Migranter

Sunday, 29 January, 03:55

Nyheter om Migranter

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 06 jan 23 kl. 06:21

Mener ny lov vil gjøre at flere drukner

Konflikt og nød sender Migranter ut på en farlig reise. Flere skip redder mennesker på Middelhavet. En ny lov i Italia begrenser skipenes frihet.

NRK - 21 okt 22 kl. 13:05

75 Migranter reddet i Middelhavet

75 Migranter i havsnød er slept til trygg havn, opplyser den greske kystvakten fredag. 69 menn og 6 kvinner var om bord i seilbåten som fikk trøbbel i uværet. Den greske kystvakten opplyste ikke nasjonaliteten til migrantene.

NRK - 01 jan 23 kl. 18:18

45.000 Migranter tok seg over Den engelske kanal i fjor

Over 45.000 Migranter krysset Den engelske kanal til Storbritannia i 2022, viser offisielle tall fra den britiske regjeringen. Det er langt flere enn de om lag 28.

Klartale - 25 nov 22 kl. 07:00

Flere land øker sikkerheten ved grensene

Berlinmuren strakte seg over 155 kilometer. Muren skilte Øst- og Vest-Berlin. Det endret seg i 1989.

NRK - 21 jan 23 kl. 05:52

Nedgang i antall pågripelser ved USAs grense

Langt færre Migranter ble tatt mens de prøvde å krysse grensa fra Mexico i januar enn i måneden før etter at president Joe Biden innførte nye regler. Grensepatruljene har gjennomsnittlig pågrepet 4000 Migranter daglig i januar, mot 7400 i uka før jul, ifølge flere tjenestemenn. Nedgangen kommer etter enda en måned med rekordmange arrestasjoner.

NRK - 18 dec 22 kl. 18:00

Tenåring siktet etter at båt med Migranter forliste

En tenåring er siktet av britisk politi etter at en båt med Migranter forliste og fire personer døde i Den engelske kanal. Båten som var fullpakket med mennesker, fikk problemer tidlig onsdag, og det ble iverksatt en redningsaksjon der både franske og britiske marinefartøyer, kystvakt og fiskebåter deltok. Den 19 år gamle gutten er siktet for å ha vært med på å arrangere den ulovlige overfarten til England.

NRK - 05 jan 23 kl. 15:56

Hjelpeorganisasjoner raser mot ny italiensk migrantlov

20 hjelpeorganisasjoner går hardt ut mot en ny lov i Italia som begrenser friheten til skip som hjelper Migranter i Middelhavet. Organisasjonene hevder i en felles uttalelse at loven er et brudd på folkeretten og vil føre til flere dødsfall i Middelhavet. Den nye loven trådte i kraft denne uka.

NRK - 27 dec 22 kl. 22:36

Viderefører restriksjoner for asylsøkere

Høyesterett i USA viderefører restriksjonene som ble innført under pandemien i 2020 og som stenger flere hundre tusen Migranter ute fra landet. Beslutningen ble fattet med fem mot fire stemmer og innebærer at 19 delstater fikk medhold i sitt krav om at innreiserestriksjonene inntil videre blir videreført. De 19 delstatene hevder at oppheving av restriksjonene og gjenåpning av grensa vil føre til at det vil føre til en stor strøm av Migranter.

NRK - I førrgår: 19:23

Mehl etter migrasjonsmøte: – Må være åpne for å bruke strengere virkemidler

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) støtter EU-landene som vil bruke visumregler som pressmiddel overfor tredjeland som nekter å samarbeide om returer. Mehl har denne uken vært i Stockholm sammen med EUs justisministre for å diskutere den betydelige økningen i antall Migranter som krysser grensen til Europa. EU-landene ber nå EU-kommisjonen om å vurdere å stramme inn visumpolitikken.

NRK - I førrgår: 15:12

EU-land presser på for strengere asylpolitikk

EU-kommisjonen er under sterkt press for å minske migrantstrømmen til Europa I dag er EU-landenes justisministre samlet i Stockholm for å diskutere det flere av dem beskriver som en akutt situasjon. Minst 330.000 mennesker krysset i fjor EUs yttergrense på ulovlig vis.

NRK - 26 dec 22 kl. 02:41

Busslaster med Migranter sendt til Kamala Harris' hjem

Tre busser med opp mot 130 Migranter ble sent julaften satt av utenfor hjemmet til USAs visepresident Kamala Harris i Washington. Det skriver The Guardian. Det skjeer i forbindelse med en konflikt rundt innvandringspolitikken hvor striden står mellom president Joe Bidens regjeringen og guvernører i flere sørstater.

