-Stream i fjor, skriver Washington Post. Avisen bygger historien på kilder i ukrainske myndigheter og ellers i Europa, samt andre med kjennskap til den hemmelige operasjonen..

NRK - 14 dec 23 kl. 10:48

Slår alarm om rekordhøye nivåer av metan over Norge

Mengden av klimagassen metan over Norge i 2022 var høyere enn noen gang før. Det viser målinger gjort på Zeppelinobservatoriet på Svalbard og Birkenesobservatoriet i Agder. I en rapport som ble lagt frem torsdag kaller Miljødirektoratet metan-nivåene for alarmerende.

NRK - 11 okt 23 kl. 15:04

Putin sier at det må stå et land bak Nord Stream-eksplosjonene

– Eksplosjonene som ødela gassrørledningen Nord Stream mellom Russland og Europa kan ikke ha blitt utført uten støtte fra en regjering, sier president Vladimir Putin onsdag. Han sier at Moskvas krav om å delta i etterforskningen av hendelsen, som skjedde i september i fjor, er blitt ignorert. Russland har tidligere anklaget USA og Storbritannia for å sta bak eksplosjonene.

Dagbladet - 11 nov 23 kl. 19:07

- Ukrainsk offiser koordinerte Nord-Stream-aksjonen

Kilder peker på den ukrainske offiseren Roman Chervinskij som «essensiel» til sabotasjeaksjonen i Østersjøen, skriver den amerikanske storavisa..

Klartale - 27 sep 22 kl. 15:43

– Dette er ingen liten sprekk

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark.Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

VG - 26 aug 23 kl. 13:45

Tyske medier om Nord Stream-sabotasje: – Alle spor peker mot Ukraina

Tyske etterforskere sitter på tekniske bevis som tyder på at personer med forbindelse til Ukraina sto bak Nord Stream-sabotasjen, melder Der Spiegel og ZDF..

NRK - 26 aug 23 kl. 12:46

Der Spiegel: Ukraina bak Nord Stream-sabotasjen

Stadig flere bevis peker mot at ukrainske kommandosoldater stod bak Nord Stream-sabotasjen, skriver den tyske avisen Der Spiegel..

NRK - 26 aug 23 kl. 12:46

Der Spiegel knytter Ukraina til Nord Stream-sabotasjen

Ifølge den tyske avisen Der Spiegel er det flere bevis som peker mot at ukrainske kommandosoldater stod bak Nord Stream-sabotasjen. Avisens kilder er anonyme. Det er ennå ikke bekreftet fra offisielt hold hvem som står bak sprengningen av gassrørledningene fra Russland til Europa og hvorfor det skjedde..

NRK - 11 okt 23 kl. 18:43

Finske medier: Mistenkelig aktivitet i Finskebukta da gasslekkasjen fant sted

Svake rystelser i Finskebukta på samme tid som det ble registrert et trykkfall i gassrørledningen Balticconnector natt til søndag, kan tyde på en eksplosjon, ifølge den norske forskningsstiftelsen NORSAR og finske seismologer. Men det vil i så fall dreie seg om en betydelig mindre kraftig eksplosjon enn de som fant sted på Nord Stream-gassrørledningen i fjor. – Ifølge vår analyse vil det være snakk om en sprengladning på høyst noen titalls kilo, hvis det i det hele tatt var en eksplosjon, sier den finske seismologen Jari Kortström til Yle.

NRK - 11 okt 23 kl. 07:26

Politiet styrker sikkerheten rundt olje- og gassanlegg

Vest politidistrikt øker beredskapen rundt olje- og gassinstallasjonene etter gasslekkasjen i Finskebukta. – Vi har økt fokus på forebyggende patruljering ved olje- og gassinstallasjoner i vårt område, sier operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt til Bergensavisen. Tirsdag ble det meldt at det er iverksatt etterforskning etter at det natt til søndag oppsto en lekkasje fra en gassrørledning i Finskebukta.

NRK - 10 okt 23 kl. 17:40

Norske forskere registrerte rystelser i Østersjøen da lekkasjen oppsto

Norske forskere sier de registrerte rystelser på bunnen av Østersjøen samme natt som lekkasjen i gassrørledningen oppsto, skriver VG. – Vi har registrert at det har vært en liten rystelse i bakken der natt til 8. oktober, sier viseadministrerende direktør Arve Mjelva i forskningsinstituttet NORSAR til avisen.

