Mykhailo Podoljak

Tuesday, 28 November, 10:25

Nyheter om Mykhailo Podoljak

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 31 mar 23 kl. 16:13

Ukraina avviser våpenhvile med russiske styrker på okkupert land

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs rådgiver avviser enhver våpenhvile som lar russiske styrker forbli på okkupert territorium, melder Reuters. – Enhver våpenhvile vil bety at Russland får rett til å bli værende i de okkuperte områdene. Det er helt uaktuelt, skriver Mykhailo Podoljak på Twitter fredag..

Klartale - 06 jan 23 kl. 10:09

Ukraina tror lite på våpenhvile

Vladimir Putin foreslo våpenhvile fra fredag av. Han er Russlands president. Putin ønsket at hvilen skulle vare rundt 36 timer.

NRK - 05 jan 23 kl. 14:25

Ukraina avviser bønn om julefred

Den russisk-ortodokse kirkes øverste leder, patriark Kirill, oppfordret torsdag til våpenhvile i Ukraina under den ortodokse julefeiringen. Det avviser Ukraina. – Det er en kynisk felle, et propagandaelement.

NRK - 05 dec 22 kl. 03:18

Macron-forslag får slakt i Ukraina og Baltikum

Et forslag fra Frankrikes president Emmanuel Macron om at Russland trenger sikkerhetsgarantier i bytte mot å gå med på fredsforhandlinger i Ukraina, får skarp kritikk fra flere land. Både Ukraina og de baltiske landene som deler en lang grense mot Russland, avviser tanken. – Hva verden trenger, er sikkerhetsgarantier fra Russland, ikke omvendt, sier en nær rådgiver av president Zelenskyj, Mykhailo Podoljak, ifølge Reuters..

Klartale - 02 dec 22 kl. 08:50

13.000 ukrainske soldater er drept

Krigen i Ukraina tar liv. Både på ukrainsk og russisk side.– Mellom 10.

NRK - 02 dec 22 kl. 06:56

Opp mot 13.000 ukrainske soldatar drepne

Opp mot 13.000 ukrainske soldatar er så langt drepne sidan Russland invaderte Ukraina i februar. – Vi har offisielle utrekningar frå generalstaben som viser at mellom 10.

NRK - 21 sep 22 kl. 09:37

Ukraina: Russisk mobilisering som ventet

Den ukrainske presidentrådgiveren Mykhailo Podoljak sier at Russlands «delvise mobilisering» var forutsigbar. Han sier også at Russlands president Vladimir Putin forsøker å gi Vesten skylden for den «uprovoserte krigen» som han har innledet, ifølge Reuters. Putin kunngjorde onsdag en delvis mobilisering, som ifølge landets forsvarsminister innebærer at 300.

NRK - 16 sep 22 kl. 11:15

FN skal undersøke angivelig massegrav

FN vil sende et team til den ukrainske byen Izium for å undersøke en angivelig massegrav. Ukraina sier de har funnet 450 mennesker begravd nær byen, som har vært okkupert av russiske styrker. – 450 graver, og dette er bare ett av massegravstedene som er oppdaget nær Izium.

Klartale - 22 aug 22 kl. 08:47

Russisk redaktør drept i attentat ved Moskva

Darja Dugina ble drept av en bombe i bilen hun satt i. Det skjedde lørdag, ifølge russiske myndigheter. Bilen var det faren Aleksandr Dugin som eide.

NRK - 21 aug 22 kl. 18:30

Ukraina avviser å stå bak attentat utenfor Moskva

Ukrainske myndigheter avviser å stå bak attentatet på den russiske redaktøren Darja Dugina, som lørdag døde i en bileksplosjon utenfor Moskva. Denis Pusjilin, som leder den russiskvennlige separatistbevegelsen i Donetsk i Ukraina, uttalte søndag at «terrorister fra det ukrainske regimet» sto bak eksplosjonen. – Ukraina har selvsagt ikke noe med eksplosjonen å gjøre, fordi vi ikke er en kriminell stat, og særlig ikke en terroriststat, slik Russland er, sier president Volodymyr Zelenskyjs nære rådgiver Mykhailo Podoljak.

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Klartale - 22 jul 22 kl. 14:10

Prøver å få korn ut av Ukraina slik at folk slipper å sulte

Ukraina har mye korn. Det er viktig for verden. Men krigen i landet ødelegger.

NRK - 07 jul 22 kl. 17:03

Zelenskyj sørger over Boris Johnsons avgang

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ringte torsdag Boris Johnson for å uttrykke sin tristhet over den britiske statsministerens skjebne. – Vi har alle mottatt denne nyheten med tristhet. Ikke bare jeg, men hele Ukraina sympatiserer mye med deg, sa Zelenskyj under samtalen.

NRK - 09 jun 22 kl. 23:20

Ukraina-tap på 100-200 soldater daglig

Ukraina mister nå mellom 100 og 200 soldater hver eneste dag, sier en av president Volodymyr Zelenskyjs nærmeste rådgivere. En av hovedårsakene til at så mange ukrainske soldater blir drept i kamp, er det store utstyrsmessige misforholdet mellom ukrainske og russiske styrker, sier Mykhailo Podoljak til BBC. Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov opplyste torsdag at landet nå mister «opptil 100 soldater hver dag».

NRK - 04 jun 22 kl. 09:37

Ukrainsk rådgiver tror krigen vil vare i opptil et halvt år til

En av rådgiverne til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj spår at krigen vil vare i ytterligere to til seks måneder avhengig av hvor mye våpen Ukraina får. – Dette kan fortsette i ytterligere to til seks måneder, sier Mykhailo Podoljak i et intervju med den Putin-kritiske russiske nettavisen Medusa. En annen viktig faktor om vil avgjøre krigens varighet, er stemningen i Europa, Ukraina og Russland, mener han.

NRK - 22 maj 22 kl. 07:12

Ukraina avviser våpenhvile i Donbas

Ukraina utelukker våpenhvile eller ettergivelse av russiske krav i Donbas-regionen, der Russland har intensivert offensiven. President Volodymyr Zelenskyjs rådgiver Mykhailo Podoljak sier at Kyiv ikke vil gå med på noen avtale med Moskva hvis det skulle innebære at Ukraina må avgi territorium, melder Reuters. (NTB).

NRK - 21 apr 22 kl. 14:56

Ukraina vil gjøre «alt de kan» for å hente hjem ukrainere i Russland

Russland har, ifølge ukrainske myndigheter, deportert 500.000 mennesker fra Ukraina til Russland. Ukraina sier de vil gjøre «alt de kan» for å hente dem hjem.

NRK - 19 apr 22 kl. 13:40

Ukraina: Vanskeleg å forhandle etter Mariupol

Russlands omleiring av Mariupol har gjort forhandlingsprosessen vanskelegare, seier den ukrainske forhandlaren Mykhailo Podoljak til Reuters tysdag. Han seier det også er vanskeleg å seie når dei kan starte direkte samtalar igjen. Ein separatistleiar hevda tysdag at russiske spesialsoldatar var i ferd med å storme eit stålverk i byen der sivile og militære skal ha søkt tilflukt.

Klartale - 29 mar 22 kl. 11:00

Frykter at noen putter gift i mat og drikke i forhandlinger

Folk fra Ukraina og Russland skal snakke igjen. Det skjer i Istanbul i Tyrkia. Hensikten er å få slutt på krigen i Ukraina.

NRK - 15 mar 22 kl. 21:50

Ukraina: Tona frå russisk side er meir konstruktiv

Ukraina og Russland møtte tysdag til ein ny runde med forhandlingar, der tonen frå russisk side var meir konstruktiv enn før, ifølgje ein av Zelenskyj sine rådgivarar. Ifølgje Ihor Zjovkva stiller ikkje Russland lenger krav om at Ukraina må overgje seg, skriv NTB. Dei ukrainske representantane er «moderat optimistiske» etter samtalane, seier Zjovkva, som understrekar at eit gjennombrot i forhandlingane føreset at Zelenskyj og Russlands president Vladimir Putin møtest.

NRK - 15 mar 22 kl. 14:58

Ukraina: Samtalene med Russland er i gang igjen

Forhandlingene mellom Russland og Ukraina har begynt igjen tirsdag, ifølge et medlem av den ukrainske forhandlingsdelegasjonen. Det er presidentrådgiveren Mykhailo Podoljak som skriver om forhandlingene på Twitter. Torsdag er det tre uker siden Russlands invasjon av Ukraina begynte..

NRK - 14 mar 22 kl. 10:37

Ukraina vil kreve umiddelbar våpenhvile i samtale

Russland og Ukraina skal etter planen møtes for fredssamtaler mandag, og Ukraina sier de vil kreve en umiddelbar våpenhvile. De vil også kreve at de russiske styrkene trekker seg tilbake fra Ukraina, melder rådgiver og forhandler Mykhailo Podoljak i en video postet på Twitter. – Bare etter dette kan vi snakke om regionale forhold og politiske forskjeller, sier han.

NRK - 13 mar 22 kl. 14:32

Reuters: Framgang i samtalane mellom Russland og Ukraina

Mykhailo Podoljak, som sit i den ukrainske forhandlingsdelegasjonen og er rådgjevar til den ukrainske presidenten, seier det er gjort framsteg i forhandlingane med Russland, melder Reuters. – Russland har blitt meir konstruktive. Eg trur vi vil kunne sjå resultat om få dagar, seier han i ein video.

NRK - 13 mar 22 kl. 12:10

Ukraina vil ha nye samtalar med Russland

Ukraina samarbeider med Israel og Tyrkia for å få i stand ein møtestad og eit rammeverk for fredssamtalar med Russland, seier Mykhailo Podoljak, som er rådgjevar for den ukrainske presidenten. – Når det er klart, blir det eit møte. Eg trur ikkje det er så lenge til vi er der, sa han på ukrainsk TV, ifølge Reuters..

NRK - 07 mar 22 kl. 18:51

Samtalene mellom Russland og Ukraina over

Dagens samtaler mellom Russland og Ukraina er avsluttet, melder Reuters og den russiske ambassaden i Minsk. Ifølge de ukrainske forhandlerene skal det ikke ha kommet noen betydelige resultater fra samtalene, melder Reuters. Rådgiveren til Ukrainas president, Mykhailo Podoljak, sier samtalene har tatt små steg rundt logistikken til «humanitære korridorer».

NRK - 07 mar 22 kl. 18:51

Samtalene mellom Russland og Ukraina er over: – Små positive skritt

Dagens samtaler mellom Russland og Ukraina er avsluttet, melder Reuters og den russiske ambassaden i Minsk. Ifølge de ukrainske forhandlerne skal det ikke ha kommet noen betydelige resultater fra samtalene, melder Reuters. Rådgiveren til Ukrainas president, Mykhailo Podoljak, sier samtalene tok små positive skritt rundt logistikken for «humanitære korridorer».

VG - 07 mar 22 kl. 17:31

Zelenskyj-rådgiver før samtaler med Russland: – Ukraina vinner

Et av Russlands krav for fredssamtalene med Ukraina mandag er at ukrainerne stanser militære handlinger. Rådgiveren til Ukrainas president, Mykhailo Podoljak, gir klar beskjed om at landet vil fortsette å kjempe..

VG - 07 mar 22 kl. 17:31

Zelenskyj-rådgiver om samtaler med Russland: – Små positive fremskritt

Forventningene var lave før tredje runde med samtaler mellom Ukraina og Russland mandag. Men rådgiveren til Ukrainas president, Mykhailo Podoljak, sier partene har gjort fremskritt i å forbedre logistikken for humanitære korridorer..

VG - 07 mar 22 kl. 17:31

Zelenskyj-rådgiver om samtaler med Russland: – Små positive utviklingstrekk

Forventningene var lave før tredje runde med samtaler mellom Ukraina og Russland mandag. Men rådgiveren til Ukrainas president, Mykhailo Podoljak, sier partene har gjort fremskritt i å forbedre logistikken for humanitære korridoer..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com