NRK - 25 nov 22 kl. 07:49

EUs innenriksministre møtes etter Ocean Viking-bråk

EU-ministre som er ansvarlige for innvandring og migrasjon skal holde et hasteinnkalt møte i Brussel fredag. Bakgrunnen er striden mellom Frankrike og Italia om hvem som hadde ansvaret for å ta hånd om Migranter som ble plukket opp av det norskflaggede redningsfartøyet Ocean Viking. Italia nektet skipet å legge til kai, til tross for at det hadde plukket opp en rekke Migranter utenfor landets kyst.

NRK - 23 dec 22 kl. 22:59

Spansk politi har avsluttet etterforskningen etter Melilla-tragedien

Spansk påtalemyndighet har avsluttet etterforskningen av hva som skjedde da minst 23 Migranter mistet livet på grensa til den spanske eksklaven Melilla i juni. Flere hundre Migranter, de fleste av dem unge menn fra Sudan, forsøkte å ta seg forbi grensegjerdet som skiller Marokko og Melilla 24. juni i år.

VG - 21 jan 23 kl. 21:51

Familiefaren krysset grensen og ble skutt: Tvillingbrødre hevdet de jaktet svin

SIERRA BLANCA (VG) Mens verden fyker gjennom den lille, forfalne byen på motorveien, tråkker stadig flere Migranter inn i USA her. Nylig endte det med drap..

NRK - 20 jan 23 kl. 04:40

Smuglerring dømt i Frankrike

14 srilankere er dømt til flere års fengsel i Frankrike for organisert menneskesmugling rundt om i Europa. Den hovedmistenkte, som anklages for å styre smuglerringen fra en dagligvarehandel i landsbyen Serifontaine nord i Frankrike, ble dømt til fire år i fengsel, ett av dem betinget Påtalemyndigheten mener han bestemte prisene og organiserte rutene for å flytte Migranter fra Sri Lanka og Bangladesh rundt i Europa fra Ukraina, ved hjelp av bestikkelser til tjenestepersoner i Øst-Europa. En annen mistenkt, som er basert i Storbritannia, men begjært utlevert, ble dømt til fem års fengsel.

Klartale - 22 jul 22 kl. 06:30

Flyktninger og Migranter får dårligere helsehjelp

Hvordan går det med flyktninger og Migranter i verden? De får dårligere helsehjelp, ifølge en ny rapport. De får lavere standard på hjelpa enn de som bor i landet fra før.

NRK - 18 dec 22 kl. 05:52

Unntakstilstand i El Paso på grunn av migranttilstrømming fra Mexico

Ordføreren i grensebyen El Paso i Texas har erklært unntakstilstand i byen. Årsaken er at hundrevis av Migranter slår leir gatelangs, og flere er pågrepet. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

VG - 14 jan 23 kl. 19:45

Rekordmange Migranter til USA: Rasende på Bidens nye politikk

EL PASO (VG) Aldri har så mange passert ulovlig inn til USA. Småbarnsfamilien fra Venezuela risikerte alt. Nå lever de på gaten..

NRK - 13 jan 23 kl. 13:17

Gresk domstol henlegger sak mot frivillige på Lesvos

En gresk domstol har henlagt saken mot 24 personer som var tiltalt for å ha hjulpet flyktninger og Migranter som kom til øya Lesvos i båter fra Tyrkia. Beskjeden kom fredag etter at FNs menneskerettskontor hadde oppfordret retten om å henlegge saken. – Rettssaker som dette er dypt urovekkende fordi de kriminalisere livreddende arbeid og skaper en farlig presedens.

Aftenposten - 11 jan 23 kl. 23:52

De har hjulpet mennesker på flukt over Middelhavet. Nå kan hjelpearbeiderne få mange år i fengsel.

Titalls personer som hjalp Migranter på Lesbos i Hellas, må møte i retten..

NRK - 07 jan 23 kl. 20:14

110 mennesker reddet i Middelhavet

Hjelpeorganisasjonene Leger Uten Grenser opplyser at de har plukket opp 110 mennesker som var i havsnød utenfor kysten av Libya. Det norske redningsskipet Ocean Viking berget 37 Migranter fra en overfylt gummibåt i internasjonalt farvann, tvitrer franske SOS Méditerranée, som drifter skipet. Flere av dem var sterkt forkomne og hadde kjemiske brannskader forårsaket av en blanding av bensin og sjøvann.

NRK - 07 jan 23 kl. 12:29

Hellas: 250.000 Migranter stanset på grensa i fjor

Greske grensevakter stanset i fjor over 250.000 mennesker som forsøkte å krysse grenseelva fra Tyrkia og pågrep rundt 1300 mistenkte menneskesmuglere. Til tross for skjerpet grensekontroll både på land og til havs lyktes 18.

NRK - 07 nov 22 kl. 23:55

Frankrike og Storbritannia drøfter migrantsamarbeid

Frankrikes president, Emmanuel Macron, og Storbritannia ferske statsminister, Rishi Sunak, har møttes for å drøfte hvordan de to landene kan samarbeide om å stoppe ulovlige Migranter i Den engelske kanal. Det skriver Sky News. Sunak opplyser at en avtale snart er på plass.

NRK - 07 dec 22 kl. 14:24

Tysk skip reddet mer enn 30 Migranter i Middelhavet

Det tyske redningsskipet Louise Michel reddet mer enn 30 Migranter i Middelhavet onsdag. Organisasjonen som heter det samme, opplyste om nyheten på Twitter, og skrev at migrantene er tatt om bord fra en trebåt. (NTB).

NRK - 05 jan 23 kl. 17:14

USA vil ta imot opp til 30.000 Migranter i måneden fra Cuba, Haiti, Nicaragua og Venezuela

USAs president Joe Biden oppretter en kvote for lovlig migrasjon fra latinamerikanske land. Samtidig skal alle som krysser grensa fra Mexico ulovlig, utvises. Biden varsler ny kurs i innvandringspolitikken, som både innebærer en åpning i form av lovlig innvandring, og en kraftig innstramming for dem som forsøker å komme seg til USA på irregulært vis.

Dagbladet - 03 jan 23 kl. 07:58

Nasjonalpark i USA stenger etter migrantstrøm

Amerikanske myndigheter tar grep etter at 300 Migranter skal ha ankommet landet via nasjonalparken i løpet av helga..

NRK - 03 jan 23 kl. 04:49

Nasjonalpark i USA stengt etter migrantstrøm

En nasjonalpark i delstaten Florida i USA har stengt på grunn av et økende antall båter med Migranter fra Cuba, melder amerikanske myndigheter. Nasjonalparken Dry Tortugas ligger omtrent 110 kilometer vest fra Floridas sørligste by Key West, og omtrent 160 kilometer nord for Cubas hovedstad Havanna. – Parken vil midlertidig holde stengt mens politi og helsevesen evaluerer, sørger for og koordinerer transport til Key West for de rundt 300 migrantene som har ankommet parken de siste dagene, heter det i en uttalelse fra USAs nasjonalparkforvalter.

NRK - 29 nov 22 kl. 12:33

Tre Migranter reddet fra roret på tankskip

Tre Migranter blir tatt hånd om etter at de klamret seg fast til roret på et tankskip hele veien fra Nigeria til Kanariøyene. Reisen tok elleve dager. Den spanske kystvakten opplyser tirsdag at de tre ble oppdaget da tankskipet Alithini II ankom Las Palmas mandag kveld.

NRK - 27 dec 22 kl. 20:19

Ocean Viking får legge til kai i Italia

Det norske redningsfartøyet Ocean Viking får gå til kai i Italia med 113 mennesker som er reddet i Middelhavet. Ocean Viking blir operert av den franske hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée. De bekrefter at italienske myndigheter har gitt skipet tillatelse til å gå til kai i Ravenna nordøst i Italia.

NRK - 24 dec 22 kl. 14:08

Nye demonstrasjoner etter angrep i Paris

Kurdiske aktivister, venstrepolitikere og antirasistiske grupper holder julaften en ny demonstrasjon i Paris dagen etter angrepet på et kurdisk kultursenter. Tre personer ble drept i angrepet, som påtalemyndigheten mener var rasistisk motivert. Lørdag sier en kilde nære saken at mannen som er pågrepet, selv sier at han er rasist og derfor gikk til angrep.

NRK - 23 dec 22 kl. 15:27

Ordføreren i Paris: Gjerningsmannen var høyreekstrem aktivist

– Det kurdiske samfunnet, og gjennom det, alle parisere, ble rammet av disse drapene utført av en høyreekstrem aktivist, skriver ordfører Anne Hidalgo på Twitter. Fredag ble tre personer drept og flere skadet i et angrep i nærheten av et kurdisk kultursenter i det 10. arrondissement i Paris.

Aftenposten - 23 dec 22 kl. 12:58

Mistenkte ventet på rettssak for sabelangrep mot Migranter

Franske myndigheter vil undersøke mulige rasistiske motiver bak skytingen i Paris lille julaften..

NRK - 22 sep 22 kl. 22:53

38 Migranter reddet i Svartehavet

Bulgarias kystvakt har reddet 38 Migranter fra en båt i havsnød i Svartehavet. Åtte av dem er barn. Migrantene var på vei til Romania da det blåste opp til uvær i bulgarsk farvann, ifølge lederen for det grensepolitiet i regionen, Anton Mirkov.

