New Zealand

Mandag, 02 August, 20:46

Nyheter om New Zealand

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 juli 21 kl. 05:44

New Zealand pauser reiseboble

New Zealand stenger grensen mot Australia. Reiseboblen som har gjort at folk kunne reise fritt mellom landene, oppheves i åtte uker. Ordningen ble innført i april og tillot folk fra Australia og New Zealand å reise karantenefritt.

NRK - 09 juni 21 kl. 09:41

Auckland verdens beste by å bo i

Byer i Australia, Japan og New Zealand topper The Economists liste over de beste byene i verden å bo i for 2021. Europeiske byer stupte nedover listen, som er preget av pandemien. Auckland i New Zealand topper årets liste foran Osaka og Tokyo i Japan, Adelaide i Australia og Wellington i New Zealand.

NRK - 05 juli 21 kl. 11:33

Rekordvarm vinter på New Zealand

Årets junimåned var den varmeste som noensinne er registrert på New Zealand. Gjennomsnittstemperaturen i juni var 10,6 grader Celsius, opplyser det statlige forskningsinstituttet NIWA. Det er 2 grader høyere enn 30-årsnormalen og 0,3 grader høyere enn den forrige rekorden, som ble satt i 2003 og tangert i 2014..

NRK - 28 juli 21 kl. 17:45

Store fotballnasjonar ute av OL

Store fotballnasjonar som Tyskland, Frankrike og Argentina er slått ut av den olympiske fotballturbneringa for menn. Frankrike fekk bank med 4-0 av vertsnasjonen Japan, som er klar for kvartfinale. Tyskland måtte slå Elfenbeinskysten for å ta seg vidare, men greidde berre 1-1.

NRK - 28 juli 21 kl. 14:43

Norge topper koronaliste

Norge er på topp på nettstedet Bloombergs rangering av hvilke land det er best å oppholde seg i under pandemien nå. Norge har vaksinert nesten halvparten av befolkningen, det er få nye dødsfall og grensene er ikke stengt, trekker Bloomberg frem i sin begrunnelse. Sveits på andreplass og New Zealand på tredjeplass følger bak på rangeringen..

NRK - 01 juni 21 kl. 10:02

Enorme mengder regn på New Zealand

På tre dager har det regnet like mye som det normalt gjør på tre måneder på Sørøya på New Zealand. Ødeleggelsene er omfattende. Flomstore elver har revet bort broer, mens jordskred har ødelagt veier.

NRK - 06 april 21 kl. 09:13

Opnar for reising i New Zealand

Folk frå New Zealand får frå 18. april reisa karantefritt til og frå Australia. Det kunngjorde statsminister Jacinda Ardern i dag.

NRK - 09 juli 21 kl. 08:56

11 skadd i ulykke med luftballong

En luftballong krasjet nær byen Arrowtown i New Zealand fredag morgen. 11 personer skal være skadd i ulykken, skriver nyhetsnettstedet RNZ. To av de involverte skal være alvorlig skadet, og er fraktet til sykehus med helikopter.

NRK - 02 juli 21 kl. 12:33

Flere får komme til Norge

Fra og med 5. juli kan personer bosatt i utvalgte land på EUs tredjelandsliste besøke familie og kjæreste i Norge, deriblant fra USA og Australia, opplyser regjeringen. Dette gjelder utlendinger som har følgende relasjon til en person bosatt i Norge: * Voksne barn og stebarn og foreldre og steforeldre til voksne barn/stebarn * Besteforeldre, stebesteforeldre, barnebarn og stebarnebarn * Kjærester over 18 år og kjæresters mindreårige barn.

NRK - 01 juli 21 kl. 20:02

Norge får kritikk for sin innsats

Norge er en av seks nære allierte som USA har nedgradert fra øverste til nest øverste nivå i en rapport om menneskehandel. I rapporten blir Norge kritisert for å ikke ha straffeforfulgt noen for menneskehandel i perioden rapporten omhandler. Folk som har vært mistenkt for menneskehandel, har heller blitt tiltalt for mindre alvorlige lovbrudd.

