Narendra Modi

Sunday, 14 August, 12:06

Nyheter om Narendra Modi

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 02 maj 22 kl. 16:00

Indias statsminister på besøk i Europa

Ukraina blir viktig samtaletema når den indiske statsministeren Narendra Modi møter europeiske ledere denne uken. Modi ankom Tyskland mandag. Her ble han ønsket velkommen av den tyske statsministeren Olaf Scholtz.

NRK - 03 maj 22 kl. 14:10

India statsminister ber om våpenhvile i Ukraina

Indias statsminister Narendra Modi ber under et besøk i Danmark om en umiddelbar våpenhvile i Ukraina. – Vi oppfordrer til en øyeblikkelig våpenhvile i Ukraina, og at dialog og diplomati skal løse problemet, sier Modi på en felles pressekonferanse med Danmarks statsminister Mette Frederiksen tirsdag. Frederiksen ber på sin side om at Russlands president Vladimir Putin stanser krigen, og hun fordømmer også angrepene mot sivile.

NRK - 12 jun 22 kl. 03:28

Diplomatisk krise for India etter Muhammed-utsagn

Rundt 20 land har hentet hjem sine ambassadører fra India i protest mot uttalelser om profeten Muhammed fra en talsperson for regjeringspartiet BJP. Både i India og andre land med store muslimske befolkninger har det vært voldsomme protester der demonstrantene har satt fyr på bygninger, dukker og flagg. Nå krever de en offentlig beklagelse fra statsminister Narendra Modi..

NRK - 24 maj 22 kl. 06:18

USA, Japan og India inngår maritim avtale

USA, Japan, Australia og India går sammen for å etablere et maritimt overvåkingsprogram. Avtalen, kalt IPMDA, skal styrke evnen til overvåking ved stillehavsøyer, i Sørøst-Asia og Indiahavet, står det i en kunngjøring fra Det hvite hus tirsdag morgen norsk tid. Kunngjøringen kom før møtet i den såkalte firerbanden skulle starte i Tokyo.

NRK - 14 maj 22 kl. 16:13

India stanser hveteeksporten – får kritikk av G7-landene

India innfører eksportstopp på hvete for å stanse prisstigningen i sitt eget marked. Det er ikke populært hos G7- landene. – Dersom alle innfører eksportrestriksjoner eller stenger markedene sine, gjør det bare krisen mye verre, sier Tysklands landbruksminister Cem Ozdemir på en pressekonferanse i Stuttgart.

Klartale - 02 maj 22 kl. 14:40

Millioner av indere sliter med å takle ekstrem varme

India sliter med ekstrem varme. Rundt 45 grader har vært vanlig de siste ukene. Så varmt har det ikke vært på 122 år.

NRK - 26 apr 22 kl. 14:18

Huitfeldt: India er svært opptatt av Ukraina

Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier at India er veldig opptatt av det som skjer i Ukraina, og at landet ønsker en regelstyrt verden. Tirsdag møtte Huitfeldt (Ap) Indias statsminister Narendra Modi og utenriksminister Subrahmanyam Jaishankar, men det er uklart hvor mye Ukraina fylte i samtalene. Uansett har saken vært på dagsordenen under Huitfeldts to dager lange India-besøk.

NRK - 21 sep 21 kl. 18:07

Macron vil samarbeide med India

Frankrikes president Emmanuel Macron er enig med Indias statsminister Narendra Modi om å koordinere sin opptreden i India-stillehavsområdet. Macrons telefonsamtale med Modi fant sted på et tidspunkt da Frankrike fortsatt er i harnisk over at Australia brøt en kontrakt om bygging av ubåter og i stedet signerte en kontrakt med USA. Amerikanske tjenestemenn sier at president Joe Biden gjerne vil snakke med Macron på telefon for å redusere spenningen etter at Frankrike tilbakekalte ambassadørene fra USA og Australia.

NRK - 21 okt 21 kl. 12:28

Modi kjem til klimatoppmøtet

Indias statsminister Narendra Modi skal delta på FNs klimatoppmøte i Glasgow i slutten av månaden. Det stadfestar Indias miljøminister overfor Reuters. India er saman med Kina blant dei som slepp ut mest klimagassar i verda.

Dagbladet - 05 nov 21 kl. 08:08

- Høres ut som dommedag

Mens statsministeren i India, Narendra Modi, deltar på klimatoppmøtet i Glasgow, utspiller det seg en miljøkatastrofe i hjemlandet..

NRK - 01 nov 21 kl. 18:15

India vil være utslippsfri innen 2070

Indias statsminister Narendra Modi sier at landet hans tar sikte på å oppnå såkalt netto nullutslipp innen 2070, annonserte han under klimatoppmøtet i Glasgow. – Innen 2070 kommer India til å oppnå dette målet, sa han. India er det siste i rekken av store utslippslandene som har sagt de vil oppnå dette målet.

NRK - 30 okt 21 kl. 11:41

Paven invitert til India

Indias statsminister Narendra Modi var lørdag på besøk hos pave Frans i Vatikanet, og inviterte paven på besøk til India. – Hadde et varmt møte med pave Frans. Jeg fikk anledning til å diskutere en rekke temaer med ham og inviterte ham også til India, skriver statsministeren på Twitter.

NRK - 28 aug 21 kl. 10:44

India: 10 mill. vaksinert på en dag

India satt vaksinerekord på fredag. For første gang ble over 10 millioner personer vaksinert mot covid-19 på én dag. Statsminister Narendra Modi hyller både de som lar seg vaksinere, og de som sørger for at folk blir vaksinert.

NRK - 18 jul 21 kl. 09:44

Dødstall stiger til 26 i India

Minst 26 personer har mistet livet i jordskred ved Mumbai i India, opplyser myndighetene. Flere er meldt skadet. Indias statsminister Narendra Modi kondolerer de pårørende og har kunngjort planer om erstatning til de skadde og pårørende..

NRK - 11 maj 21 kl. 17:02

Modi kommer ikke til G7-møte

Indias statsminister Narendra Modi kommer ikke til å delta fysisk på det kommende G7-toppmøtet i juni på grunn av koronakrisen i hjemlandet. Det opplyser en talsmann for det indiske utenriksdepartementet tirsdag..

VG - 03 maj 21 kl. 17:36

Modi tapte, India betaler

Indias hindunasjonalistiske statsminister Narendra Modi hadde et valg å vinne. Derfor åpnet han for politiske massemøter og store religiøse samlinger. Midt i en pandemi..

Aftenposten - 03 maj 21 kl. 11:44

Covid tar knekken på populistbølgen. Trump tapte, Bosonaro sliter og Modi er i full krise.

Han valgte religion foran smittevern. Konflikt foran kunnskap. Statsminister Narendra Modi har det øverste ansvaret for….

NRK - 07 jul 21 kl. 14:46

Tolv ministre går av i India

Indias regjering har fått krass kritikk for koronahåndteringen. Nå går tolv ministre av i det som er en omfattende rokering av statsminister Narendra Modi. Blant ministrene som går av, er landets helseminister Harsh Vardhan, opplyser regjeringen.

NRK - 07 jun 21 kl. 14:27

India: Gratis vaksiner til voksne

Indias statsminister Narendra Modi annonserte mandag at myndighetene vil tilby gratis koronavaksiner til alle voksne over 18 år. Dette gjelder fra 21.juli..

NRK - 26 mar 21 kl. 18:06

Minst fire drept i Bangladesh

Minst fire personer ble drept og mange såret i voldsomme protester i Bangladesh mot at Indias statsminister Narendra Modi er på besøk. Modi beskyldes for polarisering og diskriminering av muslimer i hjemlandet..

NRK - 08 maj 21 kl. 16:14

EU og India i handelssamtaler

Forhandlingene om handel mellom EU og India har lenge stått i stampe, men nå gjenopptar de to partene samtalene. Det ble klart etter toppmøtet der lederne for EU-landene møtte Indias statsminister Narendra Modi til videosamtaler lørdag..

NRK - 08 maj 21 kl. 06:44

4000 døde fredag i India

For første gang er det registrert over 4000 døde av koronaviruset på én dag i India. Fredag døde 4187, opplyste myndighetene lørdag. I alt er 238.

NRK - 02 maj 21 kl. 04:20

Fauci mener India bør stenge ned

USAs smitteverntopp Anthony Fauci mener India bør gå i nedstenging i flere uker for å komme seg ut av koronakrisen som har rammet landet. Fulle sykehus, et stort antall døde og over 400.000 nye smittetilfeller daglig er situasjonen i India.

NRK - 28 mar 21 kl. 18:27

To døde i voldelige sammenstøt

I Bangladesh har to mennesker søndag mistet livet i voldelige demonstrasjoner og sammenstøt med politiet. Dermed er totalt 13 personer døde i islamist-protester mot statsbesøket fra Indias nasjonalistiske statsminister Narendra Modi..

NRK - 19 jan 21 kl. 08:23

15 personer overkjørt i India

15 personer som sov i en veikant, mistet livet da de ble overkjørt av en dumper vest i India. Sjåføren mistet kontroll over kjøretøyet etter en kollisjon, opplyser politiet. Statsminister Narendra Modi lover erstatning til de etterlatte..

NRK - 03 sep 20 kl. 04:43

Modis Twitter-konto hacket

Twitter-kontoen til Indias statsminister, Narendra Modi, har blitt hakket. Det bekrefter mikrobloggtjenesten, overfor BBC. Twitter opplyser at de er klar over aktiviteten og at de har satt inn tiltak for å sikre den rammede kontoen..

NRK - 15 aug 20 kl. 08:03

India klar for masseproduksjon

India er klare for å masseprodusere en vaksine mot covid-19 når forskerne gir klarsignal. Det sier landets statsminister Narendra Modi i en tale lørdag, skriver Reuters..

NRK - 18 jun 20 kl. 07:54

Mange nye smittetilfeller i India

India har registrert 12. 281 nye tilfeller av koronasmitte det siste døgnet, noe som bringer det samlede antallet opp til 366. 946.

NRK - 29 mar 20 kl. 13:22

Modi ber om unnskyldning

Indias statsminister Narendra Modi ber inderne, spesielt de fattige, om unnskyldning for en tre uker lang nedstengning som utløste panikk hos mange. – Reguleringene er nødvendig for å vinne denne kampen, sa han i sin månedlige radiotale søndag..

NRK - 11 apr 20 kl. 12:26

India forlenger nedstenging

Den indiske statsministeren, Narendra Modi, har bestemt at stenginga av landet blir forlenga, melder Reuters. I utgangspunktet skulle ho vera ferdig på tysdag. Det er ikkje sikkert kor lenge forlenginga vil vara..

NRK - 24 mar 20 kl. 15:57

India stenger ned landet

Indias statsminister erklærer total nedstenging av landet i tre uker, melder nyhetsbyrået AP. Formålet er å bekjempe spredningen av koronasmitten, sier statsminister Narendra Modi..

Aftenposten - 22 dec 19 kl. 12:20

Modi forsøker å roe ned Indias muslimer – forsvarer omstridt lov

Statsminister Narendra Modi forsikret Indias muslimer om at de er en del av India da han søndag talte på et hindunasjonalistisk valgmøte..

P4 - 24 feb 20 kl. 06:19

Trump forventer stor velkomst

USAs president Donald Trump har store forventninger til hvordan han vil bli mottatt når han i dag innleder et to dager langs besøk i India. Presidenten sier han har hørt at millioner på millioner vil stille opp og ønske ham velkommen. Han skal også ha blitt fortalt at det blir det største arrangementet landet noensinne har hatt.

Aftenposten - 24 feb 20 kl. 05:55

Trump ser fram til kongelig mottakelse i India

President Donald Trump ser fram til å få en kongelig mottakelse når han mandag innleder et to dager langt besøk hos statsminister Narendra Modi i India..

NRK - 11 feb 20 kl. 14:45

Regjeringsparti tapte lokalvalg

Partiet AAP ligger an til overlegen seier i New Delhi, mens det hindunasjonalistiske regjeringspartiet BJP taper stort. Lokalvalget sees på som en test for statsminister Narendra Modi og statsborgerskapsloven, som er kritisert for å ramme muslimer..

NRK - 10 feb 20 kl. 22:33

Trump til India

USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump skal besøke India 24 og 25. februar. Det opplyser Det hvite hus i en pressemelding.

NRK - 10 feb 20 kl. 22:33

Trump til India i februar

USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump skal besøke India 24 og 25. februar. Det opplyser Det hvite hus i en pressemelding.

NRK - 23 maj 19 kl. 12:00

Modi erklærer seier i India

Indias statsminister Narendra Modi erklærer seier i valget. Statsminister Narendra Modi og hans hindunasjonalistiske parti BJP ligger an til en overveldende valgseier og en ny periode ved makten i India..

Dagbladet - 17 aug 19 kl. 22:01

Vil gjøre India plastfritt

Indias statsminister Narendra Modi tar opp kampen mot plastkrisa i landet..

VG - 06 aug 19 kl. 16:43

VG mener: Enda farligere i Kashmir

Indias hindunasjonalistiske statsminister Narendra Modi er i ferd med å oppheve særstatusen til den indiske delen av Kashmir. Det kan få katastrofale konsekvenser..

NRK - 05 aug 19 kl. 07:26

Internett nede i Kashmir

Internett og telefonlinjer er nede i Kashmir i India, melder Reuters. I tillegg er regionsledere satt i husarrest, og innbyggerne frykter at statsminister Narendra Modi vil fjerne spesielle rettigheter til befolkningen i området..

NRK - 24 maj 19 kl. 09:51

Modi starter regjerings-samtaler

Statsminister Narendra Modi har startet samtaler for å danne ny regjering etter valgseieren i India. Modis hindunasjonalistiske parti Bharatiya Janata Party (BJP) vant og sikret seg minst 301 av de 525 representantene i underhuset..

VG - 23 maj 19 kl. 20:55

Han er Indias «sterke mann»: Brakseier for Modi i presidentvalget

Statsminister Narendra Modi og hans hindunasjonalistiske parti BJP gikk seirende ut av valget i verdens største demokrati og styrer videre i India..

Hegnar.no - 23 maj 19 kl. 19:23

Modi proklamerer seier i Indias valg

Verdens største demokrati har avholdt valg, og Narendra Modi går seirende ut..

NRK - 23 maj 19 kl. 08:31

Mot brakseier for Modi

Det går mot soleklar seier for Indias hindunasjonalistiske statsminister Narendra Modi, viser de første resultatene fra valget i landet. Prognosene tyder på at BJP har sikret seg 294 av de 542 plassene i nasjonalforsamlingen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com