Nato-sjef

Monday, 06 February, 03:27

Nyheter om Nato-sjef

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 31 jan 23 kl. 06:00

Politiker skaper problemer for Sverige

Sverige og Finland vil bli en del av Nato. Alle medlemmene av Nato må si ja for at det skal skje.Nato er et forsvars-samarbeid.

Klartale - 24 jan 23 kl. 14:45

Dette er Nato-konflikten

Sverige og Finland vil bli en del av forsvars-samarbeidet Nato. Tyrkia har stilt krav til Sverige, som Sverige ikke ønsker å godta. Det fører til at Tyrkia sier nei til at Sverige og Finland skal bli en del av samarbeidet.

Klartale - 08 dec 22 kl. 11:03

Derfor måtte Stoltenberg si nei til Zelenskyj

Stoltenberg var med på et frokostmøte i Oslo torsdag. Det var Civita som var vert. De lager arrangementer og politikk for høyresiden av norsk politikk.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:00

Finsk flertall for ikke å vente på svensk Nato-godkjenning

53 prosent av de spurte mener Finland bør bli medlem av Nato uten å vente på at Sverige blir godkjent, viser en ny meningsmåling fra avisa Ilta-Sanomat. Kun 28 prosent av de spurte mener Finland bare bør slutte seg til Nato sammen med Sverige, skriver Ilta-Sanomat. Det er flest velgere fra høyrepopulistiske Sannfinnene og i den middelaldrende befolkningen som mener Finland bør gå inn i Nato uten Sverige, mens blant Venstreforbundet og i den eldre befolkningen er det flest som vil vente.

Klartale - 14 dec 22 kl. 11:49

Erdogan skaper uro og sinne i Nato

I år har både Sverige og Finland søkt om å få bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Tyrkia er eneste land som krever mer fra Sverige før de vil si ja.Michael Sahlin har vært svensk ambassadør i Tyrkia.

Klartale - 25 jan 23 kl. 08:21

Kristersson mener Sverige er i en utsatt situasjon

Den svenske statsministeren ba tirsdag om at alle svensker må se alvoret i det som skjer. Da hadde han en pressekonferanse.Der forklarte Kristersson at landet er havnet i en utsatt situasjon.

Klartale - I førrgår: 09:41

Kan USA hjelpe Sverige inn i Nato?

Kongressen i USA kan si nei til salg av våpen og militært utstyr fra USA. Og det er nettopp det som kan skje, advarer nå en gruppe politikere. De er fra begge partiene i USA.

NRK - 30 jan 23 kl. 13:15

Finland: Vil bli med i Nato samtidig som Sverige

– Det er et sterkt ønske om å bli medlemsland i Nato samtidig som Sverige, sier Pekka Haavisto, utenriksministeren i Finland. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Han sier at han håper Sverige og Finland blir akseptert som medlemmer under toppmøtet i Vilnius i juli.

Klartale - 27 jan 23 kl. 08:35

Vil brenne en koran hver fredag i protest

Sverige vil inn i forsvars-samarbeidet Nato. Alle Nato-land må si ja, men Tyrkia sier nei. Tyrkia krever å få tilbake kurdere de mener er terrorister.

NRK - I førrgår: 21:38

Bloomberg-kilder: Finland kan få Nato-ja fra Tyrkia i mars

Tyrkia kan godkjenne Finlands Nato-søknad i mars, før nasjonalforsamlingen tar pause fram til det tyrkiske valget i mai, sier kilder med kjennskap til saken. Tyrkia nærmer seg en avgjørelse om å akseptere Finlands medlemskap senest i neste måned, sier kilden til Bloomberg. President Recep Tayyip Erdogan skal være i ferd med å konkludere med at Finland har gjort nok for å imøtekomme bekymringene Tyrkia har gitt uttrykk for, sier kilden.

Klartale - 12 okt 22 kl. 13:00

Både Russland og Nato er klare for øvelser

– Det er mulig å tenke at Russland ønsker å sende et signal til Vesten om kjernefysisk avskrekking. Det kan de gjøre ved å vise at de er i stand til å skyte disse rakettene, sier Kristian Åtland til avisa Nordlys. Han er sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

NRK - 01 feb 23 kl. 11:24

Erdogan: Sverige bør gi opp Nato-medlemskap nå

Tyrkia ser positivt på finnenes søknad om Nato-medlemskap, men ikke svenskenes. Det sier Tyrkias president Tayyip Erdogan onsdag. – Sverige trenger ikke prøve seg på dette tidspunktet.

