Nato-møte

Monday, 15 July, 17:31

Nyheter om Nato-møte

Klartale - 02 apr 24 kl. 06:00

5 ting du må vite om Nato

11. mars blir det svenske flagget heist til topps. Regnet pøser ned utenfor Natos kontor i Brussel.

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

Klartale - 11 jul 24 kl. 11:10

– Ukrainas fremtid er i Nato

Denne uka er Nato-landenes ledere på et toppmøte. President Joe Biden er vert for møtet. De har diskutert ulike temaer, blant annet Ukraina og Russland.

Klartale - 10 jul 23 kl. 06:14

Slik blir Natos toppmøte i Vilnius

11. og 12. juli kommer de mektige folkene til Vilnius i Litauen.

Klartale - 12 feb 24 kl. 16:20

Flere reagerer på det Trump sa om Nato

Nato er et samarbeid om forsvar i Vesten. Norge, USA og flere land i Europa er med. Ett punkt i samarbeidet er spesielt viktig.

NRK - 17 jun 24 kl. 22:31

Stoltenberg til Biden: 23 Nato-land vil nå toprosentsmålet

23 medlemsland ligger an til å nå målet om å bruke 2 prosent av BNP på forsvarsutgifter. Det dobbelt så mange som for noen år siden, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. – Nato-allierte har økt forsvarsutgiftene med 18 prosent.

Klartale - 19 jun 24 kl. 12:08

Blir han Natos nye sjef?

Nato skal være nærme å få seg en ny generalsekretær. For tiden er det Jens Stoltenberg som er sjef for forsvarssamarbeidet. Han har vært det siden 2014.

NRK - 10 jul 24 kl. 15:08

Nato-erklæring: Ukrainas vei mot medlemskap er «irreversibel»

Nato vil støtte Ukraina på landets «irreversible» vei mot Nato-medlemskap, heter det i et utkast til slutterklæring fra Nato-toppmøtet som NTB har sett. – Ukrainas fremtid er i Nato, heter det i utkastet. – Vi vil fortsette å støtte Ukraina på deres irreversible vei til full euroatlantisk integrasjon, inkludert Nato-medlemskap, heter det videre.

NRK - I førrgår: 06:04

Nord-Korea hardt ut mot Nato

USA og Nato utgjør en trussel mot verdensfreden, uttaler regimet. Landet kommer med kraftig kritikk mot slutterklæringen fra Nato-toppmøtet i Washington. – Washington-toppmøtets erklæring, som ble kokt i hop og lagt fram 10.

NRK - 09 jul 24 kl. 20:17

Biden: – Nato-toppmøtet vil dømme meg

USAs president Joe Biden mener Nato-toppmøtet vil vise om han er skikket til fire nye år eller ei, skriver NTB. – Jeg har utvidet Nato. Jeg har gjort Nato sterkere.

NRK - 28 jun 24 kl. 04:19

Trump fortsetter å så tvil om Nato-støtte

Donald Trump fortsatte å så tvil om sin støtte til Nato under nattens TV-debatt mot Joe Biden. – Dette er en kar som vil få oss ut av Nato, sa Biden under natten TV-debatt. Trump svarte med å trekke på skuldrene.

NRK - 12 jul 24 kl. 01:35

Biden: – Et sterkt Nato er essensielt for amerikansk sikkerhet

USAs Joe Biden oppsummerer Nato-toppmøtet og sier at et sterkt Nato er essensielt for amerikanere. Han sier også at han tror amerikanere vet at verden er sikrere med Nato. Han gjentok også at han vil ikke bøye seg for Putin.

NRK - 11 jul 24 kl. 23:23

Støre er glad for støtten Nato gir Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er glad for at Nato har blitt enige om en omfattende støtte til Ukraina. Alliansen er blant annet enige om å gi 40 milliarder euro i støtte neste år og en ny spesialrepresentant for Nato i Kyiv. – Jeg er glad for at Nato-landene er blitt enige om viktige og konkrete tiltak på dette toppmøtet.

