Militær

Tuesday, 20 February, 23:42

Nyheter om Militær

NRK - I førrgår: 03:10

Politiet i Nord-Norge ber om tips fra publikum før stor Militærøvelse

I mars begynner Militærøvelsen Nordic Response i Nord-Norge. Nå ønsker politiet og PST tips fra publikum om de ser noe mistenkelig i forkant av eller under øvelsen. Fra 3.

NRK - 01 feb 24 kl. 09:21

Ukrainas spionsjef truer med flere angrep på russisk infrastruktur

Ukrainas spionsjef truet torsdag med at Kievs styrker ville trappe opp sine angrep på russiske infrastrukturområder, skriver Reuters, – Antall angrep på russisk infrastruktur vil sannsynligvis øke, sier Kyrylo Budanov, sjef for Ukrainas GURs Militære etterretningsenhet, i et innlegg på sosiale medier. Uttalelsen kommer etter en bølge av droneangrep mot russiske energianlegg i år. Budanov sa at Ukraina «hypotetisk sett» har en plan som gjør det mulig å fortsette angrepene mot Russland.

NRK - 01 feb 24 kl. 09:21

Ukrainas setterretningssjef ber om kampfly fra USA og truer Russland

Ukrainas etterretningssjef truet torsdag med at Kievs styrker ville trappe opp sine angrep på russiske infrastrukturområder, skriver Reuters. – Antall angrep på russisk infrastruktur vil sannsynligvis øke, sier Kyrylo Budanov, sjef for Ukrainas GURs Militære etterretningsenhet, i et innlegg på sosiale medier. Uttalelsen kommer etter en bølge av droneangrep mot russiske energianlegg i år.

Klartale - 12 feb 24 kl. 06:13

Tre land vil ut av afrikansk fellesskap

Ecowas er et fellesskap for stater i Vest-Afrika. Samarbeidet er både økonomisk og politisk. 12 land er med.

NRK - 06 jan 24 kl. 20:05

Israelsk talsperson: 8000 Hamas-Militære drept nord i Gaza

Admiral Daniel Hagari sier Israel har drept 8000 Hamas-Militære nord i Gaza, ifølge Reuters. Den israelske hæren hevder også å ha slått ut Hamas' «Militære rammeverk» nord på Gazastripen. Det er fremdeles Militær i området, sier vedkommende, ifølge Reuters.

NRK - Igår: 19:47

Økt Militær flyaktivitet fra Evenes de neste ukene

I forbindelse med øvelsen Nordic Response blir det økt Militær flyaktivitet fra Evenes flystasjon, melder forsvaret, ifølge NTB. I uke 8 til 12 avvikles Nato-øvelsen Nordic Response med over 20 000 soldater fra minst 14 land. Omtrent 10 000 av disse vil være på land, opplyser Forsvaret..

NRK - I førrgår: 14:56

Høyre: Feil å regne inn Ukraina-støtte i norsk forsvarsøkning

Høyre bifaller regjeringens varslede satsing på Forsvaret, men sier det blir feil å regne inn pengene Norge gir som Militær støtte til Ukraina. – I tallene Støre presenterer over økningene i budsjettet siden han overtok, inngår mange milliarder kroner til Militær støtte til Ukraina. Den støtten er det helt riktig og avgjørende at Norge gir, men det gir ikke et presist bilde å regne pengene inn som en økning av det norske forsvarsbudsjettet, sier Ine Eriksen Søreide søndag.

NRK - I førrgår: 11:22

Ukraina: Situasjonen har stabilisert seg i Avdijivka

Det ukrainske Militæret seier at situasjonen har stabilisert seg i byen Avdijivka etter tilbaketrekkinga. Militær talsmann Dmytro Lykhovij seier at nokre av dei ukrainske soldatane blei skadde under tilbaketrekkinga. Natt til laurdag trekte Ukraina styrkane sine ut av byen for å unngå å bli omringa.

