Motvirke

Saturday, 01 October, 19:54

Nyheter om Motvirke

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 aug 22 kl. 18:59

USA lanserer ny Afrika-strategi

USA lanserer en ny strategi for tettere samarbeid med afrikanske land sør for Sahara, i et forsøk på å Motvirke kinesisk og russisk innflytelse i regionen. – Denne strategien omformer regionens betydning for amerikanske nasjonale sikkerhetsinteresser, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus. Det innebærer blant annet å fremme åpne samfunn for å Motvirke «skadelige aktiviteter fra Kina, Russland og andre utenlandske aktører», heter det videre.

NRK - 28 sep 22 kl. 05:57

DN: Departementer hadde møte om maritime trusler

I midten av denne måneden var byråkrater fra flere departementer i møte for å snakke om «risiko knyttet til sikkerhetstruende maritim aktivitet». Møtet ble holdt bare to uker før lekkasjene fra Nord Stream-rørledningene i Østersjøen. Det ble kalt inn til det første møtet i den såkalte interdepartementale gruppen i juni, og 14.

Aftenposten - 19 sep 22 kl. 12:16

Stor spenning før strømmøte i Stortinget: – Jeg har ingen tro på at politikerne ordner dette

Mandag legger regjeringen frem sin plan for å Motvirke energikrisen. Tidlig i formiddag var flere demonstranter allerede….

NRK - 19 sep 22 kl. 10:53

Aasland advarer foran krisemøtet om strøm

Mandag legger regjeringen fram sin plan for å Motvirke energikrisen og galopperende strømpriser i Norge. Det er ventet at opposisjonen stiller med over 80 forslag. Olje- og energiminister Terje Aasland advarer mot å vedta tiltak som øker offentlig pengebruk..

NRK - 19 sep 22 kl. 05:21

Stor spenning til strømmøte i Stortinget

Mandag legger regjeringen fram sin plan for å Motvirke energikrisen og galopperende strømpriser i Norge. På Stortinget er kravene store og forventningene mange. I sin redegjørelse har olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) lovet en helhetlig gjennomgang av situasjonen Norge befinner seg i, tiltakene regjeringen har gjennomført, og tiltakene de kommer til å gjennomføre.

Klartale - 01 jul 22 kl. 11:21

Jobber for å Motvirke kroppspress

Markedsføringsloven krever at all reklame som er retusjert skal merkes. Det gjelder der kroppsfasong, størrelse eller hud er endret ved retusjering eller annen manipulering. – Tydelig merking er viktig for at barn og unge skal kunne vurdere innholdet på en kritisk måte, sier Hanne Nistad Sekkelsten i en pressemelding.

E24 - 26 jun 22 kl. 19:22

G7-landene med initiativ for å Motvirke kinesisk innflytelse

G7-landene vil samle inn 600 milliarder dollar til å bygge og utvikle infrastruktur over hele verden i et forsøk på å Motvirke Kinas økende innflytelse..

E24 - 26 jun 22 kl. 19:22

G7-landene vil Motvirke kinesisk innflytelse og forby russisk gullimport

Etter første dag av G7-landenes toppmøte i Tyskland, er det klart at de vil forby import av gull fra Russland og forsøke å Motvirke Kinas økende innflytelse..

NRK - 25 aug 22 kl. 10:41

Oljedirektoratet: Norsk gass kan bli sentral i energiomleggingen i EU

Norsk gass kan få en viktig rolle i Europa. Det er store ressurser igjen på sokkelen. Størst er potensialet i Barentshavet, men der mangler infrastrukturen.

NRK - 23 jul 22 kl. 22:56

Baltikum: EU må gjøre mer for å hindre at Russland omskriver historien

Estland, Latvia og Litauen, sammen med Polen og Romania, har oppfordret EU til å gjøre mer for å Motvirke en russisk omskrivning av historien. I et felles brev publisert fredag, oppfordret de fem østeuropeiske landene også EU til å ta en lederrolle i å bevare historiske minner og forhindre Russlands manipulering av fakta. – Russland har aldri fordømt forbrytelsene under Sovjettiden, og dets nåværende ledere støtter til og med entusiastisk opp om den sovjetiske arven, heter det i brevet.

E24 - 27 jun 22 kl. 06:45

Kraftig oppgang på Asia-børsene

Hongkong-børsen drar resten av de asiatiske børsene opp. Dette kommer blant etter at G7-landene ble enig om å Motvirke Kinas økende innflytelse i lavinntektsland..

NRK - 29 maj 22 kl. 20:57

Oslo vil åpne for høyhus på opp til 125 meter

For å Motvirke at Oslo blir «bilbasert», foreslår kommunen å åpne for høyhus på opptil 125 meter rundt Oslo S – og bygninger på opp mot 70 meter andre steder. – Vi ønsker å vurdere å bygge flere høyhus på sentrale steder med god kollektivdekning for å unngå at byen sprer seg utover og blir bilbasert. Ved å bygge høyhus noen steder vil vi kunne ha lavere bebyggelse andre steder, sier byråd for byutvikling i Oslo Hanna E.

E24 - 11 maj 22 kl. 09:00

Nordea ser økte priser og høyere renter: – Boligfesten er over

Lønnsveksten kan imidlertid Motvirke prisoppgangen og gi økt kjøpekraft de neste par årene. Samtidig vil renteoppgangen trolig dempe boligprisveksten..

Dagbladet - 04 maj 22 kl. 18:52

Intern rapport avslører: «Ikke godt nok»

Av 19 tiltak for å Motvirke at ansatte blir utsatt for vold og trusler på jobb i kriminalomsorgen, er bare åtte dokumentert innført, ifølge en intern rapport. - Pinlig, sier tillitsvalgt..

Aftenposten - 25 apr 22 kl. 19:30

Vi må Motvirke den antimuslimske hetsen som pågår nå. Det kan ikke fortsette slik.

Antimuslimske forestillinger har vunnet terreng..

NRK - 15 apr 22 kl. 19:09

Klimaaktivister sperrer London-bruer

Klimaaktivister fra Extinction Rebellion har sperret fire travle bruer over elva Themsen i London, i protest mot den britiske regjeringens klimapolitikk. Aktivistene sperret de fire bruene Blackfriars, Waterloo, Westminster og Lambeth, noe som forårsaket kaos i trafikken. – Så lenge regjeringen vår unnlater å handle for å Motvirke klimakrisen og ser bort fra ekspertenes råd, gir lisenser for mer boring etter olje og gass og låser forskere inne, har vi ikke noe annet valg enn å skape forstyrrelser, heter det i en kunngjøring fra Extinction Rebellion.

NRK - 13 apr 22 kl. 17:14

Canada setter opp renten

Den canadiske sentralbanken setter opp styringsrenten fra en halv til 1 prosent for å Motvirke prisveksten. Inflasjonen anslås å bli nesten 6 prosent i løpet av første halvår. Sentralbanken sier Russlands invasjon fører til «ny økonomisk usikkerhet» og at raskt økende priser på olje, gass og andre basisvarer bidrar til inflasjon over hele verden.

NRK - 16 feb 22 kl. 02:31

Foreslår ny modell for VGS-inntak

Byrådet i Oslo går inn for en såkalt modifisert karakterbasert inntaksmodell for videregående og mener det vil Motvirke segregering. Ifølge Utdanningsnytt er byrådets mål også at flere elever skal fullføre videregående opplæring. Forslaget skal etter planen behandles av bystyret til våren..

Aftenposten - 15 feb 22 kl. 10:27

– Vi kan ikke påta oss ansvar for at folk ikke skal bli krenket

Kristin Helle-Valle er kritisk til bokbransjens nye retningslinjer, som skal Motvirke seksuell trakassering..

VG - 12 jan 22 kl. 21:32

Støre og Kjerkol vil bruke fem milliarder på corona-tester

Statsminister Jonas Gahr Støre og helseminister Ingvild Kjerkol legger frem en helsesatsning til 9,5 milliarder for å Motvirke den økte coronasmitten og for å kunne åpne skoler og samfunnet mer..

NRK - 20 okt 21 kl. 20:36

USA ber om mer samarbeid

USA ber allierte land som grenser til Svartehavet, om å utvide militærsamarbeidet. Oppfordringen kommer dagen før Natos forsvarsministermøte i Brussel. USAs forsvarsminister Lloyd Austin sa etter samtaler med Romanias forsvarsminister Nicolae Cuica at det trenges handling fra kyststatene ved Svartehavet for å Motvirke det kan kalte russisk militarisering av regionen.

VG - 19 okt 21 kl. 20:14

Medisinstudenten Josefine (22) går viralt på TikTok

22-åringen Josefine Holum bruker TikTok-kontoen sin med over 720.000 følgere til å Motvirke falsk informasjon om kroppen..

NRK - 15 jul 21 kl. 10:28

Ny nasjonal kontraterrorstrategi

Regjeringen har utviklet en ny nasjonal kontraterrorstrategi som skal forebygge og Motvirke terror, gir en tydelig ramme for arbeidet med kontraterror de neste årene, opplyser regjeringen. «I år er det 10 år siden terroren rammet oss 22. juli.

Dagbladet - 09 sep 21 kl. 22:49

- Frp renset opp i rekkene

For to uker siden kunne Dagbladet avsløre at det er kommet flere varsler mot en Frp-politiker som stiller i høstens stortingsvalg. Tidligere Frp-nestleder Per Sandberg hevder at partiet har brukt «betydelige ressurser» på å Motvirke seksuell trakassering..

Aftenposten - 05 aug 21 kl. 09:17

Kina til krig mot landets spillindustri. Statskontrollert avis kaller gaming «spirituelt opium».

Kina vurderer retningslinjer for å Motvirke avhengighet av «elektroniske rusmidler»..

Aftenposten - 03 aug 21 kl. 05:47

Twitter, AP og Reuters samarbeider mot falske nyheter og desinformasjon

Twitter inngår samarbeid med nyhetsbyråene AP og Reuters for å Motvirke fremveksten av desinformasjon og falske nyheter….

E24 - 22 jul 21 kl. 06:55

Telia advarer om mulige corona-forsinkelser: – Så langt har vi klart å Motvirke det

Ledelsen i Telia advarer mot at leveranseproblemene som rammer alt fra bilproduksjon til husbygging også kan ramme dem. Foreløpig er imidlertid den viktige 5G-utbyggingen skjermet, forteller selskapets Norgessjef..

NRK - 19 jul 21 kl. 11:56

Desinformasjon fra få personer

Det meste av desinformasjon om koronapandemien på nettet kan spores tilbake til et fåtall personer, framgår det av en ny rapport, skriver NTB. Hele 65 prosent av de falske opplysningene om covid-19 kan spores tilbake til bare tolv personer, heter det i en studie fra et senter som arbeider for å Motvirke hat på nettet..

E24 - 01 jul 21 kl. 10:00

Stemningen blant innkjøpssjefene snur: Norsk PMI stiger for første gang på tre måneder

To nye rekorder i underindeksene gjenspeiler tiltak for å Motvirke leveranseproblemer og forventninger om økte priser fremover..

NRK - 28 jun 21 kl. 19:53

Dumper prisen på sukkerfri cola

Kiwi dumper prisen på sukkerfri cola, og får straks følge av konkurrenten Coop, skriver VG. Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy sier det er for å Motvirke grensehandel, Prisen på en 4-pakke med 1,5 liter cola uten sukker kuttes fra 69,90 til 39,90..

NRK - 18 jun 21 kl. 12:03

Vil innføre 18-årsgrense på Botox

Helseminister Bent Høie har i en pressemelding på regjeringens hjemmesider sagt han ønsker å stramme inn lovverket for å Motvirke kroppspress mot barn og unge. Tidligere har personer under 18 år kunne få injeksjoner eller kosmetiske inngrep utført om de hadde foreldrenes godkjenning. Om den nye lovgivningen får flertall i Stortinget, fjernes den muligheten.

NRK - 15 mar 21 kl. 21:52

Ber om en god plan for skolene

Barneombud Inga Bejer Engh krever at Oslo og andre som stenger eller innfører rødt nivå på skolene, har gode planer for å Motvirke negative konsekvenser. Engh sier til NTB at det var tydelig at det manglet en plan for skolene i mars i fjor da landet stengte ned, og hun forventer bedre tiltak nå..

NRK - 16 feb 21 kl. 12:38

LO vil sikre kjøpekraften

LO krever sikret kjøpekraft og tiltak for å Motvirke lavlønn i årets lønnsoppgjør. Det vedtok LOs representantskapsmøte i dag. Arbeidstakerorganisasjonen vil også prioritere likelønn i oppgjøret, som starter 15.

Aftenposten - 06 feb 21 kl. 11:17

Konsulentfirma må betale fem milliarder for dårlige råd i USAs opioid-epidemien

Konsulentselskapet ga råd for å «Motvirke det emosjonelle budskapet fra mødre som har mistet tenåringer til….

E24 - 06 feb 21 kl. 11:17

McKinsey må betale fem milliarder for deres rolle i opioid-epidemien

Konsulentselskapet ga råd for å «Motvirke det emosjonelle budskapet fra mødre som har mistet tenåringer til overdose», ifølge søksmål..

NRK - 30 jan 21 kl. 10:10

Lar kommuner avgjøre tiltaksnivå

Regjeringen legger opp til at lokale helsemyndigheter fra 03. februar kan ta det endelige valget om skoler skal ligge på rødt eller gult tiltaksnivå. Det melder kunnskapsminister Guri Melby på Regjeringens pressekonferanse lørdag.

VG - 29 jan 21 kl. 11:56

Slik fordeles studentenes krisepakke

Regjeringen ønsker å Motvirke frafall og forsinkelser i studiene. De setter av 1,1 milliard til tiltak..

NRK - 17 jan 21 kl. 06:33

Etterforsker kongresstormingen

Flere komiteer i Representantenes hus ba lørdag om dokumenter for å avdekke feil, finne advarsler og måter å Motvirke ekstremisme etter opptøyene i Washington. Brevet fra komiteene er stilt til FBI, sikkerhetsdepartementet og flere andre etater..

Aftenposten - 13 jan 21 kl. 22:00

Handlingsplanen mot muslimhat uthules

Statsstøtten til Human Rights Service bidrar til å Motvirke effekten av tiltakene..

Aftenposten - 11 dec 20 kl. 09:09

Norge og EU på kollisjonskurs om klimagrep

Regjeringen vil forsyne norske oljeplattformer med strøm fra land. EU vil Motvirke det..

Aftenposten - 07 dec 20 kl. 19:00

Integritetstester er svært effektive for å Motvirke uønsket adferd

Det er viktig ikke å glemme arbeidsgivers perspektiv i denne saken..

Aftenposten - 10 nov 20 kl. 11:33

Ta en skje tran for forskningens skyld: Beskytter den mot korona?

Kan en skje med tran Motvirke koronaviruset? Eller er det noe spesielt med dem som drikker tran? Nå inviteres nordmenn til å delta i en stor studie..

P4 - 13 okt 20 kl. 05:54

Felles front mot ulikhet

Den rødgrønne opposisjonen på Stortinget vil tvinge regjeringen til å utrede hvordan koronakrisa påvirker ulikheten i Norge. Det skriver Klassekampen. Ap, SV, MDG, Rødt og Senterpartiet går nå i en felles front mot det de mener er regjeringens manglende evne og interesse til å Motvirke økt ulikhet under krisen.

NRK - 12 okt 20 kl. 10:25

Forlenger sanksjonsregime

Reglene som lar EU innføre sanksjoner mot dem som er involvert i utvikling og bruk av kjemiske våpen, forlenges med ett år. Reglene ble innført i 2018 og har som mål å Motvirke spredning og bruk av kjemiske våpen..

P4 - 28 sep 20 kl. 08:57

Vil stramme inn boliglånsforskriften

Finanstilsynet vil gjøre det vanskeligere å få boliglån. Tilsynet vil fjerne boliglåns- og forbrukslånsforskriftene, og heller innføre en ny og strengere forskrift. Der foreslås det at folk maks kan låne 4,5 ganger brutto årsinntekt, mot 5 i dag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com