Migranter

Thursday, 25 July, 15:38

Nyheter om Migranter

NRK - 26 jun 24 kl. 16:04

Regjeringen om BBC-anklager mot Hellas: – Urovekkende påstander

Medlemmer av den greske kystvakten har ved flere anledninger tatt livet av Migranter ved å kaste dem over bord, har BBC nylig hevdet i en artikkel. Gjennom en gransking mener de å ha dokumentert ni tilfeller der dette har skjedd. De anklager også Hellas' kystvakt for å ha ansvaret for at flere titalls Migranter har dødd i Middelhavet de siste årene.

NRK - 19 timer siden

26 døde etter skipsforlik i Mauritania

Antallet døde etter skipsforliket i utenfor Mauritania har økt til 26, skriver landets nyhetsbyrå AMI. 300 gambiske Migranter og flyktninger skal ha vært om bord. Mauritanias kystvakt opplyser at de har reddet 103 ulovlige Migranter.

NRK - 19 timer siden

26 døde etter skipsforlis i Mauritania

Antallet døde etter skipsforliset i utenfor Mauritania har økt til 26, skriver landets nyhetsbyrå AMI, ifølge Reuters. 300 gambiske Migranter og flyktninger skal ha vært om bord. Mauritanias kystvakt opplyser at de har reddet 103 ulovlige Migranter.

NRK - 20 jun 24 kl. 23:44

Cruiseskip reddet Migranter ved Kanariøyene

Et cruiseskip har reddet 68 Migranter fra en båt som drev på Atlanteren nær Kanariøyene. I båten var det også fem døde personer. En oljetanker fikk først øye på trebåten med Migranter om bord drøyt 800 kilometer sør for Tenerife.

NRK - 22 maj 24 kl. 01:33

Finland styrker grensa mot øst

Den finske regjeringen vil skjerpe grenseovervåkingen langs den over 130 mil lange grensen til Russland, og vil avvise Migranter fra Russland. Det skriver SVT. Statsminister Petteri Orpos høyreekstreme koalisjonsregjering la i går fram et lovforslag om å blokkere Migranter ved grensa.

NRK - 19 jul 24 kl. 17:24

Minst 40 Migranter døde

En båt fylt med Migranter på vei fra Haiti til Turks- og Caicosøyene tok onsdag fyr utenfor Haitis nordkyst. Minst 40 er døde, og 41 er reddet. Det melder Haitis og FNs migrasjonsmyndigheter.

NRK - 04 jul 24 kl. 23:53

89 Migranter omkom etter båtvelt – flere er savnet

89 Migranter på vei til Europa omkom da båten deres kantret utenfor kysten av Mauritania ved Atlanterhavet tidligere denne uken. Den mauritanske kystvakten fant de døde ved en stor fiskebåt som kantret mandag 1. juli.

NRK - 21 jul 24 kl. 04:10

Gresk grensevakt såret av skudd nær grensen mot Tyrkia

En gresk grensevakt ble behandlet på sykehus etter å ha blitt såret av skudd nær grensen til Tyrkia, opplyser gresk politi. Politiet vet ikke hvem som skjøt grensevakten, som var ute på patrulje. Skuddene ble avfyrt fra tyrkisk side mens greske grensevakter forsøkte å hindre Migranter i å krysse grensen ulovlig over til et område nær elven Evros på gresk side, sier politiet i en uttalelse.

VG - 20 jun 24 kl. 23:46

Cruiseskip reddet Migranter ved Kanariøyene

Et cruiseskip har reddet 68 Migranter fra en båt som drev på Atlanteren nær Kanariøyene. I båten var det også fem døde personer..

VG - 19 jul 24 kl. 22:00

Voodoo-ritual førte til at båt tok fyr – minst 40 døde

En båt fylt med Migranter på vei til Turks- og Caicosøyene tok onsdag fyr etter at et voodoo-ritual gikk galt. Minst 40 er døde, og 41 er reddet..

NRK - 19 apr 24 kl. 21:50

Sak om NGO-er i Middelhavet henlagt

En sak mot mannskaper på skip som redder Migranter, er henlagt av en italiensk domstol, sju år etter at de ble beskyldt for å samarbeide med menneskesmuglere. Saken framsto som et ekstremt eksempel på hvor langt europeiske myndigheter var villig til å gå for å hindre hjelpeorganisasjoner i å hjelpe Migranter til havs. De tiltalte var anklaget for å samordne redningsoperasjonene med menneskesmuglere langs kysten av Libya, blant annet ved å returnere båter som var brukt av Migranter, til gjenbruk, og for å redde Migranter som ikke var i fare.

NRK - 19 maj 24 kl. 00:10

Tunisias kystvakt har hentet opp døde Migranter fra sjøen

Tunisias kystvakt hentet lørdag opp likene av fire Migranter fra sjøen utenfor landets kyst. Nasjonalgarden opplyser at kystvakten i en separat aksjon plukket opp 52 Migranter i live. Ni menneskesmuglere ble pågrepet, og båtene de befant seg i, ble beslaglagt.

Klartale - 15 jul 24 kl. 06:00

Et Cuba i krise

Cubas økonomiske situasjon er alvorlig. Slik har det vært de siste årene. Det er mangel på drivstoff og medisiner.

NRK - 11 jun 24 kl. 13:20

Dødstallet stiger etter båtvelt utenfor Jemen

En båt med 260 Migranter fra Afrikas horn veltet mandag utenfor kysten av Jemen. Tidligere ble det meldt at minst 39 Migranter er omkommet. Nå melder FNs migrasjonskontor IOM at antallet har steget til minst 49.

NRK - 11 jun 24 kl. 10:00

Minst 39 Migranter i båt omkom utenfor Jemen

En båt med 260 Migranter sank utenfor kysten av Jemen mandag. Det melder FNs internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) på X. 39 personer er så langt bekreftet omkommet, mens minst 71 har overlevd.

NRK - 10 jun 24 kl. 20:36

Reuters: 38 Migranter druknet på vei fra Afrikas horn

38 Migranter har druknet etter et båthavari utenfor kysten til Jemen, melder Reuters. Båten migrantene befant seg på skal ha vært på vei fra Afrikas horn..

NRK - 07 jun 24 kl. 06:29

Mer enn 500 Migranter reddet utenfor Kanariøyene

Myndighetene jobbet hele kvelden for å ta hånd om til sammen 516 mennesker fordelt på fem båter. Unge barn og spedbarn var blant passasjerene. Stort sett kom de fra Afrika sør for Sahara.

NRK - 04 jul 24 kl. 21:23

Minst 87 døde etter migrantforlis i Mauritania

Minst 87 mennesker er funnet døde etter at en båt med afrikanske Migranter og flyktninger kantret utenfor Mauritania torsdag, ifølge myndighetene. Samtidig er 36 mennesker reddet i live, opplyser sikkerhetskilder til nyhetsbyrået DPA. Flere titalls andre er fortsatt savnet.

NRK - 04 jun 24 kl. 18:05

Biden vil nekte asyl til ulovlige immgranter

Det blir vanskeligere for asylsøkere og Migranter å få opphold i USA som følge av nye tiltak fra president Joe Biden. Tiltakene trer i kraft umiddelbart. Migranter som krysser grensen mellom USA og Mexico ulovlig, kan nå bli nektet adgang til å søke asyl og raskt bli deportert tilbake til Mexico.

NRK - 24 apr 24 kl. 20:54

14 døde Migranter funnet utenfor Tunisia

Den tunisiske kystvakten har hentet opp 14 døde Migranter i havet utenfor byen Djerba, ifølge Reuters. Tirsdag ble 22 døde funnet utenfor kysten ved byen Sfax, i tillegg til at sju døde ble funnet utenfor Gabes. Over 200 Migranter har dermed mistet livet utenfor den tunisiske kysten siden nyttår.

NRK - 23 maj 24 kl. 11:14

Flere LHBTQ+-Migranter søker sikkerhet i Europa

Det store flertallet, de mange hundretusen Migranter som ankommer Italia fra Afrika og Midtøsten, flykter fra krig, konflikt og fattigdom. Men et økende antall som velger å flykte, er mennesker som blir forfulgt på grunn av sin seksuelle legning eller kjønnsidentitet, opplyser rettighetsgrupper. Tall fra i fjor viser at det er over 60 land verden som har anti-LHBTQ+-lover.

NRK - 20 jun 24 kl. 22:35

Ytterligere 12 funnet døde etter forlis utenfor Italia

Den italienske kystvakten har hentet opp ytterligere 12 lik etter et forlis utenfor den søritalienske kysten i helgen. Totalt 20 personer er bekreftet omkommet, mens flere titall er savnet og antas omkommet. Båten skal hal ifølge overlevende kantret etter at den tok fyr, åtte dager etter avreise fra Tyrkia.