NRK - 25 jan 23 kl. 09:54

Stoltenberg regner med at Nato øker 2-prosentmålet

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg forventer at alliansens medlemsland blir enige om å bruke en enda større andel av brutto nasjonalprodukt på forsvar. I dag er alliansens mål at alle medlemslandene skal bruke minst 2 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP) på forsvar innen 2024. Dette ble fastsatt på toppmøtet i Wales i 2014, kort tid etter Russlands annektering av Krim-halvøya.

Klartale - 24 jan 23 kl. 09:11

Finland åpner for å bli medlem av Nato uten Sverige

Finland og Sverige har søkt om å bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Søknaden har tatt tid. Og Tyrkia har flere krav til Sverige før de vil godta at de kan være med.

NRK - 14 jan 23 kl. 03:26

Ukraina: Vi er de facto Nato-medlem

Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov hevder de store våpenleveransene fra Nato-land i realiteten betyr at de er blitt Nato-medlem. – Ukraina er blitt medlem av Nato, ikke rent juridisk, men de facto, sier Ukrainas utenriksminister Oleksij Reznikov til BBC. Forsvarsministeren begrunner det med at vestlige land ikke lengre er engstelige for at deres våpenleveranser blir sett på som en eskalering fra russisk side..

Klartale - 21 dec 22 kl. 14:43

Putin lover at militæret skal få alt de trenger

Vladimir Putin er president i Russland. Han holdt onsdag en tale i det russiske forsvars-departementet. – Kampevnen til våre soldater blir bedre dag for dag, hevdet Putin.

NRK - 02 feb 23 kl. 17:54

Sveriges Nato-forhandler besøker USA

Lederen for Sveriges Nato-forhandlinger Oscar Stenström er i USA, der han blant annet skal treffe den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Jake Sullivan. Stenström reiste til USA sammen med Sveriges nasjonale sikkerhetsrådgiver Henrik Landerholm tidligere i uken. Hovedtema for besøket er Nato og sikkerhetssituasjonen, men nøyaktig hva de skal snakke om, er ikke kjent.

NRK - 02 feb 23 kl. 06:46

Marin til Sverige med Nato på agendaen

Finlands statsminister Sanna Marin reiser torsdag til Sverige for å møte statsminister Ulf Kristersson. Møtet vil dreie seg mest om landenes Nato-søknader. Det er første gang siden Kristersson ble statsminister i høst at han tar imot en regjeringssjef på statsbesøk.

NRK - 02 feb 23 kl. 00:59

Polen positiv til å sende jagerfly til Ukraina

Polens statsminister Mateusz Morawiecki sier han er for å sende F-16-jagerfly til Ukraina – dersom hele Nato stiller seg bak avgjørelsen. – Dersom dette ble en avgjørelse tatt fra hele Nato, ville jeg vært for å sende disse jagerflyene, sier Morawiecki i et intervju med den tyske avisen Bild. – Min vurdering baserer seg på det Nato-landene kommer fram til sammen, fortsetter han.

NRK - 08 jan 23 kl. 17:42

VG: Sveriges regjering fjerner forbehold mot Nato-baser

Den svenske regjeringen fjerner forbeholdet mot utenlandske baser i Sverige den dag landet blir Nato-medlem. Det skriver VG. – Vi har valgt å gjøre som Norge: Ikke ta forbehold før man blir alliert, men ta opp det spørsmålet når medlemskapet er på plass, sier forsvarsministeren Pål Jonson til avisen.

NRK - 28 jan 23 kl. 15:15

Pause i Nato-prosessen for Sverige

Utenriksminister Tobias Billström (M) i Sverige sier at Nato-prosessen nå er satt på vent, på grunn av de tyrkiske reaksjonene og demonstrasjonene som har oppstått som følge av koranbrenningen fra den høyreekstreme dansksvenske politikeren Rasmus Paludan. Det melder svenske Expressen. Til tross for uroen håper regjeringen i Sverige at de fortsatt kan få bli med i Nato i sommer, skriver avisen.

NRK - 27 jan 23 kl. 01:32

Paludan vil brenne koraner til Sverige slippes inn i Nato

Den dansk-/svenske aktivisten Rasmus Paludan sier til svenske Aftonbladet at han vil brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden i København hver fredag –fram til Sverige slippes inn i Nato. Etter at Paludan brente en koran i Stockholm den 23. januar sa den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan at Sverige ikke kan regne med Tyrkias støtte til å bli Nato-medlem.

NRK - 26 jan 23 kl. 19:03

Paludan til Aftonbladet: – Vil brenne ein koran kvar fredag fram til Sverige sleppast inn i NATO

Politikaren Rasmus Paludan hissa på seg Tyrkia og president Erdogan då han vekka merksemd med å brenne koranen i Stockholm. Dette gjorde at Tyrkia sette seg på bakbeina om svensk NATO-medlemskap. Paludan er partileiar for det danske, ytre høgrepartiet Stram Kurs.

NRK - 26 jan 23 kl. 10:26

Russland: - En direkte innblanding i konflikten

Russland anser avgjørelsen om å sende stridsvogner til Ukraina som en direkte innblanding i krigen, sier Kreml-talsperson Dmitrij Peskov. – Europeiske land og USA gir stadig uttalelser om at det å sende ulike typer våpen, inkludert stridsvogner, på ingen måte betyr at de er innblandet i fiendtligheter, sier Peskov torsdag. – Dette er vi sterkt uenige i.

NRK - 25 jan 23 kl. 12:31

Norge vert for Nato-møte i mai

Norge er vertskap for et uformelt utenriksministermøte i Nato i mai. Det melder Nato nå. Møtet vil finne sted i Oslo 31.

NRK - 24 jan 23 kl. 10:21

Finland: Vil søke Nato-medlemskap med Sverige

Det understreker utenriksministeren i Finland, Pekka Haavisto, etter at han åpnet for å søke om Nato-medlemskap uten Sverige tirsdag. Det skjedde etter at Tyrkias president Erdogan mandag sa at Sverige ikke kunne regne med Tyrkias støtte til Nato-medlemskap. Den finske utenriksministeren sier at de likevel vil holde avtalen med Sverige om å søke medlemskap sammen..

NRK - 23 jan 23 kl. 15:58

Nato-uttalelser vekker oppsikt

Tsjekkias presidentkandidat og tidligere statsminister Andrej Babis sier han ikke vil sende soldater dersom andre Nato-land blir angrepet. På spørsmål i en TV-debatt søndag kveld sa presidentkandidaten at han ikke ville sende soldater til Polen eller de baltiske landene hvis de blir angrepet, til tross for at Tsjekkia er Nato-medlem. – Jeg vil ha fred, jeg vil ikke ha krig.

NRK - 21 jan 23 kl. 17:16

Tyrkia-ekspert: – Sveriges Nato-medlemskap står i fare

Tyrkia-ekspert Einar Wigen mener Sveriges Nato-medlemskap står i fare etter lørdagens koranbrenning i Stockholm. – Det bunner i Tyrkias dype usikkerhet rundt sin plass i verden, der den minste fornærmelse må slås hardt ned på, sier han. Midtøsten-professoren sier tyrkiske myndigheter står fritt til å reagere som de vil, når provokasjonen ikke kan knyttes til den svenske regjeringen.

NRK - 21 jan 23 kl. 14:54

Paludan gjennomførte koranbrenning i Stockholm

Den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan gjennomførte den planlagte koranbrenningen utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm lørdag. Paludan hadde fått tillatelse til å gjennomføre protesten, noe som falt tyrkerne tungt for brystet. Utenriksdepartementet i Ankara sa lørdag at det håpet svenske myndigheter ville sette en stopper for brenningen av muslimenes hellige tekst.

Klartale - 08 nov 22 kl. 11:26

Kan han sikre Sverige en plass i Nato?

Ulf Kristersson vant valget og ble statsminister i Sverige. Da tok han også over en svensk søknad om å få bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Nesten alle medlemslandene har sagt ja til at Sverige og Finland kan få bli med.

VG - 15 jan 23 kl. 15:54

Flertall i SV vil ikke melde Norge ut av Nato

SV er i ferd med å snu spørsmålet om Nato. SV-leder Audun Lysbakken og et flertall i landsstyret vil ikke lenger melde Norge ut av Nato..

NRK - 14 jan 23 kl. 15:30

Tyrkia er ikke klare til å godkjenne svensk Nato-søknad

Tyrkia er ikke klare til å godkjenne Sveriges Nato-søknad, ifølge en rådgiver for president Recep Tayyip Erdogan. Tidligere denne uken ble forholdet mellom de to landene forverret etter at en dukke som lignet president Erdogan ble hengt etter føttene utenfor Stockholms Rådhus. En talsperson for Erdogan har krevd at de ansvarlige for handlingen skal stilles til ansvar.

NRK - 14 jan 23 kl. 00:50

Oslo SV ber partiet snu i Nato-spørsmålet

I Oslo SV er det et tydelig flertall for ikke å melde Norge ut av Nato. Lokalpartiet ber moderpartiet snu i saken. Ifølge Aftenposten er budskapet fra torsdagens representantskapsmøte i Oslo SV klart.

Klartale - 12 okt 22 kl. 13:00

Russland skal ha militær øvelse i havet ved Norge

– Det er mulig å tenke at Russland ønsker å sende et signal til Vesten om kjernefysisk avskrekking. Det kan de gjøre ved å vise at de er i stand til å skyte disse rakettene, sier Kristian Åtland til avisa Nordlys. Han er sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

NRK - I førrgår: 12:12

Ber Russland følge Ny Start-avtalen

Nato er ikke fornøyd med Russlands etterlevelse av sine forpliktelser i nedrustningsavtalen Ny Start. – Vi merker oss med bekymring at Russland ikke har overholdt sine juridisk bindende forpliktelser, deriblant om inspeksjonskrav. Vi ber om at Russland oppfyller sine forpliktelser i avtalen, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på Twitter.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

VG - 02 feb 23 kl. 15:25

Sanna Marin: Sverige og Finland skal sammen inn i Nato

Torsdag ettermiddag møter Finlands og Sveriges statsministre pressen sammen i Stockholm. Beskjeden er klar: De vil fortsatt inn i Nato – sammen..

NRK - 02 feb 23 kl. 15:15

Finland og Sverige skal sammen inn i Nato

Finlands statsminister sa på en pressekonferanse i Stockholm torsdag, at Sverige og Finland skal gå sammen inn i Nato..

NRK - 10 jan 23 kl. 11:24

EU og Nato undertegnet ny samarbeidsavtale

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, EU-president Charles Michel og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen har inngått en ny avtale om samarbeid. Dette er den tredje felleserklæringen mellom EU og Nato. Samarbeidet har fått økende betydning som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

Aftenposten - 01 feb 23 kl. 13:39

Tyrkia krever forbud mot dette for å slippe svenskene inn i Nato. Men vil svenskene rokke ved ytringsfriheten?

Sverige tillot brenning av Koranen foran Tyrkias ambassade. Det hindrer at de får bli med i Nato, advarer Tyrkia..

NRK - 31 jan 23 kl. 14:41

Stoltenberg med nye anklager mot Kina

Nato vil styrke samarbeidet med Japan og deler bekymringen over Kinas stadig sterkere rolle i Stillehavsregionen og verden for øvrig. – Kina bygger i betydelig grad opp sin militære styrke, inkludert atomvåpen, herser med sine naboer og truer Taiwan, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg som tirsdag møtte Japans statsminister Fumio Kishida i Tokyo. Kina følger også nøye med på Vestens respons på Russlands krigføring i Ukraina, påpekte han.

Aftenposten - 08 jan 23 kl. 14:03

Sveriges statsminister avviste Tyrkias Nato-krav. Men fortalte også hva Sverige vil gjøre i alliansen.

Nato-sjefen og Sveriges statsminister fremsto sikre på svensk Nato-medlemskap..

VG - 31 jan 23 kl. 09:33

Hva gjør Nato-Jens i Asia?

Jens Stoltenbergs reise til Sør-Korea og Japan er ledd i en strategi om å knytte sterkere bånd mellom Nato og demokratier i Asia..

NRK - 08 jan 23 kl. 13:01

Kristersson: Kan ikke innfri Tyrkias Nato-krav

Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) sier Tyrkia har stilt krav det er umulig å innfri som forutsetning for at de godkjenner Sveriges Nato-søknad. Kristersson og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg deltar søndag på en konferanse i Sverige om landets søknad om Nato-medlemskap..

NRK - 31 jan 23 kl. 05:43

Nato vil styrke samarbeidet med Japan

Nato vil fortsette å styrke sitt samarbeid med Japan med Ukraina-krigen som bakteppe, sier generalsekretær Jens Stoltenberg på et besøk i landet. – Krigen i Ukraina har betydning for oss alle, og derfor er vi også veldig takknemlige for støtten som Japan gir, sa Stoltenberg i en kort tale etter å ha besøkt Iruma-flybasen tirsdag. Han skal senere møte Japans statsminister Fumio Kishida.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com