New York

Sunday, 05 December, 21:29

Nyheter om New York

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 17 okt 21 kl. 21:14

Trøbbel for Deila - playoff-plassen kan ryke

(NY Red Bulls - New York City 1–0) Ronny Deila og New York City FC har en utfordrende tid i vente etter kveldens tap mot erkerival New York Red Bulls..

VG - 08 nov 21 kl. 04:24

Folkefest i New York: – Har drømt om denne dagen siden pandemien startet

MANHATTAN (VG) 33.000 deltagere og enda flere tilskuere kunne søndag ta del i verdenskjente New York City-maraton som ble arrangert for første gang siden pandemien..

NRK - 07 nov 21 kl. 22:49

Bombetrusler mot universiteter i USA

Flere eliteuniversiteter på USAs østkyst har mottatt meldinger om bomber på området. Studenter og lærere er bedt om å evakuere. Columbia University i New York skriver på sin Twitter-konto at det er slått nødalarm på hele universitetsområdet etter at de har mottatt bombetrusler.

NRK - 03 nov 21 kl. 02:31

Eric Adams blir ordfører i New York

Den tidligere politibetjenten Eric Adams blir ordfører i New York. Demokraten blir storbyens andre svarte ordfører etter å ha slått republikaneren Curtis Sliwa. Adams gikk til valg på en sentrumsplattform, og blir byens andre svarte ordfører etter David Dinkins, som styrte mellom 1990 og 1993..

NRK - 28 sep 21 kl. 21:56

Vaksinasjonsraten øker i New York

Tall offentliggjort etter innføring av et vaksinekrav for helsearbeidere i New York, viser at bare 8 prosent er uvaksinert. Guvernør Kathy Hochul har lagt fram tall som viser at vaksinasjonsraten øker blant delstatens 450.000 sykehusansatte og andre som jobber innen helsesektoren.

Aftenposten - 29 okt 21 kl. 21:34

Tusenvis av vaksinenektere forbys å gå på jobb mandag. Brannmenn inntok gatene i New York.

Ingen vaksine betyr ingen lønn for alle kommunalt ansatte i New York fra mandag av. Det har ført til store protester..

E24 - 29 okt 21 kl. 18:03

«Norske» Sonendo går på børs i New York: – Helt spesielt

New York (E24) Så langt i debuten har investorinteressen vært laber, men aksjen stiger. – Det går rett vei, og det er jo en positiv måte å se på en potensielt opprørende situasjon, sier Wall Street-legende Peter Tuchman..

E24 - 26 okt 21 kl. 07:59

Amazon-arbeidere i New York vil danne fagforening

Lageransatte ved Amazons avdeling i New York vil holde en avstemning om å danne en fagforening. Lignende forsøk ved andre avdelinger har tidligere mislyktes..

Aftenposten - 25 okt 21 kl. 23:26

Nå kan du reise på ferie til New York igjen. Men ikke tro at alt er som før.

Fra 8. november skal norske turister kunne reise til New York etter 20 måneder med stengte grenser..

NRK - 20 okt 21 kl. 12:24

New York med vaksinekrav

Offentleg tilsette i New York by må vere fullvaksinerte for å kunne gå på jobb, skriv Wall Street Journal. Avisa skriv at ordførar Bill de Blasio kjem til å fremje kravet onsdag. Alle som ikkje har fått første dose innan 29.

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 21:14

Trøbbel for Deila - playoff-plassen kan ryke

(NY Red Bulls - New York City 1–0) Ronny Deila og New York City FC har en utfordrende tid i vente etter kveldens tap mot….

NRK - 02 nov 21 kl. 02:18

Håper på endring i filmbransjen

Mannen som ga Alec Baldwin våpenet han avfyrte på settet til westernfilmen «Rust», sier han håper tragedien fører til endringer i filmbransjen. Innspillingsleder Dave Halls, som ga Baldwin våpenet, uttaler seg for første gang siden ulykken 21. oktober i New Mexico.

