New York Times

Wednesday, 10 August, 23:12

Nyheter om New York Times

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 timer siden

Donald Trump skal avhøres

USAs tidligere president Donald Trump er kalt inn til avhør av statsadvokaten i New York. Det melder avisa New York Times..

Klartale - 16 maj 22 kl. 08:47

Ti personer drept i masseskyting i USA

En person iført skuddsikker vest og hjelm begynte å skyte med rifle på et supermarked lørdag. Det skjedde i byen Buffalo. Byen ligger i delstaten New York i USA.

Klartale - 9 timer siden

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

NRK - Igår: 17:23

Reuters: Én person død etter eksplosjoner på Krim

Det skriver Reuters som siterer regjeringssjef for de lokale myndighetene på Krim, Sergei Aksyonov. Rundt 14.45 kom det meldinger om flere eksplosjoner ved den russiske militærflybasen Saki ved Novofedorivka på Krim-halvøya.

VG - Igår: 16:32

New York Times: Ukrainsk sikkerhetskilde hevder de angrep Krimhalvøya

Det skal ha vært kraftige eksplosjoner i nærheten av en russisk flybase på den annekterte Krimhalvøya, melder Reuters. En person skal ha omkommet..

VG - Igår: 16:32

New York Times: Ukraina hevder å ha angrepet Krimhalvøya

Det skal ha vært kraftige eksplosjoner i nærheten av en russisk flybase på den annekterte Krimhalvøya, melder Reuters. En person skal ha omkommet..

VG - Igår: 16:32

New York Times: Ukrainsk sikkerhetskilde hevder de har angrepet Krimhalvøya

Det skal ha vært kraftige eksplosjoner i nærheten av en russisk flybase på den annekterte Krimhalvøya, melder Reuters. En person skal ha omkommet..

Klartale - Igår: 10:01

Politiet FBI ransaket huset til Donald Trump

Donald Trump varslet selv om at spesialpolitiet FBI hadde ransaket huset hans. Det skrev han på nettstedet Truth Social. Ransakingen skjedde mandag.

NRK - Igår: 04:44

Topprepublikaner krever svar etter ransaking

Republikanernes minoritetsleder i Representantenes hus går hardt ut mot myndighetene etter at Donald Trumps hjem ble ransaket av FBI. Kevin McCarthy sier ifølge The New York Times at justisdepartementet bruker sin myndighet som et politisk våpen mot sine motstandere. Han lover å granske saken hvis republikanerne gjenvinner flertallet i Kongressen i høstens valg.

NRK - 01 jun 22 kl. 22:30

Buffalo-angriper siktet for drap og terrorisme

Mannen som er mistenkt for masseskytingen i Buffalo i New York har fått en siktelse på 25 punkter, som blant annet inkluderer hatkriminalitet og innenlandsterrorisme, melder The New York Times. 14. mai angrep 18-åringen en matbutikk i Buffalo i delstaten New York.

VG - I førrgår: 16:38

Kanye West postet falsk dødsnyhet om Pete Davidson etter Kardashian-brudd

«Skete Davidson er død i en alder av 28» står det i en falsk New York Times-forside Kanye West har postet på Instagram..

NRK - 03 aug 22 kl. 07:04

Kansas beheld retten til abort

I den konservative delstaten Kansas i USA kjem det til å vere lov å ta abort, også i framtida. Det har innbyggarane bestemt i ei folkeavstemming, skriv New York Times. Rundt 60 prosent har stemt «nei» på spørsmålet om Kansas burde endre lovene som vernar om retten til abort.

NRK - 29 jul 22 kl. 02:31

Minst åtte døde i flom i Kentucky

Minst åtte personer er bekreftet omkommet etter voldsomt regn som førte til flom i Kentucky i USA. Byens guvernør, Andy Beshear, omtaler flommen som en de verste i Kentuckys historie. Flere personer er meldt savnet og rundt 23.

