Nyheter om Nedstenging

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 aug 21 kl. 08:03

New Zealand forlenger Nedstenging

New Zealands statsminister Jacinda Ardern sier at deltautbruddet i landet fortsatt ikke har nådd toppen, og hun forlenger den nasjonale nedstengningen. – Deltavarianten tjuvstartet, og vi måtte ta igjen forspranget så raskt vi kunne. Vi tror ikke at toppen er nådd, sier statsminister Jacinda Ardern.

NRK - 27 jul 21 kl. 06:43

Melbourne letter på restriksjonene

Melbourne åpner igjen tirsdag etter den siste tids Nedstenging. I storbyen Sydney i New South Wales går fortsatt mot Nedstenging etter fire uker med strenge restriksjoner. Tirsdag ble det registrert 172 nye smittetilfeller i delstaten.

NRK - 13 sep 21 kl. 15:00

Uvaksinerte grekere må teste seg

I Hellas må nå arbeidstakere i både offentlig og privat sektor som ikke er vaksinert testes en gang i uken, melder nyhetsbyrået AP. Regningen for testen må de betale selv. Lignende regler vil gjelde for blant annet idrettsarrangementer, museer, kinoer og restauranter.

NRK - 03 sep 21 kl. 04:58

Smittetopp i Australia

Delstaten New South Wales i Australia har registrert rekordmange nye koronatilfeller det siste døgnet. Helsemyndighetene i delstaten har siste døgnperiode som gikk fram til torsdag kveld registrert 1.431 nye lokale smittetilfeller, samt ett tilfelle av koronasmitte fra utlandet.

NRK - 01 sep 21 kl. 08:33

Ikke aktuelt å stenge Oslo

– Det er ingen tvil om at smittetallene er høyere enn vi fikk forespeilet fra helsemyndighetene da de satte skoler på grønt nivå, sier Raymond Johansen til NRK. Oslos byrådsleder venter råd fra FHI og Helsedirektoratet i løpet av dagen. Her etterspør han også råd for vaksinering av de mellom 12 og 15 år: – Det er også hast at vi får klare og tydelige råd om det som gjelder vaksinering av dem mellom 12 og 15 år.

NRK - 30 aug 21 kl. 10:22

Nedstenging truer kaffeforsyninger

Nedstengingen av Ho Chi Minh – Vietnams største by og en viktig eksporthavn for kaffe – skaper uro for kaffeforsyningen verden over. Vietnam er en stor produsent av robusta, en kaffebønnevariant som brukes i pulverkaffe og noen espressoblandinger. Hittil i år har grossistprisene på robustabønner steget med 50 prosent, skriver BBC..

NRK - 24 aug 21 kl. 10:08

Equinor med alvorlig regelbrudd

Petroleumstilsynet har gitt pålegg til Equinor etter en gransking av oljeutslipp på Gullfaks-feltet i april i år. Tilsynet opplyser at granskingen har identifisert alvorlig brudd på regelverket. Equinor har fått pålegg om å «gjennomgå interne krav i Equinor og etablerte rutiner på Gullfaks C for å sikre at overhaling av sikkerhetsfunksjoner gjennomføres i henhold til regelverkets krav».

NRK - 19 aug 21 kl. 17:30

FHI forberedt på økt smitte

Assisterende direktør i Folkehelseinstituttet, Geir Bukholm, sier at FHI er forberedt på en periode med økt spredning av koronaviruset i samfunnet. Han sier at det viktigste fremover blir å følge med på hvor syke folk blir når de først er smittet. Bukholm utelukker ikke flere smitteverntiltak utover høsten, men sier det trolig ikke blir full Nedstenging..

NRK - 19 aug 21 kl. 05:12

12-åringer vaksineres i New Zealand

New Zealand åpner for koronavaksinasjon av barn mellom 12 og 15 år. Fra før har man kunnet vaksinere unge fra 16 år og oppover. Landets regjering kunngjorde endringen torsdag, dagen etter at myndighetene innførte en nasjonal Nedstenging på minst tre dager, samt sju dager i Auckland og Coromandel, for å slå ned et utbrudd av deltavarianten.

NRK - 18 aug 21 kl. 05:10

New Zealand stenger i tre dager

New Zealands regjering har innført nasjonal Nedstenging i tre dager etter at deltavarianten av koronaviruset er påvist i landet. Beslutningen ble tatt onsdag etter at fem smittetilfeller er påvist. Det første tilfellet ble påvist tirsdag.

E24 - 10 aug 21 kl. 06:26

Børsene i Kina faller etter ny Nedstenging: Spillselskap raser etter børsnotering

Krafton blir den første store sørkoreanske aksjen som faller fra start i år, mens oljeprisen henter seg noe inn fra gårsdagens fall..

E24 - 09 aug 21 kl. 11:26

Oljeprisen faller kraftig etter ny Nedstenging i Kina

Avlyste avganger og mindre oljeimport i Kina svekker etterspørselen etter olje..

NRK - 04 aug 21 kl. 16:53

– Nasjonale tiltak kan være over

Helsedepartementet sier at en eventuell ny smittebølge trolig ikke blir møtt med en nasjonal Nedstenging i høst, men at det kan bli regionale tiltak. Helsedepartementet opplyser at i løpet av neste uke vil alle voksne ha fått tilbud om første vaksinedose. Innen siste halvdel av september skal alle ha fått tilbud om andre dose.

NRK - 02 aug 21 kl. 01:16

Fauci tror ikke på ny Nedstenging

USAs smitteverntopp Anthony Fauci tror ikke en ny smittebølge med deltavarianten vil føre til nye Nedstenginger i høst, selv om deltasmitten stiger i flere amerikanske byer og stater. President Joe Biden har varslet at deltasmitten trolig må møtes med nye tiltak, men Fauci sier vaksinasjonsgraden gjør at det ikke vil bli en smittebølge som i vinter. (NTB).

NRK - 28 jul 21 kl. 03:45

Australia forlenger Nedstenging

Australske myndigheter forlenger Nedstengingen av delstaten New South Wales og storbyen Sydney i enda en måned for å ta knekken på spredningen av deltaviruset. Det opplyser delstatsminister Gladys Berejiklian ifølge Reuters. Siste døgn ble det meldt om 177 nye tilfeller i delstaten.

NRK - 27 jul 21 kl. 14:53

Rekordhøy koronadød i Indonesia

Indonesia registrerte rekordhøye 2069 koronadødsfall det siste døgnet. Landet står om dagen overfor sitt dødeligste smitteutbrudd siden pandemien startet. Smitteøkningen skjer samtidig som Indonesia denne uken åpnet opp for å la små butikker, gaterestauranter og noen kjøpesentre gjenåpne etter en treukers lang Nedstenging..

NRK - 25 jul 21 kl. 18:07

Indonesia forlenger Nedstenging

Indonesia har besluttet å forlenge den delvise nedstengningen av landet med en uke, men gir noen lettelser til næringslivet. Landet innførte strenge tiltak grunnet en ny smittetopp den siste tiden, som gjorde landet til episenter for koronasmitten i Asia. President Joko Widodo sier at utbruddet, som har krevd 83.

NRK - 24 jul 21 kl. 06:43

Hanoi koronastenges i 15 dager

Fra lørdag stenges Vietnams hovedstad Hanoi ned, mens et utbrudd rundt Mekong-deltaet sør i landet er i ferd med å spre seg. Ordren om Nedstenging kom fredag og innebærer at det ikke er lov å møtes offentlig i grupper på mer enn to personer. Bare offentlige kontorer, sykehus og nødvendige bedrifter kan holde åpent..

NRK - 20 jul 21 kl. 20:14

Frankrike: smitten sprer seg fort

Den siste uken har smittespredningen av koronaviruset i Frankrike økt med rundt 150 prosent på grunn av deltavarianten. – Noe sånt har vi aldri sett før, ikke med den originale koronavarianten, heller ikke med alfa, beta eller gammavariantene, sa Frankrikes helseminister Olivier Véran da han talte til parlamentet tirsdag. Han sa samtidig at flokkimmunitet er den eneste måten å bli kvitt korona på og at folk ikke måtte nøle med å ta vaksinen.

E24 - 24 maj 21 kl. 21:06

Frykter ny Nedstenging i Oslo: Tør ikke åpne før etter sommeren

Til tross for gjenåpningen av hovedstaden, har restauranten og baren The Broker bestemt seg for å holde stengt gjennom hele sommeren. Risikoen for nok en Nedstenging og mangel på kapasitet grunnet smitteverntiltak gjør det ikke er verdt det, mener eieren..

E24 - 18 jul 21 kl. 13:42

Broadway åpner opp: – Trodde aldri vi skulle komme oss tilbake

MANHATTAN (E24): New Yorks milliardindustri har gått på katastrofetap etter 15 måneder med Nedstenging. Nå håper de at norgesvennen Bruce Springsteen skal dra inn de første millionene etter gjenåpningen..

E24 - 16 jul 21 kl. 08:22

Plantasjen med corona-smell på 80 millioner kroner

Plantekjeden økte driftsresultatet til tross for slagsreduksjon knyttet til Nedstenging i Norge..

NRK - 14 jul 21 kl. 03:59

Sydney forlenger Nedstenging

Innbyggerne i Australias største by må belage seg på strenge koronarestriksjoner i to uker til. Det er klart etter at det er rapportert om 97 nye smittetilfeller i delstaten New South Wales, som Sydney ligger i. Det er det nest høyeste døgntallet som er registrert i det nye smitteutbruddet i storbyen, skriver Sydney Morning Herald..

VG - 08 jul 21 kl. 08:43

Helsetoppene om deltavarianten: – Hver uke teller

Å bremse deltavarianten i Norge blir nøkkelen for å hindre en ny smittebølge. Slik vil helsetoppene unngå en ny nasjonal Nedstenging..

E24 - 06 jul 21 kl. 06:24

Kinesiske myndigheter ville stoppe milliardnotering

Det er blandet stemning på de toneangivende Asia-børsene tirsdag morgen, men det er markant oppgang i Singapore. Samtidig kan det gå mot videre Nedstenging i Sydney, og kinesiske myndigheter strammer grepet om tek-bransjen..

E24 - 05 maj 21 kl. 05:44

Blandet på Asia-børsene

Det er ingen klar retning på Børsene i Asia- og Stillehavsområdet i morgentimene. India går mot ny Nedstenging etter å ha passert 20 millioner coronasmittede. Singapore-børsen faller etter nyheter om ny virusmutasjon og Nedstenging..

NRK - 29 jun 21 kl. 04:41

Ny storby stenges ned i Australia

Millionbyen Brisbane stenges ned i tre dager for å bekjempe spredning av koronaviruset. Det er den fjerde australske storbyen som stenges ned. Fra før er det innført Nedstenging i Sydney, Darwin og Perth..

NRK - 27 jun 21 kl. 15:08

Strømmer ut før Nedstenging

Titusener av arbeidere strømmet ut av Bangladeshs hovedstad Dhaka før en omfattende nedstengning på grunn av økende koronasmitte. Det er registrert over 880.000 smittede og litt over 14.

NRK - 02 maj 21 kl. 04:20

Fauci mener India bør stenge ned

USAs smitteverntopp Anthony Fauci mener India bør gå i Nedstenging i flere uker for å komme seg ut av koronakrisen som har rammet landet. Fulle sykehus, et stort antall døde og over 400.000 nye smittetilfeller daglig er situasjonen i India.

E24 - 01 maj 21 kl. 07:53

Nedstenging ga kunstboom: – Folk trenger slike opplevelser

Nedstenging og hjemmekontor har gjort nordmenn tørste etter hjemmeopplevelser og kunst. Siden Nedstengingen i fjor har The Art Collective hatt en omsetningsvekst på over 200 prosent i forhold til året før..

NRK - 29 apr 21 kl. 11:55

Tyrkia forbereder stor-Nedstenging

Tyrkia innleder torsdag en treukers Nedstenging. Restriksjonene er de strengeste siden koronapandemien startet, melder NTB. Nedstengingen skyldes at landet ikke har greid å få smittetallene ned, og heller ikke antall covid-tilfeller som ender med døden.

NRK - 22 jun 21 kl. 19:04

Mangel på utenlandske arbeidere

Fire av ti reiselivsaktører mangler nødvendig arbeidskraft fra utlandet, ifølge NHO Reiseliv. – Etter halvannet år med Nedstenging har nå flere reiselivsbedrifter gode bookingtall for sommeren, men ikke nok ansatte til å ta imot gjester, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv..

NRK - 26 apr 21 kl. 19:50

Varsler full Nedstenging i Tyrkia

Tyrkias president Recep Erdogan vil innføre en omfattende Nedstenging av landet torsdag, som følge av smittespredningen i landet, melder tyrkiske medier. Nedstengingen vil vare til 17. mai, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

NRK - 11 jun 21 kl. 13:15

– Nødvendig med innreisekontroll

Selv om det lempes på innreisereglene for fullvaksinerte, blir det omfattende kontroll og testing på grensa. – Fortsatt nødvendig, mener justisminister Monica Mæland. – Vi må unngå importsmitte og en potensiell ny Nedstenging som en konsekvens av økt reiseaktivitet, som vi så i forbindelse med jul og nyttår, sier Mæland til NTB..

NRK - 14 apr 21 kl. 10:41

Nye strenge koronatiltak i India

Indias rikeste delstat Maharashtra innfører strengere koronatiltak, men vil ikke kalle det en Nedstenging, melder nyhetsbyrået AP. I fjor førte en Nedstenging til at millioner mistet jobben og at flere ledige måtte gå mange mil til hjembyene sine..

VG - 12 apr 21 kl. 21:16

Brønnøy med full Nedstenging: Flere smittet i lokalt utbrudd

Brønnøy kommunen innfører full Nedstenging etter at det mandag er bekreftet 23 positive tester på hurtigtest, bekrefter ordfører Eilif Kristian Trælnes overfor VG..

Dagbladet - 03 jun 21 kl. 12:24

- Utbruddet har tatt en ny vending

Tromsø håper å slippe en ny Nedstenging..

Dagbladet - 03 jun 21 kl. 12:24

- Utbruddet har tatt en ny vending

Tromsø håper å slippe en ny Nedstenging..

Dagbladet - 02 jun 21 kl. 18:06

Forsvarer «Game of Thrones»-finalen

«Hodor»-skuespiller Kristian Nairn forsvarer «Game of Thrones»-slutten i et eksklusivt intervju med Dagbladet, og sier at livet i Nedstenging har vært «tragikomisk»..

NRK - 01 jun 21 kl. 12:03

FHI endrer ikke risikovurderingen

Til tross for nye utbrudd i Trondheim og Asker av den såkalte indiske virusvarianten, Delta, er Folkehelseinstituttets risikovurdering uforandret. – Per nå er vår vurdering at denne varianten kan håndteres med samme smitteverntiltak som vi bruker uavhengig av variant nå, skriver avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) i en epost til NTB. Trondheim innførte en streng Nedstenging mandag og har varslet at de ikke har oversikt over alle nærkontakter.

NRK - 01 jun 21 kl. 12:03

FHI endrer ikke risikovurdering

Til tross for mistanke om nye utbrudd i Trondheim og Asker av den såkalte indiske virusvarianten, Delta, er Folkehelseinstituttets risikovurdering uforandret. – Per nå er vår vurdering at denne varianten kan håndteres med samme smitteverntiltak som vi bruker uavhengig av variant nå, skriver avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) i en epost til NTB. Trondheim innførte en streng Nedstenging mandag og har varslet at de ikke har oversikt over alle nærkontakter.

NRK - 31 maj 21 kl. 11:19

Nå varsler Trondheim Nedstenging

Etter en kraftig økning i smitten i Trondheim, som det mistenkes skyldes spredning av den indiske virusvarianten, varsles det nå flere strenge tiltak i kommunen..

NRK - 29 maj 21 kl. 21:59

Hadde symptomer - testet seg ikke

Den danske avisen Politiken skriver at statsminister Mette Frederiksen hadde klare symptomer på korona tidlig mars 2020, men unnlot å teste seg. Avisen skriver statsministeren hadde feber og pustebesvær i dagene frem mot Nedstengingen av Danmark den 11. mars.

NRK - 29 maj 21 kl. 15:50

Nederland åpner mer opp i juni

Nederland slipper litt opp på koronarestriksjonene den 5. juni. Etter nær et halvt år med Nedstenging, har landet nå kommer til tredje trinn i sin gjenåpningsplan..

NRK - 29 maj 21 kl. 15:50

Nederland åpner opp i juni

Nederland slipper opp på koronarestriksjonene den 5. juni. Etter nær et halvt år med Nedstenging, har landet nå kommer til tredje trinn i sin gjenåpningsplan.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt