Militæret

Mandag, 17 Mai, 04:58

Nyheter om Militæret

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 18:40

Libanesisk mann døde

En 21 år gammel libanesisk mann døde fredag av brannskadene etter at han og andre i en ungdomsgruppe hadde prøvd å krysse et sikkerhetsgjerde på grensen til Israel, melder Reuters. En annen ungdom ble også skadet av brannen etter at libanesere hadde samlet seg ved grenseområdet for å protestere og vise solidaritet med palestinerne. Fredag uttalte det israelske Militæret at en rekke folk i Libanon hadde ødelagt grensegjerdet til Israel og satte fyr på et felt i området.

NRK - 8 timer siden

Seks drepne i kampar i Myanmar

Ei opprørsgruppe som har tatt til våpen mot militærjuntaen i Myanmar, seier seks av medlemmane deira er drepne i kampar vest i landet. Myanmar har vore prega av demonstrasjonar og omfattande uro etter at Militæret avsette den valde sivile leiaren Aung San Suu Kul i eit kupp 1. februar.

VG - I førrgår: 21:17

Tung militær opprustning på israelsk side av grensen

Israelske bakke- og luftstyrker gjennomførte fredag omfattende angrep mot et tunnelnettverk som Militæret mener at benyttes av Hamas-krigere..

Klartale - 10 mai 21 kl. 13:57

Militæret advarer om borgerkrig i Frankrike

Militære i Frankrike mener det kan bli borgerkrig i landet. Det skriver de i et brev til presidenten..

NRK - 13 mai 21 kl. 20:50

Raketter fra Libanon mot Israel

Tre raketter er sendt fra Libanon mot den israelske kysten. Det opplyser det israelske Militæret til Reuters. Ingen skal være såret i angrepet og heller ingen bygninger skadet.

NRK - 20 april 21 kl. 14:07

Tsjad stenger grensene

Tsjad stenger grensene og innfører portforbud etter at presidenten i landet døde, opplyser Militæret. President Idriss Déby ble såret på besøk ved fronten. Sønnen hans, som er general, skal lede et militært råd som tar over midlertidig, melder AFP..

NRK - 11 timer siden

– Angrepa på sivile var utilsikta

Det israelske Militæret seier at angrepa på sivile var utilsikta. Dei seier at angrepa var retta mot eit militant tunnelsystem som kollapsa, som vidare forårsaka at bustadar kollapsa..

NRK - 15 timer siden

– 3000 raketter avfyrt mot Israel

Ifølge det israelske Militæret har 3000 raketter blitt avfyrt mot Israel siden konflikten eskalerte for sju dager siden. – Hamas har utført et intenst angrep med tanke på antall avfyringer, sier den israelske generalen Ori Gordin til reportere, ifølge Reuters..

NRK - 09 april 21 kl. 07:49

– Unntakstilstanden kan forlenges

Den ett år lange unntakstilstanden i Myanmar som ble innført da Militæret tok makten 1. februar, kan bli forlenget, melder CNN. En talsperson for militærjuntaen sier den kan forlenges med et halvt år eller mer, og at militærkuppet ikke var et kupp..

NRK - Igår: 21:21

Hevder Hamas brukte mediebygget

Hamas drev omfattende etterretningsvirksomhet fra bygningen der internasjonale medier hadde kontorer i Gaza, hevder det israelske Militæret. – Her var det svært avansert utstyr for å drive aktivitet mot det israelske forsvaret, derfor bestemte IDF seg for å ødelegge bygningen, sier talsmann Jonathan Conricus. – Vi er opptatt av journalisters sikkerhet og deres jobb, men dere må forstå at dette er en vanskelig krigsskueplass hvor Hamas blander inn sin aktivitet med den sivile verden, sier han.

NRK - Igår: 19:59

Angrep huset til Hamas-leder

Israels luftforsvar har angrepet huset til en høytstående Hamas-leder, opplyser det israelske Militæret. I en Twitter-melding skriver de at huset til Khalil al-Hayya, som er nestleder i den politiske fløyen i Hamas, er angrepet. Huset fungerte som «infrastruktur for terror», heter det i meldingen.

NRK - Igår: 16:26

Har brukt 500 tonn bomber

Det israelske Militæret opplyser at de har brukt 500 tonn bomber, granater og ammunisjon i angrepene mot tunnelsystemet på Gazastripen..

NRK - Igår: 15:12

– Vi gav dem tid til å evakuere

Det israelske Militæret hevder at de advarslet folk innen bombingen av mediebygningen i Gaza, og at de gav folk tid til å evakuere. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - I førrgår: 21:26

Israel: 3 aketter skutt fra Syria

Det israelske Militæret sier de har identifisert tre raketter som er blitt skutt mot landet fra Syria. En av rakettene landet på syrisk side av grensen, opplyses det. Regjeringen i Damaskus har så langt ikke kommentert saken.

