Motorvei

Wednesday, 06 December, 09:20

Nyheter om Motorvei

NRK - 21 sep 23 kl. 18:15

F-35 landet på Motorvei

To stk F-35A fra Ørland Flystasjon landet klokka 1500 på en Motorvei i Tervo i Finland. Ikke fordi de måtte, men fordi de skulle øve. - Kampfly er sårbare på bakken, så ved å kunne bruke småflyplasser – og nå også Motorveier – øker vi overlevelsesevnen i krig, sier generalmajor Rolf Folland, sjef for Luftforsvaret..

Dagbladet - 01 nov 23 kl. 10:23

Aldri skjedd på norsk Motorvei

12 timer i snøkø. - Skaff tepper, vann og soveposer..

NRK - 06 okt 23 kl. 17:39

Minst 17 omkom da buss med migranter veltet i Mexico

Minst 17 mennesker mistet livet og mange flere ble skadd da en buss veltet sør i Mexico, ifølge myndighetene. De fleste passasjerene var fra Venezuela. Bussen var på en Motorvei i delstaten Oaxaca da den veltet fredag, opplyser delstatsmyndighetene på X.

NRK - 02 okt 23 kl. 02:03

Minst ti migranter døde i Mexico

Minst ti er døde og 25 skadd etter at en lastebil som fraktet migranter, veltet sør i Mexico søndag, ifølge lokale myndigheter. Hendelsen skjedde på en Motorvei i delstaten Chiapas, nær grensen til Guatemala. En ikke-navngitt kilde hos påtalemyndigheten i landet opplyser at ofrene trolig er fra Cuba, og at en av dem er mindreårig.

NRK - 09 sep 23 kl. 22:45

2400 klimademonstranter innbrakt i Nederland

Tusenvis av demonstranter blokkerte en Motorvei i Haag i Nederland lørdag. Politiet brukte vannkanon for å spre dem, og 2400 demonstranter ble innbrakt. Demonstrantene protesterte mot den nederlandske regjeringen og krever at den stanser subsidier av fossilt drivstoff.

NRK - 09 sep 23 kl. 16:14

Nederland: Politiet bruker vannkanon mot klimademonstranter

Nederlandsk politi har tatt i bruk vannkanon for å spre flere tusen klimademonstranter som blokkerer en Motorvei i Haag lørdag ettermiddag. Demonstrantene protesterer mot regjeringen og krever at den stanser subsidier av fossilt drivstoff. Flere tusen klimaaktivister marsjerte lørdag på en av de viktigste Motorveiene inn til Haag og ignorerte politiets advarsler mot å blokkere den viktige trafikkåren.

NRK - 25 aug 23 kl. 21:39

Flere dødsfall under uvær i Michigan

Fem dødsfall knyttes til et uvær i den amerikanske delstaten Michigan, der en tornado rammet to fylker. Tornadoen beveget seg gjennom Ingham County og Livingston County torsdag kveld, ifølge National Weather Service. Også andre områder i delstaten var berørt av uværet, som førte til at tak blåste av hus og trær falt over ende.

NRK - 24 jul 23 kl. 21:43

Israel: Kraftige protester etter vedtak av rettsreform

Mandag kveld fylte demonstranter gatene i Jerusalem og andre byer etter at parlamentet vedtok en del av den omstridte rettsreformen med et knapt flertall. Tusenvis av mennesker blokkerte blant annet en Motorvei nær parlamentsområdet i Jerusalem. Politiet brukte vannkanoner og tåregass for å forsøke å spre demonstrantene, og det er meldt at flere er skadd i opptøyene.

NRK - 31 maj 23 kl. 08:39

Store protester mot lovforslag som begrenser anerkjennelse av stammeområder

Brasils underhus i kongressen godkjente tirsdag kveld et lovforslag om å begrense anerkjennelsen av nye urfolksreservater, skriver Reuters. Avgjørelsen blir av miljøvernere og menneskerettighetsforkjempere sett på som et tilbakeslag etter intenst press fra farmerlobbyen. Godkjenningen, med 283 stemmer mot 155, kommer etter at urfolksgrupper blokkerte en Motorvei og brente dekk for å protestere mot tiltakene tidligere tirsdag.

NRK - 12 jul 23 kl. 17:12

Seks drept av politi under protester i Kenya

Seks mennesker som deltok i protester mot stigende levekostnader i Kenya, ble drept av politiet, ifølge politiet selv. Demonstrasjonene fant sted på flere forskjellige steder i landet, blant annet i Kitengela i nærheten av Nairobi, der flere titalls mennesker brente bildekk og ødela deler av påkjøringsrampen til en ny Motorvei. Polititjenestemannen hevder at de som ble skutt, var folk som plyndret butikker.

Klartale - 10 feb 23 kl. 12:50

Vernede fugler må vike for Motorvei

Lågendeltaet er et naturreservat. Området er fredet for å bevare naturen. Og for å være et sted for vannfugler.

NRK - 30 jun 23 kl. 21:15

Minst 48 drepte i trafikkulykke

I Kenya skal minst 48 være drept i en trafikkulykke, melder Reuters. En lastebil som fraktet en skipskontainer skal ha mistet kontrollen og kjørt inn i andre biler, ifølge politiet og vitner på stedet.' – Vi mistenker at en eller to fremdeles er fastklemte under lastebilen, sier lokal politisjef Geoffrey Mayek ti AFP.

NRK - 30 jun 23 kl. 21:15

48 drepte i trafikkulykke i Kenya

I Kenya skal minst 48 være drept i en trafikkulykke, melder Reuters. En lastebil som fraktet en skipskontainer skal ha mistet kontrollen og kjørt inn i andre biler, ifølge politiet og vitner på stedet.' – Vi mistenker at en eller to fremdeles er fastklemte under lastebilen, sier lokal politisjef Geoffrey Mayek ti AFP.

NRK - 28 jun 23 kl. 05:47

14 politi-ansatte bortført i Mexico

Politiet i Chiapas i mexico leter etter 14 ansatte i delstatens sikkerhetsdepartement som ble bortført av en væpnet gruppe tirsdag. De bortførte er, som alle er menn, ble bortført på en Motorvei tre mil vest for delstatshovedstaden Tuxtla Gutierrez, opplyser departementet. En talsperson understreker at de ikke er politifolk, men sivilt ansatte som jobber i administrasjonen.

NRK - 25 jun 23 kl. 10:24

Wagnersoldater forlater Voronezj

Soldater fra den russiske leiesoldatgruppen Wagner forlater nå Voronezj-regionen i Russland. Dette opplyser guvernøren i Voronezj Aleksandr Gusev, ifølge nyhetskanalen Astra. Astra viser også bilder av en lang kolonne med militære og sivilekjøretøyer på det som skal være en Motorvei i Voronezj-regionen.

NRK - 24 jun 23 kl. 06:03

Militærkolonne på Motorvei mellom Moskva og Sør-Russland

Myndighetene i Voronezj-regionen sør i Russland sier at det er en militærkolonne på M-4-Motorveien som forbinder de sørlige regionene med Moskva. Myndighetene sier på Telegram at situasjonen er under kontroll og at alle nødvendige tiltak er iverksatt for å sikre offentlig sikkerhet. Videre oppfordres innbyggere til å unngå Motorveien.

Dagbladet - 11 jun 23 kl. 22:22

Motorvei kollapset

En tankbileksplosjon har forårsaket store ødeleggelser på Motorveien, og skaper trafikkaos i deler av delstaten..

Aftenposten - 06 jun 23 kl. 22:26

22 milliarder på 4,5 km Motorvei. Ny E18 i Bærum var visst ikke så miljøvennlig likevel.

Når man ber Veivesenet bygge vei, er det gjerne vei man får..

Aftenposten - 28 maj 23 kl. 15:19

Veivesenet droppet miljølokk og sykkelvei i avtale om ny Motorvei. Problemet? De sa ikke ifra til kommunen.

Veivesenet skulle bygge sykkelvei og miljøpark over Motorveien. Men i kontrakten de nylig skrev med utbyggeren, har de….

NRK - 27 apr 23 kl. 00:52

Vil lade elbiler under fart på Motorvei

Det norsk firmaet ENRX fra Skien skal sørge for at biler kan lades i fart på Motorveien i USA. De har fått prestisjeordren verdt 150 millioner kroner, og signerte kontrakten onsdag med Central Florida Expressway Authority og ASPIRE Engineering Research Center ved Utah State University. Det er på den nye State Route 516, i nærheten av Disney World i Florida, at selskapene vil teste en løsning for lading under kjøring.

VG - 15 apr 23 kl. 11:24

«Kokain-flodhest» drept i bilkrasj

En flodhest, som stammer fra de Pablo Escobar importerte på 80-tallet, er død etter en kollisjon på en Motorvei i Colombia..

NRK - 30 mar 23 kl. 17:55

Ni omkom i helikopterkollisjon i Kentucky

Alle de ni soldatene som var om bord i de to Black Hawk-helikoptre som kolliderte i Kentucky i USA onsdag kveld, er døde, bekrefter hæren. Radiostasjonen WKDZ har lagt ut bilder fra ulykkesstedet på sin nettside, som viser brennende rester av minst to helikoptre. Ulykken skjedde under en rutinemessig militærøvelse onsdag kveld, opplyser Talsperson Nondice Thurman ved basen Fort Cambell.

NRK - 13 jan 23 kl. 16:05

Vil skrinlegge E18-prosjekt

Byrådsleder Raymond Johanser ber regjeringen legge planene om E18 i Sandvika på is. Han sier til Avisa Oslo pengene kan brukes til andre prosjekter, enn en Motorvei Oslo ikke vil ha. I dag ble det kjent at ny E18 mellom Ramstadsletta og Nesbru blir tre milliarder kroner dyrere enn antatt.

NRK - 26 feb 23 kl. 05:07

Store demonstrasjoner i israel

Hundretusener av mennesker gikk lørdag kveld ut i gatene i Israel for å protestere mot statsminister Benjamin Netanyahus rettsreformplan. Ifølge arrangørene deltok rundt 300.000 personer i demonstrasjoner landet rundt lørdag kveld.

NRK - 20 feb 23 kl. 06:41

14 døde i bussulykke i Pakistan

Minst 14 passasjerer døde og 63 andre ble skadd da en buss kjørte av en Motorvei i stor fart og veltet i den østlige delen av Pakistan. Ulykken skjedde natt til mandag nær byen Kallar Kahar i Punjab-provinsen. Det opplyser politi og lokale myndigheter.

NRK - 15 feb 23 kl. 14:17

Minst 33 migranter døde i bussulykke i Panama

Minst 33 migranter skal ha omkommet i en bussulykke i Chiriquí-provinsen i Panama onsdag morgen. Bussen med migranter var på vei mot USA da den kolliderte med en minibuss på en Motorvei i Chiriquí-provinsen vest i landet, skriver Panamas president Laurentino Cortizo i en uttalelse. I uttalelsen, publisert på Twitter, skriver presidenten av myndighetene bistår med medisinsk hjelp til de skadde..

NRK - 15 feb 23 kl. 14:17

39 migranter døde i bussulykke i Panama

39 migranter skal ha omkommet i en bussulykke i Chiriquí-provinsen i Panama onsdag morgen. Bussen med migranter var på vei mot USA da den kolliderte med en minibuss på en Motorvei i Chiriquí-provinsen vest i landet, skriver Panamas president Laurentino Cortizo i en uttalelse. I uttalelsen, publisert på Twitter, skriver presidenten av myndighetene bistår med medisinsk hjelp til de skadde..

NRK - 13 feb 23 kl. 12:19

En elsparkesyklist kjørte inn i en tunnel med 100-sone

Mandag formiddag ble en mann i 20-årene stoppet på elsparkesykkel i en tunnel på E39 i Bergen. Politiet skriver på Twitter at de har kontroll på elsparkesyklisten som kjørte inn i Råtunnelen i Bergen. Ifølge politiet er det 100-sone i tunnelen.

NRK - 13 feb 23 kl. 12:19

En elsparkesyklist kjørte inn i en tunnel på E39

Mandag formiddag ble en mann i 20-årene stoppet på elsparkesykkel i en tunnel på E39 i Bergen. Politiet skriver på Twitter at de har kontroll på elsparkesyklisten som kjørte inn i Råtunnelen i Bergen. – Han har kjørt på en strekning med delvis Motorvei, så vi fikk mange telefoner.

NRK - 08 feb 23 kl. 15:33

Svensk politi: Væpnede menn frigjorde en mann fra fangetransport

To maskerte menn med pistoler skal ha frigjort en mann fra en fangetransport ved Vrinnevisjukhuset iNorrköping. Ingen ble skadd i hendelsen. Det hele skjedde i 13.

Aftenposten - 31 jan 23 kl. 03:00

Skakkjørt Motorveilobbyisme

Miljødirektoratet avslo 19. desember Nye Veiers søknad om å bygge Motorvei gjennom Lågendeltaet naturreservat..

Klartale - 02 jan 23 kl. 11:00

Ti kvinner blir drept i Mexico hver dag

Ti kvinner blir drept i Mexico hver dag i gjennomsnitt. Over tusen kvinner ble drept i Mexico i 2021. Landet dreper nest flest kvinner i Latin-Amerika.

NRK - 29 dec 22 kl. 07:55

Koreanske medier: Minst seks døde i tunnelbrann utenfor Seoul

Det har brutt ut brann i en tunnel langs en Motorvei utenfor sentrum av Sør-Koreas hovedstad Seoul. Minst seks er døde og 29 er skadd. Det melder den statlige kringkasteren KBS på Twitter.

NRK - 13 aug 22 kl. 06:27

Ingen har mistet livet på firefelts Motorvei i år

En oversikt fra Aftenposten viser at ingen har mistet livet på veiene som har de høyeste fartsgrense i Norge. Per 12. august i år har 82 personer mistet livet i ulykker langs norske veier.