NRK - 21 mar 24 kl. 17:22

Mexico og Venezuela enige om retur av Migranter

Mexico og Venezuela har inngått en avtale om retur av Migranter, opplyste den mexicanske utenriksminister Alicia Barcena torsdag. Regjeringen i Mexico har også blitt enig med selskaper fra de to landene om å gi arbeid til Migranter som vender tilbake, blant dem det store bryggeriet Empresas Poler i Venezuela og den mexicanske bakerikjeden Bimbo. Den mexicanske regjeringen har forpliktet seg til å gi en sum tilsvarende 110 dollar i måneden til Migranter som oppholder seg i landet, som ledd i et program som skal åpne for å kunne søke arbeid i begge land.

NRK - 17 jun 24 kl. 15:45

Nigel Farage presenterte partiets valgløfter

Nigel Farages høyrepopulistiske parti Reform UK la mandag fram det de kaller en «kontrakt med det britiske folk». Den såkalte kontrakten er på 25 sider og framstår som partiets program foran parlamentsvalget 4. juli.

NRK - 14 maj 24 kl. 12:31

Ny asylpakt endelig vedtatt i EU

EU-landene har sagt et formelt og endelig ja til en større reform av unionens asyl- og flyktningpolitikk. Den nye asyl- og migrasjonspakten skal gjøre det vanskeligere for Migranter og flyktninger å komme inn i unionen. Den skal også sikre bedre byrdefordeling mellom medlemsstatene.

NRK - 08 jun 24 kl. 00:46

Elleve døde hentet opp av vannet utenfor Libya

Elleve døde som antas å være Migranter, ble hentet opp av vannet utenfor Libyas kyst fredag, ifølge Leger Uten Grenser (MSF). – Dessverre fant Geo Barents-gruppa, etter en leteaksjon som varte i mer enn ni timer, elleve som dessverre hadde mistet livet, opplyser MSF. Geo Barents er et norsk skip som brukes av Leger Uten Grenser i Middelhavet.

NRK - 05 jun 24 kl. 09:31

FN: Ufattelige grusomheter møter Migranter på vei til Europa

Ifølge en ny rapport fra UNHCR risikerer flere hundre tusen mennesker livet hvert år for å migrere fra land sør for Sahara, i tillegg til land i Asia og Midtøsten. FN ber om at redningsarbeidet trappes opp for mennesker på de store migrasjonsrutene til Europa, der de står overfor ufattelige grusomheter. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) ber særlig om økt samarbeid med lokale myndigheter og økt finansiering fra giverland, sier deres spesialutsending Vincent Cochetel.

Dagbladet - 25 maj 24 kl. 05:59

- De bygger en hær

Nok en gang kommer ekspresidenten med sterke beskyldninger mot Migranter, og hevder at de skal «ta USA fra innsiden»..

NRK - 25 apr 24 kl. 15:20

Europol slår til mot smuglernettverk

Europol har slått til mot et nettverk som har smuglet Migranter fra Irak til EU via Russland og Belarus. 21 personer er arrestert. De arresterte kommer fra Egypt, Irak og Syria, opplyste Europol torsdag.

NRK - 25 apr 24 kl. 12:10

FN: Antallet omkomne Migranter etter båtforlis utenfor Djibouti øker til 24

Havariet er den andre ulykken med store tapstall på to uker. De forulykkede båtene fraktet Migranter som returnerte fra Jemen via den såkalte østlige migrasjonsruten mellom Afrika og den arabiske halvøya. Minst 24 omkom i det siste forliset, og 20 personer er fortsatt savnet.

VG - 24 apr 24 kl. 15:23

Britisk politi har pågrepet tre personer etter at fem Migranter druknet

Tre unge menn er pågrepet av britisk politi i forbindelse med at fem Migranter druknet da de forsøkte å krysse Den engelske kanal..

NRK - 23 maj 24 kl. 09:37

Sunak: Ingen fly med Migranter til Rwanda før etter valget

Det første flyet med asylsøkere som blir sendt til Rwanda fra Storbritannia, vil gå først etter valget 4. juli, sier britenes statsminister Rishi Sunak. Planen om å sende asylsøkere fra Storbritannia til Rwanda har fått mye kritikk fra menneskerettsgrupper, og den har blitt møtt med motstand i rettsvesenet.

NRK - 18 mar 24 kl. 19:07

Spansk politi: Narkosmuglere drepte Migranter

Spansk politi har pågrepet tre antatte narkotikasmuglere som anklages for å ha drept fem Migranter. De antatte narkotikasmuglerne fraktet 29. november 37 Migranter fra Marokko til Spania i en hurtiggående motorbåt, som ifølge spansk politi ofte har vært benyttet til narkotikasmugling, skiriver NTB.

Klartale - 15 feb 24 kl. 06:00

Vet ikke hva de bør gjøre på grensa

Mange Migranter ønsker å komme seg inn til Europa. Det gjør de ved å reise med båt over til Europa. Rundt 380.

NRK - 12 apr 24 kl. 22:50

45 Migranter fryktes omkommet i Middelhavet

45 Migranter er savnet og fryktes omkommet etter at båten deres sank i Middelhavet onsdag, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Migrantene forsøkte å ta seg fra Tunisia til Europa da båten de var om bord i forliste, opplyser IOM. Det er ikke funnet overlevende etter forliset.

NRK - 06 mar 24 kl. 14:21

FN: 2023 det dødeligste året for Migranter på ti år

2023 ble det dødeligste året for Migranter siden FN begynte registreringene for ti år siden, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Minst 8565 Migranter døde på verdensbasis i fjor, opplyste IOM onsdag. – 2023-dødstallet representerer en tragisk økning på 20 prosent sammenlignet med 2022 og understreker behovet for rask handling for å hindre ytterligere tap av liv, står det i uttalelsen fra FNs migrasjonsbyrå.

NRK - 01 maj 24 kl. 13:03

Migranter i varetekt før deportasjon til Rwanda

Britiske myndigheter melder onsdag at de har tatt de første ulovlige migranten som skal deporteres til Rwanda i varetekt. Tidligere i uken meldte britisk medier at de første asylsøkerne med avslag på søknaden har reist til Rwanda frivillig. Den britiske regjeringen har brukt to år på å få godkjent et kontroversielt forslag om å sende mange asylsøkere til Rwanda – 6400 kilometer unna.

NRK - 01 jan 24 kl. 21:05

Færre Migranter krysset Den engelske kanal i 2023

Etter mange år med økning var det i fjor en nedgang i antall Migranter som krysset Den engelske kanal mellom Frankrike og England, ifølge britiske myndigheter. 29.437 Migranter krysset havstrekningen i løpet av 2023, noe som er en nedgang på hele 36 prosent fra rekordåret i 2022 da 47.

VG - 24 apr 24 kl. 14:59

Tre menn pågrepet etter at Migranter omkom i Den engelske kanal

De tre er mistenkt for å ha tilrettelagt for ulovlig innvandring til Storbritannia..

Aftenposten - 24 apr 24 kl. 11:11

Fransk politi fjernet migrantleir: Kritiseres for «sosial rensing» før OL

Fransk politi kastet ut Migranter fra en provisorisk leir i Paris et steinkast unna Seinen tirsdag..

VG - 24 apr 24 kl. 11:11

Fransk politi fjernet migrantleir: Kritiseres for «sosial rensing» før OL

Fransk politi kastet ut Migranter fra en provisorisk leir i Paris et steinkast unna Seinen tirsdag. Det skaper reaksjoner..

VG - 22 mar 24 kl. 15:49

FN: Minst 65 døde Migranter funnet i massegrav i Libya

Minst 65 døde Migranter er funnet i en massegrav sørvest i Libya, melder FNs internasjonale organisasjon for migrasjon (IOM)..

Klartale - 20 mar 24 kl. 10:45

Ny lov for Migranter på vent i USA

En ny lov lar politiet i Texas stoppe Migranter som krysser grensen ulovlig. Loven ble signert av Texas´ guvernør i desember. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

NRK - 16 mar 24 kl. 02:57

34 Migranter reddet opp av havet utenfor Tunisia

34 Migranter ble reddet opp fra havet utenfor Tunisias sørøstlige kyst fredag, opplyser landets nasjonalgarde. To ble funnet døde, og 34 andre er savnet. De overlevende har fortalt at det var 70 personer om bord båten som sank, ifølge nasjonalgarden.

Klartale - 21 aug 23 kl. 14:00

Grensevakter anklaget for massedrap

Grensevakter i Saudi-Arabia har skutt mot etiopiske Migranter. Migrantene har forsøkte å krysse grensen fra Jemen. Det skriver organisasjonen Mixed Migration Centre (MMC)Organisasjonen mener Migranter blir drept på systematisk vis.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com