NRK - 17 feb 24 kl. 09:20

Tyskland vil styrka forsvaret

Tysklands forbundskanslar Olaf Scholz seier at Tyskland vil bruka 2 prosent av landets bruttonasjonalprodukt på forsvar i 2020- og 2030-åra. Han meiner Europa burde styrka moglegheita til å forsvara seg sjølv. Han seier også at Europa burde gjera ein innsats for å gi meir Militær støtte til Ukraina.

NRK - 14 feb 24 kl. 19:58

Støre: Vi står ikke overfor en Militær trussel om krig i Norge

Ledere i flere land i Europa har gått ut og bedt befolkningen forberede seg på at det kan bli krig. Statsminister Jona Gahr Støre mener derimot det ikke er noen overhengende fare for krig i Norge nå. – Jeg tror det er veldig liten sannsynlighet for at Putin er interessert i en krig mot Nato, sier Støre til NRK.

NRK - 08 feb 24 kl. 15:36

EU-landene enige om å sende Militærstyrke til Rødehavet

EUs 27 medlemsland gir tommel opp for å sende en Militær styrke til Rødehavet for å beskytte skipstrafikken. Det bekrefter flere EU-diplomater overfor nyhetsbyrået DPA. Operasjonen har fått navnet Aspides og skal ha hovedkvarter i den greske byen Larissa.

NRK - 08 feb 24 kl. 12:45

Tre døde i Militær helikopterkrasj i Algerie

Tre personer tilknyttet det algeriske Militæret døde i en helikopterkrasj under et oppdrag natt til torsdag. Det opplyser lokal, statlig TV, ifølge Reuters..

Aftenposten - Igår: 17:05

Russland og Donald Trump får EU til å tenke på atomvåpen

Utsiktene til fire nye år med Donald Trump bringer kanskje ny fart i EUs planer om en ordentlig Militær kapasitet..

NRK - I førrgår: 13:41

Høgre meiner det er feil å rekna inn Ukraina-støtte i forsvarsauke

Høgres utanriks- og forsvarspolitiske talsperson, In Eriksen Søreide, seier til NTB at Høgre støttar at Forsvaret skal få meir å rutta med, men seier det er feil å rekna inn dei pengane Noreg gir som Militær støtte til Ukraina. – Støtta er heilt riktig og avgjerande at Noreg gir, men det det gir ikkje eit presist bilde å rekna pengane inn som ein auke av det norske forsvarsbudsjettet, seier ho..

NRK - 02 feb 24 kl. 14:29

Høyre støtter områder for USAs Militære i Norge

Regjeringen vil tillate åtte nye «omforente områder» hvor USA kan bygge ut Militær infrastruktur. Fra før av har de fått fire slike områder i Norge. – Høyre støtter opprettelsen av åtte nye omforente områder i tråd med SDCA.

VG - 02 feb 24 kl. 14:14

Regjeringen åpner opp flere nye områder for USAs Militære i Norge

Regjeringen vil tillate åtte nye «omforente områder» hvor USA kan bygge ut Militær infrastruktur. Fra før av har de fått fire slike områder i Norge..

NRK - 02 feb 24 kl. 14:12

Regjeringen åpner opp flere nye områder for USAs Militære i Norge

Regjeringen vil tillate åtte nye «omforente områder» hvor USA kan bygge ut Militær infrastruktur. Fra før av har de fått fire slike områder i Norge. De foreslåtte nye stedene hvor amerikanerne slipper til, er Andøya flystasjon, Ørland flystasjon, Haakonsvern orlogsstasjon, Værnes flystasjon og garnison, Bardufoss flystasjon, Setermoen garnison samt skyte- og øvingsfelt, Osmarka fjellanlegg og Namsen drivstoffanlegg, opplyser regjeringen.

NRK - I førrgår: 00:04

Biden sier han har forsikret Zelenskyj om mer støtte

USAs president Joe Biden sier han har forsikret Ukraina om at Kongressen vil godkjenne ytterligere støtte til landet. – Jeg snakket med Zelenskyj i ettermiddag for å la ham vite at jeg er sikker på at vi kommer til å få de pengene, sa Biden til journalister etter et kirkebesøk i Delaware lørdag. Han påpekte imidlertid videre at uten USAs hjelp kan Ukraina miste mer territorium til Russland.