NRK - 10 okt 23 kl. 15:55

Aasland om ny gasslekkasje i Østersjøen: – Vi følger med på situasjonen

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier at Norge avventer mer informasjon fra finske myndigheter etter en ny lekkasje i en gassrørledning i Østersjøen. – Vi følger med på situasjonen og avventer mer informasjon om hendelsen fra finske myndigheter, skriver olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) i en e-post til NTB. Tirsdag ble det meldt at det er iverksatt etterforskning etter at det natt til søndag oppsto en lekkasje fra en gassrørledning i Finskebukta.

NRK - 22 jun 23 kl. 19:20

Polen: – Ikke innblandet i Nord Stream-sabotasje

Polen avviser opplysninger om at landet kan ha vært involvert i sprenging av gassrørledningen Nord Stream i fjor høst. – Det er ingen beviser for at polske borgere var innblandet i sprengingen av Nord Stream, sier den nasjonale påtalemyndigheten torsdag. Samtidig har etterforskning vist at en yacht som er gransket i forbindelse med sprengningen, seilte fra den tyske øya Rügen til en polsk havn og lå der i tolv timer.

NRK - 22 jun 23 kl. 10:53

RIA: Sverige åpner for å hemmeligstemple Nord Stream-etterforskning

Svensk påtalemyndighet åpner for å hemmeligstemple det som måtte komme fram under etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen, ifølge russiske nyhetsbyrået RIA. Dersom etterforskningen av sabotasjen mot de to russiske gassrørledningene blir henlagt, eller etterforskerne velger å ikke konkludere med hvem som sto bak, vil etterforskningsmaterialet bli hemmeligstemplet, ifølge RIA. Sabotasjen mot Nord Stream-rørledningene blir etterforsket av både Sverige, Danmark og Tyskland, men de tre landene nekter å gi Russland fullt innsyn.

Aftenposten - 26 sep 23 kl. 06:02

Det er ett år siden eksplosjonene ved Nord Stream. Dette vet vi om hvem som står bak.

BRUSSEL (Aftenposten): Svensk sjefetterforsker mener at de snart er i mål med etterforskningen..

E24 - 27 jul 23 kl. 12:59

Sjøforsvaret sendte ut 600 droner for å saumfare gassrør etter Nord Stream-angrepene

Kort tid etter angrepene på Nord Stream i september 2022 startet skanning av tusenvis av kilometer med undersjøisk infrastruktur..

NRK - 21 feb 23 kl. 05:25

Russand ber Sverige dele Nord Stream-funn

Russland oppfordrer på nytt Sverige til å dele resultater fra den pågående etterforskningen av eksplosjonene som ødela Nord Stream-gassrørledningen i fjor. FNs sikkerhetsråd skal møtes tirsdag for å diskutere Nord Stream. Det skjer etter at Russland ba om uavhengig gransking.

NRK - 12 jul 23 kl. 02:22

Etterforskere har funnet eksplosiver på en seilbåt som knyttes til Nord Stream eksplosjonen

Etterforskere i Tyskland skal ha funnet spor av eksplosiver på en seilbåt som kan ha blitt brukt i forbindelse med eksplosjonene av gassrørledningene Nord Stream i september i fjor. Det kommer frem i et brev til FNs sikkerhetsråd, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 14 mar 23 kl. 23:52

Objekt funnet ved Nord Stream-ledningene

Det er funnet et ukjent objekt rundt der Nord Stream-rørledningene ble utsatt for eksplosjoner i september, opplyser danske myndigheter tirsdag Det ble oppdaget store gasslekkasjer ved den danske øya Bornholm etter eksplosjonene ved Nord Stream 1 og 2 i september. Danske myndigheter har fått informasjon fra det russiske selskapet Gazprom, som eier gassledningene, om at det er funnet et mindre objekt ved Nord Stream 2. – De relevante myndighetene har bedømt at observasjonen ikke utgjør en umiddelbar sikkerhetsrisiko, og at det ikke finner noen umiddelbar fare for mennesker eller skipstrafikk i området.

NRK - 03 maj 23 kl. 12:49

Russisk UD om Nord Stream: – Vestlig feilinformasjonskampanje

Etter avsløringene om at russiske marineskip var i nærheten av gassrørledningene Nord Stream tre ganger før eksplosjonene i ledningene, skriver det russiske utenriksdepartementet på Twitter: «At en ny versjon om Russlands påståtte involvering i angrepet på Nord Stream har kommet fram i vestlige medier, er en del av en vestlig feilinformasjonskampanje. Den har som målsetting at det aldri skal komme fram hvem som egentlig står bak denne internasjonale terrorhandlingen»..

