Militær

Monday, 06 February, 03:31

Nyheter om Militær

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 06 jan 23 kl. 19:00

USA gir 3,75 milliarder dollar i Militær bistand til Ukraina

Blant annet skal Ukraina for første gang få rundt 50 stormpanservogner av typen Bradley, noe Det hvite hus bekreftet allerede torsdag. Den Militære bistandspakken som ble presentert fredag, er den største siden Russland invaderte Ukraina. Her inngår Militært materiell hentet fra Pentagons egne lagre.

NRK - 10 jan 23 kl. 06:29

Historiens første robotkrig kan utspille seg over Ukraina

Den intense dronekrigen over Ukraina gir ny giv til utviklingen av autonome roboter som kan identifisere og ta ut krigsmål uten hjelp fra mennesker. Droner har vært avgjørende for begge parter i krigføringen i Ukraina. Jo lenger denne krigen varer, desto mer sannsynlig er det at droner blir brukt til å identifisere, velge ut og angripe mål uten menneskelig hjelp, sier Militæranalytikere, Militære i kamp, og forskere på kunstig intelligens til nyhetsbyrået AP.

NRK - 23 jan 23 kl. 16:08

EU-landene lover mer Militær støtte til Ukraina

EUs utenriksministre ble mandag enige om å øke den Militære støtten til Ukraina med 500 millioner euro, skriver AFP og Reuters. Den sjuende støttepakken til Ukraina ble fremforhandlet på EU-landenes utenriksministermøte i Brussel mandag. I tillegg til de 500 millionene euroene i Militær støtte, er EU-landene enige om å sette av 45 millioner euro til opplæring av ukrainske soldater.

NRK - 22 jan 23 kl. 15:18

Storbritannia: Russland mangler utstyr og personell

Russland har kunngjort planer om store utvidelser av Militæret, men vil slite med å få tak i nok utstyr og mennesker, mener det britiske forsvarsdepartementet. 17. januar kunngjorde Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu en rekke endringer i de Militære styrkene, blant annet en utvidelse fra 1,15 millioner personell til 1,5 millioner.

NRK - 21 jan 23 kl. 20:51

Eksgeneral i tet på måling foran presidentvalget i Tsjekkia

Petr Pavel leder med 15 prosentpoeng på rivalen Andrej Babis, ifølge en meningsmåling én uke før avgjørende runde av presidentvalget i Tsjekkia. På en meningsmåling offentliggjort på tsjekkisk TV lørdag, får den pensjonerte generalen Pavel 53 prosents oppslutning, mens tidligere statsminister Babis får 38 prosent. 9 prosent av de spurte svarer at de ikke har bestemt seg ennå.

NRK - 18 dec 22 kl. 10:52

Meningsmåling: Japanere er skeptiske til økt skatt til Militær beredskap

De fleste japanerne støtter ikke økt skattlegging for å styrke Militær beredskap i landet. Det melder det japanske nyhetsbyrået Kyodo, som har gjort en meningsmåling. Regjeringen har kunngjort den største Militære opprustningen siden andre verdenskrig.

NRK - 20 jan 23 kl. 09:05

Finland øker Militær bistand til Ukraina

Finland sender tungt Militært utstyr for cirka 4 milliarder kroner til Ukraina, melder Reuters. Forsvarsdepartementet spesifiserer ikke overfor Reuters hva slags utstyr det er snakk om, men sier at donasjonen tripler verdien av donasjonene Finland allerede har sendt Ukraina. I dag møtes rundt 50 land på flybasen Ramstein i Tyskland for å diskutere Militærhjelpen til Ukraina.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:41

Støre: Trapper opp støtten til Ukraina

Norge skal bidra med langvarig økonomisk støtte til Ukraina, og dette vil innebære en midlertidig økning i oljepengebruken, sa statsminister Jonas Gahr Støre i en redegjørelse for Stortinget torsdag. – Det mener vi er forsvarlig i en skjerpet sikkerhetspolitisk situasjon. Det er i vår nasjonale interesse at Ukraina ikke taper krigen, og vi er i en situasjon hvor vi har handlingsrom grunnet ekstraordinære inntekter fra petroleumssektoren, sa Støre (Ap) da han redegjorde for Stortinget om situasjonen rundt krigen i Ukraina.

NRK - 31 jan 23 kl. 23:20

Kilder til Reuters: USA vil sende langdistanseraketter til Ukraina

USA forbereder en ny pakke med Militærhjelp til Ukraina, og vil for første gang sende langdistanseraketter, sier to amerikanske tjenestepersoner til Reuters. Pakken skal ha en verdi på 2,2 milliarder dollar, og skal i tillegg til langdistanserakettene også inkludere annen ammunisjon og våpen, ifølge tjenestepersonene. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i forrige uke at han ønsker seg langdistanseraketter fra vestlige land.

NRK - 08 jan 23 kl. 16:03

Russland og Belarus skal holde felles Militærøvelser

Russland og Belarus vil holde felles Militærøvelser i slutten av januar. Det sier forsvarsdepartementet i Belarus til Reuters. Øvelsene vil bestå av trening av flystyrkene som de to landene har i en felles Militær styrke og vil finne sted fra 16.

NRK - Igår: 18:41

WHO: 17,7 millioner trenger humanitær hjelp i Ukraina

WHO beskriver en massiv humanitær krise i Ukraina. 448 sykehus og helsesentre er angrepet i landet, ifølge organisasjonen. Moskva raser mot rapporten.

Klartale - 17 jan 23 kl. 14:00

Hvem er Andrej Medvedev?

Politiet pågrep Andrej Medvedev natt til fredag. Da rømte han fra Russland til Norge. Nå har Medvedev søkt om asyl.

NRK - 01 feb 23 kl. 18:20

Jihadister har drept åtte soldater i Syria, ifølge SOHR

Åtte syriske soldater er drept nordvest i landet i et angrep utført av en jihadistgruppe, ifølge observatørgruppen SOHR. – Hayat Tahrir al-Sham skjøt granater og raketter mot en Militær stilling nær Kafr Ruma i provinsen Idlib. Åtte soldater ble drept, opplyser London-baserte Syrian Observatory for Human Rights.

NRK - 13 dec 22 kl. 14:12

Næringslivets sikkerhetsråd foreslår maksgrense på 28 år for Militær HV-tjeneste

Økt bruk av Heimevern-soldater de siste årene har ført til det næringslivet mener er kritiske hull hos bedriftene der de jobber til vanlig. En løsning er å sette en slags øvre aldersgrense, mener Næringslivets sikkerhetsråd. – La oss si at halvparten av HV-styrken blir kalt inn.

Klartale - 31 jan 23 kl. 13:10

Kan konflikten mellom Israel og Palestina løses?

Vestbredden og Øst-Jerusalem har hatt nye angrep den siste tiden. Det gir oss en påminnelse om verdens eldste flyktningkrise. Og okkupasjonen som aldri tok slutt.

Klartale - 31 jan 23 kl. 08:22

Andrej Medvedev ber om unnskyldning til ukrainere

Andrej Medvedev rømte fra Russland til Norge. Han har søkt asyl her. Medvedev sier han var en del av Wagner-gruppen.

NRK - 28 dec 22 kl. 13:23

Frankrikes forsvarsminister i Kyiv

Frankrikes forsvarsminister kom onsdag til Kyiv for å drøfte ytterligere Militær bistand til det ukrainske forsvaret. Han sier at fransk støtte ligger fast. Forsvarsminister Sébastien Lecornu kom til Kyiv fra Polen der han tirsdag kunngjorde en stor kontrakt om salg av franskproduserte Militære satellitter.

NRK - 12 jan 23 kl. 17:48

Russiske sjømenn gikk i «Militær uniform» i Kirkenes

Politiet i Kirkenes har torsdag gjennomført utlendingskontroll av russiske sjømenn. De gikk kledd i vinterklær som lett kunne forveksles med Militære uniformer. Politiet opplyser om at det er gjort samtaler med kaptein og agent.

Klartale - 10 jan 23 kl. 06:00

Ukraina sier 100.000 russiske soldater er drept

Hvor mange som har mister livet under Ukraina-krigen er vanskelig å si. Det gjelder både vanlige folk og Militær.Mike Miley tror at det er rundt 100.

Klartale - 09 jan 23 kl. 09:29

Brasils president lover å straffe alle som hjalp til

Over tusen tilhengere av Jair Bolsonaro stormet viktige bygg søndag. Det skjedde i Brasils hovedstad, Brasília. Blant byggene var landets høyesterett, presidentpalass og nasjonal-forsamlingen.

NRK - 25 jan 23 kl. 21:24

Ukraina melder om intens russisk offensiv i Donetsk

Russland trapper opp kampen om byen Bakhmut i Donetsk i Øst-Ukraina, og ukrainske styrker er underlegne i både antall og våpen, melder regjeringen i Kyiv. – Fienden trapper opp presset i sektorene Bakhmut og Vuhledar. I møte med deres overlegenhet i antall soldater og våpen i Donbas, har vi fordelen av en profesjonell Militær ledelse og soldatenes mot, sier viseforsvarsminister Ganna Maljar i en kunngjøring onsdag kveld.

NRK - 05 jan 23 kl. 07:41

USA vurderer å gi stormpanservogner til Ukraina

USA vurderer å forsyne Ukraina med stormpanservogner, sier president Joe Biden. Ifølge Biden er det snakk om såkalte Bradley-vogner, som er lett pansret, bevæpnet og kan frakte rundt 10 soldater. Den amerikanske hæren har i årevis benyttet slike stormpanservogner, men har lenge vurdert å erstatte dem med nyere versjoner.

NRK - 21 jan 23 kl. 15:14

Luftvernøvelse i Moskva

Det russiske forsvaret abholdt i dag en luftvernøvelse i området rundt Moskva. Det opplyser det russiske forsvarsdepartementet, ifølge AFP. Et S-300 luftvernssystem ble tatt i bruk, og 150 soldater skal ha deltatt i øvelsen.

NRK - 21 jan 23 kl. 06:21

Taiwan lærer av krigen i Ukraina

Taiwans utsending til USA sier at de har lært mye fra krigen i Ukraina som kan hjelpe dem å forsvare seg mot et eventuelt kinesisk angrep. I et intervju med nyhetsbyrået AP sier Hsiao Bi-khim at en av lærdommene er å forberede reservister og sivilbefolkningen på den type totalkrig som Ukraina opplever. – Alt vi gjør nå, er å hindre at smerten og lidelsen fra tragedien i Ukraina gjentar seg i Taiwan, sier Hsiao.

NRK - 20 jan 23 kl. 10:50

USA ber land «grave dypere» for å støtte Ukraina

USAs forsvarsminister Austin Lloyd er innstilt på å hjelpe Ukraina så lenge det trengs. han ber andre land «grave dypere», skriver NTB. – Dette er et avgjørende tidspunkt for Ukraina i et avgjørende tiår for verden.

Klartale - 19 jan 23 kl. 08:27

Norsk ekspert tror krigen i Ukraina kan vare til 2024

Forhandlinger om fred vil neppe få slutt på krigen i Ukraina, mener Sverre Diesen. Han er general og har vært forsvars-sjef i Norge. Nå er han forsker ved Forsvarets Forsknings-institutt (FFI).

NRK - 19 jan 23 kl. 07:37

Iran advarer EU mot oppføring på terrorliste

Irans utenriksminister Hossein Amirabdollahian advarer EU mot å føre opp landets revolusjonsgarde på listen over terrorgrupper. Det rapporterer iranske statlige medier ifølge Reuters. – EU vil skyte seg selv i foten, sa Amirabdollahian til EUs utenrikssjef Josep Borrell.

VG - 14 jan 23 kl. 01:58

Fikk helte-orden av Putin – nå er han tiltalt i Ukraina

En russisk politiker fra Putins parti blir nå tiltalt av ukrainske myndigheter for å ha ledet en Militær avdeling i krigen..

NRK - 27 dec 22 kl. 05:06

Sør-Korea varsler Militær dronesatsing

Sør-Koreas president sier at landet skal opprette en Militærenhet med fokus på dronesatsing. President Yoon Suk-yeols uttalelse kommer etter at fem nordkoreanske droner krenket sørkoreansk luftrom mandag. Sør-Korea sendte opp kampfly og helikoptre for å forsøke å skyte ned dronene.

NRK - 12 jan 23 kl. 04:02

Spanske IS-kvinner fengslet

To spanske kvinner som giftet seg med IS-krigere, blir sittende i varetekt etter å ha blitt hentet hjem fra Roj-leiren i Syria sammen med 13 barn. De ankom en Militær flybase i nærheten av Madrid mandag kveld, nesten to måneder etter at den spanske regjeringen inngikk avtale om å hente dem hjem fra Roj-leiren, som ligger i kurdiskkontrollerte områder nordøst i Syria. De to ble pågrepet ved ankomst og stilt for retten i Spanias øverste domstol for straffesaker onsdag.

NRK - 09 dec 22 kl. 09:59

USA gir mer Militær bistand til Ukraina

USA gir ytterligere Militær bistand til Ukraina. De donerer blant annet store mengder ammunisjon og et system for å bekjempe droner. Det som sendes, skal totalt være verdt 275 millioner dollar.

NRK - 23 dec 22 kl. 10:08

Putin kalte Ukraina-krigen «krig» for første gang

Siden invasjonen av Ukraina startet i februar, har Russlands president kalt den «en Militæroperasjon». Torsdag brukte han for første gang ordet «krig». Det skriver The Washington Post.

Klartale - 22 dec 22 kl. 08:57

Zelenskyj møtte USA og Biden

Volodymyr Zelenskyj er president for Ukraina. Onsdag reiste han til USA for å møte Joe Biden. Han er USAs president.

NRK - 21 dec 22 kl. 14:07

RIA: Russland oppretter ny Militærgruppe i nordvest - mot Norden

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu sier at på grunn av Natos foreslåtte innlemmelse av Sverige og Finland, vil de opprette en ny forsvarsenhet i nordvest. Det skriver det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. – Gitt Natos ønske om å bygge opp Militær kapasitet nær den russiske grensen, samt utvide den nordatlantiske alliansen mot Finland og Sverige, er det nødvendig å skape en passende enhet soldater i det nordvestlige Russland, sa Sjoigu..

VG - 20 dec 22 kl. 09:09

Mer Militær støtte til Ukraina: – Vi må strekke oss lengre

Det er aktuelt for regjeringen å gi Ukraina Militært utstyr som er i daglig bruk i det norske forsvaret. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier at det kan være nødvendig for å hindre at president Putin vinner krigen..

VG - 03 jan 23 kl. 18:42

Zelenskyj ringte Støre: Ba Norge om mer Militær støtte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalte den norske statsministeren hvordan det oppleves å være under russiske luftangrep fra missiler og droner..

Klartale - 02 jan 23 kl. 15:02

Ukraina har angrepet russiske soldater

Ukrainske styrker skal ha avfyrt raketter mot en skolebygning. Russiske soldater oppholdt seg i bygningen. Angrepet var i byen Makiivka i Donetsk.

VG - 13 dec 22 kl. 10:05

Her er BTS-stjernen Jins nye Militær-look

Kim Seok-jin (30), best kjent som Jin, startet Militærtjenesten tirsdag..

NRK - 29 dec 22 kl. 11:39

USA godkjenner salg av utstyr for minelegging til Taiwan

USA vil selge Taiwan et våpensystem som legger miner myntet på stridsvogner. Bakgrunnen er økende Militær trussel fra Kina. Salget av mineleggingssystemet Volcano ble godkjent av det amerikanske utenriksdepartementet onsdag.

NRK - 25 nov 22 kl. 18:22

Fengslet svensk-russer anklages for bånd til russisk Militær etterretning

Mannen i 60-årene som ble pågrepet i en stor Säpo-aksjon i Stockholm denne uka, er siktet for grov etterretningsvirksomhet mot Sverige og USA. Det kom fram da mannen ble varetektsfengslet i Stockholm tingrett fredag. Aktor Henrik Olin sier at mannen har forbindelser til den russiske Militære etterretningstjenesten GRU.

Dagbladet - 27 dec 22 kl. 16:32

- Svekker bildet av Putin

På tre uker er en russisk flybase rammet av tre dødelige droneangrep. Men selv om angrepene ikke har stor Militær effekt, er det fortsatt et psykologisk slag for Putin, sier forsvarseksperter..

Klartale - 27 dec 22 kl. 06:00

Har du fått med deg disse seriene?

Stadig vekk kommer det nye serier. Det kan være vanskelig å følge med på hva som er nytt og hva som er gammelt. Og ikke minst hva er det som er verdt å se.

NRK - 07 dec 22 kl. 14:14

Tyskland: Terrorgruppe ville bygge opp ny hær

Minst 25 personer ble onsdag pågrepet i Tyskland, i en stor politiaksjon mot et høyreekstremt nettverk som er mistenkt for å ha planlagt statskupp. Ifølge innenriksminister Nancy Faeser ser organisasjonen ut til å ha to grener: Et råd og en Militær del. Faeser mener det viser hvor farlig denne angivelige terrororganisasjonen er, skriver Reuters.

NRK - 23 dec 22 kl. 17:03

Putin anmeldt for å ha kalt krigen for krig

Russlands president Vladimir Putin har kalt krigen i Ukraina for en krig. Det er han nå blitt anmeldt for. Det er opposisjonspolitikeren Nikita Juferjev i Putins fødeby St.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com