Moskva

Thursday, 28 September, 09:09

Nyheter om Moskva

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 jul 23 kl. 03:46

Tass: Luftrommet over Moskva stengt – droner skal ha truffet to kontorbygninger

To bygninger i Moskva har fått skader i angrep fra ukrainske droner, men ingen personer er såret, opplyser byens ordfører. Luftrommet over Moskva er nå stengt. Det er nødetatene som melder om stengningen tidlig søndag, ifølge nyhetsbyrået Tass.

NRK - 21 aug 23 kl. 07:10

Stanset flyvninger i Moskva

Det var midlertidig stans i flyvningene ved flyplassene Vnukovo i Moskva mandag morgen. Flyplassen Domodedovo i Moskva skal fortsatt være stengt av sikkerhetshensyn. Det skriver Reuters.

NRK - 18 aug 23 kl. 08:11

Russland: Droner skutt ned over Moskva og Svartehavet

Russisk luftforsvar skjøt ned en drone over Moskva natt til fredag, ifølge myndighetene. Russland hevder Ukraina står bak. En drone som var på vei til Moskva, ble skutt ned av luftforsvaret, skriver Moskva-ordfører Sergej Sobjanin på Telegram.

Klartale - 24 jun 23 kl. 18:59

Moskva gjør seg klar til kamp

Gruppa Wagner var noen mil unna Moskva lørdag kveld. De er ute etter de som leder militæret i Russland. Wagner er leiesoldater.

NRK - 05 sep 23 kl. 03:45

Russland: Ukrainske droner skutt ned nær Moskva

Russisk luftvern har skutt ned ukrainske droner nær Moskva, ifølge russiske myndigheter. Dronene ble skutt ned i Istra-distriktet i Moskva-regionen, samt i Kaluga-regionen, natt til tirsdag, idet de var på vei mot hovedstaden, ifølge opplysninger fra det russiske forsvarsdepartementet og Moskvas ordfører. Ukrainske myndigheter hadde natt til tirsdag ikke kommentert opplysningene.

NRK - 20 sep 23 kl. 18:42

Ramzan Kadyrov avviser ryktene på Telegram

Det har vært mange spekulasjoner rundt den tsjetsjenske diktatoren Ramzan Kadyrovs helse, og om han er innlagt på sykehus i Moskva. Onsdag skriver Kadyrov at han har besøkt sin syke onkel. – Under min arbeidsreise til Moskva besøkte jeg ved første anledning Central Clinical Hospital, hvor jeg fant ham i godt humør, skriver Kadyrov på meldingstjenesten Telegram.

NRK - 26 aug 23 kl. 03:30

Tass: Drone skutt ned nær Moskva – stans i flytrafikken

Russland melder om et nytt droneangrep i nærheten av hovedstaden Moskva natt til lørdag. Nok en gang ble flytrafikken ved byens flyplasser stanset. Ordfører Sergej Sobjanin sier luftvernsystemer skjøt ned en drone ved byen Istra nordvest i Moskva-regionen natt til lørdag.

NRK - 21 aug 23 kl. 07:10

Ankomster og avganger på flyplass i Moskva innstilt

Alle flyvninger på flyplassen Vnukovo i Moskva er innstilt, ifølge Reuters. Vnukovo er en av de største flyplassene i Moskva. Mandag morgen hevder det russiske forsvarsdepartementet at de har avskåret en ukrainsk drone som fløy mot Moskva.

NRK - 21 aug 23 kl. 07:10

Stanser flyvninger i Moskva

Det er midlertidig stans i flyvningene ved flyplassene Vnukovo og Domodedovo i Moskva av sikkerhetshensyn mandag morgen. Det skriver Reuters. Domodedovo og Vnukovo er to av de største flyplassene i Moskva.

NRK - 18 aug 23 kl. 04:25

Ordfører: Drone skutt ned over Moskva

Russisk luftforsvar skjøt ned en drone over Moskva natt til fredag, skriver Moskva-ordfører Sergej Sobjanin på Telegram. Vrakrestene skal ha falt ned i nærheten av et konferansesenter sentralt i Moskva. Sobjanin oppgir ikke hvem som skal ha stått bak, men det russiske forsvarsdepartementet skylder på Ukraina, ifølge nyhetsbyråer i landet.

NRK - 06 sep 23 kl. 10:44

Russere vil ha charterfly mellom Moskva og Svalbard

Russiske Trust Arktikugol har sendt ny søknad til Utenriksdepartementet om charterflyginger for arbeidere og turister mellom Moskva og Svalbard. De ønsker oppstart i midten av september. Det skriver Svalbardposten.

NRK - 23 sep 23 kl. 11:07

Iraks statsminister til Moskva

Iraks statsminister Mohammed Shia Al-Sudani skal besøke Moskva i løpet av de neste ukene, heter det i en uttalelse fra det irakiske utenriksdepartementet lørdag..

NRK - 28 aug 23 kl. 04:08

Russiske myndigheter sier ukrainske droneangrep er avverget

Russiske myndigheter opplyser natt til mandag at de har skutt ned droner nære Moskva og i Brjansk-regionen. Moskva-ordfører Sergej Sobjanin skriver på Telegram at en fiendtlig drone ble skutt ned nære Moskva, og at det ikke er meldt om skadde mennesker eller materielle skader. Samtidig skriver det russiske forsvarsdepartementet på Telegram at to ukrainske droner er skutt ned over grenseregionen Brjansk.

Klartale - 24 aug 23 kl. 16:05

Hvorfor styrtet flyet med Wagner-sjefen?

Wagner er en gruppe med leiesoldater. Jevgenij Prigozjin var regnet som sjefen. Nå skal han være død.

NRK - 30 jul 23 kl. 03:46

Droner skal ha truffet bygninger i Moskva

Droner har truffet flere bygninger i Moskva natt til søndag. En sikkerhetsvakt skal ha blitt såret. Mens angrepene pågikk, ble luftrommet over den russiske hovedstaden stengt, ifølge nyhetsbyrået Tass.

NRK - 22 aug 23 kl. 06:25

Nye droneangrep mot Moskva-regionen

Ifølge russiske myndigheter ble to droner i natt skutt ned i områder like utenfor den russiske hovedstaden Moskva. Den ene dronen falt ned i byen Krasnogorsk, det administrasjonen i Moskva fylke holder til. Bilder på sosiale medier viser mindre skader på biler og hus.

NRK - 20 aug 23 kl. 07:25

Stanset flyvninger i Moskva etter ukrainske droner

Det var midlertidig stans i flyvningene ved flyplassene Vnukovo og Domodedovo i Moskva av sikkerhetshensyn søndag morgen. Det skriver Reuters. Seks fly ble omdirigert.

NRK - 13 sep 23 kl. 10:05

Russland: Kinas utenriksminister skal møte Lavrov i Moskva

Kinas utenriksminister Wang Yi skal besøke Moskva 18. september for å holde samtaler med sin russiske kollega Sergej Lavrov, opplyser russiske myndigheter. Kunngjøringen kommer kun en dag etter at Kinas visestatsminister Zhang Guoqing møtte Russlands president Vladimir Putin i den russiske byen Vladivostok tirsdag, i forbindelse med et økonomisk forum.

NRK - 10 sep 23 kl. 05:51

Russland: Åtte ukrainske droner skutt ned ved Krim

Russisk luftvern har skutt ned åtte ukrainske droner over Svartehavet nær Krim-halvøya, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva. Dronene ble skutt ned tidlig søndag morgen, står det i en uttalelse på departementets Telegram-konto. Myndighetene i Moskva har ikke oppgitt om det oppsto ødeleggelser eller om personer ble drept eller såret.

NRK - 11 aug 23 kl. 10:27

Luftrommet over flyplass i Moskva stengt etter antatt droneangrep

Flyginger til og fra Vnukovo flyplass i Moskva ble i en periode stengt fredag på grunn av et antatt droneangrep. – På grunn av sikkerhetshensyn ble noen av flyene omdirigert til andre flyplasser i Moskva, heter det i en uttalelse fra flyplassen. I løpet av de siste ukene har det vært en rekke droneangrep i områder rundt hovedstaden, og Russland hevder at Ukraina står bak disse..

NRK - 19 timer siden

Én amerikansk og to russiske romfarere er tilbake på jorda

Den amerikanske astronauten Frank Rubio er sammen med to russiske kosmonauter kommet tilbake til jorda fra Den internasjonale romstasjonen (ISS). Romkapselen deres ble onsdag løsnet fra ISS, ifølge kontrollørene som følger romferden fra Moskva. Kapselen ankom jordens atmosfære rundt klokken 13 norsk tid.

NRK - 01 sep 23 kl. 16:29

Russiske diplomater må forlate Danmark

Dansk UD vil ha færre medarbeider på den russiske ambassaden i København. Danskene vil ikke at den russiske ambassaden i Danmark skal være større enn danskenes egen i Moskva, går det fram av en pressemelding fra dansk UD ifølge danske medier. Danmark og Russland har lenge forhandlet om visum til danske medarbeidere i Moskva, men Russland skal som motytelse ha ønsket visum for russiske etterretningsoffiserer i Danmark..

NRK - Igår: 17:09

Russisk domstol avviser ankesaken til Navalnyj

Tirsdag avviste en domstol i Moskva ankesaken til opposisjonsleder Aleksej Navalnyj, melder nyhetsbyrået Reuters. Russiske påtalemyndigheter dømte Navalnyj til 19 år i fengsel for ekstremisme. De hevdet blant annet at opposisjonslederen hadde «finansiert og tatt initiativ til ekstremistisk virksomhet» i Russland.

NRK - 31 aug 23 kl. 06:46

Ny drone skutt ned i nærheten av Moskva

Det russiske luftforsvaret skjøt torsdag morgen ned en drone som nærmet seg byen, opplyser Moskvas ordfører Sergej Sobjanin, på meldingstjenesten Telegram. Mer enn 40 flygninger er innstilt fra Vnukovo- og Domodedovo-flyplassene i Moskva torsdag morgen, ifølge avisa Kommersant. Det er uklart hva innstillingene skyldes.

Aftenposten - 24 sep 23 kl. 21:31

Ukrainerne rykker frem. Nå tyr Putin til desperate virkemidler.

Moskva (Aftenposten): Generalene vil ha flere soldater, men Putin holder igjen. Det er det en spesiell grunn til..

NRK - 24 sep 23 kl. 01:42

Lavrov: USA er i direkte krig med Russland

USA og andre allierte av Ukraina er i direkte krig med Russland, det hevder den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov. – Vi kan kalle det en hybridkrig, men det forandrer ikke virkeligheten, sa han ifølge CNN. Lavrov sa at USA og andre land leverer stadig mer våpen til Kyiv, mens militære satellitter og etterretningsfly fra landene også brukes mot Moskva..

NRK - 03 aug 23 kl. 09:49

Russland hevder ha skutt ned seks droner

Russiske militrmyndigheter hevder ha skutt ned seks droner i Kaluga-regionen rundt 200 kilometer fra Moskva. Det russiske forsvarsdepartementet sier at et terroristangrep med droner er avverget. I natt forskte seks droner passere Kaluga-regionen.

Dagbladet - 20 sep 23 kl. 18:27

Avviser ryktene: - Besøkte onkel

Spekulasjonene raser rundt den tsjetsjenske diktatoren Ramzan Kadyrovs helse og om han er innlagt på sykehus i Moskva. Onsdag sier Kadyrov at han har besøkt sin syke onkel..

NRK - 20 sep 23 kl. 12:19

Russisk kampfly skal ha styrtet

Et russisk kampfly av typen Su-34 har styrtet, angivelig under en øvelsesflygning sørvest i landet. – Mannskapet på to skjøt seg ut og ble fraktet til flybasen, står det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet i Moskva, ifølge det statskontrollerte nyhetsbyrået Interfax onsdag. Begge pilotene oppgis å være uskadd.

NRK - 20 sep 23 kl. 11:38

Putin møter Kinas utenriksminister i St. Petersburg

Russlands president Vladimir Putin skal senere onsdag møte Kinas utenriksminister Wang Yi i St. Petersburg. Det opplyser Kreml onsdag formiddag.

NRK - 20 sep 23 kl. 11:37

Russland avviser å ikke ha gjort nok i Nagorno-Karabakh

Kreml avviser armenske påstander om at Russland ikke har gjort nok for å hindre kamper i Nagorno-Karabakh. Dette er en sak som dreier seg om Aserbajdsjans handlinger på landets eget territorium, heter det i en uttalelse fra Moskva onsdag formiddag. Russlands president Vladimir Putins talsperson Dmitrij Peskov sa onsdag at Russland er i kontinuerlig kontakt med Armenia, Aserbajdsjan og etniske armenere i Nagorno-Karabakh.

Dagbladet - 19 sep 23 kl. 21:02

- Farlig for oss

Etter Bidens tale til FN var Nato-sjefen klar på støtten til Ukraina. Fra samme talerstol tordnet Zelenskyj mot Moskva..

NRK - 19 sep 23 kl. 12:56

Russland ber partene stanse blodsutgytelsene i Nagorno-Karabakh

Russland ber om at partene i Nagorno-Karabakh stanser blodsutgytelsene, ifølge Maria Zakharova, talskvinne for det russiske utenriksdepartementet Beskjeden fra Moskva kom etter at Aserbajdsjan varslet en «antiterroroperasjon» mot armenske separatister i området. Russiske fredssoldater er utplassert i området for å overvåke en tidligere våpenhvile. Disse fortsetter oppdraget, ifølge Zakharova..

NRK - 30 jul 23 kl. 03:46

Tass: Luftrommet over Moskva stengt

Russland hevder at luftvernsystemer har skutt ned to droner vest i Moskva-regionen. Samtidig er luftrommet over den russiske hovedstaden midlertidig stengt. Det er nødetatene som melder om stengningen tidlig søndag, ifølge nyhetsbyrået Tass.

Klartale - 24 aug 23 kl. 08:34

Wagner-sjef død i flystyrt

Jetflyet gikk i bakken i fylket Tver. Det var på vei fra Moskva til St. Petersburg.

Aftenposten - 18 sep 23 kl. 10:04

Han logret da han fikk møte Obama. Nå kommer han med så drøye utsagn at Putin jubler. Det har stor effekt.

Moskva (Aftenposten): Det sies at en mann kan sjarmeres av en god middag..

NRK - 04 jul 23 kl. 06:40

Medier: Flere fly omdirigert fra flyplass i Moskva

Flere fly som skulle lande på Vnukovo-flyplassen i Moskva, er blitt omdirigert til andre flyplasser, melder flere russiske medier. Det opplyses ikke hvorfor flyene har blitt omdirigert. Det er heller ikke kjent om det har sammenheng med at flere droner ifølge nyhetsbyrået Tass ble skutt ned i Moskva-regionen og i naboregionen Kaluga tidligere tirsdag morgen.

NRK - 23 aug 23 kl. 18:57

Tass: 10 døde etter flystyrt i Russland – Prigozjin kan ha vore om bord

10 menneske skal vere døde etter at eit privatfly styrta nord for Moskva, melder det russiske nyheitsbyrået Tass, ifølge Reuters. Russiske styresmakter seier Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin stod på ei liste over passasjerar på flyet. Ulukka skal ha skjedd i fylket Tver, som ligg mellom Moskva og St.

NRK - 23 aug 23 kl. 18:57

Tass: 10 døde etter flystyrt i Russland – Prigozjin skal ha vore om bord

10 menneske skal vere døde etter at eit privatfly styrta nord for Moskva, melder det russiske nyheitsbyrået Tass, ifølge Reuters. Russiske styresmakter seier Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin stod på ei liste over passasjerar på flyet. Flystyrten skal ha skjedd i fylket Tver, som ligg mellom Moskva og St.

Dagbladet - 17 sep 23 kl. 21:52

Spekulasjonene koker: Stor aktivitet ved sykehus

Utenfor et sykehus sentralt i Moskva vrimler det av dyre tsjetsjensk-registrerte biler. Flere av dem kobles til president Ramzan Kadyrovs krets..

Dagbladet - 17 sep 23 kl. 21:52

Spekulasjonene raser: Stor aktivitet ved sykehus

Utenfor et sykehus sentralt i Moskva vrimler det av dyre tsjetsjensk-registrerte biler. Flere av dem kobles til president Ramzan Kadyrovs krets..

VG - 23 aug 23 kl. 09:27

Moskva-området rammet av droneangrep for sjette natt på rad

For sjette natt på rad er Moskva og omegn rammet av ukrainske droneangrep, ifølge russiske myndigheter..

VG - 17 sep 23 kl. 11:16

«Putins blodhund» skal være alvorlig syk: – Grunn til uro i Moskva

Den omstridte lederen av Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov, skal være i koma og alvorlig syk. Det kan skape problemer for Vladimir Putin..

Aftenposten - 17 sep 23 kl. 11:03

«Putins blodhund» skal være alvorlig syk: – Grunn til uro i Moskva

Den omstridte lederen av Tsjetsjenia skal være i koma og alvorlig syk. Det kan skape problemer for Vladimir Putin..

Aftenposten - 17 sep 23 kl. 11:03

Ryktene svirrer om helsen til «Putins blodhund»: – Grunn til uro i Moskva

Det går rykter om at Tsjetsjenia leder skal være i koma og alvorlig syk. Det kan skape problemer for Vladimir Putin..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com