Nato-møte

Wednesday, 06 December, 09:31

Nyheter om Nato-møte

Klartale - 10 jul 23 kl. 06:14

Slik blir Natos toppmøte i Vilnius

11. og 12. juli kommer de mektige folkene til Vilnius i Litauen.

Klartale - 11 jul 23 kl. 11:49

Vanskelig å følge Nato-møtet? Her er 11 ord som er lure å forstå

Natos toppmøte er i gang. Møtet er i Vilnius i Litauen. Der er både statsminister Jonas Gahr Støre og USAs president Joe Biden.

NRK - 01 dec 23 kl. 18:22

Stoltenberg: – Klima er en viktig sak for Nato

Jens Stoltenberg, generalsekretær i Nato, er også til stede under det 28. klimatoppmøte som startet i Dubai torsdag. Han sier at klima er en viktig sak for Nato fordi klimaendringer påvirker sikkerhet.

NRK - 12 okt 23 kl. 15:26

Stoltenberg: Nato oppnevner koordinator for antiterror

Nato har innfridd et krav fra Tyrkia om å oppnevne en egen koordinator for antiterror, opplyser Nato-sjef Jens Stoltenberg. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse på Natos forsvarsministermøte onsdag. – Terrorisme fortsetter å være den mest direkte trusselen for alliansen.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:55

Stoltenberg ber igjen Tyrkia slippe Sverige inn i Nato

Nato-sjef Jens Stoltenberg møtte fredag Tyrkias president på klimatoppmøtet i Dubai og gjentok at det er på tide at Tyrkia sier ja til svensk Nato-medlemskap. – Jeg møtte president Erdogan i morges og gjentok mitt budskap om at tiden er inne for å fullføre innmeldingsprosessen for Sverige, sier Stoltenberg etter møtet med Recep Tayyip Erdogan i Dubai. Tyrkia og Ungarn er de eneste landene som fortsatt ikke har sagt ja til å slippe Sverige inn i forsvarsalliansen.

NRK - 28 nov 23 kl. 17:32

Nato med storinnkjøp av overvåkingsfly

Nato-landene er enige om å anskaffe seks nye fly for å erstatte den aldrende flåten med AWACS-overvåkingsfly. – Det er den største enkeltanskaffelsen i Natos historie, sier generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i Brussel tirsdag. Produksjonen av seks nye Boeing E-7A Wedgetail fly begynner neste år, og de første flyene vil stå klare i 2031, ifølge Nato-sjefen.

NRK - 22 nov 23 kl. 21:06

Tyrkia vil likevel ikke godkjenne svensk Nato-søknad før utenriksministermøtet

Tyrkia har varslet Nato at landet ikke vil ratifisere Sveriges Nato-søknad innen neste ukes utenriksministermøte, opplyser to kilder med kjennskap til saken. Forrige uke utsatte utenrikskomiteen i den tyrkiske nasjonalforsamlingen en avstemning om ratifisering av Sveriges Nato-søknad. Da ble det sagt at behandlingen kunne bli gjenopptatt denne uken.

Klartale - 11 jul 23 kl. 08:24

Tyrkia sier ja til at Sverige kan bli medlem av Nato

Russlands invasjon av Ukraina endret mye. Sverige og Finland ønsket å bli medlem av forsvars-alliansen Nato. For at de skulle få lov, må alle medlemmene si ja.

NRK - 15 nov 23 kl. 09:11

Estlands statsminister lanserer seg som Stoltenbergs etterfølger

Estlands statsminister Kaja Kallas sier hun ønsker å bli vurdert til jobben som Nato-sjef når Jens Stoltenberg går av. I en tale på en konferanse holdt av politikknettstedet Politico i Washington tirsdag, svarte Kallas ja da hun ble spurt om hun kunne tenke seg jobben, skriver nyhetsbyrået Reuters. Kallas har vært blant de mest fremtredende kritikerne i EU og Nato av Russland.

NRK - 24 okt 23 kl. 14:05

Kristersson har ingen dato for når Sverige blir Nato-medlem

Sveriges statsminister Ulf Kristersson har ingen konkret dato for når Sverige kan bli medlem av Nato. Heller ikke Nato-sjef Jens Stoltenberg vil si noe om det. Men både Kristersson og Stoltenberg har tro på at Ungarn snart vil gi grønt lys, etter at saken nå er sendt til behandling i Tyrkias nasjonalforsamling.

NRK - 07 nov 23 kl. 12:36

NATO suspenderer nedrustningsavtale

Nato suspenderer formelt avtalen om konvensjonelle styrker i Europa som ble inngått med Sovjetunionen i 1990. Russland varslet i mai at landet aktet å trekke seg fra avtalen, og tirsdag kunngjorde russisk UD at denne prosessen nå er fullført. Natos svar lot ikke vente på seg.

NRK - 28 nov 23 kl. 20:48

Sveriges utenriksminister etter Tyrkia-møte: – Nato-ja om noen uker

Tyrkia vil godkjenne vår Nato-søknad om noen uker, sier Sveriges utenriksminister Tobias Billström. Tirsdag møtte Billström sin tyrkiske motpart Hakan Fidan i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Brussel. – Da sa han at han håper at Sverige skal kunne bli medlem innen et par uker, sier Billström til nyhetsbyrået TT.

NRK - 27 nov 23 kl. 12:20

Russland bruker migrasjon for å ramme vesten, sier Stoltenberg

Det har vært kaos på de finske grensene den siste uken. Finland mener Russland har organisert en migrasjonsstrøm mot grensene. – Dette er nok et eksempel på hvordan Russland bruker migrasjon som et verktøy for å legge press på europeiske land.

NRK - 22 nov 23 kl. 13:02

Ungarn utsetter behandlingen av Sveriges Nato-søknad

Ungarns nasjonalforsamling kommer ikke til å behandle Sveriges Nato-søknad på sitt møte neste uke, melder TT. Nyhetsbyrået har fått beskjed om dette fra den ungarske parlamentsrepresentanten Agnes Vadai. Hun skriver at saken om ratifisering av søknaden fra Sverige ikke står på nasjonalforsamlingens arbeidsplan.

NRK - 20 nov 23 kl. 19:18

Stoltenberg uroet over ønske om å splitte Bosnia

Nato-sjef Jens Stoltenberg er i Bosnia. Han uttrykker bekymring over den bosnisk-serbiske republikkens ønske om løsrivelse. I tillegg advarer han mot «skadelig utenlandsk innblanding» i Bosnia – blant annet fra Russland.

NRK - 26 okt 23 kl. 13:15

Ungarn vil ha forklaring fra Sverige før Nato-avgjørelse

Ungarn vil ha en forklaring fra Sverige, før de godkjenner svensk NATO-medlemskap. Det kom frem under en pressekonferanse onsdag kveld. Den ungarske nasjonalforsamlingen kan tidligst ha en avstemning om Sveriges Nato-avstemning den 6.

NRK - 16 nov 23 kl. 14:56

Svenske medier: Tyrkia utsetter Nato-beslutning

Tyrkia utsetter å ta en beslutning om Sveriges Nato-medlemskap, melder blant andre Aftonbladet. Den svenske avisen viser til det svenske nyhetsbyrået TT. De folkevalgte i Tyrkias utenrikskomité skulle diskutere ratifiseringen av Sveriges Nato-medlemskap i dag, ifølge nasjonalforsamlingens agenda.

NRK - 15 nov 23 kl. 16:11

Russland: – Ukrainsk NATO-medlemskap er uakseptabelt

Russlands utenriksdepartement sier i en uttalelse at ukrainsk NATO-medlemskap, uansett form, er uakseptabelt for Russland. Det sier Maria Zakharova, talskvinne for det russiske utenriksdepartementet. Anders Fogh Rasmussen, tidligere generalsekretær i NATO, har fremmet et forslag om at Ukraina skal slutte seg til militæralliansenmen, men uten territoriene i dag kontrollert av Russland, ifølge The Guardian..

NRK - 24 okt 23 kl. 15:13

Ungarsk avstemning om svensk Nato-medlemskap tidligst 6. november

Den ungarske nasjonalforsamlingen kan tidligst ha en avstemning om Sveriges Nato-avstemning den 6. november. Det opplyser Agnes Vadai, som sitter i forsamlingen, til det svenske nyhetsbyrået TT.

NRK - 6 timer siden

USA får adgang til baser i Sverige

USA og Sverige har signert en forsvarsavtale som gir USA mulighet til benytte 17 militære baser, anlegg og øvelsesområder i hele Sverige. – Vi har allerede hatt et nært og godt samarbeid med USA. Det kommer nå til å bli enda sterkere, sier Sveriges forsvarsminister Pål Jonson.

NRK - 13 nov 23 kl. 18:23

Romania åpner treningssenter for F-16-flygere

Et Nato-støttet treningssenter for F-16-flygere har åpnet i Romania. Senteret skal lære opp jagerflygere fra alle Nato-land og partnere, inkludert Ukraina. Treningsanlegget ligger ved en flybase i Fetesti i det sørøstlige Romania, og skal forbedre Natos evne til å møte de komplekse utfordringene i Øst-Europa og Svartehavsregionen, ifølge Romanias forsvarsdepartement.

Klartale - I førrgår: 06:00

Frykter mørk og kald vinter i Ukraina

Kulda har nådd Kyiv, Ukrainas hovedstad. Landet har en ny, hard vinter i vente. Samtidig står Russland klare.

VG - 29 nov 23 kl. 16:55

Russland på vei til OSSE-møte: Flere Nato-land boikotter

BRUSSEL (VG) Onsdag ettermiddag er utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) på vei til et europeisk sikkerhetsmøte i Skopje. Dit kommer også Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Derfor boikottes møtet av flere Nato-land..

NRK - 28 nov 23 kl. 11:40

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

NRK - 28 nov 23 kl. 08:16

Stoltenberg forventer at Tyrkia og Ungarn ratifiserer Sveriges Nato-medlemskap

Generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato sier tirsdag at han forventer at Tyrkia og Ungarn ratifiserer Sveriges medlemskap i forsvarsalliansen «uten videre forsinkelser». Det skriver Reuters, som siterer ungarske medier. Stoltenberg gir ikke noe tidspunkt for når dette vil skje, men sier ungarske myndigheter har sagt at de ikke vil være det siste medlemslandet til å ratifisere Sveriges medlemskap..

NRK - 13 okt 23 kl. 19:40

Svensk avis: Stoltenberg forventer svensk Nato-medlemskap innen november

I en intern melding til Natos medlemsland skriver Nato-sjef Jens Stoltenberg at han antar at Sverige blir med i Nato neste måned. Det skriver svenske Dagens Nyheter. – Mange allierte gir uttrykk for utålmodighet.

NRK - 04 nov 23 kl. 11:05

Erdogan: Parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap

Tyrkias President Recep Tayyip Erdogan sier lørdag at det tyrkiske parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap. – Vi skal forsøke å støtte Sveriges Nato-godkjenning så lenge motpartene imøtegår Tyrkia positivt. Sverige har ikke tatt skritt mot å gjøre noe med de kurdiske PKK-militante i landet, sier han i uttalelsen..

NRK - 24 nov 23 kl. 14:59

Ukrainas visestatsminister advarer mot krigstrøtthet i Europa

Europeiske land viser økt krigstrøtthet, men likevel er det ingenting som har endret seg når det kommer til Ukrainas kampvilje, sier Ukrainas visestatsminister. - Vår besluttsomhet forblir den samme, sier Olha Stefanishyna, som fredag besøker Berlin. Hun sier hun har lest flere overskrifter om krigstrøtthet på reisen i Europa, og at mange sier at krigen i Ukraina har pågått for lenge.

NRK - 21 nov 23 kl. 14:37

Nato-sjefen sier volden i Kosovo er uakseptabel

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa de seneste voldelige opptøyene i Kosovo er uakseptable og at gjerningsmennene må stilles for retten da han tirsdag besøkte Serbia. – Jeg regner med at alle partene bidrar til å redusere spenningen og at alle avstår fra å eskalere situasjonen, sa Stoltenberg under et besøk i Serbias hovedstad Beograd. Uttalelsen gjenspeiler vestlige bekymringer for stabiliteten i den urolige Balkan-regionen, som opplevde en rekke kriger på 1990-tallet.

NRK - 16 sep 23 kl. 08:29

Natos forsvarssjefer samlet i Holmenkollen

I helgen er Natos militærkomite samlet i Holmenkollen i Oslo for den årlige konferansen. Forsvarssjef Eirik Kristoffersen er vert for Natos forsvarssjefer. – Jeg er veldig fornøyd med å ha våre naboer Finland og Sverige her.

NRK - 11 jul 23 kl. 02:42

Listhaug: – Bra Sverige blir med i Nato

FRP-leder Sylvi Listhaug mener det er bra at Sverige endelig blir medlem av Nato. – Det er bra for Norge at Sverige nå blir medlem av Nato, på samme måte som det var bra at Finland ble medlem av forsvarsalliansen tidligere i år. Det vil styrke Nato at alle de nordiske landene er med i Nato, sier Listhaug.

NRK - 17 nov 23 kl. 14:05

F-35 rykket da russiske militærfly nærmet seg Nato-territorium

Det norske Luftforsvaret opplyser på X at F-35 rykket ut fra Evenes torsdag. Det skjedde etter at flere russiske militærfly fløy nært Nato-alliert luftrom. Det var to russiske bombekastere og to jagerfly som var i lufta.

NRK - 25 okt 23 kl. 10:08

Stoltenberg: Våpeninvesteringer er ikke uetisk

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener det ikke er uetisk å investere i forsvarsindustrien. Han ber Nato-land øke sine investeringer. Det var oppfordringen Stoltenberg kom med da han onsdag deltok på Natos industriforum i Stockholm.

NRK - 15 nov 23 kl. 19:55

Nato kjøper nye overvåkingsfly

Natos aldrende AWACS-fly skal erstattes med nye fly basert på den velkjente modellen Boeing 737. De nye flyene heter E-7A Wedgetail, og Nato skal i første omgang anskaffe seks. Kontakten med Boeing skal signeres i løpet av neste år, og de første flyene skal være klare for tjeneste i 2031.

Dagbladet - 15 nov 23 kl. 09:38

Vil ha jobben til Nato-Jens

Estlands statsminister Kaja Kallas sier hun ønsker å bli vurdert til jobben som Nato-sjef når Jens Stoltenberg går av..

NRK - 14 nov 23 kl. 10:54

Tyrkiske folkevalgte skal diskutere Sveriges Nato-søknad

De folkevalgte i Tyrkias utenrikskomité skal diskutere ratifiseringen av Sveriges Nato-medlemskap på torsdag, ifølge nasjonalforsamlingens agenda. President Recep Tayyip Erdogan leverte lovforslaget til ratifisering i nasjonalforsamlingen for tre uker siden. Tyrkia har hittil stilt seg på bakbeina når det gjelder svenskenes innlemmelse i forsvarsalliansen, noe de har forklart med påstander om at Sverige støtter kurdiske grupper som PKK, som Tyrkia anser som en terrororganisasjon.

VG - 23 okt 23 kl. 17:02

Erdogan har bedt parlamentet godkjenne Sveriges Nato-medlemskap

Sverige er nå et langt skritt nærmere Nato-medlemskapet. Mandag har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sendt dokumentene som skal godkjenne Sveriges Nato-medlemskap, til det tyrkiske parlamentet..

NRK - 23 okt 23 kl. 16:13

Erdogan foreslår svensk Nato-medlemskap for parlamentet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la mandag frem et forslag om å ratifisere svensk medlemskap i Nato for det tyrkiske parlamentet. Det opplyser presidentens kontor, skriver Reuters. Sveriges statsminister Ulf Kristersson sier at det er en «gledelig beskjed» at Tyrkia har lagt frem forslaget.

NRK - Igår: 15:02

Britisk anslag: Rundt 70.000 russere drept i Ukraina

Rundt 70.000 soldater, både regulære og leiesoldater, er blitt drept så langt i krigen i Ukraina, ifølge det britiske forsvarsdepartementet. Britiske forsvarsmyndigheter offentliggjør daglig tall og vurderinger om krigens gang.

Dagbladet - Igår: 09:43

Advarer: - Kan få dårlige nyheter

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener vi må være forberedt på dårlige nyheter fra Ukraina, men understreker at støtten fra allierte må fortsette..

Aftenposten - I førrgår: 12:19

Natos tålmodighet kan være slutt. Dette har Tyrkia tjent på å forsinke Sveriges medlemskap i halvannet år.

– Tiden er kommet, mener Nato-sjef Jens Stoltenberg. Har Tyrkia fått det som skal til for å endelig slippe Sverige inn i….

NRK - 01 dec 23 kl. 20:02

Putin vil ha flere soldater inn i militæret

Russlands president Vladimir Putin har undertegnet et dekret som har til hensikt å øke antall soldater med 15 prosent. Det skjer ifølge det russiske militæret for å møte trusler knyttet til den ukrainske offensiven. – Økningen i den militære styrken skyldes økende trusler mot vårt land i forbindelse med den militære spesialoperasjonen og den vedvarende utvidelsen av Nato, heter det i en uttalelse fra militæret fredag.

Aftenposten - 01 dec 23 kl. 18:07

Vil USA gi Putin julegaven han drømmer om?

Ukrainerne trenger et skråsikkert Nato i ryggen. Det kan dessverre ingen love dem – og aller minst USA..

NRK - 09 nov 23 kl. 13:48

Stoltenberg: Nato-land støtter humanitær pause

– Nato-allierte land støtter en humanitær pause i krigen mellom Israel og Hamas, slik at nødhjelp kan fraktes inn i Gaza, sier Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg..

NRK - 30 nov 23 kl. 16:37

Jens Stoltenberg deltar på klimakonferansen

1. desember vil Natos generalsekretær Jens Stoltenberg delta på Fns klimakonferanse i Dubai. Stoltenberg vil delta i en paneldiskusjon og snakke om hvordan Nato håndterer sikkerhetsutfordringer som følge av klimaforandringene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com