Mest

Monday, 06 February, 04:04

Nyheter om Mest

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 01 feb 23 kl. 09:20

Disse navnene var Mest populære i Norge i 2022

359 jenter fikk navnet Nora i fjor 414 gutter fikk navnet Jakob. Like mange gutter fikk navnet Noah. Det viser statistikk for navn fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Klartale - 07 jan 23 kl. 07:00

Disse bøkene lånte vi Mest i 2022

Deichman bibliotek har laget lister over bøkene som ble Mest lånt i 2022. Deichman er Oslo kommunes folke-bibliotek. Så dette er bøkene Oslofolk lånte Mest i 2022.

Klartale - 27 jan 23 kl. 16:33

Norsk film er Mest sett på Netflix

«Kampen om Narvik» kom ut på kino i romjula. Filmen ble sluppet på strømmetjenesten Netflix denne uka. Folk kan se filmen noen steder i verden.

Klartale - 26 jan 23 kl. 16:30

Ruskevær i nord og sør

Torsdag var nesten vårlig på Østlandet. Oslo badet i sol. Resten av uka skyer det til.

Klartale - 09 jan 23 kl. 16:40

Nå bestiller flere ferier for resten av året

Mange planlegger allerede hvor de skal reise dette året. Og mange av stedene er kjente favoritter blant nordmenn. Foreløpig ser økonomisk usikkerhet til å bety lite for bestillinger til sommerferien.

Klartale - Igår: 06:30

Nå ser vi like mye film på kino som før pandemien

Folk i Norge har latt seg lokke tilbake til kino. Filmer som «Kampen om Narvik», «Avatar: The Way of Water» og «Folk og røvere i Kardemomme by» har alle hatt stor suksess.I januar ble det solgt nesten 959.

NRK - I førrgår: 11:09

Stridsvognene: – Klart signal om styrking av Forsvaret

Norge vil om få år ha en av de Mest moderne hærene i Europa, sier hærsjefen om Norges anskaffelse av 54 nye, tyske stridsvogner. – Nye stridsvogner vil øke kampkraften til Forsvaret og øke forsvarsevnen. Det er positivt.

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 14:34

Disse flaskene er Mest ettertraktet

Februar byr på både vinauksjon hos Blomqvist og årets Mest populære spesialslipp på Vinmonopolet..

E24 - 02 feb 23 kl. 13:55

Burgund-slipp og vinauksjon: Dette er de Mest ettertraktede produsentene du kan få tak i

Februar byr på både vinauksjon hos Blomqvist og årets Mest populære spesialslipp på Vinmonopolet. Her er flaskene det blir hardest kamp om..

Klartale - 03 jan 23 kl. 15:30

Disse sakene ble Mest lest fra 2022

Hvert år produserer Klar Tale mange saker. Da er det alltid litt gøy å se på hvilke saker som leste Mest. Kanskje finner du noen du leste?

Klartale - 30 jan 23 kl. 06:00

75 år uten Mahatma Gandhi

For 75 år siden ble Mahatma Gandhi drept. Han ble 78 år gammel.Gandhi var en indisk politiker.

NRK - 26 jan 23 kl. 17:03

Svak oppgang på Oslo Børs

Etter noen dager med nedgang snudde det for Oslo Børs da hovedindeksen torsdag gikk opp med 0,18 prosent til 1.182,66 poeng. Equinor ble torsdagens Mest omsatte aksje, med en oppgang på forsiktige 0,1 prosent.

Klartale - 25 jan 23 kl. 15:34

Spansk storavis før VM-kampen: – Norge ikke lenger avhengig av Sagosen

Onsdag er det kvartfinale i verdens-Mesterskapet (VM) i håndball. Norge skal spille mot Spania.Alle de norske spillerne ble testet for korona tirsdag kveld.

Klartale - 25 jan 23 kl. 10:05

Rekordmange pasienter har krevd erstatning

Har du blitt operert feil? Fått bivirkninger av behandling? Da kan du ha rett på erstatning.

Nyhetspressen - 23 jan 23 kl. 11:27

Nettcasinoer fortsetter å øke i popularitet

Selv om norske myndigheter fra 1. januar innførte nye strenge virkemidler for å kneble spillselskapene, så har populariteten fortsatt å øke. Dette viser en klar indikasjon på at norske myndigheter og norske spillere ikke trekker i samme retning.

VG - 10 timer siden

Ukrainsk turistmål har blitt en spøkelsesby

Utbombet og nesten folketomt. Lite vitner om byens fortid som en perle for turister. Ukrainas Mest langdryge slag har gjort Bakhmut til en spøkelsesby..

Klartale - 22 timer siden

Afrika har blitt mindre trygt og demokratisk

Afrika har fått mindre demokrati. Og det har blitt mindre trygt det siste tiåret. Det viser ny rapport.

NRK - Igår: 03:40

Flere tusen i ny demonstrasjon mot regjeringen i Israel

For femte helg på rad demonstrerte tusenvis av israelere i det sentrale Tel Aviv mot den kontroversielle juridiske reformen lagt fram av Netanyahu-regjeringen. Folkemengdene trosset regnværet i Tel Aviv lørdag, med plakater som kalte den nye regjeringen i landet en «trussel mot verdensfreden». På en annen plakat sto det «Redd Israels demokrati fra Netanyahu».

NRK - Igår: 13:42

Pakistan har blokkert Wikipedia

Pakistan blokkerte fredag tilgangen til Wikipedia og hevder at nettstedet har blasfemisk innhold. Ved tidligere anledninger har myndighetene i landet blokkert Facebook og YouTube av samme grunn. Pakistanske myndigheter ga tidligere i uka Wikipedia 48 timers frist til å fjerne slikt innhold, men uten å spesifisere hvilket innhold det var snakk om.

NRK - Igår: 05:25

Notre-Dame blir ikke gjenåpnet innen Paris-OL

Notre-Dame-katedralens spir vil være tilbake på plass innen slutten av året, men en gjenåpning av katedralen vil ikke være mulig innen neste års OL i Paris. Rekonstruksjonen av Notre-Dame, som ble ødelagt i en brann i 2019, er i rute og vil bli ferdig innen slutten av 2024, opplyser det franske kulturdepartementet til AFP. Det betyr at den populære turistattraksjonen ikke vil kunne ta imot de mange besøkende i Paris under sommer-OL samme år.

Aftenposten - I førrgår: 23:07

Det raser rundt nedleggelsen av ABC-enheten i Oslo. Nå åpner Bærum sitt eget tilbud.

Mens Oslo universitetssykehus (OUS) legger den landets Mest kjente klinikk for naturlige fødsler, åpner Bærum sykehus….

NRK - I førrgår: 22:24

Blinken: – Jobb nummer én er å få kinesisk ballong ut av vårt luftrom

Fredag ettermiddag ble det kjent at USAs utenriksminister Antony Blinken velger å utsette sitt besøk til Kina som følge av USA har oppdaget det de mener er en kinesiske spionballong over amerikansk jord. – Den kinesiske ballongen skapte forhold som undergraver hensikten med besøket, sa Blinken fredag kveld. Nå mener han at det som haster Mest er å få ballongen ut av amerikansk luftrom, samtidig ønsker han fortsatt diplomatisk kontakt med Kina..

NRK - I førrgår: 14:59

Motedesigneren Paco Rabanne er død

Den spanske motedesigneren Paco Rabanne, kjent for sine eksentriske klesdesign er død 88 år gammel. Det bekrefter selskapet hans til nyhetsbyrået AFP. Han grunnla også et av verdens Mest kjente parfymemerker..

NRK - I førrgår: 10:41

Støre bekrefter: Norge kjøper 54 tyske strids­vogner

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bekrefter at Norge kjøper 54 tyske stridsvogner av typen Leopard 2, med mulighet for kjøp av ytterligere 18 stridsvogner. Det kom frem på en pressekonferanse fredag formiddag i Rena leir – Vi står i en av de Mest krevande sikkeheitspolitiske situasjonene siden andre verdskrig, sier sa Støre. Han sier vi har fått en alvorlig situasjon som følge av krigen i Ukraina og innkjøpet styrker forsvaret av Norge.

Klartale - I førrgår: 10:45

Slik skal Forsvaret bli styrket

Regjeringen holder pressekonferanse fredag. Statsminister Jonas Gahr Støre er der. De skal snakke om styrking av Forsvaret.

Klartale - 09 nov 22 kl. 06:30

Nå blir vi snart 8 milliarder

Det blir stadig flere av oss mennesker på jorda. De siste årene har mye handlet om pandemi, død og krig. Samtidig vokser folketallet i full fart.

NRK - 19 jan 23 kl. 20:57

DNB: Kraftig fall i kortbruken i jula – størst fall i hyttekommunene

Kortbruken på mat og drikke nasjonalt falt kraftig i jula. Nasjonalt var kortbruken på mat og drikke ned 11 prosent fra 2021, mens i hyttekommunene var det en nedgang på 22 prosent., viser kortdata fra DNB.

VG - 19 jan 23 kl. 18:00

Filmanmeldelse «Babylon»: Årets Meste film

Mest sex. Mest dop. Flest orgier og flest tragedier.

NRK - 02 feb 23 kl. 20:11

Nordea tildeles prognoseprisen for 2021

Nordea tildeles prognoseprisen for 2021. Prisen deles ut til den som avga de Mest presise makroøkonomiske prognosene for 2021. Det er første gang Nordea vinner prisen.

NRK - 19 jan 23 kl. 09:32

Oslo Børs falt fra start

Oslo Børs åpnet torsdag med et fall på 1,2 prosent. Hovedindeksen lå på 1.185,35 poeng etter ti minutters handel.

VG - 02 feb 23 kl. 16:46

Feirer 80 år siden seier over Nazi-Tyskland: – Bruker Stalingrad i propaganda for Ukraina-krigen

På 80-årsdagen for seieren over nazistene i Stalingrad mener Russlands Mest kjente kvinnelige politiker at det er til inspirasjon for russere som deltar i Ukraina-krigen..

Aftenposten - 19 jan 23 kl. 07:50

Et av Englands Mest legendariske band kommer til Øyafestivalen

Et av Englands Mest legendariske band kommer til Oslo..

NRK - 02 feb 23 kl. 15:01

Murmeldyret i Punxsutawney varsler seks nye uker med vinter

Den årlige Groundhog Day-seremonien langt inne i fjellene i Pennsylvania endte med en nedslående beskjed: Det blir ingen tidlig vår i år heller. Ifølge amerikansk tradisjon spår murmeldyr (groundhog) været for den nærMeste framtid på denne dagen, og det Mest berømte av disse dyrene er Punxsutawney Phil, fra den lille bygda Punxsutawney dypt inne i fjellene nordøst for Pittsburgh. Dersom murmeldyret kommer fram fra hiet sitt og ikke ser sin egen skygge, kommer våren tidlig.

Klartale - 02 feb 23 kl. 08:48

«Avatar» tar rekorder

James Cameron har vært med å lage filmen «Avatar: The Way of Water». Mange nordmenn har sett filmen på kino. Og det har filmen tjent mye penger på.

NRK - 02 feb 23 kl. 06:46

Marin til Sverige med Nato på agendaen

Finlands statsminister Sanna Marin reiser torsdag til Sverige for å møte statsminister Ulf Kristersson. Møtet vil dreie seg Mest om landenes Nato-søknader. Det er første gang siden Kristersson ble statsminister i høst at han tar imot en regjeringssjef på statsbesøk.

NRK - 01 feb 23 kl. 17:36

Nordea tildeles prognoseprisen for 2021

Nordea tildeles prognoseprisen for 2021. Prisen deles ut til den som avga de Mest presise makroøkonomiske prognosene for 2021. Det er første gang Nordea vinner prisen.

NRK - 01 feb 23 kl. 16:50

Amerikansk reiselivsmagasin anbefaler Arendal i påsken

Arendal er på listen over noen av verdens Mest populære attraksjoner, sammen med Madrid, Kyoto og Capri. Det er det amerikanske livsstil- og reisemagasinet Condé Nast Traveler som i artikkelen «Where to go on holiday in spring» som anbefaler folk å legge påskeferien til Arendal. Magasinet har fem millioner lesere månedelig, og når 16 millioner på digitale plattformer.

NRK - 01 feb 23 kl. 16:14

Russen feirer før eksamen

Russen i landets Mest folkerike fylke, Viken, har bestemt seg for å legge den offisielle russefeiringen til perioden 19. april til 17. mai.

NRK - 01 feb 23 kl. 12:58

BankAxept: Markant økning i dagligvarehandelen før varslet prishopp

Tirsdag handlet nordmenn 31 prosent mer enn det som er gjennomsnittlig transaksjonsvolum de resterende tirsdagene i år. Det viser tall fra BankAxept, som NTB har fått tilgang til. – Det var en markant økning i handel av dagligvarer mandag og tirsdag.

NRK - 01 feb 23 kl. 12:46

Siste gjenlevende Røde Khmer-leder overført til fengsel

Den siste gjenlevende lederen av Røde Khmer-regimet i Kambodsja, 91 år gamle Khieu Samphan, må tilbringe resten av livet i et fengsel. Den FN-støttede spesialdomstolen for Kambodsja opprettholdt i september i fjor livstidsdommen mot Khieu Samphan, som var en av de Mest innflytelsesrike lederne i Røde Khmer under folkemordet som i årene 1975 til 1979 kostet hver fjerde kambodsjaner livet. Tirsdag ble 91-åringen overført til Kandal-fengselet utenfor Phnom Penh.

E24 - 01 feb 23 kl. 12:32

Astrup mener kraftutbyggingen går for sakte: – Kan ikke være sånn

Det er full kamp blant de politiske partiene på Stortinget om å ha den Mest ambisiøse politikken for utbygging av kraft..

VG - 01 feb 23 kl. 08:01

Dette var de Mest populære navnene i 2022

I fjor var det guttenavnene Jakob og Noah og jentenavnene Nora og Emma som tronet på navnetoppen i Norge..

NRK - 01 feb 23 kl. 08:07

Disse navnene toppet listene for 2022

Onsdag morgen annonserte Statistisk sentralbyrå (SSB) topp 10-navnelisten for 2022. Nora, Jakob og Noah er de Mest populære babynavnene i Norge. Nykommere på listetoppen for jenter er Iben, Sofia og Sara.

E24 - 01 feb 23 kl. 07:52

Dette skjer i dag: Dyrere matpriser og færre billigbilletter?

Er man markedsentusiast er kanskje Mest fokus rettet vestover onsdag, mot rentebeskjeden fra Federal Reserve. Men det er også nytt å finne før den tid, på vårt eget kontinent, denne første dagen i februar..

E24 - 01 feb 23 kl. 07:52

Dette skjer i dag: Fersk rentebeslutning fra den amerikanske sentralbanken

Er man markedsentusiast er kanskje Mest fokus rettet vestover onsdag, mot rentebeskjeden fra Federal Reserve. Men det er også nytt å finne før den tid, på vårt eget kontinent, denne første dagen i februar..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com