NRK - I førrgår: 13:32

Israel angrep tunneler under Gaza

Israelske brukte stridsvogner og artilleri, i tillegg til omfattende luftangrep mot Gaza fredag. Hovedmålet var et tunnelnettverk som væpnede palestinske grupperinger har bygget under Gaza by. Angrepet var den største israelske operasjonen gjennomført siden konflikten begynte, med over 160 fly involvert, sa en talsperson fra det israelske Militæret, ifølge Reuters..

NRK - I førrgår: 07:08

Myanmar erklærer unntakstilstand

Myanmars junta har erklært unntakstilstand i en by i delstaten Chin, etter å ha anklaget «bevæpnede terrorister» for å ha angrepet en politistasjon og en bank, melder Reuters. Fredag meldes det om en opptrapping av sammenstøt mellom Militæret og opprørsgrupper i landet..

NRK - 14 mai 21 kl. 01:29

AFP: Israelske styrker ikke i Gaza

Det israelske Militæret sier at de ikke er på bakken i Gazastripen, skriver AFP..

NRK - 13 mai 21 kl. 08:41

Omdirigerer fly i Israel

Alle flygninger til Ben Gurion-lufthavnen ved Tel Aviv blir omdirigert til en flyplass lengst sør i Israel som følge av rakettangrepene fra Gazastripen. Endringen skjer fra og med torsdag morgen, opplyser israelske luftfartsmyndigheter. Alle passasjerfly vil heretter lande på lufthavnen Ramon ved feriebyen Eilat.

Aftenposten - 12 mai 21 kl. 18:33

Ny høyblokk truffet i Gaza. Et tredje angrep er underveis, sier det israelske Militæret.

Både Israel og Hamas fortsetter sine angrep onsdag ettermiddag. Dette er dagens viktigste nyheter fra konflikten mellom….

Klartale - 10 mai 21 kl. 15:07

Hundre dager siden kuppet i Myanmar

Folk fortsetter å protestere mot Militæret i Myanmar. Så langt skal nesten 800 sivile ha blitt drept..

Aftenposten - 27 mars 21 kl. 14:25

Mens Militæret feirer seg selv, truer de med å skyte demonstranter i hodet. Dette må du vite om Myanmar nå.

Lørdag var det stor militærparade i Myanmar. Samtidig ble demonstranter som protesterer mot militærkuppet drept..

NRK - 01 april 21 kl. 12:27

Sanksjoner mot Myanmar

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot Militæret i Myanmar. Sanksjonene er rettet mot det store konsernet MEC som kontrolleres av Militæret i Myanmar. USA innførte lignende sanksjoner mot landet forrige uke..

NRK - 29 april 21 kl. 08:46

Flybaser i Myanmar angrepet

Lokale medier i Myanmar rapporterer om angrep mot to flybaser i landet, med blant annet raketter. Gjerningspersonene er ukjent ifølge mediene. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet, som Militæret så langt ikke har bekreftet, melder TT..

Aftenposten - 25 april 21 kl. 17:01

Da letemannskapene fant bønnematter på havbunnen, skjønte de at håpet var ute.

Militæret i Indonesia sier bergingsmannskaper har funnet ubåten som forsvant under et treningsoppdrag tidligere denne….

NRK - 25 april 21 kl. 13:23

Alle på ubåten er bekrefta omkomne

Militæret i Indonesia seier bergingsmannskapet har funne ubåten som forsvann under eit treningsoppdrag tidlegare denne veka. Dei bekreftar no at alle dei 53 personane om bord er omkomne..

NRK - 03 april 21 kl. 09:36

Nye angrep fra Militæret i Myanmar

Sikkerhetsstyrker i Myanmar har på nytt skutt mot demonstranter som protesterer mot militærkuppet i landet. Videoer delt i sosiale medier vider en gruppe demonstranter som bærer bort en ung mann som tilsynelatende er truffet i hodet..

NRK - 02 april 21 kl. 08:20

Internett stengt i Myanmar igjen

I Myanmar har Militæret blokkert tilgangen til internett, opplyser lokale kilder til AP. Internett har vært stengt flere ganger siden militærkuppet 01. februar.

NRK - 18 april 21 kl. 09:07

– Har slått tilbake opprørere

Militæret i Tsjad skal ha slått tilbake en kolonne med opprørere som gjennomførte angrep mot landet på valgdagen forrige uke. Det opplyser myndighetene. Forrige søndag sa opprørsgruppen FACT, basert i Libya, at de hadde tatt over flere garnisoner nord i Tsjad..

NRK - 29 mars 21 kl. 00:35

EU fordømmer volden i Myanmar

EU fordømmer militærregimets voldsbruk mot sivile i Myanmar etter at over 100 demonstranter ble drept i helgen. – Voldsutviklingen med over 100 drap på sivile, utført av Militæret mot dets eget folk, på dets «væpnede styrkers dag», er uakseptabelt, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell..

VG - 26 mars 21 kl. 17:47

Militærjuntaen advarer demonstranter om fare for å bli skutt i hodet

Minst 320 er så langt drept i demonstrasjonene i Myanmar. I palmehelgen skal de nok engang ut i gatene. Nå advarer Militæret om at de kan bli skutt..

NRK - 25 mars 21 kl. 16:30

Nye sanksjoner mot Myanmar-regimet

USA innfører nye sanksjoner mot regimet i Myanmar som skal være de mest kraftfulle så langt siden militærkuppet. Sanksjonene er rettet mot de store konsernene MEHL og MEC som kontrolleres av Militæret i Myanmar..

NRK - 10 april 21 kl. 14:57

60 kan ha blitt drept i Myanmar

Om lag 60 personer kan ha blitt drept i sammenstøt i byen Bago nordøst i Myanmar fredag. Nettstedet Myanmar Now har snakket med en protestleder som sier at flere titall lik er brakt til et buddhistisk område, en pagode, der Militæret har base..

NRK - 10 april 21 kl. 14:57

Over 80 drept i Myanmar lørdag

Sikkerhetsstyrker i Myanmar har lørdag skutt og drept over 80 personer som deltok i anti-kupp-demonstrasjoner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. En protestleder sier at flere titalls lik er brakt til et buddhistisk område der Militæret har base..

NRK - 09 april 21 kl. 16:01

Ukraina planlegger ikke offensiv

Det ukrainske forsvaret sier det ikke planlegger noen offensiv mot de russiskvennlige separatistene øst i landet. – Å bruke makt for å frigjøre midlertidig okkuperte territorier vil føre til at mange sivile blir drept og til store tap for Militæret, noe som er uakseptabelt for Ukraina, sier Ruslans Khomchak, som er sjef for generalstaben i det ukrainske forsvaret..

NRK - 29 mars 21 kl. 19:41

Fordømmer jihadistangrep

FN fordømmer jihadistangrepet mot kystbyen Palma i Mosambik. Kampene har herjet i området i flere dager. Militæret er i gang med å frigjøre byen og drive jihadistopprørerne tilbake.

NRK - 08 april 21 kl. 09:08

Minst elleve drept i Myanmar

Minst elleve demonstranter skal være drept i sammenstøt med sikkerhetsstyrker, nordvest i Myanmar. Det melder Reuters. Over 500 demonstranter er drept i landet siden Militæret tok makten i landet i februar..

NRK - 07 april 21 kl. 23:14

Myanmars ambassadør stengt ute

Myanmars ambassadør til Storbritannia sier han er blitt utestengt fra ambassaden i London av personer tilknyttet det myanmarske Militæret. Ambassadør Kyaw Zwar Minn hevder overfor nyhetsbyrået AFP at ambassaden okkuperes av en forsvarsattaché og flere andre personer..

VG - 08 mars 21 kl. 03:03

Stanset Militæret – med kvinneklær

Demonstrasjonene mot Militæret i Myanmar fortsetter, over en måned etter at juntaen tok til makten. Nå gir gammel overtro muligheter for demonstrantene..

NRK - 05 april 21 kl. 17:25

Islamister drept i Mosambik

Militæret i Mosambik sier de igjen har kontrollen på havnebyen Palma, en og en halv uke etter at ekstreme islamister angrep byen. Utenlandske arbeidere ble evakuert under de harde kampene. Kommandanten sier et betydelig antall militante ble drept..

Dagbladet - 05 april 21 kl. 16:28

Russland ruster opp i nord

Satellittbilder viser at det russiske Militæret ruster opp i Arktis. - Beveger oss der det passer oss, sier Russland..

NRK - 04 mars 21 kl. 19:28

Ber om global våpenembargo

FNs sikkerhetsråd bør innføre en global våpenembargo og målrettede sanksjoner mot Militæret i Myanmar, sier en menneskerettighetsekspert i FN. Det skriver NTB. Militæret har økt voldsbruken mot demonstrantene siden de kuppet makten i februar..

NRK - 04 mars 21 kl. 19:28

Vil ha våpenboikott av Myanmar

FNs sikkerhetsråd bør innføre en global våpenembargo og målrettede sanksjoner mot Militæret i Myanmar, sier en menneskerettighetsekspert i FN, melder NTB. Militæret har økt voldsbruken mot demonstrantene siden de kuppet makten i februar..

Klartale - 04 mars 21 kl. 12:23

Vil ikke godta at Militæret skal styre landet

Mange i Myanmar nekter å godta at Militæret har tatt makta på ny. Folk fortsetter med protester i hele landet..

NRK - 31 mars 21 kl. 21:58

FN: Myanmar nærmar seg borgerkrig

FN sin utsendte til Myanmar melder at landet nærmar seg ein borgerkrig. Militæret i landet avsette regjeringa 1. februar, og sidan då har fleire blitt drepne i blodige protestar i gatene..

NRK - 11 mars 21 kl. 17:34

FN: Minst 70 drept i Myanmar

Militærjuntaen i Myanmar har drept minst 70 mennesker siden kuppet 1. februar, ifølge en av FNs menneskerettighetseksperter. Thomas Andrews mener Militæret trolig begår forbrytelser mot menneskeheten og tar til ordet for sanksjoner, melder AFP..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt