Moske

Saturday, 25 June, 06:24

Nyheter om Moske

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 01 maj 22 kl. 18:41

Paludan jaget fra parkeringsplass utenfor Moske

Den høyreekstrem dansk-svenske politikeren Rasmus Paludan ble søndag jaget av et 50-talls personer fra en parkeringsplass utenfor en Moske i Uppsala..

NRK - 12 mar 22 kl. 10:28

Ukraina hevdar Moske er ramma i Mariupol

Utanriksdepartementet i Ukraina hevdar at ein Moske i byen Mariupol er treft av russisk artillerield, melder AFP. Ifølge ukrainske styresmakter hadde 80 sivile søkt ly i Moskeen, som er kalla opp etter sultanen Suleiman I..

NRK - 12 mar 22 kl. 10:28

Ukraina hevdar Moske er treft i Mariupol

Utanriksdepartementet i Ukraina hevdar at ein Moske i byen Mariupol er treft av russisk artillerield, melder AFP. Ifølge ukrainske styresmakter hadde 80 sivile søkt ly i Moskeen, som er kalla opp etter sultanen Suleiman I. Ukraina har skulda Russland for å hindre folk å reise frå byen.

NRK - 13 mar 22 kl. 11:42

Ber om russisk hjelp til å evakuere tyrkarar

Tyrkiske styresmakter har bede Russland om hjelp til å evakuere tyrkiske statsborgarar frå Mariupol i Ukraina, melder AFP. Tyrkarane skal vere innesperra i ein Moske i byen, som er omringa av russiske styrkar..

NRK - 04 mar 22 kl. 10:10

Fem drepne i bombeeksplosjon i Pakistan

Fem skal vera drepne og fleire dusin skada etter ein bombeeksplosjon i ein Moske i byen Peshawar nordvest i Pakistan ifølge pakistansk politi, melder Reuters. Ifølge nyheitsbyrået AFP er minst 23 skada i eksplosjonen..

NRK - 04 mar 22 kl. 10:10

30 drepne i bombeeksplosjon i Pakistan

30 skal vera drepne og fleire dusin skada etter ein bombeeksplosjon i ein sjiamuslimsk Moske i byen Peshawar, nordvest i Pakistan. Det melder landets helsemyndigheiter, ifølge nyheitsbyrået AFP. Minst 56 skada i eksplosjonen..

NRK - 25 feb 22 kl. 04:48

Kraftig jordskjelv i Indonesia

Flere boliger, en skole og en Moske kollapset da den nordlige delen av Sumatra i Indonesia ble rammet av et kraftig jordskjelv fredag. Det er foreløpig ikke meldt om skadde eller omkomne etter skjelvet, som målte 6,2, ifølge talsmann for de lokale myndighetene, Jasman Rijal. (NTB).

NRK - 16 okt 21 kl. 09:09

IS stod bak angrep mot Moske

Den ytterleggåande islamistgruppa IS har teke på seg skulda for fredagens sjølvmordsangrep mot ein Moske i Kandahar i Afghanistan, melder AFP. Minst 47 menneske blei drepne i angrepet. Angrepet er det fjerde store IS-angrepet sidan Taliban kom til makta 1.

NRK - 15 okt 21 kl. 11:18

Eksplosjon i Moske i Afghanistan

Det har vore ein eksplosjon under fredagsbønna i ein Moske i Kandahar i Afghanistan, melder Reuters..

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:14

Stengte Moske etter angrepet på Kongsberg

Torsdag ble det kjent at 37-åringen som er siktet for fem drap på Kongsberg, har konvertert til islam. Han har selv valgt å bli muslim. Da dette ble kjent onsdag kveld, bestemte Kongsbergs eneste Moske å stenge torsdag.

NRK - 15 okt 21 kl. 12:55

Mange drepne i fredagsbønna

Minst 32 personar er drepne og 53 såra i den kraftige eksplosjonen i ein sjiamuslimsk Moske i byen Kandahar sør i Afghanistan, opplyser ein lege til AFP. Eksplosjonen i Fatemieh-Moskeen skjedde under fredagsbønna. Det skal ha vore mange til stades i Moskeen..

NRK - 15 okt 21 kl. 12:27

Talet på døde i Kandahar stig

Minst 15 personar er døde og 31 er sende til sjukehus med skadar etter det som truleg var eit sjølvmordsangrep mot ein sjiamuslimsk Moske i Kandahar i Afghanistan. Det opplyser helsepersonell til nyheitsbyrået Reuters. Foreløpig er det ikkje kjent kven som stod bak eksplosjonen, men islamistgruppa IS stod bak eit liknande angrep i Kunduz-provinsen tidlegare denne månaden.

VG - 15 okt 21 kl. 12:18

Mange døde etter kraftig Moskeeksplosjon i Afghanistan

Minst 16 skal være døde og dobbelt så mange skadet etter det som trolig var et selvmordsangrep mot en Moske under fredagsbønnen i Kandahar..

NRK - 08 okt 21 kl. 13:46

Minst 50 døde i eksplosjon

Minst 50 personar er drepne i eksplosjonen i ein sjiamuslimsk Moske i byen Kunduz i Afghanistan. Det opplyser sjukehuskjelder til AFP..

NRK - 20 jul 21 kl. 12:19

Angrep på Malis president

To væpna menn, ein av dei med kniv, angreip Malis mellombelse president, Assimi Goïta, på tysdag. Ein journalist frå nyheitsbyrået AFP skal ha sett angrepet, som skjedde under ei bøn i ein Moske i hovudstaden Bamako. Hendinga skjedde under feiringa for den islamske festivalen Eid al-Adha.

NRK - 13 maj 21 kl. 14:19

Demonstrerer mot Israel i Kenya

Kenyansk politi fyrte av tåregass mot mer enn 200 demonstranter som samlet seg i hovedstaden Nairobi for å protestere mot israelernes bombing av Gaza. Flere demonstranter ble arrestert, ifølge Reuters. Demonstrasjonen startet etter bønn i forbindelse med id i en Moske..

NRK - 09 nov 20 kl. 19:32

Oslo-Moske: PST vil utvise imam

PST vil, etter det NRK vet, utvise en iransk imam av hensyn til grunnleggende nasjonale interesser. PST mener Iran bruker Moskeer som plattform til å drive etterretning og overvåking..

NRK - 11 sep 20 kl. 16:05

To døde i selvmordsangrep i Somalia

To personer er døde etter at en selvmordsbomber angrep en Moske i byen Kismayo sør i Somalia, opplyser politiet ifølge AP. Angrepet skjedde mens folk forlot Moskeen etter fredagsbønnen. Seks personer ble også skadet..

Aftenposten - 10 jul 20 kl. 15:26

Tyrkia har fjernet Hagia Sofias status som museum

Tyrkia har fjernet landemerket Hagia Sofias status som museum. Dermed banes veien for at den kan omgjøres til en Moske igjen..

NRK - 10 jul 20 kl. 15:29

Hagia Sofia ikke lenger museum

Tyrkia har fjernet landemerket Hagia Sofias status som museum. Dermed banes veien for at den kan omgjøres til en Moske igjen.Tyrkias høyeste administrative domstol har annullert en bestemmelse fra 1934 som gjorde landemerket i Istanbul til et museum..

NRK - 12 jun 20 kl. 11:37

Minst fire drept i Moske-eksplosjon

Minst fire mennesker er drept i en eksplosjon i en moské i Afghanistans hovedstad Kabul. Eksplosjonen skjedde mens folk var samlet til fredagsbønn. Flere mennesker skal også være såret, opplyser afghanske myndigheter.

NRK - 02 jun 20 kl. 19:16

To personar drepne i Kabul

To personar er drepne og to er såra etter eit bombeangrep mot ein Moske i den såkalla grøne sona i Kabul i Afghanistan, melder AP. Bomba gjekk av under kveldsbønna, og den eine drepne var bønneleiaren. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret..

NRK - 02 jun 20 kl. 17:19

Sjølvmordsbombe i Kabul

Ein sjølvmordsbombar har sprengt seg sjølv i ein Moske i det diplomatiske området i Kabul i Afghanistan. Det opplyser afghansk politi, melder Reuters. Det er foreløpig ikkje meldt om drepne eller skadde..

NRK - 15 maj 20 kl. 18:38

Manshaus ble avvist av nynazister

Den nordiske motstandsbevegelsen avviste terrortiltalte Philip Manshaus da han tok kontakt sommeren før Moske-angrepet og drapet på stesøsteren. Et tidligere medlem sa i retten at Manshaus var dårlig forberedt og kjente lite til organisasjonen..

NRK - 20 feb 20 kl. 17:10

Knivstukken i Moske i London

Ein mann er arrestert for å ha stukke ein mann med kniv i ein Moske i London, hevdar det lokale politiet, ifølge Reuters. Mannen som vart stukken vart skadd, og er tatt med til sjukehus etter å ha fått behandling av ambulansepersonell..

VG - 19 feb 20 kl. 11:54

Gransker PSTs tipshåndtering før Moske-angrepet

Tipset som PST mottok om terrortiltalte Philip Manshaus ett år før Moske-angrepet i Bærum, granskes nå av et ekspertutvalg. Lederen, Anja Dalgaard-Nielsen, sier at de vil finne ut om PSTs tipshåndtering er god nok..

NRK - 20 feb 20 kl. 18:12

Knivstikking i London ikkje terror

Knivstikkinga i London var ikkje terror, seier politiet. Ein mann i 70-åra vart stukken med kniv i ein Moske i London i dag. Mannen vart frakta til sjukehus, men livet hans er ikkje i fare.

NRK - 19 feb 20 kl. 11:58

VG: Utvalg gransker Manshaus-tips

Tipset som PST mottok om terrortiltalte Philip Manshaus ett år før Moske-angrepet i Bærum, granskes nå av et ekspertutvalg, skriver VG. Lederen, Anja Dalgaard-Nielsen, sier at de vil finne ut om PSTs tipshåndtering er god nok..

NRK - 19 feb 20 kl. 11:58

Utvalg gransker Manshaus-tips

Et tips som Politiets sikkerhetstjeneste mottok om terrortiltalte Philip Manshaus ett år før Moske-angrepet i Bærum i august 2019, granskes nå av et ekspertutvalg, opplyser PST. Ekspertutvalget sier til VG at de vil finne ut om PSTs tipshåndtering er god nok..

P4 - 17 feb 20 kl. 11:52

Manshaus tiltalt

Philip Manshaus er nå tiltalt for drapet på sin stesøster og terrorangrepet mot en Moske i Bærum. Det opplyser statsadvokatene i Oslo som varsler at de kan komme til å legge ned påstand om forvaring. Rettsaken starter i Asker og Bærum tingrett 7.

P4 - 19 dec 19 kl. 17:19

Moske i Bergen innfører vakthold

Bergen Moske innfører nå vakthold under fredagsbønnen etter at PST i dag fastslår at de frykter angrep mot norske Moskeer. Ifølge Bergens Tidende skal to personer holde vakt utenfor Moskeen. I tillegg skal styret samles for å diskutere ytterligere tiltak.

P4 - 19 jan 20 kl. 17:10

100 soldater drept under bønn i Jemen

Over 100 soldater skal ha blitt drept i et rakettangrep i Jemen. Soldatene deltok i en bønn i en Moske som ble truffet. Ytterligere 130 personer er skadet i angrepet melder utenriksdepartementet i Jemen..

NRK - 19 nov 19 kl. 08:16

Konflikt i Norges største Moske

Statsstøtten til Norges største Moske er midlertidig stoppet, på grunn av en konflikt. Det er to styrer som begge hevder å representere Moskeen, sier fylkesmannen..

NRK - 18 okt 19 kl. 12:52

Moske-angrep i Afghanistan

En bombe skal ha gått av inne i en Moske øst i Afghanistan, melder Reuters..

P4 - 03 dec 19 kl. 09:35

Manshaus er tilregnelig

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus er erklært tilregnelig. Det er konklusjonen til de psykiatrisk sakkyndige som har vurdert 21-åringen. Han er siktet for terrorangrepet mot en Moske i Bærum i Akershus i august og drapet på sin stesøster..

NRK - 13 okt 19 kl. 19:51

Fleire drepne i Burkina Faso

Minst 16 personar blei drepne og to blei skadde då væpna menn storma ein Moske nord i Burkina Faso. Fleire angrep langs grensa dei siste månadane har drive over 250.000 menneske på flukt, ifølgje FN..

P4 - 10 aug 19 kl. 16:46

Skyteepisode i Moske i Bærum

En person er skutt etter en skyteepisode inne i en Moske i Bærum. Ifølge politiet er gjerningspersonen pågrepet. Skadeomfanget til personen som er skutt er foreløpig ikke kjent.

Dagbladet - 10 aug 19 kl. 16:49

En pågrepet etter Moske-skyting i Bærum

Nødetatene har massiv tilstedeværelse i Bærum etter at en person skal ha blitt skutt i en Moske..

P4 - 07 okt 19 kl. 09:29

Ber om fire uker for Manshaus

Politiet ber om fire ukers varetekt for draps- og terrorsiktede Phillip Manshaus. De ønsker også brev- og besøksforbud og at de to første ukene i varetekt er i full isolasjon. Fengslingsmøtet mot 21-åringen pågår i Oslo tingrett nå.

P4 - 07 okt 19 kl. 08:46

Manshaus fremstilles for varetektsfengsling

Draps- og terrorsiktede Phillip Manshaus blir framstilt for forlenget varetektsfengsling mandag. Politiet ønsker at han fortsatt skal holdes i fullstendig isolasjon da de mener det er fare for bevisforspillelse. 21-åringen er siktet for drapet på sin stesøster og for angrepet mot en Moske i Bærum 10.

P4 - 23 sep 19 kl. 14:59

Fortsatt isolasjon for Manshaus

Politiet fikk medhold i at draps- og terrorsiktede Phillip Manshaus skal holdes i fullstendig isolasjon i to nye uker. Oslo tingrett mener det er fare for bevisforspillelse dersom han ikke holdes isolert, melder NTB. 21-åringen er siktet for drapet på sin stesøster og for angrepet mot en Moske i Bærum 10.

NRK - 09 sep 19 kl. 13:58

Manshaus påberoper seg nødverge

Terrorsiktede Philip Manshaus hevder at han handlet i nødverge da han drepte sin søster og angrep en Moske i Bærum i august. Det sier hans forsvarer Unni Fries etter dagens fengslingsmøte som ble holdt for lukkede dører..

NRK - 09 jul 19 kl. 15:20

Stenger Moske etter bombetrussel

Tysk politi stenger en Moske i Koln etter at det er kommet inn en bombetrussel via e-post. Moskeen skal være den største i Tyskland, og politiet ser på trusselen som svært alvorlig..

P4 - 06 sep 19 kl. 14:51

Større fare for terror fra høyreekstreme

Politiets Sikkerhetstjeneste skriver i en oppdatert trusselvurdering at det er mulig at høyreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger det kommende året. PST frykter angrepet mot to Moskeer på New Zealand i mars vil inspirere til flere høyreekstreme angrep i vestlige land. Hittil i år har det vært fire terrorangrep inspirert av denne hendelsen, inkludert angrepet mot en Moske i Bærum 10.

P4 - 06 sep 19 kl. 11:39

Ber om fire nye uker for Manshaus

Politiet vil be om at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus skal varetektsfengsles videre i fire nye uker med brev- og besøskforbud. Det bekrefter de til NTB. Manshaus har vært varetektsfengslet siden 12.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com