Militær

Saturday, 26 November, 23:33

Nyheter om Militær

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 18:22

Fengslet svensk-russer anklages for bånd til russisk Militær etterretning

Mannen i 60-årene som ble pågrepet i en stor Säpo-aksjon i Stockholm denne uka, er siktet for grov etterretningsvirksomhet mot Sverige og USA. Det kom fram da mannen ble varetektsfengslet i Stockholm tingrett fredag. Aktor Henrik Olin sier at mannen har forbindelser til den russiske Militære etterretningstjenesten GRU.

NRK - 16 nov 22 kl. 20:25

USAs forsvarssjef: Lite sannsynlig at Ukraina vinner krigen Militært

Sannsynligheten er ikke stor for at Ukraina kan klare å presse Russland helt ut okkupert territorium, inkludert Krim-halvøya, mener USAs forsvarssjef. – Sannsynligheten for en ukrainsk Militær seier, der russerne kastes ut av hele Ukraina, for å inkludere Krim, sannsynligheten for at det skjer i noen nær framtid, er ikke høy Militært, sa USAs forsvarssjef Mark Milley onsdag. (NTB).

Klartale - I førrgår: 10:26

Slik skal landslaget i langrenn unngå korona

Ragnhild Haga, Sindre Bjørnestad Skar og Marte Skaanes. Det er funnet spor av smitte med korona hos alle tre. Ingen av de får være med når landslaget reiser til byen Ruka i Finland denne helgen.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:15

– Håper folk blir beroliget av at vi er her

Det gigantiske skipet heter HMS Queen Elizabeth. Og er så stor som en flytende by. Skipet har plass til 1.

NRK - 01 nov 22 kl. 05:42

Ukraina-regningen har økt til nesten 14 milliarder kroner

Innen utgangen av neste år vil Russlands angrepskrig i Ukraina i snitt ha kostet Norge over 600 millioner kroner i måneden. I år og neste år kommer regningen for norsk Militær støtte og sivil bistand til Ukraina opp i til sammen 13,8 milliarder kroner, viser en oversikt som NTB har fått fra Statsministerens kontor (SMK). Fordelt på antall måneder siden krigen startet 24.

Klartale - 17 nov 22 kl. 15:27

To russere og en ukrianer dømt for å ha skutt ned MH17

17. juli 2014 ble et fly skutt ned da det skulle fly over Øst-Ukraina. Alle de 298 menneskene om bord på flyet ble drept.

Klartale - 17 nov 22 kl. 15:27

To russere og en ukrainer dømt for å ha skutt ned fly

17. juli 2014 ble et fly skutt ned da det skulle fly over Øst-Ukraina. Alle de 298 menneskene om bord på flyet ble drept.

NRK - 15 nov 22 kl. 07:54

Norge gir 300 millioner av Ukraina-midler til Nato-fond

Regjeringen er i gang med å fordele de tre milliardene Stortinget har bevilget i Militær støtte til Ukraina for 2022. Nå er det bestemt at 300 millioner av disse skal gå til Nato-fondet Comprehensive Assistance Package (CAP). – Behovet for støtte til Ukraina er omfattende og tidskritisk.

NRK - 13 nov 22 kl. 20:56

Israelsk angrep mot syrisk Militærflyplass

To soldater ble drept da Israel angrep en Militær flyplass nær byen Homs vest i Syria, ifølge syriske myndigheter. Tre andre skal ha blitt skadd i angrepet søndag. Det statlige syriske nyhetsbyrået Sana melder at det syriske luftforsvaret avfyrte flere raketter for å forsøke å stanse angrepet.

Klartale - 24 okt 22 kl. 10:02

Sør-Korea og Nord-Korea skjøt for å advare

Marinen til Sør-Korea skjøt varselsskudd mot et handels-skip fra Nord-Korea natt til mandag. Det hadde da seilt inn i sørkoreansk farvann. Det sier Militære leder i Sør-Korea, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Aftenposten - Igår: 18:08

Spionsiktet svensk-russer anklages for bånd til russisk Militær etterretning

En russiskfødt mann i 60-årene er varetektsfengslet i en måned i Stockholm tingrett, siktet for grov….

NRK - Igår: 14:59

Britisk løfte om ambulanser til Ukraina

Storbritannias utenriksminister James Cleverly hadde med seg et løfte om 24 ambulanser og 6 pansrede kjøretøy da han besøkte Kyiv fredag. – President Zelenskyj, Storbritannia støtter deg med handling, ikke bare ord. Det har jeg lovet deg, og det løftet skal Storbritannia holde, skriver Cleverly på Twitter i forbindelse med besøket.

NRK - 08 nov 22 kl. 00:21

Russiske soldater klager over «uforståelige angrep»

Russiske soldater i Ukraina klager over store tap og udugelig Militær ledelse. I et åpent brev til myndighetene skriver på soldater i 155. brigade at et general Muradov har kastet dem inn i et uforståelig angrep.

Klartale - 04 okt 22 kl. 13:40

Her vokter unge menn og kvinner grensa døgnet rundt

Soldatene gjør en viktig oppgave for norsk forsvar og politi. Spesielt nå. De siste ukene har Norge passet ekstra på.

NRK - 05 nov 22 kl. 22:05

Selvmordsangrep mot rekrutter i Somalia

En selvmordsbomber har gått til angrep mot en Militær treningsleir i Somalias hovedstad Mogadishu. Den ytterliggående gruppa al-Shabaab sier de står bak. Et ukjent antall sivile og rekrutter er drept eller såret i angrepet, opplyser den Militære tjenestemannen Adan yare.

NRK - 22 nov 22 kl. 09:01

Russland: Ukrainsk regimeskifte er ikke lenger et mål

Russland sier de ikke lenger har noe mål om å bytte ut regjeringen i Ukraina, noe som var uttalt mål da krigen startet. – Det er ikke vårt mål at spesialoperasjonen skal endre regjeringen i Ukraina, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov, ifølge Sky News. Russiske myndigheter har hele tiden nektet for at invasjonen av Ukraina er en krig og kaller det i stedet for en Militær spesialoperasjon.

NRK - 19 okt 22 kl. 13:56

Russlands president innfører Militær unntakstilstand i fire annekterte områder i Ukraina

Russlands president Vladimir Putin har sagt han vil innføre Militær unntakstilstand i fire annekterte områder i Ukraina. Det melder flere nyhetsbyrå. De fire områdene er Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

NRK - 30 sep 22 kl. 11:31

Norge gir 3 milliarder til Ukraina

Regjeringen har besluttet å gi ytterligere 3 milliarder kroner i Militær støtte til Ukraina i 2022. Mesteparten av midlene går til fond for Militær støtte til Ukraina. – Invasjonen av Ukraina har skapt den største krisen i Europa siden andre verdenskrig.

NRK - 16 okt 22 kl. 18:16

USA og Sverige har signert ny Militær samarbeidsavtale

Sverige nærmer seg Nato-medlemskap, og for noen dager siden ble det inngått et nytt nært samarbeid med USA for å sikre de svenske grensene i søknadsperioden. Samarbeid har aldri vært viktigere og troppene våre er klare til å forsvare Sverige, sier en av USAs øverste Militæroffiserer til SVT. – Å være god venn med USA er ikke feil når det kommer til krig, sier den svenske hærsjefen Karl Engelbrektson.

NRK - 02 nov 22 kl. 08:37

Russland har skutt Militær satellitt opp i verdensrommet

Russland har skutt opp en rakett med en Militær satellitt i verdensrommet, melder russiske nyhetsbyråer og siterer det russiske forsvarsdepartementet. Oppskytingen skjedde onsdag morgen. Hensikten med satellitten er ikke kjent..

NRK - 16 okt 22 kl. 05:12

USA og Sverige har signert samarbeidsavtale

USA og Sverige har inngått en ny Militær samarbeidsavtale, melder SVT. Sverige nærmer seg medlemskap i Nato, og nye avtaler skal sikre svenskene et nært samarbeid med USA for å trygge de svenske grensene i søknadsperioden. – Samarbeidet har aldri vært viktigere.

VG - 16 nov 22 kl. 22:50

Ordfører i polsk landsby: Fryktet russisk invasjon

PRZEWODÓW (VG) Da et missil traff den polske landsbyen Przewodów og drepte to personer, så fryktet ordfører Grzegorz Drewnik en Militær konflikt med Russland..

NRK - 16 nov 22 kl. 10:32

Oljetanker angrepet med dronebombe utenfor Oman

En oljetanker er blitt angrepet av en dronebombe utenfor kysten av Oman, opplyser en tjenestemann til AP. Angrepet skjedde tirsdag, og det er ikke meldt om personskader. Det er også uklart hvor store skader tankeren er påført.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:01

Sverige trapper opp Ukraina-støtten

Den svenske regjeringen har onsdag lagt fram det de kaller sin største støttepakke til Ukraina hittil. En Militær og humanitær vinterpakke, sier statsministeren. Pakken består blant annet av et luftvernsystem verdt over 3 milliarder svenske kroner.

NRK - 12 nov 22 kl. 22:35

Russiske myndigheter evakuerer by ved viktig demning

Byen Nova Kakhovka, som ligger like ved en viktig demning på elva Dnepr i Kherson-regionen, evakueres av russiske myndigheter. Meldingen kommer etter at russiske styrker har trukket seg ut av Kherson by. I en tale sier Pavel Filiptsjuk, som leder myndighetene som er innsatt av den russiske okkupasjonsmakten, at både innbyggerne og administrasjonen skal trekkes tilbake til et sikkert område, melder det russiske nyhetsbyrået Tass.

NRK - 24 okt 22 kl. 12:13

Bosetter blir Israels neste forsvarssjef

For første gang blir en jødisk bosetter på den okkuperte Vestbredden sjef for generalstaben i det israelske Militæret. Generalmajor Herzi Halevi ble godkjent søndag, og han ventes å starte sine tre år som forsvarssjef 17. januar.

Klartale - 04 okt 22 kl. 06:59

Ekspert mener nederlaget var uheldig for Putin

Fredag feiret Putin at ukrainske områder hadde blitt en del av Russland. Hæren hans ble presset ut av byen Lyman i Donetsk lørdag.Helge Blakkisrud sier at Lyman er et strategisk viktig sted.

NRK - 20 okt 22 kl. 09:35

Støre om atomtrusler: Forstår at folk er redde

Når ett av våre naboland truer med å bruke atomvåpen, så skaper det naturligvis frykt, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). – Da vil jeg gjøre det veldig klart: Kjernefysiske våpen må aldri brukes. En atomkrig kan ikke vinnes og må ikke kjempes.

Klartale - 19 okt 22 kl. 14:58

PST tar over ansvaret for drone-sakene

– Vi er ikke i krig. Men vi er i et komplekst sikkerhetsbilde, sier Hedvig Moe. Hun er assisterende sjef i PST.

NRK - 04 nov 22 kl. 23:29

USA gir ytterligere økonomisk støtte til Ukraina

Nasjonal sikkerhetsrådgiver i USA, Jake Sullivan, møtte ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, leder for presidentkontoret Andri Yermak og forsvarsminister Reznikov i Kyiv fredag for å understreke USAs støtte til Ukraina. Sullivan opplyste at USA bistår Ukraina med ytterligere 400 millioner dollar til Militær støttepakke. Det inkluderer blant annet T-72 stridsvogner, skriver Det hvite hus i en pressemelding..

NRK - 18 okt 22 kl. 03:42

Dødstallet stiger etter russisk flystyrt

Tallet på døde etter at et russisk Militærfly styrtet i en boligblokk i byen Jejsk mandag, har steget til seks. Seks mennesker er fortsatt savnet, og i tillegg er 25 mennesker skadet. Hendelsen skjedde da et kampfly av typen Sukhoj Su-34 fikk problemer etter avgang fra en Militær flybase, ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Ria Novosti.

Klartale - 30 sep 22 kl. 08:50

Nordmenn kan bli innkalt til det russiske Militæret

Utenriks-departementet (UD) advarer nordmenn med dobbelt statsborgerskap. Er du også en borger av Russland kan du bli kalt inn til Militær-tjeneste for landet. Avisa VG skrev om saken først.

NRK - 02 nov 22 kl. 09:38

Militær flyplass stengt etter droneobservasjon

I morgentimene ble flytrafikken til og fra flyplassen på Andøya stanset. Årsaken var at det var observert ei drone i nærheten av flyplassen. – Det kom inn ei melding til politiet fra Avinor klokka 05.

NRK - 01 nov 22 kl. 18:41

Tidsskrift: Russiske styrker stjeler ukrainske kunstverk

President Vladimir Putin har gitt russiske styrker frie hender til å stjele kunstverk og kulturskatter i annekterte områder i Ukraina, ifølge The Art Newspaper. Tidsskriftet sammenligner russernes oppførsel med nazistenes tyveri av kunst i okkuperte land under andre verdenskrig. Putins tillatelse skal ha blitt gitt da han innførte Militær unntakstilstand i områdene i oktober, og behovet for «bevaring» angis som årsak.

Aftenposten - 28 okt 22 kl. 22:29

Dette er GRU: Spektakulære fiaskoer og pinlige avsløringer.

Russisk Militær etterretning er blitt avslørt gang på gang, men regnes som noen av de beste i bransjen..

NRK - 28 okt 22 kl. 04:58

Ønsker felles nordisk forsvar

Peter Hultqvist, leder i Riksdagens forsvarskomité – og nylig avgått forsvarsminister i Sverige – vil at Sverige skal bidra til en fellesnordisk hær. Hæren skal jobbe sammen innenfor Natos rammer og skal samarbeide om forsvaret av Nordkalotten, sier han til Dagens Nyheter. Norge har fra før inngått en Militær samarbeidsavtale med Sverige og Finland der Nordkalotten er definert som området de samarbeider om.

NRK - 23 sep 22 kl. 01:24

Russere rømmer etter Militær innkalling

På grensen til Georgia dannet det seg lange køer etter at flere menn forsøker å reise fra Russland for å unngå å bli kalt inn Militært til krigen i Ukraina, skriver BBC. Russlands president Vladimir Putin kunngjorde en «delvis Militære mobilisering» som innebærer å kalle inn 300.000 reservister til å delta i kampene mot ukrainerne.

VG - 25 okt 22 kl. 04:33

Statsbudsjettet: Kritiserer stort fall i Militær Ukraina-støtte

Regjeringen har satt av 572 millioner kroner i 2023-budsjettet til å støtte Ukrainas forsvarskamp. Ifølge Venstre-leder Guri Melby er dette et kraftig kutt fra til sammen fem milliarder kroner som er brukt eller planlagt brukt i 2022..

VG - 25 okt 22 kl. 00:38

Russland strammer homogrepet – «som en stor Militær seier»

Det russiske parlamentet er i ferd med å stramme inn «homo-loven». Politikerne ser det som en del av krigen og kampen mot «Vestens verdier»..

NRK - 21 sep 22 kl. 08:01

Putin varsler «delvis Militær mobilisering»

Russlands president Vladimir Putin holder onsdag morgen tale på russisk TV. Her annonserer han «delvis Militær mobilisering». Han sier at Russlands mål er å frigjøre Donbas.

Klartale - 01 sep 22 kl. 14:33

IAEA-gruppa er framme ved ukrainsk kjernekraftverk

IAEA ankom Kyiv i går. Nå er de fremme på kjernekraftverket i Zaporizjzja. Det ligger i Enerhodar i Ukraina.

Klartale - 04 okt 22 kl. 08:40

Nord-Korea avfyrte rakett mot Japan

Japan og Sør-Korea varsler at Nord-Koreas rakettoppskyting vil bli besvart. USA reagerer også sterkt på oppskytingen. Det er første gang på fem år at landet skyter opp en rakett rettet mot Japan.

Klartale - 20 okt 22 kl. 09:43

Vi må regne med mer uro framover

Russland truer med atomvåpen. Droner svever over oss. Sabotasje mot gass-ledninger i Østersjøen.

Klartale - 20 okt 22 kl. 09:06

Russere må vente på svar om asyl

Mange russere har flyktet til Norge. Årsaken er krigen og konflikten i Ukraina. 300 personer har søkt om asyl.

NRK - 16 sep 22 kl. 02:49

USA med mer Militærhjelp til Ukraina

USA sender en pakke verdt 600 millioner dollar med Militær bistand til Ukraina. Det tilsvarer drøyt 6,1 milliarder kroner. I den siste hjelpepakken fra USA er det utstyr og tjenester, samt opptrening, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus torsdag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com