NRK - 11 jul 24 kl. 20:19

Zelensky ber NATO droppe alle begrensinger

I en pressekonferanse torsdag sammen med Nato-generalsekretær, Jens Stoltenberg, ber den ukrainske presidenten Nato om å oppheve alle restriksjoner på at Kyiv kan utføre langdistanseangrep på mål inne i Russland hvis de ønsket at Ukraina skulle vinne krigen.. Han sa også han håpet Nato ville ta en beslutning om å tillate slike angrep..

NRK - 11 jul 24 kl. 04:42

Kina åtvarar Nato

Nato bør slutte å hausse opp den såkalla Kina-trusselen. Det seier ein talsperson for Kina sin delegasjon til EU. Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg sa i går at Kina si støtte til Russland forlengar krigen i Ukraina.

VG - 10 jul 24 kl. 15:08

Nato-erklæring: Ukrainas vei mot medlemskap er «irreversibel»

Nato vil støtte Ukraina på landets «irreversible» vei mot Nato-medlemskap, heter det i et utkast til slutterklæring fra Nato-toppmøtet som NTB har sett..

NRK - 27 maj 24 kl. 14:56

Kreml: Nato er i direkte krig med Russland

Russland mener at Nato-sjef Jens Stoltenberg har uttalt seg på en slik måte at det står klart at Nato er i direkte konflikt med Russland. I et intervju som ble publisert lørdag, sier Stoltenberg at Ukraina bør ha lov til å bruke Nato-våpen mot mål i Russland. Nå anklager Russland Stoltenberg for å motsi seg selv.

NRK - 13 jun 24 kl. 09:36

Stoltenberg: Nato tar over koordineringen av militær støtte til Ukraina

Nato vil ta over ledelsen av den såkalte Ramstein-gruppa som koordinerer de vestlige militære bidragene til Ukraina. Det kunngjorde Nato-sjef Jens Stoltenberg da Natos forsvarsministermøte startet torsdag. – Jeg forventer at ministrene vil godkjenne planen om at Nato overtar koordineringen av våpenleveranser etter USA, sier Stoltenberg.

NRK - 12 jul 24 kl. 00:08

Stoltenberg: Kinesisk-belarusisk militærøvelse er del av et mønster

– Militærøvelsen mellom Belarus og Kina er del av et mønster der autoritære land samarbeider for å støtte Russlands krig, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. På en avsluttende pressekonferanse etter Nato-toppmøtet i Washington torsdag sa Stoltenberg at Ukraina kan stole på Nato både nå og på lang sikt. Han kommenterte også den kinesisk-belarusiske militærøvelsen, som startet denne uken i Belarus, like ved grensen mot Polen.

VG - 10 jul 24 kl. 23:13

Stoltenberg: Hardeste Nato-kritikk mot Kina noensinne

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at Nato-landene aldri før har kritisert Kina i så sterke ordelag..

NRK - 17 jun 24 kl. 17:20

Stoltenberg: 20 Nato-land oppfyller 2-prosentmålet

20 av Nato-alliansens 31 medlemsland bruker 2 prosent av sitt bruttonasjonalprodukt (BNP) på forsvar, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mandag ettermiddag. Stoltenberg talte på Wilson-senteret i Washington i forkant av møtet sitt med USAs president Joe Biden. Det har lenge vært et mål at Nato-landene skal nå det såkalte 2-prosentmålet.

NRK - 08 jul 24 kl. 05:46

Nato-sjef Stoltenberg sier det haster med støtten til Ukraina

Et framtidig ukrainsk medlemskap i Nato er noe av det som skal diskuteres på alliansens toppmøte i Washington denne uka. Der er Jens Stoltenberg på plass for sitt siste toppmøte som Natos generalsekretær. Han sier det haster med støtten til Ukraina.

NRK - 14 jun 24 kl. 14:33

Nato får mer ansvar for Ukraina-bistand

Nato får en større rolle i samordningen av våpenleveranser til Ukraina, sier alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg. Rollen som Nato nå får, har USA hatt tidligere. .

NRK - 05 jul 24 kl. 13:27

Stoltenberg: Orban representerer ikke Nato i Russland

Natos generalsekretær reagerer også på Orbans besøk i Moskva. Den ungarske statsministeren Orban har samtaler med den russiske presidenten Vladimir Putin. Jens Stoltenberg sier at Orban informerte Nato før han dro.

VG - 05 jul 24 kl. 13:28

Orban i Moskva: - Han representerer ikke Nato

Europeiske ledere reagerer sterkt på at Ungarns statsminister og Nato-medlem Viktor Orban møter president Vladimir Putin i Moskva fredag. Han representerer ikke Nato, sier generalsekretær Jens Stoltenberg..

NRK - 05 jul 24 kl. 07:49

Sør-Koreas president deltar på Nato-toppmøte

Sør-Koreas president Yoon Suk Yeol deltar på Nato-toppmøte i Washington neste uke. Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Det er ventet at Nato-medlemmene og alliansens fire partnere, Japan, Sør-Korea, Australia og New Zealand, er ventet å sende en tydelig beskejd mot Russland og Nord-Korea, skriver nyhetsbyrået..

NRK - 23 maj 24 kl. 19:45

USA vil ha Kenya som viktig alliert

USAs president Joe Biden vil utnevne Kenya som en viktig alliert utenom Nato. Landet er det første sør for Sahara som får denne statusen. Biden kunngjorde planene da han torsdag tok imot Kenyas president William Ruto i Det hvite hus.

Klartale - 26 jun 24 kl. 10:40

Mark Rutte blir ny Nato-sjef

Mark Rutte blir ny sjef for Nato. Alle Nato-landene er blitt enige om at han er rett mann for jobben. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 4 timer siden

Zelenskyj: Ukraina vil bli invitert inn i Nato etter krigen er over

President Volodomyr Zelenskyj sier mandag at Ukraina vil bli invitert inn i Nato så snart krigen tar slutt, ifølge Reuters..

VG - 4 timer siden

Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når krigen er over

Ukrainas president Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når krigen er over..

VG - 4 timer siden

Zelenskyj sier at Kyiv vil få Nato-invitasjon når krigen er over

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Ukraina får en formell Nato-invitasjon så snart krigen mot Russland er over..

NRK - 31 maj 24 kl. 18:45

Tyrkia ønsker ikke at Nato skal «ta del» i Ukraina-krigen

Tyrkias utenriksminister sa fredag ​​at landet hans ikke ønsker at Nato skal «ta del» i Ukraina-krigen, selv om det støtter pågående militærhjelp til Kiev, melder AFP. – Vi støtter videreføringen av bistanden til Ukraina og Ukrainas evne til å stå imot Russland, men vi ønsker ikke at Nato skal delta i denne krigen, sa Hakan Fidan etter et uformelt møte med utenriksministre imed Nato-medlemmene i Praha. Det var utenriksministermøte i Praha for alliansen denne uka.

NRK - I førrgår: 18:20

Barth Eide om Bidens navnekrøll: – Det gikk et lite stressmoment gjennom salen

Espen Barth Eide gjestet Dagsnytt 18 i kveld, og ble spurt om Nato-toppmøtet hvor president Joe Biden blandet sammen Zelenskyj og Putin i en tale. – Jeg skal innrømme at det gikk et lite stressmoment gjennom salen akkurat da han sa det. Utenom denne episoden beskriver Barth Eide Biden som «tilstede og aktiv, og åpenbart engasjert».

VG - 12 jul 24 kl. 14:41

Stoltenberg etter toppmøtet: Tre mål for Ukrainas kamp mot Russland

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at Ukraina vil trenge mer utstyr for å starte en snarlig offensiv mot de russiske styrkene. Nå skal Nato hjelpe Ukraina til å bygge seg opp over tid..

NRK - 12 jul 24 kl. 06:38

Trump og Orbán i Florida etter Nato-toppmøtet

Den ungarske statsministeren Viktor Orbán drog til Florida for å møta Donald Trump etter Nato-toppmøtet i Washington, skriv NTB. Dei to møttest på ein av eigedommane til den tidlegare amerikanske presidenten. – Me diskuterte måtar å skapa fred på, skreiv Orbán i sosiale medium etter møtet.

Aftenposten - 20 jun 24 kl. 09:42

Nato-kilder: Ruttes motkandidat til jobben som Nato-sjef trekker seg i dag

Det bekrefter Nato-kilder. Mark Rutte har i flere år vært statsminister i Nederland..

VG - 11 jul 24 kl. 05:14

Kinesisk diplomat refser Nato-uttalelse

Kina slår knallhardt tilbake mot kritikken fra Nato – og kaller den full av «løgner», «aggressiv retorikk» og «hets»..

NRK - 10 jul 24 kl. 22:34

Natos slutterklæring klar – lover 460 milliarder kroner til Ukraina

Som ventet lover Nato-landene å gi Ukraina militærstøtte verdt 40 milliarder euro i løpet av det neste året. Løftet – som tilsvarer rundt 460 milliarder kroner – kommer fram i slutterklæringen fra toppmøtet i Washington, som ble offentliggjort onsdag kveld norsk tid. Forsvarsalliansen sier også at det vil støtte Ukraina på landets irreversible vei mot full integrering i det euroatlantiske sikkerhetssamarbeidet, inkludert Nato-medlemskap.

VG - 10 jul 24 kl. 03:56

Derfor er Nato-toppmøtet viktig for Ukraina

Nato-toppmøtet i USA er Jens Stoltenbergs siste. På agendaen står Ukraina, Ukraina og Ukraina..

Aftenposten - 10 jul 24 kl. 00:06

Biden gir Stoltenberg medalje: – Nato er sterkere enn da du overtok

– Én person har gjort en enestående jobb med å lede Nato det siste tiåret, begynte Biden, og ba Jens Stoltenberg komme….

VG - 09 jul 24 kl. 23:53

Stoltenberg og Biden på Nato-jubileum: Kan ikke la Russland vinne krigen

Nato må fortsette støtten til Ukraina. Det var kjernen i budskapet fra både USAs president Joe Biden og generalsekretær Jens Stoltenbergs på Natos 75 års markering i Washington tirsdag kveld..

NRK - 09 jul 24 kl. 23:57

Stoltenberg: Utfallet av Ukraina-krigen vil forme global sikkerhet i flere tiår

Utfallet av Ukraina-krigen vil være avgjørende for global sikkerhet i flere tiår, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. Natos støtte til Ukraina medfører både kostnader og risikoer, sa Stoltenberg i åpningstalen på Nato-toppmøtet i Washington tirsdag. – Det finnes ingen risikofrie alternativer i krig, sa Natos generalsekretær til forsamlingen.

NRK - 18 jun 24 kl. 18:11

Stoltenberg: Mark Rutte er en sterk kandidat til å bli min etterfølger som Nato-sjef

Tirsdag kveld sier avtroppende generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, at man er svært nært enighet om hvem som blir hans etterfølger. Stoltenberg selv peker på den avtroppende statsministeren i Nederland, Mark Rutte. – Mark Rutte er en sterk kandidat til å bli min etterfølger som Nato-sjef, sier han..

Dagbladet - 09 jul 24 kl. 10:45

Følger nøye med på Nato-toppmøtet

En talsperson for Kreml sier at Russland skal følge nøye med på Nato-toppmøtet i Washington, der Ukraina topper agendaen..

NRK - 09 jul 24 kl. 06:22

Kina og Belarus holder militærøvelse nær Polen

Kina og Russland-allierte Belarus holder en felles militærøvelse bare kilometer unna grensen til Nato-landet Polen. Øvelsen begynte i går, skriver Reuters. Den skal vare frem til 19.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com