NRK - 22 dec 22 kl. 08:02

Arizona godtar å ta ned container-vegg mot Mexico

Onsdag godtok Arizona å ta ned en vegg av shipping containere på grensa til Mexico. Kritikerne har kalt opplegget et dyrt og økologisk ødeleggende politisk stunt, som ikke har bidratt til å stenge Migranter ute. Guvernør Doug Ducey brukte 90 millarder dollar av Arizonas skattepenger til å sette opp sju kilometer med 915 rustne containerne, for å hindre strømmen av mennesker som vil inn i USA.

NRK - 18 nov 22 kl. 21:30

TV 2: BåtMigranter får komme til Norge

Norge har gitt beskjed om at vi tar imot båt-Migranter fra Ocean Viking. – Regjeringen har besluttet at Norge skal tilby relokalisering fra skipet Ocean Viking, bekrefter statssekretær Eivind Vad Petersson i Utenriksdepartementet til TV 2. Det var til slutt Frankrike som lot den norsk-eide båten Ocean Viking legge til havn sist uke, etter at fire land hadde nektet å ta imot båten.

NRK - 15 nov 22 kl. 21:05

Stor økning i Migranter fra Cuba til USA

Seks ganger så mange kubanske Migranter ankom USA i 2022, sammenlignet med året før. En delegasjon fra USA diskuterte i dag situasjonen med myndighetene i Havana, ifølge AFP. – Begge land har fortsatt en gjensidig interesse i å sikre en trygg, ordentlig og human migrasjon mellom Cuba og USA, sa utenriksdepartementet i en uttalelse etter møtet tirsdag.

NRK - 15 nov 22 kl. 08:57

Flere Migranter til Europa

Fra juli til september i år, kom 119.039 flyktninger og Migranter, blant dem 10.821 barn, til Hellas, Italia, Bulgaria, Serbia, Bosnia og Hercegovina og Montenegro.

NRK - 14 nov 22 kl. 08:46

London og Paris utvider migrantavtale

Storbritannia er blitt enige med Frankrike om å forlenger og utvide avtalen som skal hindre Migranter fra å krysse Den engelske kanal, melder britiske medier. Mandag undertegnet britenes innenriksminister Suella Braverman og hennes franske motpart Gérald Darmanin en avtale som innebærer at flere franske politifolk skal patruljere strendene i Normandie for å hindre at småbåter med Migranter legget ut derfra. (NTB).

Dagbladet - 14 dec 22 kl. 10:18

Båt med Migranter veltet

Personer er fryktet druknet i forliset..

NRK - 14 dec 22 kl. 10:07

BBC: Personer fryktes druknet i båtforlis i Den engelske kanal

En båt med Migranter har kantret i Den engelske kanal. Trolig har ulykken krevd liv, ifølge BBC. Britiske myndigheter har iverksatt en større redningsoperasjon, som pågikk onsdag formiddag.

NRK - 14 dec 22 kl. 09:43

Stor redningsaksjon etter båtforlis i Den engelske kanal

En båt med Migranter har kantret i Den engelske kanal, og det er iverksatt en større redningsoperasjon, melder britiske medier. – Vi er klar over en hendelse i britisk farvann, og alle relevante etater støtter en samordnet respons, sier en talsmann for den britiske regjeringen, ifølge Sky News. BBC melder at båten befinner seg i nærheten av Kent.

NRK - 10 nov 22 kl. 11:03

AFP: Frankrike tar imot fire syke Migranter fra skipet «Ocean Viking»

Frankrike tar imot fire syke Migranter fra skipet «Ocean Viking», skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 10 nov 22 kl. 11:03

AFP: Frankrike tar imot tre syke Migranter fra skipet «Ocean Viking»

Frankrike tar imot tre syke Migranter og en hjelpepleier fra det norskregistrerte skipet «Ocean Viking», skriver nyhetsbyrået AFP. «Ocean Viking» får ikke legge til kai i Italia, noe franske myndigheter har kritisert. Internasjonale regler er klare: Båter med mennesker reddet på havet skal få tilgang til nærmeste trygge havn.

NRK - 09 nov 22 kl. 09:56

Frankrike og Italia i ordkrig om migrantskip

Frankrike og Italia er uenige om hvem som skal ta ansvaret for et skip i Middelhavet, med 234 Migranter om bord. Italia må ta sitt ansvar, mener Frankrike: – Skipet er for tiden i italiensk territorialfarvann. Det er ekstremt klare europeiske regler for dette, som også er akseptert og innført av italienerne, sier Olivier Véran, talsmann for den franske regjeringen, skriver NTB.

NRK - 05 sep 22 kl. 01:13

Nesten 1000 Migranter krysset Den engelske kanal

Nesten 1000 Migranter krysset søndag Den engelske kanal fra Frankrike til Storbritannia i 20 båter. Ifølge det britiske forsvarsdepartementet var det 960 Migranter som foretok den farlige overfarten over den travle skipsleia søndag. Det er det høyeste tallet på en dag siden rekorden med 1.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com