Migranter

Sunday, 24 October, 11:58

Nyheter om Migranter

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 06 sep 21 kl. 16:28

10.000 Migranter vil inn i EU

Over 10.000 Migranter fra krigsherjede land er nå i Hviterussland og ønsker å komme seg inn til EU, sier Den polske grensevakten. Ifølge intervjuer med Migranter på grensa er målet for mange av dem å komme til Tyskland eller Frankrike.

NRK - 04 sep 21 kl. 15:30

Over 200 Migranter reddet

Totalt 208 Migranter som var på vei i små båter til Spania, er reddet av den spanske sjøredningstjenesten. 106 av dem, blant dem 44 kvinner og 20 barn, ble oppdaget i båter som var på vei fra Vest-Afrika til Gran Canaria og Lanzarote. 102 Migranter, nær alle av dem menn, ble stanset i Middelhavet på vei til fastlandet.

NRK - 03 aug 21 kl. 13:11

Litauen bortviser Migranter

Myndighetene i Litauen har gitt grensevaktene beskjed om å bortvise Migranter som prøver å komme seg over grensen fra Hviterussland. Det stadig økende antallet Migranter har blitt en stor innen- og utenrikspolitisk hodepine for regjeringen i Vilnius, som har bedt EU om hjelp til å overvåke grensen. Innenriksdepartementet har spredd en video som er tatt opp fra grenseområdet fra et helikopter.

NRK - 28 sep 21 kl. 20:53

Båt med 686 Migranter ankom Italia

En rusten og overlesset fiskebåt med nærmere 700 personer om bord ankom den italienske øya Lampedusa sent mandag kveld. Italienske kystvaktskip eskorterte fiskebåten til havn. De fleste om bord var unge menn, som nå sendes til et mottakssenter.

NRK - 24 sep 21 kl. 08:35

Forbyr bruk av hester mot Migranter

Det hvite hus sier at grensepolitiet ikke lenger skal bruke hester i arbeidet med å stanse Migranter langs grensen mot Mexico, melder NBC News. Bildene av ridende grensepoliti som jager haitiske Migranter fra hesteryggen, har vekket sterke reaksjoner den siste uka...

NRK - 5 timer siden

Rekordmange Migranter til USA

Det siste året er 1,73 millioner Migranter tatt under forsøk på å krysse grensen fra Mexico til USA ulovlig. Det er det høyeste tallet noensinne og mer enn en tredobling fra de 12 foregående månedene. Det viser tall fra amerikanske toll- og grensevaktmyndigheter..

NRK - 22 sep 21 kl. 07:37

FN reagerer på deportering

FN er svært bekymret over USAs deportering av haitiske Migranter, og advarer om at amerikanerne kan handle i strid med folkeretten. Det hvite hus har fått sterk kritikk for å sende fly på fly med Migranter tilbake til kriserammede Haiti. Tirsdag ble det offentliggjort bilder av ridende grensevakter med pisk-lignende reimer som tvang Migranter ned mot elva Rio Grande.

NRK - 20 aug 21 kl. 07:31

Migranter druknet ved Kanariøyene

En overlevende er funnet etter et forlis utenfor Kanariøyene. Rundt 40 andre Migranter er savnet og fryktes omkommet. Redningsmannskaper fant torsdag en kvinne som klamret seg til en kantret båt rundt 250 kilometer fra Kanariøyene.

NRK - 18 sep 21 kl. 02:47

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av Migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall Migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall Migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly.

VG - 17 okt 21 kl. 13:36

Migranter skal ha blitt lokket til Hviterussland med falske pakketurer

SOKOLKA/OSLO (VG) Migranter forteller om reisebyråer som selger «pakketurer» til EU-land via Hviterussland. I realiteten møter de en stengt grense, og blir brikker i et politisk spill – med livet som innsats..

NRK - 14 aug 21 kl. 07:30

600 Migranter stanset

Nesten 600 Migranter forsøkte torsdag å komme seg til Storbritannia ved å krysse den engelske kanal. Oppdaterte tall fra det britiske innenriksdepartementet viser at 592 Migranter ble reddet eller hindret i å krysse kanalen. Det er det høyeste antallet Migranter som har blitt oppdaget på ett døgn, mens de har forsøkt å ta sjøveien mellom Frankrike og England.

NRK - 11 okt 21 kl. 04:33

Hentet opp over 1000 Migranter

På kun to døgn har Storbritannia plukket opp 1115 Migranter som forsøkte å ta seg over Den engelske kanal fra Frankrike. Fredag ble 624 personer plukket opp i 23 ulike oppdrag. Lørdag ble 491 mennesker plukket opp, fordelt på 17 oppdrag, opplyser det britiske innenriksdepartementet..

NRK - 10 okt 21 kl. 17:30

Uenige om migrantavtale

Frankrike ber Storbritannia betale de over 600 millioner kronene som de ble enige om i sommer, som skal gå til å stanse Migranter i Den engelske kanal. – Ikke en eneste euro er betalt til nå, sa innenriksminister Gérald Darmanin på en pressekonferanse. Storbritannias innenriksminister Priti Patel har antydet at de kan holde igjen penger dersom Frankrike ikke gjør mer for å stanse strømmen av Migranter..

NRK - 08 okt 21 kl. 22:00

Seks Migranter skutt i Libya

Seks personer er skutt og drept i en overfylt fangeleir for Migranter i Libya, melder Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Leiren der personer som har forsøkt å ta seg til Europa holdes innesperret, ligger i Libyas hovedstad Tripoli..

Aftenposten - 07 okt 21 kl. 16:46

Medier: Migranter blir utsatt for vold på grensen til EU

Migranter blir presset tilbake fra EUs grenser, ifølge flere medier. Det skal skje på ulovlig og noen ganger voldelig….

VG - 01 okt 21 kl. 14:18

Fryser i hjel på grensen: Bruker Migranter i strid med EU-land

SOKOLKA/OSLO (VG) Hviterussland sender Migranter og flyktninger mot nabolandene. Polen, Latvia og Litauen svarer med å rulle ut piggtråd. Minst seks personer har dødd i grenseområdet..

NRK - 23 sep 21 kl. 18:38

Slutter med hester ved grensa

Det hvite hus opplyser torsdag at hester ikke lenger vil bli brukt for å kotrollere Migranter ved grensen til Mexico. USA har fått sterk kritikk blant annet etter at bilder ble offentliggjort av ridende grensevakter med pisk-lignende reimer som tvang Migranter ned mot elva Rio Grande..

NRK - 23 sep 21 kl. 14:39

Trekker seg etter deportasjon

USAs spesialutsending til Haiti Daniel Foote trekker seg fra stillingen i protest mot massedeporteringen av haitiske Migranter som har flyktet fra hjemlandet til USA. – Jeg vil ikke assosieres med USAs inhumane, kontraproduktive beslutning om å deportere tusenvis av flyktninger og illegale Migranter til Haiti. Et land hvor amerikanske tjenestemenn må beleire seg av frykt for væpnede gjenger som styrer dagliglivet, skriver han i sin avskjedssøknad..

VG - 22 timer siden

Salvini i retten etter å ha nektet Migranter å gå i land

Italias tidligere innenriksminister Matteo Salvini møtte lørdag i retten i Palermo, tiltalt for å ha nektet et redningsskip med 147 mennesker å legge til kai..

Aftenposten - 22 sep 21 kl. 08:08

Migranter jaget vekk av ridende grensepoliti. Det kan være ulovlig, mener FN-topp.

FN er svært bekymret over USAs deportering av haitiske Migranter fra Texas..

VG - 22 sep 21 kl. 01:05

VG i Haiti: Migranter forsøkte å storme deportasjonsfly

PORT-AU-PRINCE (VG) Desperate Migranter stormet tirsdag rullebanen for å komme seg inn i flyet som nettopp hadde deportert dem fra Texas..

VG - 22 sep 21 kl. 00:45

Skal granske pisking av haitiske Migranter: – Forferdet

Det hvite hus kritiserer amerikanske grensevakter etter bilder viste at de tilsynelatende pisker haitiske Migranter ved Mexico-grensen. Nå krever også Senatets leder at president Biden stanser deporteringen av haitiere..

NRK - 22 aug 21 kl. 01:10

102 Migranter reddet i Kanalen

102 Migranter ble reddet opp fra Den engelske kanal lørdag, mens de forsøkte å ta seg til England i skrøpelige båter, opplyser den franske marinen. En båt med 38 Migranter om bord havnet i vansker utenfor Boulogne-sur-Mer. Ytterligere 60 ble reddet utenfor Neufchâtel-Hardelot.

NRK - 21 sep 21 kl. 20:06

Bilde av grensevakt vekker oppsikt

Bilder i sosiale medier av ridende vakter med pisk langs grensa mellom USA og Mexico, der tusenvis av Migranter har samlet seg, vekker oppsikt. USAs minister for innenlands sikkerhet, Alejandro Mayorkas, sier han blir forferdet av å se bildene. Flere påpeker at bildene av en hvit maktperson med pisk på hest som kontrollerer mørkhudede personer er som et glimt tilbake til slavetiden.

NRK - 21 sep 21 kl. 02:11

Fjernet leir med 6000 Migranter

Amerikanske myndigheter sier mer enn 6000 haitiere og andre Migranter er fjernet fra en midlertidig leir i en by i Texas nær grensen til Mexico. USAs minister for innenlands sikkerhet Alejandro Mayorkas omtaler situasjonen som «utfordrende og hjerteskjærende», men kommer med en kraftig advarsel. – Dersom du kommer til USA ulovlig, blir du returnert.

NRK - 20 sep 21 kl. 20:22

Reagerer på pisking av Migranter

Det hvite hus reagerer kraftig på en video av det som skal være amerikanske grensevakter som bruker pisk mot haitiske Migranter i det de krysser grensen fra Mexico. – Jeg har sett deler av opptaket, og kjenner ikke hele konteksten. Men jeg kan ikke se for meg i hvilken kontekst dette ville vært passende, sier talsperson for Det hvite hus Jen Psaki.

NRK - 20 aug 21 kl. 13:16

Flere druknede ved Kanariøyene

Over 50 Migranter fryktes druknet utenfor Kanariøyene, og antallet er dermed oppjustert. Bare én overlevende er funnet og over 50 andre er savnet etter at en båt med Migranter fra Elfenbenskysten forliste på vei fra Vest-Sahara til Kanariøyene. Redningsmannskaper fant torsdag en kvinne som klamret seg til en kantret og synkende gummibåt 255 kilometer sør for Kanariøyene.

Klartale - 20 sep 21 kl. 09:25

Hellas åpner my leir for Migranter

Lørdag åpnet en ny leir for Migranter på øya Samos i Hellas. Leiren skal ha plass til 3.000 personer.

NRK - 18 okt 21 kl. 17:50

Flere enn 400 Migranter reddet

Den private hjelpeorganisasjonen Sea-Watch melder at 412 personer ble reddet fra havsnød i Middelhavet i helgen og mandag, inkludert mange barn og unge mennesker..

NRK - 17 sep 21 kl. 04:34

Migranter trengt sammen under bro

Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 Migranter sitter samlet i en midlertidig leir, skriver New York Times. De fleste av migrantene kommer fra Haiti, og har trengt seg sammen under en bro, ifølge avisa.

VG - 17 sep 21 kl. 04:40

Tusenvis av Migranter har trengt seg sammen under bro i Texas

Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 Migranter sitter samlet i en midlertidig leir, skriver New York Times..

NRK - 17 okt 21 kl. 22:22

Minst fire omkom da båt kantret

Fire tunisiske flyktninger og Migranter omkom etter at båten de var i, kantret utenfor Tunisia. 19 personer er savnet i forliset. Totalt 30 tunisiere, de fleste av dem unge menn, var i båten da den kantret, opplyser en talsperson for myndighetene..

NRK - 17 okt 21 kl. 19:31

Demonstrasjoner i Polen

Flere tusen av mennesker demonstrerte i Warszawa søndag mot behandlingen av flyktninger på grensen mellom Polen og Hviterussland. Tusenvis av flyktninger og Migranter har forsøkt å krysse grensen fra Hviterussland til EU-landene Polen, Latvia og Litauen de siste månedene. Øyevitnebeskrivelser og rapporter fra bistandsgrupper anklager Polen for å føre folk tilbake over grensen til Hviterussland.

NRK - 15 sep 21 kl. 02:06

Migranter bortført fra hotell

Væpnede menn har bortført rundt 20 Migranter, flesteparten fra Haiti og Venezuela, fra et hotell i Mexico, opplyser myndighetene. – Et søk ble igangsatt umiddelbart for å finne ut hva som hadde skjedd og for å finne dem, heter det i en uttalelse fra påtalemyndighetens kontor i delstaten San Luis Potosi..

NRK - 12 aug 21 kl. 21:11

En omkom i den engelske kanal

Rundt 40 Migranter er reddet etter at en båt kantret i Den engelske kanal torsdag. Én person mistet livet i ulykken. Båten ble oppdaget av et fraktskip om lag 24 kilometer utenfor den franske havnebyen Calais.

NRK - 12 okt 21 kl. 23:07

Minst 15 døde utenfor Libya

Minst 15 mennesker har mistet livet i forsøket på å krysse Middelhavet fra Libya, opplyser landets kystvakt. Flere hundre andre ble stanset og arrestert. I en uttalelse tirsdag sier kystvakten at den svarte på et nødrop mandag tilknyttet en trebåt med Migranter..

NRK - 11 aug 21 kl. 07:11

Bygger gjerde mot Migranter

Parlamentet i Litauen har avgjort at det skal bygges et høyt metallgjerde på grensen til Hviterussland for å stoppe Migranter, skriver BBC. Mer enn 4000 Migranter fra har krysset grensen til Litauen i år. Det er et rekordhøyt antall, ifølge avisen..

NRK - 06 aug 21 kl. 19:46

Migranter fryktes omkommet

Rundt 42 Migranter, blant dem 30 kvinner og åtte barn, har omkommet i et forlis utenfor kystbyen Dakhla i Vest-Afrika, ifølge en spansk aktivist. Helena Maleno, som er grunnlegger av organisasjonen Walking Borders, skriver på Twitter at hun har snakket med en av de ti overlevende. Kvinnen fortalte at hun mistet to barn i forliset.

NRK - 05 sep 21 kl. 22:23

Stanset migrant-karavane i Mexico

Politiet i Mexico brøt søndag opp et følge på om lag 400 Migranter fra hovedsakelig Mellom-Amerika som var på vei mot grensen til USA. Dette var det fjerde gruppen med Migranter som er stanset på en uke..

NRK - 02 okt 21 kl. 16:45

Båt savnet i Middelhavet

En båt med 70 mennesker som var på vei fra Libya til Europa, har vært savnet i fire dager i Middelhavet, ifølge den uavhengige støttegruppa Alarm Phone. Titusenvis av Migranter og flyktninger forsøker hvert år å legge ut på den farlige reisen over det sentrale Middelhavet. Den vanligste veien går fra Libya med kurs for Italias kyst, men mange kommer aldri fram i live.

NRK - 01 okt 21 kl. 04:41

Forlenger unntakstilstand på grensa

Polen forlenger unntakstilstanden for grenseområdet mot Hviterussland. Polens president Andrzej Duda anklager nabolandet for å skape krise ved å hjelpe flyktninger til å nå EUs yttergrense. Hjelpeorganisasjoner advarer om en humanitær katastrofe når Migranter fra Midtøsten prøver å ta seg inn i EU gjennom Hviterussland..

Aftenposten - 30 sep 21 kl. 07:44

Rettsmedisiner i Tijuana har rekordene ingen by vil ha

Verdens høyeste drapsstatistikk. Mexicos høyeste andel Migranter til USA. Tijuana har rekordene ingen by vil ha..

Aftenposten - 25 sep 21 kl. 09:49

For en uke siden var det 15.000 mennesker her. Nå er migrant-leiren på USA-grensen tom.

Ingen Migranter var fredag igjen i leiren på grensen mellom Texas og Mexico, der 15..

NRK - 25 sep 21 kl. 09:39

Texas-migrantleir tom

Migrantleiren under broen i Del Rio i Texas er nå tom, ifølge lokale myndigheter. 15.000 mennesker, de fleste fra kriserammede Haiti, hadde samlet seg for å for å komme inn i USA.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt