Nato-sjef

Saturday, 03 December, 20:29

Nyheter om Nato-sjef

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 okt 22 kl. 13:00

Både Russland og Nato er klare for øvelser

– Det er mulig å tenke at Russland ønsker å sende et signal til Vesten om kjernefysisk avskrekking. Det kan de gjøre ved å vise at de er i stand til å skyte disse rakettene, sier Kristian Åtland til avisa Nordlys. Han er sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Klartale - 08 nov 22 kl. 11:26

Kan han sikre Sverige en plass i Nato?

Ulf Kristersson vant valget og ble statsminister i Sverige. Da tok han også over en svensk søknad om å få bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Nesten alle medlemslandene har sagt ja til at Sverige og Finland kan få bli med.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 12 okt 22 kl. 13:00

Russland skal ha militær øvelse i havet ved Norge

– Det er mulig å tenke at Russland ønsker å sende et signal til Vesten om kjernefysisk avskrekking. Det kan de gjøre ved å vise at de er i stand til å skyte disse rakettene, sier Kristian Åtland til avisa Nordlys. Han er sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

NRK - 15 okt 22 kl. 07:35

SVs programkomité snur om Nato-medlemskap

I forslaget til SVs nye prinsipprogram heter det ikke lenger at partiet skal jobbe for norsk Nato-exit, skriver Klassekampen. Formuleringer om dette er nå byttet ut med en formulering om at «Norge bør bruke sin posisjon til å gjøre Nato til en ren forsvarsallianse», skriver avisa. – Jeg mener det å ha en setning om å skulle melde Norge ut av Nato i dag, blir feil.

NRK - 25 nov 22 kl. 21:19

Sverige, Finland og Tyrkia: Fremgang i Nato-forhandlingene

Representanter fra Sverige, Finland og Tyrkia møttes fredag i Stockholm om Nato-avtalen som ble inngått i sommer. Landene melder om fremgang i forhandlingene. Ifølge en felles uttalelse har Sverige og Finland tatt skritt for å møte Tyrkias krav, melder Sveriges Radio.

Klartale - 01 nov 22 kl. 13:45

Lover å støtte Ukraina og Moldova

Nærmere et halvt år er gått siden Sverige og Finland sendte sine søknader til Nato. De ønsker å bli en del av forsvars-samarbeidet.Under samme tid har svenskene fått ny regjering.

Klartale - 05 jul 22 kl. 06:00

Sverige og Finland nærmer seg Nato-medlemskap

Sist uke var det møte med forsvars-samarbeidet Nato. Der ble det snakket om ulike ting. Blant annet om Sverige og Finland, og om de får bli medlem av Nato.

NRK - 15 nov 22 kl. 23:48

Nato-ambassadører skal diskutere Polen

Nato-landenes ambassadører samles onsdag for å diskutere situasjonen i Polen etter mulige russiske missilnedslag, oppgir diplomatikilder til Reuters. Polske myndigheter vurderer å utløse artikkel 4 i Nato-traktaten, som slår fast at «partene vil rådslå med hverandre når som helst en av dem mener at noen parts territoriale ukrenkelighet, politiske uavhengighet eller sikkerhet er truet.» Diplomatkilder sier til nyhetsbyrået Reuters at ambassadører for Nato-landene skal treffes onsdag for å diskutere situasjonen.

NRK - 15 nov 22 kl. 22:12

Ukraina ber Nato samles til hastemøte

Ukraina oppfordrer Nato-landene til å holde et hasteinnkalt toppmøte etter at russiske raketter angivelig slo ned i Polen og drepte to mennesker. – Et kollektivt svar på russiske handlinger må være hardt og prinsippfast, sier Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på Twitter tirsdag kveld. – Blant umiddelbare handlinger: Et Nato-toppmøte med Ukrainas deltakelse for å tegne opp ytterligere felles handlinger, som vil tvinge Russland til å endre sin opptrappingskurs, samt forsyne Ukraina med moderne luftfartøy, fortsetter Kuleba.

NRK - 15 nov 22 kl. 21:37

Nato følger utviklingen i Polen tett

Nato undersøker meldingene om rakettnedslag i Polen og samarbeider tett med Nato-landet. – Vi undersøker disse rapportene og koordinerer tett med vårt allierte Polen, opplyser en Nato-kilde til NTB. To personer ble drept i rakettnedslaget, ifølge en amerikansk etterretningskilde som sier til AP at en eller flere russiske raketter rammet Polen tirsdag.