NRK - 17 feb 24 kl. 18:54

Det hvite hus med skarp kritikk av manglende Ukraina-støtte fra Kongressen

Russlands erobring av Avdijivka øst i Ukraina er prisen for Kongressens nøling med å vedta ny Ukraina-hjelp, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus. Ukrainas nye forsvarssjef opplyste lørdag at landets styrker trakk seg ut av byen for å unngå å bli omringet. De ukrainske styrkene har problemer med manglende forsyninger, et problem som er blitt mye mer merkbart etter at USAs støtte tok slutt, skriver NTB.

NRK - 16 feb 24 kl. 02:49

Biden og Netanyahu snakket sammen om Rafah

President Joe Biden hadde torsdag en 40 minutter lang telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, blant annet om situasjonen i Rafah. I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at Biden «understreket sitt standpunkt om at en Militær operasjon ikke kan gjennomføres uten en ordentlig og gjennomførbar plan for å sikre tryggheten og støtte til de sivile i Rafah». Videre heter det at Biden igjen forpliktet seg til å «jobbe utrettelig for å støtte opp om løslatelsen av alle gisler så snart som mulig».

NRK - 15 feb 24 kl. 01:54

Vil ikke la seg presse til å støtte Ukraina-pakke

Speaker Mike Johnson i Representantenes hus sier han ikke vil la seg presse til å ta opp pakka med støtte til Ukraina, Israel og Taiwan. – Vi kommer ikke til å bli tvunget til å handle av Senatet, sa republikanske Johnson onsdag. Han gjentok at enhver pakke med internasjonal Militær og humanitær støtte også må omfatte tiltak for å bedre sikkerheten på grensa mot Mexico.

NRK - 14 feb 24 kl. 00:53

Zelenskyj ber Kongressen om å vedta ny støttepakke

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber de folkevalgte i Representantenes hus om å vedta den nye pakken som blant annet inkluderer Ukraina-støtte. Tirsdag ble støttepakken vedtatt i Senatet. Den omfatter støtte både til Ukraina og Israel, og dessuten Taiwan.

NRK - 13 feb 24 kl. 20:02

Biden ber «Huset» godkjenne støtte til Ukraina og Israel

Tirsdag ble en støttepakke på 95 milliarder dollar, tilsvarende over 1000 milliarder kroner, vedtatt i Senatet. Den omfatter støtte både til Ukraina og Israel, og dessuten Taiwan. Mesteparten av pengene går til Militær støtte til Ukraina.

NRK - 13 feb 24 kl. 10:06

Skjerpa straff for russisk akademikar

Ein russisk Militær domstol har skjerpa straffa til den russiske sosiologen Boris Kagarlitskij, melder Reuters. Kagarlitskij fekk opphaveleg ei bot for å ha vore kritisk til den russiske krigføringa i Ukraina. No har ankedomstolen skjerpa straffa til fem år i fengsel.

NRK - 12 feb 24 kl. 20:32

Forsvarssjefen om Ukraina: – Vil prege oss i mange år fremover

– Behold roen, stå sammen og støtt Ukraina. Vi må ikke miste det av syne. Det sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen under et foredrag på Akershus festning mandag.

NRK - 12 feb 24 kl. 11:45

E-tjenesten: – Russland står sterkere i krigen nå enn for et år siden

E-tjenesten mener vi må være forberedt på en Militær trussel fra Russland, men sier det avhenger av hvordan det går i krigen i Ukraina. – Russland står sterkere i krigen nå enn for et år siden, og er i ferd med å tilrive seg et overtak, sier E-tjenestens sjef Nils Andreas Stensønes mandag..

NRK - 12 feb 24 kl. 11:15

E-tjenesten: Mer alvorlig trusselbilde enn på flere tiår

E-tjenesten mener vi må være forberedt på en Militær trussel fra Russland, men sier det avhenger av hvordan det går i krigen i Ukraina. – Utviklingen har dessverre gått i feil retning. Det er en farligere situasjon nå enn det var i starten av 2023, sier sjef Nils Andreas Stensønes i den norske etterretningstjenesten.