NRK - 04 sep 21 kl. 21:45

Tiltak mot ekstremvær i New York

Ordfører i New York Bill de Blasio har kunngjordt nye tiltak for ekstremregn drevet av klimaendringer. Tiltakene inkluderer innføring av værrelaterte reiseforbud og rask evakuering av mennesker i kjellerleiligheter og andre områder med høy risiko for flom, skriver New York Times..

NRK - 09 nov 21 kl. 12:52

Ber om løslatelse av journalist

USA ber om at Kina løslater journalisten Zhang Zhan. Hun dokumenterte utbruddet av koronaviruset i Wuhan i Kina, skriver The New York Times. Nå sitter hun i fengsel i Shanghai, der hun er svært syk, og kan komme til å dø dersom hun ikke får behanling, melder hennes familie og venner..

NRK - 02 sep 21 kl. 23:23

Dødstallene stiger etter uværet

Antall omkomne etter det kraftige regnværet i New York og New Jersey har steget til minst 41, melder nyhetsbyrået AFP torsdag kveld. Blant de døde er blant annet en to år gammel gutt. Jeg er lei for å rapportere at minst 23 borgere i New Jersey har mistet livet i denne stormen, sier guvernør Phil Murphy.

NRK - 09 nov 21 kl. 03:28

Flynn er stevnet av Kongressen

Tidligere president Trumps sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, er stevnet av komiteen i Representanthuset som etterforsker stormingen av Kongressen 6. januar. I alt seks Trump-allierte stevnet og må gi fra seg dokumenter og møte til utspørring, skriver New York Times..

VG - 08 nov 21 kl. 05:11

Seier for coronafri Zuccarello

Mats Zuccarello var tilbake på isen for Minnesota Wild da de søndag slo New York Islanders med 5–2 og tok sin tredje strake seier..

NRK - 07 nov 21 kl. 21:46

Bombetrussel: Evakuerer universitet

Cornell universitetet i New York i USA melder selv på Twitter at universitetet evakueres etter en bombetrussel. Politiet skal ha mottatt en telefon om at bomber var plassert ut i følgende bygninger: Law School, Goldwin Smith, Upson Hall and Kennedy Hall..

VG - 07 nov 21 kl. 01:14

Nå åpner USA grensene: – Det har vært ødeleggende

MANHATTAN (VG) Siden mars 2020 har grensene til USA vært stengt for nordmenn. Nå ønsker New York City lommebøkene til vaksinerte internasjonale turister hjertelig velkommen..

Dagbladet - 06 nov 21 kl. 16:26

Fant naken mann i vegg

Brannvesenet i Syracuse i New York måtte hjelpe en mann som hadde satt seg fast inne i en vegg..

Aftenposten - 02 okt 21 kl. 14:23

Nå reiser like mange utenlands som innenlands fra Gardermoen. Anastasia (8) gleder seg til å besøke pappa i New York.

Høstferie og opphevelse av reiserestriksjoner gjør at mange vil reise til utlandet. Anastasia (8) skal til New York for å besøke faren sin..

NRK - 05 nov 21 kl. 11:22

Presidentkandidat pågrepet

Presidentkandidaten Santos Rodriguez i Honduras ble torsdag pågrepet og siktet for anklager om hvitvasking av penger knyttet til narkotikasmugling og drap. Arrestasjonen kommer mindre enn en måned før presidentvalget der alle hovedkandidatene enten er anklaget for korrupsjon eller narkotikasmugling. Avtroppende president Juan Orlando Hernandez har selv blitt anklaget for narkotikasmugling, mens broren Tony Hernandez i mars ble dømt til livsvarig fengsel i New York for samme forbrytelse.

Aftenposten - 04 nov 21 kl. 05:41

Milliardær og politisk nykomling danket ut demokratene. Det kan være et svært dårlig frempek for dem.

New York/OSLO (Aftenposten): Mellomvalget neste år blir et politisk blodbad for demokratene om tirsdagens resultat….

NRK - 02 nov 21 kl. 18:50

Facebook avslutter ansiktsgjenkjenning

Facebook skal ikke lenger benytte programvaren som brukes til å gjenkjenne ansikter på den sosiale plattformen. Den sosiale nettverksgiganten oppgir ifølge The New York Times at de ønsker å finne den riktige balansen med denne teknologien, og at de derfor vil slette data fra skanninger gjort av ansiktene til mer enn 1 milliard brukere. (NTB).

NRK - 02 nov 21 kl. 08:08

2300 sykmeldte brannkonstabler

I New York by har 2300 brannkonstabler ringt inn med sykmelding samme dag som byen innførte vaksinepåbud for sine kommunalt ansatte. Påbudet har ført til protester fra folk som mener det er urimelig at myndighetene skal pålegge dem å ta vaksine for å jobbe. Borgermesteren sier rett ut at han ikke tror noe på at alle de som har meldt seg syke er det..

VG - 01 nov 21 kl. 10:52

Nekter å la seg vaksinere: Mistet jobben som lærerassistent

MANHATTAN (VG) Josephine Valdec (30) vil ikke ta coronavaksinen. Det har kostet henne jobben som lærerassistent etter at New York City innførte vaksinekrav for de som jobber i det offentlig skoleverket..

NRK - 31 okt 21 kl. 17:38

En av seks arbeidere er uvaksinerte

Fredag var siste frist for kommunalt ansatte i New York i USA til å ta koronavaksinen. De som fremdeles ikke har tatt første vaksine, må ut i ulønnet permisjon fra og med mandag, skriver The Guardian. Vaksinedekningen blant byens innbyggere er nå på 83 prosent.

E24 - 26 sep 21 kl. 17:03

Solberg besøkte norske bedrifter i New York: – Vi må bli større

New York (E24): Pledd, stoler og uteklær. Interessen for norsk design og møbler øker i USA. – Varer som andre land er interessert i, sier statsminister Erna Solberg..

Aftenposten - 30 okt 21 kl. 12:53

«Norsk» selskap ringte i bjellen på Wall Street: – Vi skal forvandle tannlege-industrien

New York (E24) I debuten var investorinteressen laber, men aksjen steg etter første handel..

NRK - 30 okt 21 kl. 04:43

Flere tusen nekter vaksine i NYC

Kravet om at offentlig ansatte i New York må være koronavaksinert, kan føre til mangel på arbeidskraft fordi mange tusen ikke vil vaksinere seg. Innen fredag måtte kommunalt ansatte legge fram vaksinebevis for ikke å bli permittert uten lønn..

NRK - 22 aug 21 kl. 02:33

Uvær stanser stjernekonsert i NYC

En rekke superstjerner, med Bruce Springsteen og Paul Simon i spissen, skulle lørdag stått på scenen i censtral Park i New York, men konserten ble stanset på grunn av kraftig uvær. Den såkalte Homecoming-konserten var ment som en feiring av at koronapandemien er på hell og at livet i New York igjen kan vende tilbake til det normale. – På grunn av at det er kraftig uvær på vei, må alle som deltar på arrangementet rolig ta seg til nærmeste utgang, heter det i en uttalelse fra New York-politiet.

NRK - 22 aug 21 kl. 02:33

Uvær stanset stjernekonsert i NYC

En rekke superstjerner med Bruce Springsteen og Paul Simon i spissen, skulle lørdag stått på scenen i Central Park i New York, men konserten ble stanset på grunn av kraftig uvær med lyn. Den såkalte Homecoming-konserten var ment som en feiring av at koronapandemien er på hell og at livet i New York igjen kan vende tilbake til det normale. Konserten ble avbrutt mens Barry Manilow sto på scenen.

NRK - 30 okt 21 kl. 01:32

Prins Andrew ber retten droppe sak

Prins Andrew som er anklaget for overgrep mot Virginia Giuffre for 21 år siden, ber om at hennes søksmål blir avvist av retten i New York. Hans advokat leverte inn kravet til en lokal domstol fredag, skriver Sky News. Prinsen nekter for anklagene..

NRK - 21 aug 21 kl. 14:54

Koronakonsert i New York

I New York skal det i dag holdes en stor konsert i Central Park med store stjerner som Bruce Springsteen, Paul Simon, Carlos Santana, Andrea Bocelli, Barry Manilow, Wyclef Jean, Elvis Costello og Patti Smith. Dette skjer til tross for høy smitte i byen. Smitten er tidoblet siden juni, med nesten 2000 smittede daglig til troos for at rundt 54 prosent av innbyggerne er fullvaksinerte.

VG - 29 okt 21 kl. 07:57

Klarer ikke bli enige: – Vi har dårlig tid

New York (VG) Klokken tikker for Joe Bilden. Til tross for at alt egentlig burde ligge til rette for at Demokratene skal kunne gjennomføre Bidens visjon, klarer de likevel ikke komme til enighet..

Dagbladet - 29 okt 21 kl. 03:25

Kaos-siktelse: Alle tatt på senga

Tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo er siktet for et seksuallovbrudd. Men ikke en gang statsadvokaten eller det angivelige offeret var forberedt da dette ble offentliggjort torsdag ettermiddag..

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 22:45

Siktet for seksualforbrytelse. Skal ha tatt kvinne på brystet under blusen.

Andrew Cuomo gikk av som guvernør i New York etter anklager om seksuell trakassering..

NRK - 27 okt 21 kl. 11:20

Støre: Ikke presset Nobelkomiteen

– Jeg vil avvise at jeg har lagt press på Nobelkomiteen i noen sammenheng, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Nobelkomiteens tidligere leder Thorbjørn Jagland skriver i sin ferske bok at Støre, da han var utenriksminister, henvendte seg til Jagland og sa: «Dere har vel ikke tenkt å ødelegge vårt forhold til dette store landet?» – Jeg sa ingenting, men reagerte sterkt inni meg, skriver Jagland.

NRK - 22 sep 21 kl. 13:36

Trump saksøker niese og avis

USAs tidligere president Donald Trump går til søksmål mot sin niese Mary Trump og New York Times for å ha samarbeidet for å få tak i skatteopplysninger. Søksmålet er på 100 millioner dollar, om lag 868 millioner kroner. I papirene står det at tre New York Times-journalister gjennomførte «et omfattende korstog for å få tilgang på Donald J.

NRK - 26 okt 21 kl. 08:00

Amazon-arbeidere vil fagorganiseres

Lageransatte ved Amazons avdeling i New York vil holde en avstemning om å danne en fagforening. De formelle papirene der de ansatte søker om å få stemme om å danne en fagforening, er sendt inn. For å kunne holde valget må over halvparten av lagerarbeiderne ved avdelingen si ja.

NRK - 26 okt 21 kl. 07:26

Setter frist for prins Andrew

Prins Andrew må forklare seg under ed om anklagene om seksuelle overgrep innen juli neste år, slår en amerikansk domstol fast. Den nye kjennelsen fra den amerikanske domstolen slår fast at han må la seg avhøre av Virginia Giuffres advokater innen 14. juli 2022, skriver Sky News, ifølge NTB.

NRK - 25 okt 21 kl. 19:38

Tesla runda 1000 mrd. dollar i verdi

Tesla bikket 1000 milliarder dollar i markedsverdi på New York-børsen mandag. Aksjen til den amerikanske elbilprodusenten steg med om lag 10 prosent mandag etter nyheten om at bilutleiefirmaet Hertz har bestilt 100.000 elbiler fra Tesla.

E24 - 25 okt 21 kl. 16:40

Norse Atlantic klappes inn i USA-søknad: – Tar vi vare på våre ansatte, vil våre ansatte ta vare på selskapet

Norse Atlantics søknad om flytillatelse i USA får sterk støtte fra turistbransjen og næringslivet rundt planlagte baser i New York og Fort Lauderdale. Også amerikanske luftfartsansatte er positive..

NRK - 20 sep 21 kl. 20:33

Serveringsnekt for Bolsonaro

Brasils president Jair Bolsonaro har støtt på utfordringer som uvaksinert statsleder under ukens FN-møte i New York. Bolsonaro har gjort et poeng ut av at han ikke vil la seg vaksinere mot korona. Men siden alle restaurantene i New York krever at man er vaksinert for å slippe inn, må Brasils president se langt etter middag med bordservering.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt