Migrant-krise

Sunday, 29 January, 03:12

Nyheter om Migrant-krise

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 jan 23 kl. 05:59

Vil forby fyrverkeri i Tyskland etter bråk

I Tyskland har det kommet forslag om forbud mot fyrverkeri etter bråk i mange byer i forbindelse med nyttårsfeiringen. I hovedstaden Berlin er det meldt om 41 skadde politifolk og en rekke angrep på brannfolk, skriver BBC. Berlin-ordfører Franziska Giffey kaller bråket for absolutt uakseptabelt, og har bedt om at det bli kalt inn til et stormøte med ungdomsorganisasjoner og migrant-representanter.

Klartale - 23 dec 22 kl. 08:34

Folk flest er fornøyd med dekningen av Qatar-VM

Folk flest er fornøyd med hvordan verdens-mesterskapet (VM) i fotball ble dekt. Det sier fire av fem, ifølge undersøkelse utført av AgendaTracker. Før mesterskapet var det mye kritikk mot Qatar.

Klartale - 16 nov 22 kl. 06:00

Fra fotballfest til kamp om menneske-rettigheter

Søndag 20. november starter verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer i Qatar. Det skal være en spennende folkefest.

NRK - 04 nov 22 kl. 15:19

Noreg sa nei til å gi Italia migrant-hjelp

Italienske styresmakter har bede fleire europeiske land om hjelp med migrantar og flyktningar i Middelhavet. Noreg er blant landa som har sagt nei. Det skriv fleire italienske aviser.

Klartale - 06 jul 22 kl. 10:44

Minst 23 migranter døde på grensen

Fredag hadde rundt 2.000 personer samlet seg. De sto ved gjerdet på grensa mellom Marokko og den spanske enklaven Melilla.

NRK - 27 jun 22 kl. 10:26

Krever gransking etter migrant-tragedie

Den afrikanske union (AU) krever gransking av dramaet som utspant seg på grensa mellom Marokko og den spanske eksklaven Melilla, der 23 migranter døde, melder AFP. – Jeg ber om en umiddelbar etterforskning av saken og minner alle land om forpliktelsene de i henhold til folkeretten har til å behandle alle migranter med verdighet og til å sørge for deres sikkerhet og menneskerettigheter, samtidig som de avstår fra bruk av overdreven makt, sier AUs leder Faki Mahamat. De fleste døde trolig i trengselen, mens noen falt fra toppen av gjerdet..

NRK - 29 apr 22 kl. 03:39

1000 migrantbarn er skilt fra foreldrene i USA

Amerikanske myndigheter jobber med å gjenforene rundt 1000 barn som har blitt atskilt fra familiene sine ved grensa mellom USA og Mexico. Trump-regjeringen innførte i 2018 en politikk der barn og foreldre fra migrant-familier som kom til den amerikanske grensa fra Mexico, ble skilt fra hverandre. USAs departement for innenriks sikkerhet (DHS) har registrert nesten 4000 barn som ble adskilt fra foreldrene.

Dagbladet - 08 nov 21 kl. 19:24

Meldinger om skyting ved grensa

Migrant-kaos på grensa mellom Hviterussland og Polen..

NRK - 02 nov 21 kl. 12:23

Migrant funnet død på grensen

En irakisk mann ble funnet død på grensa mellom Polen og Hviterussland mandag. Det er det tiende dødsfallet på grensa siden sommeren. Ifølge hviterussiske grensevakter døde mannen på polsk side etter å ha kommet fra Hviterussland.

Aftenposten - 25 sep 21 kl. 09:49

For en uke siden var det 15.000 mennesker her. Nå er migrant-leiren på USA-grensen tom.

Ingen migranter var fredag igjen i leiren på grensen mellom Texas og Mexico, der 15..