NRK - 09 feb 24 kl. 11:36

Regjeringen kjøper inn mer luftvern og øker Ukraina-støtte

Regjeringen øker innkjøp av luftvern til 16 milliarder kroner for framtidig donasjon til Ukraina. Det var Aftenposten som omtalte dette først. Ukraina er avhengig av Militær støtte i for å forsvare seg mot Russland.

NRK - 09 feb 24 kl. 11:36

Regjeringen foreslår mer penger til luftvern og økning i Ukraina-støtte

Regjeringen foreslår å øke innkjøp av luftvern til 16 milliarder kroner for framtidig donasjon til Ukraina. Det var Aftenposten som omtalte dette først. Ukraina er avhengig av Militær støtte i for å forsvare seg mot Russland.

NRK - 07 feb 24 kl. 21:05

Tverrpolitisk forslag om grensesikkerhet og Ukraina-hjelp nedstemt i Senatet

Et forslag som omfattet grensetiltak og Militær hjelp til Ukraina og Israel, ble som ventet nedstemt i Senatet i USA onsdag. Saken var i praksis avgjort på forhånd, men Senatets leder, demokraten Chuck Schumer, tvang likevel gjennom en avstemning. Demokratene ønsket å tvinge Republikanerne til å stemme mot en omfattende immigrasjonsreform – en av deres fanesaker – i et valgår.

NRK - 07 feb 24 kl. 16:40

Stoltenberg: – Livsviktig at USA gir støtte til Ukraina

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier også at det er «livsviktig» at kongressen i USA blir enige om fortsatt støtte til Ukraina i nærmeste fremtid. USAs president Joe Biden har bedt Kongressen om å godkjenne støtte på 61 milliarder dollar til Ukraina, men forslaget har hittil strandet. Senatet har forhandlet frem en pakke med sikkerhetstiltak som innebærer tiltak ved grensen til Mexico og Militær bistand til Israel, i tillegg til Ukraina-støtten.

NRK - 22 jan 24 kl. 19:58

EU med Militær operasjon i Rødehavet

EU-landene har blitt enige om en avtale om en Militær operasjon i Rødehavet for å sikre kommersiell skipsfart, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Borrell kom med uttalelsen etter EUs utenriksministermøte mandag. Operasjonen kan ifølge diplomatkilder starte allerede neste måned og vil kunne få en slutt på Houthi-militsens angrep på kommersielle skip i Rødehavet.

NRK - 22 jan 24 kl. 12:14

EU legger planer for Militær operasjon i Rødehavet

EU planlegger en Militær operasjon for å sikre kommersiell skipsfart i Rødehavet, opplyser diplomater. Saken skal diskuteres på EUs utenriksministermøte mandag. Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock oppfordrer unionen til å få en slik operasjon raskt på plass.

NRK - 06 feb 24 kl. 19:32

Biden konstaterer at Ukraina-pakken har kjørt seg fast: – Klokka tikker for Ukraina

USAs president Joe Biden konstaterer at pakken med hjelp til Ukraina og økt grensesikkerhet har kjørt seg fast i Kongressen. – Klokka tikker for Ukraina, sa Biden tirsdag og slo også fast at det er å gå Russlands ærend å motsette seg støtte til Ukraina. – Vi kan ikke snu ryggen til nå.

NRK - 06 feb 24 kl. 05:27

Russland anklager Biden for å bruke Syria-angrep

I FNs sikkerhetsråd har Russland anklaget USA for å bruke angrep mot Irak og Syria for å redde Biden-administrasjonens renommé i forkant av presidentvalget. Dette var tema i rådet mandag. Russland, som er Syrias nærmeste allierte, tok initiativ til møtet, og landet mener at USA også bruker angrepene for å opprettholde sin globale dominans.

NRK - 21 jan 24 kl. 05:28

Slovakias statsminister: Ukraina er ikke en suveren stat

Ukraina er ikke en suveren stat, hevder Slovakias statsminister Robert Fico. – Ukraina er ikke et selvstendig og suverent land. Ukraina er under USAs fullstendige påvirkning og kontroll, sa Fico på TV-kanalen RTVS lørdag.

NRK - 02 feb 24 kl. 16:33

SVT: USA ber Sverige delta i operasjoner i Rødehavet

USA har sendt en forespørsel til den svenske regjeringen der de ber om svensk innsats i operasjonene i Rødehavet. Det bekrefter forsvarsministerens pressetalsperson, Johan Hjelmstrand, til SVT. Han sier til kanalen at det ikke er snakk om å delta i nær fremtid.

Aftenposten - 01 feb 24 kl. 20:18

EU enige om støttepakke til Ukraina

EU er enige om en pakke med 50 milliarder euro i ytterligere Militær bistand til Ukraina, sier EU-president Charles….

NRK - 01 feb 24 kl. 12:12

Zelenskyj hyller godkjenningen av nye EU-midler

EU-landene ble torsdag enige om en pakke med 50 milliarder euro i ytterligere Militær bistand til Ukraina. Zelenskyj hyller godkjenningen av den nye bistandsavtalen og at den vitner om et «sterkt EU-fellesskap». Han sier også at de nye midlene vil «styrke langsiktig økonomisk og finansiell stabilitet».

NRK - 01 feb 24 kl. 11:31

EU enige om 50 milliarder euro i langtidsbistand til Ukraina

EU-landene er enige om en pakke med 50 milliarder euro i ytterligere Militær bistand til Ukraina, sier EU-president Charles Michel torsdag. Han sier videre at dette sikrer stødig og langvarig støtte til Ukraina. Det var på forhånd veldig usikkert om en støttepakke til Ukraina var mulig.

NRK - 01 feb 24 kl. 01:14

USA med angrep mot Jemen

USA har angrepet ti ubemannede droner som var i ferd med å ta av vest i Jemen, melder en CBS-journalist på sosiale medier, ifølge Reuters. Journalisten siterer en høytstående Militær tjenesteperson i Baihran..

NRK - 31 dec 23 kl. 00:45

Kim varsler økt atomvåpensatsing og varsler forberedelser til å utslette Sør-Korea

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier gjenforening med Sør-Korea aldri vil skje. Han beordrer forberedelse til å utslette Sør-Korea og truer USA med atomvåpen. Nord-Korea skal bygge et solid fundament for å øke atomvåpenproduksjonen, varsler landets leder Kim Jong-un, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA søndag.

NRK - 30 jan 24 kl. 16:33

Barth Eide om sykehus-video: – Om dette stemmer, er det svært grovt

Tirsdag morgen ble det meldt om et angrep av israelske agenter mot et sykehus på Vestbredden, hvor tre palestinske menn ble skutt og drept. Kort tid etter begynte en video å sirkulere, som viste bevæpnede personer på sykehuset utkledd som leger og sivile – Om dette stemmer, så er det svært grovt. Beskyttelsen av sykehus står veldig sentralt i internasjonal humanitærrett, sier utenriksminister Espen Barth-Eide til NRK.

NRK - 27 jan 24 kl. 12:42

Melby mener Støre er utydelig om faren for krig

Venstre-leder Guri Melby mener statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og regjeringen ikke snakker tydelig nok om risikoen for væpnet konflikt også i Norge. Det kom fram i talen hun holdt til Venstres landsstyre på Grand hotell i Oslo i dag. Etter å ha fortalt om Venstre-mannen Jakob Lothes erfaringer fra den tyske invasjonen i 1940 stilte hun følgende spørsmål: – Har du noen gang tenkt på hva du faktisk skal gjøre hvis du ser på VG-nett at det er observert utenlandske krigsskip utenfor kysten av Norge?

NRK - 23 nov 23 kl. 01:04

Nord-Korea skroter Militæravtale om avspenning

Nord-Korea opphever en avtale om Militær avspenning med naboen i sør. De lover å utplassere flere våpen på grensen. Det autoritære landet skal gjeninnføre alle Militære tiltak som avspenningsavtalen fra 2018 har hindret dem i gjøre, uttaler Nord-Koreas forsvarsdepartement.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com