Militær

Friday, 24 March, 10:51

Nyheter om Militær

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 mar 23 kl. 17:25

Militært kjøretøy sperrer E6 i Troms

E6 ved Takvatnet i Balsfjord kommune er stengt, opplyser Statens vegvesen. Det skal være et Militært kjøretøy som sperrer veien. 20.

NRK - 06 jan 23 kl. 19:00

USA gir 3,75 milliarder dollar i Militær bistand til Ukraina

Blant annet skal Ukraina for første gang få rundt 50 stormpanservogner av typen Bradley, noe Det hvite hus bekreftet allerede torsdag. Den Militære bistandspakken som ble presentert fredag, er den største siden Russland invaderte Ukraina. Her inngår Militært materiell hentet fra Pentagons egne lagre.

NRK - 17 feb 23 kl. 02:27

Forsvarssjefen: Ukraina kommer ikke til å vinne krigen

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen tror verken Ukraina eller Russland kommer til å vinne krigen. Han tror ikke på noen Militær løsning, skriver Klassekampen. Konklusjonen til Kristoffersen står i sterk kontrast til det flere eksperter tidligere har uttalt om krigen som pågår i Ukraina.

NRK - 03 mar 23 kl. 15:03

Zelenskyj besøkte Militærsykehus og gravlund i Lviv

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøkte fredag Lviv vest i Ukraina sammen med sitt latviske motstykke Egils Levits. De to hedret ukrainske soldater som er blitt drept i krigen ved en Militær gravlund i byen. Zelenskyj møtte også sårede soldater på et Militærsykehus og ga medaljer til mennene.

NRK - 16 mar 23 kl. 17:49

EU og Nato lanserer Militær innsatsstyrke for å sikra kritisk infrastruktur

I dag lanserer EU og Nato ei felles, Militær innsatsstyrke som skal sikra kritisk infrastruktur i Europa. Det kjem fram i ei pressemelding frå EU-kommisjonen. Bakteppet for den auka beredskapen er saboteringa av gassrøyrledninga Nord Stream, samt bruk av energi som våpen, skriv Kommisjonen i pressemeldinga.

NRK - 09 mar 23 kl. 17:40

Trafikkuhell mellom Militær tankbil og personbil

Ein tankbil har kvolve etter eit uhell mellom tankbil og personbil i Bjerkvik, opplyser operasjonsleiar i Nordland politidistrikt, May Wenche Hansen. – Det er ikkje meldt om personskade, seier Hansen. Det har vore to personar i kvart køyretøy.

NRK - 17 timer siden

Finland sender flere Leopard-stridsvogner til Ukraina

Finland gir Ukraina en ny Militær støttepakke, deriblant ytterligere tre stridsvogner av typen Leopard 2. Pakken er verdt 161 millioner euro, om lag 1,8 milliarder kroner, og omfatter også tunge våpen og ammunisjon i tillegg til de tre Leopard-stridsvognene, opplyste forsvarsminister Antti Kaikkonen torsdag. – Vi vil fortsette å støtte Ukraina i å slå tilbake Russlands brutale invasjon, sa Kaikkonen.

NRK - 19 mar 23 kl. 07:57

Sju drept i angrep mot mexicanske soldater

Minst fem antatt kriminelle og to soldater ble drept i en skuddveksling etter et bakholdsangrep mot soldater i Mexico, opplyser myndighetene. Angrepet skjedde i landsbyen El Pescado i fjellene i Guerrero. Området er vanskelig tilgjengelig og er åsted for konflikter mellom kriminelle grupper.

VG - 17 mar 23 kl. 20:09

Spekulasjoner om ny mobilisering: – De har fått innkalling

Over hele Russland mottar menn innkalling til Militær trening. Samtidig sier forsvarsdepartementet at de vil hente inn 400.000 nye kontraktssoldater..

NRK - 17 mar 23 kl. 11:00

EU, Nato og Støre besøker norsk plattform

I dag er EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen, Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og Norges statsminister Jonas Gahr Støre på gassplattformen Troll A i Nordsjøen. Der skal de vises rundt av Equinor-sjef Anders Opedal. EU og Nato lanserte i går en felles, Militær innsatsstyrke som skal sikre kritisk infrastruktur i Europa.

NRK - 10 jan 23 kl. 06:29

Historiens første robotkrig kan utspille seg over Ukraina

Den intense dronekrigen over Ukraina gir ny giv til utviklingen av autonome roboter som kan identifisere og ta ut krigsmål uten hjelp fra mennesker. Droner har vært avgjørende for begge parter i krigføringen i Ukraina. Jo lenger denne krigen varer, desto mer sannsynlig er det at droner blir brukt til å identifisere, velge ut og angripe mål uten menneskelig hjelp, sier Militæranalytikere, Militære i kamp, og forskere på kunstig intelligens til nyhetsbyrået AP.

Klartale - 16 mar 23 kl. 06:00

Tabbene som ga oss den brutale terrorgruppa IS

USA invaderte Irak. Det skjedde 20. mars for 20 år siden.

Klartale - 15 mar 23 kl. 11:07

Russiske jagerfly ved Norge: – Vi vinker til hverandre

Russiske jagerfly lurer utenfor Norge. Årsaken er Militær-øvelsen Joint Viking. Den varer til torsdag.

NRK - 24 feb 23 kl. 12:41

Droner og raketter i ny Militærpakke fra USA til Ukraina

USA la som varslet fram en ny Militær hjelpepakke til Ukraina fredag. Den er verdt 2 milliarder dollar og inkluderer blant annet droner og Himars-raketter. I tillegg til ammunisjon til Himars-systemet og Switchblade-droner, er mineryddingsutstyr også en del av pakken, opplyser Pentagon.

NRK - 12 mar 23 kl. 08:19

Xi Jinpings regjeringskabal godkjent på Folkekongressen

Folkekongressen i Beijing har godkjent alle mennene som skal utgjøre president Xi Jinpings regjering de neste årene. Søndagens utnevnelser kom på tampen av den drøyt ukelange samlingen, der blant annet Xi Jinping har fått fem nye år som landets leder og Li Qiang er utnevnt til statsminister. Bortimot 3.

NRK - 20 feb 23 kl. 16:56

Ny amerikansk milliardpakke til Ukraina

Ammunisjon til rakettsystemet HIMARS og panservernvåpenet Javelin inngår i en ny amerikansk Militær hjelpepakke fra USA til Ukraina verdt 460 millioner dollar. Forsvarsdepartementet Pentagon kunngjorde den nye pakken med Militærhjelp mandag. Med dagens kurs er pakken verdt rundt 4,7 milliarder kroner.

NRK - 18 feb 23 kl. 23:03

Macron vil at Russland skal tape, men ikke knuses

Frankrikes president Emmanuel Macron sier han ønsker at Russland skal lide nederlag i krigen i Ukraina, men han vil ikke at Russland skal bli «knust». – Jeg ønsker at Russland skal tape i Ukraina, og jeg ønsker at Ukraina skal være i stand til å forsvare sin posisjon, sier Macron til avisene JDD og Le Figaro og kringkasteren France Inter. – Jeg er overbevist om at dette til sist ikke vil få en Militær avslutning, sier Macron videre og spår dermed at ingen av partene kan vinne noen full Militær seier.

Klartale - 06 mar 23 kl. 11:47

20.000 soldater øver på å forsvare Norge

I Nord-Norge har 20.000 soldater startet en Militær-øvelse. Øvelsen er den største i Norge i år.

Dagbladet - 17 feb 23 kl. 05:29

Forsvarssjefen: - Finnes ingen Militær løsning

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen tror verken Ukraina eller Russland kommer til å vinne krigen. Han tror ikke på noen Militær løsning, skriver Klassekampen..

NRK - 03 mar 23 kl. 18:38

Ny amerikansk hjelpepakke til Ukraina

USAs utenriksminister Antony Blinken har kunngjort en ny Militær hjelpepakke til Ukraina, verdt 400 millioner dollar. Kunngjøringen kommer samtidig med at den tyske forbundskansleren Olaf Scholz er på arbeidsbesøk hos president Joe Biden i Washington..

NRK - 14 feb 23 kl. 19:21

Filippinene sier Kina skjøt med laser mot kystvaktskip

Striden i Sør-Kina-havet har toppet seg etter at Filippinene anklaget Kina for å ha skutt med en Militær laser mot et filippinsk kystvaktskip. Filippinene anklager Kina for å blokkere levering av mat og utstyr til filippinsk Militært personell på Second Thomas Shoal som er en av de omstridte øyene i Sør-Kinahavet. Sør-Kina-havet er omkranset av Vietnam, Malaysia, Singapore, Indonesia, Brunei, Filippinene, Taiwan og Kina, og alle gjør krav på deles av det ressursrike havområdet..

NRK - 28 feb 23 kl. 19:27

Finland bygger piggtrådgjerde mot Russland

Finland har begynt å bygge et grensegjerde mot Russland. Gjerdet skal etter planen bli 200 kilometer langt, 3 meter høyt og med piggtråd på toppen. Det høye piggtrådgjerdet skal erstatte dagens grensegjerde, et enkelt tregjerde som først og fremst skal hindre at husdyr krysser grensa.

NRK - 28 feb 23 kl. 18:18

Belarus' president besøker Kina

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko, en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, innledet tirsdag et tre dager langt besøk i Kina. Ifølge Kina er besøket en mulighet til å fremme samarbeidet mellom de to land. Besøket finner sted samtidig med at Vesten er urolige for at Kina vil gi Militær bistand til Russland.

Dagbladet - 26 feb 23 kl. 23:42

- Putins tragiske lakei

Når de russiske styrkene møter Militær motgang på slagmarkene truer den tidligere presidenten og sjefs-hauken Dmitrij Medvedev med atomkrig. Hver gang..

Klartale - 09 feb 23 kl. 08:56

Kim viste fram datteren på fest

Kim Jong-un er leder for Nord-Korea. Onsdag feiret han forsvarets 75-årsdag. Sammen med Kim var også hans datter Kim Ju-ae.

NRK - 23 jan 23 kl. 16:08

EU-landene lover mer Militær støtte til Ukraina

EUs utenriksministre ble mandag enige om å øke den Militære støtten til Ukraina med 500 millioner euro, skriver AFP og Reuters. Den sjuende støttepakken til Ukraina ble fremforhandlet på EU-landenes utenriksministermøte i Brussel mandag. I tillegg til de 500 millionene euroene i Militær støtte, er EU-landene enige om å sette av 45 millioner euro til opplæring av ukrainske soldater.

NRK - 22 jan 23 kl. 15:18

Storbritannia: Russland mangler utstyr og personell

Russland har kunngjort planer om store utvidelser av Militæret, men vil slite med å få tak i nok utstyr og mennesker, mener det britiske forsvarsdepartementet. 17. januar kunngjorde Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu en rekke endringer i de Militære styrkene, blant annet en utvidelse fra 1,15 millioner personell til 1,5 millioner.

NRK - 21 jan 23 kl. 20:51

Eksgeneral i tet på måling foran presidentvalget i Tsjekkia

Petr Pavel leder med 15 prosentpoeng på rivalen Andrej Babis, ifølge en meningsmåling én uke før avgjørende runde av presidentvalget i Tsjekkia. På en meningsmåling offentliggjort på tsjekkisk TV lørdag, får den pensjonerte generalen Pavel 53 prosents oppslutning, mens tidligere statsminister Babis får 38 prosent. 9 prosent av de spurte svarer at de ikke har bestemt seg ennå.

NRK - 06 feb 23 kl. 10:43

Putin tilbyr hjelp etter jordskjelvet

President Vladimir Putin tilbyr russisk hjelp til Tyrkia og Syria etter jordskjelvet. Som nær alliert til det syriske regimet har Russland fortsatt en betydelig Militær tilstedeværelse i Syria. Putin sendte mandag kondolanser til både Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Syrias president Bashar al-Assad.

NRK - 18 dec 22 kl. 10:52

Meningsmåling: Japanere er skeptiske til økt skatt til Militær beredskap

De fleste japanerne støtter ikke økt skattlegging for å styrke Militær beredskap i landet. Det melder det japanske nyhetsbyrået Kyodo, som har gjort en meningsmåling. Regjeringen har kunngjort den største Militære opprustningen siden andre verdenskrig.

NRK - 20 jan 23 kl. 09:05

Finland øker Militær bistand til Ukraina

Finland sender tungt Militært utstyr for cirka 4 milliarder kroner til Ukraina, melder Reuters. Forsvarsdepartementet spesifiserer ikke overfor Reuters hva slags utstyr det er snakk om, men sier at donasjonen tripler verdien av donasjonene Finland allerede har sendt Ukraina. I dag møtes rundt 50 land på flybasen Ramstein i Tyskland for å diskutere Militærhjelpen til Ukraina.

NRK - 22 feb 23 kl. 05:19

Sørkoreansk etterretning tror på nordkoreansk atomtest

Nord-Korea kan komme til å teste flere interkontinentale ballistiske raketter før landet senere i år gjennomfører en atomtest, mener sørkoreansk etterretning. Det isolerte landet har til nå gjennomført tester av interkontinentale ballistiske raketter i bratt vinkel. Men landet har allerede tilegnet seg evnen til å sende opp denne rakettypen i normal vinkel, noe som kan legge press på USA, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap onsdag.

Aftenposten - 21 feb 23 kl. 20:00

Russland kommer nå til å bli en global versjon av Iran

Putin kan ikke stole på en Militær seier..

NRK - 21 feb 23 kl. 11:45

USA kallar Putins tale for «absurd»

USA forkastar Putins påstandar om at Vesten truga Russland slik at dei måtte invadere Ukraina. Dei kallar påstandane for «absurde»: – Det er ingen som angrip Russland. Det er absurd at Russland påstår at dei var under ei form for Militær trussel frå Ukraina eller andre, seier Jake Sullivan som er USAs nasjonale tryggingsrådgjevar..

NRK - 02 feb 23 kl. 10:41

Støre: Trapper opp støtten til Ukraina

Norge skal bidra med langvarig økonomisk støtte til Ukraina, og dette vil innebære en midlertidig økning i oljepengebruken, sa statsminister Jonas Gahr Støre i en redegjørelse for Stortinget torsdag. – Det mener vi er forsvarlig i en skjerpet sikkerhetspolitisk situasjon. Det er i vår nasjonale interesse at Ukraina ikke taper krigen, og vi er i en situasjon hvor vi har handlingsrom grunnet ekstraordinære inntekter fra petroleumssektoren, sa Støre (Ap) da han redegjorde for Stortinget om situasjonen rundt krigen i Ukraina.

NRK - 17 feb 23 kl. 20:17

Forsvarssjefen: – Ukraina kan klare å slå tilbake på lang sikt

I eit intervju med Klassekampen fredag blei forsvarssjef Eirik Kristoffersen sitert på at han ikkje såg føre seg at Ukraina ville få til ein klar Militær siger over Russland. Det han meinte var at dei ikkje ville få til dette på kort sikt, seier han no til NRK. – På lang sikt så kan Ukraina klare å ta tilbake alt det territoriet dei har tapt til Russland, men det kjem til å krevje ei vesentleg støtte frå oss, og vi må stå i den her støtta over mange år.

VG - 17 feb 23 kl. 17:18

Støre om Ukraina kan vinne krigen: Ingen vet hvor man er om ett år

MÛNCHEN (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) tror at Ukraina kan vinne krigen mot Russland - men sier også at en Militær løsning ikke er en ideell løsning på krigen..

VG - 17 feb 23 kl. 17:03

Krigen må vinnes

Samme dag som forsvarsminister Bjørn Arild Gram uttaler til NTB at det er «viktig for hele verden at Russland ikke vinner krigen», sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til Klassekampen at det ikke finnes «noko Militær løysing på denne konflikten»..

NRK - 31 jan 23 kl. 23:20

Kilder til Reuters: USA vil sende langdistanseraketter til Ukraina

USA forbereder en ny pakke med Militærhjelp til Ukraina, og vil for første gang sende langdistanseraketter, sier to amerikanske tjenestepersoner til Reuters. Pakken skal ha en verdi på 2,2 milliarder dollar, og skal i tillegg til langdistanserakettene også inkludere annen ammunisjon og våpen, ifølge tjenestepersonene. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i forrige uke at han ønsker seg langdistanseraketter fra vestlige land.

Dagbladet - 17 feb 23 kl. 05:29

Forsvarssjefen: Ukraina kommer ikke til å vinne krigen

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen tror verken Ukraina eller Russland kommer til å vinne krigen. Han tror ikke på noen Militær løsning, skriver Klassekampen..

VG - 17 feb 23 kl. 02:00

Forsvarssjefen: Ukraina kommer ikke til å vinne krigen

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen tror verken Ukraina eller Russland kommer til å vinne krigen. Han tror ikke på noen Militær løsning, skriver Klassekampen..

Klartale - 16 feb 23 kl. 10:13

Norge gir 75 milliarder kroner til Ukraina

Norge skal hjelpe Ukraina mer. Et flertall på Stortinget sier ja til en pakke. Norge gir 75 milliarder kroner over fem år.

NRK - 16 feb 23 kl. 01:55

Russland kan ha tapt opptil 2.300 stridsvogner

Russland har i løpet av krigens første år mistet rundt halvparten av sine beste stridsvogner, og må erstatte dem med eldre vogner fra sovjet-tiden. Stipendiat Henry Boyd ved internasjonalt institutt for strategiske studier (IISS) anslår ifølge Reuters at Russland har tapt mellom 2.000 og 2.

NRK - 15 feb 23 kl. 12:00

Færre amerikanere er positive til våpenstøtte til Ukraina

Andelen amerikanere som vil støtte Ukraina økonomisk og med våpen er synkende, viser ny spørreundersøkelse. Undersøkelsen viser at 48 prosent av amerikanerne er for at USA skal bistå Ukraina med våpen, 29 prosent er mot, mens 22 prosent er verken for eller imot. Da en tilsvarende undersøkelse ble gjennomført i mai 2022 var 60 prosent positive til våpenstøtte.

Klartale - 15 feb 23 kl. 11:00

Ville spekulasjoner om hva som er skutt ned i USA

Først skjøt USA ned en stor ballong som hadde fløyet over USA. De mener den er fra Kina, og kan ha blitt brukt til å spionere. Ballongen skal ha vært like stor som tre busser.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com