NRK - 05 sep 21 kl. 22:23

Stanset migrant-karavane i Mexico

Politiet i Mexico brøt søndag opp et følge på om lag 400 migranter fra hovedsakelig Mellom-Amerika som var på vei mot grensen til USA. Dette var det fjerde gruppen med migranter som er stanset på en uke..

NRK - 01 sep 21 kl. 20:47

Norge med ny Qatar-markering

Det norske landsalget markerte nok en gang mot menneskerettighetsbrudd i Qatar før VM-kvalifiseringskampen mot Nederland onsdag kveld. Landslaget droppet t-skjorter som de har brukt de siste kampene, men hadde isteden med et stort banner som de viste frem da de offisielle lagbildene skulle tas rett før kampstart. På banneret stod det «Fair play for migrant workers- Human rghts on and off the pitch.

NRK - 17 apr 21 kl. 15:21

Enda en omkommet funnet i Tunisia

Dykkere fra Tunisias marine har funnet enda en omkommet migrant etter et forlis utenfor byen Sfax. Dermed er i alt 22 funnet døde, mens om lag 20 fortsatt er savnet. En talsmann sier migrantene trolig er lurt om bord i en båt som ikke var sjødyktig..

NRK - 11 apr 21 kl. 22:28

Tysk redningsskip får legge fra kai

Det tyske migrant-redningsskipet Alan Kurdi får lov å legge fra kai i Italia etter å ha blitt nektet det i et halvt år. En domstol på øya Sardinia kom denne helgen fram til at skipet ikke lenger kan holdes igjen av italienske myndigheter..

NRK - 09 feb 21 kl. 01:03

Astmasyk migrant fikk opphold

En astmatisk mann fra Bangladesh skal være verdens første til å få status som miljøflyktning. Han fikk opphold i Frankrike fordi det var for farlig for ham å vende tilbake til hjemlandet. FN advarer om at det kan komme millioner av miljømigranter..

Dagbladet - 30 nov 20 kl. 15:59

Kanari-ordfører vil straffe migrant-husly

En migrantbølge har skaffet hoteller på Kanariøyene 6000 gjester. Men nå får økende frykt for at turistene vil skremmes bort en ordfører til å slå alarm..

NRK - 11 sep 20 kl. 13:37

Norsk ungdom markerte for Moria

Flere ungdomspartier og ungdomsorganisasjoner deltok i dag på en solidaritetsmarkering utenfor Stortinget for menneskene i Moria-leiren. Nesten 13.000 mennesker er rammet etter at migrant- og flykningleiren ble ødelagt av brann denne uka..

NRK - 02 mar 20 kl. 12:14

Migrant død på grensa til Hellas

Ein migrant er død på grensa til Hellas, melder Reuters. Personen forsøkte å kryssa grensa frå Tyrkia, men døydde av skadar etter at greske tryggingsstyrkar greip inn for å hindra migrantar å passera grensa, ifølge to tyrkiske Reuters-kjelder..

NRK - 02 mar 20 kl. 18:32

Beskylder Hellas for migrantdrap

Tyrkiske myndigheter beskylder Hellas for å ha drept en migrant fra Syria som forsøkte å krysse grensa. – En umenneskelig tilnærming, sier AKP-talspersonen Ömer Çelik. Hellas avviser dette, og sier at vidoen som angivelig viser hendelsen er falsk..

P4 - 13 feb 20 kl. 08:27

Muslimer mer åpne for dialog enn kristne

Muslimske trossamfunn i Oslo er mest åpne for at de ikke selv sitter på hele sannheten om tilværelsen. I den andre enden av skalaen er kristne frikirker, viser en ny undersøkelse der 114 menigheter har deltatt, ifølge Vårt Land. 38 prosent av kristne frikirker svarte blant annet at sannheten finnes kun i deres tro.

VG - 04 feb 20 kl. 18:54

Frivillige anholdt av politiet under migrant-demonstrasjon

Flere frivillige, blant dem en norsk lege, ble anholdt av politiet i forbindelse med en demonstrasjon på den greske øya Lesvos. Over tusen migranter deltok i markeringen..