VG - 20 maj 22 kl. 17:04

New York Times: Videoer viser hvordan russiske soldater henrettet ukrainere

New York Times har publisert to videoer av det de mener dokumenterer at russiske soldater henrettet minst åtte ukrainske menn i Butsja 4. mars..

Klartale - 16 jun 22 kl. 14:01

Drept for sannheten om regnskogen

To menn satte ut i en båt ut på en elv i Amazonas-jungelen i Brasil. Journalisten Dom Phillips og urfolks-eksperten Bruno Araújo Pereira var om bord. For 12 dager siden ble de meldt savnet.

NRK - 14 jul 22 kl. 16:34

FN-organisasjon politianmeldt

FN-organisasjonen UNOPS, der Grete Faremo var administrerende direktør, er politianmeldt. Det melder Berlingske Tidende. UNOPS har hovedkontor i København, og saken er meldt til dansk politi.

NRK - 12 jul 22 kl. 23:27

Vitner hevder Trump planla marsj

Donald Trump planla å lede en marsj mot Kongressen, men ville at den skulle virke spontan, sier personer som var godt kjent med planene. Det skriver The New York Times etter at komiteen som gransker kongresstormingen, avsluttet sitt sjuende åpne høringsmøte tirsdag. Komiteen har fått tilgang til et utkast til en Twitter-melding der Trumps tilhengere får beskjed om å komme tidlig til Washington den 6.

NRK - 12 jul 22 kl. 22:14

Cheney: Trump har forsøkt å kontakte vitne i kongresshøringen

Donald Trump har forsøkt å kontakte en person som har vitnet i komiteen som gransker kongresstormingen, sier republikanske Liz Cheney. Cheney er nestleder i komiteen i Representantenes hus som gransker stormingen av kongressbygningen 6. januar i fjor.

Klartale - 12 jul 22 kl. 10:23

Mange demokrater vil ha en ny president

64 prosent av demokratene sier de vil se en annen presidentkandidat i 2024. Biden har sagt flere ganger at han planlegger å stille til gjenvalg. Hans egne velgere vil heller ha en annen kandidat.

NRK - 12 jul 22 kl. 09:55

Over 6 av 10 demokrater vil ikke ha Biden i 2024

USAs president Joe Biden møter motstand i eget parti. 64 prosent av demokratene sier de vil se en annen presidentkandidat i 2024. Biden har sagt flere ganger at planen hans er å stille til gjenvalg.

VG - 08 maj 22 kl. 17:18

New York Times: Grete Faremo går av som FN-topp etter avsløring

FN-kontoret som den tidligere justisministeren hadde ansvar for beskyldes for å ha misligholdt 25 millioner dollar. – Jeg anerkjenner mitt ansvar, skriver Faremo i et notat New York Times har fått tilgang til..

NRK - 08 maj 22 kl. 17:05

NYT: Grete Faremo går av som FN-topp etter New York Times-avsløring

Tidligere justisminister Grete Faremo skal ha sagt opp sin stilling i FN, det skriver New York Times..

NRK - 08 jul 22 kl. 11:11

Biden skal legge fram abort-plan

Det er venta at USAs president Joe Biden i dag skal legge fram ein plan for å sikre kvinners rett til abort, melder NTB og AP. Høgsterett fjerna den føderale retten til abort 25. juli.

VG - 05 maj 22 kl. 08:12

New York Times: Russiske generaler drept med USA-hjelp

Amerikanske tjenestemenn sier til New York Times at USA har bidratt med etterretning som har hjulpet ukrainerne å drepe flere russiske generaler..

NRK - 05 maj 22 kl. 04:45

Avis: Russiske generaler drept med hjelp fra USA

USA har bidratt med etterretning som har hjulpet ukrainske styrker med å drepe flere russiske generaler i krigen, skriver New York Times. Avisen baserer seg på to ikke navngitte høytstående amerikanske tjenestemenn og skriver at målrettede angrep har kunnet finne sted som følge av etterretningsinformasjon som ukrainske styrker har fått i sanntid. Washington har ifølge avisens kilder gitt detaljer om Russlands forventede troppeforflytninger, åsted og andre detaljer knyttet til russiske mobile militære hovedkvarter.

NRK - 29 apr 22 kl. 19:20

NYT: EU-forbud mot russisk olje trolig klart til uken

Så tidlig som til uken vil EU-landene trolig godkjenne en gradvis stans i importen av olje fra Russland, ifølge New York Times. Dermed ligger det an til at man får på plass et tiltak som har blitt utsatt flere ganger og som det har vært vanskelig å bli enige om, skriver avisen. Diskusjonen om et importforbud har også vist hvor avhengig mange EU-land er av energi fra Russland.

VG - 22 apr 22 kl. 02:57

New York Times: Republikaner-topper gikk hardt ut mot Trump i private samtaler etter 6. januar

De to øverste republikanerne i Kongressen, Kevin McCarthy og Mitch McConnell, ville bli kvitt tidligere president Donald Trump etter stormingen av kongressbygningen i fjor, skriver The New York Times..

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 18:15

De ble tvunget til å spille i bikini. De norske kvinnenes kamp ble omtalt i New York Times.

I fjor vant kvinnelandslaget i strandhåndball kampen mot bikinikravet..

NRK - 17 jun 22 kl. 04:58

To døde etter skyting ved kirke i USA

To personer døde og en ble såret etter en skyteepisode ved en kirke i Vestavia Hills i Alabama i USA torsdag kveld. Det skriver New York Times. En mistenkt har blitt varetektsfengslet etter skytingen ved Saint Stephen's Episcopal Church i Vestavia Hills.

NRK - 17 jun 22 kl. 03:38

Sivile begravd i massegrav i Lysytsjansk

Mange mennesker, muligens opptil 300 og mange av dem sivile, er dumpet i en massegrav i utkanten av Lysytsjansk, opplyser en soldat til New York Times. Av de døde er mange sivile som er drept av russiske artilleriangrep mot Lysytsjansk, Sievjerodonetsk og Rubizjne, som ligger like nord for de to byene, skriver avisa. Massegraven er ikke tildekket.

NRK - 16 jun 22 kl. 10:31

Satte Osprey på bakken etter flere alvorlige ulykker

Mandag satte det amerikanske forsvaret alle militærfly som ikke er ute på oppdrag på bakken, skriver US Marines i en pressemelding. Målet var å gå gjennom rutiner for risikohåndtering, samt å trene på rutinene rundt trusler og eventuelle feil. Dette skjer etter at det har vært tre ulykker med forskjellige amerikanske militærfly den siste tiden.

NRK - 12 jun 22 kl. 20:47

Hetebølge i sørvestlige USA

Over 75 millioner amerikanere bor i områder der helsemyndighetene har sendt ut advarsler på grunn av en hetebølge. Det skriver New York Times. I Phoenix i Arizona ble en over hundre år gammel varmerekord tanget, da termometeret viste 45,5 grader lørdag.

NRK - 09 jun 22 kl. 09:48

Fleire personar skal vera drepne i Kharkiv

Fem personar skal vera drepne og 12 personar skal vera skadde etter eit russisk åtak i regionen Kharkiv nordaust i Ukraina, ifølge gurvernøren Oleh Synegubov skriv avisa the New York Times. Regionen ligg rundt 40 til 50 kilometer frå grensa til Russland. Russiske styrkar klarte å ta seg heilt inn til dei sentrale delane av Kharkiv.

Aftenposten - 07 apr 22 kl. 07:27

New York Times: Video viser at ukrainske soldater angivelig dreper russiske krigsfanger

En video som er lagt ut i sosiale medier og som New York Times har verifisert, viser det som skal være ukrainske….

Klartale - 07 jun 22 kl. 15:00

Ukraina kan angripe med nye og moderne Nato-våpen

Den siste uka har flere land lovet nye våpen til Ukraina. Våpnene må de bruke for å beskytte seg mot soldater fra Russland. Joe Biden skriver at det er på tide å gi Ukraina mer moderne våpen.

NRK - 07 jun 22 kl. 02:35

Russlands FN-ambassadør forlot møte i Sikkerhetsrådet

Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia forlot et møte i Sikkerhetsrådet etter at EU-president Charles Michel anklaget Moskva for å skape en global matkrise. Det var mens Michel henvendte seg direkte til ham at Nebenzia forlot møtet, skriver New York Times. – Kreml bruker matforsyninger som et skjult missil mot utviklingsland.

NRK - 02 jun 22 kl. 10:12

Heard vil anke æreskrenkelsessaken

Skuespilleren Amber Heard planlegger å anke kjennelsen i saken mellom henne og Johnny Depp. Det skriver New York Times..

VG - 02 jun 22 kl. 10:10

Talsperson for Amber Heard: Planlegger å anke dommen

Amber Heard (36) klarer ikke å beskrive skuffelsen, og skal angivelig planlegge å anke, ifølge New York Times..

NRK - 02 jun 22 kl. 10:12

Heard planlegger å anke

Skuespilleren Amber Heard planlegger å anke kjennelsen i saken mellom henne og Johnny Depp. Det skriver New York Times. Det er en talsmann for Heard, Alafair Hall, som sier til avisen at hun planlegger å anke dommen.

VG - 30 mar 22 kl. 20:43

New York Times: Abramovitsj trodde han skulle dø etter forgiftning

Oligark og Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal ha spurt «dør vi nå?» etter han fikk symptomer på forgiftning etter å ha deltatt i fredsforhandlinger, skriver New York Times..

VG - 30 mar 22 kl. 20:43

New York Times: Abramovitsj spurte «dør vi nå?» etter symptomer på forgiftning

Oligark og Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal ha spurt «dør vi nå?» da han fikk symptomer på forgiftning etter å ha deltatt i fredsforhandlinger, skriver New York Times..

NRK - 29 maj 22 kl. 02:05

Zelenskyj sier det pågår «ubeskrivelig vanskelige» kamper om byer i Luhansk

Ukraina holder stand mot tunge russiske angrep mot byene Sievjerodonetsk og Lysytsjansk i Luhansk, men styrkene står overfor «ubeskrivelig vanskelige» forhold. Det sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag, skriver New York Times. Russiske og ukrainske styrker er i harde gatekamper i området ved Sievjerodonetsk, et viktig knutepunkt for jernbanen i Donbas-regionen øst i Ukraina.

NRK - 27 maj 22 kl. 04:03

Ektemann til drept lærer i Texas døde få dager etter skoleskytingen

Ektemannen til en av lærerne som ble drept i masseskytingen på en barneskole i Texas tirsdag, døde av et hjerteinfarkt torsdag. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Joe Garcia var i gang med forberedelsen til begravelsen til hans kone gjennom 24 år, Irma, da han ble rammet av infarkt.

Klartale - 23 maj 22 kl. 14:45

USA er tomme for næring til barn

USA er tomme for morsmelk-erstatning. Det skaper store problemer for spedbarn.Allerede for 30 år siden ble det advart om at dette kunne skje.

NRK - 22 maj 22 kl. 06:25

Patriark Kirill kan ende på EUs nye sanksjonsliste

Lederen for den russisk-ortodokse kirken, patriark Kirill, kan bli satt på en ny og utvidet sanksjonsliste fra EU, skriver New York Times. Kirill er overhode for 100 millioner russiske troende, og har utmerket seg ved sin støtte til president Vladimir Putin og sitt forsvar for krigen i Ukraina. Ifølge patriark Kirill er Putins regjeringstid et Guds mirakel og krigen et nødvendig forsvar mot nazister og liberale konspirasjoner som infiltrerer Ukraina med homoparader.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com