Munnbind

Saturday, 25 September, 11:11

Nyheter om Munnbind

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 sep 21 kl. 12:18

Trondheim opphevar Munnbind-påbod

Formannskapet i Trondheim kommune vedtok tysdag å fjerne påbodet om å bruke Munnbind på offentleg stad. Samtidig rår kommunen til at ein brukar Munnbind når ein reiser kollektivt eller tek drosje, skriv dei på heimesida si..

NRK - 16 jun 21 kl. 04:31

Professorer uenige om Munnbindpåbud

Flere fagpersoner er kritiske til at det ikke lenger er et nasjonalt Munnbind-påbud i Norge. Opphevelsen av påbudet har ført til at en rekke kommuner nå dropper påbud lokalt. – Munnbind er et kjempeviktig tiltak for beskyttelse.

NRK - 31 aug 21 kl. 09:44

Påbud om Munnbind

På Nord-Jæren blir det innført krav om bruk av Munnbind ved bruk av kollektivtransport allerede fra midnatt. Det har ordførerne i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg bestemt i formiddag etter at smittesituasjon er blitt mer uoversiktlig. Påbud om bruk av Munnbind gjelder også i drosjer..

NRK - 17 timer siden

Framleis Munnbind på Gardermoen

Ullensaker kommune har bestemt seg for å halde fram med den lokale koronaforskrifta. Det betyr at det framleis vil vere påbod om å bruke Munnbind på Oslo lufthamn Gardermoen framover. Det melder flyplassen på Facebook.

NRK - 20 sep 21 kl. 11:24

Trondheim dropper Munnbind

Kommuneoverlege i Trondheim, Tove Røsstad, anbefaler at lokale koronaregler droppes. Dette gjelder blant annet kravet om Munnbind. Tirsdag møtes formannskapet for å ta stilling til forslaget..

NRK - 04 aug 21 kl. 21:44

Mann uten Munnbind arrestert

Vektere slet med å fjerne en beruset mann uten Munnbind på et Norwegian-fly på Gardermoen onsdag kveld. Til slutt endte han i arresten. – Han var beruset, nektet å bruke Munnbind og filmet kabinansatte, noe de opplevde som ugreit.

NRK - 10 sep 21 kl. 00:16

Dobler bøter for å droppe Munnbind

USAs president Joe Biden varsler at amerikanere som nekter å bruke Munnbind på offentlig transport kan ilegges bøter på opptil 3000 dollar. – Vis litt respekt for bussjåfører og flypersonell, oppfordret han da han gjorde rede for nye tiltak mot koronasmitte i en TV-tale torsdag kveld..

NRK - 30 jul 21 kl. 04:00

Republikanere i Munnbindprotest

Mer enn 20 republikanske kongressrepresentanter demonsterte med å gå uten Munnbind etter at speaker Nancy Pelosi hadde annonsert at det var påbud om Munnbind i bygningen. Pelosi har bedt politiet arrestere ansatte og besøkende uten Munnbind, skriver Fox News..

NRK - 29 jul 21 kl. 13:53

Oppfordrer til Munnbind på ferge

Statsforvalterne i Nordland og Troms og Finnmark oppfordrer sterkt til bruk av Munnbind på hurtigbåter og ferger når avstandskravet på én meter ikke kan holdes. Oppfordringen om bruk av Munnbind kommer på grunn av de store smitteutbruddene i Vesterålen og Harstad..

NRK - 27 jul 21 kl. 17:05

Vaksinerte kan måtte bruke Munnbind

Amerikanske helsemyndigheter (CDC) vil antakelig oppfordre vaksinerte til å begynne å bruke Munnbind innendørs igjen. Det erfarer avisa The Washington Post. CDC mente i mai at vaksinerte ikke trengte Munnbind, men på grunn av smittebølgen knyttet til Delta-varianten vil CDC sannsynligvis ombestemme seg, skriver avisa..

NRK - 15 jun 21 kl. 02:30

Munnbind ikke lenger nødvendig

Det er ikke lenger et nasjonalt råd om å bruke Munnbind i Norge. FHI mener ulempen ved å bruke Munnbind etter hvert vil bli større enn nytten, skriver VG. Årsaken er at når andelen vaksinerte er høy og raskt økende, vil effekten av Munnbind avta..

NRK - 15 jun 21 kl. 02:30

FHI: Munnbind ikke lenger nødvendig

Det er ikke lenger et nasjonalt råd om å bruke Munnbind i Norge. FHI mener ulempen ved å bruke Munnbind etter hvert vil bli større enn nytten, skriver VG. Overlege i FHI, Bjørn Gunnar Iversen, sier at når andelen vaksinerte blir høy, vil effekten av Munnbind avta, fordi færre vil være smittebærere, og færre vil være mottakelige for smitte.

NRK - 27 aug 21 kl. 19:05

Ruter bekymret over Munnbindbruk

Oslos kollektivselskap, Ruter, er bekymret for at stadig flere passasjerer dropper Munnbindet når de skal reise i hovedstaden. Ruter hadde forrige uke det høyeste passasjertallet siden pandemien startet, melder Avisa Oslo. Det ble gjennomført 4,4 millioner kollektivreiser i Ruters område.

VG - 26 aug 21 kl. 13:19

Smitteeksplosjon i norske byer - Trondheim innfører påbud om bruk av Munnbind

Torsdag våkent nordmenn til ny smitterekord i Norge. Nå sliter en rekke kommuner med smitteeksplosjon etter skole- og studiestart og avvikling av sommerferie. Torsdag innførte Trondheim påbud om bruk av Munnbind..

NRK - 10 jun 21 kl. 02:22

Munnbind-påbud langt inn i sommeren

Selv om smittetallene i går nedover er det ikke aktuelt å fjerne Munnbind-påbudet i Oslo enda. – Munnbind og hjemmekontor er noe av det aller siste vi gjør noe med, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Aftenposten. Tirsdag denne uka ble det kjent at de nåværende koronatiltakene i Oslo forlenges til 18.

NRK - 18 aug 21 kl. 08:50

USA: Vil forlenge Munnbindkrav

President Joe Biden forlenger kravet om Munnbind på offentlig transport i USA frem til januar, opplyser en talsmann ifølge Reuters. Kravet om Munnbind på reiser med fly, tog og buss vil gjelde til 18. januar på reiser med fly, tog og buss.

NRK - 18 aug 21 kl. 05:15

Munnbindkrav forlenges i USA

Føderale myndigheter i USA forlenger påbudet om Munnbind for passasjerer og ansatte på fly, tog og busser til januar. Transportadministrasjonen (TSA) hadde først satt 13. september som siste dato for kravet, men en talsmann sa tirsdag at planen er å forlenge det til 18.

NRK - 18 aug 21 kl. 00:02

Texas-guvernør er koronasmittet

Texas' republikanske guvernør Greg Abbott har testet positivt for koronaviruset og holder seg i karantene hjemme. Abbott testet positivt dagen etter at han tvitret et bilde av seg selv, uten Munnbind, på et innendørs møte med andre republikanere, de fleste av dem også uten Munnbind. I Texas var over 11.

Dagbladet - 17 timer siden

Viderefører restriksjoner på Gardermoen

Lørdag ettermiddag fjernes de aller fleste nasjonale smitteverntiltak. Ullensaker kommune har likevel besluttet å videreføre kravet om Munnbind på Oslo Lufthavn..

NRK - 20 timer siden

Oslo opphever lokal koronaforskrift

Byrådet i Oslo opphever den lokale koronaforskriften med umiddelbar virkning. Det innebærer at Oslos befolkning kan følge nasjonale bestemmelser og råd, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25.

NRK - 29 maj 21 kl. 21:24

Nakstad advarer om Munnbind

Espen Nakstad sier han har merket seg at færre bruker Munnbind i butikker og kollektivtrafikken. – Overraskende og ikke spesielt lurt, sier han. Nakstad understreker at smittevernrådene fortsatt er de samme i Oslo.

NRK - 20 sep 21 kl. 19:59

Drept etter Munnbindkrangel

En 49 år gammel mann er pågrepet, siktet for å ha skutt og drept en ansatt på en bensinstasjon i Tyskland etter en Munnbindkrangel. Den 20 år gamle ansatte nektet å selge ham øl siden han ikke var iført Munnbind. 49-åringen forlot bensinstasjonen, kom tilbake en time senere og skjøt 20-åringen i hodet med en revolver.

NRK - 12 aug 21 kl. 08:26

Strømstans på Østfoldbanen

Togtrafikken mellom Oslo S og Kolbotn er stengt på grunn av strømproblemer. Bane Nor jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta. Vy jobber med å sette opp alternativ transport, og sier at reisende må regne med forsinkelser og innstillinger.

Dagbladet - 09 aug 21 kl. 01:33

Storstilt feiring: - Danset uten Munnbind

Den nedskalerte versjonen av Obamas 60-årsfeiring var fortsatt preget av rundt 200 gjester og dansing uten Munnbind..

NRK - 16 sep 21 kl. 18:11

Krisetiltak i amerikansk stat

Den amerikanske delstaten Idaho er hardt rammet av koronaviruset. Nå må tilgangen til intensivbehandling rasjoneres. Det største sykehusnettverket i staten har bedt om å få innføre krisetilstand, fordi sykehusene er overveldet av de mange covid-19-tilfellene.

Aftenposten - 15 sep 21 kl. 22:22

Her fester politikerne tett. Det får kulturlivet til å tordne.

«Noen som ser et Munnbind?» «Noen som ser én meters avstand?» «Hadde de noe som helst smittevern?

NRK - 14 sep 21 kl. 10:29

Slutt på Munnbindpåbod

Ordførarane på Nord-Jæren forlengjer ikkje påbodet om å bruke Munnbind i kollektivtransporten. Årsaka er at smittetala i regionen går nedover. Påbodet går ut ved midnatt..

NRK - 14 sep 21 kl. 07:05

Skal lansere vinterplan for korona

Det er venta at statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, i dag skal lansere sin «vinterplan» mot koronasmitte. Planen inkluderer ei tredje booster-dose med koronavaksine for alle over 50 år, samt massevaksinering mot influensa, ifølge Sky News. Johnson vil truleg ta full avstand mot potensielle nye nedstengingar, men vil framleis ha moglegheita til å innføre påbod om Munnbind, heimekontor og sosial distansering ved ein plutseleg og stor auke i smitte, ifølge kanalen..

NRK - 11 sep 21 kl. 18:06

Vaksinemotstandere protesterer

Hundrevis av vaksinemotstandere samlet seg til protest lørdag i Istanbul, tross høye smittetall blant befolkningen i Tyrkia. Videoer viser demonstranter, stort sett uten Munnbind, på Maltepe-plassen, der de ropte slagord som «Vi gjør motstand mot vaksinering» og bar plakater med tekst mot vaksiner og fascisme. Vaksinering er ikke obligatorisk i Tyrkia, men helseminister Fahrettin Koca oppfordrer folk til å ta vaksinen..

NRK - 03 aug 21 kl. 05:12

McDonald's med påbud om Munnbind

McDonald's i USA innfører påbud om Munnbind for sine ansatte og kunder innendørs i områder med betydelig høy koronasmitte, selv om personer er fullvaksinerte. Selskapet sier påbudet er i tråd med de nyeste retningslinjene fra smittevernetaten CDC, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 29 jul 21 kl. 22:26

Påbyr Munnbind for uvaksinerte

Alle føderalt ansatte som ikke er fullvaksinert mot korona, må bruke Munnbind og underlegges regelmessig testing, ifølge Det hvite hus. De nye kravene gjelder for 4 millioner ansatte og innleide arbeidere i føderal sektor i USA..

VG - 29 jul 21 kl. 17:52

FHI endrer ikke Munnbind-råd for fullvaksinerte

I USA har debatten rast om Munnbind for fullvaksinerte rast i sommer. FHI står på at fullvaksinerte ikke skal ha unntak..

Klartale - 06 sep 21 kl. 06:00

Hvor ble det av Munnbindet?

I Oslo er det fortsatt krav om Munnbind på tog og trikk. Likevel er det mange som reiser uten..

NRK - 27 jul 21 kl. 21:05

Anbefaler Munnbind innendørs

Amerikanske helsemyndigheter, CDC, anbefaler nå at fullvaksinerte skal bruke Munnbind innendørs i det offentlige rom. The Washington Post fikk altså rett da de trodde at dette ville skje.Grunnen er smittebølgen knyttet til Delta-varianten..

NRK - 27 jul 21 kl. 21:05

Anbefaler Munnbind inne i USA

Amerikanske helsemyndigheter anbefaler at fullvaksinerte bruker Munnbind innendørs på offentlig sted. Grunnen er smittebølgen knyttet til delta-varianten. Anbefalingen gjelder i områder med mye smitte.

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 03:41

Talen går verden rundt

En far strippet til undertøy på en skole i Texas for å illustrere hvorfor man bør bruke Munnbind..

NRK - 17 jun 21 kl. 15:39

Slipper Munnbind i Frankrike

Nå slipper franskmenn å bruke Munnbind utendørs. Det har vært påbudt med Munnbind ute på åpen gate i landet siden i fjor høst. Samtidig åpnet Disneyland Paris dørene for besøkende for første gang på åtte måneder, skriver nyhetsbyrået AFP.

Dagbladet - 01 sep 21 kl. 12:59

Klar melding etter smitterekord

- Ikke holdbart, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) om antallet osloborgere som har sluttet å bruke Munnbind på kollektivtransporten. Nå ber han om råd fra nasjonale helsemyndigheter..

E24 - 15 jun 21 kl. 07:24

FHI: Her må du ikke lenger bruke Munnbind

Mandag droppet danskene Munnbindet nesten overalt. I Norge er det heller ikke et nasjonalt råd om å bruke Munnbind nå. Etter hvert vil ulempen ved å bruke Munnbind bli større enn den eventuelle nytten, sier FHI-overlege..

VG - 15 jun 21 kl. 05:33

FHI: Her må du ikke lenger bruke Munnbind

Mandag dropper danskene Munnbindet nesten overalt. I Norge er det heller ikke et nasjonalt råd om å bruke Munnbind nå. Etter hvert vil ulempen ved å bruke Munnbind bli større enn den eventuelle nytten, sier FHI-overlege..

Aftenposten - 23 jul 21 kl. 10:00

Bjerkeli Grøvdal reagerer på Munnbind-regel: – Virker helt håpløst

I OL-landsbyen må utøverne trene med Munnbind. Det er en regel Karoline Bjerkeli Grøvdal (31) håper vil bli endret i….

VG - 23 jul 21 kl. 10:00

Bjerkeli Grøvdal reagerer på Munnbind-regel: – Virker helt håpløst

I OL-landsbyen må utøverne trene med Munnbind. Det er en regel Karoline Bjerkeli Grøvdal (31) håper vil bli endret i løpet av kort tid..

NRK - 14 jun 21 kl. 06:01

Danmark opphever Munnbind-påbudet

Når butikkene i Danmark åpner dørene mandag, er det ikke lenger et krav om bruk av Munnbind eller visir. Munnbindkravet blir fjernet som ledd i gjenåpningen av Danmark, som det ble bred politisk enighet om torsdag. Det er fortsatt krav om Munnbind på offentlig transport..

NRK - 19 jul 21 kl. 02:33

Påbud om Munnbind i Los Angeles

nnbyggerne i Los Angeles fylke må igjen bruke Munnbind innendørs, uansett om de er vaksinert eller ei, på grunn av økt smittespredning. Påbudet trer i kraft etter kraftig økning i antall smittetilfeller i fylket. Det er deltavarianten som i stor grad bidrar til økningen, og flesteparten av de nye tilfellene har oppstått blant uvaksinerte.

NRK - 18 jul 21 kl. 21:51

Munnbindbruken er synkende

– Ut fra våre stikkprøver er Munnbindbruken synkende, men den ligger fortsatt på 80 prosent på avganger med mange reisende. Vi oppfordrer folk til fortsatt å bruke Munnbind. Det er fortsatt påbud om Munnbind i kollektivtrafikken i Oslo om det ikke er mulig å holde én meters avstand, sier pressevakt i Ruter, Knut-Martin Løken til VG..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt