Militære

Monday, 22 April, 18:52

Nyheter om Militære

NRK - Igår: 14:57

Frp vil øke militærstøtten til Ukraina

Den Militære støtten til Ukraina i Nansen-programmet må økes, mener Fremskrittspartiet. Frps landsmøte vedtok søndag en resolusjon om å øke den Militære støtten i pakka. Partiet krever også at den Militære støtten til Ukraina ikke må regnes med når Forsvarets andel av BNP beregnes.

NRK - 17 apr 24 kl. 12:30

Irans president hyller Israel-angrep

– Denne operasjonen viste at våre Militære styrker er klare. Det uttalte Irans president Ebrahim Raisi onsdag, under en parade på en militærbase i hovedstaden Teheran, skriver Times of Israel, som siterer AFP. Under militærparaden ble det vist frem en rekke militært utstyr, inkludert droner og ballistiske missiler.

NRK - I førrgår: 09:55

Irak skal etterforske eksplosjon ved militærbase

Natt til lørdag ble det meldt om en stor eksplosjon ved en militærbase sør for Bagdad i Irak. En person er drept og åtte skadet, bekrefter en talsperson til Reuters. De første meldingene fra Militære kilder gikk ut på et luftangrep, men i en ny uttalelse omtales hendelsen kun som en eksplosjon.

NRK - 11 apr 24 kl. 04:30

Militærjuntaen i Mali forbyr politisk aktivitet

Juntaen i Mali har utstedt et dekret som innstiller all partipolitisk aktivitet inntil videre, sa juntaens talsmann Abdoulaye Maiga på statlig TV onsdag. Formålet med tiltaket er å sikre offentlig ro og orden, opplyser juntaen, skriver NTB. Mali har vært styrt av en militærjunta siden august 2020, det første av åtte militærkupp i Vest- og Sentral-Afrika de siste fire årene.

NRK - 9 timer siden

Israels Militære etterretningssjef går av

Sjefen for Israels Militære etterretning, Aharon Haliva, går av som følge av at Hamas' angrep på Israel 7. oktober ikke ble forhindret. Han er den første høytstående personen i israelske myndigheter som går av på grunn av feilene som ble gjort i forbindelse med Hamas-angrepet.

NRK - I førrgår: 01:08

USA trekker soldater ut av Niger

USA trekker 1000 soldater ut av Niger de neste månedene. Det melder New York Times. Niger styres av Militære kuppmakere, og i mars opphevet Niger en militæravtale med USA.

NRK - 13 apr 24 kl. 12:21

Iran anklages for skipskapring i Hormuzstredet

Et skip ble lørdag bordet av kommandosoldater i Omanbukta i nærheten av Hormuzstredet. Iran anklages for å stå bak. Britiske militærmyndigheter meldte om angrepet og sa at «regionale myndigheter» sto bak kapringen, som skjedde utenfor Fujairah.

NRK - 13 apr 24 kl. 05:47

USA hevder Kina hjelper Russland med militær opprustning

Kina hjelper Russland med den største Militære opprustningen siden Sovjet-tiden, hevder USA. Kina avviser påstandene. Ifølge amerikanske tjenestepersoner bistår kineserne russerne på flere områder, blant dem felles produksjon av droner, militær romfart og maskinverktøy som brukes i produksjon av ballistiske raketter.

NRK - 9 timer siden

Israelske medier: Israels Militære etterretningssjef går av

Sjefen for Israels Militære etterretning, Aharon Haliva, går av som følge av at Hamas' angrep på Israel 7. oktober ikke ble forhindret. Han er den første høytstående personen i israelske myndigheter som går av på grunn av feilene som ble gjort i forbindelse med Hamas-angrepet.

NRK - 10 timer siden

Nord-Korea har skutt opp missil

Ifølge Sør-Koreas Militære og Japan, har Nord-Korea skutt opp en ballistisk missil mandag morgen. Den er skutt opp i retning havet fra landets østkyst, ifølge Militæret. Det melder Reuters.

NRK - Igår: 01:58

Sju savnet etter helikopterkrasj i Japan

Japansk Militære bekrefter at sju er savnet etter at to militærhelioptre trolig har kollidert og styrtet i Stillhavet. Det er satt i gang en søk- og redningsaksjon etter at forsvaret mistet kontakten med helikoptrene, som drev nattlig trening over havområdene sør for Tokyo. Det er to SH-60K-helikoptre som er savnet..

NRK - I førrgår: 10:55

Kongressen i USA nærmer seg Ukraina-avgjørelse

Etter flere måneder med forsinkelser er Representantenes hus klar til å holde avstemning om flere titalls milliarder dollar i amerikansk militærhjelp til Ukraina og Israel, melder BBC. Mens støttepakken til Ukraina har møtt motstand fra republikansk side, har enkelte demokrater protestert mot mer våpenstøtte til Israel. Det er likevel ventet at begge skal stemmes over lørdag.

NRK - 19 apr 24 kl. 06:51

Israel bekrefter Iran-angrep til New York Times

Det israelske Militæret utførte tidlig fredag et angrep mot Iran. Det bekrefter to israelske forsvarskilder til New York TImes. Iranske myndigheter har bekreftet at en av deres Militære baser ble truffet.

NRK - 17 apr 24 kl. 15:39

Flere luftangrep mellom Israel og Hizbollah

Det israelske Militæret (IDF) har onsdag utført luftangrep mot flere steder sør i Libanon, skriver de på X. Det skjer som svar på angrep fra fra libanesisk side. Minst 13 personer er skadet etter et luftangrep i den israelske landsbyen Arab al-Aramshe onsdag, ifølge Times of Israel.

VG - 17 apr 24 kl. 10:18

Ukrainske medier: Ukrainsk angrep mot militær flyplass på Krim-halvøya

Ukrainske styrker har angrepet den Militære flyplassen i Dzjankoi på den okkuperte Krim-halvøya, melder ukrainske medier..

NRK - 17 mar 24 kl. 10:24

Niger opphever militæravtale med USA

Niger opphever med øyeblikkelig virkning en militæravtale med USA, sa talsmann for militærjuntaen, oberst Amadou Abdramane, lørdag. Avtalen åpnet for at USA kunne stasjonere Militære styrker i Niger, skriver NTB. Beslutningen om å avslutte avtalen, ble tatt etter et besøk i forrige uke av USAs statssekretær for afrikanske saker, Molly Phee, og general Michael Langley, som er sjef for USAs Afrika-kommando.

NRK - 15 apr 24 kl. 11:22

Sverige: Tidlegare syrisk general møter i retten

Måndag møter ein tidlegare syrisk brigader i Stockholms tingrett. Han er tiltalt for å ha medverka til krigsbrotsverk under borgarkrigen i Syria i 2012. Den tiltalte er den høgst rangerte syriske militærleiaren som har vorte stilt for ein europeisk domstol, skriv NTB.

NRK - 13 apr 24 kl. 14:35

Savnet israelsk tenåring funnet drept

En savnet israelsk tenåring er funnet drept på den okkuperte Vestbredden, sier det israelske Militæret. 14 år gamle Benjamin Achimeir forsvant fredag, noe som utløste en omfattende leteaksjon og angrep på flere palestinske landsbyer. Det Militære sier at guttens lik ble funnet etter at han ble drept i et terrorangrep.

NRK - 27 mar 24 kl. 19:56

Amnesty: Flere sivile drept i droneangrep i Mali

Militæret i Mali har drept minst 13 sivile, deriblant flere barn, i droneangrep nord i landet, sier Amnesty International, som viser til øyenvitner. Malis Militære har sagt at angrepet var rettet mot opprørere og at «mange terrorister» ble drept. Men det avviser øyenvitner.

NRK - 08 apr 24 kl. 22:24

Ukraina hevder å ha skadet russisk marinefartøy i Østersjøen

Det russiske marinefartøyet Serpukhov, som lå i dokk utenfor Kaliningrad, ble satt i brann mandag, sier den Militære ukrainske etterretningstjenesten, i en melding på Telegram, som siteres av den ukrainske avisen Kyiv Independent. Den Militære ukrainske etterretningstjenesten skriver at brannen satte skipet ut av spill. Et videoklipp som er lagt ved, synes å vise at en brann bryter ut om bord.

NRK - 08 apr 24 kl. 20:30

Det svenske forsvaret om «russerhyttene» i Bardufoss: – Svært uheldig

Hytter som er eid av russere knyttet til makteliten, ble brukt av både det norske og det svenske forsvaret under en Nato-øvelse i Bardufoss nylig. – Det er jo svært uheldig at dette har skjedd. Det er jo ikke bra overhodet.

NRK - 08 apr 24 kl. 14:19

Ny etat under Forsvarsdepartementet

Regjeringa oppretter en egen etat med ansvar for å levere graderte kommunikasjonsløsinger til aktørar i både sivil og militær sektor. – Den sikkerhetspolitiske utviklingen og kompleksiteten og sårbarheten i samfunnet gir økt behov for sikker og effektiv kommunikasjon på gradert nivå. Å opprette en egen etat for å utvikle og levere sikre kommunikasjonsløsinger vil forbedre samarbeidet mellom sivile og Militære styresmakter, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp)..

NRK - 45 minutter siden

Tyskland: Tre personer siktet for spionasje for Kina

Tysk politi har pågrepet og siktet tre tyske statsborgere for spionasje til fordel for Kina, opplyser påtalemakten i en pressemelding. To menn og en kvinne er siktet for å ha overlevert sensitiv teknologi, som kan bli brukt til Militære formål, til den kinesiske etterretningstjenesten MSS. Politiet har gjennomsøkt både boligene og arbeidsplassene til de tre og gjort flere beslag, ifølge pressemeldingen.

NRK - 5 timer siden

Ukraina advarer om at situasjonen ved fronten forverres

– Etter vår mening er det en ganske vanskelig situasjon som venter oss i nær framtid, sier sjefen for Ukrainas Militære etterretning et intervju med BBC. Han tror ikke at det vil bli katastrofetilstander, men at det særlig fra midten av mai kommer til å oppstå store problemer, særlig ved fronten. Russland har de siste ukene hevdet å ha erobret flere områder ikke langt fra fronten i Øst-Ukraina.

Klartale - 6 timer siden

Flere barn drept i israelske angrep

18 barn ble drept i israelske angrep natt til søndag. Det skjedde sør på Gazastripen. Det sier lokale sykehus.

VG - 8 timer siden

Tre pågrepet i Tyskland mistenkt for spionasje for Kina

De er mistenkt for å ha overlevert sensitiv teknologi som kan brukes til Militære formål..

NRK - 8 timer siden

Tre pågrepet i Tyskland siktet for spionasje for Kina

De tre er siktet for å ha overlevert sensitiv teknologi som kan bli brukt til Militære formål, til den kinesiske etterretningstjenesten MSS, opplyser påtalemyndigheten i en pressemelding. Alle tre er tyske statsborgere. (NTB).

Dagbladet - 9 timer siden

Går av som følge av Hamas-angrep

Aharon Haliwa, sjef for den Militære etteretningstjenesten til Israel, går av etter feilvurderingene rundt Hamas’ angrep mot landet, 7. oktober i fjor..

Aftenposten - 9 timer siden

Israels Militære etterretningssjef går av

Aharon Haliva har tidligere sagt at han har ansvaret for svikten under angrepet 7. oktober-angrepet..

NRK - 06 apr 24 kl. 22:00

Støre lover å ta grep etter sak om russiske hytteeiere i nord

Flere russere som kobles til president Vladimir Putins regime, eier hytter nær Forsvarets militærbase i Bardufoss. Statsministeren lover å ta grep. – Dette illustrerer at det er noe vi må følge veldig nøye med på.

VG - 10 timer siden

Ny rakettoppskyting fra Nord-Korea, ifølge Japan og Sør-Korea

Nord-Korea har avfyrt det som skal være en ballistisk rakett mandag morgen, melder både Japans myndigheter og Sør-Koreas Militære..

NRK - Igår: 14:17

Irans øverste leder hyller angrepet mot Israel

Ali Khamenei, Irans øverste leder, takker landets Militære styrker etter luftangrepet mot Israel 13. april. Det sier han i en uttalelse ifølge Irans statlige nyhetsbyrå, skriver Reuters og Al Jazeera.

NRK - Igår: 09:49

Palestinske myndigheter: Ambulansefører drept på Vestbredden

En ambulansefører ble skutt og drept da han skulle hente sårede i en landsby som var angrepet av israelske bosettere på Vestbredden, ifølge palestinske myndigheter. Hendelsen skjedde lørdag kveld, opplyser helsedepartementet i det okkuperte palestinske området. Mannen var i ferd med å hente sårede i landsbyen Al-Sawiya, sør for byen Nablus.

NRK - 19 apr 24 kl. 11:36

WSJ: Biden-regjeringen vurderer ny våpenpakke verdt 1 milliard dollar til Israel

Pakken skal inkludere ammunisjon til stridsvogner, Militære kjøretøy og bombekasterammunisjon, ifølge The Wall Street Journal..

NRK - 19 apr 24 kl. 06:36

Australia ber australske statsborgere forlate Israel

Australske myndigheter har bedt borgere som befinner seg i Israel eller i palestinske territorier om å forlate landet så snart som mulig, melder AFP. Årsaken, skriver de, er faren for Militære angrep og terrorangrep..

NRK - 02 apr 24 kl. 11:05

Israel vil granske angrep på bistandsarbeidarar

Israelsk Militære seier det skal gjennomførast ei uavhengig gransking av angrepet kor sju tilsette i hjelpeorganisasjonen World Central Kitchen blei drepne. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Samtidig seier israelsk Militære at dei har sendt sine kondolansar til grunnleggjaren av organisasjonen etter dei «tragiske dødsfalla», ifølgje Reuters.

NRK - 02 apr 24 kl. 10:20

Ukraina har gjennomført droneangrep mot Tatarstan i Russland

Angrepet har truffet Russlands største og mest moderne oljeraffinerier i Tatarstan, men russiske myndigheter sier de avverget angrepet. Ukrainas Militære opplyste at ukrainsk-produserte droner gjorde betydelig skade på et militært mål i Tatarstan tirsdag, og lokale myndigheter sa at flere var såret i droneangrep på industristeder i området. Senere sa russiske tjenestemenn at luftvernet hadde avverget et droneangrep på Tatnefts Taneco-raffineri i Nizjnekamsk i Tatarstan, 1300 kilometer fra Ukraina, og at raffineriet opererte som normalt.

NRK - 17 apr 24 kl. 18:41

Hamas: – Angrepet fra Iran var fortjent

Den militante palestinske gruppen Hamas sier Irans angrep på Israel i helgen var både legitimt og fortjent. Dette er første gang Hamas uttaler seg om det iranske luftangrepet mot Israel lørdag. Iran sendte 300 raketter og droner mot Israel som et svar på det israelske angrepet på Irans konsulat i Syria tidligere denne måneden.

NRK - 16 apr 24 kl. 17:10

Israel sier de har drept Hezbollah-topp

Ble drept i israelsk luftangrep, opplyser det israelske forsvaret (IDF), ifølge Sky News. Mannen skal ha hatt flere sentrale posisjoner i Hezbollahs Militære gren og planlagt rakettangrep fra Libanon mot Israel, opplyser IDF..

NRK - 16 apr 24 kl. 17:10

Israel sier de har drept Hizbollah-topp

Ble drept i israelsk luftangrep, opplyser det israelske forsvaret (IDF), ifølge Sky News. Mannen skal ha hatt flere sentrale posisjoner i Hizbollahs Militære gren og planlagt rakettangrep fra Libanon mot Israel, opplyser IDF..

NRK - 15 apr 24 kl. 02:48

USAs Militære sier de ødela over 80 droner og minst seks raketter på vei mot Israel

USA ødela over 80 droner og seks ballistiske raketter som ble sendt fra Iran og Jemen mot Israel i lørdagens angrep, ifølge den amerikanske sentralkommandoen. En av rakettene sto fortsatt på utskytingsrampen, og sju av dronene ble ødelagt på bakken før de skulle sendes mot Israel av den iranskstøttede Houthi-militsen i Jemen. Det fremgår av en uttalelse fra den amerikanske sentralkommandoen (Centcom) natt til mandag norsk tid.

NRK - 14 apr 24 kl. 23:53

Iran advarer Israel mot å gjengjelde angrepet

Iran kommer til å gjennomføre et angrep mange ganger så stort som lørdagens angrep hvis Israel gjennomfører motangrep mot Iran, advarer myndighetene i Teheran. – Hvis sionistregimet ønsker å fortsette ondskapen mot Iran, så kommer landet til å motta et svar som er minst ti ganger større enn det forrige angrepet vårt, står det i en uttalelse fra det iranske nasjonale sikkerhetsrådet, viderebrakt av den iranske nyhetsportalen Nur News. Iran valgte den mildeste formen for straff mot Israel og gikk kun til angrep mot Militære mål, står det videre i uttalelsen, som kom søndag, dagen etter at Iran gjennomførte et rakett- og droneangrep mot Israel.

NRK - 14 apr 24 kl. 07:36

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

Aftenposten - 14 apr 24 kl. 06:56

Jubel i Iran – Netanyahu lover seier

Irans angrep på Israel er det første etter mer enn 40 års fiendskap. Israel varsler at den Militære konfrontasjonen ikke….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com