Nairobi

Monday, 15 July, 16:12

Nyheter om Nairobi

NRK - 5 timer siden

Politiet i Kenya har pågrepet mistenkt seriedrapsmann

Kenyansk politi har funnet og pågrepet en person de anser som den hovedmistenkte for drapene på åtte kvinner som det ble funnet levninger av på en søppelplass. – Vi har pågrepet en hovedmistenkt. Vi står overfor en seriedrapsmann, en psykopat uten respekt for menneskeliv, sier polititoppen Mohamed Amin til mediene mandag formiddag.

NRK - Igår: 11:51

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 02 jul 24 kl. 12:36

Kenya: Nye store demonstrasjoner mot presidenten

Demonstranter har stengt hovedveier inn til Nairobi med store steiner, og politiet har brukt tåregass mot folkemengder, melder AFP. Også i flere andre kenyanske byer er det demonstrasjoner. De protesterer blant annet mot president Rutos forslag om økonomiske innstramminger og skattepolitikk, og krever hans avgang.

NRK - 27 jun 24 kl. 13:00

AFP: Politiet i Kenya skyter gummikuler mot demonstranter

Politiet skyter gummikuler mot demonstranter som igjen har samlet seg i Kenyas hovedstad Nairobi, melder nyhetsbyrået AFP. Tidligere ble det meldt at politiet brukte tåregass for å spre demonstrantene. Demonstrantene samlet seg torsdag i et forretningsområde i sentrum av byen, der det også er utplassert opprørspoliti.

NRK - 27 jun 24 kl. 07:42

Protestledere i Kenya varsler ny demonstrasjon torsdag

Selv om Kenyas president William Ruto har skrotet de svært upopulære skatteøkningene, planlegger protestbevegelsen en ny marsj torsdag. «For et bedre Kenya», er slagordet til de som er ventet å samle seg i Nairobi. Rutos dramatiske U-sving onsdag kveld ser ikke ut til å ha overbevist demonstrantene.

NRK - 26 jun 24 kl. 15:53

Presidenten sier nei til omstridt budsjettforslag som utløste protestene i Kenya, melder Reuters

Kenyas president William Ruto nekter å signere det kontroversielle budsjettet som har utløst dødelige protester i landet, melder Reuters. Det omstridte budsjettet inneholder svært upopulære skatteøkninger, noe som har ført til store demonstrasjoner i store deler av landet. I hovedstaden Nairobi ble minst 23 personer drept da politiet skjøt med skarpt mot demonstranter som stormet nasjonalforsamlingen.

NRK - 26 jun 24 kl. 14:43

Kenyansk avis: President Ruto sier nei til omstridt budsjett

Kenyas president William Ruto nekter å signere det kontroversielle budsjettet som har utløst dødelige protester i landet, skriver den kenyanske avisa The Star. Avisa skriver at Ruto vil sende budsjettet tilbake til nasjonalforsamlingen. Presidenten har selv varslet en pressekonferanse klokken 15 norsk tid.

VG - 26 jun 24 kl. 10:41

Hvorfor er det opptøyer i Nairobi nå?

Flere demonstranter har blitt drept i Kenya. De gjør opprør mot regjeringens økonomiske politikk..

NRK - 26 jun 24 kl. 09:47

Hevder 13 er døde etter demonstrasjoner i Kenya

Minst 13 personer skal være døde etter demonstrasjonene i Kenyas hovedstad Nairobi tirsdag. Det melder den nasjonale legeforeningen i landet. Regjeringen i Kenya vil øke skattene, og dette har ført til store protester.

Klartale - 25 jun 24 kl. 14:50

Politiet har skutt mot demonstranter i Kenya

Folk demonstrerer i Nairobi i Kenya. Politiet skjøt mot dem med gummikuler. Det skrev nyhetsbyrået AFP på tirsdag.

Dagbladet - 25 jun 24 kl. 14:41

Voldsomme protester i Nairobi

Flere skal være drept og skadd i opptøyene utenfor det kenyanske parlamentsbygget..

VG - 25 jun 24 kl. 14:10

TV-kanal: Flere skutt av politiet under demonstrasjoner i Nairobi

Kringkasteren Citizen TV melder at de skal være skutt utenfor Kenyas parlamentet..

NRK - 25 jun 24 kl. 14:06

AFP: Demonstranter har brutt gjennom barikader ved parlamentet i Kenya

Nyhetsbyrået AFP sier demonstranter har kommet seg inn i en bygning knyttet til parlamentet i Nairobi. Mange skal være såret etter at politiet skjøt mot demonstranter, melder nyhetsbyrået. Et øyevitne sier til nyhetsbyrået Reuters at de har sett brann fra parlamentsbygningen, og at det er flere lik utenfor bygget.

NRK - 25 jun 24 kl. 14:06

AFP: Demonstranter har stormet parlamentet i Kenya

Nyhetsbyrået AFP sier demonstranter har kommet seg inn i en bygning knyttet til parlamentet i Nairobi. Det brenner i bygningen, ifølge Sky news og AFP Mange skal være såret etter at politiet skjøt mot demonstranter, ifølge Amnesty International Kenya. Et øyevitne sier til nyhetsbyrået Reuters at det er flere lik utenfor bygget.

NRK - 23 jun 24 kl. 17:14

Kenya: Presidenten vil snakke med demonstrantane

Presidenten i Kenya, William Ruto uttalte søndag at han er klar for å snakke med dei unge demonstrantane som har demonstrert den siste veka, melder nyheitsbyrået AFP. – Eg er veldig stolt av våre unge. Dei har gått fredeleg fram og eg vil fortelje dei at vi kjem til å engasjere dei.

NRK - 23 jun 24 kl. 17:14

Kenya: Presidenten kommenterer demonstrasjonene for fyrste gong

Presidenten i Kenya, William Ruto uttalte søndag at han er klar for å snakke med dei unge demonstrantane som har demonstrert i heile landet den siste veka, melder nyheitsbyrået AFP. – Eg er veldig stolt av våre unge. Dei har gått fredeleg fram og eg vil fortelje dei at vi kjem til å engasjere dei.

NRK - 23 jun 24 kl. 17:14

Kenya: Kommenterer demonstrasjonene for fyrste gong

Presidenten i Kenya, William Ruto uttala sundag at han er klar for å snakke med dei unge demonstrantane som har demonstrert i heile landet den siste veka, melder nyheitsbyrået AFP. – Eg er veldig stolt av våre unge. Dei har gått fredeleg fram og eg vil fortelje dei at vi kjem til å engasjere dei.

NRK - 22 jun 24 kl. 16:30

To døde etter demonstrasjoner i Nairobi

En 21 år gammel demonstrant skal være død etter å ha blitt truffet av en beholder med tåregass sist torsdag, melder nyhetsbyrået AFP. – Han ble hastet til sykehus rund klokken seks på torsdag, og døde der, sa Ernest Cornel, en talsmann ved Kenyas menneskerettighetskommisjon, til AFP. Det er det andre dødsfallet som følge av demonstrasjonene, skriver nyhetsbyrået.

NRK - 20 jun 24 kl. 16:21

Politiet bruker tåregass mot demonstranter i Kenya

Torsdag tok politiet til tåregass og vannkanoner for spre hundrevis av demonstranter som har samlet seg i finansdistriktet i hovedstaden Nairobi. Regjeringen planlegger å samle inn 2,7 milliarder dollar i tilleggsskatter for å redusere budsjettunderskuddet. Demonstrantene sier at skatteøkningene vil skade økonomien og øke levekostnadene for kenyanere som allerede sliter med å få endene til å møtes..

NRK - 05 maj 24 kl. 10:45

Sultkatastrofe truer Sudan

Leni Kinzli, talsperson for Verdens matvareorganisasjon (WFP), sier på en pressekonferanse i Nairobi i helgen at nesten 28 millioner mennesker mangler mat i Sudan, Sør-Sudan og Tsjad, samtidig som konflikten sprer seg. I desember opplevde minst 1,7 millioner mennesker i Darfur faretruende sultnivåer, og i dag antas antallet å være langt høyere, ifølge Kinzli. – Våre anmodninger om humanitær tilgang til de verste konfliktområdene i Sudan har aldri vært mer kritisk, sier hun.

NRK - 25 apr 24 kl. 00:48

Mange døde etter flom og uvær i Nairobi

Minst 32 personer er døde og to er meldt savnet etter at flom og oversvømmelser rammet Kenyas hovedstad Nairobi, skriver CNN. Store mengder med gjørme og flomvann har ført til at mange mennesker har mistet hjemmene sine. Kjøretøy står fast og folk vasser i flomvann for å komme seg i sikkerhet, skriver nyhetsbyrået AFP.

NRK - 19 mar 24 kl. 10:54

Elleve studenter døde i bussulykke

Elleve studenter fra et universitet i Kenya omkom da bussen de satt i kolliderte med en lastebil på en trafikkert motorvei. I tillegg ble 42 studenter alvorlig skadd i ulykken, ifølge politiet. Ulykken skjedde mandag ettermiddag i Maungu, 360 kilometer fra hovedstaden Nairobi, da studentene fra Kenyatta-universitetet var på vei til kystbyen Mombasa.

NRK - 29 feb 24 kl. 11:25

FN: Mengden søppel ventes å vokse kraftig

Mengden søppel som produseres i verden, ventes å øke med flere milliarder tonn per år fram mot 2050. Det går fram av en ny rapport fra FNs miljøprogram (Unep), som er lagt fram under FNs miljøforsamling i Kenyas hovedstad Nairobi. Hvis det ikke raskt tas grep, ligger det globale søppelberget an til å vokse kraftig.

NRK - 02 feb 24 kl. 18:28

Oppjustert dødstall etter gasseksplosjon i Kenya

Tre er døde og over 300 skadet etter en gasseksplosjon i Kenyas hovedstad Nairobi natt til fredag norsk tid. Det melder blant annet BBC. Gasseksplosjonen utløste en brann i bydelen Embakasi.

NRK - 02 feb 24 kl. 18:28

Kenya: Oppjustert dødstall etter gasseksplosjon

Tre er døde og nærmere 300 skadet etter en gasseksplosjon i Kenyas hovedstad Nairobi natt til fredag norsk tid. Det melder blant annet BBC. Gasseksplosjonen utløste en brann i bydelen Embakasi.

NRK - 02 feb 24 kl. 03:49

To døde etter gasseksplosjon og brann i Kenya

To personer er døde og minst 165 skadd etter en gasseksplosjon som utløste en brann i Kenyas hovedstad Nairobi, melder lokale medier fredag. Brannen i bydelen Embakasi startet like før midnatt ved et firma som fyller på gassflasker. Bygningen firmaet holder til i, fikk store skader, opplyser regjeringstalsperson Isaac Mwaura på X/Twitter.

VG - 02 feb 24 kl. 02:02

Storbrann i Nairobi etter eksplosjon

Minst 165 personer er såret, sier politisjef Adamson Bungei til den lokale avisen The Standard..

NRK - 12 okt 23 kl. 20:23

Fly fra Nairobi til London omdirigert - alarmen avblåst

Politiet har avblåst alarmen om en mulig sikkerhetstrussel etter at et fly fra Kenya til London i ble omdirigert til Stansted-flyplassen. I en oppdatering sier Essex-politiet at deres betjenter utførte undersøkelser og konstaterte at det ikke var noe bekymringsfullt om bord. Alarmen er nå avblåst.

NRK - 12 okt 23 kl. 18:28

Fly fra Nairobi omdirigert til Stansted, politiet på plass

Flyet skulle egentlig lande på Heathrow-flyplassen. I en uttalelse fra Stansted heter det at flyet fra Kenya Airways landet trygt torsdag ettermiddag og er parkert eksternt, et stykke fra terminalen. Politiet i Essex sier at de har betjenter på stedet på grunn av en hendelse.

NRK - 12 okt 23 kl. 18:28

Britisk politi på Stansted etter at et fly fra Nairobi ble omdirigert

Flyet skulle egentlig lande på Heathrow-flyplassen. I en uttalelse fra Stansted heter det at flyet fra Kenya Airways landet trygt torsdag ettermiddag og er parkert eksternt, et stykke fra terminalen. Kenyan Airways sier i en egen uttalelse at de fikk melding om en mulig sikkerhetstrussel om bord på flyet, og at de i samarbeid med myndighetene i Kenya og Storbritannia gjennomførte en grundig risikovurdering.

NRK - 10 sep 23 kl. 18:50

Marokko: Norges Røde Kors har folk i beredskap for å hjelpe

Norges Røde Kors står klare til å hjelpe jordskjelvofre i Marokko dersom det er behov for dem. – Vi har satt våre spesialiserte team i beredskap. Vi har egne team innenfor helse og vannforsyning.

NRK - 05 sep 23 kl. 16:17

Norge forlenger skogsamarbeidet med Etiopia

Norge annonserte i dag på Africa Climate Summit i Nairobi, at Norge skal gi 25 millioner dollar i finansiering for å støtte Etiopias ambisjoner om å redusere utslipp. Det skriver regjeringen i en pressemelding. – Jeg anerkjenner fremgangen Etiopia har gjort i skogsektoren.

NRK - 05 sep 23 kl. 07:31

Norge bidro med 15,5 milliarder i klimafinansiering i 2022

Norges klimafinansiering var i 2022 på 15.5 milliarder kroner. Det ble kunngjort på det afrikanske klimatoppmøtet i Nairobi i dag.

NRK - 19 jul 23 kl. 15:46

Tåregass mot demonstranter i Kenya

Kenyansk politi avfyrte tåregass mot demonstranter som onsdag flommet ut i gatene i protest mot regjeringen. Det har vært kraftige opptøyer i landet i det siste, blant annet i protest mot skatteøkningen og andre økte levekostnader. Skoler og butikker var stengt i hovedstaden Nairobi og i opposisjonsbastionene Mombasa og Kisumu, der mindre grupper av stort sett unge menn tente på bildekk og havnet i klinsj med politiet.

NRK - 13 jul 23 kl. 00:48

Over 50 barn til sykehus etter protester i Kenya

Over 50 barn i Nairobi har blitt fraktet til sykehus etter at en tåregassgranat ble kastet inn i en skolegård, under en demonstrasjon mot stigende levekostnader, skriver BBC. Seks personer som deltok i demonstrasjonen, ble drept av politiet. Det har vært protester flere steder i Kenya mot stigende levekostnader og regjeringens skatteplaner..

NRK - 12 jul 23 kl. 17:12

Seks drept av politi under protester i Kenya

Seks mennesker som deltok i protester mot stigende levekostnader i Kenya, ble drept av politiet, ifølge politiet selv. Demonstrasjonene fant sted på flere forskjellige steder i landet, blant annet i Kitengela i nærheten av Nairobi, der flere titalls mennesker brente bildekk og ødela deler av påkjøringsrampen til en ny motorvei. Polititjenestemannen hevder at de som ble skutt, var folk som plyndret butikker.

Aftenposten - 27 maj 23 kl. 10:37

Mai måned startet med sludd. Nå kommer rekordvarmen.

Oslo blir varmere enn både Rio, Barcelona, Nairobi, Santiago, Islamabad og Sydney..

NRK - 03 maj 23 kl. 22:34

Guterres: FN mislyktes i å hindre krig i Sudan

FNs generalsekretær António Guterres beklager at FN mislyktes i å hindre at det brøt ut full krig i Sudan. FN ble tatt på senga av utbruddet av krigen. Det var fordi både verdensorganisasjonen og andre hadde håp om at forhandlinger om en overgang til sivilt styre skulle lykkes, sa Guterres til pressen i Nairobi onsdag.

Klartale - 02 maj 23 kl. 11:00

Mat er fortsatt dyrt for folk flest

Folk i Pakistan har blitt vegetarianere fordi de ikke har råd til kjøtt lenger. En kafé i Ungarn har fjernet hamburgere og pommes frites fra menyen. Prisen på både kjøtt og matolje har steget til værs.

NRK - 30 apr 23 kl. 03:35

Frykter at Sudan-konflikten kan bli et «et mareritt for verden»

Sudans tidligere statsminister Abdalla Hamdok frykter at konflikten i Sudan skal utvikle seg til full krig og bli verre enn borgerkrigene i Syria og Libya. Han sier ifølge BBC at det ikke dreier seg om et lite opprør, men to fullt utstyrte hærer som støter sammen. Den sudanske regjeringshæren og den paramilitære gruppen RSF angriper hovedstaden Khartoum med tungt artilleri, stridsvogner og fly.

Klartale - 27 mar 23 kl. 14:00

Demonstrerer i gatene på grunn av høye priser

Folk i Kenya protesterte forrige uke. Det ble voldelige mellom demonstrantene og politiet. En student døde.

NRK - 27 mar 23 kl. 13:33

Politiet brukte tåregass mot demonstranter i Kenya

Nye demonstrasjoner fant sted i Kenya mandag, til tross for at politiet har nedlagt forbud mot protestene. Politiet brukte tåregass mot folkemengdene. Det var sammenstøt mellom politiet og demonstrantene blant annet i Kibera og Mathare, to av hovedstaden Nairobis fattigste områder.

NRK - 20 mar 23 kl. 20:58

Student drept da politiet skjøt mot demonstranter i Kenya

En student ble drept da politiet åpnet ild under voldelige sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti vest i Kenya, ifølge politiet. Demonstranter kastet stein under hendelsene i Maseno, og seks betjener ble såret, opplyser politiet mandag kveld. Det fikk sikkerhetsstyrkene til å skyte med skarpt, noe som førte til at tredjeårsstudenten William Mayange ble truffet av et nakkeskudd.

NRK - 20 mar 23 kl. 10:19

Store demonstrasjoner i Kenya

Opprørspoliti i Kenya har avfyrt tåregass mot demonstranter i Nairobi, som protesterer mot landets levekostnadskrise. Flere titalls mennesker er pågrepet i demonstrasjonene, deriblant to opposisjonspolitikere i nasjonalforsamlingen, melder nyhetsbyrået AFP. Demonstranter har kastet stein mot politiet og tent på bildekk i slumområdet Kibera i hovedstaden i protest mot de høye prisene på mat og andre essensielle varer.

NRK - 03 feb 23 kl. 14:45

Tre politifolk dømt for drap i Kenya

Tre politifolk er drømt til henholdsvis dødsstraff, 30 års og 24 års fengsel for drapet på en menneskerettighetsadvokat og to andre utenfor Nairobi i Kenya. Advokat Willie Kimani, klienten Josephat Mwenda og sjåføren Joseph Muiruri ble funnet drept i en elv utenfor Nairobi i juni 2016. Drapene vakte sterk avsky i Kenya, der mange er redde for politiet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com