Monica Lillebakken

Monday, 22 April, 19:07

Nyheter om Monica Lillebakken

NRK - 20 dec 23 kl. 13:51

Antisemittiske anmeldelser i Norge doblet etter Hamas terrorangrep

Antall anmeldelser om antisemittisme har doblet seg siden i fjor. Halvparten kom etter Hamas' terrorangrep mot Israel 7. oktober.

Klartale - 30 nov 23 kl. 13:29

Skeive opplever mer vold og hat enn heterofile

Skeive opplever mer vold og seksuell vold enn heterofile. De opplever også mer hat-kriminalitet og hatefulle ytringer.Det viser Nasjonal trygghets-undersøkelse.

NRK - 08 apr 22 kl. 10:00

Økning i hatkriminalitet - særlig mot barn

Poltiet frykter at de ikke fanger opp hatkriminaliteten som skjer på nett. En ny rapport viser at oslopolitiet registrerte 325 tilfeller av hatkriminalitet i fjor, men bare 24 av dem hadde skjedd på nettet. – Det er altfor lite, det viser at vi ikke gjør en god nok jobb, sier Monica Lillebakken.

Klartale - 08 jul 22 kl. 08:48

Færre anmelder ødeleggelser av prideflagg

– Veldig mange av de sakene som er blitt anmeldt er blitt henlagt. Det sier Monica Lillebakken til kanalen NRK. Hun jobber som politioverbetjent.

NRK - 29 jun 22 kl. 12:58

Flere tips om hatkrim

Hatkrimgruppa i politiet har fått flere tips om hatefulle ytringer på nettet etter masseskytingen i Oslo i helgen. Halvparten av de 27 tipsene de har fått så langt i år og som handler om seksuell orientering, er kommet etter helgens skyting. – Tre av tipsene etter helgen er vurdert som straffbare, og det er opprettet sak, sier fagleder Monica Lillebakken ved Nasjonalt kompetansemiljø innen hatkriminalitet.

NRK - 19 jun 21 kl. 23:49

Etterforsker hærverk på Pride-flagg

Politiets hatkrimgruppe har satt i gang etterforskning etter at flere Pride-flagg i Oslo er blitt stjålet eller ødelagt. Pride-flagg som er blitt heist ved skoler og andre bygninger i hovedstaden, er blitt stjålet, tent på eller ødelagt på annet vis. Oslo politidistrikt har fått fem anmeldelser på skadeverk og tyveri av Pride-flagg, sier politioverbetjent Monica Lillebakken, fagleder i hatkrimgruppa, til Nordstrands Blad..

NRK - 24 jul 18 kl. 17:26

Politiet vil undersøke hatmeldinger

AUF-ere anmeldte aldri mange av hatmeldingene de fikk. Nå vil hatkrimgruppa i Oslo-politiet undersøke meldingene, skriver Aftenposten. Politiførstebetjent Monica Lillebakken sier de vil se om det ligger straffbare forhold der som bør anmeldes..

P4 - 04 dec 15 kl. 19:22

Mann siktet for å ha hetset Haddy N'jie

En 34 år gammel mann er siktet for for hatefulle ytringer mot Haddy N'jie etter at han blant annet kalte henne «Din frekke motbydelige halvape» på Facebook. Mannen har erkjent at det var han som skrev dette, og han har også erkjent straffskyld, sier leder for hatkrimgruppa ved Manglerud politistasjon Monica Lillebakken til TV 2. Hun sier det kan ha en preventiv effekt å opprette straffesaker etter slike ytringer..

NRK - 04 dec 15 kl. 19:05

Siktet for hets mot Haddy N'jie

– Mannen er siktet etter paragraf 185 for hatefulle ytringer. Han har erkjent at det var han som skrev dette, og han har også erkjent straffskyld, sier leder for hatkrimgruppa ved Manglerud politistasjon Monica Lillebakken til TV 2. Mannen er 34 år..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com