Aftenposten - 31 okt 19 kl. 22:41

Mistenkt for 39 migrant-dødsfall ringte politiet. Han og broren er nå etterlyst.

To brødre fra Armagh i Nord-Irland er etterlyst av politiet i Essex, mistenkt for uaktsomt drap på 39 migranter. Kort tid etter at de 39 ble funnet døde, ringte den eldste av brødrene til politiet..

Aftenposten - 31 okt 19 kl. 22:41

Mistenkt for 39 migrant-dødsfall ringte politiet. Han og broren er nå etterlyst.

To brødre fra Armagh i Nord-Irland er etterlyst av politiet i Essex, mistenkt for uaktsomt drap på 39 migranter. Kort tid etter at de 39 ble funnet døde, ringte den eldste av brødrene til politiet..

NRK - 08 okt 19 kl. 18:52

Beklager regjeringens migrant-nei

Røde Kors er skuffet over at regjeringen ikke ønsker å være med på europeisk fordeling av båtmigranter. – Vi mener at Norge må være med på å ta et solidarisk ansvar for disse menneskene, skriver Røde Kors i en pressemelding..

NRK - 15 jul 19 kl. 09:46

Stanser migrantavtale med USA

Grunnlovsdomstolen i Guatemala nekter inntil videre president Jimmy Morales å undertegne en migrant-avtale med USA, det skriver NTB. Avtalen ville ha kategorisert Guatemala som «trygt» og pålagt landet å tilby asyl til alle migranter på vei nordover..

E24 - 29 jun 19 kl. 10:59

Dyrt for USA å ha migrant-barn i leirer: Koster mer enn luksusrom på Trump-hotell

Donald Trumps separasjon av barn og voksne koster tre ganger mer enn å la foreldre og barn forbli sammen..

NRK - 05 apr 19 kl. 14:52

Dømt for mishandling av migrant

To svenske tenåringer er dømt for å mishandlet en hjemløs EU-migrant med døden til følge i august 2018. Dette slår svensk lagmannsrett fast fredag. De to erkjenner å ha mishandlet mannen, men nekter for å ha tatt livet av ham, melder SVT..

Hegnar.no - 13 apr 19 kl. 09:34

Trump vurderer omstridt migrant-forslag

Donald Trump vurderer sterkt å sende migranter til byer i USA som ikke samarbeider med immigrasjonsmyndigheter i USA. Forslaget har fått sterk kritikk..

NRK - 12 apr 19 kl. 22:53

Trump vurderer migrant-forslag

Donald Trump vurderer sterkt å sende migranter til byer i USA som ikke samarbeider med immigrasjonsmyndigheter i USA. Forslaget har fått sterk kritikk..

Dagbladet - 20 mar 19 kl. 15:38

Sjåfør bortførte 51 skolebarn - satte fyr på bussen i migrant-protest

En bussjåfør bortførte 51 skolebarn og deres ledsagere nord i Italia. Etter en timelang tur tente han på bussen da han ble stanset av politiet..

NRK - 22 jan 19 kl. 02:41

Indisk migrant-fiskebåt forsvunnen

Ein fiskebåt som truleg hadde mellom 100 og 200 personar frå India om bord, er forsvunnen. Målet skal ha vore New Zealand. Politiet har funne identifikasjonspapir og over 70 bagar etter dei reisande, men finn verken personar eller båt..

Aftenposten - 29 dec 18 kl. 17:57

Menneskesmuglerne har jobbet på høygir i juleferien: – Kom dere til England før Brexit!

Britiske myndigheter er tatt fullstendig på sengen etter at menneskesmuglere har brukt juleferien til en dramatisk migrant-offensiv i Den engelske kanal..

NRK - 24 dec 18 kl. 12:31

Slår alarm om migrant-voldtekter

Et overveldende flertall av alle kvinner som passerer gjennom Libya i håp om å nå Europa, blir voldtatt eller vitne til seksuelle overgrep, viser FN-rapport. 1300 kvinner er intervjuet, og et overveldende flertall melder om seksuelt misbruk..

Aftenposten - 24 dec 18 kl. 12:40

FN-rapport slår alarm om migrant-voldtekter i Libya

Et overveldende flertall av alle kvinner som passerer gjennom Libya i håp om å nå Europa, blir voldtatt eller vitne til seksuelle overgrep, viser FN-rapport..

Aftenposten - 16 dec 18 kl. 19:17

Krever granskning etter at syv år gammel migrant døde i varetekt

Den politiske debatten om forholdene for migranter fra Mellom-Amerika har skutt ny fart etter at den syv år gamle jenta døde..

VG - 15 nov 18 kl. 02:41

Her har migrant-karaven nådd USAs grense

Hundrevis av migranter har nådd den mexicanske grensebyen Tijuana, etter å ha vært en del av en migrantkaravane som har vandret gjennom Mellom-Amerika i ukevis..

VG - 15 nov 18 kl. 02:41

Her har migrant-karavanen nådd USAs grense

Hundrevis av migranter har nådd den mexicanske grensebyen Tijuana, etter å ha vært en del av en migrantkaravane som har vandret gjennom Mellom-Amerika i ukevis..

NRK - 30 aug 18 kl. 08:32

Migrant ble banket opp

En migrant ble utsatt for rasistiske fornærmelser og banket opp i Wismar onsdag kveld, opplyser tysk politi. Offerets nasjonalitet er ikke oppgitt, men han gikk på veien da han ble stanset av tre personer som påførte migranten skader..

VG - 28 aug 18 kl. 11:34

To tenåringer mistenkt for drap på EU-migrant

Ytterligere en tenåring er mistenkt for drapet på en EU-migrant som ble funnet død i en park i Huskvarna i Sverige..

VG - 03 nov 18 kl. 16:46

VG på innsiden av migrant-karavanen: Barna som reiser mot Trumps soldater

JUCHITÁN, MEXICO (VG) Barna står i en lang rekke og venter. Ikke på godteri eller annen moro – men på hygieneartikler for å fortsette den brutale ferden mot USA..

VG - 01 nov 18 kl. 08:18

VG med migrant-karavanen i Mexico: – Vi er ikke redde for Trump

JUCHITÁN, MEXICO (VG) Her er den berømte migrantkaravanen som Donald Trump setter inn 5200 nye soldater mot – og som han mener vil invadere USA..

NRK - 10 sep 18 kl. 17:49

Skal granske migrant behandling

FNs menneskerettighetssjef vil sende delegasjoner til Italia og Østerrike for å granske behandlingen av migranter. Det skjer etter et stigende antall meldinger om voldshandlinger og rasisme mot migranter, folk av afrikansk avstamning og romfolk..

VG - 18 jun 18 kl. 19:19

Trump om omdiskutert innvandringspolitikk: – USA skal ikke bli en «migrant-leir»

USAs president Donald Trump mener den omstridte innvandringspolitikken som skiller familier ved grensen til Mexico må legges på Demokratenes kappe. – USA skal ikke bli en «migrant-leir», erklærte han mandag..

NRK - 30 aug 18 kl. 14:58

Tenåring fengsla for drap i Sverige

Ein 16 år gammal gut er varetektsfengsla, mistenkt for å ha drepe ein heimlaus mann i Huskvarna i Sverige. Guten nektar straffskuld. Den heimlause mannen var ein EU-migrant frå Romania, og politiet trur han vart mishandla før han vart drepen..

Klartale - 28 maj 18 kl. 11:05

Ung migrant er blitt helt i Frankrike

En fireåring hang fra en balkong i Frankrike. En migrant fra Mali klatret opp for å redde ham..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com