NRK - 07 mar 23 kl. 18:40

Stoltenberg:- Vil ikke spekulere om Nord Stream

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at han ikke vil spekulere i hvem som sto bak angrepene på Nord Stream-ledningene i Østersjøen i fjor høst. – Når det gjelder Nord Stream-ledningene er det vi vet at det har vært et angrep, sier Stoltenberg. Tidligere tirsdag antydet New York Times at proukrainsk gruppe kan ha sabotert Nord Stream.

NRK - 14 jun 23 kl. 05:56

Russland vil ha åpen Nord Stream-etterforskning

Russland tar til orde for en åpen og objektiv internasjonal etterforskning av Nord Stream-sabotasjen. Det sier ministerråd Andrej Ledenev ved den russiske ambassaden i Washington. Kommentaren kom dagen etter at Wall Street Journal i går skrev at CIA hadde fått detaljert informasjon om en ukrainsk plan om å sprenge de to rørledningene.

NRK - 10 jun 23 kl. 06:20

Avis: Nord Stream-sabotører skal ha brukt Polen som base

Etterforskningen av sabotasjeaksjonen mot Nord Stream-rørledningen dreies nå mot spor i Polen, melder The Wall Street Journal. Avisa skriver at tyske etterforskere nå undersøker bevis som kan tyde på at et sabotasjeteam brukte Polen som operasjonsbase da rørledningen ble sprengt. Yachten Andromeda, som etterforskerne mistenker var involvert i angrepet, skal ha seilt inn i polsk farvann.

NRK - 08 jun 23 kl. 04:20

Avis: USA kjente til ukrainske planer om Nord Stream-sabotasje

USA hadde etterretningsinformasjon om ukrainske planer om å angripe Nord Stream-rørledningene tre måneder før eksplosjonene skjedde, skriver Washington Post. Amerikanske CIA fikk i juni fjor, via en europeisk etterretningstjeneste, informasjon om at et team på seks personer fra de ukrainske spesialstyrkene hadde planer om å sprenge de to gassrørledningene, skriver avisen. De seks skal ha rapportert direkte til Valerij Zaluzjnyj, øverstkommanderende i det ukrainske forsvaret, ifølge etterretningsrapporten.

NRK - 19 apr 23 kl. 09:58

Dansk avis: Russiske skip nær gassrørledningen Nord Stream

Dansk kystvakt skal ha tatt et stort antall bilder av russiske skip i nærheten av posisjonen der eksplosjoner rammet gassrørledningen Nord Stream i fjor. Det danske kystvaktskipet Nymfen skal ha tatt 112 bilder av russiske skip bare fire dager før eksplosjonen, melder den danske avisen Information. Det var den tyske nyhetsportalen t-online.

NRK - 18 apr 23 kl. 05:04

Tyskland bruker Nord Stream-rørdeler til bygging av gassterminal

Rør som skulle brukes til gassrørledningen Nord Stream 2, skal i stedet benyttes til bygging av en planlagt gassterminal utenfor den tyske øya Rügen. Den tyske regjeringen har kjøpt reserverørene som opprinnelig var beregnet til Nord Stream 2. Det bekrefter en talskvinne for finansdepartementet i Berlin.

NRK - 06 jun 23 kl. 17:42

Avis: USA kjente til ukrainske planer om Nord Stream-sabotasje

USA hadde etterretningsinformasjon om at Ukraina planla å angripe Nord Stream-rørledningene tre måneder før eksplosjonene skjedde, skriver Washington Post. Den amerikanske etterretningstjenesten CIA fikk i juni fjor, via en europeisk etterretningstjeneste, informasjon om at et team på seks personer fra de ukrainske spesialstyrkene hadde planer om å sprenge de to gassrørledningene, skriver avisen. Dette skal CIA altså ha fått vite tre måneder før de to gassrørledningene ble sprengt.

NRK - 27 sep 22 kl. 07:27

Trykkfall i Nord Stream 1 etter gasslekkasje i Nord Stream 2

Trykket har falt i gassrørledningen Nord Stream 1, opplyser operatøren mandag kveld. Det skjer etter at det ble observert en lekkasje i Nord Stream 2 tidligere. Begge de to ledningene til Nord Stream 1 er rammet, sier en talsmann for operatøren Nord Stream AG til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com