Dagbladet - 29 nov 22 kl. 18:55

- Da blir Nato et legitimt mål

Viseformann i Russlands sikkerhetsråd og landets tidligere president, Dmitrij Medvedev, sier at Nato blir et legitimt mål for Russlands militære styrker dersom de forsyner Ukraina med luftvernsystemet Patriot og Nato-personell..

NRK - 28 nov 22 kl. 14:09

Tyrkia vil møte Sverige og Finland om medlemskap på Nato-møte

Tyrkias utenriksminister vil treffe sine kolleger fra Sverige og Finland for å diskutere Nato-medlemskap når alliansen har ministermøte i Romania tirsdag. – Vi kommer til å møte Sveriges og Finlands utenriksministre i et trilateralt format i Bucuresti i morgen, sier Mevlüt Çavusoglu til den tyrkiske TV-kanalen NTV. Etter Russlands invasjon i Ukraina, har de tidligere alliansefrie nordiske landene søkt om medlemskap i Nato.

NRK - 02 okt 22 kl. 17:13

Ni Nato-land med støtteerklæring for framtidig ukrainsk medlemskap

Lederne for ni Nato-land tok søndag til orde for å finne en vei til Nato-medlemskap for Ukraina. De ni oppfordrer også alle de 30 medlemslandene til å trappe opp den militære støtten til Kyiv. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kunngjorde fredag overraskende at landet søker om Nato-medlemskap og ønsker å få saken hurtigbehandlet.

NRK - 16 nov 22 kl. 02:51

Biden i hastemøte med ledere for G7 og Nato

USAs president Joe Biden har holdt hastemøte med G7 og Nato-ledere etter at Polen har opplyst at en rakett falt ned i en landsby der to mennesker døde. Møtet ble holdt onsdag morgen på hotellet der Biden er innlosjert på Bali i Indonesia, der de samme lederne er til stede på G20-toppmøtet. Ledere for alle G7-landene – USA, Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia og Japan – deltok.

NRK - 17 okt 22 kl. 19:58

Norge støtter Georgias ambisjoner om EU- og Nato-medlemskap

– Russland har i lengre tid lagt sterkt press på Georgia, fordi de ikke ønsker at Georgia skal integrere seg vestover, med EU og Nato. Prinsippet om at alle land må få velge sin egen utenrikspolitisk kurs er viktigere i dag enn noensinne, sier Huitfeldt i en pressemelding. Hun er denne uken på reise i Georgia og Armenia.

NRK - 08 nov 22 kl. 17:37

Nytt møte mellom Erdogan og Kristersson om Nato-søknaden i Stockholm i slutten av måneden

Tirsdag møttes Tyrkias president Erdogan og Sveriges statsminister Ulf Kristersson for å blant annet diskutere Nato-søknaden. Det blir et nytt møte mellom Erdogan og Kristersson om Nato-søknaden i Stockholm i slutten av november. – Jeg håper på mer positiv fremgang ved neste møtet, sier Erdogan, ifølge SVT.

NRK - 30 nov 22 kl. 18:02

Stoltenberg helsar norsk-tysk samarbeid velkomen

Generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg er positiv til forslaget frå Noreg og Tyskland om å opprette eit senter som skal overvake undersjøisk infrastruktur. – Eg helsar forslaget frå Tyskland og Noreg varmt velkomen, seier Stoltenberg. Han ser fram til å diskutere saka med Olaf Scholz og Jonas Gahr Støre seinare onsdag.

NRK - 30 nov 22 kl. 17:03

Ønsker Nato-senter for å overvake undersjøisk infrastruktur

Noreg og Tyskland foreslår at Nato skal opprette eit senter som skal styrke vernet av undersjøisk energi-infrastruktur. Det er klart etter at Jonas Gahr Støre og Tysklands forbundskanslar Olaf Scholz møttest i Berlin onsdag. Eit slikt senter bør bli organisert med privat sektor, slik at ein kan samordne planar og tryggleik for å hindre sabotasje i framtida, sa statsleiarane etter møtet.

VG - 29 nov 22 kl. 11:02

Avviser Putin-påstand: – Nato har aldri truet Russland

BUCURESTI (VG) Jens Stoltenberg tar sterkt avstand fra påstander om at Nato har provosert Russland ved å åpne for medlemskap fra Russlands naboland..

NRK - 03 nov 22 kl. 05:19

Tror Sverige kan bli medlem av Nato før nyttår

For at Tyrkia skal godkjenne Sverige og Finland som Nato-medlem, må landene utlevere 73 personer som Tyrkia krever å få utlevert, det sa Tyrkias ambassadør, Yönet Can Tezel, til Sverige til SVT onsdag kveld. Sverige må etterkomme Tyrkias utvisningsbegjæringer, så langt har de ikke gjort det, sier ambassadør Tezel Tidligere ambassadør til Tyrkia, Michael Sahlin, tror forhandlingene om medlemskap nærmer seg en løsning, og at svenskene kan bli Nato-medlem allerede før nyttår, ifølge Sveriges Radio.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:33

Nato-utvidelse kan kreve nye investeringer i Norge

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram vil ikke utelukke at svensk og finsk Nato-medlemskap kan utløse nye investeringsbehov i Norge. – Det kan ikke utelukkes. Vi driver selv og investerer og legger til rette for alliert mottak, sier Gram, som onsdag deltar på Nordisk råd-møter i Finlands hovedstad Helsingfors.

NRK - 24 nov 22 kl. 16:10

Orban lover Nato-ja til Sverige og Finland

Ungarns statsminister Viktor Orban sier landet vil si ja til svensk og finsk Nato-medlemskap tidlig neste år, skriver Bloomberg Ungarn har, i likhet med Tyrkia, holdt igjen ratifiseringen av medlemssøknaden til de to nordiske landene, men har hele tiden lovet å samtykke til innmeldingen. (NTB).

VG - 24 nov 22 kl. 12:18

Sverige på vei inn i Nato: Vil sende flere soldater nordover

Sverige legger nå planer for å forsterke forsvaret i Nord-Sverige. I planene ligger en ny militærbase for mottak av Nato-soldater ved Kiruna, noen mil fra grensen mot Norge og Narvik..

Klartale - 26 apr 22 kl. 09:34

Sverige og Finland skal være enige om å søke Nato sammen

Krigen i Ukraina har fått land til å tenke nytt. Både Sverige og Finland har stått utenfor forsvars-samarbeidet Nato. Men nå skal de være enige om at de ønsker å bli med.

Klartale - 27 okt 22 kl. 10:00

Slik jobber de russiske spionene

Norge har arrestert en russisk statsborger de mistenker er spion. Han mistenkes for å være en «illegalist». Han er den første oppdaget i Norge.

Klartale - 16 maj 22 kl. 15:43

Lover å forsvare Sverige og Finland ved angrep

Sverige og Finland har bestemt seg. De vil bli medlem i forsvar-samarbeidet Nato. Det skjer etter at Russland startet krig med Ukraina.

NRK - 16 nov 22 kl. 13:11

Stoltenberg: – Polen har ikke bedt om artikkel 4-møte

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen onsdag at medlemslandet Polen ikke har bedt om et møte i tråd med Nato-traktatens artikkel 4. Artikkel 4 utløses når et Nato-land mener deres sikkerhet, politiske uavhengighet eller territorielle integritet er truet. I forbindelse med eksplosjonen som tok to menneskeliv i Polen tirsdag, varslet Polen at de vurderte å utløse artikkel 4..

Klartale - 16 nov 22 kl. 13:11

Tror raketten som traff Polen var en ulykke

To personer døde etter at en rakett traff en landsby i Polen. Det skjedde tirsdag. Samme kveld hintet Andrzej Duda om at raketten kunne være fra Russland.

Aftenposten - 16 nov 22 kl. 09:50

Krisemøte i Nato. Slik kan de reagere

I dag samles Nato-landenes ambassadører. Her er fire alternativer de kommer til å diskutere..

NRK - 16 nov 22 kl. 09:37

Nato og G7 lover full støtte til etterforskning i Polen

Nato og G7-landene lover full støtte til Polens etterforskning av eksplosjonen som onsdag rammet en polsk landsby ved den ukrainske grensen. I en felles uttalelse tidlig onsdag morgen unngår lederne å bruke ordene angrep og rakett. – Vi diskuterte eksplosjonen som fant sted i den østlige delen av Polen i nærheten av grensen til Ukraina.

E24 - 16 nov 22 kl. 07:24

Dette skjer i dag: Krisemøte i Nato og generalforsamling i Flyr

Nato holder krisemøte, Flyr holder generalforsamling, og Trump er tilbake. Velkommen til en onsdag som helt sikkert vil være stappet med nyheter..

NRK - 16 nov 22 kl. 01:52

Joe Biden innkaller til hastemøte med ledere for G7 og Nato

USAs president Joe Biden innkaller til hastemøte med G7 og Nato-ledere etter at Polen har opplyst at en rakett tok livet av to mennesker i landsbyen Przewodów. (NTB).

E24 - 15 nov 22 kl. 22:45

Nato innkaller til krisemøte – Polen vurderer å utløse artikkel 4

USA og Nato undersøker opplysningene om at russiske raketter kan ha truffet en polsk landsby. To personer ble drept, og Polen vurderer å utløse Natos artikkel 4..

E24 - 15 nov 22 kl. 22:45

Polen sier russisk rakett rammet landet – krisemøte i Nato

Det holdes krisemøte i Nato onsdag etter at to personer ble drept da det som ifølge Polen var en russisk rakett rammet landet tirsdag..

NRK - 30 sep 22 kl. 15:53

Nato: Skader på gassledninger gir stor bekymring

Nato er dypt bekymret over skadene som er påført gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen, skriver alliansen i en pressemelding. – All tilgjengelig informasjon tyder på at dette er et resultat av bevisste, hensynsløse og uansvarlige sabotasjehandlinger. Disse lekkasjene forårsaker risiko for frakt og betydelig miljøskade, heter det i meldingen.

NRK - 15 nov 22 kl. 07:54

Norge gir 300 millioner av Ukraina-midler til Nato-fond

Regjeringen er i gang med å fordele de tre milliardene Stortinget har bevilget i militær støtte til Ukraina for 2022. Nå er det bestemt at 300 millioner av disse skal gå til Nato-fondet Comprehensive Assistance Package (CAP). – Behovet for støtte til Ukraina er omfattende og tidskritisk.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:16

Minst seks drept og 81 såret av bombe i Tyrkia

– Dette var et grusomt angrep. De skyldige vil bli straffet, sa Recep Tayyip Erdogan til journalister kort tid etter. Han er president i Tyrkia.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:16

Minst seks drept og 81 skadd av bombe i Tyrkia

– Dette var et grusomt angrep. De skyldige vil bli straffet, sa Recep Tayyip Erdogan til journalister kort tid etter. Han er president i Tyrkia.

NRK - 28 sep 22 kl. 04:32

Slovakia sa Nato-ja til Sverige og Finland

Slovakia har godkjent Sveriges søknad om Nato-medlemsskap, ifølge Reuters. Bare Tyrkia og Ungarn står igjen uten å ha godkjent Sverige og Finlands medlemskap. Alle Nato-land må ha vedtak i sine parlamenter for å godkjenne nye medlemsland i Nato..

Aftenposten - 12 nov 22 kl. 14:34

Norge har pålagt seg selv begrensninger i Nato-medlemskapet. Det vil ikke Sverige og Finland.

OSLO/ISTANBUL: Norge har pålagt seg selv atombegrensninger som Nato-medlem. Det vil ikke Finland og Sverige..

Klartale - 20 okt 22 kl. 09:43

Vi må regne med mer uro framover

Russland truer med atomvåpen. Droner svever over oss. Sabotasje mot gass-ledninger i Østersjøen.

Klartale - 10 maj 22 kl. 11:15

Slik kan Sverige og Finland bli en del av Nato på rekordtid

– Det viktige er å gjøre prosessen så kort som mulig. Det sa Sanna Marin. Hun er Finlands statsminister.

NRK - 8 timer siden

Medier: PKK-medlem utlevert fra Sverige til Tyrkia

Sverige har utlevert et medlem av den kurdiske gruppen PKK til Tyrkia, melder tyrkiske medier. Mahmut Tat er i Tyrkia dømt til fengsel i seks år og ti måneder for medlemskap i Kurdistans arbeiderparti (PKK), som Tyrkia, EU og USA regner som en terrororganisasjon. Tat flyktet til Sverige i 2015, men svenske myndigheter har avvist asylsøknaden.

NRK - Igår: 12:00

Sanna Marin hevdar Europa ikkje hadde klart seg utan USA

Finlands statsminister Sanna Marin meiner Europa ikkje er sterkt nok til å stå opp mot Russland utan hjelp frå USA. – Eg seier det rett ut: Europa er ikkje sterkt nok til å stå imot Russland, sa Marin i ein tale under eit besøk til Australia og New Zealand denne veka. Australia er den største bidragsytaren til Ukraina utanfor Nato.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com