NRK - 28 sep 22 kl. 23:20

Bruker Motorvei som flyplass

Finland har stengt en travel Motorvei for å bruke som flyplass for jagerfly. Motorveien i Joutsa er en av 12 veistrekninger som er utpekt som reserveflyplass, skriver Reuters. Motorveien som ligger mellom hovedstaden Helsinki og den nordlige delen av landet, er stengt i fem dager framover..

NRK - 16 nov 22 kl. 10:51

50 prosent gjenbruk av E18

50 prosent av dagens E18 fra Tvedestrand til Bamble i Telemark kan gjenbrukes når det skal bygges ny Motorvei med fartsgrense 100 kilometer i timen. Dette går fram av opplysningene det statlige veiselskapet Nye Veier nå legger fram for ordførerne i området. Klimautslippene blir redusert med 30 til 40 prosent i forhold til den gamle planen.

NRK - 09 nov 22 kl. 10:26

Drapssiktet nordmann varetektsfengslet i 27 dager i København

En mann bosatt i Bergen er varetektsfengslet i 27 dager i København. – Det er ikke tatt stilling til utlevering, opplyser mannens forsvarer, advokat Niels Anker Rasmussen til NRK. Polen har sendt Danmark en europeisk arrestordre, og altså bedt om at han utleveres.

NRK - 05 nov 22 kl. 22:41

18-åring skutt og drept på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en 18 år gammel palestiner i nærheten av Ramallah på den okkuperte Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet. Musab Nofal ble skutt i brystet og døde på sykehus i Ramallah, opplyser departementet lørdag kveld. En annen palestiner ble alvorlig skadd.

NRK - 04 nov 22 kl. 03:09

Mulige nazihilsener ved Bolsonaro-demonstrasjon skaper oppstyr

Video fra en demonstrasjon der hundrevis av Bolsonaro-støttespillere synes å gjøre nazihilsen, har vakt sterke reaksjoner i Brasil. I videoen kan man se folk med høyre arm strukket ut mens de synger Brasils nasjonalsang på en protest onsdag mot Luiz Inacio Lula da Silvas seier i presidentvalget. Protesten, der en Motorvei i delstaten Santa Catarina sør i Brasil ble sperret, var en av mange rundt om i landet der president Jair Bolsonaros støttespillere satte opp veisperringer og samlet seg utenfor militærlokaler med bønn om at militæret griper inn for å sikre at Bolsonaro blir sittende ved makten.

VG - 17 sep 22 kl. 10:32

Utdannings­forbundet: KS kan avslutte streiken for prisen av 1,3 kilometer Motorvei

Utdanningsforbundet går til det uvanlige steget med å offentliggjøre forslaget de har lagt fram for å få slutt på lærerstreiken..

Aftenposten - 17 sep 22 kl. 10:34

Utdanningsforbundet: KS kan avslutte streiken for prisen av 1,3 km Motorvei

Utdanningsforbundet går til det uvanlige steget med å offentliggjøre forslaget de har lagt frem for å få slutt….

NRK - 17 sep 22 kl. 01:39

Minst 16 skolebarn døde i Sør-Afrika

Minst 16 skolebarn døde da en minibus kolliderte med en lastebil på en Motorvei øst i Sør-Afrika fredag, ifølge lokale myndigheter. Transportdepartementet i provinsen KwaZulu-Natal har meldt inn 16 dødsfall som følge av kollisjonen, mens lokale medier melder at det er snakk om 19 døde barn, som er mellom fem og tolv år gamle, pluss tre voksne. (NTB).

NRK - 25 aug 22 kl. 10:13

E6 på Tretten åpnes fredag

E6 har vært stengt helt siden brukollapsen på Tretten. Nå skal den åpnes i løpet av morgendagen. – Vi jobber på med å få gjort det siste ryddearbeidet, sier seksjonssjef for drift i Innlandet fylkeskommune, Arne Fredheim.

NRK - 16 aug 22 kl. 09:30

Minst 20 omkomne etter kollisjon i Pakistan

Minst 20 mennesker har omkommet i en kraftig kollisjon mellom en buss og en tankbil lastet med bensin øst i Pakistan, opplyser politiet i landet. Ulykken skjedde på en Motorvei nær Jalalpur Peerwala i Punjab-provinsen tirsdag morgen, og begge kjøretøyene begynte å brenne etter det kraftige sammenstøtet. Bussen var på vei fra Lahore til Karachi og kjørte ifølge politiet rett inn i tankbilen bakfra.

NRK - 12 aug 22 kl. 00:26

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com