Moskva

Saturday, 03 December, 18:43

Nyheter om Moskva

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 nov 22 kl. 21:18

Sendt til straffekoloni sør for Moskva

Den amerikanske basketballstjerna Brittney Griner er sendt til ein straffekoloni i Mordovia-regionen i Russland, skriv nyheitsbyrået Reuters. I august vart Griner dømt til ni års fengsel etter at ho vart arrestert på ein flyplass i Moskva i februar med vape-patroner som inneheldt cannabisolje i bagasjen. Dommen skulle sonast i ein straffekoloni.

NRK - 29 nov 22 kl. 15:42

Rettssak i gang mot opposisjonspolitiker i Russland

I Moskva er rettssaken i gang mot Ilja Jasjin, en av de siste kjente opposisjonspolitikerne som er igjen i Russland. Han er tiltalt for å ha spredt falsk informasjon om det russiske militæret. Et lovforbud mot dette ble innført etter at Vladimir Putin invaderte Ukraina.

VG - 25 nov 22 kl. 21:45

Spionsaken ryster Sverige: Leilighet i Moskva knytter ekteparet til GRU

Det russiske ekteparet fremsto som vellykket, dansende og stinne av penger. I 1999 flyttet de til Sverige. Samme år fikk de tildelt en leilighet i Moskva av den russiske militære etterretningstjenesten, GRU.

NRK - 16 nov 22 kl. 08:48

Cubas president til Moskva

Cubas president Miguel Díaz-Canel skal møte Russlands president Vladimir Putin i Moskva neste uke. Det melder det russiske nyhetsbyrået RIA..

Klartale - 11 nov 22 kl. 14:00

Russland vil stoppe dem

Memorial er en gruppe som kjemper for menneske-rettigheter i Russland. Russiske myndigheter prøver å bryte ned organisasjonen. Spesielt etter Memorial fikk Nobels fredspris.

NRK - 08 nov 22 kl. 05:48

USA bekrefter kontakt med Russland

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan bekrefter at det foregår «kommunikasjon» mellom Washington og Moskva. Kanalen er åpen til tross for krigen i Ukraina, sier han. Sullivan sier at det er i USAs interesse å opprettholde kontakten med Moskva, skriver BBC.

NRK - 1 time siden

Russland: – Vil ikke akseptere pristaket på olje

Myndighetene i Moskva sier lørdag at de ikke vil akseptere pristaket på olje som EU- og G7-landene samt Australia er blitt enige om. – Vi vil ikke akseptere dette pristaket, sier Kremls talsperson Dmitrij Peskov, og føyer til at russiske myndigheter analyserer tiltaket. Formålet med pristaket er å begrense Russlands evne til å finansiere angrepskrigen i Ukraina.

E24 - 2 timer siden

Russland: – Vil ikke akseptere pristaket på olje

Myndighetene i Moskva sier lørdag at de ikke vil akseptere pristaket på olje som EU- og G7-landene samt Australia er blitt enige om..

Aftenposten - 20 timer siden

Soldatmoren trosset Putin. Reaksjonen kan bli nådeløs.

Moskva (Aftenposten): – Dette er ikke tiden for å være redd, sier lederen for Rådet for mødre og koner til Aftenposten..

Dagbladet - Igår: 13:36

Tilbake på skjermen etter drama

Under en joggetur i Gorkijparken i Moskva, ble NRKs Russland-korrespondent Gro Holm svimmel, kortpustet og fikk vondt i brystet. Nå, etter å ha vært sykemeldt i seks uker, er hun tilbake på skjermen..

NRK - 05 nov 22 kl. 04:55

Zelenskyj ser ingen forhandlingsvilje fra Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at han ikke ser noen vilje fra Moskva til å forhandle for å avslutte krigen mot Ukraina. I sin daglige tale gjentar Zelenskyj at Ukraina er klar til å inngå det han kaller en rettferdig fred. Fullstendig tilbaketrekking av russiske styrker fra ukrainsk territorium er Zelenskyjs forhåndsbetingelse for fredssamtaler.

NRK - 29 nov 22 kl. 13:33

Russland: Hadde ikke noe valg

Russiske myndigheter sier at de ikke hadde noe annet valgt enn å en å avlyse samtalene med USA om atomvåpen, melder statlige russiske medier ifølge. Reuters. Viseutenriksminister Sergei Ryabkov sier Washington ønsket å gjennoppta inspeksjoner, mens Moskva har andre prioriteringer.

NRK - 02 nov 22 kl. 15:09

Regjeringen svarer på russiske anklager

Utenriksdepartementet sier at Russland prøver å skape uro og splid i vestlige land, etter at det ble rettet hard kritikk av Norge i Moskva onsdag. Talsperson Maria Zakharova i det russiske utenriksdepartementet kommenterte den økte beredskapen i Norge på en pressekonferanse i Moskva. Hun rettet kritikk mot at det er etablert utenlandske baser i Norge.

NRK - 28 nov 22 kl. 16:09

Norges ambassadør maner til ro rundt innkallelse

Den norske ambassadøren til Russland, Robert Kvile, ble tidligere i dag kalt inn på teppet i Moskva. Bakgrunnen var at russiske statsborgere har blitt pågrepet i Norge i forbindelse med droneaktivitet. Russerne mener pågripelsene er politisk begrunnet.

NRK - 28 nov 22 kl. 13:35

Norges ambassadør kalt inn på teppet i Moskva

Den norske ambassadøren til Russland ble mandag kalt inn på teppet til det russiske utenriksdepartementet. Det skriver det statlige russiske nyhetsbyrået Tass. Bakgrunnen skal være at russiske statsborgere har blitt pågrepet i Norge i forbindelse med droneflygning..

Aftenposten - 27 nov 22 kl. 07:10

Pavel (25) ville ikke til krigen. Da ble han sperret inne.

Moskva (Aftenposten): Stadig flere russere vil ha fredsforhandlinger for å få en slutt på krigen mot Ukraina..

NRK - 21 nov 22 kl. 12:44

Russland: Ingen planer om videre mobilisering

Russland hevder de ikke har noen planer om å kalle inn flere russiske soldater til å kjempe i Ukraina-krigen gjennom en andre runde med mobilisering. Vladimir Putin beordret en «delvis» mobilisering av russiske reservister tidligere i år, men hevdet at innkallingen av 300.000 soldater ble fullført i slutten av oktober.

NRK - 20 nov 22 kl. 23:00

Minst fem døde etter brann i Moskva

Minst fem mennesker mistet livet da en stor lagerbygning ved tre av Moskvas største jernbanestasjoner sto i full fyr søndag ettermiddag. Nyhetsbyrået Tass melder at fem personer mistet livet i brannen, og at en er savnet. Sju mennesker ble berget ut i live.

NRK - 25 okt 22 kl. 14:42

Russisk rett avviste Brittney Griners anke

Den russiske domstolen har avvist Brittney Griners anke. Hun er dømt til ni års fengsel for narkosmugling i Russland. Griner deltok under rettsmøtet i Moskva via videolink fra straffekolonien der hun befinner seg.

NRK - 19 nov 22 kl. 16:15

AFP: Ukraina skal undersøke video som skal vise henrettelser av russiske soldater

Ukraina skal undersøke om et videoklipp som Moskva sier beviser at Kyiv henrettet flere russiske soldater som overga seg, er troverdige. Det melder nyhetsbyrået AFP. Et videoklipp som ble spredd raskt i sosiale medier, skal angivelig vise drepte russiske soldater som først hadde overgitt seg.

NRK - 19 nov 22 kl. 16:15

AFP: Ukraina vil undersøke video som skal vise henrettelser av russiske soldater

Ukraina skal undersøke om et videoklipp som Moskva sier beviser at Kyiv henrettet flere russiske soldater som overga seg, er troverdig. Det melder nyhetsbyrået AFP. Et videoklipp som ble spredd raskt i sosiale medier, skal angivelig vise drepte russiske soldater som først hadde overgitt seg.

NRK - 19 nov 22 kl. 16:15

Ukraina: Skal granske videoer av påstått henrettede russiske soldater

Ukraina skal undersøke om et videoklipp som Moskva sier beviser at Kyiv henrettet flere russiske soldater som overga seg, er troverdig. Det melder nyhetsbyrået AFP. Et videoklipp som ble spredd raskt i sosiale medier, skal angivelig vise drepte russiske soldater som først hadde overgitt seg.

VG - 17 nov 22 kl. 15:17

Russere dømt for nedskyting av passasjerfly over Ukraina - 298 døde

En kjent russisk nasjonalist er blant de tre som torsdag er dømt for å ha skutt ned et passasjerfly over Ukraina i 2014. 298 mennesker ble drept. Dommen fastslår at de såkalte separatistene var under kontroll fra Moskva..

VG - 17 nov 22 kl. 08:48

Russland må integreres i Europa

Europeerne må bidra til en demokratisk vending i Moskva. Alternativet er bekmørkt..

NRK - 15 nov 22 kl. 21:07

Russland benekter rakettangrep

Russlands forsvarsdepartement benekter at de utførte angrep ved Ukrainas grense til Polen – Påstandene i polske medier om at russiske raketter angivelig slo ned i et grenseområde i Polen, er en provokasjon, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva, skriver NTB. USAs myndigheter kan så langt ikke bekrefte rapportene som kommer fra Polen, og arbeider med den polske regjeringen for å få mer informasjon, sier en talsperson, ifølge Reuters..

NRK - 19 okt 22 kl. 10:58

Tjenestemann: Prorussiske myndigheter forlater Kherson

De russisklojale myndighetene i byen Kherson sør i Ukraina, blir evakuert fra byen, opplyser en Moskva-lojal tjenestemann, ifølge nyhetsbyrået AFP. Evakueringen skjer samtidig som ukrainske styrker gjennomfører en motoffensiv i Kherson fylke i et forsøk på å gjenerobre okkuperte områder. Tidligere opplyste en tjenestemann at rundt 50.

NRK - 19 okt 22 kl. 06:52

Vil fly fra Svalbard til Moskva

Det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol krever dispensasjon for fly mellom Moskva og Longyearbyen, både for å bytte mannskap i gruvene, samt fly turister med charterfly. Det skriver Svalbardposten. I et brev til sysselmannen argumenteres det for å gjenoppta samarbeidet med Longyearbyens reisebyråer.

NRK - 13 nov 22 kl. 22:15

Zelenskyj: Har avdekket russiske krigsforbrytelser i Kherson

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier søndag at de ukrainske styrkene har avdekket over 400 krigsforbrytelser, begått av russiske styrker i Kherson-regionen, som ligner det de tidligere har funnet i områder som tidligere har vært okkupert av Moskva. – Den russiske hæren har lagt bak seg de samme grusomhetene i Kherson-regionen som i andre regioner hvor de har hatt mulighet til å ta seg inn. Etterforskere har allerede dokumentert over 400 krigsforbrytelser.

Klartale - 21 sep 22 kl. 13:14

Nå er det utsolgt på flere fly ut av Russland

Tirsdag kveld var det mange som søkte på «hvordan komme seg ut fra Russland?» mens de ventet på talen til Vladimir Putin.Talen ble vist onsdag morgen.

Aftenposten - 12 nov 22 kl. 21:24

Putin bruker moderne teknologi for å jakte menn. Aleksej (29) lurte ham med et gammelt triks.

Moskva (Aftenposten): For mange russere har krigen vært noe som har foregått på TV. Nå kommer den stadig nærmere..

NRK - 11 nov 22 kl. 11:27

Russland: Hevder å ha fullført evakuering fra Kherson

Det melder AFP. Påstandene er ikke dokumentert. – I dag, klokka 5 om morgenen Moskva-tid fullførte vi overføringen av russiske styrker over Dnipro-elva.

Klartale - 10 nov 22 kl. 09:42

Derfor kan Russland forlate byen Kherson

For Ukraina vil det være en seier å få tilbake kontroll på byen. Samtidig kan Russland ha flere planer for hvorfor de henter ut soldatene.Det var onsdag at russiske medier meldte om planen.

NRK - 14 okt 22 kl. 09:56

Moskva: Krimbrua skal være ferdig reparert i juli 2023

Myndighetene i Moskva sier de har beordret reparasjon av den skadde Krimbrua, og at denne skal være ferdig innen juli 2023. Brua har stor betydning som forsyningslinje for de russiske styrkene i Ukraina, særlig styrkene som kjemper for å holde linjen mot ukrainsk framrykking i sør. Brua ble sterkt skadet i en voldsom eksplosjon lørdag 8.

NRK - 09 nov 22 kl. 12:01

Russland og Iran diskuterer sikkerhetsspørsmål

Lederen for det russiske sikkerhetsrådet, Nikolaj Patrusjev, er i Teheran for å diskutere sikkerhetsspørsmål med iranske myndigheter, melder Tass. Det statlige russiske nyhetsbyrået viser til en pressemelding fra sikkerhetsrådet der det heter at en rekke representanter for begge lands myndigheter vil delta under samtalene. Det statlige iranske nyhetsbyrået Irna bekrefter besøket og melder at det er lederen for det iranske sikkerhetsrådet, Ali Shamkhani, som har invitert den russiske delegasjonen.

NRK - 09 nov 22 kl. 11:09

Putins talsmann besøkte Ukraina

President Vladimir Putins mangeårige talsmann Dmitrij Peskov har vært på lynvisitt i de russiskokkuperte områdene i Ukraina. Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass besøkte Peskov Luhansk-regionen, men var onsdag alt tilbake i Moskva. Under besøket deltok han i trening av talspersoner for Luhansk og Donetsk, de to regionene som er okkupert og annektert av Russland.

NRK - 09 nov 22 kl. 01:42

USA og Russland møtes for å vurdere atomsamtaler

USA og Russland skal snart møtes for å diskutere gjenopptakelse av samtaler om strategiske atomvåpen, opplyser utenriksdepartementet i Washington. Begge parter satte inspeksjoner av amerikanske og russiske militæranlegg på pause i mars 2020 på grunn av koronapandemien. Det siste møtet ble holdt i oktober 2021.

NRK - 08 nov 22 kl. 10:33

Russisk avis: USA og Russland vurderer nye atomsamtaler

USA og Russland diskuterer muligheten for å gjenoppta samtalene om strategiske atomvåpen, skriver den russiske avisa Kommersant. Avisa, som viser til fire kilder med kjennskap til samtalene, opplyser at forhandlingene kan bli gjenopptatt i løpet av noen uker, trolig ett eller annet sted i Midtøsten. Dette fordi Kreml ikke lenger anser Sveits for å være tilstrekkelig nøytrale ettersom landet har sluttet opp om sanksjonene mot Russland.

NRK - 07 nov 22 kl. 03:50

Zelenskyj: Iransk hjelp til Russland forlenger krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager Iran for å bidra til forlengelse av krigen ved å forsyne Russland med droner. – Iran støtter Russlands terrorregime og hjelper med å forlenge krigen og derfor forlenge trusselen som Russlands aggresjonskrig utgjør mot verden, sier Zelenskyj i sin daglige videotale. Uten støtte fra Teheran til Moskva, ville Ukraina «allerede ha vært nærmere fred», sier presidenten.

NRK - 06 nov 22 kl. 15:13

Strøm og vann borte i Kherson

Strømmen og vannforsyningen er borte i Kherson etter et ukrainsk angrep på kraftlinjer, sier de russiske okkupasjonsmyndighetene i byen. – I Kherson og mange andre steder i regionen er det midlertidig ikke strøm eller vann, opplyser den Moskva-innsatte administrasjonen på Twitter søndag ettermiddag. De sier at strøm- og vannbruddet skyldes et ukrainsk angrep på hovedveien mellom Berislav og Kakhovka som førte til at tre kraftmaster til en høyspentledning ble skadet.

E24 - 10 okt 22 kl. 10:08

Børsen i Moskva ned nesten 12 prosent etter angrep i Ukraina

Hovedindeksen på børsen i Moskva falt nesten 12 prosent ved åpning mandag, etter nyhetene om rakettangrep i flere ukrainske byer..

NRK - 10 okt 22 kl. 09:52

Moskva-børsen stuper

Moskva-børsen stupte nesten 12 prosent i løpet av de første minuttene med handel mandag morgen, etter flere angrep på byer over hele Ukraina og etter at broen som forbinder Krim med Russland ble rammet av en eksplosjon i helgen. Det skriver AFP..

NRK - 05 nov 22 kl. 07:36

13 døde i kafébrann i Russland

13 personer døde i en brann i en kafé i den russiske byen Kostroma i natt, skriver flere russiske nyhetsbyråer, ifølge AFP. – Det er allerede 13 ofre, rapporterte det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti, som siterer en politikilde. Kilden la til at 250 mennesker ble evakuert fra bygningen.

NRK - 05 nov 22 kl. 07:36

13 døde i brann i Russland

13 personer døde i en brann i en nattklubb i den russiske byen Kostroma i natt, skriver flere russiske nyhetsbyråer, ifølge AFP. – Det er allerede 13 ofre, rapporterte det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti, som siterer en politikilde. Kilden la til at 250 mennesker ble evakuert fra bygningen.

NRK - 05 nov 22 kl. 07:36

15 døde i brann på nattklubb i Russland

15 personer døde i en brann på stedet Poligon natt til lørdag, skriver flere russiske nyhetsbyråer. Stedet omtales som en kafé eller nattklubb og ligger i den russiske byen Kostroma. Myndighetene melder om 15 døde og fem skadde, og at 250 mennesker ble evakuert da det oppsto brann i kafeen.

NRK - 04 nov 22 kl. 12:02

Tyrkia og Russland samde om å gi gratis mat til Afrika

Tyrkia og Russland er samde om å sende gratis mat til naudlidande afrikanske land som Djibouti, Somalia og Sudan, opplyser Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Det melder AFP. Erdogan hadde fredag ein telefonsamtale med Russlands president Vladimir Putin der dei drøfta situasjonen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com