NRK - 05 mars 21 kl. 01:51

New Zealand avlyser tsunamivarsel

New Zealand har nedgradert tsunamivarselet og trekkjer evakueringsordren som blei send ut etter jordskjelvet i Stillehavet. Varselet blei sendt ut torsdag etter eit svært kraftig skjelv med styrke 8,1 ved Kermadec-øyane nord for New Zealand..

NRK - 05 mars 21 kl. 01:01

Flere nye skjelv ved New Zealand

Jordskjelvene ved Kermadec-øyane nord for New Zealand fortsetter med nye kraftige skjelv i natt. Det siste døgnet er det registrert 22 større jordskjelv i området. På New Zealand er det ikke observert store bølger, melder avisa Dominion Post..

NRK - 05 mars 21 kl. 01:01

Fleire nye skjelv ved New Zealand

Jordskjelva ved Kermadec-øyane nord for New Zealand fortsetter med nye kraftige skjelv i natt. Det siste døgnet er 22 større jordskjelv registrert i området. På New Zealand er det ikkje observert store bølgjer, melder avisa Dominion Post..

VG - 04 mars 21 kl. 22:05

Evakuering etter tsunamivarsel på New Zealand

Titusenvis av mennesker på New Zealand og stillehavsøyene Ny Caledonia og Vanuatu måtte evakuere etter de store jordskjelvene på New Zealand..

NRK - 04 mars 21 kl. 15:39

Tsunamivarsel på New Zealand

Det er utstedt tsunamivarsel for kyststrøkene på New Zealand, ifølge Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Et jordskjelv med styrke på 6.9 gikk utenfor New Zealand, natt til fredag lokal tid.

NRK - 22 juni 21 kl. 05:58

Storbritannia jobber med avtale

Tirsdag starter Storbritannia forhandlingene om å slutte seg til frihandelsavtalen CPTPP i Asia og Stillehavsregionen. Det kan bety at britisk næringsliv og forbrukere kan få enestående muligheter uttalte statsminister Boris Johnson mandag. Avtalen omfatter Japan, Canada, Australia, New Zealand, Mexico, Singapore og Vietnam.

NRK - 23 april 21 kl. 20:47

Set «reiseboble» på pause

New Zealand har vedteke å stanse karantenefrie reiser frå Western Australia p.g.a.

NRK - 30 mai 21 kl. 13:16

2000 personer evakuert

2000 innbyggere i Waimakariri på Sørøya i New Zealand har blitt evakuert, og 2000 flere kan måtte gjøre det samme på grunn av oversvømmelser i området. Det melder The New Zeland Herald. De to elvene Ashley og Eyre i regionen Canterbury står i fare for å bryte gjennom eller flomme over dikene, og flere hundre hus kan bli rammet.

VG - 14 juni 21 kl. 15:12

Filmprodusent trekker seg etter kritikk fra Jacinda Ardern

Filmen om Christchurch-massakren på New Zealand møter massiv motstand..

NRK - 19 april 21 kl. 02:48

Karantenefritt Australia – NZ

New Zealand og Australia åpner for karantenefri reise mellom de to landene for første gang på over et år. Fra mandag kan australiere reise til New Zealand uten karantene, og newzealendere kan også komme tilbake fra Australia uten karantene..

Dagbladet - 27 mai 21 kl. 08:51

Utenriksminister frykter «storm» fra Kina

New Zealands utenriksminister, Nanaia Mahuta, frykter at New Zealand dras inn i forhandlingskrigen som utspiller seg mellom Australia og Kina..

E24 - 09 juni 21 kl. 07:07

Norske Skog stenger Tasman-anlegg

Norske Skog stenger produksjonsanlegget Tasman på New Zealand, noe som reduserer produksjonskapasiteten på avispapir med 150.000 tonn..

NRK - 08 juni 21 kl. 10:12

Mer enn 800 arrestert

Politiet i Australia, Østerrike, Canada, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Ungarn, Lithauen, New Zealand, Nederland, Norge, Skottland, Sverige, Storbritannia og USA har overvåket 70 millioner meldinger mellom kriminelle gjennom 18 måneder. Det har fært til hundrevis av politioperasjoner: Mer enn 800 arrestasjoner, mer enn 700 lokasjoner ransaket, forteller sjefen for Europol under en pressekonferanse..

NRK - 15 feb. 21 kl. 05:18

Mutert virus stenger New Zealand

Tre tilfeller av et mutert koronaviruset er registrert på New Zealand, og den største byen Auckland er stengt ned i tre dager, melder Reuters. Det er første gang siden august at myndighetene på New Zealand stenger en rekke virksomheter..

NRK - 01 juni 21 kl. 04:47

Kjøttindustri i USA hacket

Det amerikanske datterselskapet til verdens største kjøttforedlingsselskap, brasilianske JBS, opplyser at det er utsatt for et organisert dataangrep. Angrepet som ble oppdaget søndag, slo ut servere som støtter IT-systemene til JBS i USA og Australia, opplyser JBS USA. Det brasilianske selskapet sier at alle rammede systemer er slått av, at myndighetene er orientert og at selskapets egne IT-ansatte og eksterne eksperter håndterer angrepet.

Aftenposten - 04 mai 21 kl. 20:25

New Zealands Kina-nøling kan skape splittelse med stormakter

Riften mellom Vesten og Kina vokser. Må småstaten New Zealand velge mellom vestlige venner og sin kinesiske….

NRK - 07 mars 21 kl. 10:33

Smittefri uke på New Zealand

Det har ikke blitt oppdaget nye smittetilfeller av koronavirus i New Zealand den siste uka. New Zealands største by, Auckland, stengte ned forrige søndag for å stanse den engelske koronavarianten. I dag oppheves nedstengingen i Auckland, men det er fortsatt begrensninger for hvor mange som kan samles, og munnbind er obligatorisk på offentlig transport.

NRK - 14 mai 21 kl. 23:26

Solberg deltok i toårsmarkering

Statsminister Erna Solberg deltok fredag kveld på toårsmarkeringen for Christchurch Call. Et nettverk som ble etablert etter terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand i 2019. – Terrorangrepet i Christchurch viste at det er behov for mer internasjonalt samarbeid for å hindre at voldelig ekstremistisk materiale spres på nett.

Dagbladet - 09 mai 21 kl. 12:26

Derfor tegner han disse

New Zealand har Geoff Upson tatt opp kampen mot dårlige veier på en litt spesiell måte..

NRK - 08 mai 21 kl. 06:16

Briter kan reise fritt til 12 land

Reisende til og fra Storbritannia kan besøke 12 land uten å måtte gå i karantene fra 17. mai. Blant landene som det åpnes opp for reiser til er Australia, New Zealand, Portugal, Singapore og Israel..

NRK - 23 feb. 21 kl. 04:06

Grindhvaler strandet på New Zealand

En flokk med grindhvaler strandet for andre dag på rad på en avsidesliggende halvøy på New Zealand. Flokken på 49 hvaler strandet først mandag ved Farewell Spit, nord på New Zealands sørlige øy. Mange av dyrene døde, men 28 av dem overlevde..

NRK - 06 mars 21 kl. 05:21

50 nye jordskjelv ved New Zealand

Det siste døgnet har det vore over 50 nye jordskjelv i havet nord for New Zealand, men inga av dei har ført til tsunamialarm. Det sterkaste skjelvet hadde ein styrke på 6,3, melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS..

NRK - 05 mars 21 kl. 01:51

New Zealand trekker tsunamivarsel

New Zealand nedgraderer tsunamivarselet og trekker evakueringsordren som ble utstedt etter det kraftige jordskjelvet torsdag nord for øygruppen. Varselet ble sendt ut etter et svært kraftig skjelv med styrke 8,1 ved.

NRK - 04 mars 21 kl. 23:08

Tsunamibølger observerte

Fleire tusen menneske er evakuerte i New Zealand, Ny-Caledonia og Vanuatu etter at det er observert tsunamibølgjer frå jordskjelvet som ramma torsdag, melder AFP. Skjelvet med styrke 8,1 hadde senter ved Kermadec-øyane nord for New Zealand..

VG - 04 mars 21 kl. 22:05

Tsunamivarsel etter jordskjelv: «Evakuer umiddelbart»

Titusenvis av mennesker på New Zealand og stillehavsøyene Ny Caledonia og Vanuatu har blitt bedt om å evakuere etter de store jordskjelvene på New Zealand..

NRK - 04 mars 21 kl. 20:49

Nytt tsunamivarsel på New Zealand

Det er utstedt nytt tsunamivarsel etter enda et kraftig jordskjelv utenfor kysten til New Zealand. Ifølge Det amerikanske jordskjelvssenteret USGS er skjelvet målt til styrke 8. Folk i kystområdene ved skjelvet blir bedt om å evakuere hjemmene sine..

NRK - 04 mars 21 kl. 17:21

New Zealand opphever tsunamivarsel

Det er ikke lenger fare for at en tsunami vil ramme landområder på New Zealand etter det kraftige jordskjelvet, melder sivilforsvaret i landet. Folk som er evakuert kan dermed reise hjem igjen..

NRK - 04 mars 21 kl. 14:54

Kraftig jordskjelv ved New Zealand

Et jordskjelv med styrke på 7.3 har gått ved New Zealand ifølge Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS, men det er foreløpig ikke sendt ut varsel om tsunami. Skjelvet hadde sitt episenter øst for Nordøya, og rammet natt til fredag, lokal tid..

NRK - 04 mars 21 kl. 14:54

Frykt for tsunami på New Zealand

Et jordskjelv med styrke på 7.3 har gått ved New Zealand. Det er foreløpig ikke sendt ut varsel om tsunami, men innbyggere langs kysten er likevel bedt om å komme seg til den nærmeste høyden, eller så langt vekk fra kysten som mulig..

VG - 25 april 21 kl. 12:10

Helt sant – her var det 50.000 på livekonsert

Se på dette bildet. I Norge ville det vært helt utenkelig, men popgruppen «Six60» samlet 50.000 fans til konsert på New Zealand lørdag..

NRK - 27 feb. 21 kl. 09:32

Auckland stenger ned

Den største byen i New Zealand, Auckland, blir stengd ned i ei veke, seier statsminister Jacinda Ardern. Årsaka er eitt smittetilfelle, der smittevegen er ukjend. New Zealand har svært lite smitte, men har fleire gonger innført svært strenge lokale reglar for å slå ned smitteutbrot..

Dagbladet - 19 april 21 kl. 06:25

Åpner: - Har vært et mareritt

Gleden var stor da New Zealand og Australia mandag åpnet for karantenefri reise mellom de to landene for første gang på over et år..

VG - 19 april 21 kl. 05:38

Reiseboble mellom Australia og New Zealand åpnet: – Helt overveldende

SYDNEY (VG) Claire (6) har fått øye på morfar Jeff og mormor Laurel. De står trippende i ankomsthallen på flyplassen i Sydney, og kaster seg mot barnebarnet..

NRK - 28 des. 20 kl. 07:41

Sorg over død kiwi på New Zealand

En sjelden hvit kiwi er død på New Zealand. Det melder Pūkaha National Wildlife Centre på Instagram. Kiwien «Manukura» ble født i fangenskap i mai 2011.

VG - 17 april 21 kl. 19:26

Hevder «Ringenes Herre»-serien blir «den største noensinne»

Turistsjefen på New Zealand røper at første sesong av den kommende «Ringenes Herre»-serien på Amazon vil koste nær 4 milliarder kroner..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt